Last news in Fakti

24 Февруари, 2018 23:04 1 464 3

Тъжната съдба на социалдемократите в Германия

  • германия-
  • социалдемокрация-
  • мартин шулц-
  • ангела меркел

Политическата коректност не се отразява на партии като ХДС

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Германските социалдемократи ще последват съдбата на френските социалисти и ПАСОК, ако направят голяма коалиция с ХДС/ХСС.

Това коментира в профила си във Фейсбук Иво Инджов.

Липсата на ясен профил, заиграванията с канцлера Ангела Меркел и лидерския хаос пращат партията за първи път на трето място в социологическо проучване в следвоенна Германия. Според допитване на института Insa за в. „Билд“, ако следващата неделя има избори, на второ място ще бъде Алтернатива за Германия с 16%! ГСДП остава трета с 15,5%, а на първо място убедително са ХДС/ХСС с 32%.

Главната причина за сгромолясването на ГСДП трябва да бъде търсена в отказа от автентична, лява социалдемократическа политика през последните двадесетина години. Със сигурност и преиграването с политическата коректност оказва влияние, но това е второстепенен фактор.

Политическата коректност не се отразява на партии като ХДС, Зелените и Левицата, които запазват електоралната си тежест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    0 0 Отговор
    Всички уредени и законови държави си приличат. В тях нещата са прости - спазваш законите, не лъжеш, не крадеш, не убиваш, не хитруваш, работиш според ценза, който си придобил, и се чувстваш добре, спокоен си, не те заливат по цял ден с отвратителни новини, със скандали, спокойно гледаш работата си. Престъпниците, те са навсякъде, но никой не се съмнява в силата на закона в законовата държава. Всички неуредени и мърляви държави също си приличат. Там властва злобата, омразата, вечни спорове, къде нужни, къде не, всеки дърпа дрипавата черга към себе си. От всичко това хората страдат, не се чувстват сигурни и при първа възможност просто напускат тъпата държава. Едно обаче е сигурно - комунистите, правещи се на хора с леви убеждения, за които отдавна са забравили какво означават, навсякъде си приличат. Като капки вода - говорят едно, вършат друго, лъжат, мажат и то не от вчера или днес. Отдавна хората не им вярват, но по някаква причина продължават да съществуват. Случващото се у нас напоследък, като воя срещу конвенцията против насилието и възхвалата на народния съд, при който беше избит елита на нацията без съд и присъда, в някои случаи с колове и тръби, примитивно, грозно, злобно и долно, е тревожно и всеки нормален човек трябва да се замисли. Никой не иска да живее в лъжа и опасност ужасни събития да се повторят. Животът е прекалено кратък!

    Коментиран от #2

  • 2 Зоро с Трабанта

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    Много хубаво слово си дръпнал, но то не отразява напълно всичко. Хареса ми коментара ти. Но Истанбулската ковенция по правата на жените не защитава реално жените от насилие, а създава бюрократична наднационална и наддържавна власт на редица комисари паразити, които са с дипломатически имунитет и решават кой и кое да бъде... това е подобно на осъждането на страната ни и нас самите макар да сме невинни като държава в Страстбург. И всяка мацка, която каже, че някой я тормози ще осъди България в оня несправедлив Съд там и ще плащаме и ти и аз кефа на виновни и нея... ХАРЕСВА ЛИ ТИ? На мен ми се гади от местните политици те са престъпници, узаконили осъждането ни като цяла държава заради нечии престъпления да плащаме всички. До един ни предадоха... А Правосъдната система тук е под всякаква критика, само отделни принципни индивиди в нея са за уважение. Повечето са съгласни да ни съди всеки, който се заеме там, а ние не знаем дори какво е станало и кой е виновен, но държавата България и всички ние плащаме солидарно... Същото е и с колективната отговорност застраховка...някой кара като луд, но като удари друг, плащаме солидарно.. .Ето това харесваш ти, разбра ли? Аз бих разстрелял всеки, който доказано изнасилва и напада да бие невинна жена, но не съм властта Закона. А тия тук на власт, ни предадоха, отказаха да защитят закооново невинните, жените нападани отвличани бити изнасилвани ии за проститутки и за органи. Политиците тук да ВИНОВНИ - те гласуват закон

    Коментиран от #3

  • 3 мнение

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зоро с Трабанта":

    Напълно те разбирам, пишейки словото и аз се изненадах колко дълго се е получило. Много неща са непоносими, несъвместими с каквото и да било чувство за справедливост. А това е мъчително и си с вързани ръце. Желая ти всичко добро!