Last news in Fakti

4 Април, 2018 15:59 2 610 3

Евролевичари, стига с този рев за Юлия Кръстева

  • иван сотиров-
  • дс-
  • юлия кръстева-
  • комунизъм-
  • социализъм

Същите безскрупулни кариеристи отпреди 10 ноември ни управляват и днес

Евролевичари, стига с този рев за Юлия Кръстева - 1
Иван Сотиров
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хайде, скъпи родни евролевичари, стига с този лицемерен плач за вашата Юлия Кръстева! Защо не ревахте така и за Гоце - в досието му също няма нищо лично написано от него. Не ни занимавайте с интерпретациите на водещия офицер от ДС на разговорите с нея - те не са важни, важни са фактите.

Тези, които знаем какво е да си от вражески произход, сме наясно, че без съгласие за сътрудничество на ДС беше невъзможно да бъдеш допуснат изобщо да пътуваш, а камо ли да специализираш в западна държава. Тезата, че от ДС са се трогнали от това, че другарката Кръстева е спечелила френска стипендия и затова са я пуснали, е смехотворна. Две десетилетия по-късно, когато режимът беше поомекнал, комунстическата държава не се посвени да не разреши на великият Борис Христов да изтегли болният си от рак брат за лечение на запад! 50-те и 60-те години хората от "вражески" семейства имаха проблем изобщо да бъдат допуснати да следват - не в чужбина, а в страната ни.

Знам, че за много от днешните насадени щатни будители на демократичната общност, поради произходът им или поради съпричастността им към БКП и ДС, тези нюанси се губят. Знам, че за такива хора, които обичат да се афишират като десни, е много важно да се легитимират като се закачат за някой, който има признание на запад, макар и в крайно левичарските среди. Знам, че те винаги казват като свое оправдание - такива бяха времената; малцина бяха героите, които се съпротивляваха, повечето хора правеха компромиси за да оцелеят.

Истината обаче е друга - близо седем милиона българи не бяха нито членове на БКП, нито сътрудници на ДС и повечето от тях не бяха и не се правеха на герои, а просто не се натискаха да заемат ръководни постове. Между тези милиони българи имаше много способни и талантливи хора, но те просто не искаха да правят компромис със съвестта си в името на кариерата. Ако мнозинството българи имаме морален проблем - той е, че допуснахме същите безскрупулни кариеристи, които владееха публичния сектор в България преди 10 ноември 1989 г. да го владеят и днес.

Не на последно място искам да обърна внимание, че именно тази псевдозагриженост за жертвите на ДС се превръща в изключително опасен инструмент в ръцете точно на ДС за сбъдване на голямата им мечта - осакатяване на Закона за разсекретявяне на досиетата!

Иван Сотиров, Facebook


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 haho

    11 5 Отговор
    Много точно написано! Оперативните работници на службите продължават да се поддържат. Не знам защо изобщо играят този театър - всичко е ясно - някои са били част от системата по убеждения (много малка част), а останалите - с цел да извлекат някакви ползи. Има и немалко злоупотребили с положението си в службите, но това си е наследство от светлото минало и продължава и сега!
  • 2 Съгласен

    2 1 Отговор
    " Златото на Партията"-Игор Бунич( изд."Прозорец").
  • 3 Съвременник

    6 2 Отговор
    Съгласен съм с мнението на г-н Сотиров. Не му е вярно моралното уравнение. Масово с политика от край време се занимава циничния, вулгарен и продажен процент. Иначе защо зад евроатлантизма днес не са поне 3/4 от избирателите?