Last news in Fakti

13 Юли, 2018 17:11 2 876 21

Румен Радев – по-лоша копикет версия на Борисов

  • румен радев-
  • бойко борисов
Румен Радев – по-лоша копикет версия на Борисов - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и уважение с всички президенти на всички наши съседни страни. Нека не забравяме, че в днешните реалности и особено в нашия регион, добросъседството играе ключова роля за опазване на мира и стабилността". Това заяви президентът Румен Радев пред БНР в Анкара в отговор на въпрос, че е единственият президент на държава членка на ЕС, който присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Реджеп Тайип Ердоган като президент на Турция.

Ако Радев още беше пилот и понечеше да излети, без да знае какво е фюзелаж, сигурно щяха да го скъсат. Но понеже вече е президент, следва да знае що е то протокол на дипломацията – е, явно не знае.

Когато си единственият представител на Европейския съюз на короноването на един диктатор, следва да се замислиш. Да се замислиш много здравата – защо само аз съм там? Какъв сигнал давам с това? Отговорите на тези въпроси са изключително неприятни и ако на Радев трябва да му се обяснява точно това, значи прякорите, които се ползват по негов адрес по социални мрежи и форуми са повече от заслужени.

Що за стока е Ердоган лъсна за пореден път, с пълна сила, и вчера (9 юли). При такава голяма трагедия като влаковата катастрофа в окръг Чорлу, най-малкото се обявява ден на траур и всякакви събития, особено политически, се отменят. Нищо подобно – султанът не можа да направи така, не можа да изчака да седне на трона. Когато опря до абсолютната власт, не остана и капка човещина. Може би пък Радев е искал да се докосне до това чувство – и той като нищо си мечтае ситуацията в България за него да е такава, да пребъде начело на президентска "република". Мечтите са безплатни, резилът обаче – не. А алтернативата на Борисов съвсем се изравни със самия Борисов - ако продължава в този дух, далеч ще го и задмине ...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мерт

    35 5 Отговор
    Нормално е да имаш добри отношения с съседа, особено ако този със е с най-голамата армия в Европа и участва постоянно в истински боини действия с пкк, добре обучена и много числена и добре въоръжена.. За съжаление..
  • 2 goni

    33 6 Отговор
    Интересно! Защо автора е анонимен?!:)

    Коментиран от #8, #11

  • 3 истинко

    35 6 Отговор
    Какво да кажа - поръчкова статия, написана от някой слагач. Някой наричат Ердоган "диктатор" защото е с Русия, но ако беше със САЩ тогава щеше да е "нашия, правилния човек"! Когато си съсед с голяма и силна държава, винаги трябва да си в добри отношения с нея. Да, понякога трябва силно да стиснеш зъби, защото ти си бил 500 г. под турско робство, 200 г. под византийско, 45 г. под съветско, а сега около 30 г. под мутренско робство. Когато имаш 200-300 хилядна армия, въоръжена с качествено оръжие - да ежи се и на руснаци, и на американци и на турци ако щеш, но когато армията ти може да се събере на половината национален стадион, оръжието ти е от Съветско време и сам си си нарязал ракетите, които са те защитавали и нямаш и един що-годе хвърчащ самолет...ще се съобразяваш... с по-силния!!

    Коментиран от #10

  • 4 Шоо

    8 15 Отговор
    А, добър ден!
  • 5 Кибик

    25 2 Отговор
    Ердоган е лош, докато Саудитските сатрапи са добри демократи, защото купуват оръжие от САЩ и манипулират цената на петрола по заповед на Тръмп.
  • 6 Гост

    27 7 Отговор
    Когато Бойко ходи да открива тръбата - колко други европейски премиери имаше, но проблем нямаше? Хайде стига с тези двойни стандарти!
  • 7 Koko

    8 13 Отговор
    Беше при Ердоган да му носи шербет.
  • 8 Д'мин

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Щото още не си знае името, толкоз хентелегентен е!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "истинко":

    Добре го каза
  • 11 Пешо

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Защото е соросоид.
  • 12 Чудя се

    5 8 Отговор
    На Грипена ще му мине мандата докато разбере какви права и какви задължения има българския президент!
  • 13 Хасан

    2 2 Отговор
    България трябва да си гони своя национален интерес а това е добри отношения с Турция...Всички медии се контролират от евреите и Ердоган казва навсякъде че е престъпление да се убиват палестински деца с прашки в ръце ..и именно затова Ердоган е« диктатор»
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Еретика

    2 1 Отговор
    Сигурно Бойко е разтривал ушите на Ердоган.
  • 17 Аз Робота

    3 0 Отговор
    Добре че Меркел не граничеше с Турция...Че към 3 милиарда щеше да има и бонус по един кавал!!! ...Да се разбира във Френския смисъл.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Фея

    5 0 Отговор
    Защо след Т Живков България стигна дъното .Защо нямаме хора лидери , стратези, които да изведат страната на световно ниво, а стигнахме до там , че да ни избиват крадат.Къде изчезна уважението между хората ,смеха,спокойния живот.Къде отиде доброто здравеопазване,Къде е благоприличието.Няма.Вече нищо не остана.Много е важно да честити внучето на Борисов а бабата да плаче за своята козирка която е нейното препитание.Боже опази!Няма закони няма нормално мислене.Има само убийства кражби .Скубят ни яко управляващите за да си получават заплатите.Тези 240 ПЛЪХОВЕ вместо да гризат народа да вкарат някой и друг закон от Австрия Германия Белгия и т н.Защо не мислят за народа си.Защо не му осигуряват работа спокойствие сигурност.Ами си честити внучета и избиваме невинни душици.Кой управлява България?Старите мутри?Да!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ники

    1 0 Отговор
    "копикет" е дупликат на български. И в българския няма 2 съшествителни едно след друго - има прилагателно и съществително.
    Пък циганите били неграмотни.