Last news in Fakti

6 Април, 2019 12:48 2 364 167

Няма етнос за благодарността

  • александър урумов-
  • самарянство-
  • благодарност-
  • евреи

Няма граници за вярата

Няма етнос за благодарността - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

А един от тях, като видя, че е изцелен се върна и със силен глас славеше Бога, и падна на лице при краката на Иисус, и му благодареше.

И той беше самарянин.

А Иисус в отговор каза: Нали се очистиха десетимата? А къде са деветимата?

Не се ли намериха и други да се върнат и да въздадат слава на Бога, освен този иноплеменник?

И му каза: Стани и иди; твоята вяра те изцели.

Лука 17:15-19

Самаряните са потомци на евреи, претопени в множество езически племена и приели техните обичаи.

Самаряните напразно искат да бъдат приети като равноправни с другите израилеви племена и да се включат във възстановяването на Храма от Неемия през VII в. пр. Хр.

В отговор на това обидно за тях отхвърляне те правят свой храм и установяват свои обреди и жертвоприношения, смятани за ерес от юдеите.

Така „самарянин” се превръща в обидна дума сред юдеите, а омразата е взаимна и расте с годините.

Все пак, самарянин бе единственият, прославил Бога и благодарил на Иисус.

Няма етнос за благодарността.

Няма граници за вярата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    8 8 Отговор
    А юдеите произхождат от арабите. Те са синове на Аллах.

    Коментиран от #2, #11, #14

  • 2 Архив

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    От къде знаеш ?

    Коментиран от #3

  • 3 Госあ

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Архив":

    Едно врабче ми каза

    Коментиран от #6

  • 4 Шокове

    1 7 Отговор
    Много ми е интересно как Бог е решил да прати Исус точно там защо не в Европа или Сибир или в Африка а той го пратил като еврейски еретик логика никаква
  • 5 Не религиозен

    8 1 Отговор
    Вярата се ражда в сърцето на човека. И благодарността също. Но кой от десетимата бе по-щастлив ? Този, който се върна да благодари и да отдаде слава на Бога? Или деветимата, които взеха това, което искаха и продължиха по пътя си ? И това всеки ще реши в сърцето си.

    Коментиран от #32, #53

  • 6 Архив

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Не вярвай на врабчета.
  • 7 СмотанРа

    3 0 Отговор
    Виш сега Господине един живот е достатъчен за да видиме голотата на завистта лъжата и лицемерието. Хубаво е от време на време да сваляме тази одежди за да не ги носим цял живот. Както и да внимаваме на кой ги даваме. Защото се вижда как славно крачим към Новото начало. Като гледам повторенията са майка на затъпяватето.
  • 8 Госあ

    3 3 Отговор
    Благодарността е добра,но за да има справедливост което е най доброто, трябва да има и отмъщение....

    Коментиран от #10

  • 9 СмотанРа

    2 0 Отговор
    За това казвам като си взел не казвай, че са ги дали. Взетото си е взето независимо от това, че други не го разбират.
  • 10 СмотанРа

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Отмъщението е отвъд контрола на Ристос.
  • 11 А ристиените

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Произхождат от евреите. Исус е еврей. Значи ристиените са внуци на Аллах.

    Коментиран от #12, #18

  • 12 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "А ристиените":

    Ееееее има логика,има логика 😂
  • 13 Айуана

    3 1 Отговор
    Пичове дадох на късо "Няма етнос за благодарността. Няма граници за вярата." де да можеше да е истина.
  • 14 УИКИПЕДИЯ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Арабите (на арабски: العرب‎‎, „ал-ʿа́раб“) са народ от семитски произход, които говорят на множество диалекти на арабски език и населяват държави в Западна Азия и Северна Африка.

    Коментиран от #15

  • 15 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "УИКИПЕДИЯ":

    Еееее искаш да кажеш, че арабите са произлезли от евреите ? Трябва да им пуснат едни маркери накрая,да се види кой от кой. Но предвид несравнимата история на двата етноса-едните са имали своят връх в човешката цивилизация а другите до края на втората световна война са скитници и дори не са имали своя държава, говори за произхода....
  • 16 Знаещ

    6 3 Отговор
    Исус не е евреин и християните не произхождат от евреите . Исус е изпратен при евреите за да ги връзуми и попречи да продължат извършването на престъпления към човечеството . Исус не проповядва нищо еврейско в своята вяра . Той разпространява същата вяра ,която изповядва Орфей и българите му , познати под екзонима траки по онова време . Редица летописци наричат Исус вторият Орфей , като неговото разпятие на кръста е копие на една плочица от по -старо време на която Орфей е изобразен разпнатия на кръст . Поради своята мания за величие евреите убиват Исус ,но неговото познание веднага бива продължено от българите , които построяват около 1000 раннохристиянски храма в България .

    Коментиран от #17, #26

  • 17 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Знаещ":

    Проблема е в писанията, които са добавени към Христовото учение. Или както казва Ницше -църквата днес е всичко, което Исус не е искал да бъде....

    Коментиран от #28

  • 18 Знаещ

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "А ристиените":

    Продължение: Най-големият раннохристиянски храм на българите е комплексът Юстиниан прима . Всички около 1000 български храмове са унищожени от данайците(гърци - еврейско племе Дан ) , които узороират ИРИ и променят религията в тяхна полза . Българите продължават да изповядват религията си , но тя вече е смятана за еретична и незаконна от официално приетата политическа доктрина . След като Борис I по политически причини приема фалшивата религия , се появяват Богомилите ,които се борят за възстановяване на истинското християнство , което се е проповядвали от самият Исус .

    Коментиран от #19

  • 19 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Знаещ":

    Тези богомили са интересни... трябва да прочета нещо за тях....
  • 20 Знаещ

    2 1 Отговор
    Продължение: причината българите да приемат мигновено и и без съпротива истинското християнство е това ,че то е същото учение ,което те познават от сънародника си Орфей , като само Просветителя е друг - Исус . Самите българи всъщност вярвали , че Исус е орероденият Орфей , защото неговата вяра е същата . От там става и олицетворението на Исус с Орфей от различни летописци . Причината за големите бунтове и размирици при покръстването от Борис I е в желанието на българите да не заменят истинската си древна вяра с политическата данайска(гръцка) патриаршия . Затова има избити десетки благороднически родове на българите и много други възпротиви ли се да приемат политическата религия .

    Коментиран от #22

  • 21 Знаещ

    1 3 Отговор
    Продължение: забравих да кажа ,че титлата която е носела Юстиниана прима е "Всей Болгарией " , като е построена за императора от български произход Юстиниан .
  • 22 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Знаещ":

    От една страна политическият ход на Борис е бил добър за обединение на всички етноси, също така това християнство е изиграло добра роля по време на турското робство,но от друга страна може би е трябвало да бъдат положени повече усилия за създаване на българска църква вместо да бъде взета от византийците. За съжаление,българина никога не е имал толкова много сила за независимост, дори по времето на Борис. Освен това, мисля че е било грешка да не бъдем с Рим...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Batushka":

    Не всичко е черно, вземи послушай малко прогресив, стига с тоя блек 🎸
  • 25 четете

    6 0 Отговор
    Арабите произхождат от Исмаил-първородния син на Авраам от египтянката Агар,затова се наричат още и агаряни. Евреите произхождат от Исаак,вторият син на Авраам от законната му жена Сарра. Макар и да имат общ баща/Авраам/ между тях няма нищо общо.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "четете":

    Без да чета, знам че съм прав ;). Евреите се пръкват в Египет като секта, която иска да разруши цивилизованата държава. Това е техният бит, като скарабеи да налазват силните

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Не религиозен

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Тази мантра с "добавянето и преработване " на Христовото учение обслужва единствено ОНЯ/ОНИЯ, които искат да посеят СЪМНЕНИЕ в истинността му... Също като в историята с змията и Ева в началото на Битие. Стар способ на Сатана- ИЗМАМАТА. Истинското учение на Исус Христос е записано в четирите евангелия на апостолите, които бяха НЕГОВИ УЧЕНИЦИ ( свидетели от първа ръка) и които са част от Новият завет. И тъй като Библията е Словото на Бог, написана чрез Святият Дух от избрани от Него хора, Бог е поставил печата си на гаранция в последните думи на последната книга- Откровение. Нали не се съмняваме, че Бог би позволил всякакви "човечета" да го "редактират". И ТЕМАТА ЗА РАЗМИСЪЛ, поставена от автора засяга измерението на човека в морален аспект. Добре би било ВСЕКИ да се замисли и внесе съотвените корекции в отношенията и чувствата си, спрямо околните ... А препирните за произход и кой, кой е, какъв е и защо е, така ли е, или онака са безсмислени.

    Коментиран от #31

  • 29 п.п.

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    но както казах, трябва да им се вземат маркери искат,не искат. Да не излезе накрая че и никви араби не са,а обикновени джипсита.

    Коментиран от #36

  • 30 Архив

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Ако и да се имаш за гений,не е лошо да прочетеш все пак. Добре е да провериш дали изказванията ти са исторически и фактологически точни, че ставаш смешен.

    Коментиран от #33

  • 31 534

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Не религиозен":

    Аааа пич затва ли я разкара онази другата набожната,сам да можеш да си пишеш дългите съчинения тука.борба за територия значи.ама и при вас ли го има.и набожните не сте свят ейййй

    Коментиран от #68

  • 32 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Не религиозен":

    Уважаема госпожо, от тези десетимата, само един е изцелял истински, защото е сложил екран на благодатта, тоест е спрял удоволствието което тя му е причинявала, докато другите девет са се опиянили от нея и са смятали, че това ще продължи завинаги. Е, не продължава завинаги, съжалявам много. Удоволствието трябва да бъде анулирано преди да е достигнало връхната си фаза, едва тогава светлината може да изцелява, дава разум и напътствия и облагородява човешката душа. Не я ли спрете,чрез волята си, тя минава и заминава и нищо не остава. Някакъв блед спомен, може би. Алюзията, че Йешуа е изцелил Земята( Малхут) побеждавайки Ангелите на Гееном, а в същото време губейки от някакви си еднодневки- човеци, при това римляни е поредната савлова фантазия, нямаща нищо общо с истината.

    Коментиран от #39

  • 33 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Архив":

    Така,хвърлих един поглед. Въпреки че е трудно да проследиш тая мешавица, Генетиката може всичко ! Всяка европейска общност показва сходство с популацията с която се е умешала примерно ешкеназите имат 30% сходство с европейците, а останалото идва от близкия изток. Трябва ли да пояснявам географското понятие ? Та това е,гледат да се мешат яко с местното население, и на това се дължи това разнообразие на .... как се казват там ..кланове,но общото е близкия изток... почвам да се съмнявам че е Египет,кой знае от кой затънтен край на пустинята са се пръкнали....

    Коментиран от #34, #35, #38, #42

  • 34 п.п.

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Ма разбира се че нямат нищо общо с Египет,тука някой упражнения пак....
  • 35 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Търси хиксоси.
  • 36 Архив

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "п.п.":

    И дискусията с твое участие става БЕЗПРЕДМЕТНА за мислещите и знаещите.
  • 37 Госあ

    2 2 Отговор
    Трябва ли да продължавам нататък... това е основната им доктрина на тези ..... биологични видове, да инфектират гостоприемника и според техните догми за майчината линия и промивка на мозъка да се възпроизвеждат в обществото, въпреки че поколението им е хибридно.
  • 38 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Виж Кивота на атлантите.
  • 39 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Иванов":

    Иванов, вече направих призив да се съсредоточим върху моралния аспект на темата, която авторът предлага с този разказ. Повече от всяко друго време сега сме в духовен и морален срив и ако милееш за рода български, нека размислим в тази насока. Това е смисълът на тези послания, размисли или какъвто и литературен жанр да са. Нека си помислим кога за последен път благодарихме. Нека си помислим възпитаваме ли децата си в дух на благодарност. Нека си помислим показахме ли благодарност към възрастните си родители и какво им дадохме в отговор. Моля те, тези исторически, социологически, теологични и каквито се сетиш спорове, няма да направят никого по-добър. Няма да променят в хората онова заради, което страдаш. Големите и гумени глави не могат да се включат на тази вълна и затова ПОДМЕНЯТ темата с високоумие и подигравки.

    Коментиран от #40, #59

  • 40 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Не религиозен":

    Упадъка на морала е следствие на продажната нагласа на избуялите търговци. Няма да чуеш благодарност докато всичко опира до покупко продажба. Дори в добрата стара Англия търговците са били най долната каста,ако си чела романи на Моъм (но той е шотландец ако не се лъжа). Това е защото не спазихме хигиена и в обществото се възпроизвежда освен биологични обекти и "морални" такива

    Коментиран от #45

  • 41 СмотанРа

    0 1 Отговор
    Иванов само да попитам все пак имал ли си шанса да можеш да го усетиш каде е. Или твъде много заглушители вече пречат.
  • 42 Архив

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    " Без да чета, знам че съм прав ;). Евреите се пръкват в Египет като секта,..." Е, разбра ли, че трябва да се чете, даже ако си мислиш, че си гений...Смях, ставаш за смях.

    Коментиран от #44

  • 43 СмотанРа

    0 0 Отговор
    За съжаление моралния аспект винаги е бил на тънка струта.
  • 44 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Архив":

    Египет също попада в близкия изток. Но е ясно че не са египтяни. Налазили са ги и тях....

    Коментиран от #49

  • 45 Не религиозен

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Госあ":

    Можеш ли да се включиш в основната тема, предложена от автора или се причисляваш към трите Г, които визирам. Дай нещо по-възвишено, храна за духа и душата, та било то и бушидо, шимото, кимоното ...

    Коментиран от #47, #48

  • 46 СмотанРа

    0 0 Отговор
    За съжаление джедайте отдавна се оказаха.
  • 47 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Не религиозен":

    Моят събеседник го няма. С дребнавост не ми се занимава.
  • 48 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Не религиозен":

    Освен че си губя ценното време е отблъскващо и бих отишъл в крайности с неподходящ събеседник

    Коментиран от #51

  • 49 Архив

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Това, което ни "съобщаваш",т.е., че Египет се намира в Близкия изток се учи по география в основното училище. Но коментирай твърденията си в#33" почвам да се съмнявам че е Египет,кой знае от кой затънтен край на пустинята са се пръкнали".. И .#27: "Без да чета, знам че съм прав ;). Евреите се пръкват в Египет като секта"

    Коментиран от #50

  • 50 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Архив":

    Морално-етичните въпроси, наистина са "отблъскващи" за определена порода.
  • 51 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Госあ":

    Морално-етичните въпроси, наистина са "отблъскващи" за определена порода. И за да не питаш повече и да не изпадаш в глупава ситуация - евакуация при Евангелята на Матей, Марко, Лука и Йоан в Библията.

    Коментиран от #55

  • 52 sev

    2 1 Отговор
    Религиите са бизнес. Продава се вяра на будали !
  • 53 АТЕИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Не религиозен":

    АЗ НЕ СЪМ ВЯРВАЩ ,НО ТОВА НЕ МИ ПРЕЧИ ДА ЖИВЕЯ ЧЕСТНО И ПОЧТЕННО И ДА СЕ ОТНАСЯМ С ХОРАТА СПАЗВАЙКИ ОБЩОЧОВЕШКИ НОРМИ НА ПОВЕДЕНИЕ ( РАЗБИРАЙ 10-Е БОЖИ ЗАПОВЕДИ) РЕЛИГИЯТА ,ПОД КАКВАТО И ФОРМА ДА Е Е ЕДНА ТОТАЛНА ЗАБЛУДА,ЧИЯТО ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ ДА ДЪРЖИ ХОРАТА В СТРАХ И ПОДЧИНЕНИЕ.....

    Коментиран от #56

  • 54 СмотанРа

    0 1 Отговор
    За съжаление може ли някой да разгърне морала и етиката в друга лекция. Все пак бас държа, че на някой на им допада симеотиката защото е най-подхожда на някой идивиди. Докато любовта и честността остават евтина реклама и неразбрана за видовете. То винаги ще сме на неопределено измерение.
  • 55 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Не религиозен":

    Не те разбирам. Какви ми ги плещиш. Аз ти говоря за генетика и география. Пиша ти че клановете на чифутите показват някаква част сходство с популацията в която са се интегрирали,но по голямата част показват общо сходство с анцестор от близкия Изток, което означава че са араби. Както писах, подобно на циганите обаче са скитници без държава до 1948. В Египет създават секта и затова биват преследвани. Точка освен това ми е се таа. Усещам се,че си губя времето с глупости

    Коментиран от #57, #60

  • 56 Не религиозен

    1 3 Отговор

    До коментар #53 от "АТЕИСТ":

    Е, все пак се доверяваш на тази "тотална заблуда" и спазваш 10-те Божии заповеди.

    Коментиран от #58

  • 57 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Още веднъж ще повторя въпроса си- Но коментирай твърденията си в#33" почвам да се съмнявам че е Египет,кой знае от кой затънтен край на пустинята са се пръкнали".. И .#27: "Без да чета, знам че съм прав ;). Евреите се пръкват в Египет като секта" . С географията съм наясно, а на генетиката мястото е в трудовете ти като PhD, предназначени за научните среди. Тук някои сме по-не научени.
  • 58 АТЕИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Не религиозен":

    ИЗВЪРТАШ НЕЩАТА ЗАЩОТО ТАКА ТИ Е УДОБНО.......ДЪРЖА СЕ ЧЕСТНО И ПОЧТЕННО СЪС СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ,ЗАЩОТО,ТАКОВА МИ Е ВЪЗПИТАНИЕТО И СЪВЕСТА МИ НЕ МИ ПОЗВОЛЯВА,ДА СЕ ДЪРЖА ИНАЧЕ И ТОВА МИ ИДВА ОТ ДУШАТА И СЪРЦЕТО ,А НЕ ОТ ТОВА,ЧЕ НЕ СЪМ ВЯРВАЩ.......КАКТО И ДА Е.....ВСЕ ЕДНО НЯМА ДА МЕ РАЗБЕРЕШ.........ПЪК ТИ СИ ДАВАЙ ПРИМЕРИ КОЛКОТО СИ ИСКАШ, С ПРИТЧИТЕ СИ И ЗАУЧЕНИ ТЕКСТОВЕ ОТ БИБЛИЯТА......ЧОВЕК МОЖЕ ДА Е ДОБРОНАМЕРЕН И БЕЗ РАЗНИ РЕЛИГИИ И ВЯРВАНИЯ И АЗ СЪМ ЖИВИЯ ПРИМЕР ЗА ТОВА.....

    Коментиран от #62

  • 59 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Не религиозен":

    Благодарността уважаема госпожо също е вид екран и това трябва добре да бъде разбрано, усвоено и практикувано в ежедневието ни. Кой ни прави добро всеки ден, чрез хора и събития? ТВОРЕЦЪТ! Трябва да сме много по- чувствителни към доброто, отколкото към злото и винаги благодарни! Така всеки отделен екран се превръща в лист от книгата на душата ни, който ние след време ще четем и ще се възторгваме от величието на Твореца!

    Коментиран от #61

  • 60 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Колега, дамата е чувствителна към антисемитизма. Нека бъдем джентълмени.

    Коментиран от #63

  • 61 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Иванов":

    В абсолютно единомислие сме по този въпрос. И все пак - благодарност към човека, който ти е помогнал ( инспириран от Бог), благодарност към майка и баща, малка благодарност за малки и дребни прояви или думи, подслажда душата и на двете страни
  • 62 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "АТЕИСТ":

    Ами, чудесно, това е достойно за уважение. И уважение към семейството ти, че успяло да изгради тези морални възгледи. Моето малко "отклонение" до 10- те Божий заповеди беше, защото те са основата на моралните норми в които си възпитан. Но за мен най-хубавата част от твоя коментар е "СЪВЕСТА МИ НЕ МИ ПОЗВОЛЯВА,ДА СЕ ДЪРЖА ИНАЧЕ И ТОВА МИ ИДВА ОТ ДУШАТА И СЪРЦЕТО" Искрено ти казвам - зарадвах се от сърце. Ти си щастлив и благословен човек. И все пак и най-щастливите хора, се случва да усетят, че нещичко не достига, че има празнина в душата, която някак си, не могат да запълнят. Ето тогава на помощ идва ОБЩУВАНЕТО с Твореца, Създателят на видимия и невидим свят и ВЯРАТА , че частица от Него е предназначена и за теб. Това е вярата и тя не може да бъде заменена по никакъв начин с религията. И тук съм съгласна с "крилата фраза", че религията е опиум за народите и твоето лично мнение за това. Както виждаш - избрах си ник нейм Не религиозен не случайно.

    Коментиран от #64

  • 63 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Иванов":

    Приятелю Иванов, джентълменството е вградено в сърцето на един мъж. Толерантността е негов заместител, макар и не в пълнота. Аз като вярващ човек съм чувствителна не само към антисемитизма, но и към всяка расова ненавист и омраза. Защото дали харесвам или не харесвам определена група хора и те като мен са Божие творение. Моето , благоговейно отношение към Бог , нашият общ небесен баща
    ме респектира да въздържам негативните си чувства. Не защото понякога не ме спохождат, а защото се дисциплинирам да не наскърбявам Създателя.

    Коментиран от #66

  • 64 АТЕИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Не религиозен":

    БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА КОМЕНТАРА...ПРАВИ ТИ ЧЕСТ....

    Коментиран от #65

  • 65 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "АТЕИСТ":

    И АЗ ТИ БЛАГОДАРЯ ! ЗАРАДВА МЕ!
  • 66 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Не религиозен":

    Де юре си права, но де факто... Дано никога да не ти се налага да изживееш тази омраза, като отговор на нечия чужда омраза и престъпно поведение в най- долния регистър, когато човешката форма отсреща е лишена от човешкия си лик за сметка на свирепа звероподобност. Чукай на дърво!

    Коментиран от #120

  • 67 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Гледам и се чудя защо още ви четя коментарите. Божия работа или луда? Явно мълчанието учи на нещо.
  • 68 Ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "534":

    Тея са едни от найзлобните.сами са исклинчват хахаха

    Коментиран от #69, #70

  • 69 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ха ха ха":

    Не бива да се обобщава за всички,но определено за голяма част си прав. За религиозните става въпрос. Това се дължи на факта, че следват сляпо някакви измислени догми,като в същото време грубо потискат природата си. Това несъмнено води до злоба,а не доброта. А вярата им се свежда до повтаряне на канони

    Коментиран от #71

  • 70 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Ха ха ха":

    Някои от злоба вадят други от гробовете им,съдят ги и хвърлят тленните им останки в реката 😂
  • 71 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Госあ":

    Още веднъж ще повторя въпроса си- Но коментирай твърденията си в#33" почвам да се съмнявам че е Египет,кой знае от кой затънтен край на пустинята са се пръкнали".. И .#27: "Без да чета, знам че съм прав ;). Евреите се пръкват в Египет като секта" . С географията съм наясно, а на генетиката мястото е в трудовете ти като "PhD", предназначени за научните среди. Тук някои сме по-не научени.

    Коментиран от #72, #73

  • 72 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Не религиозен":

    Отиди и виж в другата дискусия за смяна на пола. Там съм написал на достъпен език положението. И не забравяй да цъкнеш минуси ;)

    Коментиран от #94

  • 73 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "Не религиозен":

    Аз ще ти отговоря. Вероятността Ехнатон и Нефертити да са Авраам и Самара е много висока. И двамата не са от човешкия род, а от Твореца и техните деца е съвсем нормално да са избраният народ. Имало е покрай тях и присламчили се чужденци, най- вероятно това са хиксосите, приети в този народ и слели се в последствие с него. Авраам споделя с хората своята небесна вяра в невиждания от никого Бог, Творец на Небето и Земята , Който е Любов. Не случайно Мойсей привилегирова коляното на левитите, помазвайки ги за свещеници и задължава останалите колена да им се подчиняват и да им заплащат 10% от всичките си приходи.
  • 74 Иванов

    0 1 Отговор
    Клавиатурата ми е прекръстила Саара на Самара. Сигурно е руско производство.)))
  • 75 АТЕИСТ

    1 1 Отговор
    ЧОВЕКЪТ Е НАЙ-ЛУДИЯТ ВИД..........ПОКЛАНЯ СЕ ПРЕД НЕВИДИМИЯ БОГ И УНИЩОЖАВА ВИДИМАТА ПРИРОДА БЕЗ ДА СИ ДАВА СМЕТКА , ЧЕ ПРИРОДАТА ,КОЯТО УНИЩОЖАВА Е ТОЗИ БОГ , ПРЕД КОЙТО СЕ ПОКЛАНЯ........

    Коментиран от #76

  • 76 Иванов

    4 1 Отговор

    До коментар #75 от "АТЕИСТ":

    Невидимият Бог е много повече от видимата природа. А природата я унищожават безбожниците.

    Коментиран от #77

  • 77 АТЕИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Иванов":

    НАПРОТИВ........ТОЧНО ТЕЗИ КОИТО НАДАВАТ ВОЙ ДО НЕБЕСАТА И ПАРАДИРАТ С НАБОЖНОСТА СИ , НЕ ПРОПУСКАТ НЕДЕЛНАТА ЛИТУРГИЯ И СЕ КРЪСТЯТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО.....ЩОТО ВИДИТЕ ЛИ КОЛКО СМЕ ВЯРВАЩИ,РЕЛИГИОЗНИ И ПРАВОЛИНЕЙНИ,СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ И МАНИПУЛАТОРИ.......ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ.....

    Коментиран от #78

  • 78 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "АТЕИСТ":

    Огромната грешка и пропаст на християнската доктрина е точно тази, че отдели човека от природата и го постави център на вселената. И до ден днешен не я признават заради своето високомерие. Оказа се, че земята е кръгла и се върти около слънцето,а човек е първи братовчед с маймуните ;). Защо гориха хората на кладата ? В същото време, много християни възприемат идеята за извънземни същества, което твърдо противоречи на догмите за божият човек.

    Коментиран от #79

  • 79 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #78 от "Госあ":

    Няма никакво противоречие! Чети Зекария Сичин. Как очакваш да пише в Библията, че пра- прадедите ни са създадени за да копаят злато в мините?))))) Някак неловко би било. Затова и са вмъкнали Първородния грях и, че Бог се помирил с нас като пожертвал сина Си. Но днешния ден изисква хората да узнаят истината, да я преглътнат и да продължат напред заедно с Ангелите и универсалният Закон Тора!

    Коментиран от #80

  • 80 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "Иванов":

    Във вселената има един време пространствен пръстен в който попадаме и ние след големия взрив в който времево би могло да съществува разумен живот, така че е грешно да мислим за цялата вселена. Няма да споменавам факторите които определят една планета като годна за живот.Освен това природните закони като най висшите на този и всички други светове са еднакви и предполагат време за възникване и еволюция на разумния живот. Тоест освен свръх бързата еволюция, извънземните трябва да са ни намерили,да са кацнали преди около 200 000 години на територията на днешен Израел между другото 😂 (най старият фосил на сапиенс) да са инженерирали сапиенс,и да са си тръгнали обратно..... може...ама не ми се верва....

    Коментиран от #81, #82

  • 81 п.п.

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Госあ":

    Мароко, извинете за грешката 😂

    Коментиран от #83

  • 82 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Госあ":

    Ходят си и се връщат, какво толкова.

    Коментиран от #84

  • 83 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "п.п.":

    300 000 години Мароко, около 200 000 години Израел, 120 000 години Китай. Тоест извънземните трябва да са дошли преди 300 000 години,за да инженерират Сапиенс. И моля ви без спекулации за Израел 😂 В Мароко е по стар ;)

    Коментиран от #86

  • 84 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Иванов":

    Аз съм по скоро поддръжник на тезата,че само ние сме богоизбраните. Дори да не е така,не мисля че преди 300 000 години са идвали на земята извънземни, които генетично да подобрят предците ни от род Хомо -еректус и хабилис
  • 85 Мини

    0 0 Отговор
    Скъпа "Не религиозен", в съзвучие с темата за благодарността, но и като противодействие на спекулативните коментари(# 31& #68. Странно, че никой от редовно коментиращите тук и иначе винаги реагиращи на всеки злобен коментар към вярващите, не посмя или не поиска да им противоречи?!?!?!), бих искала да БЛАГОДАРЯ за опита ти да ми "отвориш очите", да ме "извадиш от наивността" и "пребързаната радост"(поне аз така тълкувам последните ти коментари към мен от публикацията "Религията като омраза към вярата") спрямо "тънката ирония", "фалшивия интерес" и презрение към Христовото учение от страна на ГосТ. Приемам го като приятелски акт от твоя страна?!?! Въпреки твоите непоклатими познания и разпознания за "духа на гордост" и "сеещия бунт с/у Бог" ми позволи, моля те, да ти обясня, защо въпреки това имам търпение към него. Обръщайки се сега назад, съм безкрайно благодарна на хората(дълбоко вярващи и практикуващи религията си християни), които в продължение на 8-9 год.(!!!!!)изключително търпеливо, невраждебно, несвадливо, ненатякващи доброто ми образование, и с много благи думи и молитва(затова и коментара ми към баба Гица, в твое лице, "не му трябва бой, само нежен натиск, благи думи и много търпение и молитви" в дискусията към статията за нападението на бг.роми във Франция. Справка в твоя Архив.) дискутираха с мен, обясняваха ми, напътстваха ме в Християнската религия и вяра, докато аз забягвах по др.религии. И отношението ми тези хора и към Християнството доста

    Коментиран от #99

  • 86 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Госあ":

    Господине, давате огромен срок време за просъществуването на това зло човечество, без да се стигне до взаимно самоунищожение. Огледайте се, навсякъде експлоатация, терор и войни, лъжи и неправда. Този свят е ад! АД!

    Коментиран от #90

  • 87 Мини Продължение #85

    0 0 Отговор
    доста ми напомнят това на ГосТ. И именно защото така съм получила, така ми е било поднесено и по този начин съм се "завърнала в Християнството", така и предпочитам да дам. И моя пример е доказателство, че и така би могло да функционира. Затова беше и моят призив към теб! Затова и последвалото огорчение от това, че като че ли само твоя опит и подход са правилни и миродавни и в същото време безинтереса ти към опита на другите. Приеми този ми коментар не като "покана за фехтовка и вражда", а като импулс! P.s: разбира се, че само Бог знае дали въобще и как някой(в случая ГосТ) ще си промени нагласата към Христовото учение, но за мен си заслужаваше да му дам(както и на всеки друг) импулси, а пък останалото е Божие дело....

    Коментиран от #88, #89, #146, #147

  • 88 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #87 от "Мини Продължение #85":

    Мерси биен. сега мога да прибера меча си и да продължа работа...

    Коментиран от #92

  • 89 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Мини Продължение #85":

    Мини, за ловец на хора не ставаш! Хората трябва да бъдат стимулирани да разсъждават сами, а не да повтарят като папагали остарели догми и парадигми!

    Коментиран от #91, #93

  • 90 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Иванов":

    АД е защото малодушието позволи на малкото дяволи (истински лошите хора не са толкова много) да заграбят ресурсите и познанието на планетата. Моята молитва на Ботев е едно прекрасно стихотворение.
  • 91 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #89 от "Иванов":

    Именно затова не е ловец на хора, защото приема разсъжденията базирани на някакви истини. Човек може да разсъждава върху основи поставени преди него. Това е динамиката на знанията.
  • 92 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Госあ":

    С меча няма да стигнеш далеч.....или поне не за дълго...! Ама с добри думи....
  • 93 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Иванов":

    Е, жалко! А аз мислих дори да се присъединя към твойта кауза, за която ти трябват още 8 души. Къде видя догми и парадигми в горните ми коментари??? Бъди конкретен

    Коментиран от #96

  • 94 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Госあ":

    Другата дискусия за смяна на пола НЯМА НИЩО ОБЩО с темата ТУК и моя въпрос за ПРОИЗХОДА НА ЕВРЕИТЕ. Та би ли пояснил разликата в твърденията си ТУК в пост # 27 и # 33? Иначе, за всеки, който има здрава логика и елементарна грамотност СТАНА ЯСНО ,че си ВЪЗДУХАР.

    Коментиран от #95

  • 95 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #94 от "Не религиозен":

    😂 няколко пъти се опитвам да ти намекна, че си отблъскваща персона. Други също (имам предвид коментари от друга дискусия,не последните) ,но ти продължавай. Не очаквам да вденеш нещо от моите коментари. Колкото и да повтаряш като папагал въпроса си,не смятам за нужно да му обръщам каквото и да било внимание ;)

    Коментиран от #103

  • 96 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "Мини":

    Щом разсъждаваш отхвърляйки сляпата вяра, идвай! За общото дело са нужни хора с критични умове и топли и честни сърца, а не някакви зомбита.

    Коментиран от #97

  • 97 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "Иванов":

    Ами ти си инициатора, ти трябва да прецениш кой е подходящ и кой не. Имаш ли вече концепт???

    Коментиран от #98, #101

  • 98 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #97 от "Мини":

    Помисли за моят концепт - корпоративен комунизъм (Китай е добър пример) и лидерство на Франция в ЕС 😂

    Коментиран от #100

  • 99 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #85 от "Мини":

    се моа, този който защити християнските ценности срещу тези коментари,но и ти явно не обръщаш внимание на словото ми ;) хайде до нови срещи

    Коментиран от #102

  • 100 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "Госあ":

    За Корп.комунизъм може да се стигне до консенсус, след усърдно дялане, но Фр.като лидер на ЕС- само с Франсоа Ксавие Белами начело...🤗
  • 101 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Мини":

    Разбира се, всички които приемат и живеят по Закона на Твореца Тора, да обединят духовните си сили в издигането на молитва според злото на деня. Всеки може да зададе тема и останалите ако я подкрепят да се включат. Това ще бъде нашия Храм на обречените и всеки дошъл в Него да се счита за свещеник и защитник на тези, които вече нямат сила и вопъл да отронят за помощ!

    Коментиран от #105, #110

  • 102 Mини

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Госあ":

    Ах, вярно! Бях видяла само #70. Е, и #69 не е съвсем защитаване, но merci beaucoup...

    Коментиран от #106

  • 103 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Госあ":

    Благодаря за откровеността за "отблъскващата персона". Ще я приема като комплимент. Сдобих се с убедително доказателство, че съм на прав път в оценката си за теб. Доволна съм.

    Коментиран от #108, #109

  • 104 АТЕИСТ

    2 0 Отговор
    ДОБРИТЕ ХОРА ЖИВЕЯТ В СВЯТ ПЪЛЕН С ДОБРОТА И ЛЮБОВ.......... ЗЛИТЕ ХОРА....В СВЯТ ПЪЛЕН С ОМРАЗА............ СЪЩИЯ СВЯТ......

    Коментиран от #107

  • 105 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #101 от "Иванов":

    Векторите на дименсиите на битието биха се променили най лесно,само ако по голямата част от множеството развие повече определени белези. Другият вариант е по малка част да имат достатъчна тежест на тези белези,но ако не успеят,ще се превърнат в аутлеари. Най сигурният начин е целокупност

    Коментиран от #112

  • 106 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #102 от "Mини":

    70 е самата истина. Не знам кой Папа беше изровил предшественика си,осъдил го, и го хвърлил в реката
  • 107 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #104 от "АТЕИСТ":

    Като християните в Сирия? Вече са в рая, нали? Пишеш глупости.

    Коментиран от #118

  • 108 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "Не религиозен":

    Не искам да съм груб. Но твоите провокации до там водят. Освен това,са отблъскващи. Все пак извинявай.
  • 109 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "Не религиозен":

    Мога ли да те попитам на колко години си. Веднъж звучиш на 50, а след това на 20. Внучката ли пише с твоя Ник?)
  • 110 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Иванов":

    Е, знаеш, че съм приела и живея по закона на Христос. Но, че си избрал да се уповеш в инициатива си на най-силното оръжие- молитвата, за да промениш нещо, е наистина мъдро. Успех!
  • 111 Иванов

    0 0 Отговор
    Мини, няма да пишеш с ника на баба си, не е коректно!

    Коментиран от #113

  • 112 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "Госあ":

    Има ситуации и положения, които могат само вече с помощ отгоре да се променят към добро и да бъдат спасени. Молитвата е средството. Познаваш ли силата и действието на откровената и истинска молитва???

    Коментиран от #116

  • 113 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Иванов":

    ????? Пак ме набеждаваш в нещо, което е неоснователно. И двете ми баби са вече във вечността......

    Коментиран от #114

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Иванов":

    Приемам го като шега от твоя страна. Но да обвиняваш някой в нещо, което не е направил е меко казано некоректно, да не кажа грях. И стига с тези ник детинщнини...

    Коментиран от #117, #119

  • 116 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #112 от "Мини":

    Откровената и силна молитва е мечтата, желанието. Тя може да бъде към Бог,но може да бъде и към дявола. Когато всички се молим (нека така да го наречем) на доброто във всичките му разновидности дименсиите се променят, защото множеството ги променя. И може би тази информация не се губи след колапса и прераждането.... всеки следващ цикъл се учи от предния. Затова всичко в настоящето е важно и не бива да разчитаме на прераждането като спасение. Освен това никоя молитва не е мигновена, изисква се време, упоритост и споделяне. Затова мисля че Нирвана не е изход. Нирвана е лична и би могла да бъде различна за всеки, което не е добре за множеството

    Коментиран от #139

  • 117 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #115 от "Мини":

    Ще налагаме котето със салама, Мини!)

    Коментиран от #121

  • 118 АТЕИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "Иванов":

    Е...И......????? В ТАЗИ ДИСКУСИЯ НЕ СЪМ ОБИДИЛ НИКОГО.....ПРОСТО ИЗРАЗИХ МНЕНИЕТО СИ........НО НА ТЕБ ЩЕ ОТГОВОРЯ ПО ПОДОБАВАЩ НАЧИН ОТВОРКО..........НИКОГА НЕ СПОРЯ С ГЛУПАЦИ , КАКЪВТО ЯВНО СИ ТИ......ЗАЩОТО ГЛУПАКА ЩЕ МЕ СМЪКНЕ НА НЕГОВОТО НИВО И ЩЕ МЕ БИЕ С ОПИТ.......А АЗ СЪМ НАД ТЕЗИ НЕЩА........ПРИКЛЮЧИХ........
  • 119 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #115 от "Мини":

    Според източната философия и френската също, чувството за хумор е много важно. То показва до колко човек е свободен ;)

    Коментиран от #138

  • 120 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Иванов":

    Приятелю, като жив човек ми се е случило да преживея подобни неща, за които пишеш. Нещо повече, бях подложена от "Осанна" до "Разпни го". Имах случай, в който изпитах слухови възприятия за виковете на тълпата и съскането на злото в лицето ми, само защото се изправих срещу възпроизвеждане на нечестието. И то от хора на, които съм служила и "слугувала", помагала безвъзмездно и жертвала време и сили. В момента беше ужасно. Беше смазващо. Но още на другия ден, понеже не се стигна до разпъване, разбрах със сетивата си, какво преживя Исус като човек в последния петък от земния си престой. Сега благодаря на Бог, че допусна тази ситуация. Тя ме извади от наивното ми християнство, научи ме на мъдрости ме направи по-силна. Въпреки това, не съм търсила отмъщение и положих усилия да запазя сърцето си от омраза и неприязън. Хората са еднакви на всякъде по земята, независимо от раса, етнос или социално положение.

    Коментиран от #122, #124

  • 121 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #117 от "Иванов":

    Доколкото ми е известно коте от салам не се плаши, за да използваш такива изрази като заплахи. Или може би е вид ухажване ?

    Коментиран от #123

  • 122 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #120 от "Не религиозен":

    Съвсем изтреще ;)
  • 123 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #121 от "Госあ":

    Разбира се, че я ухажвам. Какво друго? Знаеш ли от колко време си търся такава хитра хейтърица? От много време. Такива пиеси можем да напишем, че ще избием рибата.

    Коментиран от #125, #131, #136

  • 124 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #120 от "Не религиозен":

    Уважаема госпожо, тези са били некадърници. Аз да ви разпъна, да видите какво е разпъване. Доволна ще останете и ще поискате пак.)

    Коментиран от #141

  • 125 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #123 от "Иванов":

    Хмммм тези конспиративни теории понякога се оказват истина .... и напълно в духа на християнството

    Коментиран от #126

  • 126 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "Госあ":

    Все пак имам доверие на човека
  • 127 Госあ

    0 0 Отговор
    Ей, не се захласвайте защото ще ви дърпам ушите!

    Коментиран от #130

  • 128 АТЕИСТ

    0 1 Отговор
    ТОЙ ЩЕ МИ ЗАВИРА САЛАМА, СЕКСИСТ!

    Коментиран от #129

  • 129 ОНЯ СЪЩИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #128 от "АТЕИСТ":

    НЕ ИЗПОЛЗВАЙ МОЯ НИК.....КАВАЛ......

    Коментиран от #133

  • 130 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "Госあ":

    Моят също, въпреки че съм съгласен с написаното ;)
  • 131 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Иванов":

    Иванов, крадеца вика дръжте крадеца!

    Коментиран от #132, #134, #135

  • 132 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Мини":

    " Аз вярвам в човека"
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #131 от "Мини":

    Мини, с твоя характер предполагам, че нямаш съпруг. Би ли се омъжила за такъв като мен?
  • 135 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #131 от "Мини":

    Мисля, че сме си лика прилика.

    Коментиран от #137

  • 136 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #123 от "Иванов":

    Не следвай сляпо външни внушения, а бъди критичен ум, огледай се, търси и си нарисувай сам картината! Не бъди зомби!

    Коментиран от #140

  • 137 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #135 от "Иванов":

    Лика прилика не функционира! +&- се привличат!

    Коментиран от #150

  • 138 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Госあ":

    На другите всеки може да се смее, но не всеки е толкова смел, за да може да се смее на себе си.
  • 139 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #116 от "Госあ":

    Дали повече, всички или само един се моли, но искрено и от сърце, Бог чува молитвата. Но ключа за чути от Бог молитви е готовността ни, да простим истински на другите, да се разкаем истински за греховете си. И "дименсията"се променя, не защото множенството я променя, а защото Божията воля я променя(както се казва "ако Този горе не иска, нищо не става"). И в никакъв случай не трябва да се разчита на прераждането, защото такова няма, няма и колапс. Да, прав си, че за чуването на молитвата е нужно постоянство, упоритост и най- важното вяра в Бог.

    Коментиран от #143

  • 140 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #136 от "Мини":

    Много оригинално, няма що! А толкова ми се щеше съпругата ми да бъде в нета денонощно като теб и да ръси мъдрости под път и над път. Жалко! Кофти ми е, но ще премине.
  • 141 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "Иванов":

    Сигурен ли си, че някой друг Иванов, не говори от твое име. Изглежда странно...

    Коментиран от #142

  • 142 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #141 от "Не религиозен":

    Напълно е възможно уважаема госпожо. Но в случая с Мини съм си аз.Тя вероятно иска да стане монахиня и в такъв случай аз трябва да се отдръпна в полза на Исус. А и предложих, защото ми писна да пише и от ваше име и да смята, че е открила топлата вода. Все пак това е някак си некросиво.
  • 143 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Мини":

    Но тогава всичко е статично,и нашият живот няма никакъв смисъл. Ако е така бих се запитал дали искам да живея или да умра....

    Коментиран от #144

  • 144 Храма на обречените

    1 0 Отговор

    До коментар #143 от "Госあ":

    Приеми, че този живот е изживян и сега го наблюдаваш като на кино. Същото като светлината която виждаме на небесните звезди, повечето от които отдавна вече са изгаснали. Нищо не можем да променим, освен да се пълним и изпразване с болезнени емоции изхранвайки Неорганичните. Затова да не ти пука!

    Коментиран от #145

  • 145 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #144 от "Храма на обречените":

    Добре казано,на аз продължавам да вярвам в динамиката и смисъла на настоящето,като проекция на миналото и основа на бъдещето. И от Неорганичните има нужда въпреки че са нахални и слаби. Срещите с тях ни карат да се замислим
  • 146 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "Мини Продължение #85":

    Скъпа Мини, съжалявам че съм станала причина за огорчение от твоя страна и моля за извинение. Не предполагах, че моето решение да следвам своето водителство и убеждение, могат да ти причинят това. Не е тук мястото да се обясняваме и да храним противника, затова ще спестя конкретни обяснения и ще се огранича до общото. Още преди края на първата серия от публикациите на А.Урумов, няколко пъти не вербално подсказах, че с коментариите си, някои от участниците целят (те знаят защо) да изместят фокуса от темата , да я размият и да я превърнат в несмилена "говорилня". Наложиха се няколко основни "коментатори" всеки със своя маниер и стил, усърдни и изобретателни, че дори имаше и умишлена злоупотреба с имената ни. Забелязах, че постепенно интереса на други читатели се оттегли и останахме няколко "бойни единици", които се надприказваха "доказвайки" своята правота...Във време на духовен и морален срив не само в нашата родина, повече от всякога са ни необходими "сол и светлина" и за мен възможността да се представят и коментират духовни и морални теми, в един информационен сайт, беше наистина Божие благоволение... Убедена съм, че поднесени в тази кратка форма, те са докоснали, не едно сърце и са подбудили към размисъл не една съвест. След повторното включване, отново същите "играчи" се подредихме на терена и започна "старата песен на нов глас"...Вече съвсем вербално призовах да се постараем да се придържаме към темата на автора, което би довело до съг
  • 147 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "Мини Продължение #85":

    съграждане и взаимно обогатяване и отворена врата за включване на нови участници със свое мнение. За съжаление - не се получи...Като изключим някои лайкове, отношението на други християни не беше активно с изкл. на Владимир ( благодаря му за насърчението) и затова смятам, че участието ми е безсмислено. Нито моят приятел Иванов ще стане Павел, нито специалният "Гост" е отворен да слуша...Каквото е трябвало да чуят - чули са. Един сее, друг полива, а Господ възрастява... Убедена съм, че емоцията да видиш аналогичен на себе си случай е желанието ти да се "погрижим" с нежен натиск за "високообразования", но съм убедена, че твоята "съпротива" е имала друго поведение и едва ли е ангажирала по такъв начин други участници. Желанието му да доминира, да се изхвърля с високопарни словоизлияния, да "възкресява семената", да хули избрания народ безпардонно, да говори за забрана на секти, а да се представя за вселенски спасител и да хвърля "димки", за мен не са аргументи в негова защита. Емоциите ,скъпа, не вършат работа на нивата, а жетвата е близо. Стрували си да горим юргана, заради бълхата... Уточнение за #31 & #68 - те бяха отправени към мен( така разбрах) и намерих за безполезно да споря с безумния/те

    Коментиран от #148, #149

  • 148 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #147 от "Не религиозен":

    "моите ръце са чисти" е казал човекът, който се е опитал да спаси Исус от богоизбраните.
  • 149 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "Не религиозен":

    Благодаря ти за отговора и за извинението. Малко хора днес имат доблестта, смелостта и честта да го направят съзнателно. Не твоето решение да следваш твоите убеждения(които са и в почти всички случаи наши общи), а начина. Затова и призовах участниците не за толерантност към злото, а към едно basic уважение един към друг, въпреки огромните различия във вяра, нагласа, виждания и убеждения, за да може да се изгради конструктивна дискусия и именно да се създаде атмосфера на взаимно обогатяване. Не се получи! Като, че ли никой не искаше да накърни егото си и начина! По принцип това, с което съм несъгласна или ми пречи, съм възпитана винаги да го комуникирам открито и директно. Решението за отдръпване или паузиране от моя страна взех още преди 3-4 дни, поради подобни на твоите причини, но и заради още някой други подхвърляния и намеци. Вчера се включих заради коментара си към теб! Но в никакъв случай твоето участие тук не е безсмислено(все пак не са само споменатите двама господа) и би било много жалко, ако го прекратиш. Доказателство са #62 & #65, на които изключително се зарадвах. Оставам с надеждата все пак да преосмислиш решението си и още веднъж ти благодаря!

    Коментиран от #151

  • 150 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #137 от "Мини":

    Между другото,кога можеш да пътуваш 🌏? Искам да ти покажа много неща 🏔️🗻🏝️
  • 151 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #149 от "Мини":

    Уважението се изразява и в приемане на гледната точка на другите. Аз бях един от първите, които приветства тези публикации (нека така ги нарека). В един момент обаче, всичко тръгна към религиозни въпроси,а не морални. Затова се опитах да вкарам нещата в правия път и да започна с философията като основа на обществото и морала. Освен това, този минус на коментар 108 не прави никак добро впечатление. Човек трябва да пътува...
  • 152 Иванов

    0 0 Отговор
    Тъкмо сформирахме Храма на обречените и тръгвате да бягате. Как може така? Нека всеки да допринесе с вярата си, кой колкото може за спасението на страната и народа ни. Да съм бил станал Савел? Боже опази ме! Така, че смятам Урумиядата за повече от успешна, защото както злите се групират, така и ние извършихме тук едно сдружаване и точно в него е ключът към успеха. Ама някой бил разочарован, спокойно, това е само една емоция. Днес си разочарована, утре ще се очароваш, това е като вдишването и издишването, две фази на един процес. Тепърва има какво да научите с госпожица Мими в Храма на обречените!

    Коментиран от #153

  • 153 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #152 от "Иванов":

    Съжалявам Иванов, аз няма да вляза в твоя "храм на обречените". Направила съм своя избор и "обрека" ми е да следвам Христос. Коментарът ти #124 ( и 142),относно моята изповед в #120 беше повече от неуместен... и оскърбяващ решението ми да споделя нещо толкова съкровено. Оценявам твоето желание за привдигане на българския дух и промяна, но ние с теб, макар и да вярваме в един Бог, стигаме до Него по различни пътища. Твоят е много дълъг и изморителен за мен, пък и изглежда в него има доста пропасти... Аз ще следвам моя.

    Коментиран от #154, #155

  • 154 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #153 от "Не религиозен":

    Уважаема госпожо, от тези два коментара само първият е тониращ нервната ви система, но пазителите на Храма трябва да са лъвове обръгнали в битките, готови да преминат и през Ада, а не свенливи кошути пасящи на тучни пасища при бистри потоци. Срещу нас са пълчищата Моллохови и пощада няма да има! Така, че трябва да загърбим личните си чувства, както го правя и аз. Нима върху ми не падат обиди? Местя и продължавам напред. Защото не искам когато премина оттатък, да се срамувам, че съм проявил тук единствено егоизъм и борба за личното си благоденствие и щастие.

    Коментиран от #156

  • 155 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #153 от "Не религиозен":

    Пропастите уважаема са сестри на върховете. Където, както се случи.
  • 156 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "Иванов":

    Не чух нищо конкретно за коментар 124... Дори и за шегичка не може да мине.

    Коментиран от #157

  • 157 666

    0 6 Отговор

    До коментар #156 от "Не религиозен":

    Не че искам да се навирам между шамарите, намесвайки се в чужд разговор, но №124 определено звучи като писано от друг човек.

    Коментиран от #158, #159, #160

  • 158 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #157 от "666":

    Коментарът е мой, съжалявам.
  • 159 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #157 от "666":

    Благодаря за съпричастността. И аз така си помислих и го отбелязах в #141...Който и да е той е за съжаление. Трябва много да е с много изхабена душа. Аз съм надживяла тази история и само понякога си спомням с омерзение за нея. Даже вече не ме боли. Знам, че тези неща ще се случват и какво от това. Колкото повече хората се отдалечават от Създателя, толкова повече у тях ще закърняват ония белези, които ги отличават като духовно богати личности. Затова и нещата . Всеки сам за себе си ще отговаря един ден когато застане пред Божия съд.

    Коментиран от #162

  • 160 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #157 от "666":

    Жалко за подрастващите, които дори нямат сетива за малките стойностни неща.

    Коментиран от #161

  • 161 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #160 от "Не религиозен":

    Ами затова писах, че жената в семейството е добре да бъде християнка,но ти ме обвини че се подигравам. С изричното уточнение,да не бъде озлобена.

    Коментиран от #163

  • 162 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #159 от "Не религиозен":

    Чуй ме, трябва да проследиш дискусията преди този коментар и ще усетиш, че той изобщо не е писан за теб. Но така става като някой от твоите пише от твое име и му се сърди на него за етюдите които разиграва. Та за този друг някой/Я беше моето предложение. И си въздържайте злобата ,защото мога лесно да ви я върна!
  • 163 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #161 от "Госあ":

    Твоето мнение не ме интересува, Не се навирай непрекъснато. Като досадна муха си. Достойнство нямаш ли? Навлек !

    Коментиран от #164, #165

  • 164 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #163 от "Не религиозен":

    Разтоварвам се по този начин и ми е забавно. Скарах се с всичките си приятели и съм далеч от родината, страдам от самота. Нямам жена до себе си и достатъчно време за хобитата си. Не може само да се работи, човек не е пълноценен така. Предложих на Мини пътешествие,но гледам минус сложен... освен това, достойнство е едно,чувство за собствена значимост друго. И виж с теб колко добре върви дискусията. А ти искаш да я напускаш...
  • 165 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #163 от "Не религиозен":

    Освен това, трябва да си поласкана, защото както е казал поетът "мухите се лепят на мед" , въпреки че ми се струва че "от върбата чакаш круши" ;) (същото стихотворение)

    Коментиран от #166

  • 166 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Госあ":

    Където и да кацаш си оставаш муха. Бръмчиш досадно и цапаш. Има по точна дума, но, всеки се досеща за нея.

    Коментиран от #167

  • 167 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #166 от "Не религиозен":

    Благодаря ! 👏