Last news in Fakti

5 Август, 2018 16:00 2 242 8

Думите, които дразнят

  • думи-
  • демокрация-
  • власт
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отдайте се на заслужена почивка и се насладете на този текст.

Край на рекламата.

Щом пусна телевизор, радио, че и отворя сайт ме атакуват едни и същи клиширани глупости, които се повтарят, повтарят, повтарят и защото толкова дълго са се повтаряли вече са загубили собствения си смисъл. Когато чуя правова държава, прокуратура, етническа карта и т.н. значи някой нещо лъже, краде и изнася пари в чували. За да се убедите, че и вие се дразните прочетете само удебеления текст. После, ако искате, и останалия.

Живеем в правова държава

Живеели сме в правова държава? Сериозно ли? Не знам кое е по-дразнещо - че живеем, че това нещо, което обитаваме е държава или че е правова? Защото нито едното не е вярно.

Демократично

Демократично вече е синоним на нещо насрано. Живеем в демократично общество. Тоест – насрано. Демократично гладуваме, мизерстваме и измираме. Защото, явно, съвсем демократично така предпочитаме. Някакви мангали срещу тарга кюфтета дават демократичния си вот в полза на нашата, че и тяхната смърт. Това е демокрацията, бате! Но, както обичат да казват разни хора: „Така е! Няма съвършен строй.“ Бе няма, ама този, демократичния, много замириса.

Относно етническа карта:

Етническата карта представлява нещо средно между Черен Петър и вале пика, което краде жица по която тече остатъчен ток докато го гледа бременна малолетна дама пика в полата на която са заврени шест чаавета, които в този живот ще си останат цакани двойки, колкото и да пораснат.

Най-тъпото е, че тази карта цака твоя живот. Нали?

Сезиране на прокуратурата

Не е сезиране! Насиране е! Повтарям НАСИРАНЕ!

Чакаме прокуратурата да си свърши работата.

Да. Всички чакаме. И вие дето чакате – ще чакате. Вземете си суха храна и плетени чорапи и чакайте. Момент. Върши си я. Хванали са някой дядо да вари шише ракия. Няма бандерол! Смърт за него. То е ясно.

Правосъдие

Дрън, дрън, дрън... Законно... Дрън, дрън. правосъдието дрън, дрън, Съдебната система, Дрън, невинен на втора инстанция. Дрън. Оправдателна присъда, дрън, дрън, дрън... Липса на доказателства. Липса на свидетели, Липса на мозък. Дрън, дрън, дрън...

Правосъдието в жалката ни държава е нещо като шамбала. Много е хубаво ама никой не го е виждал.

Европейски ценности

Няма такива. Няма европейска държава. Няма монолитен европейски народ. За доказателство – Европа на две скорости. После на три. После и задна. Усещате ли задната скорост вече? Ако е да - ето това е европейската ценност.

Интеграция

Интеграция! Мисля, че това е любимата ми дразнеща глупост. Интегрирайте бактерия с антибиотик и ще разберете защо. Ако вярвате още в интеграцията, напълнете вана с вода и я интегрирайте с включен сешоар. После се потопете вътре и се отдайте на заслужена интеграция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    6 30 Отговор
    Не виждам името на празнодумеца-мрънкало написал това "мнение"! Да се критикува е лесно и безсмислено! В това писание няма нито една идея как да се промени нещо - само оплювки, чиято цел е ясна - платен (с рубли) материал. Провокация от най-елементарен вид за най-елементарни хора!

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Факт

    29 1 Отговор
    Вярно на 100 %.....може и още да се допълни-ама "неам нерви" вече.
  • 3 име

    17 0 Отговор
    и още глупави клишета- имаме само права. либерална демокрация. или- капитализмът е демокрация. и най-голямата лъжа-ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ. пълна демагогия!
  • 4 Рускиня

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    И това е клише. За всичко е виновна Русия. :-D

    Коментиран от #5

  • 5 goni

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рускиня":

    Понякога се чудя, какво ще правим, ако я няма Русия! Пази Боже, ако изчезне! Кой ще обвиняваме тогава за всичките си беди?!:)
  • 6 Pesho

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Същото можем да кажем и за твоя коментар, с единствената разлика, че ти виждаме името...
  • 7 баба

    2 0 Отговор
    Всеки един , който ти слага минусче, би се подписал под тази статия.
  • 8 Брадчед

    3 0 Отговор
    100%са съгласни, че е така,дори и тези, облагодетествани от всичко написано в статията, но нека поне замълчат.