7 Февруари, 2020 16:02 7 451 36

Пилотът, повелителят на мисирките и фаталната жена

  • николай николов-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • политика

Правим това, което умеем най-добре – снишаваме се и чакаме нещо

Пилотът, повелителят на мисирките и фаталната жена - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борбата за надмощие между бандитските групировки не може да се определя като прилагане на закона – даже, ако в битката са въвлечени държавни чиновници. В нашата криминализирана действителност правото и конституцията фактически не струват пукнат грош, защото зад тях не стои народът.

Сполетяха ни много злополучия – за някои знаем, заради останалите тепърва ще има да теглим... Затовa изказването на Пилота бе одобрено от мнозина. После се стъмни, вятърът разпиля сухи листа и боклуци по градските улици, а на зазоряване заваля сняг. И толкоз. Нима човекът пак излезе на сцената с изтъркания си репертоар: произнася слово с школуван командирски глас и млъква задълго, сякаш очаква нещо?... Ще има да кибичи така самотен, докато получи отзвук – във взетата под наем от колониалната администрация и мафията територия отдавна нищо не се случва! Дума ни той правилните неща – спор няма, ала държавността се пази не с приказки. Всъщност, нея я срутиха още през деветдесетте, и е безсмислено сега да се подпират изкривените ѝ колони... Нужно е теренът да се разчисти с тежка техника от натрупания боклук и чак тогава да се строи наново. Вярно, обществото вече е останало без живец, но пък кой знае – под обломките може да са оцелели негови филизи.

Хулиганчето от Банкя обича да гради, особено си пада по проекти, изпълнявани без план, оценка и контрол. При известието за речта то изкриви мутра и се разкряка сред тръбите. Държането му бе непристойно, но дъртият пергишин е разглезен от оказваното внимание, съвсем е луднал. Между нас казано, на него по̀ би му отивало да дундурка внучета и да угоява мисирки на двора... Естествено, след като понесе с аверите отговорност за делата си. Ала кой да го озапти? В Бълхария правото е най-вече каприз на семействата, заграбили националните богатства. А и ние лека – полека губим бреговете, трудно различаваме правилното от злото.

Пуйките пък, не ония от къщата, а другите – от позорното събитие край водопровода, си замълчаха – все пак, за да се обидиш на стопанина и да реагираш подобаващо, е нужно да притежаваш достойнство.

Също преди снега щатската посланичка разясни по телевизията вижданията на шефовете си за света и нашето място там. Преразказано накратко: не сме за завиждане. Тук те управляват енергетиката, икономиката, вътрешната и външната политика, а значи - и мафията. Смятат да променят конституцията и законодателството. Като отплата за продажбата ни, може би някой ден ще облекчат визовия си режим за студентите.

Тирадата за великата и българообичаща Америка не даде отговор единствено на въпроса дали вземащото интервюто същество не бе облякло мъжки дрехи по погрешка? Бе противно да се наблюдава как то угодничи и се стели пред забравилата, че се намира в независима република чужденка.

Ако липсата на самоуважение и предателството са свързани, то колко ли пъти продаваме със себе си и родината?

Старателна е навестилата ни бледолика жена - довлякла ни е на гръб демокрацията чак от своята страна! А товарът е тежък – за да го уплътнят по-добре, тамошните милиардери и глобалисти са скачали отгоре му.

При все че гостенката обича да позира пред камерите с нашенските първи ергени, не може да се каже, че тя сама по себе си е фатална... Ала дадената ѝ у нас свобода на действие може да се окаже гибелна за всички ни. Нещата вървят натам, че скоро няма да разполагаме даже със себе си.

- И какво да правим? – ще попита някой, уморен от четенето.

Как какво?! Това, което умеем най-добре – снишаваме се и чакаме нещо!

Но аз първо ще се разходя под снега. А, и да не забравим да обменим левовете за евро или долари – Бай Горан и оная депутатката, как ѝ беше фамилията, неслучайно ни го намекнаха наскоро!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    75 14 Отговор
    "Правим това което умеем най-добре,снишаваме се и чакаме нещо".Ами нали деведесет процента от българите живеещи в тази държава са родени пажове и лакеи!Какво има,ми нищо ново.
  • 2 висок

    21 113 Отговор
    Ба си лайнометския пасквил!

    Коментиран от #9, #32

  • 3 кръц

    111 5 Отговор
    От снимката "повелителя на мисирките" прилича на наежен пуяк .

    Коментиран от #20

  • 4 Румбата - шерше ла фам

    23 12 Отговор
    Е ,нема го Хари Потър да завърти вълшебната пръчка
  • 5 Бай Този

    38 6 Отговор
    Айде " ГРАД КОЗЛОДУЙ " на ход си,Иван Костов Боко и т.н.
  • 6 Мисирка

    92 7 Отговор
    Само като вида стойката на Бойко и всичко е ясно. То интелект то чудо

    Коментиран от #7, #18, #22, #25

  • 7 пуека

    4 47 Отговор

    До коментар #6 от "Мисирка":

    то па на тоа до него на кво те води бе? иначе, колко е прав никиту. от трън та на глогинка. единия 10 г. се упражнява. другия и он иска, ама ядец видохме че не става. а става Му само кат деситу клейкне. и тогаз плаща с нашите пари. снишени да све ама поне умни да не бързаме, че туку виж изкочи некой заек от трънката конституционен съд.
  • 8 оня с коня

    12 77 Отговор
    Някои си бършат задника С ПРЪСТ е после го изтриват по Стените в Обществените Клозети.Авторът на Статията обаче ПРАКТИЧНО Е РЕШИЛ с кафявото "Вещество" на Пръста си ...ДА НАПИШЕ СТАТИЯ- хем Икономично,хем Оригинално,хем и Доходоносно!

    Коментиран от #16

  • 9 Другия с коня

    16 51 Отговор

    До коментар #2 от "висок":

    Перфектен анализ.Лирическия герой на пасквила се оплете в Поантата ,нагази в лайната и оплескана целия СЕ прибра да нашляпа децата,да се скара на жената и да се напие от хонорарчето....До следващия лайномет,Ники. .

    Коментиран от #21, #24

  • 10 Активист на БСП

    66 5 Отговор
    Мисирпредседателят се е надул като балон.
  • 11 1234

    63 4 Отговор
    От днес официално ще се обръщам към всеки журналист с мисирка и не искам да се сърдят, щом никой от гилдията не протестира не възрупта или да съди пуйкаря! Убедихме се че мисирките са много тъпо племе, чисти патици и юрдечки....
  • 12 Диян

    40 4 Отговор
    От такива дето защитават Боико -мисирката сме на това дередже какво е направил нито магистралитему нито пътищата му докато ги направи дупкате излизат
  • 13 Диян

    39 4 Отговор
    Умори прасетата кокошките сега лека по-лека целият народ ще умори. Той почна лека по-лека само дето се правите че невиждате
  • 14 Цако

    40 5 Отговор
    Много точен анализ, повечето го разбираме ама си чакаме в къщи на топло. А плъховете електорат на мафиота не могат да синтезират случващото се в държавата, поради мозъчна недостатъчност. Не им се сърдете, природа.

    Коментиран от #23

  • 15 Незабавна оставка на властта.

    38 4 Отговор
    ГЕРБ, СДС, ДПС, ВМРО, Атака, ВОЛЯ, ОП напуснете властта. Тези партии без връщане властта. България на Българите и народът на България, без значение на етносът им. Тези партии вън от властта с еднопосочен билет. Ние БЪЛГАРИТЕ ВИ прощаваме, но вън от Властта СЕГА и ЗАВИНАГИ.
  • 16 Уйчо

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Оня тоя път се осра.
  • 17 Уйчо

    37 3 Отговор
    Браво на автора , имало и истински журналисти в тая територия бе.Браво
  • 18 Ново

    2 21 Отговор

    До коментар #6 от "Мисирка":

    Друго си е стоиката на фатмак от1914год
  • 19 ТОЧКАТА

    15 1 Отговор
    Обожавам този изказ...Благодаря на факти...Добре , че тоз майтап та да си кажем истината...още със ,,,стършел,,,
  • 20 Пръч

    2 20 Отговор

    До коментар #3 от "кръц":

    Има няма стоика няма стоика ама цял свят го цени и кани а другия с стоика на запрупан миниор никотине го кани
  • 21 ТОЧКАТА

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Другия с коня":

    ДА,ПЕРФЕКТЕН АНАЛИЗ/ПРИЗНАВАШ!!!///Разликата е че ТИ цапаш с кафявото...А ТОЙ !!!ИМА ДЕЦА!!!!И МИСЛИ ЗА ТЯХ!!!!
  • 22 Бостан

    4 23 Отговор

    До коментар #6 от "Мисирка":

    Този пилот прилича че карал самолета с отворен прозорец/като се съди по акъла/ а автора знаели че в хасковско само кауни разтът
  • 23 Ново

    5 12 Отговор

    До коментар #14 от "Цако":

    Браво на автора за тази статия взе2000лева а аз нямат нищо за вечеря и като я прочетох се нахраних даи боже и други да хапнат
  • 24 Жена на кон

    5 8 Отговор

    До коментар #9 от "Другия с коня":

    Като чух песен на Мишо шамара и прочетах статията все едно съм в веницуела /всичкопо мед и масло като през социализма/
  • 25 Алфа Ромео

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Мисирка":

    Глътнало е корема изперкалото крадливо старче.
  • 26 Подкупен червен овчар

    8 20 Отговор
    Ето от такива нещастници, като този драскач, България от дълги години насам тъпче на едно място и не може да се откъсне от старите окови!
    Бих му дал да управлява да го видя как ще направи веднага пенсиите по 1000 лв. и откъде ще намери пари за това!

    Коментиран от #30

  • 27 Червената шапчица

    3 13 Отговор
    Това е платено порно?
  • 28 Критичен

    1 7 Отговор
    Еми като няма кой , да идват американците , ясно е че без намек отвън няма нищо да се промени.....
  • 29 Byg

    2 13 Отговор
    Вчера четох помията на една селска пръча в същия стил , откъде ги копаете тия селтаци две смислени думи не вързват , и понеже писквила е изпразнен от смисъл вкарват олигофренията за да скрият простотията. Куци коне са тия , опитват се с пръдня боя да правят

    Коментиран от #34

  • 30 Никой

    15 1 Отговор

    До коментар #26 от "Подкупен червен овчар":

    Драскач ли? Той добре го е написал, фамилиите които ограбиха държавата. Министър председателя ти също е от тях. Ти от кои си? Виж се европеецо, не можеш на малкия пръст на един чех да застанеш по доходи. Пък може и да си от крадливата мафия, или от драскачите и. Пише се и се приказва колко сме добре, а реално как е. Къде ти отиват здравните осигуровки, социалните? Като посетиш болница, недай си Боже, плащаш като арабин за фалшиви операции понякога. И като одъртееш вземаш "достойна" пенсия изчислявана по нула цяло и нещо защото цял живот си бил под средните доходи за така наречената държава. Много мога да напиша още, но не мога да пробия с думи капаците на очите и тапите в ушите. А за розовите очила раздавани от такива като Херо Мустафа да не говорим. Състоянието на енергетиката и икономиката го показва
  • 31 Никой

    12 1 Отговор
    200 милиарда ограбени от тази държава за 30г. Честито!
  • 32 дедо Ташунко

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "висок":

    Що не вземат да се сбият Румен и Бойко?Който победи,той ще командва парада.Бойко да си пази главата от високо,защото Румен е авиатор.А Румен да си пази макарите,защото Бойко е каратист.Секундант Мая Манолова,защото в момента е свободна!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Кокороко

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Byg":

    Те могат и от пръдня да направят боя и то шарена, ама от тебе нищо не става. Дори и 5лева не можеш да изкараш от коментара.
  • 35 2222

    1 7 Отговор
    По-тъпо и безсмислено нещо, не съм чела. И боко е по-логичен.
  • 36 Свиленски

    0 7 Отговор
    Бойко е номер 1 а льотчика мноооооого още има да му гледа номера на фланелката!