Last news in Fakti

2 Януари, 2018 15:00 2 161 12

Илко Семерджиев: Или Нинова, или Борисов ще падне през 2018 г.

  • бойко борисов-
  • корнелия нинова-
  • председателство
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Илко Семерджиев във фейсбук

В началото на мандата си Борисов предложи на Нинова председателството на парламента и ръководството на европредседателството на Златева като вицепремиер. При президент, който не е издигнат и избран от ГЕРБ това си беше предложение за некоалиционно споделяне на власт поради неувереност в успеха на третия си мандат. В същото време Станишев председателства ПЕС и щеше да изглежда, че ЕНП съучаства в подялбата, при това не само на българска почва. Отказът на БСП предизвика компенсаторен отговор - щом не мога да си купя спокойствие и успех с власт ще го направя с пари, с вашите пари. Така се стигна и до сделката с ДПС, чиято конкретна цена тепърва ще узнаваме. Сега ще видим сблъсъка на две претенции с един и същ смисъл - или всичко или нищо. Войната БСП - ГЕРБ ще даде персонални жертви - някой от председателите ще трябва да подава оставка (за единия може и само в качеството на премиер) и това вероятно ще стане още през 2018 г. Хляб донякъде има, зрелищата предстоят и всичко това на терена на корупцията - задава се голямо представление, което си търси и европейски зрители. Истинското предизвикателство, обаче, е пред гражданското общество на България, което на съсловно-егоистичен принцип засега (предсъзнателно) само осребрява ситуацията. Дали ще се роди истинско такова или не - това е въпроса. Големият въпрос. Чак след това (евентуално) можем да станем граждани на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    21 7 Отговор
    Определено но ще падне Б.Б.
  • 2 Иванчо

    23 4 Отговор
    Все тая. Който и да падне, все добре, но и в същото време все до едно и също ще доведе - до нищо!
  • 3 ЦРУ

    15 2 Отговор
    Няма никаква драма,който и да падне от Власт!НО Вие сте истинската Драма за българското общество и никога не ще се забрави,че Убихте десетки хиляди с Вашата Реформа на Здравеопазването!Вие сте Масов убиец,не го забравяйте и мълчете пред Фактите!
  • 4 По българин

    9 22 Отговор
    Ще падне Нинова ама може и в пандиза да влезе .А Б.Б.да управлява занапред
    дълго време и да носи напредък и спокойствие в държавата.
  • 5 По - по - Българин

    8 23 Отговор
    Да живее Борисов !!! Спасител на България !
  • 6 Различен

    14 6 Отговор
    Бих се радвал да паднат и двамата!
  • 7 червени боклуци

    3 15 Отговор
    Корнелия приватизаторката от къде ще пада?Че тя си е госпожа -никой.Председател на някаква умираща партия -никой.След десетина години когато по естествен път си отиде още 50 процента от електората и -Бог да ги поживи,,червендалестите любещи Русия антибългари ,БСП няма и да влиза в Парламента.Тогава и никой няма и да помни дебелата Корни.Тя ще си пече дебелата дупара по топлите морета и със смях ще си спомня за България и простаците ,които е изиграла.
  • 8 ЦРУ

    13 2 Отговор
    Убиец,убиец,убиец!Семерджиев направи Здравеопазването нов Холокост!
  • 9 Кака Гинка

    7 1 Отговор
    Заглавието звучи като предсказание на Делфийския Оракул: каквото и да стане ,винаги е вярно...
  • 10 Анализатор

    4 3 Отговор
    Нинова е не долюбвана даже в собствената си партия.Много вероятно е тя да си тръгне.Гергов и старите другари отдавна и кроят шапка.
  • 11 гларус

    4 8 Отговор
    Доган го каза ...За сега Боико е незаменим .
  • 12 ПИЯНДЕ

    1 0 Отговор
    И ДА ПАДНЕМ И ДА БИЕМ ПАК ЩЕ СЕ НАПИЕМ....МУХАХА.....😄😅