Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 19:00 3 810 19

Моят свят сe разрушава

  • емил йотовски

Яд ме е на Оскарите, съжалявам за музиката

Моят свят сe разрушава - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Принадлежа на предишното поколение.

Обреченото да мрънка.

Несъгласното.

Ядосаното.

Яд ме е на Оскарите.

Едно време, в моя свят, бяха критерий за качествено кино. Сега са някаква форма на политическо-идеологическа шитня.

В моя свят Нобеловата награда за литература я печелеха Неруда, Хемингуей, Сартър. Преди няколко години Лю Сяобо (трябваше да му погледна името в Гугъл) я спечели, защото е китайски дисидент.

В моя свят имаше уважение. Докторите не бяха мафиоти в бели престилки. Учителите не бяха онези, които търпят лигавщините на богатите дечица. Учените (доколкото можеха) се занимаваха с наука, а не с преписване. Дори политиците някак изглеждаха по-достойно.

Много съжалявам за музиката. Да, винаги е имало тъпа музика. И по времето на Моцарт също е имало тъпа музика, но тя е била тъпа. Презирана. В моя свят за да се занимаваш с музика, да правиш музика - трябваше да си музикант. Да можеш да свириш поне на един инструмент, да знаеш солфеж. Като ти кажат „бемол“ да не питаш „кво?“. В този свят е достатъчно да сричаш и да излизаш прилично на селфи и си готов творец.

Автор: Емил Йотовски

Източник: OFFNews


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Вал

    55 7 Отговор
    Абсолютно вярно! Само с едно не съм съгласен - и по онова време (което е и мое), учиителите търпяха и се съобразяваха с децата на "големците"! Имал съм съученици, които се хвалеха как учителя казал на родителите, че ще го изпитва по еди кой си урок....
  • 2 Причината

    55 9 Отговор
    Томас Мор„Основната причина на всички пороци и беди – това е частната собственост и обусловените от нея противоречия на интересите - на личността и в обществото, на богатите и бедните, на разкоша и нищетата. Частната собственост поражда престъпления, които не могат да се спрат с никакви закони и санкции.”

    Коментиран от #3

  • 3 ...

    22 19 Отговор

    До коментар #2 от "Причината":

    Сетих се за амишите - едни протестанти, обитаващи най-вече САЩ и Канада. Частна собственост има - престъпността на практика е нулева! Какво ли би казал Томас Мор?
  • 4 Гогата

    35 3 Отговор
    Нобеловата награда и преди, макар и в много по-малка степен, бе компрометирана. Как да обясним, че Лев Толстой, Алексей Толстой, Максим Горки, от българите Пенчо Славейков, Иван Вазов, Йордан Йовков, Вапцаров и др. не са били наградени.
    Но наскоро удариха върха с Боб Дилън (САЩ)
    и Казуо Ишигуро (Великобритания)
  • 5 Гогата

    35 10 Отговор
    В САЩ и Канада частна собственост има - престъпността на практика е нулева!
    Е, добре де. Там да застреляш целия клас за престъпление го нямат.
    Ще кажеш и убийството на президент - нормално, все пак демокрация е. Или да избиеш няколко милиона във Виетнам - демокрацията иска жертви,, нали?

    Коментиран от #9

  • 6 Браво на Автора!!!

    33 3 Отговор
    Една политическа система се тотализира по две причини : 1ва/ въвеждане на ред в тежки времена (комунизъм) ; 2ра/ опит за задържане на западаща система (демокрация). Демокрацията се разпада и всеячески се опитват да я задържат, чрез използване гласовете на джендъри, емигранти, бандити, наркомани, пропаднали касти (етноси). Всичко вече трябва да е политически коректно, за да не се разпадне системата и да се прекъсне издевателството над обществото от садистичните политици. Планетата е в ръцете на садисти, които обичат да си играят с човешките животи и да се изживяват като Принцове на Мрака. Псевдо лекарите, бизнесмените, учените и прочие , са техните наемни помагачи (убийци)
  • 7 Scout for funn

    15 1 Отговор
    Е толко бате брада ,коса ,цица,и мекица и си музикант .Брато

    Коментиран от #18

  • 8 скъперника

    2 29 Отговор
    Той и дядо ти тъй жално милно се е вайкал за своя свят, но на теб не ти е пукало. Ай бърши сълзи и сополи, че ще ти се смеят внуците.
  • 9 Мотивация за отрицателен вот

    13 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гогата":

    Явно този коментар е отговор на моя #3. Гога, ти като го прочете КАКВО разбра? По-точно - ЗАЩО "разбра" каквото ти изнася? Престъпността е НУЛЕВА не в държавите САЩ и Канада, а при тази общност от няколко стотин хиляди души, при която има И частна собственост!!! Хайде да видим и сега как ще ми прочетеш и този коментар както дяволът чете евангелието!

    Коментиран от #11

  • 10 Batushka

    17 3 Отговор
    Ми за всичко са виновни интернет и социалките ...всеки идиот вече има терен за изява и да впечатли останалите идиоти...преди трябва да имаш качества които да бъдат оценени от хора с компетенции и след това ти издават албум или ти продуцират филм...днес всичко се прави за забавление на масата идиоти и съответно има такова съдържание...
  • 11 Гогата

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Мотивация за отрицателен вот":

    Е от тези 80 % за които говореше професора !

    Коментиран от #12

  • 12 Еееех, гога. гогааа

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гогата":

    Оказа се май в небрано лозе, а? И айде да сграбим последната спасителна сламка - ”професорът с осемдесетте процента”! Стискай, гога, стискай до посир...оппааа...до посиняване;-);-);-)...
  • 13 Антисоциалист

    2 6 Отговор
    Господа, уважаемият автор бърка. Не само няма негов свят, но и никога не може да има негов свят. Светът не може да е нечия принадлежност. Човекът на е ВЪВ света. Принадлежността не е свойствено отношение между човека и света. В света човекът е на място, което си е избрал или което са му избрали, но сам или заедно с други човеци може да променя мястото си и мястото им та и с малко да е. Мястото на Човека в света е да живее и затова - да решава кой да е. "Друг свят недейте чака, живейте в този тук". Как ли? Реши сам, човече...Ти си Човек - ти реши...
  • 14 ГосТ

    6 1 Отговор
    Много важно е, всички останали човеци притежаващи нужните качества за да влязат в това определение,да възпитават поколението си. Те самите, за да предотвратят тази промивка изливаща се отвсякъде. Много е важно ! Не оставяйте възпитанието на децата си на чуждите !
  • 15 еми що се оплакваш

    2 3 Отговор
    Търси проблема в твоя свят... баща ти те е лишавал от всичко, затова ти си искал да задоволиш твоите деца, баща ти те е шамаросвал редовно, да уважаваш старците, да уважаваш учителя, да уважаваш съучениците си - затова ти няма да шамаросваш, баща ти те е карал да работиш - но твоите деца не знаят работа, баща ти е получавал медицинско обслужване, а ти си носил рушвет на соктора да го получиш ;) и т.н.
  • 16 War of worlds

    6 1 Отговор
    Добри попадения, би могло още доста примери да се намерят. И по-правилното е да се каже "нормалният свят се разрушава" или просто "светът се разрушава". За съжаление сме тръгнали към апогея на дебилността.
  • 17 Сатаната

    5 1 Отговор
    Кратко, ясно и до болка вярно.
  • 18 Monney For Nothing

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Scout for funn":

    и коса вече не трябва...
  • 19 Аве Адолф

    6 1 Отговор
    Колко много истини събрани само на няколко реда .