Last news in Fakti

19 Август, 2012 14:28 3 982 5

Цените на горивата задълбочават кризата

  • горива

Идат фалити на бензиностанции

Цените на горивата задълбочават кризата - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Увеличаването на цените на горивата ще доведе до засилване на недоволството към управляващите и до задълбочаване на кризата, прогнозира в предаването на БНР "Неделя 150" финансовият експерт Кольо Парамов. Нещата ускорено вървят на там. Има няколко основни фактора, които диктуват тази цена и днес българското правителство е в невъзможност да регулира цените, каза Парамов.

Според председателя на асоциацията на собствениците на малки и средни бензиностанции Ивайло Николов, високите цени на горивата ще доведат до фалити на бензиностанции.

Бившият министър на икономиката Трайчо Трайков заяви, че би трябвало да сме на първо място по ниски цени и на второ по цени на дизела. Според него, това което правителството може да направи , е съществуването на свободна конкуренция.

Людмила Елкова от партия "България на гражданите" посочи в предаването, че акцизите са общностна политика и не могат да бъдат намалени. Тя посочи, че ДДС се начислява върху горивата във всички страни на ЕС.

Два дни след като заяви, че Европейската комисия може да се намеси, ако горивата у нас поскъпнат твърде много, министърът на транспорта Ивайло Московски обясни, че е направил само предположение.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 W164

    0 0 Отговор
    вече почти всеки ден цените се качват.бензина в лукойл вече е 2.73 а дизела си остава 2.67
  • 2 IceHeart

    0 0 Отговор
    Толкова много писано, нищо съществено не е казано! :(
  • 3 нещо смислено по темата

    0 0 Отговор
    Напротив точно задно с правителството ни го вдигат, как да няма контрол, има контрол, само ,че посоката е НАГОРЕ!!!
  • 4 ха

    0 0 Отговор
    Така ,ами ,в Гърция е 4 лв,ааааааааааа, ........................,Аве нямали да завали 3 деня бензин и слама,па на 4-тия да удари една гръмотевица ве,да..а и държавата скапана да..а
  • 5 кат са развъртяхми...

    0 0 Отговор
    Грозна работа, какъв само ни го завряха с този ЕС.... Стигнахме до там, че от ЕС да ни определят цените на горивата! Видяла жабата че подковават коня - и тя си вдигнала кракът...

    п.п. Това последното се отнася за нашата държава и присъединяването и към ЕС.