Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 13:00 3 092 28

Битката с Истанбулската конвенция не е свършила

  • истанбулска конвенция-
  • деца-
  • възпитание-
  • нпо

НПО-та тепърва ще дават отпор

Битката с Истанбулската конвенция не е свършила - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мнозина либерали са учудени защо търпеливото българско говедо изведнъж се опълчи на пръв поглед перфидно невинен документ като Истанбулската конвенция (ИК).
Нацията обаче прояви чуден рефлекс – атавистично погребан под няколко епохи. Това е рефлекса към кръвния данък – законното отнемане на деца от техните родители.

Мъжете, които не могат да виждат децата си заради съдебни решения най-добре знаят какво е това законът да ти отнеме детето при обективни, субективни или при временни обстоятелства. Това, което може да уплаши един мъж не е много – но новите права на жената и майката го дефинират – в повече от 90% детето се дава на майката. Така започна модерният феминизъм у нас. Зад съдебните решения има две неща – много бащинска мъка и много провалени детски съдби.

След ИК заради културния марксизъм взимането на детето вече няма да е приоритет на майката и съда. След конвенцията това ще правят специални органи, съседи, разни НПО и други първични партийни организации. Имаме ясен паралел с турското робство – където взимането на момчета от българските семейства е напълно законно.
Малките пукнатини между родители и деца също ще се превърнат в пропаст – дете може лесно да бъде подведено да се бунтува срещу родителите си.
Отговорността на резултата ще се размие между институциите – ще има давност, служебни тайни и ще погребе съдбите на няколко поколения.

Отнемането на деца, защото искат да са вегани, гей или анимационни герои, вече се случва в някои страни. Мъката е огромна и непоказана от медиите.
Просто държавата на културния марксизъм бръква там , където и Хитлер не мислеше, че може да се бръкне. В различията между роднини и поколения.

Българите помнят няколко ужасяващи интернационални отнемания на деца, добили публичност. Едното беше преди десет години в Асеновград.
Бащата беше българин, майката полякиня и никой не си представяше че решението на съда ще се приложи по този начин. С крясъци, плач и жестока емоция децата бяха извлечени от жилището на Тодор от Асеновград и пратени в Полша. След месец ги показаха спокойни и весели. Така работи системата. От кратката схватка българите запомниха само едно – интернационалните закони работят като законите на султана.

Другото са многобройните отнемания на деца на българи в Европа. Лично аз съм снимал напълно адекватен мъж, българин във Франция, комуто отнеха трите деца по сигнал на съседка.
Сигналът не беше добре дефиниран – положително е имало проблеми в това семейство с нефункционираща майка, но лекотата, с която на баща се взимат три деца, правото му да ги чува едно по едно по телефона в събота само за един час – това беше жестоко, отвратително жестоко.
В тези случаи не говорим за отнемане заради насилие, бедност и битови проблеми – а заради “сигнали”.

Това е анти-утопията, друга не ни трябва. И тя се състои в това, че държавата поема родителски приоритети и претенции, родителската власт и грешки. Това е кошмар, ненаписан от антиутопистите.
Как може да завърши това? Ще завърши в Ада на отнемането на деца от бедни семейства и даването им на семейства инкубатори, платени от държавата.
Това вече се случва, не без участието на медиите – по техни сигнали, неясно колко прецизни.
Причини за отнемането?
Бедност, лошо отношение, сексуална неориентираност при децата, просто доноси или чиновническа корупция. Неща субективни и променими.

В същото време много българки оставиха дечицата си в арабските страни след развод и раздяла – там няма либерални идеи и бащите са собственици на децата си.
Загубата на дете се преживява и се е преживявала по много начини в душицата на тоя народ.
Затова и се даде отпор. Защото няма съд и наказателен орган за и над родителската любов.
Битката не е свършила. Всички, които се хранят от парите на НПО тепърва ще дават своя отговор, медиен натиск и зловеща упоритост.
Но рефлексът в сърчицето на българите проработи. Зад ИК и привидната борба с насилието срещу жени има много други неща, които водят живота ни друга посока.
Обратна на познатата.
Много обратна.
Непоносимо обратна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    54 4 Отговор
    Битката ще свърши вече след ТСВ. Когато рухне световната демоНОкрация и изметем от България нпо-рките й.
  • 2 толерантен

    21 1 Отговор
    Не знам дали седя две минути матряла на първа. За една съм сигурен. Бърджи, бърджи го прибраха.
  • 3 Темида

    8 30 Отговор
    Конвенцията..............другия тъп проблем с който цялата нация реши да се занимава докато безнаказаноста убива децата и бъдещето им.............идиоти.

    На ден сиг 2-3 ма биват убити от пияни шофьори и тн. без да лежат и един ден в затвор!!!!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 регулировчик

    49 5 Отговор

    До коментар #3 от "Темида":

    Не е "решила" "нацията". Еврогейта и соросоидта ни го натрапват безумно агресивно. С пяна на уста, денонощно. По всички възможни канали.
  • 5 Пеньо

    7 55 Отговор
    Г-н Карбовски, вие сте поредният обявил себе си за "интелектуалец", над другите и сипещ обиди към хората! И за миг не допускаш, че те са реагирали така, защото все пак не са говеда! Ти от каква порода си?

    Коментиран от #13

  • 6 ха ха ха

    62 1 Отговор
    Тя не е почнала още!

    Тази сутрин ги слушах по БНР - изкарват ни най-изостаналите и неуките, ма видиш ли и в Латвия, и в Унгария, и те били такива, защото не били искали да се развиват и там станало лудница в гей конвенцията :D

    E*a ти развитието, дето ще ми учат детето да е мека кита и аз трябва да седя и да гледам, без да имам право да се обадя :D
  • 7 кога ще ги стигнем канадците

    34 5 Отговор
    Парламентът на канадската провинция Онтарио прие закон, предписващ отнемане децата от родители, които критикуват нетрадиционните извращенски бракове и гендерната идеология на хомосексуалистите.
  • 8 Боко от третия пол

    40 3 Отговор
    Няма нужда тоя път НПО-тата да се напъват герберджендерите, ще им свършат работата и ще прокарат конвенцията и пр. Те също са вид НПО подчинено и спонсорирано от управляващите еврогейци ! Сега просто чакат шума да утихне и леко и неусетно, ще го начукат на всички нормалномислещи за радост на всякаквите му там девиации !
  • 9 гост

    2 28 Отговор
    Истината за Истанбулската конвенция:

    http://atlantic-council.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4/

    Коментиран от #10, #12

  • 10 един

    32 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Тия боклуци си ги прокарвай някъде другаде, при нас вече не вървят!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Патриот

    46 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Публикувано във факти.бг: До коментар #9 от "гост"
    На народа вече му се повръща от такива като вас, платените копои, защитаващи т.нар. евроатлантически ценности. Не ви ли е срам да затривате собствения си народ, собствената си държава, за чиято свобода са загинали толкова велики българи. Велики, а не като вас, нещастни плужеци, мекотели, които са готови да се кланят до земи и да слугуват на всякакви чужди интереси стига да получат своите няколко сребърника. Българският народ е търпелив, но внимавайте, предела на народното търпение е близо, няма да ви позволим да затриете народ, държава и култура оцелели толкова много векове!

    Коментиран от #14

  • 13 Пеньо

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    А стига бе! 19 души нямат нищо против да ги наричат "говеда"! За вас написаното от мен не важи, вие си заслужавате обидите, и да ви определят като "80%"!

    Коментиран от #19

  • 14 до Русофил

    1 23 Отговор

    До коментар #12 от "Патриот":

    Ти не си никакъв патриот а си обикновен прикрит русофил рубладжия.
    И да истината боли много :)
  • 15 не на ИК

    24 1 Отговор
    Много правилно написано.
    Не става дума за конвенция за защита на правата на жените. Правата на жените се отнемат в полза на държавата, която нахлува в семейството. Семейното право на практика се суспендира с тая конвенция.
    Чисто юридически конвенцията отнема права от жените и държавата нахлува в семейството.Жената престава да бъде субект в производството по домашно насилие, и става ОБЕКТ.
    Не е страна вече в делото, може да бъде привлечена като свидетел. Не е тя ищеца.
    Съгласно Чл. 7.3 и ред други със същия смисъл, Жената е изключена като участник в процеса на реакция на насилието. Там са НСОтата, но жената я няма.
    Съгласно 18.4. Действията на държавата изключват да се вземе предвид желанието на жертвата да подава или да не подава иск.
    Казано с други думи в новото производство обвинител е държавата. ЖЕНАТА НЯМА ДУМАТА.
    Какво произтича от това. Че по усмотрение на държавата на мъжа може да бъде наложен затвор, конфискация, глоба и прочие, или просто да бъде въвлечен в скъпи дела.
    Конвенцията дава ясни и идиотски определения на понятия като ПОЛ, с които изобщо няма работа да се занимава, а е пропуснала да определи примерно Психическия Тормоз, нещо, с което се е занимавала на няколко пъти и дори го обявява за обект на преследване. Психически тормоз не се доказва и е почти невъзможно да установиш кой го е започнал пръв. Но става повод държавата да се намеси.
    Даже се стига до пълни абсурди, като в чл. 30.2. Държавата дава обезщетение на жертвата , което
  • 16 не на ИК

    23 1 Отговор
    Даже се стига до пълни абсурди, като в чл. 30.2. Държавата дава обезщетение на жертвата , което си взема от извършителя.
    Като чете човек това, не си представя ситуацията. Държавата предявява към лицето иск, спира го от работа, кара го да заплати и глоба, и в крайна сметка и делото, за нещо, което жертвата не е искала. Т.е. ако присъди на жертвата да кажем 30 000 лв , още на делото, преди съдия-изпълнител, лихви и запори, ще се окаже, че ответника има да дава на държавата 60 000 лв. След което евентуално влиза и в затвора.
    И какво излиза. Че жената е изправена пред дилемата да търпи насилието и да се крие, или мъжът й да получи криминално досие и да загуби имуществото си. Предвид факта, че повечето жертви на домашно насилие са всъщност хора с икономически труден живот, хора на ръба на оцеляването, до какво мислите ще доведе това.
    Ще почнат да се крият. Ще предпочетат шутове в главата пред гладно дете и дете на улицата. Ще й дадат 2-3 хиляди лева и отива на улицата с децата. Съпругът днес е лош, утре добър. Държавата, каквото вземе, не го връща.
    Излиза, че не се занимаваме с правата на жените, а ги отнемаме, за да може от тяхно име държавата да нахлуе в семейството.
  • 17 аве фюрер

    21 1 Отговор
    Браво Карбовски ,както винаги си точен , ясен и изчерпателен , и бъркаш здраво с боксовата ръкавица в анусчето на българските безродници с партиен билет от дясно и от ляво ...
  • 18 аве фюрер

    3 21 Отговор
    Такива като теб от носа си по далеч не виждат , затова сме до тук , коне с капаци такива ...

    Коментиран от #22

  • 19 учителя

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пеньо":

    Пенчо, Карбовски иронизира еврейското "гои" - "добитък", както е очевидно и от това, че нарича отношението на управляващите към българския народ "кибушко". Но ти явно не си толкова умен и към тебе, това "добитък", може да се отнесе в пряк смисъл. Затова и се обиждаш. А, другите не се обиждаме, щото не се отнася за нас.
  • 20 Българин

    1 12 Отговор
    В България нито един закон не работи както трябва, така че няма страшно. И да я приемат ще работи колкото работи и закона за забрана за пушене на закрито например - т.е. никак :-D

    Коментиран от #25

  • 21 toshe

    1 16 Отговор
    За пореден път българският народ взема решение, основано на това какво е чул по медиите а не си е направил труда да прочете документа и да разбере, за какво става въпрос в детайли. Некоректният превод, довежда до противопоставянето на нещо, което не разбираме. Но това не е случайно, фокусираш се върху нещо, което обикновеният човек не е готов да преглътне, и отклоняваш вниманието му от далеч по важни теми, за които може и трябва да се дискутира, обсъжда и говори.
  • 22 аве фюрер

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "аве фюрер":

    Я , някаква подлога тука пише под моя псевдоним . Толкова ниско ли паднахте бе амбреажни безродници такива ?
  • 23 Тръмп

    2 1 Отговор
    Борисов щом е против,всичко е точно и кекса на безполовите се отлага за 100години!:)
  • 24 Владо Вр

    10 0 Отговор
    Новият световен ред в действие. В тази конвенция правата на мъжете са равни на нула, жените са в миманса, а основните действуват и лица са различните НПО, и над националния орган "Гревио". Техни помощници са държавните органи.
  • 25 Митко

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Дори да си прав, въпроса е принципен. Отделно, ако този път народа победи и наложи решението си, това ще е от полза и при бъдещи идиотизми на които да дадем отпор. Само трябва да се види, че като се обединим сме силни.
  • 26 впечатлен

    0 4 Отговор
    Карбовски, може ли да те наричам чичо? Както обичаш да се обръщаш към интервюираните от тебе. Та, чичо Мартине, колко ти платиха да напишеш това? Само ти не се беше пробвал. Добре че е тази конвенция, кой ли не чете между редовете, кой ли не изпонаписа купища глупости! Та защо не и ти?! Плащат добре, но скоро парите им ще свършат и просто ще клекнете, всички писачи на глупости!

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГОСТ ЧИТАТЕЛ

    0 1 Отговор
    Карбовски, надценяваш българския народ- такива дълбоки разсъждения-няма. Просто са чули ,че некви педераси ще се веят спокойно по улиците.