30 Януари, 2019 19:00 60 059 193

Радев зашлеви оглушително Борисов на новите Боянски ливади

  • румен радев-
  • президент-
  • реч-
  • боянски ливади

Силната реч на президента на отчетната му пресконференция в понеделник ме изпълни с възторг! Този доблестен човек отново е на висотата на историческата си отговорност

Радев зашлеви оглушително Борисов на новите Боянски ливади - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди почти година писах тук, че президентът Радев е длъжен да предизвика оставката на Борисов. Доводът беше, че в България най-после, със закъснение от седем години, сред мнозинството от народа се развихри морален гняв срещу корумпираното управление на Борисов и ГЕРБ и той трябва да бъде незабавно оползотворен.

Тогава това мнение беше още сравнително непопулярно, но днес комай е станало вече тривиално за мнозинството българи, включително за някои мои близки млади жълтопаважни протестъри от лятото на 2013 г. Имаме си от почти година типична революционна ситуация – низините не искат, ГЕРБ не могат да я карат по старому. И вече всички го разбират. Трябва само една искрица да катализира общественото възмущение!

И Радев хваща бика за рогата: „неравенство и бедност“, „демографски срив“, „бягство на младите в чужбина“, „илюзорна стабилност, нарастващо беззаконие и ерозия на демократичните завоевания“, „българската демокрация ускорено губи позиции“, „свободата на словото е обект на преследване“, „законодателният процес става непредвидим и елиминира гражданското участие“, „лобистко законодателство и безотговорни политически действия“, „последните решения на управляващите окончателно опорочиха модернизацията на въоръжените сили“, „корупция, лични интереси и зависимости“, непредсказуемост, погазване на закона и фаворизиране на корпоративния интерес“, „опипване“ на прага на търпимост на обществото и постепенно увеличение на размера на (разграбваните) средства“, „провал на големите енергийни проекти“, „изминалата 2018-а е истинска катастрофа за чуждестранните инвестиции, затварянето на предприятия е трайна тенденция“, „България губи суверенитет, не е в състояние да взема сама стратегически решения“, „правителството за европейско развитие на България твърди, че този антиевропейски избор е геостратегически“, „„декларациите, че олицетворяват евроатлантическите ценности, са най-сигурният начин да отчуждят българите от тези ценности“...

Всяко изречение плющи като камшик, всяка дума тежи на мястото си, нищо не може да бъде опровергано или премълчано. То не е просто силен анализ, но е революционен манифест. Колко още ще търпим бедствието ГЕРБ?

Веднага след като научих за кандидатурата на Радев през август 2016 г., писах, че президент като него може да преосмисли цялото българско политическо пространство – да катализира възникването на нова левоцентристка коалиция или партия, която би могла да извоюва изборна победа след неизбежния колапс на ГЕРБ.

Тогава мнението ми бе посрещнато на нож от изтъкнати теоретици на БСП.

Днес обаче, когато и президентът заговори за предсрочни избори, много леви българи, струва ми се, биха приветствали възникването на една центристка президентска партия, която да обере гласовете на разочарованите досегашни сини и герберски електорални единици, които никога не биха пуснали глас за БСП, но без да отнема от твърдото ядро на столетницата, която, нещо повече, би могла тогава да се придвижи наляво, както желаят стотици хиляди леви избиратели, които досега наказваха твърде дясната за тях БСП, като гласуваха за „Атака“, НФСБ, разни малки партии и дори ГЕРБ. Така би отпаднала и нуждата от коалиция и с ДПС, и с „патриотите“.

Съветът за стратегическо развитие, който президентът обеща да формира, вероятно ще съвпада поне по ръбовете с бъдещия му партиен проект. Страшно се надявам в него да няма големи кадрови разочарования.

В идейно отношение също имам някои опасения. „Центризмът“ в условията на безразделно господстващ „либерален капитализъм“ – който всъщност не е никак либерален, а не е и капитализъм, а по-скоро корпоративен комунизъм, „уелферизъм“ – не може да не е доста повече ляв, отколкото десен.

В условията пък на пукащия се по шевовете ЕС и на о’бозе почившето НАТО, от което и Тръмп се чуди как да се избави като от фантомна болка в ампутиран член, европеизмът ни трябва да е максимално критичен. Ако ЕС не се промени бързо и коренно, той е обречен. Сегашната му неоконсервативна върхушка е напълно недееспособна – пример: уж „историческата“ среща на Меркел и Макрон миналата седмица в Аахен и два дни по-късно капитулацията им пред Тръмп и Помпео за преврата във Венецуела.

А за атлантизма – като за всеки скъп покойник – при невъзможност да се каже нещо добро, да не се казва нищо. За абсурда, който представлява съвременното НАТО в светлината на скорошните публикации на разсекретени американски документи за преговорите на Горбачов с големите западни лидери от онова време – Буш I, Митеран, Кол, Геншер, Дъглас Хърд и др., ще напиша отделен коментар в най-скоро време.

Изключително важно е и служебният кабинет след оставката на Борисов III да няма нищо общо с недоразумението, назначено от още неопитния Радев след oставката на Борисов II. Този служебен кабинет ще има единствената задача да сломи герберската изборно-пропагандна машина за фалшификации и манипулации и да не допусне за нищо на света нова изборна победа на ГЕРБ. ГЕРБ ще бъде смачкан. Оттам нататък нещата ще са по-лесни, защото почти изцяло негативният опит на ГЕРБ направи алтернативите им сравнително ясни.

Прочетох внимателно и речта на вицепрезидента Йотова – и там има много правилни и добри неща, включително за българите в чужбина, но не мога да се стърпя да не си кажа отново болката като български учител в Ню Йорк по отношение т.нар. „обществени съвети“ при посолствата и консулствата на България, за които твърде много се говори, без достатъчно да се рефлектира.

Идеите за „обществени съвети“ са маргинални сред общностите ни в чужбина, но напоследък получават широка медийна разгласа в България. Дори се чуха гласове с тях да се замени Държавната агенция за българите в чужбина. Иска ми се да вярвам, че сайтът globalbulgaria.eu, който ги публикува, не е свързан с някогашния олигархичен клуб „Глобална България“ – икубатора на Борисов. Но казва ли ти някой?

Макар пропагандираният от 2000 г. насам тях „национален съвет на българите в чужбина“ да е залегнал и в наложените от ГЕРБ в 2016 г. изменения в Закона за българските граждани в чужбина, с които такъв съвет се въвежда и повечето от членовете му се назначават от НС и по един – от премиера и от президента. Не съм чувал такъв съвет да съществува в действителност и при търсенето му в Гугъл излиза пак сайтът globalbulgaria.eu.

Тези колеги мислят, че така в българската политика ще се чуе гласът на българите от чужбина. Или просто мечтаят да бъдат назначени в някакъв синекурен ареопаг. Те живеят на Запад и визират тъкмо новата ни емиграция там, а не традиционните общности в съседните на България страни. Нея имам предвид и аз.

Но те са проспали развитието в нашата диаспора на Запад след 2000 г. Не е известно и какъв конкретен опит от обществена работа с българи в чужбина имат. Живея зад граница вече четвърт век и съм работил там като български дипломат и консул, после български журналист и учител в неделно училище. Опитът ме е научил, че политизирането на нашите общности чрез агитация за избори е пагубен за единството им!

Най-многолюдните и жизнени български общности в чужбина са училищата. Те са вече 362 и растат, и са възрожденски по размах и по дух феномен. БПЦ почти няма обществена тежест, особено сред младите. Културните неучилищни организации са one-man/woman shows, а други жизнени организации на практика просто няма.

Не виждам никакво място за български политически клубове в чужбина. Те в най-добрия случай ще представляват нещо като сбирките на вече топящата се стара емиграция, вмирисани на лук и вкиснало. Или нещо като римейк на анемичните летни протести от 2013 г. за връщане на власт на ГЕРБ.

Искате ли да унищожите една процъфтяваща училищна общност – агитирайте родителите в нея да гласуват за X или Y, които, естествено, ще са „от“ или поне „за“ някои от враждуващите български партии, за обществени съветници при посолствата или за депутати от чужбина!

Друг въпрос, който не се разбира в София и се преекспонира, е за т.нар. „признаване“ на българския език от властите в чужбина. Много е вероятно, че където българският език влезе в програмите на местните училища, това ще доведе до отлив на деца от българските неделни училища – ходенето на училище в неделя си е голям ангажимент за цялото семейство. И вместо да пътуват примерно два часа в едната посока до неделното училище Манхатън от градчето си Ню Джързи, много семейства ще се съблазнят да запишат децата си на български език в местното си американско училище, където обаче най-вероятно нищо няма да научат – обучението по чужди езици в американските държавни училища е общо взето трагично. Но съвестта на родителите ще е „спокойна“ – нали децата „учат“ български.

Преувеличава се и значението на т.нар. „печат на двуезичие“ в САЩ. Става дума за това някой чиновник в просветата някъде в САЩ да премести една папка от едното чекмедже в другата. И това чиновническо чудо няма никакво реално значение за качеството на обучението по български, то само хаби енергията на учители и родители, която къде по-добре е се приложи в училище и у дома спрямо децата. Нито пък евентуалното освобождаване на детето от курс по чужд език един ден в колежа е мотив за идване на семейството на българско неделно училище. Българското училище е свято възрожденско място, органически чуждо на партийна политика и чиновнически кампании.

С тези дребни уговорки, изцяло подкрепям позицията на президента и вицепрезидента. Желая на президента Радев много сили и пълен успех в историческата му мисия да спаси древната европейска държава България и остатъците от народа й от безславно изчезване от историческата сцена! Тук просто няма място за грешки!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 oficer

    396 149 Отговор
    Браво !!!

    Коментиран от #96, #122

  • 2 Papugai

    98 410 Отговор
    Вашингтон нарежда, Румбата изпълнява.

    Коментиран от #56

  • 3 Мурзилка

    95 383 Отговор
    Американски агент и продажник!

    Коментиран от #14, #19

  • 4 Боцко

    405 136 Отговор
    ТИКВАТА ТОВА ЗАСЛУЖАВА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 123

    206 270 Отговор
    ФАКТИ и вие ли се политизирахте или какво, как може статия от този дето редовно четка Радев и все говори как Борисов е свършен още от септември миналата година да го правите водеща новина. Това е мнение, дръжте си го в категорията за мнения, там хората могат да си изберат какво да четат но не е редно да го бутате в Новините от деня, сякаш е открил Кирилицата на дърти години. Пак късмет че ще има и коментар, щото и това не заслужава, ама айде да има къде да цъкат минуси да не му падне рейтинга.

    Коментиран от #101

  • 6 Шиша

    228 399 Отговор
    Ай стига с тоя Радев бе. Тоя съвсем се е пренесъл в друга реалност. Ще тупне по гъз и ще вдигне толкова прах,че ще пуснат зелени билети за Метрото!
  • 7 ФИНЦИ

    356 156 Отговор
    БОИКО ОДИ СИ ЗАЕДНО С ТОМААА БИКОВ И МАНОИЛ МАНЕВ ВИЖ КВИ ОЛИГОФРЕНИ СИ САБРАЛ АМА КВИ ДА СА КРАИ ТЕБ ХА ХА ХА КРАЯ ИДЕ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тракториста

    377 121 Отговор
    Единствената статия/анализ, ко(я)йто съм чел наскоро в този сайт, и която да ми харесва, като подчертавам, че не съм комуняга или лявонастроен лумпен, а просто един от многото, който иска най-накрая да заживее като бял човек в собствената си държава, в която се е родил, живее и иска да умре.

    Коментиран от #144

  • 10 мдааа

    342 115 Отговор
    браво на човека! и аз желая да изринем тая крадлива пасмена!

    Коментиран от #123

  • 11 Иво

    317 105 Отговор
    Браво за статията абсолютно точно написана малко са журналистите които пишат истината
  • 12 ФИНЦИ

    307 145 Отговор
    С ТЕБ СМЕ РАДЕВ ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБАДЖИИИИИИ ТЕЗ КРАДЦИ ПРИ КУМУНИЗМА БЕШЕ ПО ДОБРЕ

    Коментиран от #158, #179

  • 13 Гражданинът X

    296 136 Отговор
    Румен Радев е ЖЕЛЕЗЕН!

    Коментиран от #39

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 &€£¥₩

    211 283 Отговор
    Ако през 2016 на президентските избори ГЕРБ бяха издигнали Томислав Дончев или кмета на Бургас, този слугуващ на БСП президент, никой нямаше да го знае, ни кой е, ни от къде е, ни коя е жена му и т.н., НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ! Вместо да бъде обединител на нацията Радев втора година се държи като опозиционен депутат, което рано или късно ще рефлектира върху него като бумеранг, това е неизбежно. Да се правят внушения как БСП ще се върнат като освободители на бял кон е меко казано абсурдно. Хората които надничат зад гърба на президента и Нинова, са вредни за страната ни, всички те са провалени политици, разорили множество министерства, агенции и общини. Червените никога не могат да са алтернатива, разберете го НИКОГА, колкото и медийна подкрепа да са си осигурили, колкото и лайка да са си платили! ;)

    Коментиран от #27, #28, #126, #154, #184

  • 16 Стокхолм

    299 129 Отговор
    Господин Радев, от все сърце ви пожелавам успех да смачкате мафията в БЪЛГАРИЯ. Тези ни принудиха да напуснем татковина и превърнаха държавата с главата надолу. Как тридесет години тази демокрация съсипаха народа и няма изгледи да се откъснем скоро от дъното. Питам защо ? ЗАЩОТО ТАКА ИМ Е УДОБНО!!! Прост и беден народ се манипулира най лесно.

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 5555

    210 101 Отговор
    ТИКВАТА ДА СИ ХОДИ В БУСТАНА!
  • 19 NikNay

    183 25 Отговор

    До коментар #3 от "Мурзилка":

    Е хайде сега до вчера го наричаше руска подлога а сега го направи американски агент -това шизофренията ти ти играе лоши номера.
  • 20 хитеp

    113 184 Отговор
    Инпийчмънт за ушанката Ръньо Решетников Нинов

    Коментиран от #88

  • 21 Абе ей

    152 153 Отговор

    До коментар #16 от "Стокхолм":

    Как точно президента на бсп-мафията ще ни спаси от самата нея ?!? Комунистите съсипаха народа , защото те са мафията , но въпреки тях имаме възход . Възход , който бсп-мафията иска да спре , защото почнаха да губят позиции (пари) . Никога няма да позволим да се върне старото статукво !

    Коментиран от #30, #157

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сега!

    109 139 Отговор
    Комунистическа подлага!
  • 24 аз се чудя какво е ляв българин

    215 18 Отговор
    може ли една славна вечер на 11-12 ноември 1989г да се събудиш с 4-5 чувала пари и да си ляв,може ли да ти подарят 6-7 предприятия -ти да ги окрадеш и да си ляв,може ли да окрадеш 15 банки,да не те осъдят и да си ляв,може ли да замениш 100 декара чукари в Трънско за 100 декара покрай Ахтопол и Синеморец и да си ляв,и накрая може ли първит ти работен ден да е -Директор и да си ляв?

    Коментиран от #35, #44

  • 25 Японеца

    134 135 Отговор
    Пост комунистически мечти! Радев няма власт и за нищо не става, въобразявате си! Може и да няма Борисов 4, но помните орешарски, виденов, царя и станишев. България ще бъде разпродадена на парче за 1 долар, като БГА-Балкан.

    Коментиран от #26, #109

  • 26 Киро

    63 11 Отговор

    До коментар #25 от "Японеца":

    ма тя вече е заложена,без да се очаква да се плати залогът!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 абсолютно сигурен съм че човек с череп

    88 64 Отговор

    До коментар #15 от "&€£¥₩":

    описан от Лоамбразо,нямаше да стане президент!
    Хората мразят ГРОБ,защото са прости-произходящи от слуги на комунисти,както се видя -назначават калинки та да приличат на тях и най лошото- абе нямат мярка в кражбите!

    Коментиран от #71

  • 29 Сашо

    100 155 Отговор
    Ало,писателя на статията ти си голям червен боклук!!!
  • 30 Бай

    123 65 Отговор

    До коментар #21 от "Абе ей":

    От мен да знаеш групировката гроб е истинското БКП !!!!!!!!!! ИЗЕДНИЦИ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 31 666

    108 63 Отговор
    много точно написано!!!!!!!
  • 32 Голям прос

    38 8 Отговор
    Като гледам какво пишат другите, защо ли ми забраняват да коментирам. В сравнение съм като божа кравичка
  • 33 Голям прос

    136 63 Отговор
    Браво на генерала! Само не знам защо не го пуснаха по телевизиите, само по новата. Явно се страхуват от него

    Коментиран от #74

  • 34 Марони

    85 147 Отговор
    Този президент е по-зле и от Първанов!Само дето кара самолет.

    Коментиран от #150

  • 35 Chukan Kirilov

    77 14 Отговор

    До коментар #24 от "аз се чудя какво е ляв българин":

    Не се чуди приятел! ДС си отгледа и управление, и опозиция та винаги да е на власт
  • 36 Абе ей

    77 70 Отговор

    До коментар #30 от "Бай":

    С над 100 годишната си история на разбойници ? БКП=БСП , те са мафията , но ти го знаеш . Ако още веднъж вземете власта , ще е с кръв , но и с кръв ще я дадеде !!!!!!!!

    Коментиран от #38, #43, #55, #60

  • 37 Факт

    62 49 Отговор

    До коментар #27 от "Бачо Киро":

    Стига си се гърчил комунистчо!
    Скоро пак ще ядете пердах! ;)
  • 38 Путин крепи Мадуро

    34 20 Отговор

    До коментар #36 от "Абе ей":

    Този сайт е техен , ще те изтрият
  • 39 Разбирач

    9 17 Отговор

    До коментар #13 от "Гражданинът X":

    Да желязна празна туба от нафта
  • 40 Хохо

    70 52 Отговор
    Къде е новината тук? Всички сме наясно с проблемите на държавата. Да ги приказваш без да имаш конкретни предложения и идеи е най-малкото безотговорно. Като говорим за демография, да прави още деца този парясник, вместо да коментира. Не се искат приказки, а идеи, предложения и действия. С инфантилния манталитет "само да не са тези" сме на този хал. Със сигурност бойко не е най-доброто за държавата, но в момента НЯМА АЛТЕРНАТИВА и това безумно клатене на лодката със сигурност няма да подобри състоянието на държавата.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ХА-ХА-ХА !

    101 31 Отговор

    До коментар #36 от "Абе ей":

    В ГЕРБ има повече бивши членове на БКП, отколкото в БСП. Факт !

    Коментиран от #192

  • 44 Николай

    37 8 Отговор

    До коментар #24 от "аз се чудя какво е ляв българин":

    Може и като премиер да ти е първия работен ден. Сети се кой е той?
  • 45 Пламен

    40 27 Отговор
    Човек винаги може да стане жалък с изказванията, поведението и държанието си!!!
  • 46 Радев

    89 61 Отговор
    Браво! Кефи ме тоя президент! Мъжкар!

    Коментиран от #49

  • 47 Баце

    28 14 Отговор
    Баце не мое го уплаши никой, оти он пие даже от чешмата на екс!
  • 48 onq s konq

    62 62 Отговор
    Да "ЗАШЛЕВЯВА" може баща-сина си/до определени години обаче/,директор или работодател-подчинения си,но един Радев със КАМУФЛАЖНА ВЛАСТ,един Радев от КОЙТО НИЩО НЕ ЗАВИСИ,един Радев изцяло подчинен на една ОПОЗИЦИОННА ПАРТИЯ,НЯМАЩА ДУМАТА НИТО В ПАРЛАМЕНТА,НИТО РЕАЛНИЯ ЖИВОТ...И тоя "герой" бил зашлевил БОРИСОВ-ПРЕМИЕРЪТ ОТ КОЙТО ЗАВИСИ ВСИЧКО КАКТО ВЪВ ВЪТРЕШЕН,ТАКА И ВЪВ ВЪНШЕН ПЛАН ЗА БЪЛГАРИЯ?!!Естествено Радев както и всеки в БГ може да си говори каквото си иска защото сме Демократична държава от 10. Ноември насам,но той си е просто ФИГУРАНТ НА ЗАПЛАТА...че и БИЛ "ЗАШЛЕВЯВАЛ"?!...
  • 49 Путин крепи Мадуро

    30 20 Отговор

    До коментар #46 от "Радев":

    Мъжкар като Путин , който крепи Мадуро :)
  • 50 Смешници

    59 60 Отговор
    Ама вярваш ли си на това което си написал? Радев си дърдори едно и също от две години !Зашлеви на себе си поредния шамар и се опитва да види до къде ще стигне търпението ни !Скоро ще свърши !И ще го изхвърлим с втората му от Дондуков !Ловя се на бас!Зашлевил Зеления чорап Борисов !😃😃😃😃
  • 51 До бачо киро

    24 4 Отговор
    Злобничък си бачо киро е за това не ти минават драсканиците!
    Чувал ли си за лафа: "Шат на патката главата"? ;) хахахахаха
  • 52 патриотъ

    77 59 Отговор
    Смело напред,господин президент!Народа е с теб и надежда остана само в теб,каквото и да предприемеш,за да изметем продажната клика Герб!Нямало алтернатива на Борисов,твърдят сороските родоотстъпници,ето я алтернативата!Това е последният шанс за България и ние трябва да го използваме и да подкрепим президента,ако искаме да останем на картата на света като държава и народ!В противен случай историята няма да ни прости и ще се изгубим завинаги!

    Коментиран от #54, #61, #65, #175

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Само питам

    33 50 Отговор

    До коментар #52 от "патриотъ":

    Руската измет не е народа, руски ибрик!
  • 55 Бай

    35 34 Отговор

    До коментар #36 от "Абе ей":

    тиква + герб = БКП !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Безпристрастен

    81 60 Отговор
    Вече съм на 60 години. От 1989г. насам по-умен човек от Румен Радев не се е появявал на политическата сцена.Ако създаде нова партия ще отнесе ГЕРБЕРАСТИТЕ като бръмбар сламка.
  • 58 Румен Енев

    41 46 Отговор
    Както се вижда от всеки комунист/социалист/ лъха божествена тъпота. Питам се само като станат сутрин и се погледнете в огледалото дали не започват неистово да крещят или просто продължават да пишат скъпоструващите простотий.......
  • 59 Европа

    67 15 Отговор
    Хораааа СТИГА се делихте на сини,червени,на ЦСКА и Левски,на българи,цигани и турци!!!!!Вижте какво става в Сърбия,Румъния,Гърция народа излиза и си устоява правата.Мафията,корупцията,беззаконието,престъпността не питат на кои симпатизираш а всички страдат!!!Ясно е че Бойко се провали,ясно е че крадат и лъжат нон-стоп,как всеки ден има арести,а усъдени няма,а ги пускат да бягат от България!!!Погледнете къде са бившите соцдържави ,Чехия,Полша,Унгария,Румъния и т.н и там имаше комунизъм,НО запазиха хубавите неща от това време и продължиха да градят на горе,а в България се говори едно и също от 30години,всяко ново правителство от идиоти се оправдава с миналото,забравете цветовете и тръгнете напред към Европа където е мястото на прекрасна България,стига злоба,завист и "плюене"СТИГА!!!!Да живее БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Авокадо

    14 11 Отговор

    До коментар #52 от "патриотъ":

    По-спокойно, ще ти стане лошо! Хаха-хаха :)
  • 62 Стефан

    32 47 Отговор
    Типично за кумониз , безпочвени обвинения не лежащи на никакъви факти . Жалка картинка.
  • 63 безпартиен

    59 36 Отговор
    Докато Цветанов и Борисов управляват,а тая неграмотница председателката на Парламента слушка и мига на парцали,ще има много..ало Банов съм,Танов съм,Добрев от Хасково съм.Всичката тая мафиотска шайка трябва да я унищожи Президента,но Цацарката ще ги оправдае...като всички престъпни политици досега
  • 64 ххл

    55 61 Отговор
    Радев да вземе да се върне в авиобазата и стига си вири носа,че да не го зашлеви живота та тогава ще види 2 и200! Няма ли вече срама от майка си и баща си,от всички нас и не разбра ли,че от него нищо не зависи? Седни си най сетне на задните си части господин президент! Стига вървя по гайдата на Корнелия Нинова и БСПто,излагаш се и то публично! Засрами се,че имаш деца от първия си брак,а не ги поглеждаш и си тръгнал с друга ,а пък ще критикуваш и даваш съвети,ще шамаросваш и т.н.!!!! Какво разбираш ти от политика, не виждаш ли,че те използваха от твоята любима партия червена и накрая ще те захвърлят???? Осъзнайте се ЧОВЕЧЕ!!! Не върви срещу народа си!!
  • 65 Какво следва

    44 50 Отговор

    До коментар #52 от "патриотъ":

    Да кажем Радев прави партия, тя печели избори и вземат властта Най- ми е интересно как ще оправят демографията. Всеки военен- спермодарител или какво? Задължително забременяване или затвор? Като плещите в кого ви била надеждата, какво мислите че ще направи? Или пак ви е мерак да затворят границите? Тя така я бяха докарали демографията комунягите и при първа възможност децата им драснаха на Запад
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Шоо

    51 45 Отговор
    Радев върви по пътя на Г.Първанов и ще стигне точно на същото място. Никаква партия няма да създаде щото го е страх, а ако все пак направи нещо, ще е същото като АБВ. Радев е рекламно лице на К.Нинова и нищо друго.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ххк

    14 21 Отговор
    Браво на68 и 69 на същото мнение съм.
  • 71 Вземи това тролче!

    48 27 Отговор

    До коментар #28 от "абсолютно сигурен съм че човек с череп":

    Комунист да пише за калинки и за слуги, и таз добра!
    Скоро ходил ли си в някоя административна сграда? Ако не си ще те светна, че 90% от работещите там са дърти бесепари, комсомолци и изобщо хрантутници по на 55-60 за който работата е последна грижа. Да те светна ли още нещо, тези хрантутници не са назтачени от герб по простата причина, че такава партия преди 20-30 години е нямало.
    Работещите хора на които им се налага да опират до тези хрантутници ще ме разберат, хранилкаджия като теб едва ли!

    Коментиран от #97

  • 72 Джулиобруджи

    44 44 Отговор
    Не му се връзвайте на Грипена, мръсна комунистическа шушумига. Докато не се разкарат от политиката и от властта всички генерали, полковници, комисари и всякакъв вид елементи с редуцирани умствени възможности е така ще е!
  • 73 XXXXXXX

    43 0 Отговор
    БОЖЕ , ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!
    АМИН.
  • 74 Едо

    62 37 Отговор

    До коментар #33 от "Голям прос":

    ОТ НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА Р. РАДЕВ, ЯВНО, МНОГО СЕ СТРАХУВАТ ОЛИГАРХИЧНО-ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МУТРИ И ТЕХНИТЕ ПОМАГАЧИ! НО, МНОГО ПОВЕЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ ,,ХУБАВЦИ" СЕ СТРАХУВАТ ОТ НАРОДНАТА ,,ЛЮБОВ"- ТАКИВА БУДНИ БЪЛГАРИ, КАТО МЕН, КОИТО ,,НА ГЛАС НАРОДЕН ТИЧАМЕ СРЕЩУ ВРАГА СИ БЕЗВЕРНИ!", КОИТО ЗНАЕМ, ЧЕ ,,НАРОДИТЕ СА БЕЗКРАЙНО ПО-МЪДРИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ!"- СОКРАТ, КОИТО УТВЪРЖДАВАМЕ ШВЕЙЦАРСКАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ, НО ДА МИНЕМ ПРЕЗ ВРЕМЕННА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! ЕТО, БРАВО НА ТОЗИ БУДЕН БЪЛГАРИН, АВТОР НА СТАТИЯТА! ТОЙ Е ДАЛЕЧ ОТ РОДНАТА СИ БЪЛГАРИЯ, НО СЪРЦЕТО МУ ГОРИ ЗА НЕЯ, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАВЪДИЛИТЕ СЕ ХРАНТУТНИЦИ У НАС, ПСЕВДО ПАТРИОТИ, ,, КОИТО ДУША ДАВАТ ЗА НАУКА, ЗА СВОБОДА, НО НЕ СВОЯТА ДУША, БРАТЯ, А ДУШАТА НА НАРОДА!". ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, НИЕ, ЧИСТИТЕ И СКРОМНИ БЪЛГАРИ С ЛЪВСКИ СЪРЦА, ВИ ИСКАМЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ВИ ВЯРВАМЕ И ВИ СЧИТАМЕ ЗА ПРАТЕНИКА НА БОГА, ЗА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ С ОБЩИ УСИЛИЯ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
  • 75 Киро

    44 57 Отговор
    Жалко,приет с много ентусисзъм,Радев се оказва най-слабия президент.Написани от други речи,веднага си личи,че чете и дори не разбира написаното.Еднаква интуналност и словоред,блуждаещ поглед над буквите, много жалко,марионетка.Една от последните ни надежди за промяна огасна!

    Коментиран от #171

  • 76 ххк

    27 31 Отговор
    Браво на68 и 69 на същото мнение съм. А до 74 ,много възхваляваш г н президента от който нищо не става
  • 77 Мурук

    38 37 Отговор
    Това си е цял хвалебствен роман за един посредствен човек, който вместо да направи отчет за извършеното от него и всички останали хрантутници от президентството за изминалите две години, той ни занимава с несвършената работа на консултативния съвет при президента т.е. несвършената от него работа прехвърляйки горещия картоф на публиката да си чешат езиците..
  • 78 filo

    36 36 Отговор
    Радев е зависим от Курнела и нищо няма да направи, а тия които се кълнат в него или са платени или са идиоти.
  • 79 Гъзолиз Хаджийски

    13 13 Отговор
    Абе Вальо,първо си измии кафявото от езика..
  • 80 Иванов

    35 47 Отговор
    Тоя фатмак/президента/е толкова злобен прост и ограничен,че не може да се закачи на малкото пръстче на Борисов!!!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 патриотъ

    39 25 Отговор
    Не съм платен,значи съм идиот,щом поддържам президента!Но не съм комунист,а напротив.Бях доскоро демократ,но вече не съм,защото съм отвратен от демокрацията на Герб и Боко!Просто съм българин и обичам България и искам тя да се възроди и да остане да съществува.Да живее България!

    Коментиран от #121

  • 83 Неотрален

    21 14 Отговор
    След като Боико и герб падне следващото правителство ще направили ревизия на предшествениците си и да си поиска откраднатото от народа и даржавата питателисе дали е възможно Да ама не Новите политици са и популисти каквото иска електората това па после ще видим Първо силна независима съдебна ситема и другото си идва сами на място
  • 84 Monkey

    13 14 Отговор
    ВАЛЕЕЕ КАКВИ ГИ ПИШЕШ ВАЛЕЕ ,
  • 85 &€£¥₩

    17 15 Отговор
    Вале вале, какъв лакей си ти!
    Първокласен подлизурко!
  • 86 Мила

    33 26 Отговор
    Писателят на статията посещавал ли е скоро психиатър? Не мога да повярвам, че има толкова заблудени овчици!

    Коментиран от #100

  • 87 ОТ ДИЗЕЛА

    12 16 Отговор
    браво
  • 88 Мария

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "хитеp":

    ДОБРЕ,ДОБРЕ С ПЕРО,А НЕ ПО КАЧЕСТВА НАЙ-ЛЕСНО СЕ ПРАВИ КАРИЕРА.ДОКОГА БОЖЕ ЩЕ НАПИРАТ ДА НИ ЯХНАТ ОТНОВО.КАКВО ГОВОРЯ ТЕ МАЙ ИЗОБЩО НЕ СА СЛИЗАЛИ.АМНЕЗИЯТА Е БОЛЕСТА НА НАЦИЯТА НИ ТЯ Е СПИРАЧКА ЗА ПРОМЯНАТА.МАЙ.
  • 89 Антон

    21 24 Отговор
    Тайното химическо оръжие срещу човечеството и химио трасетата, където Бойко Борисов се подписва вместо българите, кой ще го спре, а?! Микроскопични бацили с микроскопични гъбички за да получаваме по ръцете на ноктите гъбички я да видим и раковите пръскани, а?! 13 години страшен терор, от като Бойко Борисов създаде неговата партия но това е герба на БЪЛГАРИЯ, а преведете инициалите "ГЕРБ", какво означават?! Всички в правителството сте големи мутри, а най-опасния политик мутра е Бойко Борисов, и как за една рампа в Варна даедо е 40м. дълга а някъде 5м. има ли широчина с която искал да свърже с магистрала "ХЕМУС" тази рампа струвала 1650000лв. я виж ти за стуманобетон малко желязо и асвалт ужасно скъпа, е па скъпо тия та тая пуста рампа не е повече от крайна цена 300000лв. е нали трябва комисионна на Бойко Борисов 1350000лв. за него да останат?! Вижте го в варненските сайтове, като напишете инфраструктура, Варна и ще излезе. В БЪЛГАРИЯ дали има работещи 1200000 българи, които да работят и благодарение на Бойко Борисов БЪЛГАРИЯ продължава да потъва и ние от тая мизерия кадърните българи още продължаваме да напускаме родината си, защото охраната му са американски военни, на които им плаща да го пазят с нашите пари! Трябва да стане революция вижте в YouTube с заглавие срещата в Варна с БНО ШИПКА на 20.01.2019г. слушайте какво разкритие има, и кой го потготвя, и затова предварително трябва да избием всички политически мутри ако се съберем от всички краища на свет
  • 90 Градинарски

    10 13 Отговор
    И двамата са селяндури, поризлизат от комунистическото котило и за нищо не стават. С такива може да управляват усоешно третокласна селищна система или бостан с пъпеши и дини.
  • 91 българин

    8 12 Отговор
    Не е лоша статията на Хаджийски,но според мен целта е стимулиране на разцепването на лявото с оглед чукащите на вратата предсточни избори!Мисля,че Радев не е толкова тъп да се хване на подхвърляните му кукички с антигерберска насоченост и да тръгне да разбива лявото!А колко е ляво ще разберем след изборите?
  • 92 Гост

    26 8 Отговор
    Радев е много силен в критиките, но не е ясно как ще се справи когато му се наложи да взема трудни решения. А като вждаме какви хора стоят зад него, не ни чака нищо добро.
  • 93 didi

    19 3 Отговор
    Вече е 2019 , а не 1945
  • 94 filo

    19 15 Отговор
    Парламентарни избори ще има само ако Борисов реши. Всъщност няма за какво да има. Най-много турците да се върнат във властта, това е.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 СТАРОТО

    25 21 Отговор

    До коментар #1 от "oficer":

    доблестния Фатмак зашлевил Борисов ???? хахаха абе рускоблизачи вие на Марс ,ли живеете,бре? Не виждате ли този тъпоглавия ФАТМАК как ви прави на малки деца ???

    Коментиран от #99, #190

  • 97 гост

    19 10 Отговор

    До коментар #71 от "Вземи това тролче!":

    Браво ,мислех да го напиша под друга статия.Администрацията е бъкана с хора на по 60 и кусур години,имаш чувството,че са сложени да ти пречат,но видиш ли понеже са прекарали толкова години по тези места са едва ли не експерти,а те шушумиги,манталитет от социализма .
  • 98 Гуня адвокатина

    15 27 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Радев зашлеви оглушително Борисов на новите Боянски ливади.Давай все така г-н Радев.Натрий яко носа на Борисов.Покажи му кой е генерала в държавата.

    Коментиран от #102

  • 99 Пена

    18 21 Отговор

    До коментар #96 от "СТАРОТО":

    А вие Бойколизачи на Луната ли живеете.
  • 100 СТАРОТО

    21 17 Отговор

    До коментар #86 от "Мила":

    Мила, българския народ е известен с работливостта си а не с прозорливостта си ,за съжаление. Но този антибългарин Фатмака да не си мислиш че работи за България това проруско МЕКЕРЕ !
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 СТАРОТО

    22 17 Отговор

    До коментар #98 от "Гуня адвокатина":

    това недоразумение Фатмака ,дето се изживява за президент какво ,ли може да направи този Некадърник??? А може -сетих се може да примлясква с устни преди да проговори-сигурно прави репетиция ,Горкия!

    Коментиран от #104

  • 103 Пендо

    14 24 Отговор
    Г-н Радев,шляпай яко Борисов,даже тежката ну артилерия като Тома Биковци,Цв.Цветановци и подобни, да не могат да го защитят.
  • 104 Гуня адвокатина

    10 15 Отговор

    До коментар #102 от "СТАРОТО":

    Скудоумно ти е мнението,от което Радев няма да стане фатмак,а Борисов по умен.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 темелко

    17 25 Отговор
    Бре неуморни тролчета,днеска и нощеска сте на пост да плювате за жълти стотинки,по един достоен българин,президента Радев.Не се усещате,че плювате върху себе си.
  • 107 Гост

    24 9 Отговор
    Не съм чел други стстии на автора, но тази ми се струва малко неадекватна, разбирам че живее извън страната, може би за това. М не сега прехвърлих няколко негови статии. Самият той изглежда с доста крайни възгледи. Странното е че живее в САЩ

    Коментиран от #174

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 БГА Балкан

    14 7 Отговор

    До коментар #25 от "Японеца":

    го откраднаха по времето на СДС и Иван Костов, нещо си объркал партиите, соросоиде. 😂
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Читател

    21 6 Отговор
    Дсйте да не си говорим глупости, единственият начин да се задържат българите в България е да се повиши стандартът на живот, така и не разбрах какви са идеите на Радев и БСП по този въпрос . Руски проекти Белене, друго? Влошаване на отношенията с САЩ как ще ни помогне? Те са най големият клиент на военно промишленият комплекс, там ще стане сеч.
  • 113 Томовн

    24 7 Отговор

    До коментар #95 от "Абе":

    най голямото бедствие са БСП.
  • 114 Томов

    21 12 Отговор
    Радев примитивен човек
  • 115 Хахахаха

    24 9 Отговор
    Егати метаните, тоя автор задмина и придворните трубадури на Борисов....
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Коментатор

    18 8 Отговор
    Журналистическа подлога.....
  • 118 Господин Нинов

    16 4 Отговор
    Ето още от същия автор. Фурнаджийски лопата..

    https://www.mediapool.bg/na-koya-sarbiya-nostalgichno-zavizhdame-news136657.html
  • 119 Хрантутеник

    23 6 Отговор
    В 8-и клас пишех по-хубави съчинения за партията, въпреки, че имах само тройки. Беден речник и тесен словесен диапаЗон, плоска изказност. В преразказа се възхвалява един човек, който цял живот е на държавната хранилка - че и до сега. Няма достойни българи за съжаление вече.
  • 120 Господин Нинов

    16 2 Отговор
    Валентин Хаджийски е дългогодишен форумец на в. „Сега” с ник “Чичо Фичо”. БългароАМЕРИКАНЕЦ от Ню Йорк, философ, историк и икономист, бивш дипломат, зам.-председател на Комитета на ООН по неправителствените организации(НПО)
  • 121 И аз да кажа

    18 6 Отговор

    До коментар #82 от "патриотъ":

    Ако си искрен, ти си от тези, за които казват :"Заради наш Илия намразва и Свети Илия". Много си е добра демокрацията, но в успешните страни се е установявала 200 и повече години. Освен това не щеш ли, те не са били изкривени от социализъм а. Прав е онзи, който по-долу пише, че средният ешалон във всички учреждения си е основно с прокомунистически бек - граунд и службашки или рушветчийски манталитет. Поне при ГЕРБ има опити да отсвирват провинените и поне на думи желание за европейски модел. Но средният ешелон не смята тяхното правителство за свое и както може пречи и умишлено генерира недоволство.
  • 122 Аспарух

    21 20 Отговор

    До коментар #1 от "oficer":

    Интересно, как щом видят снимка на единствения достоен Президент, който е напълно независим и избран от народа, а не назначен като оня пухльо Чехльо от Борисов, и изведнъж всички соросоидни антибългарски гербери се активират да си заработят хонорарите от Цецо Пъпеша и бълват змии и гущери само и само да заблудят някой и друг неориентиран човечец! Да, ама гадните ви подмолни номерца вече ги знаем и няма кой да ви се върже на глупостите и лъжите! Бавно, но сигурно ви се вижда края! И помен няма да остане от вас, мижитурки нещастни! Дано по-скоро се отървем от предателите на всичко българско във ваше лице! 💣💥

    🇧🇬 Да живее България! 🇧🇬 Бог да пази родната ни България и Президента! 🇧🇬
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 За боба, леба и га еба

    20 15 Отговор
    Изгубих си времето да прочета цялото словоблудство на този червенокаскетник за да разбера накрая каква му е болката. Завалийката се е затюхкал за местенцето си на учител в неделно училище. Времето на килийните училища отмина отдавна аланкоолу....
  • 125 НИЕ

    15 18 Отговор
    Г-н Президент,ако след думите няма дела и резултати-всичко е...виждате какво!Знаете какво трябва да направите!Направете го!Народа е с Вас-поведете го!Другото е приказки от политическите школувки,а ние ги слушаме,отново 30г.!Ако народа вземе нещата в свои ръце,също знаете какво ще стане!Престанете с Геноцида,бъдете истински български Генерал!Успех!

    Коментиран от #128, #130, #189

  • 126 Калбо

    14 22 Отговор

    До коментар #15 от "&€£¥₩":

    ГЕРБ са свикнали с Плевнелиев да го местят като пешка но този не е като него този президент е мъшкар не пешка. герб е на власт доста дълго време и нищо хубаво не са наравили с магистрали те с който се хвалеха се оказаха некачествени по-точно крадяха пари от магистрали те време е да си ходят .не вярвам на герб че провеждат честни избори не е възможно толкова ги обичат хората има някаква машинации

    Коментиран от #138, #160

  • 127 крадливото Ленчи

    23 13 Отговор
    по смешен Президент не сме имали Грешката на Решетников
  • 128 Българин

    28 16 Отговор

    До коментар #125 от "НИЕ":

    От самолет си личи, че авторът е червен отпадък! Бойко Велики скоро няма кой да до свали! Камо ли Фатмак Радев.

    Коментиран от #140, #141

  • 129 Българин

    25 20 Отговор
    Фатмакът Радев не може да се опре и на малкия пръст на генерал Борисов
  • 130 onq s konq

    23 8 Отговор

    До коментар #125 от "НИЕ":

    На теб и на ВСИЧКИ които гледат на Радев като на Месия ще НАПОМНЯ как стоят нещата НА ПРАКТИКА.Радев е Президент СЪС МАКСИМАЛНО ОРЯЗАНИ ПРАВА НА ИНСТИТУЦИЯТА от Парламента,което го прави "човек,от който не зависи нищо".Е,може да наложи някое и друго вето или да посрещне "тоя или оня",но...ДО ТАМ!За да изпълни препоръките ти,Радев следва ДА РЕГИСТРИРА ПАРТИЯ,да успее да влезе в Парламента с нея прекрачвайки границата от 4% и там да поставя исканията на електората си...след общо гласуване!Дори и да СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ,т.е . да бие ГЕРБ,ДПС и БСП при преброяването,то той ще състави Правителство,но е възможно ДА Е БЛАМИРАН ОТ ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ при прокарване на закони и респективно да бъде принуден да подаде оставка както ББ на предходните избори.Та така стоят нещата,а ти си го окуражявай "да действа"-лошо няма:)
  • 131 Чикията

    27 11 Отговор
    Докато има комунисти България във всичко ще е последна
  • 132 Военен

    11 4 Отговор
    Къв Радев, кажете нещо за Ласкина или поне за Иванова.
  • 133 Демокрация

    25 9 Отговор
    Остатъка на комунизма докато не изпука от старост ще сме винаги в лайната
  • 134 гост

    25 3 Отговор
    Лесно се лае зад граница,то от там много добре се вижда и усеща,какво е положението,ама тия от Позитано и там ли имат тролове?Валката Хаджийски да си наляга парцалите,че ние знаем кои хора ги пращаха "дипломати",жив пример е другарката Елена Поптодорова.Нека тези "дипломати"да не ни дават наклон на ... чак от зад граница,да си лапкат хонорарите там и да си траят.
  • 135 Пешо

    22 12 Отговор
    КОШМАР ПОМИСЛИХ ЧЕ СЕ Е ВЪРНАЛ КОМУНИЗМА.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Кълбо

    14 22 Отговор

    До коментар #126 от "Калбо":

    Прав си - този Президент е мъЖкар, а не пешка като мишока Пухльо в ръцете на Тиквуний! 😀 Дани успее по-скоро да смачка фасона на герберската мафиотска групировка! 💣
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 НИЕ

    7 10 Отговор

    До коментар #128 от "Българин":

    Президента,не е овчар-за овчи народ,трябва магаре отпред,имате си го.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Българин

    7 8 Отговор

    До коментар #139 от "Андреан":

    Ти откъде знаеш мнението ни?
    На времето Никола Саркози , такива като тебе ги нарече "измет" , от която трябва да се "очистим"! Забележи "очистим" , а не "очистиМЕ" ,както вие проповядват е по вашите телевизии! Ще ви очистим!
  • 143 !!!!!!!!!!!

    19 15 Отговор
    "Герб трябва да бъде смачкан"! Та това е призив за погром над половината българи, това е обявяване на Гражданска война! Факти, вие руски боклуци ли сте?
  • 144 Моториста

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Тракториста":

    Тракториста, тракториста -
    задника ти писта,
    членът ми е моториста
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Професионалист

    14 10 Отговор
    Мутри,отивайте си сокротце,соблаго иначе народа ще ви измете много болезнено, затова си пригответе вазелин!
  • 147 Аз ,Врчанката

    23 11 Отговор
    Мразя социалистите,дори ги ненавиждам,но това,което каза Президента,е самата истина! Нека най-после се отървем един път,завинаги от тези гербаджийски продажници и крадци! За толкоа,много години,откакто са на власт,не им ли омръзна да гребат и лапат- от народа?! Това са продажници,които мислят,само за своето благо,а не за благото на народа,който ги е избрал. За вас,съотечественици незная,но на мен ми писна,да им гледам гадните профажнически физиономии,както и тъпата и нагла физиономия на селяндура от Банкя- Бойко Борисов. А стига ни вече!!! Нека просъществува Милата ни Родина България,но не под ръководството на тези изедници. Те сринаха Родината ни до основи!!! Бог да пази България!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #186

  • 148 Garrincha

    5 2 Отговор
    Представих си ги, тия двамата тиквеници, застанали един срещу друг и си бият шамари на площада под давление на народа ! Кой ли, ще падне първи ?
  • 149 Стрелата

    15 15 Отговор
    Така трябва гн. Радев браво не като плевну тиквуна го сравни с магаре затова гласуваха 2.5 милиона БЪЛГАРИ.
  • 150 Чадър Рей

    9 5 Отговор

    До коментар #34 от "Марони":

    Глупаво човече,самолет се пилотира не се кара!
  • 151 Чавдар войвода

    16 12 Отговор
    Товарищ льотчик, заради 50 години комунизъм, сме 150 години наззад.
  • 152 ИВАН

    15 12 Отговор
    Какъв шамар, Народен съд и затвор за тая предателска и продажна пасмина - майка си продадоха тези бойкоподобни мутри
  • 153 Действия, не приказки!

    15 4 Отговор
    Президентът казва неща, които всички ние знаем. Дано да има план за действия, които наистина да ни изведат от това блато! Само не чухме никакви обвинения и към БСП, която многократно през изминалите години имаше властта и възможностите да промени радикално условията за живот в страната. Не казва нищо и за милионерите в тази партия. Откъде са парите им? Със сигурност не от заплати, колкото и високи да са! Цялата политическа класа дължи голямо извинение към измъчения си народ. Можеха да направят това, което направиха в другите бивши соц .страни, но не пожелаха! Не можем да им простим бягството на децата и отчаянието и мизерията на пенсионерите. Годините след промените са едно голямо престъпление!
  • 154 Ела

    7 8 Отговор

    До коментар #15 от "&€£¥₩":

    Ти знаеш кой е кмета на Бургас щтеше да вземе по малко гласове и от травестита .няма толкова цигани в Бургас хах.
  • 155 Bajo

    1 3 Отговор
    ДЪНО!
  • 156 Някой

    23 1 Отговор
    За да си летец, трябва да си смел мъж. Ако сега президентът посочи и вината на БСП, като другата голяма партия, за днешното ни плачевно състояние и за огромната пропаст между бедни и богати в България, той ще получи подкрепата на целия народ. Може би без тези, които се облагодетелстваха по най- безарамен начин, без милост, без морал.
  • 157 Безпартиен

    15 13 Отговор

    До коментар #21 от "Абе ей":

    Какъв възход те гони тебе. Българина живее по зле от всякога, правителството на герб е катастрофално за нацията. И аз не харесвам бсп но те поне имат някаква социялна политика. Държавата се тресе от корупция и кражби
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 До кълбо

    9 11 Отговор

    До коментар #126 от "Калбо":

    Вярно си написал МЪШКАР само дето си сбъркал първата буква.Сигурен съм че си искал да напишеш ВЪШКАР.Това по би му подхождало на фелдфебеле.
  • 161 Р. Овч.

    6 6 Отговор
    Не разбрахте ли,, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Абе чудя се

    9 7 Отговор
    По статистика в България 85% са градско население и само 15% селско. За изминалите почти 30години само Плевнелиев не беше роден на село (към 15% от времето) и толкова дружно и масово го плюят. Та изводът не е ли че българските граждани предпочитат да ги представляват СЕЛЯНДУРИ? Признателни сме на хората, които обработват земята, тук думата е за гяволите, които с хитрина, слагачество и настъпателност се пробутват нагоре без да извървят пътя на скромно гледане на работата и образоване. Че знаем как се прави кариера в армията ни
  • 165 Една

    13 12 Отговор
    Абе този писач какво прави в америка, не е ли бил дипломат, забравил да се върне в БГ. Смешник, той ли ще ми казва какво представлява радев, който така се осра, че повече власт няма да помирише
  • 166 Вуйчо

    11 9 Отговор
    Много правдива оценка!
    Съветвам последователите на четирите змии /атанасова, караянчева, биков, тодоров /, да си спомнят поговорката, че змиите хапят най злобно преди смъртта си !!! Пяната, която фърчи от устата им, показва колко са близко до кончината си!!!
  • 167 Петко Николов Митев

    17 3 Отговор
    Другарят Президент да направи партия и да оправи държавата ! Народът иска да види нещо реално . Стига високопарни приказки по пресконференции !
  • 168 Аристократ

    10 12 Отговор
    И Радев и автора мръсни червени боклуци
  • 169 Честен човект

    12 17 Отговор
    Поведението на Радев е прецедент в Европейски мащаб ! В момента не се сещам за друг президент в ЕС ,който да води открита война със своето правителство ! Това е позор ! Този човек е кремълски резидент, който откровенно работи за възстановяване на управлението на българските комунисти ! Българи ,осъзнайте се ,пазете демокрацията !
  • 170 Б.Б.

    12 11 Отговор
    Радев е джендър!
  • 171 Ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #75 от "Киро":

    Така си мислите..... тепърва ще видите. Какво ще стане
  • 172 🇧🇬 Hibride war🇷🇺+🇺🇸

    5 9 Отговор
    Шахът е военна игра - не е за всеки.Само стойте и гледайте как сегашният президент на Р България ще измести гробарите от властта.На руснаците и янките им трябва СТАБИЛЕН,а не измислен дженерал-firebrigade като Бока Хуниорс.Той имаше своите шансове но ги проигра.Радев е удобен и е възпитаник на 2-та лагера,тъй че заблудата е голяма.Ако някой си мисли че Бойко или Радев са фактори е в жестока заблуда."Само чакайте достатъчно време на брега на реката и ще видите труповете на враговете си" - Стара китайската мъдрост...
  • 173 Не съм трол

    9 3 Отговор
    Два пъти го избираме Борисов,какво повече?!И стига вече с този"народ",народът си каза думата на изборите!На следващите по-активно участие и когото изберем,той ще е!
  • 174 Боре

    11 4 Отговор

    До коментар #107 от "Гост":

    Какво му е странното?
    На Корнелия отрочето не учи ли там?
    Защо не учи в Москва , Пекин или в Пхенян???
  • 175 Димитърд

    8 9 Отговор

    До коментар #52 от "патриотъ":

    И каква е алтернативата, пак да дойде на власт най крадливата партия БСП, та тя ограбва българите вече над 70 години. Благодарение на коя партия държавата и народа е на това дередже. Нима има други олигарси освен българо руските олигарси. Като минем през Лукановата гладна зима, после през Беровият мафиотски и мутренски период, после през краткото управление на Попов, при един от най фалшивите и крадливи премиера Жан Виденов супер инфлацията, един долар стигна цената от 3500 лева и продажба на много български фирми, предприятия, фабрики. Не бива да забравяме и фалшивото и крадливи правителство на д-р цар Симеон, които реанимира и управлява заедно с ДС и кадри на БКП. После дойде последният за сега проект Борисов, за малко се появи за да ни напомни крадливост талант на БСП, Орешарски. Другарите винаги са управлявали заедно с турските си агенти от ДС начело с Ахмед Доган, Пеевски и тн. Сега като техното протеже заплаши Борисов заплаши руските военни интереси, чрез евентуалната покупка на ф16, а не на невзрачните грипени. Другарите се опитват да провалят сделката със САЩ. Като верен помощник на Кремъл и на БСП се явява недоразумението президента Радев, които още в началото си личеше че е руска марионетка, независимо от многото си гафове които той допусна като президент, все още има българи балъци които го харесват.
  • 176 Боре

    8 3 Отговор
    Какво му е странното?
    На Корнелия отрочето не учи ли в Америка?
    Защо не учи в Москва , Пекин или в Пхенян???
  • 177 Генчо

    2 1 Отговор
    Извади си езика,че няма да може да п““дне.
  • 178 Димитърдд

    9 9 Отговор
    И каква е алтернативата, пак да дойде на власт най крадливата партия БСП, та тя ограбва българите вече над 70 години. Благодарение на коя партия държавата и народа е на това дередже. Нима има други олигарси освен българо руските олигарси. Като минем през Лукановата гладна зима, после през Беровият мафиотски и мутренски период, после през краткото управление на Попов, при един от най фалшивите и крадливи премиера Жан Виденов супер инфлацията, един долар стигна цената от 3500 лева и продажба на много български фирми, предприятия, фабрики. Не бива да забравяме и фалшивото и крадливи правителство на д-р цар Симеон, които реанимира и управлява заедно с ДС и кадри на БКП. После дойде последният за сега проект Борисов, за малко се появи за да ни напомни крадливост талант на БСП, Орешарски. Другарите винаги са управлявали заедно с турските си агенти от ДС начело с Ахмед Доган, Пеевски и тн. Сега като техното протеже заплаши Борисов заплаши руските военни интереси, чрез евентуалната покупка на ф16, а не на невзрачните грипени. Другарите се опитват да провалят сделката със САЩ. Като верен помощник на Кремъл и на БСП се явява недоразумението президента Радев, които още в началото си личеше че е руска марионетка, независимо от многото си гафове които той допусна като президент, все още има българи балъци които го харесват.
  • 179 Димитърд

    10 9 Отговор

    До коментар #12 от "ФИНЦИ":

    Явно си бил част от крадливото червено стадо на каскетите от ДС и БКП. Моя баща взимаше 90 лева на месец после стана 120 лв, а накрая стигна 160 лв . Нашето 5 членно семейство всеки ден се хранехме с постни манджи. Боб, леща, картофи, постни супи и тн. Защо в България имаше Корекомите и показни магазини. За нова година Пускаха банани и портокали. А които имаше западна валута, марки, долари, паунди можеше да си купи дънки, шоколад, касетофони, злато, сребро и тн. И тн. Като ти харесва комунизма най фалшивата идеология на света отиди да живееш в Куба, Китай, Салвадор, Русия, Никарагуа, северна Корея, но не се връщай за да цапаш България.
  • 180 Димитърд

    7 8 Отговор
    Явно си бил част от крадливото червено стадо на каскетите от ДС и БКП. Моя баща взимаше 90 лева на месец после стана 120 лв, а накрая стигна 160 лв . Нашето 5 членно семейство всеки ден се хранехме с постни манджи. Боб, леща, картофи, постни супи и тн. Защо в България имаше Корекомите и показни магазини. За нова година Пускаха банани и портокали. А които имаше западна валута, марки, долари, паунди можеше да си купи дънки, шоколад, касетофони, злато, сребро и тн. И тн. Като ти харесва комунизма най фалшивата идеология на света отиди да живееш в Куба, Китай, Салвадор, Русия, Никарагуа, северна Корея, но не се връщай за да цапаш България.
  • 181 Димитърд

    7 11 Отговор
    Явно си бил част от крадливото червено стадо на каскетите от ДС и БКП. Моя баща взимаше 90 лева на месец после стана 120 лв, а накрая стигна 160 лв . Нашето 5 членно семейство всеки ден се хранехме с постни манджи. Боб, леща, картофи, постни супи и тн. Защо в България имаше Корекомите и показни магазини. За нова година Пускаха банани и портокали. А които имаше западна валута, марки, долари, паунди можеше да си купи дънки, шоколад, касетофони, злато, сребро и тн. И тн. Като ти харесва комунизма най фалшивата идеология на света отиди да живееш в Куба, Китай, Салвадор, Русия, Никарагуа, северна Корея, но не се връщай за да цапаш България.
  • 182 Редник

    7 6 Отговор
    В санаториум за психично болни ген. Радев изнася реч. Свършва и всички пляскат във възторг.
    -Защо не пляскаш?! -пита генералът мъж от първия ред.
    -Г-н Радев, аз съм чистач тук, не съм психично болен.
  • 183 Доналт Тръмп

    5 1 Отговор
    Всички политици сте за бесилото.30 години ни крадоха какви ли не партий.Не думи,а дела другари и другарки.
  • 184 кон

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "&€£¥₩":

    Ти да не си Тома Слънчогледов?
  • 185 СТАРОТО

    2 5 Отговор
    бреййй, тъпоглавия Фатмак бил много учен ,бре!!! хахаха Нека който е служил в казармата да си каже мнението -има ,ли учен Фатмак . Абе фатмака сие Фатмак-до сега не се е родил грамотен фатмак- та тоя дето преди да заговори прави гимнастика с устни -може би прави сухи тренировки за това което ще каже.

    Коментиран от #193

  • 186 СТАРОТО

    2 5 Отговор

    До коментар #147 от "Аз ,Врчанката":

    врачанка сега ще ти дам АКТЪАЛЕН пример кой наи много- ограбва държавата в момента-Заплатат на Фатмака е цифром и словом единадесет ХИЛЯДИ лева на месец!!!! И по важно КАКВА РАБОТА ВЪРШИ ТОЗИ НЕКАДЪРЕН лапач за толков голяма заплата . А заплатат на премиера е многократно по-малка от тази на Фатмака но за сметка на това Премиера върши работа денем и нощем!! Кога е било да стане някоя ексцесия в България и Фатмака да бъде зает да я решава ???? Винаги ПРЕМИЕРА независимо ,кой е той опира пешкира !
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 СТАРОТО

    2 3 Отговор
    какъв морален гняв,бе платенчо? я погледни социологическото проучване от завчера -Герб води с 8 осем процента на крадливите комунисти. И това въпреки тоталните ,червени лъжи-ама сега кръв им капе от сърцето.
  • 189 СТАРОТО

    2 3 Отговор

    До коментар #125 от "НИЕ":

    "ние" кой народ е с вас,бре ??? Вие не четете,ли в мрежата,не четете ,ли и социологическите изследвания -в момвнта герб води с 8 (ОСЕМ) процента на червените крадци !!! хахаха-Това е поредното ДОКАЗАТЕЛСТВО ,че българския народ не е толкова глупав, колкото ви се ще! хахахаха
  • 190 Мафани Закура

    4 1 Отговор

    До коментар #96 от "СТАРОТО":

    Личи си,че не си помирисвал партенка.Ако беше служил в армията,било то преди или след 09.09.1944 год. щеше да знаеш,че на генералите не им казват ,,фатмаци,,.Смееш ли да наречеш ББ ,,фатмак,, въпреки че неговият генералски чин няма нищо общо с този на Радев.Никога не е късно да научиш нещо.
  • 191 пенсиониран военен

    1 2 Отговор
    Президент- смешник и марионетка на Москва
  • 192 Майна от Пловдив

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "ХА-ХА-ХА !":

    В Герб няма повече бивши членове на бкп от БСП и това е факт. Проблемът не е в това кой е бил член на БКП ,а кой какви ги е вършил и какви ги върши. Щото се оказа, че безпартийните-комунисти които не станаха партийни членове защото бяха едни прости доносници на политическата полиция са по-вредни и от много от бившите партийни членове. Така че другари доносници , знам че ви е мъчно че не ви направиха партийни членове.
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.