Last news in Fakti

19 Март, 2020 09:58 101 812 184

Борисов си показа дипломата

  • еманюел макрон-
  • бойко борисов-
  • икономика-
  • божидар чеков

В най-трудните моменти излиза наяве кой за какво е учил

Борисов си показа дипломата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В най-трудните моменти излиза наяве кой за какво е учил. Да се подхвърлят думи като дефицит и кредит в медийното пространство без да се познава ролята им в рестартирането на икономиката е несериозно. Кое е за препочитане - да тъне народът в мизерия със скръстени ръце в името на финансовата дисциплина или да се предпази икономиката от кома чрез наливане на средства от финансовите пазари, които след това се възстановяват? Акциите, чековете, дори банкнотите са "ценни книжа" - вид "кредит". Преди да съществуват те, разплащанията са ставали с торби с монети. Самоизтъкването на Борисов като разумен икономист да се управлява държава без кредит и без дефицит напомня гордостта на последния японски войник. Той бе открит в джунглата на Филипините, четиридесет години след края на Втората световна война. Храбрият солдат, въоръжен до зъби не знаел, че военните действия са приключили отдавна.

Освен шаблони, които ползва изобилно, много е възможно Борисов да не знае какво да прави. Какви пари, в кой сектор, къде по-напред?

По отношение на мерките, които Еманюел Макрон взима, за да предпази френските граждани от социалната криза, която се задава, Бойко Борисов размаха стоте процента дълг на Франция подобно на футболен рефер - червен картон. Българският министър-председател едва ли е намерил тази цифра сам. Някой вероятно му е подшушнал. Независимо от това, тя е вярна. Суфльорите обаче са забравили да му подшушнат, че Япония например е най-задлъжнялата страна в света с 250% дълг спрямо БВП. Съединените щати също са между първите в света длъжници.
Защо Бойко се ядоса на Макрон? Преценете сами. Френският президент заяви, че никакво предприятие, малко, средно или голямо - няма да фалира. Че всички заплати, независимо дали работниците и служителите си стоят у дома поради карантината, ще получат 100% от своите възнаграждения. Пенсиите и помощите остават непроменени. Там където данъците и таксите заплашват съществуването на предприятията, те ще бъдат намалени или отложени във времето. От своя страна, министър-председателят Едуар Филип декларира, че всички стратегически сектори като самолетостроене, корабостроене, въздушен и жп транспорт, както и автомобилната индустрия, в случай на нужда ще бъдат национализирани и спасени. Всичко това присяда на Бойко, но това което най-много го ядосва, че то се знае и хората сравняват.

От чисто финансова гледна точка, Франция разполага с огромно кредитно доверие не само защото е пета в света икономическа сила, не само защото златните ѝ резерви са вид гаранция, а защото френската политическа система позволява сменяемостта на елитите и възобновяването им. Откакто Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ са на власт в България, във Франция се смениха трима президенти, още толкова министър-председатели и правителства. В момента двама премиери и един президент са подсъдими. Всички тези факти Бойко пропуска в неговия гняв. Може би защото докато той е участвал в първоначалното натрупване на капитала, Еманюел Маркон е завършил с отличие как се управлява държава.

Автор: Божидар Чеков


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 409 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коя диплома

    465 75 Отговор
    От Карл Май или Алеко Константивов?

    Коментиран от #101, #155, #168, #169

  • 2 2525

    520 95 Отговор
    Фалшива новина Премиера ни няма диплома, каиши...

    Коментиран от #21, #27, #115

  • 3 Някой си

    600 107 Отговор
    Супер материал, много добре казано!
    Просто няма какво да се коментира повече.
  • 4 Бачо Киро

    690 114 Отговор
    Боко разбира от икономика колкото свиня от кладенчова вода. За жалост и околните му, които уж трябвало да разбират, те са на същия хал... Само у нас разни идиоти си мислят, че пожарникар и физкултурник имат данните да управляват държава....

    Коментиран от #12, #33, #68, #70, #121

  • 5 ФАКТ

    523 100 Отговор
    Няма база за сравнение.Кучкара на СИКаджийте е тъп като пън !

    Коментиран от #171

  • 6 по добре жив тук

    266 677 Отговор
    Ако на някой му харесва настоящата ситуация във Франция - да заминава за там (може и в Италия) ,на мен ми се харесва (доколкото е възможно) ситуацията тук и начина ,по който се справя "лошият" Борисов.

    Коментиран от #10, #11, #69, #128, #174

  • 7 Лудия Петълчо

    420 94 Отговор
    Тоя селянин себе си не може да уплавлява, та дължава ли? Лошото е, че повечето хола са по - луди от мен си го избилат. Тлагедия!

    Коментиран от #117

  • 8 Дельо хайдутин

    396 73 Отговор
    Макарон не иска да виси на някоя улична лампа като Боко Тиквата.

    Коментиран от #114, #123

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БЕНОВСКА ЛАПА

    194 36 Отговор

    До коментар #6 от "по добре жив тук":

    пусни му
  • 11 Някой си

    269 74 Отговор

    До коментар #6 от "по добре жив тук":

    Скрий се бе трол герберски!

    Коментиран от #126

  • 12 Последния софиянец

    318 38 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Това е проблема у нас. Никой не прави това за което е учил. Шуробаджанащина.
  • 13 Проклети са бъдем

    158 96 Отговор
    Че сме се родили в беге кенефа...това не можем ва променим но можем да направим така че други да не се раждат тука

    Коментиран от #25, #84, #183

  • 14 Johansson

    69 181 Отговор
    Това във франция е геноцид. Марков ще бъде бит пръчки и камъни скоро.
  • 15 Johansson

    44 137 Отговор
    Това във франция е геноцид. Марков ще бъде бит пръчки и камъни скоро.
  • 16 Тва да си охранител на диктатор селянин

    301 74 Отговор
    И шофьор на мутри престъпници и да се чустваш по българин от всички да живееш надменно и с презрение към народа си пфууууу плюем на тиквата

    Коментиран от #130

  • 17 Държавата не е мутренска

    131 40 Отговор
    Организация вис и сик а народа не е оня дето ше грабим и ше плаща сичко а ние ше дерибеем
  • 18 бис

    320 67 Отговор
    я тиквата да обясни къде отидоха 5 милиарда от бюджета за няма и две седмици. - абе хора вие прости ли сте или ви харесва еб..........от тиквата, на този бок...........к докато не му пуснем кръвта няма да видим светъл ден.
  • 19 Цако

    204 29 Отговор
    Едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто е да го направиш. Така казваше един велик наш артист.

    Коментиран от #93, #131

  • 20 пройчо

    261 53 Отговор
    ",,, Освен шаблони, които ползва изобилно, много е възможно Борисов да не знае какво да прави. ,,,'
    ,,

    НЕ знае!
    Тлъстата Мутра е в ступор и се крие зад проф,Мутафчийски и иван геша!

    Коментиран от #118

  • 21 Еблю

    206 28 Отговор

    До коментар #2 от "2525":

    Има диплома за пожарникар
  • 22 Гу син

    91 223 Отговор
    Чеков,от написаното от Вас разбирам,че Вие с вашата диплома най-вероятно сте учили "плюене",слагам го в кавички защото все пак такъв предмет няма ,а и не е необходимо да си учил,въобще,какъвто най-вероятно сте Вие!

    Коментиран от #72, #95

  • 23 Чума

    154 50 Отговор
    Не може да има прилика и единомислие между два субекта, които са диаметрално противопоставени антиподи по всички показатели като се почне от външност и образование и се стигне до отношението им към всичко! Най яркия признак на тази противоположност може би е отношението им към жените! Нашият е откровен педофил, първичен мъжкар, който налита на крехко като праисторически хищник! А при френския пич наблюдаваме рядко срещаната способност да намира привлекателни неща в четвърт век по възрастната си учителка и очевидно те не са нейната анатомия! Има такива дами, които остават дами и в пенсионна възраст! Просто го имат и то не зависи от годините!

    Коментиран от #28

  • 24 Тръмп

    94 180 Отговор
    А Нинова е с Диплома от Факултета,специалност Бюджетен Терминатор!!!:):):)Та за сега БоБо няма алтернатива!!!:):):)
  • 25 слаботоков

    222 28 Отговор

    До коментар #13 от "Проклети са бъдем":

    Не можеш да наричаш Бг- кенеф! !!! Държавата си ни е супер!! Кенефи са всичките политици които са я управлявали! Политиците са виновни за всичко това и ние че ходим да гласуваме и да избираме такива кенефи! !!!!
  • 26 Behemoth

    186 26 Отговор
    Абе БАЦЕ е таман за България ....дето се вика нито българите биха избрали Макрон ,нито французите Тиквун!То гърнето като се търкулне и си намира капака!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дельо хайдутин

    125 37 Отговор

    До коментар #23 от "Чума":

    Искаш да кажеш че Макарон обича пенсионерите,а Бойко иска да ги изтреби. ХА ХА ХА! АМА като измрат пенсионерите с кого ще се оправдава? ХА ХА ХА!
  • 29 Манаф

    45 19 Отговор

    До коментар #27 от "ТРОПЧО":

    Тропчо, искаш ли да те тропна? Да се развеселиш малко. ХА ХА ХА!
  • 30 СВД

    136 20 Отговор
    Имаше министерство на бедствията и авариите! Накратко - на кризите! Един е въпроса дали функционираше както трябва и друг, дали бе редно да го закрият. Очевидно, фатмаците решиха, че всичко може да се решава с полиция и жандармерия! Ако не им стигат боеприпаси, Каратачанков веднага обявява, че за 2 часа ще изпрати цялата армия от 1000 бойци да помагат! Ето и сега - след като не достига професионализъм, опит, ефективна ваксина, достатъчно специалисти, подготвена база и планове - полицията, прокорора, 5 години затвор, 50 000 лева глоба, Банско да се бонбардира, домашен арест! И пребиха журналиста! Като някое дете, бе! Родителите му като нямат достатъчно пари и подход да го обгрижват, хвърлят му едни шамари да кротува и да не създава проблеми!
  • 31 анти дот от боцката е смехът дето поражд

    151 37 Отговор
    Та ква му е дипломата , тоя въобще диплом има ли , не е ли на книжка , едната червена партийна , другата жълта.

    Коментиран от #39

  • 32 Ръмпези

    72 25 Отговор
    Как е показа. Смъкна си гащите ли.Боже Господи....
  • 33 Чичо Тони

    68 15 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    За съжаление "разните идиоти" са 80% (по много консервативна оценка).
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Възмутен

    10 11 Отговор
    Аксесоари
  • 36 Тоа катил заедно с правешкия идиот

    103 33 Отговор
    Докараха бегето до просешка нояга и мизерия по големи катили управници не е имало
  • 37 Тиквата и шаиката не могат

    81 38 Отговор
    Да постигнат и направят растеж и производство защото няма толко гъни в мозъка...вие не сте ни за европа ни за нищо за гробищата сте и да идва друг народ тука и да разцъфне таз територия
  • 38 аааа

    32 51 Отговор
    чеков ,на власт ,но след три избора. вземи си хапчетата.
  • 39 някой

    110 27 Отговор

    До коментар #31 от "анти дот от боцката е смехът дето поражд":

    Червената книжка ще му трябва,в зависимост от това кой ще дойде на власт,а жълтата книжка-когато го изправят на съд, ще докаже че е психично болен!
  • 40 Тошко

    52 105 Отговор
    Най - голямото и достоверно в тази статия е, че ББ управлявал доста дълго, Макарон не !?!?!?!? Това поставя Б.Борисов почти до Канцлера на Германия Хелмуд Кол за който мисля, че не можете да кажете, че е без диплома и че лошо управляваше Германия дълги години;
  • 41 Крис

    26 71 Отговор
    Чеков,тъп си нато слонски гъз,да го набия на жена ти в смрадливия гъз,ако имаш такава,щото като те гледам това е много малко вероятно...
  • 42 :(:) 1234

    32 21 Отговор
    Станислав/Слави да внимава, че да не яде кютека. Шо да работят. Плащат им явно добре на качулките. Смея се, но положението в бг, как ми се иска с магическа пръчка да се промеят, но късно е остаряхме. Изхода е запада. Дано те бъдат благословни към прокудени без гръб и връзки след завършвае на образованието в бг. А борисов може и диплома да ви покаже от къде пожелае. Уменно затова всеки се бори, за кокала. 200 хил. В пестижен университет на запад. Кой улучи вреето улучи, кой не ще яде мас с филии. Живи и здрави. И късмет. Дано повече не се назначават деца на учители и полицаи, а се кара честно, но кво ли ми дреме.
  • 43 Дедко Дани

    56 91 Отговор
    А вие тъпаци разбирате от всичко ,но главният ви специалитет е оплюването,омаскаряването мрънкането и пр. Лесно е да гледаш отстрани и да плюеш,докато си пиеш ракията Като сте такива спецове да ст е си избрали някой " гений" като Путин доживот!.Изберете си Слави Волен,Мая,Корнелия, бойците.Мераклии да ви яхат бол!

    Коментиран от #50, #105

  • 44 4444

    45 17 Отговор
    А дали си дава сметка колко време ще издържи так? С милианите мигранти, със свиващи се пазари в Европа и света?
  • 45 4444

    31 48 Отговор
    И като не може да получи "европейска солидарност" ? Макарона е тъп, убива конкуренцията, а това НИКОГА не е добре за икономиката! Все още е лесно да се прави на мъж, ама като се свие.производството и са изпапкани милиарди, ще размисли, ама ще е късно. Е, да, вече няма да е на власт, друг да му мисли ...

    Коментиран от #107

  • 46 Еблю

    37 11 Отговор

    До коментар #27 от "ТРОПЧО":

    Ей шушляк, първо се научи да пишеш правилно и след това давай акъл!
  • 47 Наблюдател

    33 62 Отговор
    Факти?!?! Чеков,разчекни си устата па млъкни! Ако свобода на словото са брътвежи и провокации към необразовани невъзпитана тълпа да дрънка глупости ,добре.Достатъчно са тъпаци с дипломи ,закачени на пирон,инженери,които не могат бушоните да сменят,даскалимдето говорят на диалект,. Всичко все около задници и гащи им се върти в акъла Дано пипнете вируса всички!
  • 48 гост

    71 18 Отговор
    За съжаление констатирането на факти без последствия е неефективно и дори унизително за човека, който го е направил, понеже е избрал да си загуби времето в нещо безсмислено. Всеки средноинтелигентен човек разбира, че управляващите са силно политизирани без нужните умения и образователен ценз от икономическа гледна точка. Развитите държави също имат политизиране, разбира се, но когато стане дума за управление сядат и управляват, ако не се разбират се разпускат, преизбират и пак наново в името на адекватното функциониране на държавата. Само в България няма ефективно осъдени политици за корупция, усвояване, кражби, измами и др., нещо което е изключително показно, че управниците са криминални щом не преследват очевадните кражби и злоупотреби. Дори африканските страни напредват значително повече в борбата с корупцията.
  • 49 1@21

    34 14 Отговор
    Ние просто не си правим труда до урните. И много пък сте тънко обидни. Явно добре ви плащат. Просто споделяме как стоят нещата, че всичко е по старому. Но как да ме разбереш, като не си между хората от 30 години тук и на запад. И не увъртайте, герб е за заможните, бсп е за малограмотните. Къде е средната класа. Лично аз не виждам, но ти си от тези, от които ви влизат много пари и ви е широко от врата, но ще се повторя, имали сте късмет, не че сте много умни, но късмет и Борисов е един от тях и както много други. Много е важно да работиш това, което ти е на сърце. А не да работиш нещо.. Или не бе същото по живково. Майката певица и щерката. Бащата доктор и синчето. Бащата ченге дс и синчето. Опровергай ме. Чипа е байганмвски, а не европейски. Живи и здрави и кокала да не го изпуснете, че много ги виждам днес от нс как изнемогват и търсят по варелите някои, а други с бастуни. Готовото свършва, ако не си кадърен. Една бутилка не я ли допълваш тя се изпразва и така ще е с вашите държавни от народа пари, ще се изпарят, както бутилката хохохо. Весело да е. УСПЕХ и Късмет на всички от бкп хвхе. От въздържател/ки не пушащи, не пиеши и... Бедняци
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 бате тиква

    67 25 Отговор
    дипломата я показа чак сега, а простотията си я показва още от първия ден като обществена личност

    Коментиран от #53

  • 52 4444

    51 51 Отговор
    Питам всички, които плюят Боко: Съгласни ли сте да вземе 20-30 милиарда и ги раздава на всички браншове, които поискат. Той става добричък. Кой ще ге връщя тези заеми?

    Коментиран от #108

  • 53 Ганьо Сомов

    64 25 Отговор

    До коментар #51 от "бате тиква":

    Цял свят горазбра.....БАРБА ГАНЬОС....пфуууу гадост
  • 54 Реалист

    50 65 Отговор
    За дипломата - всеки може да види в нета, как е завършил Борисов и да сравни с неговата!!! Пълно е с полуграмотни хора, които коментират колко е учил Борисов! Дори аз, която съм завършила 11 клас с отличен 5,83 имам няколко 5-ци от 8 до 11 клас, а Борисов е пълен отличник. Има още живи съученици - издирете ги и ги питайте!!! После си припомнете как сте учили вие, критикуващите го! За Макрон, Меркел, Тръмп - всички обещават бекрайни кредити, отлагане на плащания и почти нищо безвъзмездно!!! ЧЕТЕТЕ И СЕ ОБРАЗОВАЙТЕ, АКО МОЖЕТЕ!!! Всичко друго подлежи на санкции за набеждаване и разпространяване на лъжи!!!

    Коментиран от #100, #109

  • 55 Анонимен

    42 7 Отговор
    Ние тракийците имяхме, сега немаме и разлика не виждам. Човек свиква и на нямането. А и да си изкарал с тия две честни ръчици виж някой завистлив ти откраднал и виж, кога го хванеш чорбаджиите, те те изкарват теб най-големият и като нямаш нищо вече, кой те.. Е.. Интереса клати феса. Мнозина умни, заможни и днес са зле, но са на съото мнение. Здравето на млади е най-ценното богатство. Кой побегна навън, най-добре стори. Хубав ден. Човек може с 2 и 200, много алчност в бедна ми българия. Чипа, а не парата. Възпитанието, но много невъзпитани и неуки днес са бизнесмени и някои тормозят младите, докато на запад никога, ако си дисциплиниран. Идвайки си много го казват и дано си останат завинаги на този етап там и завинаги, или след 20 години, кога бкп станат над 80
  • 56 Червената шайка-терористи.

    36 50 Отговор
    Вийте червени боклуци, скимтете...
  • 57 4444

    36 27 Отговор
    Хайде, бе, плюещите червени и сини, защо не отговаряте? Или само можете да плюете и да пишете простотии и цинизми?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 гражданин

    78 31 Отговор
    Браво, свалям шапка / не каскет / за статията. Не може да сравняваме Макрон с мозък и стил с някакъв тъмен балкански субект /без мозък и стил /. Единия ако е ял препечени филии с черен хайвер, то другия е ял филии с мас / е това в рамките на шегата /. Досега ако бяхме на дъното на класациите в ЕС, след тази криза, защото тя все някога ще свърши с тези управляващи ще започнем здраво да копаем дъното... Те само потриват ръце колко ще могат да ,,гепят" от европейските субсидии, а народа кучета го яли.

    Коментиран от #65

  • 60 Го@чк

    17 42 Отговор
    Първо си пиши егн. Калеко ми по живково бе подполковник в системата на мвр. Не съм против никого, а казвам 1/1. И през живково в средното един носеше на учителките кво ли не в касетки, а тя неука и така всичко 6, а днес си лягаш с професора, снощи при 7/8 журналиста, преподавател е един от тях, но по всяко време, даваш и получаваш, а може всичко 3,но честно, кога учих задочно след 11, една на име калина, ти си луда, с преписване и всичко 6 и бе на ок сладка, а аз у ъгъла. Късмет. Не завиждам на никого. Борисов е роден с късмет. Много умни, но късмет. Лошо няма. Ако не бе Той, другите на негово място. Кефи ме, радваме му се, зашото е народен човек. А и изгода нямам от никой. Явно е съдба, генно заложено, зная ли, а и не ставаме за чеп зеле, родителите ни бяха занаятчии, може би, ако в бг не бе дошъл соца и бай Тошо днес на бойко щях да му лия шапките, а днес и за чистач не те наемат без хора и не ги виня бизнесмените, всеки си назнапава родата и прави ми били родителите, най-вече майка ми и са й предложили и отказала бкп член да става и все за царя. Бог да ги прости, но дори през турско ми казваше тя, не сме живяли при костово, пенсии при ТЖ 150 на 50 лева

    Коментиран от #71, #112

  • 61 Р. Овч.

    15 32 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни ?!?!?!?
  • 62 Коч

    22 27 Отговор
    ФЪКти , къде бяхте при Луканов , Виденов ?

    Коментиран от #137

  • 63 читав читател

    46 8 Отговор
    Той не е ли доцент? Този път не се бъзикам, бях го чел някога. Само не зная по какво беше, май по пожарникарство в Симеоново или в НИКК.

    Коментиран от #176

  • 64 Гарантирано от герб

    65 18 Отговор
    Къде отидоха 5 млрд.лв., господин премиер? 1,5 млрд. лв. излишък февруари по данни на Министерството на финансите, а според думите на премиера Борисов в средата на март вече имаме 3,5 млрд.лв. дефицит. Получава се разлика от 5 млрд.лв. или 5% от БВП за 2 седмици.

    Коментиран от #66

  • 65 4444

    35 47 Отговор

    До коментар #59 от "гражданин":

    Това е и заради последните 10 г. Но забравяш ли Луканов с куфарчетата, Виденовата зима, "приватизацията" на Костов, Царската разпродажба на БТК, ЕРП и др.? Сега поне нещо се строи (колкото и да е недостатъчно), а преди 2005 само се рушеше и разграбваше!
  • 66 4444

    15 36 Отговор

    До коментар #64 от "Гарантирано от герб":

    Пазят ги за края на годината, за да има за Хемус, Струма, пенсии, общини, болници и т.н.

    Коментиран от #86, #113

  • 67 Гост@(:D)

    8 21 Отговор
    Никога никой не може да схване написаното ни. Парите са важни, спор няма, но защо са ти пари, кога запичнеш работа при някой частник и започва да те обижда, докато на запад същата работа я работиш, а си уважаван. И при назначаване не само връзки на държавна, а качества би следвало. Дипломата миже да ти е отлична, но да си мързелив, да ругаеш колегите и много други неща, но животът за българия за мен, който е живял и врял е рушвета, и при живково същото и в работата ти е ок, с малко труд високи доходи.
    На запад може чинии, но си щастлив с индийци, пакистанци, англичани, араби, негри. Весело е. Няма делене на хора. Дори един бг казал на едно англичанче, аз съм от източна.. И ще извиняваш за английският ми.. А що мислиш така, отлично се справяш и това им дава стимул, самочувствие, а в себе си знае, че не го владее. А в бг само деца на учители. А защо мислите, че всички деца на учители са умни. Има нещо гнило тук. Но се примиряваме, а и родените след 1980 и на запад, само като им кажем за бг.. Страхова невроза, забрави, аз съм искали след во обикновен работник и врати ми затваряха. Чипа ви е проблема на много българи. С пари пиянки и маййки крадци на злато у банки. Това не е завист, а те в очите ни обиждат или конфликтен човек съм с конфликтните. Оропаднали пиянки, мръсни.. Не в очи. Какви са децата ни. До там я докарахте през тия 70 години, добре сме си били в сегашна гърция и Северна македония, ако ще и Албания.... Поне чен ни бе трудолюбив. Както казваше б

    Коментиран от #116

  • 68 Анти комунист

    25 14 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Така е прав сте при положение че сте анти комунист От времето на Гошо тарабата през Вълко червенков и правешкия сатрап До сегашният ви лидер( изключвам реформаторското правителство на Иван Костов) пълно с комунисти и ренегати като Петьо коня Гърневски данчо ментата Бисер димитров йорданов и други псевдо антикомунисти България не е имала можеш ти управници

    Коментиран от #119

  • 69 Simon

    15 7 Отговор

    До коментар #6 от "по добре жив тук":

    Вярваш ли си?
  • 70 Петър Петров

    29 41 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Кажи ми кой от управляващите след прехода се справи добре с управлението на държавата,независимо от дипромата,която притежава.Например Жан Виденов,Румен Гечев,Милен Велчев.Хора с икономическа подготовка.Сравнете това,което те осраха в сравнение Бойко Борисов.Моля ви.!

    Коментиран от #73

  • 71 А Ти....О!

    15 29 Отговор

    До коментар #60 от "Го@чк":

    Умник що не кажеш колко бяха пенсиите пи време на жан виденов 5$ той не беше ли най честният комунист разрушил България икономически помните че ви свалихме с камъни или сте забравили за това Тиквара ви е любим защото се укопахте около него имитирайки демокрация кой е шеф на ББР държавна с 3 милиарда държавен капитал 750 милиона са раздадени на хора близки до власта и доган още 500 мил.ще се раздадат на фирми за спасяване от кризисните последици познай кой ще ги получи и не си въобразявай че Българите ще бъдат вечно прости и комунисти
  • 72 Българин01

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гу син":

    Чети правилно Чеков , човече...
  • 73 Анти комунист

    25 19 Отговор

    До коментар #70 от "Петър Петров":

    Най удобния за вас комунистите е ТИКВАТА след като Иван Костов реформира икономиката и получихме шан за ползване на европейски фондове страната ни щеше да бъде реформирана и да станем една нормална антикомунистическа европейска държава вие извикахте царя подготвихте по негово време Тиквата защото е прост но голям популист и не му пука какво говори сега той ви е много удобен вижте последните 5 год Божков е спечелил 3 милиарда и не е плащал данъците върху доходите на хазарта това се случва по времето на ТИКВАТА толкова голям икономист и държавник 500 мил.+Може би още толкова са раздадени на образите фирми на Доган и тиквата сега е криза как ще се оползотворят парите зависи от Доган Дпс и тиквената партия Герб +пияните шофьори от ВМРО разбирасе ще бамажат и протежетата на Пеевски в Бсп Атака и Воля тази криза ще покаже на тези които оцелеят кои са те
  • 74 Г@става

    11 8 Отговор
    Чипа е важно. В България хората са изнервени. На запад не че им е много ок, защото са оставили родители, а от 12 години остаряха. Там е друг свят. Как да ме разбереш, като тръгнаха от 20, втора година студенти на студентски бригади, 9т 2003, преминаха през много трудности тук и там и днес си казват, като мия чинии в бг, що да не си остана на запад. Пример. Тук всичко е шуробаджанаци и никой не иска черната работа с во. Сложна е, но човек да живее и работи, и учи най е окей на запад. От работа не се умира, а от лоши думи се свиваш в България. А животът е кратък и тая алчност в тая бедна държава... Хубаво е да работиш нещо, което те удовлетворява и усмихнат народ по улиците, но няма и като няма, както казват студентите на запад, във великобритания, добре че ни приеха тук, в българия на втория месец бихме се сринали. За дизайнер учат, а не икономика

    Коментиран от #104

  • 75 Митев

    25 16 Отговор
    Кото чета си мисля,че бат Бойко по добре нацелва нещата от колкото неговите съветници и тук искам да спомена една мисъл чута от баща ми:служил на границата,а негов командир все му казал,;партията трябва да се чисти Митев и колкото повече се чисти,по здрава става; същото важи и за ГЕРБ......
  • 76 COVID 19

    4 5 Отговор
    Credit
    Obligation
    Verify
    Ifected
    Dead
    19 (only for)
  • 77 Solomon

    5 4 Отговор
    Xora Bojieto zarstvo nablijava, da se pokaeme I da se obarneme kam nawiat Spasitl Mesia Gospod Isus Xristos koito ide skoro amin. Vseki ot nas da ostavi lowiat si pat, ostavime zloto!!! Mnogo zlo ima po lizeto na zemiata!!! Tova e Preduprejdenie qazva ot Bog Vsemogwniat. Samo toi moje da spre tazi qazva. 4etete Bibliata i tarsete Boga dokato e owe vreme. Sveta otiva kam pogibel Bibliata kazva qasno.Gospod Isus Xristos naw ide skoro amin.
  • 78 Solomon

    5 2 Отговор
    Xora Bojieto zarstvo nablijava, da se pokaeme I da se obarneme kam nawiat Spasitl Mesia Gospod Isus Xristos koito ide skoro amin. Vseki ot nas da ostavi lowiat si pat, ostavime zloto!!! Mnogo zlo ima po lizeto na zemiata!!! Tova e Preduprejdenie qazva ot Bog Vsemogwniat. Samo toi moje da spre tazi qazva. 4etete Bibliata i tarsete Boga dokato e owe vreme. Sveta otiva kam pogibel Bibliata kazva qasno.Gospod Isus Xristos naw ide skoro amin.
  • 79 Погнусен

    18 17 Отговор
    Чеков пак разля кофата с лайната и мухите бесепарки, русофилки и подобни фашизоидни едноклетъчни налазиха да мляскат авантата.

    Радостното е, че коронавирусът разчиства и без това оределите редици на русофилистиците и останалата нтибългарска гмеж.
  • 80 Челмето

    24 12 Отговор
    Тоя още първият ден си казаха че парите ги няма.Не знам какво ги котката.Тия начело с Тиквата ги оправя само желязото
  • 81 3823

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Главата не е за украса":

    otrezi si ja
  • 82 Кокич

    14 26 Отговор
    Чеков - комуняга долен. Можеш само шапка да му свалиш на Бойко, ама нали си умник.....

    Коментиран от #87

  • 83 Наблюдател

    28 3 Отговор
    В Евангелието е писано " По делата им ще ги познаете..", а не по дипломите!
  • 84 Анти комунист

    8 14 Отговор

    До коментар #13 от "Проклети са бъдем":

    Ти бъди проклет,ако искаш!защото си позволил на комунистите да ти объркат главата!Ние продължаваме битката с вас и ваще господари.Знаем че тя е неравна и жестока,знам ,че вие ще ги подкрепите за длъжности и пари страхливи гербоподобни депесарски Бсепари от патриотично търгашки произход,вие го правите вече 19 години и няма светлина в тунела за вас ,наричате родината си кочина, възхвалявате свинете,избирайки техните поставени лица да ви управляват,повтаряте многократно лъжите изречени от пастирите на свинете(задкулисието)сега когато ножа опря в кокала заквичахте в хор със свинете но бъдете сигорни те пак ще ограбят

    Коментиран от #88, #135

  • 85 Панчо Катъров

    20 10 Отговор
    И не виждам французите да са цъфнали и вързали . Много млади етнически французи напускат Франция с мотива ,че във Франция е трудно да се живее и сега ,всички ядосани на Бойко ,е не вземе 50-60млрд кредит ,че да го изядем на бързо и после да се оакаме. Това което трябва най-вече да направи провителството е всички церберски наредби които затрудняват бизнеса като Част от Наредба Н-18 да отпаднат . Съгласен съм и за някаква помощ за запазване на работните места.
  • 86 а бе като

    15 9 Отговор

    До коментар #66 от "4444":

    Гледам кво пишеш ми се видиш умен .Не разбрах защо задаваш въпроса за дълговете кои ще ги връща?И твоите и моите деца ще ти отговорят едно и също.Ти си на ясно ми се вижда че всичко е сиджир марка и няма алтетнатива .За огромно съжаление нямааааааааа.
  • 87 Хелиос

    27 6 Отговор

    До коментар #82 от "Кокич":

    Васил Божков 7 милиарда оборот за последните 5 год.при положение на монополист в хазарта кой е бил мин.председател и кой имаше мнозинство в парламента Мавродиев председател на Българска банка за развитие (създател на Герб заедно Боко и цв.цв.)ББР е раздала на Делян Пеевски за последните 5 години 250 милиона лева на лавка и Техномаркет Румен Гайтански Вълкът 150мил.на една селска фирма с 16000 лева печалба не смей ти Гербаджия депесарски да наричаш тези които критикуват Бойко комуниста, комуняги така ти разкриващ твоята тоталитарна комунистическа природа
  • 88 пич запази

    22 5 Отговор

    До коментар #84 от "Анти комунист":

    Си силите и енергията за след вируса .Тогава трябва да сме с чисти глави и да потърсим отговорност от родоотстъпниците и измекярите за нашето мизерно съществуване .
  • 89 Браво господине

    28 8 Отговор
    Точен коментар. Бойко да си покаже партийната книжка
  • 90 Винету

    25 10 Отговор
    Вожда си ги избира по свой образ и подобие. Племето на мутро-милиционерите и каскетите освен бездарни репресии друго не може да произвежада
  • 91 яшуа

    22 8 Отговор
    А БАХУР БАХАРА показа ли си акта за раждане ....в този джигит няма нищо Българско .. турчин комплексар социопат ,освен да реже лентички и да се чука по плешивата кратуна за нищо не става ...ТОВА Е СВЕТОВЕН РЕЗИЛ ! НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПНИК И БЪЛГАРОУБИЕЦ !НАГЛЕЦ ,НИКОЙ НЕ ГО ИСКА НО ТО НАГЛО СТОИ И НЕ ПУСКА!
  • 92 Разпознах ви

    11 5 Отговор
    По плюсовете и минусите които поставяте прочитайки по задълбочено писанията ви се разбира за вашите политически пристрастия принадлежности и за това кой път и как сте го извървяли за да стигнете до тук вие сте алчни за власт и пари по подобие на комунистическите отрепки тъй като е срамно и позорно да си комунистическа отрепка вие се присособихте в герб БСП ДПС И разни пияни патриоти много лесно разпознаваеми от нормалният честен човек

    Коментиран от #134

  • 93 Огнеборец

    18 2 Отговор

    До коментар #19 от "Цако":

    Николай Александров Хайтов е инженер-лесовъд/писател, драматург, публицист
  • 94 Макрон

    10 16 Отговор
    А Путин къде е учил за управление на държава бе писателю от руския съюз на пистелите-българомразци в България?
  • 95 А твоята диплома

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "Гу син":

    Е по лизане.Обаче корона вируса не знае що е дезинфектиран език.
  • 96 Браво 🙌🙌🙌

    10 12 Отговор
    Много е умен и с мн.дипломи.
    Я вижте как ни вкара у кюпа с лай.......та.
    Другия вариант е ,че племето е тъпо та търпи.
    Третия вариант е,че племето е робско.
    Ко и да изберете се сте роби..
    Та за туй кой ви фане се ви она......да.
  • 97 Школата Симеоново

    16 6 Отговор
    Покажете я тая диплома най-сетне. Вярно ли е от Школата на МВР в Симеоново, 3ти факултет (ППО)? Там не се ли кандидатстваше само ако имаш препоръка от някое РУ на МВР?
  • 98 Наличие на диплома

    14 7 Отговор
    Може да е о където пожелаете: От водопровода за Перник (който се спука); От асфалта за ифраструктура допринесла за успешно пренасяне на Covid-19; От състоянието на здравеопазване без наличие на резерви в "Държавен резерв"; Диплома за успешно задържане на една държава на дъното на всеки помислен показател в Европа и дори "третият свят". Противник съм на коментар като ферман или "Великите пости" и особено на онези с "КОПИ-ПАСТ".
  • 99 Школата Симеоново

    15 9 Отговор
    Някой знае ли кой университет издава диплома по професията "Началник на държава"?
  • 100 Пенчо

    17 7 Отговор

    До коментар #54 от "Реалист":

    Съучениците му са го наричали Боко Тиквата ,а не Бойко Мозъка-примерно...И дипломата му е от селското училище... в което майка му е учителка по това време...Моята диплома (за средното ( е 5.71 от приличен техникум в Бургас - с втори приемен бал в града...Ха сега вземете и сравнете моята и Вашата дипломи-от една страна - с неговата...Коментара го оставям на Вас...
  • 101 ВАК

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "Коя диплома":

    д-р Боко има дисертация на тема как се развива пожарникарския маркуч, за да не се омотае! Питайте натегача "проф." Атанас Семов, дето щеше да го уволнява.
  • 102 Грую

    9 7 Отговор
    Ама вземете му я веднага бре! Докато не е станало учебното заведение за резил.!
  • 103 Тошко

    9 22 Отговор
    А какво ще кажете за дипломата на Мая, на Кури ами на президентчето, който е обучаван единствено да УБИВА и то МАСОВО, да хвърля бомби по мирно население с оправданието, че щял да ЗАЩИТАВА родината!? Чия родина нашата или тази на Путин?

    Коментиран от #133

  • 104 Асан

    4 4 Отговор

    До коментар #74 от "Г@става":

    Доста неразбираемо но за сметка на това много и празнословно
  • 105 Асан

    8 3 Отговор

    До коментар #43 от "Дедко Дани":

    Ей шемет...това не е ли до живот...15 г ...почти колкото Путин
  • 106 Премиер пъдарин

    14 5 Отговор
    Показал си дипломата за пъдарин !
    Турците го наричат, комшу чок чобан....!
  • 107 Асан

    12 5 Отговор

    До коментар #45 от "4444":

    Евах те в острия...как не те вземат за финансов министър на Франция...Франция е била и ще бъде...пък България си отива скоропостижно
  • 108 Асан

    12 5 Отговор

    До коментар #52 от "4444":

    той и сега е дръпнал 40 милиарда ама никой от народа и цент не е видял...
  • 109 Асан

    7 4 Отговор

    До коментар #54 от "Реалист":

    Нали майка му му е учителка
  • 110 Усмвката

    16 3 Отговор
    Смела статия.Отваря се работа на тримата заподозряни с металните колове.С нова задача.
  • 111 Кукуригу

    23 5 Отговор
    Те в Гърция издадоха много копия на"дипломата"на Баце,даже и със снимка!
  • 112 Асан

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "Го@чк":

    ей,несвързано,безмислено
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Стражар

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Дельо хайдутин":

    Макрон е президент а борисов министър къде е нашия каун да го видим българия е парламентарна република а не министерска явно на този комунист не му се нрави управлението и предпочита румен гечев да харчи парите /за да харчиш трябва и да връщаш/защо нищо не кажи за икономиката/всичко преватезирано/
  • 115 Руснак

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "2525":

    Защо този не пише за дипломите на путин или на тодор живков и др
  • 116 Асан

    7 0 Отговор

    До коментар #67 от "Гост@(:D)":

    Ти не спря да се напъваш...нищо не се разбира от писането ти братле,да не си напушен?
  • 117 Нормален

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Лудия Петълчо":

    Автора явно мисли че държавата е кола и трябва да сеуправлява от шофьор с фуражка
  • 118 Рои чо

    7 13 Отговор

    До коментар #20 от "пройчо":

    По добре зад тези тези два отколкото под полата на деси
  • 119 Асан

    17 6 Отговор

    До коментар #68 от "Анти комунист":

    И ти нищо не каза...Костов голям реформатор...че на него както на Майдана в Киев 97 г му дадоха долари да поведе лумпените,и после с Божков окрадоха държаватаи лодариха БГА Балкан на Гад Зееви и оня ни осъди за още милиони...и КОМУНИСТ в червата,преподавател в Симеоново , пък жена му партиен секретар?! изнасяше петрол и горива
  • 120 Асан

    10 2 Отговор
    Алооооу...Гад Зееви е име ...не обида...а другото е истина..не ми спирайте коментара
  • 121 Дона

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Много добре казано, Но когато ти се подпали къщата, извика икономист да ти я и гаси умноко!
  • 122 сакам

    6 2 Отговор
    притурката! да видим какви изпите е положил,колко и успеха?
  • 123 може

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Дельо хайдутин":

    и Меркел-а!?Тя покани ``гостите``....
  • 124 до 71

    5 1 Отговор
    до 71
    Правопис - КОГА?
  • 125 Обикновена Пунта Мара

    22 3 Отговор
    Е, къде е дипломата му? А, как този човек стана "генерал" какво ЗАВЪРШИ и за колко време?!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 И въпреки,

    10 15 Отговор
    че не съм му фен Борисов заслужава уважение. Двадесет и повече години всячески и неуморно се бори с феномените България и български народ и се мъчи да поправи непоправимото. От нас и вируса избяга и се отказа само Борисов продължава борбата. Трудно ще се справи с манталитета на дивото кавказко племе, което все още не е слязло от седлото на коня. Страхотно упорит човек и работохолик с огромното желание от идиоти да направи хора. Сталин и Дарт Вейдър биха се огънали ако трябваше да се справят с тази невъзможна мисия.
  • 128 France

    18 8 Отговор

    До коментар #6 от "по добре жив тук":

    е как няма да ти харесва борисофффф,ако си дилър по време на избори,правиш по 2-3 хиляди лв.за няколко дни.само такива харесват герб,които взимат по някой лев от тя за купуване на гласове.познава няколко такива лично
  • 129 Гост

    7 4 Отговор
    Абе хора,златото става ли за ядене или за лечение?
    Какво са парите без хората?
    Какво е най-печелившо?
    Контрола над хората,защото от природата няма как да искаш да вземеш нещо повече,но от хората може и за това са измисли тези закони да сте роби и всяка държава е различна ферма в която има различни правила и условия за живот.Сега господарите искат да въведат нов ред и правила.
    Ако не сте го схванали лошо.
    Парите се печатат и държат от някой и той с тях контролира парада.Земята е една ферма в която всичко се управлява чрез страхът и чувството за вина,ако не се жертвате за фермата да я стопанисвате както ви кажат,ще бъдете наказани и глобени за да сте послушни и изпълнителни служейки на придворните лакеи политиците,които служат на други над тях.Пирамидалната структура ви е позната и кой е в основата?
    Всичко се свежда дефицит на пари,пазара пръщи от стоки в изобилие,но се забърза всичко и няма кой да купува и парите нали се печатат свършиха.
    Ама освен,че свършиха те никога не са били достатъчно за да има и за лихвите,защото се пуска едно определено количество като кредит и се иска горница,ама как да стане като го няма?
    Спите и не се замисляте на кого светът е задлъжнял и кой е този,който дава от години пари и чака да си вземе дългът от цялото човечество?
    Малоумни ли сме,че продължаваме да четем и пишем глупости като нищо не се променя и видимо следваме един добре планиран план,в който ние сме само едни участници и подпомагане той да се реализира.
  • 130 Плюнка

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "Тва да си охранител на диктатор селянин":

    Като плюеш узряла тиква я ториш , хвърли енергия някъде другаде: върху собствените мозъчни гънки, ако ги имаш де.
  • 131 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Цако":

    Да това наистина го казваше Великия Григор Вачков,но преди него го е писал Хайтов...!!!
  • 132 Симеончо

    15 3 Отговор
    И аз ви управлявах, вервайте ми ...8 г. и ви оправих, себе си , родните и неродените внуци. Повервайте ми.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    2 9 Отговор

    До коментар #92 от "Разпознах ви":

    И аз та разпознах бре Каун..!! Тебе те лашках под моста на НДКто,не помниш ли...
  • 135 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "Анти комунист":

    Ква битка продължаваш бре Каун...???
  • 136 Бубу

    9 10 Отговор
    Този писател, дето нито съм го чул, нито съм го чел, що не си пише книжките ами се пробва икономически съвети да дава. Колкото до макарон, той с едни такива действия сега ще си запази властта а последствията друг ще плаща, пък и защото е голям икономист доведе страната с и до това че месеци наред стачкуваха вместо да работят. Законите на икономиката са, обективни и рано или късно се задействат тогава същата тази франция, водена от същия голям умник макарон пак ще бъде парализирана. Не е важна дипломата на бойко, важно е че се действа с разум с вслушване в гласа на хората и в крайна сметка всяко усилие се възнаграждава и драги ми писателю, не ми давайте франция за пример по отношение на икономика има други страни от които е по удачно да се взема пример.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Дон Нума Пумпилио Сермиенто

    6 8 Отговор
    Няма по велик от Боко,където и да го сложиш ,него жокер му не требе.
    Само могат да се учат от него.Бай Тошо го оцени народа след 20г.,така ще стане и с Боко.До сега не съм гласувал,но има ли избори,аз съм взел своето решение
  • 139 Наблюдател

    12 4 Отговор
    Борисов може от финанси да не знае, но тия около него все някой знае. Може да ги гняви и шашка, но сигурно дава по едно ухо на това което му опяват. И съответно при добри резултати ги представя от първо лице. А и нахитря като героя на Елин Пелин с бирника в каруцата. Знае да върти мурафети и в България и отвън. Пък и му минават. Та така с нашето момче от покрайнините.
  • 140 ТЕ И УЧИТЕЛИТЕ НА БОЙКО

    13 4 Отговор
    СА БЕЗ ДИПЛОМИ , ДОГАН И ПЪРВАНОВ ВИЗИРАМ .
  • 141 Шопендар

    10 13 Отговор
    Само комунистите разбират от политика и икономика,и те го доказаха.за 70години докараха България три пъти до фалити,от които фалити комунистите излязоха богати като крезове
  • 142 Шопендар

    9 11 Отговор
    Само комунистите разбират от политика и икономика,и те го доказаха.за 70години докараха България три пъти до фалити,от които фалити комунистите излязоха богати като крезове
  • 143 VVV

    10 6 Отговор
    Тоя и за икономист ли се мисли ??? Нека да го видим колко реално струва нашия ,,виш пожарникарист,, Когато идва тоя некадърник на власт цената на златото е 340 $ за тройунция . Сега цената е пет тъти по висока а този дегенерат с кетап за виша раса държи целия резерв във хартия наречена евро. Този некадърен ,,икономист,, ако не беше дошъл на власт сега щяхме да сме пет пъти по богати .Дегенерата с претенции за вишу държи 20 милиарда в евро .ДЪРТ ДЕГЕНЕРАТ С ГОЛЕМИ ПРИТЕНЦИИ ОТ НИСКА НИВО
  • 144 Анонимен

    8 2 Отговор
    В случай,че има още неразбирали да споделя какво е всичко което се случва сега.
    Подготовка за Новия световен ред.Вече е факт хората как започват да се изолират и да се отдалечават един от друг или като прокажени да стоят на дистанция,което променя колективното съзнание и страхът е В основата на един добре създаден конфликт.След това икономическата катастрофа ще доведе до още по-голяма паника и несигурност и като решение за промяна и предвид сигурността на стадото ще бъдат предложени чипове.Така няма да има кражби и сива икономика, всичко става под контрола на системата и това,което сте гледали по филмите като Дилъри на време се превърща в реалност.
    Продължавате да спите и да се оставяте да бъдете водени и това е резултата от всичко това.
    И да подскачате на тази истина,след време ще се сещате какво съм ви казал,но всички овце си го заслужиха.

    Коментиран от #146

  • 145 БЕЗОБРАЗИЕ

    13 7 Отговор
    Бeзoбрaзиe! Брoeни дни прeди у нac дa бъдe рeгиcтрирaн първият зaрaзeн c СОVID-19 и прeди дa бъдe oбявeнa извънрeднa cитуaция, зaрaди рaзрacтвaщaтa ce cмъртoнocнa пaндeмия, oт държaвния рeзeрв, прeз cтoкoвaтa бoрca, ca прoдaдeни жизнeнo вaжнитe aпaрaти, нужни в мoмeнтa зa cпacявaнeтo нa чoвeшки живoти. Нaй-cкaндaлнoтo e, чe държaвaтa ги e прoдaлa нa бeзцeницa, a в мoмeнтa ce oбcъждa oт къдe и кaк дa ce купят.
  • 146 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #144 от "Анонимен":

    Ето видеото в което се говори за Новия световен ред и фамилия Рокфелер
    https://youtu.be/X5UaTUBt04M

    Защо ли човека не е между живите след като разкрива този заговор?
    На господарите не им пречи по принцип да се говори за тях и да знаете те пак ще си осъществят плана,вече е факт!
  • 147 Нане

    15 5 Отговор
    Просто управление + прост народ = слаба държава!
  • 148 Паисий Хилендарски

    4 3 Отговор
    "Храбрият силдат"не разбирам,затова питам Чеков дали разбира това:GAY
  • 149 Дон Кихот де ла Банкя или Барба Ганьос

    15 6 Отговор
    Злобейте, злобейте. Аз ще покажа и нотариалния акт от къщурката в Барселона.
  • 150 Слави Славов

    14 8 Отговор
    Каква диплома може да има Барба Боко?!Аз мога да нарисувам десет такива,но това не значи,че са истински и имат някаква стойност и като вземем предвид,че същия не може правилно да състави едно изречение,всичко е ясно!Моето лично мнение е,че той няма даже пети клас, и всичко е пунта-мара,да се издигне в очите на слепия български народ,който му позволи да управлява и разсипе България!
  • 151 Ван

    10 6 Отговор
    Боко, кучкара на сикаджиите от орбита! Супер икономист!?
  • 152 Завършил на ул. ЖДАНОВ..

    7 5 Отговор
    Приравнената гражданска специалност на помпирсскио факултет по Бацовото завършване бе инженер ВиК.. А сега си прочетете за пробата с тръбата за Перник.. Щото занаятя требе да са упражнява, за да не се забравя.
  • 153 разума

    7 3 Отговор
    Скъпи съграждани, господ изпраща тази възможност хората да се освободят от старото поколение вкопчило се във властта за да даде възможност на новото по каленото и издръжливо да покаже възможностите си.Ако и това не помогне да тръгнем по начертания от него път за да изпълним мисията си за която ни е създал това ще е последния ни шанс.
  • 154 Луд за връзване

    15 4 Отговор
    Ако Макрон не вземе правилните мерки да предпази френцкия народ, жълтите жилетки ще влязат в Елисейския дворец и ще го обезглавят ритуално, но ако Борисов ни остави да измрем от глад, НИКОЙ от нас няма да тръгне срещу него, и той добре знае това, или всеки народ си заслужава правителството !
  • 155 Д.Кънев

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Коя диплома":

    Като всеки дърт комунист второ поколение Бойко обича да се самоизтъква.Знае се какво е учил.Но аз искам да зная някои дребни,мънинки неща от живота му.А то е 1.На кого е кръстен. 2.Има ли кръщелно. 3.Как точно са го репресирали в Симеоново.4.Какво стана с ония Видински цигани,които Видинските цигани изритаха от Видин великият главен секретар на МВР при сСимеон Бойко Борисов разходи из държавата уж да ги засели някъде,но всичко просто се замете някъде.Ето това искам да зная.

    Коментиран от #180

  • 156 Луд макс

    10 1 Отговор
    Защо не намерят тези хора дето пуснаха ковид19 или ще чакаме ковид20 като опитни мишки сме 50 човека владеят целият свят и се гаврят с всички хора
  • 157 Чавдар войвода

    4 13 Отговор
    Другарят Чеков се е объркал, леко. За дипломата на Мая Манолова, трябваше да пише.
  • 158 Надежда Петрова

    9 2 Отговор
    Отдавна трябваше заплатите освен на депутатите, на всички в държавата да ги направят като на европейците. Защотосъс минимална заплата европеиците прекарват почивката си в България като богаташи. Но българи с минимална заплата не може да си купи само билета за пътуване в западно европеиските държави.
  • 159 Сандра Бориславовска

    11 3 Отговор
    Когато премиера се среща на четири очи с негов колега, сигурно разговарят с езика на глухонемите. Така може да го помислят че е глухоням. Хубаво е политиците да имат образование и да знаят английски дори и някои друг западен език. Така ще могат да контактуват безпрепятствено с колегите си по света и ще бъдат полезни не само за себе си но и за държавата.
  • 160 Иваило Ангелов

    7 4 Отговор
    Тази прегръдка много скъпо струваше на транспортния бизнес в България.
  • 161 Ваня Давидкова

    6 4 Отговор
    Прахосаните пари са изтребител геит можеше да се ползват за увеличаване приходите на населението.
  • 162 Прозорливост

    2 1 Отговор
    Седя и мисля : " НЯКОЙ " иска да ни вразуми - погледнете какво ни трябва сега , от какво се нуждаем ?" ТОЙ" иска да ни каже много неща - някои човеци се самозабравиха от лакомия и алчност ,от чувството за " още" и " още" , а не му е нужно толкова многоооо.Хорааа, сега имате време - седнете и помислете, Ама трезво и разумно .Да преосмислим ценностите ,за които си заслужава да се живее !!!!!!¡!!!!!!!!!!!!!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Гост

    0 2 Отговор
    Позаслушах се малко по Нова снощи какво обясняват разни министри и как се правят на велики и си приписват заслуги за ситуацията в Бг.Толкова повърхностни неща говорят за да прикрият истинските опасности следващи в резултат от извънредното положение,че чак се чудя кой им вярва?За състоянието на банките най-интересно е да отбележа,че се дават кредити срещу постоянен договор,но сега след като спряха работа толкова фирми и няма нищо сигурно какво ги толли постоянния договор,ако се залее борсата от съкратени безработни хора?
    Помоща за държавата да даде процент пари за да не се съкращават работници не е ли за да избегнем суматохата и това,че безработните отиват на нейната хранилка,а бизнеса спира да работи и държавата няма от кой да събира пари.
    Тази картинка защо не се забелязва и никой не коментира?
    И най-трагичното е,че паниката във всеки е за парите,тяхната липса,а тях някой ги печата.
    Не е жито или нещо друго да страдаме,че природата не ни дава,защо е тази истерия и паника хора?Действайте и правите нещата които можете и са от първа необходимост без да търсите пари,а удоволствие и удволетворение от свършеното, аз се научих да го правя и съм спокоен и доволен.
    Ситуацията идва да ви научи и промени,променяйте се,не чакайте да получите нещо различно от това досега,както коментирате пак ще се крадат и усвоят пари.
    Жертвата във вас говори и за това пак ще стане същото,защото мислите и възприемате действителността като жертви.
    Сменете мисленето и се зах
  • 165 Мордекай

    1 3 Отговор
    Отявлен копекаджия е това авторче , нищо не казва и нищо не е свършил за добруването на България и народа и. Поредния който плюе всичко българско и българите по команда , нещастник. Неговата цел нищожния му животец е само деструктивна нищо градивно , да има за ляба и салама , а кой ще цапами ... ами който ... за който ми платят , мекере.
  • 166 1122

    0 4 Отговор
    Да не забравяме,че Франция е имала и още има КОЛОНИИ които ограбва ежеминутно!Част от Канада,Нова Каледония и редица още държави в Африка и по света.За това недейте плака на чуждото умряло,защото не знаете къде му е главата,и къде му е оная работа.Да не плачете над оная му работа.
  • 167 Болярин

    2 2 Отговор
    БожидарЧо,(Чеков) ти си от онези "лисици", дето всяко грозде им е кисело, защото все им е недостъпно !
    Погледни се в огледалото, ако имаш вкъщи - някои се плашат от себе си и премахват всичко отразяващо истината !!!
    А самодоволната ти мазна ( до препечено прасенце - физиономия, подкрепена от сребролюбието във фамилното ти име, предвид ЧКОов...)
    външност е красноречива и за партийната ти принадлежност, с апетит към "червените кошнички"...
    Я си спомни Ти каква диплома имаш и как си ДОПЪЛЗЯЛ до нея !!!
  • 168 Посочващ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коя диплома":

    За висше и за научна степен.
  • 169 Посочващ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Коя диплома":

    За висше и за научна степен.
  • 170 CHOVEK

    0 0 Отговор
    are stiga ste mu jali k....a na Boyko Borisov .
  • 171 CHOVEK

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ФАКТ":

    fakt ako toy e tap kato pan to ti si napravo OLIGOFREN i izvraten bolen komplexiran mozak .Ti ne si dostoen na premiera i pradniata da mu pomirishesh be ohluv
  • 172 Гойко Митич

    3 1 Отговор
    Мутра, генерал, кмет, министър председател.Постоянно ни успокоява че не ще да става президент, защото ако той реши ще стане и президент.Не знае един език.Винету е нагъл и пробием.
    Ще свърши много по зле и от Т.Живков.
  • 173 Анонимен

    2 0 Отговор
    Един проблем няма как да бъде разрешен със същият начин на мислене с който е създаден,казва Айнщайн. Къде е разковничето и пътя за излизане от кризата,която не е от тази ситуация с вируса? Народа е жертва защото реве,че го управляват крадци,мафиоти и прочие.Не носи да поеме отговорност за живота си и чака да се появи някой друг.Аз ако съм жертва и приемам всеки,че ме краде и използва,ще си привличам такива хора,защото все чакам друг да се грижи или организира живота ми,а с това само влизам в един омагьосън кръг и си привличам доказателства с които излизам прав,но тогава проблема в мен ли е или в другите? В мен е защото моето мислене и възприятие е едно и също и аз след като не правя нещо различно няма и как да получа нещо различно,нали? Да правиш едно и също нещо и да очакваш нещо различно е лудост казва Айнщайн. И стигам до извода-Проблема е в мен,значи и решението също. Излизам от ролята на жертва и започвам да нося отговорност за действията си и живота и се уча да се уважавам,след което започвам да виждам другите как ме уважават. Ето това е нужно да направи всеки един от нас за да настъпи промяна и да излезе от тунела.
  • 174 9мм

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "по добре жив тук":

    като дойде пикът на заразата тогава пак драсни някой ред...Бог да пази България...
  • 175 Станислаеа

    2 0 Отговор
    Пълна глупост-можеше със същата сила да сравните как харчи сега един милиардер и един бедняк.
  • 176 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "читав читател":

    Знам че е инженер и че е имал за жена млада и красива жена лекарка приятелка красива умна, изучена за да го харесват интелигентни жени значи е нещо Бойко Борисов
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Живко Йорданов

    1 2 Отговор
    На който не му харесва управлението на държавата да отиде във Франция или да изчака следващите избори и да гласува за БСП! Те ще ни „оправят”!
  • 179 Петър Берон

    1 0 Отговор
    Като чета коментарите виждам, че малцина са разбрали какво иска да каже Божидар Чеков с тази публикация. Предлагам ви моя прочит :
    България се нуждае спешено от отпускане на огромен финансов ресурс за
    1. Закупуване на тестове и маски (стотици хиляди)
    2. Създаване и екипировка на болнични легла за спешни случаи (няколко хиляди)
    3. Логистика за тестуване на населението и слагане под карантина и изолация на болните.
    4. Финансиране на спряната икономика за няколко месеца поне.

    Понеже сумата е огромна и се брои в десетки милиарди евра, Борисов се очаква да не е на висота за взимане на такива решения, защото до сега е управлявал държавата като холдингова фирма защитаваща интересите на подфирмите, а не като истински държавник, защитаващ интереса на гражданите.
    Сиреч, докато измисли схема как да заеме огромната сума и от къде да я прекара, така че европейските му партньори да не го скастрят, рискува да изгуби ценно време и да изпусне възможността да спаси нацията от паниката и хауса която ще настъпи при масовото измиране на хора поради недостиг от легла, персонал и логистика и то съвсем скоро.
    Във Франция също загубиха малко време, но взеха светкавични мерки за отпускане на неограничен държавен ресурс. И сега се работи по 4-те горепосочени приоритета. Без да говорим че франция е много по-напред с броя на места и персонал.
    Южна Корея и Китай ни показаха пътя и метода да се спасим, реагирайки бързо. Ще е жалко да пропуснем тази възможност поради некомпе

    Коментиран от #181

  • 180 Д.Кънев

    1 1 Отговор

    До коментар #155 от "Д.Кънев":

    Виждам че има и не съгласни с мен.Е всеки има право на мнение независимо дали са прави или криви.Но аз твърдя и мога да го докажа че Бойко Борисов е започнал земният си път с ЛЪЖА.Е той няма пряка вина за това.Както и КриСталина Георгиева е започнала земния си път с лъжа и продължава да лъже.Е всичко това го зная от медиите.
  • 181 Божидар Чеков

    1 1 Отговор

    До коментар #179 от "Петър Берон":

    Времето Петре. Чергата гори и време за губене няма. Кой ще плаща заплатите, дори и 50% утре? Фактурите, заплатите, пенсиите? Макрон не е пожарникар, но реагира като такъв. Борисов е уж дипломиран пожарогасител, но предпочита да рита топка, вместо да свика национален съвет за спасение на България.
  • 182 ББ Винету

    0 0 Отговор
    200 лв. пенсия или короната.Казах.
  • 183 Вече_дядо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Проклети са бъдем":

    Не е ли по-добре да почистим...
  • 184 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    Извади я , за даможе да и ползва ЕГН- то , за разходки от 5 до 10 ч. в магазините .