10 Февруари, 2019 10:00 1 122 16

Да влияем на избора

  • истанбулска конвенция-
  • джендър идеология

Дори и да счукаш безумния в хаван със счукано жито, пак безумието му няма да се отдели от него. Притчи 27:22

Да влияем на избора - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Понякога имаме илюзии, че с рационални аргументи можем да повлияем върху мнението на човек.

Мислим така, защото всеки съди по себе си.

В дебатите около Истанбулската конвенция един познат телевизионен водещ ме попита в частен разговор:

– Добре, де, ама това за джендър идеологията не е ли второстепенен въпрос, конвенцията не е ли преди всичко срещу насилието?

Обясних му внимателно, с конкретни текстове от конвенцията…

Но виждах в очите му, че няма смисъл да продължавам. Беше избрал нищо да не достигне до съзнанието му. Виждал съм такива погледи и преди, в различни ситуации. Някои от тях бяха погледи на умни хора, които са избрали безумието.

Съзнателен избор на безумие. Тъжно е, но е факт. И не толкова рядко срещан, сякаш.

Защото обективността е избор.

Мъдростта е избор.

Безумието също е избор.

Затова е важно да влияем на избора на хората.

Когато този избор вече е направен, тогава е късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Публикувано във факти.бг:

    7 1 Отговор
    премъдро...
  • 2 Смотаняци 33

    1 5 Отговор
    Урумов пръстена трябваше да го хвърлиш на онзи хълм! Защо защо ни предаде ти беше избрания.
  • 3 мъдрост

    3 0 Отговор
    не смотаняк 33 , ами и цар да си , ако не можеш да мислиш и осъзнаваш значението на казаните от другите слова , ще отидеш на дъното.
  • 4 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    ...четете!!!!скапани тролове с ценност единствена-мъни....
  • 5 стоян георгиев

    1 4 Отговор
    урумов да не е на хонорар тук?поместват се религиозните му истории и откровените му лъжи за истанбулската конвенция непрекъснато.демек трябва да приемем че е вярваш и след което много честен,а всъщност е плитък лъжец.истанбулската конвенция с нищо не застрашава морала ни нито ценностите на християнството.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ами живейте си с морала на Истанбулската конвенция тогава.Ние ,останалите ,които сме против нея,сме категорични, че не искаме да объркват децата ни и да ги учат в началните класове какво означава секс между хомосексуалисти.

    Коментиран от #9

  • 7 Филолог

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    А ново изречение с ГЛАВНА буква ? Или не сте го учили? Но разбираш много и акъл раздаваш. "ДЕМЕК" ти си по-християнин и от папата.

    Коментиран от #10

  • 8 Не религиозен

    1 0 Отговор
    "Мъдростта е по-добра от скъпоценни камъни и всичко желано, не се сравнява с нея. Аз мъдрост обитавам в благоразумието и издирвам знание на умни измишления. Страхът от Господа е да се мрази злото; Аз мразя гордост и високо умие, лош път и опаки уста" Притчи 8 : 11-13
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Филолог":

    лъжковците кво ли няма да измислите за да искарате лъжата истина.ще се правите на християни,на фиолози на пуритани...само че за истината това няма никакво значение.та пак повтарям урумов е лъжец по отношение намеренията на истанбулската конвенция,демек е проводник на наи-мерзката хибридна пропаганда на русия срещу европеиската цивилизация,а за да е по-долен го прави през християнски внушения.та тва дали ще пиша с главни букви няма да промени нищо ,нали разбра другарю фиолог?

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Урумов- всяко начало си има и своя край.
  • 12 Филолог

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Има значение , когато не образован изказва мнение и прави заключения. Има значение, когато се изразяваш като на пейката пред панелката след втората бира ( "демек" и "тва" ). За съжаление, населението систематично изпростява и губи критерии.

    Коментиран от #15

  • 13 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Европейската цивилизация за съжаление отдавна не е това, което беше. Останали са само културни паметници и спомени за възхода на Европа, когато християнството е било основа на морала. И не говори за истина, защото това е твоята истина, а тя е доста съмнителна, когато човек има проблеми с правописа. ИСТИНАТА Е БОГ. "И Бог създаде човека по своят образ; по Божият образ го създаде; МЪЖКИ и ЖЕНСКИ пол го създаде" (Битие 1:27). И няма социален пол или право на самоопределяне на пола. Ако някой има проблем с кожата в която е, той е поради ГРЕХА. Слава Богу, Бог е промислил за изход - той е ПОКАЧНИЕ от греха. А опорната ти точка за хибридната пропаганда на Русия е направо "неотразима"...и не си струва коментар.

    Коментиран от #16

  • 14 Сатаномоняци 33 Или просто хора

    0 0 Отговор
    Ако ще да си и най-образования човек на земята идва някой си и.....
  • 15 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Филолог":

    много е неприятно обаче когато ти образования нямаш никакви реални аргументи срещу необразования в дадената тема и се хващаш за това че пиша с малки букви.интересно другарю фиолог тук дали е мястото за даване на мнение или е място за уроци по синтаксис?опитаи да опонираш конкретно на твърденията ми и ще видиш кои е необразования между нас двамата.ще ти дам и жокер:няма да съм аз!
  • 16 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Не религиозен":

    комунистите другарю не сте част от европеиската цивилизация ,та няма как да разсъждавате кво е било и кво е в нея.християнските ценности днес в европа са много по-спазвани отколкото преди 100 или 200 години,но за такива като теб комуняги тва е напълно неразбираемо.предполагам че ти си въпросния писател на горната статия и само ще ти кажа че Бог не е догма другарю.Боб е любов ,толерантност и човеколюбие.тва за теб е неразбираемо щото четеш светите книги подобно на дявола евангелието.истанбулската конвенция не създава полове ,а определя категорията им в семеиството или в семеините връзки.тя не толерира еднополовите бракове макар да ги допуска и е насочена срещу насилието над наи-важната част от едно семеиство жените и децата.наи прочете другарю,наи-важната част от семеиството!!!!и не цитираи светото писание като комуняга ,щото се вижда ясно къв си и от къде идват опорките в писаните от теб щуротии .та ако наистина търсиш вярата и християнството другарю,почни с любовта ,премини през толерантността и стигни до ненасилието.има ги в много притчи и в новия и в стария завет.тва е и основната сказка разказана ни от БОЖИЯ СИН.другото е лъжа и догматика използвана от теб като че си на 13 тия конгрес на бкп и цитираш любимите ти ,но вече немодерни мaркс ,енгелс и ленин.