Last news in Fakti

2 Май, 2018 19:00 3 630 7

Опозиция в България няма

  • протест-
  • бсп-
  • дпс-
  • скандали-
  • управление

Нелепи са фалшивите скандали, които трябва да имитират някакво противопоставяне

Опозиция в България няма - 1
Снимка: БТА/АП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ДПС иска изваждането на "Атака" от управлението. БСП пък организира на 1 май "Празник на свободното слово и свободните медии"... Рядко нахалството е било толкова неприкрито. Партията на Волен Сидеров има богато досие в обслужване на интересите на ДПС – издига техни кадри, подкрепяше тяхно правителство, участват заедно в антиевропейската кампания в българските медии. Партията на Корнелия Нинова пък поднесе цялата власт на ДПС и дори издигна и избра Делян Пеевски за шеф на специалните служби.

Това коментира Иван Бедров за "Клуб Z".

"Гласуваме Пеевски или правителството пада", бил казал Станишев пред депутатите от БСП рано сутринта на 14 юни 2013 г. Очевидно е, че в последните месеци опозиция в България няма. Нелепи са фалшивите скандали, които трябва да имитират някакво противопоставяне – алкохолът и танцьорките на някакъв младежки форум са само последният пример. Колкото по-неубедителна е тази опозиционна припряност, толкова по-притеснителни стават консенсусите – като например общата кампания срещу европейското наблюдение над българското правосъдие, все едно някой друг ни е виновен за кочинката.

"Атакувах "Атака" и ще продължавам да го правя, защото не е отговорно такава партия да е в управлението", каза председателят на европейската либерална партия АЛДЕ Ханс ван Баален в София. ДПС отдавна повтаря, че "Атака" трябва да бъде извадена от управлението. Ами защо не я извадят? Тя си е тяхна. "Атака" номинира редовно за ВСС близки до ДПС и Пеевски кадри. Издигна за министър на икономиката бившия шеф на Агенцията за приватизация, който подписа продажбата на "Булгартабак" и на дипломатическия клуб в Бояна на офшорки и младежи, които нямат нищо общо с Пеевски. После Сидеров си взе за дясна ръка Светлозар Лазаров, който управляваше МВР в правителството на ДПС/Пеевски.

Лидерите на "Атака" нападнаха преди години софийската джамия, а капиите на ДПС в правосъдието отказаха да преследват това престъпление – това втвърдява избирателите и от двете страни. Волен Сидеров говори открито за излизане от ЕС и НАТО, а подчинените на Пеевски медии са в авангарда на антиевропейската, антилиберална и пропутинистка пропаганда в България. Разликата е само, че ДПС поне говори прилично.

Така че, уважаеми г-н Карадайъ, ваденето на "Атака" е въпрос, който може да обсъдите в рамките на вашата парламентарна група и няма нужда да ни занимавате и нас.

Иначе проблеми има – и антиевропейският Сидеров е проблем за управлението, и овладяването на медиите е проблем. И сегашното правителство не ги решава. Но когато ДПС и БСП говорят за Европа и за медиите, отвращават всички останали, които се интересуват от тези въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    9 4 Отговор
    Комунист съм обаче Корнелия трябва да си ходи спешно! На троянски кон ми мяза от известно време!
  • 2 Bahti

    5 2 Отговор
    Е коя Опозиция на американското посолство? Комуняги на 30 годин ли? А сега ще си мислим за партии. Xaxxaax
  • 3 Гост

    9 3 Отговор
    Сега ще ви изброя синоними на БСП: НЕКАДЪРНОСТ, лъжци, подлост, алчност, завист, корупция, най вече НЕКАДЪРНОСТ, пак НЕКАДЪРНОСТ, хитрост (много добро умение да очерняш друг, когато те нападат теб), пак НЕКАДЪРНОСТ, наглост, глупост, инат....има и още но сега не се сещам

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    аааа, да сетих се най важното: Безбожност!
  • 5 Как да има

    3 2 Отговор
    БСП и ДПС просто искат да правят същото като ГЕРБ, а не да управляват България за народа. Да не би да са генерирали нови идеи? Как да се промени управлението, за да не могат да се появяват такива язви като ГЕРБ. Без промяна на системата няма да стане, а те не искат промяна на системата, а те да са там вместо ГЕРБ.

    Коментиран от #6

  • 6 Koi

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Как да има":

    Промяна трябва и тяе да спрем да мрънкаме и се някой да ние виновен докато има предатели няма оправия неможе всичко да е черно в тази държава лошото е че хубавото става бавно
  • 7 Koi

    4 0 Отговор
    Лошото е че в момента герб няма никаква конкуренция и оправлява с псевдо патриоти