Last news in Fakti

24 Декември, 2018 10:07 4 294 25

Проф. Евгений Дайнов пред Флагман: В диктатура сме. Или ние нея, или тя нас

  • диктатура-
  • прокуратура-
  • закон-
  • собственост
Проф. Евгений Дайнов пред Флагман: В диктатура сме. Или ние нея, или тя нас - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Прокурорската диктатура“, сглобявана от 2017 година с извънредни закони от типа на НКВД при Сталин, тази година навлезе в активен режим. Това заявява проф. Евгений Дайнов в интервю за Флагман.

"Имаме политически затворници – Десислава Иванчева и нейната заместничка. Имаме закон за извънсъдебно национализиране на частна собственост. Имаме въведен 48-часов арест (24 часа за деца) без уведомление на близките. Това е официалната диктатура. Отдолу продължава да живее неофициалната: всеки местен партиен бос може да дойде и да ти вземе бизнеса. Това е запазена марка на ГЕРБ и тече от години. В диктатура сме. От нас зависи, дали тя ще ни помете или ние – нея, смята професорът.

"Властта изрично провокира ЕС, докато изрично обслужва интересите на Русия. Според министър Петкова и премиера Борисов, ако спазваме правилата на ЕС – това вреди на националната ни сигурност. А не вреди това, властта да обслужва интересите на Кремъл: строи, с български (наши) пари, нова газопроводна мрежа за Газпром; напъва се да монтира в сеизмична зона антикварни руски атомни съоръжения; държи бойните машини на армията в подчинение на Русия. Освен че отнеха правата и свободите на гражданите, власт-имащите в последните седмици от годината започнаха да се занимават с държавна измяна", завява Дайнов

"Положението ще продължава да се влошава, тъй като една диктатура, за да може да функционира, е наложително постоянно да разширява своя обхват. В края на 2018-та година дори власт-имащите, които са инак невежи по отношение на историята, разбраха това.
Постоянното разширение на обхвата на диктатурата е онова, което ни очаква и през 2019 година. Ако, разбира се, позволим това", смята той.

И допълва: "Ако в обществото е останал някакъв потенциал за съпротива и защита на демокрацията, ако основите на самата демокрация още съществуват – парламентарни избори са неизбежни. Ако няма такива, значи диктатурата е успешна и предстои напускане на ЕС и НАТО.

Според Дайнов единствената разпознаваемо „европейска“ политическа сила на терена е Демократична България. "Ако нейните лидери намерят начин да убедят хората, че могат да ги защитават от диктатурата на ГЕРБ и от азиатизирането на България – то тази сила има перспектива. Почва за нови играчи-популисти винаги е имало (още от времето на Жорж Ганчев) и ще има. Отсега не знаем, този път кой ще се заяви на това поле", завършва професорът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Събудете се

    62 13 Отговор
    Трябва Тиквонич с цялата клоака да бъде изметен час по скоро!

    Коментиран от #7

  • 2 Кълвач

    47 17 Отговор
    Значи ГЕРБ ще ни извади от ЕС и НАТО!?! Тоя соросоид съвсем е изтрещял!

    Коментиран от #15

  • 3 един от всички

    54 8 Отговор
    И забрави да кажеш най-яркото проявление на диктаторството от последните дни -Решението на премиера (еднолично) ,за закупуването на самолети Ф-16в .Законът изисква търг,има назначен нарочен орган за което,този орган преди време върна процедурата,за да се разшири списъкът с клиенти,и сега,без там да си довършат работата,и да се узакони след това от Народното събрание,Бойко е казал,че някакви пилоти някога му били казали,че Ф-16 бил много хубав самолет и съответно той реши да го купи него-:)))

    Коментиран от #11

  • 4 Varna

    43 6 Отговор
    Гледайте филма //Диктатори// по Дискавъри ва Хитлер,Пиночет,Тото и Сталин .Едно към едно със ситуацията и нас.Кръгове от хора фирми и корупция за преизбиране на същите.Но на края всеки диктатор умирал.Факт

    Коментиран от #9

  • 5 Коледа е

    28 25 Отговор
    Върху истината наслагваме лъжа. Ей тва е тази статия и тоз професор. Бате професорче, защо така коварно будалкаш нас будалите?! Че и път в тъмнината даваш..
  • 6 gnom

    53 15 Отговор
    Тоя съвсем се е издухал! Зависимост от Русия??? Зависими сме от всеки друг, но не и от Русия! Ако бяхме "зависими" от нея, сега щяхме да сме в пъти по-добре, както е примерно Германия!
    Всичките тези национални предатели, като това мизерно професорче, за последните 30 години, трябва да бъдат низвергнати!
    Тея хора срама нямат ли? България изчезва и се топи! Това благодарение на Русия ли е или на новите продажни "демократи" като тоя и Б.Б.? Етноса се променя, цели територии се обезлюдяват, изчезва промишлеността, произвеждаме само сервитьори и проститутки, в които влизат и политиците ни! Няма здравеопазване, няма образование, на последно място сме за всичко хубаво и на първо по всичко лошо, но на всички се набива в главите, че за това е виновна Русия, а не Еврогейският съюз, на който сме членове, или на ФАЩ, на които сме явни слуги!
    То бива наглост, ама тези трябва да бъдат замеряни с камъни, където и да са намерени!

    Коментиран от #16, #23

  • 7 Българина

    29 14 Отговор

    До коментар #1 от "Събудете се":

    Абсолютно споделям мнението на Професора. Колкото по бързо Българският народ разбере и проумее тази горчива истина за родната действителност толкова по-добре.
    Към управляващата върхушка: Не си мислете, че напълно и окончателно Българският народ се е предал и може постоянно и безнаказано да продължавате да се подигравате с него. Ножът скоро ще опре до кокъл и тогава ще разберете за какво говоря.
  • 8 Боно

    25 8 Отговор
    На някой май ще им липсва досегашната свободия. Айде стига вече. Ред се иска в държавата. Ама на много от политиците не им стиска. Така им е по-добре, разграден двор и безнаказаност. Някой като се захване с въвеждане на ред и паласпурниците писват, демокрацията е в опасност. Кое е в опасност, че не можете да разиграват е конете?
  • 9 Помнещ

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Varna":

    ПРОПУСНАЛ си V като вендета
  • 10 Ianek

    33 3 Отговор
    Време е, България да бъде управлявана от интелигентни хора, които милеят само и единствено за нея.
  • 11 Фен

    26 7 Отговор

    До коментар #3 от "един от всички":

    Не го е забравил. Дайнов все пак е отявлен соросопитек.
  • 12 Guest

    20 20 Отговор
    Може да го плювате, ама е на 100 % прав! Това е единственият човек в България забъркан в политиката, който е ЧОВЕК! Може би и Осман Октай! И му чатка супер яко "процесора" относно какво е в момента и как ще се развие в бъдеще! Пил съм си кафето с него ей така - неглиже. Седнали на тротоара пред една бензиностанция. Супер земен и народен пич!!! В едно кратко изречение.

    Коментиран от #14

  • 13 Генерал

    28 9 Отговор
    Мърлявият рокер-философ Евгени Дайнов, отвращават не толкова със своето скудоумие, колкото с черната си неблагодарност към родителите си и към системата, осигурила им привилегията да заемат място в елита още преди 10 ноември. Да припомним, че дойде в демократичните сили направо от Института по история на БКП. Както повечето комунисти, станали соросоиди.
  • 14 един от всички

    12 7 Отговор

    До коментар #12 от "Guest":

    Като му четеш писаниците обаче,не му личи чак толкова пък да му чатка. Прав е,ама наполовина! Другата част е спестена,защото парите му са от соросоидалните структури. По поръчка,чак Москва забърква в българската соросоидално-лобистко-диктаторска действителност...!
  • 15 Усмивката

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кълвач":

    Не ,НАТО щще ни изкара от НАТО заради тиквоча.А европейзки съюз ще вдите когато тиквата пусне ластуни
  • 16 Усмивката

    11 9 Отговор

    До коментар #6 от "gnom":

    Слаба и неопределена българия застрашава да стане една от зависимите държави от Русия.Не забравяй че Русия и Турция са във дипломатичен възход.В политиката няма братски приятелства .Има временни интереси.И това което я прави България до сега, го дължи единствено на българското оръжие и обикновен войник,а не на грешките на елита
  • 17 ПЕНКО

    14 4 Отговор
    КАК ЕДИН ПРОДУКТ НА ДИКТАТУРАТА : РОДЕН , ХРАНЕН ;ОФОРМЕН ;ОБРАЗОВАН И ИЗДИГНАТ ОТ ПАРТОКРАТСКА ДИКТАТУРА - МОЖЕ ДА Я РАЗЛИЧИ ОТ МАЙКА СИ -ПА И ДА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ "ТЕСТОТО "СИ !!!???!!!
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 6 Отговор
    ГЕНЧО е тънък манипулатор. Може би школован? Българите в България за 20 години много напреднахме в разкриване на всякакви фарисейщини. Статията можеше да има голям ефект преди 10-15 години.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 alvanel

    8 4 Отговор
    ЧИД, Евгений! От сутринта ли фиркаш и пишеш?
  • 21 гощо

    9 0 Отговор
    Мен ме кефи как макар и оправдан или с прекратено производство поради липса на доказателства пак ще ти конфискуват имането защото някой е решил че е придобито по незаконен начин с мръсни пари или там каквото исмислят тцтцтцтцттцтц......
  • 22 Усмивката

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Напротив .Статията не би имала такъв ефект преди 10 години.Защото българинът трябва да пипне за да повярва.Е сега лесно се вярва поради очевидното .И Статията е само потвърждение.В такъв смисъл авторът е не онзи който трябва да обсъждаме.И да го разпорчатосаш ,няма да промениш времето в което живеем
  • 23 Гост1234

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "gnom":

    Този "демократ" е платен слуга на Сорос готов на всичко за да победи " руското влияние" готов да се бие до като умре и последният българин
  • 24 Българин

    0 1 Отговор
    И какво? Таман прокуратурата нагъна горните етажи и ние народеца надникнахме в техните палати и ахнахме и прокуратурата и правителството ви били виновни. Тоя е велик манипулатор . Дано не се пипа схатуквото. Дано не се пита запроизхода на парите. Нищо подобно Господине. Само там в ареста с турския клозет ще се замислите. Първа стъпка към разкаянието.
  • 25 Да Дайнов, перко смотан

    1 0 Отговор
    Нацистката Атлантическа Окупационна Власт има в България ! И ти я обслужваш медийно...