Last news in Fakti

28 Август, 2019 13:00 1 584 11

Баластът на партията

  • бсп-
  • опозиция

Затова напоследък говорят за демократичност, но не се свенят публично да обиждат своите другари и да хулят политиката на обновление

Баластът на партията - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Полюшква се корабът на партията насред морето на българската политическа действителност. Флагът е спуснат, мощните двигатели – изключени. Не е ясно накъде ще се поеме. Сушата мами, а в трюма обезумелите от скуката и морската болест дамички и лица с неопределена принадлежност роптаят, тропат, вдигат гюрлутия... Има много възможности за по-нататъшния курс, но е трудно да се вземе решение, защото, както се казва: брегът – това е каменно сърце, но той може да бъде и нечий затвор.

С наближаването на бурните есенни дни така наречената вътрешнопартийна опозиция прави всичко възможно, за да злепостави БСП. Членовете са оклюмали и възмутени – цял живот са плюскали наготово, а сега им отнемат властта. На тях, номенклатурчиците и нагаждачите! На времето се продадоха на богаташите и бандитите, за да запазят своите синекурни длъжности, и докато ония ръфаха държавата, тези партийни зомбита се заеха с доверието и идеалите. За тях понятието «социалист» е също толкова кухо, колкото и «комунист».

Затова напоследък говорят за демократичност, но не се свенят публично да обиждат своите другари и да хулят политиката на обновление. Навярно не съобразяват хрантутниците, че времето, когато всичко им беше позволено, отмина, по-точно – те позорно го пропиляха.

БСП се нуждае от промяна, за да оцелее. И първо тя трябва да се определи как да стане истинска партия. Лява – но не левичарска или с лява резба. Борбена и с ясни цели. Обединение на компетентни съмишленици, способни да върнат държавата на хората и да озаптят мафията, чиновниците от Брюксел и чуждите дипломати в София.

Надали социалистите ще спечелят изборите наесен, предвид моментното положение с кадрите и пропагандата. Сега е наложително да се мисли не за властта, а да се печели доверието на хората. И това е задължение не само на ръководството, но и на всеки член и симпатизант.

Може ли корабът на партията да плава? Няма ли да потъне? Ами пробвайте да пуснете двигателите! Само отначало изчистете трюма от ненужния баласт, а то заради крясъците оттам, не се чува капитанът!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Х Химлер

    11 16 Отговор
    Тъпи комунистически, червени боклуци. Чакат заедно с Президента Червената армия да ги качи отново на власт. Да чакат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Bahti

    6 5 Отговор
    Баце! Няма да има живи хора Уж да гласуват. Ти за партии пишеш. Знам, че си глупав.
  • 5 ужас

    11 8 Отговор
    Николов, Николов... Мафията я създадоха БКП и ДС, сега ще се борите срещу нея? НЕ МИСЛА! Виновни са ви чиновниците от Брюксел, че искат да спазваме правилата в ЕС? НЕ МИСЛА! По времето на комунизма ние бяхме изцяло ръководени от прищявките на чужда държава с антибългарска политика и България беше концлагер - на границата се стреляше не по хора искащи да влязат, а по хора искащи да излязат! Но все някой ви е виновен на вас...
  • 6 Матей

    3 6 Отговор
    БСП ли,тя се движи по инерция,тя дори не е еволюционистична,а направо опортюнистична,нагаждаческа.Някои тарикати се борят за постове,а основната маса е пълнеж.Не от такава партия се нуждае България в момента,а от коренно различна,стегната организация,с ясни цели и читави ръководители,способна да се разправи с мафията,а това не шега работа.Би трябвало да търси активно сътрудничество с Русия,не като Атака за пиар.Навремето БКП е действало така и не изпуснало историческия шанс.Не мога да приема упреци от истински или не патриоти,които укоряват българския народ в пасивност и бездушие,причината е по скоро в липса на организация,каквато със сигурност БСП не представлява.
  • 7 Morgoth

    5 4 Отговор
    Вярно е, че БСП се нуждае от промяна и да е лява, е не левичарска или с лява резба. Но четейки статията не оставам с впечатление, че автора иска именно такава БСП. По-скоро харесва БСП на Нинова - една лъжлива и популистка партия, която единствено раздухва скандали.
  • 8 Ягодко

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Асенчо, искаш да го поемеш анално май.
  • 9 Западните Балкани

    1 0 Отговор
    БСП допусна всички тези ДПС, Тройната кражда - коалиция, Борисов. Ако не се промени, не е алтернатива. Гергов граби толкова, колкото и Пеевски, Доган и други. Не може да има лява партия с милиардер в нея :) който е откраднал парите от държавата. Те затова са заедно с Борисов.
  • 10 Другия с коня

    1 2 Отговор
    Комунистическия Режим е обявен за Престъпен със Закон в България.Престъпници са всички членували в БКП.Престъпна е и организацията правоприемник БСП и всички членуващи ТАМ. Пътя на тази организация е да се Саморазпусне..в името и бъдещето на децата на България.....Лустрация и затвор за Държавна Измяна на Червените Приватизатори на България.
  • 11 Ицо справката

    2 0 Отговор
    Единственото спасение на БСП е да се прочисти от комунистите милионери разграбили държавата от престъпната и нелегална приватизация.