7 Февруари, 2019 10:00 43 420 11

"Твърде лично 4" - отмъщението на политическата коректност

  • лиъм нийсън-
  • расизъм

Бедни, бедни Лиъм Нийсън, защо не умря в „Твърде лично-3“

"Твърде лично 4" - отмъщението на политическата коректност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Каква е историята?

Актьорът Лиъм Нийсън призна, че е искал да убие чернокож, за да отмъсти за своя близка, станала жертва на изнасилване.

„Ужасно е да се направи това“, съжалява той днес.

В интервю за британския вестник The Independent актьорът призна, че е изпитал желание да убие чернокож, за да отмъсти за изнасилването на жена от своето обкръжение.

Днес обаче актьорът дълбоко съжалява за това желание.

66-годишният Лиъм Нийсън направи това признание в интервю по повод излизането на новия му филм, Cold Pursuit, където играе баща, който решава да отмъсти за сина си, убит от наркотрафиканти.

„Ще ви разкажа една истинска история“, каза Лиъм Нийсън.

Връщайки се от чужбина, той разбира, че негова близка, чието име не разкри, е станала жертва на изнасилване.

„Попитах я: знае ли кой го е извършил? Не. Какъв цвят беше? Тя отговори, че е бил чернокож мъж“.

Така че, „срамувам се да го кажа, кръстосвах улиците с палка, надявайки се, че някой ще ме приближи. Правех това в продължение може би на седмица, надявайки се някое „черно копеле“ да излезе от кръчмата и да се опита да се разправя с мен. Така можех….“, продължава Лиъм Нийсън, след което спира за миг и добавя: „да го убия“.

„Това е ужасно, ужасно е, като си помисля за това, ако го бях направил“, твърди звездата от „Списъкът на Шиндлер“.

Отмъщението „не води до нищо друго освен до отмъщение, до още повече убийства“, добави актьорът.

Каква е предисторията?

Не за първи път британският актьор шокира с изявленията си.

Миналата година той заяви в интервю за ирландската телевизия, че в Холивуд е започнал „лов на вещици“ след многобройните обвинения за сексуален тормоз, последвали аферата „Уайнстийн“, припомня „Пари мач“. Така той се противопостави на феминисткото движение Metoo, което се обяви срещу сексуалното насилие в Холивуд.

Какво е наказанието?

Премиерата с червен килим на новия филм с Лиъм Нийсън в Ню Йорк беше отменена заради негови расистки коментари по време на интервю, пише Би Би Си.

Репортерите са били уведомени, че събитието с червен килим на премиерата на „Студено отмъщение“ няма да се състои два часа преди него. Организаторите са обявили, че няма да има снимки и интервюта преди прожекцията.

Уверението на Нийсън „Не съм расист!“ не е взето под внимание.

Така бе задействано мигновено и зрелищно унизително наказание пред цял свят за една без съмнение погрешна мисъл – каквото е желанието за убийство – която мисъл обаче човекът признава публично и се разкайва публично!

Той никога не е направил нищо от това, което си е помислил!

Публично заявява, че не е расист и никой досега не е дал доказателства за обратното!

Но въпреки това един голям актьор в негово лице е наказан, унижен и най-вероятно ще бъде унищожен от политическата коректност и от левичарското лицемерие.

Всички се преструваме, че сме напълно „политически коректни“, но това не е така“, сподели Лиъм Нийсън в интервю днес.

Ето точно за това откровение ще бъде наказан актьорът. И ще бъде наказан именно от тези, които налагат глобалния диктат на лицемерието. Тези, които управляват света на Лиъм Нийсън.

Кои са тези, които управляват този свят?

През 2015 година Нийсън озвучава социална реклама в защита на аборта в Ирландия. Тогава ирландски католически организации призовават към бойкот на филмите на Лиъм Нийсън. Събрани са над 5 000 подписа под петиция, наричаща клипчето с Нийсън „до ужас оскърбително извращение”, а критиците призовават хората да не гледат филмите, в които той играе.

Националната католическа лига на Ирландия и вестник National Rights to Life News заявяват, че социалната реклама създава негативен образ на църквата, представяйки я като остаряла и никому ненужна.

Тогава Лиъм Нийсън подкрепя кампанията на Amnesty International, която се обявява за отмяна на забраната на абортите в Ирландия с осма поправка в местната конституция. Освен това призовава „да се погребе призрака на старомодните предразсъдъци”.

Въпреки всичко това никой и никога не е спирал негов филм, никой и никога не го е обявявал за убиец, макар че призовава именно към легално убиване на бебета – каквото действие е абортът.

Напротив, всичко му е вървяло добре, дори твърде добре.

Но когато актьорът посегна на политическата коректност, тогава вече нещата станаха „Твърде лично-4“, последна серия.

Защото за пореден път стана ясно кой всъщност управлява този грешен свят на суетата, лъжата и големите пари, с които се плащат човешките души.

Значи когато признаваш за мисъл за убийство, за която мисъл дълбоко и публично съжаляваш и дори не подозираш, че може да ти донесе проблеми – тогава става глобален скандал!

Но когато агитираш за масово убийство на бебета, каквото е индустрията на смъртта на име аборт – тогава няма никакъв проблем и никой няма ти спре нито филма, нито кариерата. Нали така?

И ако трябва да побългарим малко финала на историята, можем да перифразираме Вазовото „Бедни, бедни Македонски, защо не умря при Гредетин“ по следния начин:

„Бедни, бедни Лиъм, защо не умря в „Твърде лично-3“.

Тогава нямаше да бъдеш обявен за политически некоректен убиец по мисъл и неуспял отмъстител на чернокожи американски изнасилвачи.

Тогава щеше да си останеш един политически коректен убиец на дело и успешен отмъстител на белокожи албански трафиканти.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питайте природата

    63 1 Отговор
    Толерастията е най-големият бич за човечеството и тя, ще го погуби! Това е е като един голям миксер, който да разджурка цялото човешко разнообразие от раси и култури и да го превърне в еднообразна безмислена и непотребна каша ! Да пускат побързо изкуствения интелект и да се приключва с тая боза !
  • 2 ABV

    62 2 Отговор
    Че американците са цървули и дадеш им пръст,отхапят ти ръката е очевидно,да си осерат червения килим си е техен патент.Добре,че Лиъм Нисън е североирландец.Един страхотен актьор,мой любимец впрочем.И аз не съм расист,но мразя .иганите.Е?
  • 3 Куай Гон

    44 0 Отговор
    Това поне трябва да ни отвори очите и да заврем "политическата коректност" там където й е мястото, както и тези които я поддържат.
  • 4 дядо Йоцо гледа

    40 2 Отговор
    адмирации за Ирландеца и мой любим актьор Лиъм Нийсън, всичките му филми са стойностни и третират проблемите на съвременния свят, а трилогията "Твърде лично", най вече засяга проблемите на обикновените хора свързани с трафика на хора, наркотици и разбира се много пари и заплетени ситуации, винаги ще съществуват хора които ще искат да го атакуват по линия на расова дискриминация, пол и религия, но безспорния му талант винаги ще успее да преодолее подобни атаки, да не забравяме, че преди години претърпя лична трагедия, съпругата му загуби битката с рака, и той го преживя много тежко, с нетърпение чакам "Твърде лично 4", засега трейлърите на казват много, но съм убеден, че ще бъде много добър филм с по малко компютърни технологии, чист и натурален от доброто старо време, както обичаше да ги прави покойния режисьор Тони Скот.
  • 5 123

    44 0 Отговор
    А негрото дали съжалява за изнасилването?
  • 6 Morgoth

    35 0 Отговор
    След като обявиха обикновените хора за расисти, ксенофоби, женомразци и какво ли не още либералите минават на нов етап. Започват да изяждат тези от тях самите, които не са достатъчно крайни либерали. Е този филм ще има тепърва да го гледаме. А Лиъм Нийсън изобщо не мога да го съжалявам - медиите не са място за изповед, за това си има църква.
  • 7 Мда

    23 0 Отговор
    Американски ценности в страната на негрите !
  • 8 Мини

    15 7 Отговор
    Така е с левите лицемери- докато им се танцува по свирката те "обичат", надигне ли се дори и тих глас срещу идеологията им, руинират и унищожават! Доста лицемерно и от самия Нийсън- значи когато става въпрос за НЕГОВА БЛИЗКА(чието изнасилване не е завършило с убийство) е бил дори готов да убие виновника, а когато става въпрос за безброй, НЕВИННИ, неродени бебета, тогава даже и предоставя гласа си за социална реклама за тяхното убийство. За своето е готов да убие, а за чуждото не му и пука! Освен, че публично е съжалил за готовността си за убийство на извършителя на изнасилването, съжалил ли е публично и за насърчаването и подкрепата на аборта????
  • 9 Иван

    20 1 Отговор
    Винаги съм се чудил защо го харесвам като актьор и гледам филмите му с такова удоволствие. Сега разбрах: няма как да не харесаш истински мъж!
  • 10 стоян георгиев

    0 10 Отговор
    смешна статия.лиъм ниисън си прави реклама през интервюто си,а разни убавци коментират в съвсем друга посока.само да ви питам другари дето пък сега станахете и антилеви,как го виждате тоя 66 годишен актьор да излезе и да утрепа някои негър?смях!!!!интервюто му е свързано с продажбите на филма,а поредицата му е расиска или поне тази част дето съм гледал с албанците.смешен сюжет за ядящи макдонълдс индианци.интервюто му е в същата светлина.иначе лиъм е голям актьор с много големи роли като тази на маикъл колинс,но тук нещата са съвършенно други.само да допълня .няма нищо лошо да му се случи след това интервю,колкото и да реве съветската вата тук,напротив ще се напълнят киносалоните да гледат поредната боза от поредицата.
  • 11 Не религиозен

    14 1 Отговор
    Този термин за "политически коректно" е абсурден. Коректно, означава да се придържаш към истината. Да си "политически коректен", означава да избереш между абсолютната истина и да я подмениш "истината", която обслужва определени цели, срещу някакви дивиденти. Въпросът за подмяната на ИСТИНАТА е стара колкото света. Още от времето на Адам и Ева. И винаги е "добронамерена". Говоря по принцип. Защото хората избраха да слушат приказки от които, "ги сърбят ушите", да се покоряват на човешки "авторитети" и пренебрегнаха вечната истина, която е у Бога. Затова и толкова много "истини" движат човечеството. Към какво? Свидетели сме, но предстои да видим още.