28 Април, 2019 10:00 4 681 27

За да бъде той и наш баща

  • христос-
  • кръст

Това искаха от Иисус група юдеи - небесно знамение

За да бъде той и наш баща - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

А Той им отговори: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде освен знамението на пророк Йона. Матей 12:39


Това искаха от Иисус група юдеи - небесно знамение. И това им отговори Господ. Но какво е знамението на пророк Йона? Йона е старозаветен пророк, който упорито отказва да се подчини на волята Божия. А тя е пророкът да отиде и да проповядва покаяние от греховете не къде да е, а в Ниневия, столицата на Асирия, заклет враг на Божия народ.

В опита си да тръгне в обратна посока на Ниневия през морето, Йона е погълнат от огромна риба и в трите дни на размисъл в нейния корем обещава да изпълни Божията воля. И се подчинява, но в морските дълбини. Иисус напълно се подчинява на Божията воля – и затова предава живота си и влиза за три дни в земните дълбини. „Но не Моята воля, а Твоята воля да бъде“ – казва Спасителят на своя Отец. А ето каква е волята на Отец – спасение за всички хора! За да бъде Той и наш Отец – чрез покорството и жертвата на Христос!

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бе вие знаете ли за

    5 15 Отговор
    Проект синият лъч? Знаете ли че новият Ерусалим е направен от извънземните град? Знаете ли че идването на Христос може да се окаже измама? Вие ще бъдете измамени и прецакани.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Batushka

    0 6 Отговор
    Евала баце и ти са появи след ПРЕМИЕРА...
  • 4 Давид

    11 4 Отговор
    Александър Урумов , като е толкова набожен да излезе с крадливия си шеф на тези светли празници и да платят поне един обед на бедните и бездомните в София . А не да ни залъгва с набожни глупости , имаме си доста крадливи и дебели попове возещи се с мерцедеси .
  • 5 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бе вие знаете ли за":

    Аптеките работят ли при вас,да си вземеш хапчета!

    Коментиран от #7

  • 6 Не религиозен

    12 3 Отговор
    Христос Воскресе !!!
  • 7 Свят

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Кпле.
  • 8 Тръмп

    5 4 Отговор
    Воистина възкресе,но малцина го разбраха!!!:):):)И продължават да лъжат и мамят,да са лицемери дори в Храма!!!:):):)Или да се кланят на фалшивия Бог-комунизма!!!:):):)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе

    3 1 Отговор
    Не беше ли бойко бащицата че нещо се обърках. И не ми казвайте че цецка ц е майката че няма да го понеса.
  • 11 Даниел

    5 0 Отговор
    Петрово 3:1-18
    2. Помнете думите на святите пророци от миналото и заповедта на нашия Господ и Спасител, предадена от вашите апостоли.
    3. Важно е да разберете, че в последните дни ще дойдат присмехулници, които ще ви се подиграват. Те ще живеят отдадени на собствените си страсти
    4. и ще питат: „Нали обеща да дойде? Къде е? Предците ни починаха, а всичко продължава да е същото, както при началото на сътворението.“
    5. Говорейки така, те умишлено забравят какво се случи в миналото – по Божията заповед имаше небеса и земя, която беше сътворена от вода и съществуваше чрез вода.
    6. А след това, пак с вода, светът бе залят и загина.
    7. Но чрез същата тази заповед сегашните небеса и земя се съхраняват, за да бъдат унищожени с огън. Пазят се за деня, когато всички безбожници ще бъдат осъдени и унищожени.
    8. Но това нещо не забравяйте, скъпи мои: един ден за Господа е като хиляда години, а хиляда години – като един ден.
    9. Господ не бави изпълнението на обещанието си, както някои тълкуват забавянето. Напротив: той показва търпение към вас, защото не иска никой да бъде погубен и иска всички да се покаят.
    10. Но денят на Господа ще дойде неочаквано, както се промъква крадец. Тогава небесата ще изчезнат с тътен, огън ще погълне небесните тела, а земята и всичко вършено там ще бъде разкрито.
    11. Щом всичко това ще бъде унищожено, какви хора трябва да сте вие тогава? Трябва да живеете свято и да служите на Бога,
    12. като очаквате Божия ден
  • 12 Даниел

    5 0 Отговор
    . В този ден небесата ще изгорят в пламъци и небесните тела ще се стопят в огъня.
    13. Но ние очакваме обещаните от Бога нови небеса и нова земя, където ще живее праведността.
    14. Затова, скъпи мои, след като очаквате тези неща, постарайте се да се изправите пред Бога неопетнени, непорочни и да бъдете в мир с него.
    15. Не забравяйте, че сме спасени, защото Господ е търпелив. Същото ви писа с дадената му от Бога мъдрост и нашият любим брат Павел.
    16. Той говори по тези въпроси във всичките си писма. В тях има и трудни за разбиране неща, които някои невежи и със слаба вяра хора изопачават. Те постъпват така и с другите Писания и по този начин сами се погубват.
    17. Затова, скъпи мои, след като знаете всичко това предварително, внимавайте да не бъдете подведени от заблудите на тези разюздани хора, за да не паднете от своята здрава основа.
    18. Напротив: растете в благодатта и познаването на нашия Господ и Спасител Исус Христос. На него да бъде славата сега и завинаги! Амин.
  • 13 гост

    2 6 Отговор
    В моя живот не съм видял нещо по-лицемерно,по-неморално и по-безсмислено жестоко от бог-създал ни е за да ни използва за енергийни източници.Човешкото страдание го забавлява!Опомнете се,хора!
  • 14 666

    0 7 Отговор
    Тези, които непрекъснато, гръмогласно, напоително и безцеремонно демонстрират "вярата" си ... са като крадците, които викат "дръжте крадеца". Съветът ми към всички е: не вярвайте кой какво пише, а какво върши! Думите са като лъскава опаковка, в която може да е увита леш.
  • 15 777

    2 2 Отговор
    И тогава каза Бог "Гласувайте чада мои за Св.Бойко Велики Гербаджийски и неговата свята портия Герб и сите ще дойдете по най бързия начин при Мене".
  • 16 999

    1 2 Отговор
    Бракя, нека гласуваме за Санде Урумов. Санде е наш човек и патреот на патреотите. Само като го видят еврогейците и ще се покръстят до един, та даже и евреите ще станат ристияни, щото няма да имат друг начин да се спасят от Санде. Гласувайте!
  • 17 Нео

    3 0 Отговор
    Ако Исус Христос е Бог,тогава всички други претенции за равнопоставеност или дори за превъзходство спрямо Бога биха били незначителни пред този факт нали?!Нека се опитаме да намерим доказателства за Исус извън Библията,а после и в нея.1.Тацит-римски историк пише около 115г.сл.Хр.за преследването на християните от Нерон през 64г."Кристус,от чието име произлиза тяхното название,е екзекутиран от Понтий Пилат по времето на царуването на Тиберий.2Светоний-римски историк пише около 120г сл.Хр. в книгата си "Животът на Клавдий"(41 до 54г.)"Тъй като евреите постоянно създавали смутове по инициатива на Христос,той(Клавдий)ги изгонил от Рим.3 Талмудът е сборник от еврейски предания и датира от трети век,в него пише:"В навечерието на Пасхата те обесили Йешу(Исус)от Назарет.Да видим фактите от Стария завет,в който има повече от 300 препратки към Месия, писани в период от 1500 години от различни автори,без да си противоречат.Някой казват,че тези пророчества са писани по времето на Исус в името на неговата месианска същност.Дали това отговаря на истината предстои да разберем във вторият коментар!
  • 18 Нео

    3 0 Отговор
    Изчисленията на консервативните учени датират последната книга на Стария завет около 450г.пр.Хр.,но и поддръжниците на идеята за по-късен период не могат да посочат дата след 250г.пр. Хр.Причината е,че Стария завет е преведен окончателно на гръцки език по време на царуването на Птолемей Филаделфийски(285-246г.пр. Хр.).Това е исторически факт,който поставя промеждутък от най-малко 250 години между предсказанията на Стария завет и тяхното изпълнение в Христос в Новия завет.В книгата на Джош Макдауъл"Доказателства,които изискват присъда"са посочени 60 старозаветни пророчества изпълнени в живота на Христос.Скептиците предполагат,че тези пророчества са били изпълнени от Исус по случайност или преднамерено.Според науката за вероятностите ШАНСЪТ ДА СЕ РОДИ ДО ДНЕШЕН ДЕН НЯКОЕ ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО,КОЕТО ДА ИЗПЪЛНИ ДОРИ САМО 8 ОТ ТЕЗИ ПРОРОЧЕСТВА(ВКЛЮЧИТЕЛНО И РАЗПЯТИЕТО)Е ЕДНО КЪМ 100 БИЛИАРДА.Нещо повече,изчислено е,че 29% от пророчествата за Месия са писани от различни автори в Библията в период от поне 500 години и всички те са се изпълнили в 24-часов отрязък от време в живота на Исус Христос.Името Исус буквално означава Яхве спасява.От написаното дотук се разбра,че друг не може да има Божествена претенция освен Него нали?!

    Коментиран от #19

  • 19 Даниел

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Нео":

    Пророк Исая живял 8 в.п.Х... Исая 53:1-12
    1. Кой е повярвал известието ни?
    И на кого се е открила мишцата Господна?
    2. Защото израсна пред Него като отрасъл,
    И като корен от суха земя;
    Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме,
    Нито красота та да Го желаем.
    3. Той бе презрян и отхвърлен от човеците.
    Човек на скърби и навикнал на печал;
    И, както човек, от когото отвръщат хората лице,
    Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.
    4. Той наистина понесе печалта ни,
    И със скърбите ни се натовари;
    А ние Го счетохме за ударен,
    Поразен от Бога, и наскърбен.
    5. Но Той биде наранен поради нашите престъпления,
    Бит биде поради нашите беззакония;
    На Него дойде наказанието докарващо нашия мир,
    И с Неговите рани ние се изцелихме.
    6. Всички ние се заблудихме както овце,
    Отбихме се всеки в своя път;
    И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.
    7. Той беше угнетяван, но смири Себе Си,
    И не отвори устата Си;
    Както агне водено на клане,
    И както овца, която пред стригачите си не издава глас,
    Така Той не отвори устата Си.
    8. Чрез угнетителен съд биде грабнат;
    А кой от Неговия род разсъждаваше,
    Че биде отсечен отсред земята на живите
    Поради престъплението на Моите люде, върху които трябваше да падне ударът?
    9. И определиха гроба Му между злодеите,
    Но по смъртта Му при богатия;
    Защото не беше извършил неправда,
    Нито имаше измама в устата Му.
    10. Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал;
    Когато напра
  • 20 От Даниел продължение

    2 0 Отговор
    10. Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал;
    Когато направиш душата Му принос за грях,
    Ще види потомството, ще продължи дните Си,
    И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.
    11. Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити;
    Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него,
    И Той ще се натовари с беззаконията им.
    12. Затова ще Му определя дял между великите,
    И Той ще раздели корист със силните,
    Защото изложи душата Си на смърт
    И към престъпници биде причислен,
    И защото взе на Себе Си греховете на мнозина.
    И ходатайствува за престъпниците.

    Коментиран от #21

  • 21 Нео

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "От Даниел продължение":

    Добър си признавам!

    Коментиран от #22

  • 22 Даниел

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Нео":

    Деяния 8 : 26. А ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим през пустинята за Газа.
    27. И той стана та отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа на етиопската царица Кандакия, който беше поставен над цялото й съкровище, и беше дошъл в Ерусалим да се поклони,
    28. на връщане седеше в колесницата си и четеше пророка Исаия.
    29. А Духът рече на Филипа: Приближи се и придружи тая колесница.
    30. И Филип се завтече та го чу като прочиташе пророка Исаия, и каза: Ами разбираш ли каквото четеш?
    31. А той рече: Как да разбера, ако ме не упъти някой? И помоли Филипа да се качи и да седне с него.
    32. А мястото от писанието, което, четеше беше това: -
    "Като овца биде заведен на клане:
    И както агне пред стригача си не издава глас,
    Така не отваря устата Си;
    33. В унижение отмени се съдбата Му,
    А поколението Му, -
    Кой ще го изкаже?
    Защото се взе живота Му от земята"
    34. И скопецът продума и рече на Филипа: Кажи ми, моля ти се, за кого казва това пророкът, - за себе си ли, или за някой друг?
    35. А Филип отвори уста, и като почна от това писание, благовести му Исуса.
    36. И като вървяха по пътя дойдоха до една вода; и скопецът каза: Ето вода; какво ми пречи да се кръстя?
    37. [И Филип рече: Ако вярваш от все сърце, можеш. А той в отговор каза: Вярвам, че Исус Христос е Син Божий].
    38. Тогава заповяда да се спре колесницата; и двамата слязоха във водата, и Филип и скопецът;

    Коментиран от #23

  • 23 Нео

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Даниел":

    Ето вода; какво ми пречи да се кръстя? 37. [И Филип рече: Ако вярваш от все сърце, можеш. А той в отговор каза: Вярвам, че Исус Христос е Син Божий].Значи за да се кръстиш трябва да вярваш от все сърце,не е някакъв формален акт,жалко,че малко хора го осъзнават!
  • 24 Даниел

    2 0 Отговор
    Точно така братко ..,Матей 22 : 14 Защото мнозина са поканени, а малцина са избрани..( ако можете прочетете цялата глава ). Бъдете благословени .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Смотан

    0 0 Отговор
    Добре де разбрахме ши гласуваме.
  • 27 Magnatron

    0 0 Отговор
    Съгласен съм със Нео дай малко благотворителност сега ето пример мистът Киано - Нео е дал 70% за благотворителност дай нещто на лудите пресъхняци.