18 Март, 2018 18:30 2 979 23

Защо Путин ще спечели четвърти мандат

  • владимир путин-
  • президент-
  • мандат

В Русия обаче Владимир Путин си остава един обичан и подкрепян президент

Защо Путин ще спечели четвърти мандат - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Той е ненавиждан от Запада, който го обвинява за анексирането на земите на едни и за намеса в изборите на други.

В Русия обаче Владимир Путин си остава един обичан и подкрепян президент, който е сигурно, че ще спечели нов президентски мандат на 18 март, пише Тео Мерц от "Франс прес".

Критиците на Путин го обвиняват, че е консолидирал властта си чрез контрол върху медиите и ограничаване на обществените свободи по време на осемнадесетте си години на власт.

На основния опонент на Путин - Алексей Навални - беше например забранено да участва до 2024 година поради осъдителна присъда. Навални твърди, че процесът е бил режисиран от Кремъл.

Въпреки това за милиони руснаци Владимир Путин е човекът, донесъл стабилност след политическия и икономически хаос на деветдесетте години на миналия век. Според тях Путин е този, който възстановява авторитета и ролята на Москва на международната сцена, загубени след унизителния крах на Съветския съюз.

В чужбина е обратното: Владимир Путин е на първите страници на изданията като въплъщение на абсолютното зло.

Репутацията на Владимир Путин в чужбина беше помрачена от ролята на Русия в украинския конфликт. Това го постави под ударите на санкциите на САЩ и Европейския съюз от 2014 година насам.

Русия често е сочена с пръст и заради военната подкрепа, която оказва на режима на сирийския президент Башар Асад.

А разкриването на голяма система за допинг на руските спортисти, довело до изключването на Русия от Олимпийските игри през 2018 година, не спомогна за покачването на популярността на руския президент.

Гледната точка на Владимир Путин по всички тези обвинения е, че всъщност те показват безпокойството на Запада от една силна Русия. "Силен президент за силна страна" е и лайтмотивът на кампанията на Путин за президентските избори на 18 март.

В началото на март в реч във Федералното събрание той представи новите "непобедими" оръжия на Русия, обръщайки се към Запада: "Сега вече ни слушайте!". Президентът играе ролята на "ос на злото", около която Западът "се сплотява и мобилизира", обяви с угодническа усмивка руски журналист, който интервюира Путин по телевизията. "Представете си какво ще правят без Вас!".

Освен ако не се случи нещо много изненадващо, на 18 март Владимир Путин ще спечели четвърти мандат, който ще му осигури власт до 2024 година. Съгласно социологическите проучвания, кандидатът, който ще събере най-много гласове на изборите в неделя след Путин, е милионерът Павел Грудинин, издигнат от Комунистическата партия на Руската федерация. Той се очаква да получи около осем процента.

Путин "умело използва всички страхове и комплекси на населението", казва Константин Калачов, добавяйки, че основният страх на руснаците е завръщане към нестабилността на деветдесетте години.

"Хората се страхуват, че ще изгубят това, което притежават. Този страх е изключително силен в провинцията, където животът е труден".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лапидарий

    40 6 Отговор
    Ми щото направи от елцинската кочина, държава, световна сила.
  • 2 aАААА

    35 6 Отговор
    ПУТИН Е ГОСПОДАРЯ НА СВЕТА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ФИГУРАНТИ,КАТО ТРЪМП,МЕРКЕЛ И ТЕРЕЗА МЕЙ,МОГАТ САМО ДА МУ ЛИЖАТ ПОДМЕТКИТЕ....
  • 3 ИМА ЕДНА МИСЪЛ НА ВЕЛИКИЯ ПЪЛКОВОДЕЦ

    15 5 Отговор
    ТИМУР КОЙТО СРИВА АНКАРА А ДЖАМИИТЕ В БУРСА ГИ ПРАВИ КОНЮШНИ И ПОЛЗВА БАЯЗИД - СВЕТКАВИЦАТА/ ПЛЕНЕН ОСМАНСКИ СУЛТАН/ КАТО СТОЛЧЕ ЗА КАЧВАНЕ НА КОН:А МИСЪЛТА Е ВИНАГИ НЕ НАПАДАМ ПЪРВИ А ЧАКАМ АГРЕСОРА/ ВРАГ/ САМ ДА ОПЛЕТЕ И ПРЕДИЗВИКА ГИБЕЛТА СИ. ТАЗИ МИСЪЛ Е ОПОРНА ТОЧКА В НОВАТА РУСКА ИМПЕРИЯ.
  • 4 Робот

    27 5 Отговор
    Дай Боже всекиму, такъв лидер!
  • 5 българка

    3 26 Отговор
    Със спечелването на тези избори ,БОТОКСОВОТО жуже почва да пише книгата "Майн крах"
  • 6 българка

    4 19 Отговор
    Със спечелването на тези избори ,БОТОКСОВОТО жуже почва да пише книгата "Майн крах"
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kcaniba

    4 16 Отговор
    Защото мужиците са с промити от бойяришник мозъци, нямат собствено мнение и гласуват за който им кажат по телевизора. Империята на злото, лъжата и пропагандата в действие!
  • 9 факт

    16 3 Отговор
    ЗАЩОТО Е ВЕЛИК
  • 10 реалист

    21 3 Отговор
    Путин-със специфична фамилия и нисък на ръст ,а иначе голям човек и характер. Възродил Русия и отново направил я могъща. Силно обичащ народ, род и Родина. С гарантирано място сред великите държавници на Русия. Обичан от свой и мразен от чужди. Забележителна кариера – от редови разузнавач, през началник на ФСБ, министър председател и 4 мандат президент – при това не професионален политик. Който го може, си го може. За да направи човек такава кариера не може без силни качества. Трябва да знаеш и да можеш, да имаш характер и воля, разбира се малко късмет и Господ да те закриля. Прегледах биографиите на останалите кандидати и на тоя който уж му бил „голяма“ конкуренция, но недопуснат, както и биографиите на световните лидери от последните 30 години - няма такава биография. Господ да го закриля и помага, да му дава сили в трудната работа на Президент на Русия.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Е как Господ

    3 12 Отговор

    До коментар #10 от "реалист":

    Хем комунист, хем Господ да го закриля?
    Още малко в любов ще се обясниш, някаква смесица между хомосексуализъм и мазохизъм, ще да е болестта ти.

    Коментиран от #15

  • 12 Кукувци

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "реалист":

    Какво е специфично във фамилията на Путин?
    Путь - означава път, посока на руски.

    Коментиран от #14, #22

  • 13 Вай

    1 1 Отговор
    Защо пишат четвърти. Спорет мен е пети.
  • 14 реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кукувци":

    Да,съгласен съм,че на руски "Путь - означава път, посока на руски.",но нали знаеш,че на български се отъждествява с друго и за това съм сложил - "специфична фамилия".Но надявам няма възражения с другото,което съм написал.

    А ти помисли и като руски човек свърши Путин с път и посока и
    Влади - мир,имай предвид,че влада на сръбски значи - правителство.

    Коментиран от #16

  • 15 реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Е как Господ":

    Да те открехна,че съм яко хетеросексуален и се влюбвам само в красиви жени.
    За комунистите и Господ:Двамата ми дядовци-покойници,които много обичах с бяха различни политически убеждения и възгледи,но много яки хора.Единия беше обикновен човек,но ортодоксален комунист,но това не му пречеше редовно да ходи на черква и то не само на Великден.Другия беше заможен,царист и интерниран заради колективизацията,но не стъпваше в черква.Двамата бяха възпитани хора и когато бяха заедно не спореха,а възпитано се изслушваха и излагаха аргументите си, беше незабравимо и забавно,от тях научих много много неща.Но няма смисъл да пиша,ако си грамотен човек ще направиш връзка с това,което си написъл.
  • 16 Кукувци

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "реалист":

    Просто едно пояснение относно фамилията.
    За руснаците неговата фамилия звучи много символично, както и името, съгласна съм.
  • 17 Призидент

    5 1 Отговор
    Няма да има война ! Путин е президент! Ха сега плюйте, пенете се, а чувстващите хора се радват! От цялата паплач дето си въобразява, че управлява, тъжно , но само той е гласът на разума и мира! Пък, който не слуша ще яде яката тупалка!
  • 18 Расулюлах

    2 0 Отговор
    ЖИРИНОВСКИ ЖИРИНОВСКИ ЖИРИНОВСКИ
  • 19 Кака Гинка

    7 1 Отговор
    Колкото по-силен е "стопанинът" на Кремъл,толкова по-неудобен е той за САЩ и марионетките им в Европа.За това беше тази предизборна истерия,някои тъй наречени лидери направо станаха смешни...
  • 20 Марони

    2 4 Отговор
    Ами много просто защо.Защото,който клати стола на Путин,умира!
  • 21 Пеньо

    3 0 Отговор
    Гръмко подзаглавие на елементарна статия. Да пресметнем колко е обичан Путин: за него са гласували 56 млн, от общо 111 имащи право на глас. Т.е. за него са глагували 50,45% от възрастното население на Русия имащо право на глас!!! За нашият фатмак този процент бе малко под 30%!!!
  • 22 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кукувци":

    Един режисьор в студиото на Соловьов днес през нощта се обърна към чуждестранните сили,положили доста усилия да дестабилизират от вътре Русия,,Пазете се сега,демоничният народ избра своят демоничен президент,,
  • 23 Кукувци

    1 1 Отговор
    Много хубаво го е казал. Дали само има кой да го разбере.