ФАКТИ.БГ

Разработчиците на пандемията и ваксината са едни и същи

Целите на организаторите на COVID-19 са очевидни: намаляване на населението, увеличаване на американското и британско влияние и получаване на свърхпечалби

Публикувана: 17 Октомври, 2020 19:01
117 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 13673
Разработчиците на пандемията и ваксината са едни и същи
Илюстративна снимка, Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 136 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На Нюрнбергския процес фашистка Германия беше обвинена в престъпление срещу мира, във военни престъпления и престъпления срещу човечеството. Тези обвинения включваха планиране, подготовка, развръщане и водене на агресивни войни в нарушение на международните договори, както и жестоки убийства, поробване и унищожаване икономиките на други страни. Именно тази квалификация е одобрена от Общото събрание на ООН като признаци на престъпления срещу човечеството, пише в свой анализ Александър Садовников в zvezdaweekly.ru.

Началото на настоящата пандемия е предшествано от поредица съмнителни биологични проучвания и експерименти, включително създаването на химерен коронавирус за прилепи, който е преобразуван от учените така, че да не поразява имунната система на човека.

COVID-19 показва някои странности в своята структура.

Например т. нар. протеин с шипове, който е отговорен за инфекцията, съдържа последователности, които според много експерти са изкуствено създадени, т.е. вирусът е резултат от зловреден умисъл, а не е резултат от случайни мутации. Следователно пандемията също е създадена от човека, което означава, че с нея се преследват нечии специфични престъпни цели. Като се имат предвид броя на болните, броя на жертвите, техните страдания, отрицателното въздействие върху икономиката, както и изискването на параграф 1 от Конвенцията за биологично и токсично оръжие, който забранява развитието на смъртоносни микроорганизми, вирусът може да бъде квалифициран като престъпление срещу човечеството.

Кой и как създаде молекулярната платформа на "корона вируса"

Изявленията, направени от представители на световния политически и финансов елит в продължение на няколко десетилетия „за необходимостта от намаляване на човешкото население поради пренаселеността“ и истерията от последните години на Бил Гейтс и на други западни "експерти-биолози" за неизбежността на многобройни смъртоносни пандемии в близко бъдеще, са неразделни части от един процес - подготовка за световна биологична война. Целите на организаторите на COVID-19 са очевидни: намаляване на населението, подкопаване на икономиката на страните-конкуренти и на противниците, увеличаване на американското и британско влияние, получаване на свърхпечалби от западната фармацевтична индустрия, а главното – започване на световна биологична война.

Как върви подготовката за тази война и кой е разполагал с подробна информация за инфекциозните и токсикогенни свойства на вируса много преди той да бъде внедрен сред хората?

За „образец“ от нов тип пандемия е взет „испанският грип“, който според различни оценки през 1918-1919 г. е унищожил от 60 до 100 млн. души. За тази цел служителите на Института по молекулярна патология на американската армия (AFIP) през 1997 г. изземват белодробна тъкан от жител на Аляска, който умира през 1918 г. от испанския грип и е погребан под вечна ледена покривка. През 2002 г. щамът H1N1 на това заболяване е пресъздаден.

Разбираемо е защо той не е бил използван за предизвикване на пандемия. Тъй като само Америка има този вирус, източникът на инфекцията веднага ще стане очевиден. Освен това човешката генетика през миналия век би могла да развие ефективен имунен отговор на испанския грип и поради това няма да бъде постигнат разрушителен ефект.

Има редица интересни „съвпадения“. През същата 2002 г. за първи път е открит вирусът SARS, който причинява епидемия в Китай. През същата година китайската изследователка Ши Дженли (Zhengli-Li Shi, Институт по вирусология в Ухан) за първи път в света изолира коронавирус от кръвта на прилепите и се убеждава в пандемичния потенциал на SARS. Но не само тя го констатира. Американската агенция за международно развитие стартира програма Predict, която има за цел да изгради база данни за зоонозни вируси (предавани от животни на хора). В резултат на това до 2019 г. със средства от правителството на САЩ е създадена база данни с 2000 вируса, от които 1500 са открити от Ши Дженли. Сред тях 160 коронавируси са подобни на SARS.

И още един интересен факт стана известен през 2002 г. Учени от Нюйоркския държавен университет в Стоуни Брук (SUNY) за първи път синтезираха полиомиелит от синтетична ДНК, която беше унищожена в САЩ през 1979 г. Работата бе финансирана от Пентагона.

Това отвори "кутията на Пандора", защото доказа възможността за създаване на живи вируси, използвайки метода на синтетичната биология. Но най-голям принос за създаване на молекулярната платформа COVID-19 има съвместната работа на Университета в Северна Каролина (САЩ), Националния център за токсикологични изследвания (Арканзас, САЩ), Харвардското медицинско училище (САЩ), Институтът по онкология на Дана-Фарбер (САЩ), Институтът по вирусология в Ухан (Китай) и Институтът за биомедицински изследвания (Цюрих, Швейцария).

През 2015 г., използвайки метода на синтетичната биология, те създават химерен коронавирус (химерният вирус е хибриден вирус, създаден чрез комбиниране на фрагменти от нуклеинова киселина от два или повече различни вируса. Комбинацията от два патогенни вируса драстично увеличава леталността на новия вирус – б. пр.) и чрез манипулации с шип протеин създават възможност да преминава от прилепи първо към цибети (род месоядни бозайници, които живеят в субтропичните и тропическите страни на Африка и Азия - б. р.), а след това и към хората. Още тогава някои учени заявиха, че „траекторията на заразяване на хора с такава химера би била катастрофална“.

Този химерен вирус е пряко свързан с настоящия коронавирус. Доказателство за това е проучването на норвежкия вирусолог Биргер Соренсен и британския професор Ангус Далглиш, публикувано това лято в „Тримесечен преглед по биофизика“. Според тези учени, така нареченият протеинов шип на коронавируса съдържа качества, които изглеждат така, като че ли изкуствено са поставени там.

В подкрепа на изкуствеността на коронавируса те цитират и факта, че той няма необходимите мутации, които се появяват при преминаване на видови бариери: прилеп - цибета, цибета - човек. Това означава само едно - вирусът е бил предварително напълно адаптиран към хората.

В създаването формулата на вируса особено значение има работата на Националният център за биотехнологична информация (The National Center for Biotechnology Information) към Националният здравен институт (NIH) на САЩ. Неговата задача е да разработи пътни карти за създаване на вируси и програмиране на техните свойства.

Изключително важна роля за финализиране на коронавируса имат американските частни лаборатории от ниво BSL-4, които не се подчиняват на никого и не се следят от никого. Никой не знае какво се случва зад стените им.

Друга интересна структура, без която схемата за създаване на пандемия би била непълна, е Институтът за моделиране на болести (Institute for Disease Modeling) на САЩ. Неговият профил е епидемиологично моделиране, включително симулация на разпространението на болести, като се има предвид вирулентността /способността на вируса да предизвика заболяване – пр./ и патогенността /способност за увреждане – пр./ на микроорганизмите, геоданните, климатичните и природни характеристики на определени територии и държави и други фактори. Преди това той моделира епидемии от заболявания като грип, морбили, малария, ХИВ, туберкулоза, полиомиелит.

Използването на вируса за заразяване на хората най-вероятно е извършено от Военно-медицинския институт по инфекциозни болести на американската армия (USAMRIID). Това е водещата структура за използване на биологични оръжия с богат практически опит, включително на американска територия.

Създатели, маркетолози, координатори

Експертите, взели най-активно участие в създаването на вируса и на маркетинговата подкрепа за организация на пандемията, са :

Денис Карол (Dennis Carroll), който ръководи финансираната от USAID десетгодишна програма Predict и която изследва над 2000 зоонозни вируса - тези, които могат да се предават от животно на човек. Именно с помощта на тази програма е отгледан химерният вирус, който стана основа за COVID-19. Това струва на американския бюджет 207 милиона долара.

Ши Дженли от Института по вирусология в Ухан заема важно място сред създателите и за първи път в света успява да изолира коронавирус от прилеп през 2002 г. Тя също е част от групата, отговорна за създаване на коронавирусната химера с методите на синтетичната биология, на която е придадена способност да игнорира имунна система на човека.

В тази група участват Vineet D Menachery, Boyd L Yount Jr, Kari Debbink, Lisa E Gralinski, Jessica A Plante, Rachel L Graham, Trevor Scobey, Eric F Donaldson, Ralph S Baric (Университета на Северна Каролина); Sudhakar Agnihothram (Национален център за изследване на отровите в Арканзас); Xing-Yi Ge & Zhengli-Li Shi (Институт по вирусология в Ухан); Антонио Ланзавекия (Институт по онкология на Дана-Фарбер); Scott H Randell (Институт по биомедицина, Цюрих); Уейн Мараско (Харвардското медицинско училище).

На 16 март тази година Imperial College London публикува математически модел на пандемията от коронавируса, който поради преувеличаването на мащаба и леталността предизвика истинска паника. Например, беше аргументирано, че през следващите месеци броят на смъртните случаи във Великобритания ще надхвърли половин милион, в САЩ - 2,1-2,2 милиона.

Създателите на модела са двама изследователи: Рой Андерсън, професор в Медицинския факултет на Imperial College London и директор на Центъра за изследване на редки тропически болести, и Нийл Фъргюсън, ръководител на Центъра за анализ на глобалните инфекциозни болести към Съвета за медицински изследвания на Imperial College London и Катедрата по епидемиология на инфекциозните болести. Те отговарят за маркетинга. В същото време Андерсън е и координатор на усилията за извличане на печалба от пандемията, тъй като е член на борда на британския фармацевтичен гигант GSK и участва при вземане на ключови решения от Welcome Trust, британската фондация за биомедицински изследвания. Гореспоменатият панически доклад от 16 март е част от PR кампания за популяризиране на ваксините.

Основен клиент на ваксината е Коалицията за иновации и готовност за епидемии (CEPI). Тя е основана през 2017 г. от фонда Welcome Trust, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и редица други структури. Във връзка с това нека обърнем внимание и на друг координатор и мощен лобист - Ричард Хачет, изпълнителен директор на CEPI, който преди това е заемал редица важни постове в Белия дом, свързани с биологичната защита. Той е и член на групата на Доналд Ръмсфелд, която пропагандира идеята за обща карантина като отговор на САЩ към възможно използване на биологични оръжия от Китай. Ричард Хачет е говорител на фонд Welcome Trust и се занимава с маркетинга на пандемията. На 6 март по Channel 4 News той казва, че при епидемията от испанския грип не е имало вирус, който да съчетава две важни качества - висока заразност и висока смъртност. В отговор водещата го обвини в материален интерес - да плаши хората, за да осигури финансиране за производство на ваксина.

Има една странност относно датата на създаване на CEPI. През ноември 2015 г. списание Nature публикува резултатите от създаването на химера на коронавируса, който както беше споменато по-горе, има пандемичен потенциал. И още през януари 2016 г. на форум в Давос е обсъдена самата концепция на CEPI и година по-късно тя е създадена. Именно през този период Бил Гейтс (един от основателите на тази организация) започва да твърди, че катастрофалните пандемии са неизбежни.

Бизнес-схема

Тя включва спонсори, разработчици на ваксини, производители на ваксини и координатори. Основното финансиране е осигурено от фондация "Бил и Мелинда Гейтс", фонд Welcome Trust, USAID по програма Predict. Освен това CEPI събира 2 млрд. долара от правителствата на редица страни за разработване на ваксина. Между другото, в рамките на пиар кампанията тя е позиционирана като „спасителката на човечеството“. Разбира се, за много пари.

Британският фонд British Welcome Trust е един от водещите спонсори на биомедицински изследвания в западните изследователски центрове с десетки милиарди лири. Впрочем фондация "Бил и Мелинда Гейтс" по-рано стана известна със скандал в Кения, където ваксината срещу тетанус, създадена с негови пари, доведе до безплодие на над 2 млн. жени.

Разработчиците на ваксина COVID-19 са: Американският национален институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID) в сътрудничество с биотехнологичната компания Moderna, Вашингтонския университет в Сейнт Луис, Военномедицинското командване на САЩ във Форт Детрик и Изследователския институт на армията Уолтър Рийд в Silver Spring, фармацевтичната компания Pfizer в партньорство с германската компания BioNTech, биофармацевтичната компания Sorrento Therapeutics и др. Във Великобритания тя се разработва от Института Pirbright, Университета в Кеймбридж, Имперския колеж в Лондон и компанията AstraZeneca.

Още един интересен факт. През януари 2019 г. британският фармацевтичен гигант GSK и Университетът в Куинсланд (Австралия) обявиха партньорство за разработване на молекулярна платформа за избор и мащабиране на производство на антивирусни ваксини. Достоверно може да се твърди, че след създаването на химера на коронавируса през 2015 г., изброените по-горе структури са знаели или са се досещали за свойствата на коронавируса и механизма за заразяване.

А сега за производителите. На 7 февруари тази година CEPI и GSK обявиха сътрудничество за разработване на ваксина срещу вируса 2019-nCoV. GSK предоставя на разработчиците достъп до адювантни системи (добавки, допринасящи за повишаване ефикасността на ваксината и нейната имунологична сила – пр.), разработени от компанията за ваксина срещу пандемия от грип. В САЩ желаещи да произвеждат ваксината са компаниите Moderna, Pfizer и редица други.

Отделно си струва да се споменат японските компании, които претендират за своя дял от тортата. В Управителният съвет на CEPI е Раджив Венкая, президент на отдела за глобални ваксини на японския фармацевтичен гигант Takeda Pharmaceutical. Тази японска мултинационална фармацевтична компания се смята за един от 15-те най-големи фармацевтични гиганти в света. Венкая е служил като старши директор по биологична защита в Белия дом от 2005 до 2007 г.

Вече споменатите Хачет, Андерсън и Фъргюсън са идеолозите на продължителната карантина. Налагането ѝ чрез сплашване предполага само едно - да принуди правителствата и обикновените хора да купуват ваксината. Между другото, след публикуването на програмните кодове на математическия модел на Андерсън-Фъргюсън, експертите го нарекоха „недостоверен“ и „пълен със софтуерни грешки“.

Моделиране на биологичната война

Нека обърнем внимание на още един важен аспект - репетицията на биологична война. За тази цел през май 2003 г. в САЩ се проведе Национално учение по противодействие на тероризма TOPOFF-2, на което е моделирано отразяването на вирусна атака от някаква условна терористична група GLODO. Целта е да се определят слабостите на взаимодействието между федералните и местните силови и медико-биологични структури при възникване на терористична заплаха.

За учението е разработен сценарий в обем от 200 страници. Според него в центъра на Сиатъл терористите взривяват т.нар. "мръсна бомба", причинявайки грандиозно радиоактивно „замърсяване“ на района. След това действието се пренася в Чикаго, където „болни“ пациенти с грипоподобни симптоми започват да се приемат в болниците. Броят на пациентите рязко се увеличава, след което, според сценария, епидемията обхваща Канада и други части на света. Това предполага, че срещу Чикаго е използвано биологично оръжие на базата на неизвестен вирус с пандемичен потенциал. Впрочем дали този вирус наистина е толкова неизвестен?

Нека напомня, че година по-рано САЩ пресъздадоха щам на живия вирус на „испанския грип“. Поради това целта на учението е моделиране реакцията на противника при въздействие с американско биологично оръжие и възможното му противодействие. Бяха отработени и действия в случай на самоинфекция от този вирус на територията на САЩ, причинена от изтичане или от преднамерено действие на сътрудници от секретните лаборатории.

През май 2003 г. в САЩ се провежда Национално учение по противодействие на тероризма TOPOFF-2.

Това учение се оказа най-голямото в историята на подобни мероприятия. Вероятно на него са дадени „перспективни“ и „необходими“ препоръки във връзка с решението на някого да реализира пандемията на практика.

Превод: Гергин Гергинов, Гласове

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 136 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Петър
1 Отговор
А добро утро.

Коментиран от #86


Оценка:
-13 +213

Някой си
2 Отговор
А защо по-горе изброените не са арестувани и разстреляни?

Коментиран от #13, #16


Оценка:
-8 +219

Петър
3 Отговор
То не е трудно да се сетиш че някои хомошмайзер е пуснал тоя КОВИД19.

Коментиран от #44


Оценка:
-10 +157

BGnewgeneration
4 Отговор
Ако сте уважавана медия би било добре да не публикувате такива глупости. Не всички хора са умни, а и голяма част са лековерни от глупост и започват да вярват на такива щуротии. Ако всичко това беше вярно, китайците нямаше да отказват експерти на СЗО.

Коментиран от #8, #12


Оценка:
-266 +42

Пешо
5 Отговор
Интересна статия

Оценка:
-14 +124

Антирадевист
6 Отговор
Във времето на фейковете мога да приема донякъде това писание. Но понеже е от руски източници, имам големи съмнения. Те московците са майстори на фейковете.
Напълно е възможно този вирус да е изкуствен, Даже е много вероятно. Но така да се представя, ей, това е пълна глупост - разширяване на американското и британското влияние. Че нали рано или късно американците и британците ще разберат това. И после?

Оценка:
-163 +29

да де
7 Отговор
Ако всичко това е вярно трета световна война е в ход.

Коментиран от #11, #19


Оценка:
-8 +141

8
Този коментар е премахнат от модератор.
BMB
9 Отговор
Ко праим ся ?!

Коментиран от #23


Оценка:
-1 +37

Крал Мас
10 Отговор
Китайските комунисти приложиха груби способи на борба. Много добра идея е, да се преориентира макроикономиката и да се изолира Китай, но е скъпа трудно постижима.

Оценка:
-41 +17

Това е единственият смислен
11 Отговор

До коментар #7 от "да де":


коментар до момента.

Оценка:
-1 +39

Антирадевист
12 Отговор

До коментар #4 от "BGnewgeneration":


Точно защото е много вероятно да е верно, китайците са отказали на СЗО. А тоя "голям мозък" Бил Гейтс е много съмнителен. Откъде ще знае още преди две години за този вирус и откъде ще знае кога ще свърши пандемията (или по-точно кога ще бъде спряна? Вероятно някой гадател му е казал? - Хахаха.

Коментиран от #113


Оценка:
-14 +121

Сигурно е необходимо
13 Отговор

До коментар #2 от "Някой си":


първо да мине през съд и да бъде доказано.

Коментиран от #20


Оценка:
-10 +15

Факти
14 Отговор
Когато фактите говорят боговете мълчат !

Коментиран от #17


Оценка:
-8 +58

Дедо Шишарко
15 Отговор
То е ясно, че вирусът е изкуствено създаден и то от китайците,а не от америнците,но на путинските тролове не им изнася.

Коментиран от #18, #21, #36


Оценка:
-108 +13

Антирадевист
16 Отговор

До коментар #2 от "Някой си":


Наивен въпрос. Там действат други правила. Казват им Money. И то много !
Рано или късно ще ги погнат.
Имам странното чувство, че се прави опит за достигане на 1% смъртност в световен мащаб. Това прави около 70 милиона хора. Сега са около 40. За 10 месеца. Нарастването е в някаква особена крива, но не е аритметична, не е геометрична. Не знам какво значи експоненциална (нека ако някой знае да обясни), но по груби изчисления април-май догодина тази пандемия ще бъде спряна.

Коментиран от #91


Оценка:
-6 +42

"Боговете
17 Отговор

До коментар #14 от "Факти":


сигурно са полудели." - в две части: "за" и "против". Следва продължение...Очакваме включване от специалистите от "форум-студиото" на "Факти".

Коментиран от #22


Оценка:
-10 +3

Ти това ли разбра
18 Отговор

До коментар #15 от "Дедо Шишарко":


от статията? Верно, че е дългичка, ама...?!

Оценка:
-2 +31

Антирадевист
19 Отговор

До коментар #7 от "да де":


Да, де. Що да трошат къщите. Може да им потрябват. А населението наистина е много. Планетата все по-трудно се справя с това, а за разселване по други планети - забравете:
1. Няма такава техника, която да изнесе населението
2. Човекът се е превърнал в опасност за Космоса, в който нещата са много свързани и не ни искат.

Оценка:
-11 +22

Антирадевист
20 Отговор

До коментар #13 от "Сигурно е необходимо":


И ти си мислиш, че ще има доказателства. Освен това там корупцията е толкова огромна, че половин-един милион за някои като Гейтс са нищо.

Коментиран от #27


Оценка:
-8 +35

Антирадевист
21 Отговор

До коментар #15 от "Дедо Шишарко":


Заедно са го работили, а китайците са го пуснали по света.

Оценка:
-25 +12

Антирадевист
22 Отговор

До коментар #17 от ""Боговете":


Няма да прекъсваме за реклами :) :)

Коментиран от #30


Оценка:
-12 +5

Антирадевист
23 Отговор

До коментар #9 от "BMB":


Пазене до колкото може.

Оценка:
-10 +8

Матей
24 Отговор
Ще рече човек,поредната конспиративна теория,но звучи правдоподобно.Знаем ги американците на какво са способни,дори да пуснат зараза ,която ще порази и тях.Е,ДОСЕГА НИЩО КОНКРЕТНО,но и щатите бяха под карантина.Може би за да се навреди на Д. Тръмп,като им се срине икономиката,започна хаос,негърски изстъпления и на изборите да се провали.Това сега е фикс-идеята в САЩ,ИЗБОРИТЕ НА ВСЯКА ЦЕНА,и всички средства са допустими.

Коментиран от #35


Оценка:
-1 +61

Мисирков
25 Отговор
Чакайте малко - та нали COVID-19 е измислица и не съществува? Как тогава някой го е разработил? Сега тъпанарите съвсем ще се объркат. Теорията за разрбаотването на вирус и ваксина изглежда доста по-реалистична, от тази за световната конспирация и договарянето на всички страни да си съсипват икономиката и да си избиват населинето.

Оценка:
-42 +13

КАКВО Е ТОВА ?
26 Отговор
Все едно че чета руската преса . . .

Коментиран от #50


Оценка:
-51 +13

Не знам дали ще има доказателства,
27 Отговор

До коментар #20 от "Антирадевист":


но за присъда, особено смъртна, би трябвало първо всичко да се докаже. Поне на теория.

Оценка:
-3 +12

Сокола
28 Отговор
Забелязвате ли, че конспираторите отричащи съществуването на коронавируса изведнъж замлъкнаха. Хора вирус има. Все повече и повече мой приятели и познати се разболяват от Ковид. И то млади хора. Направо е много притеснитилно положението.

Коментиран от #32


Оценка:
-37 +16

Деда ви Кольо🦏
29 Отговор
Ракийка момчета е истината

Оценка:
-8 +16

И все пак е добре да се знае,
30 Отговор

До коментар #22 от "Антирадевист":


че има "продуктово позициониране". Приликите с действителни лица и събития са "случайни". :D

Оценка:
-6 +7

по скоро
31 Отговор
са в бизнеса с тоалетна хартия и алкохол...

Оценка:
-3 +9

А не...
32 Отговор

До коментар #28 от "Сокола":


То това е от друго. Те са от първите, които коментират сутрин под статията за "новия рекорд". Стават рано, рано, даже и днес. От 7 докъм 9-9:30ч. бяха постнали около 70 коментара, и сега вече спят. А пък "хипохондриците" се наспаха като пичове в събота, закусиха, пиха по едно кафе и чай тогава отвориха да погледнат днешните статистически данни за COVID.

Коментиран от #39


Оценка:
-5 +8

no name no face no number
33 Отговор
То това со е ясно от самото начало болестите ХиВ Торс, Ковид са на една осноеа изключено е природата да ги сътвори толкова сходни.Бил Гей и още е такъв и неговата първобитна ментално държава се опитаха да накиснат Китай, но не им мина номера.Иначе знаем още от атентатите на 11, че на управляващите фащ не им пука за тяхното население

Оценка:
-5 +52

Гацо
34 Отговор
сраниеиеиеиеие....ще се усерееем...

Оценка:
-4 +3

(Без да говоря за конкретния случай),
35 Отговор

До коментар #24 от "Матей":


но отличителна черта на конспиративните теории е, че все звучат достоверно. Даже и когато си противоречат. :D

Оценка:
-7 +8

ТУри очилата,
36 Отговор

До коментар #15 от "Дедо Шишарко":


и прочети още веднъж.

Оценка:
-1 +9

no name no face no number
37 Отговор
То това со е ясно от самото начало болестите ХиВ Торс, Ковид са на една осноеа изключено е природата да ги сътвори толкова сходни.Бил Гей и още е такъв и неговата първобитна ментално държава се опитаха да накиснат Китай, но не им мина номера.Иначе знаем още от атентатите на 11, че на управляващите фащ не им пука за тяхното население

Оценка:
-3 +8

Хкй
38 Отговор
Тоя руснак е стигнал нивото на средностатистически конспиратор. Так держать. Апропо нали руснаците претендират за най-добрата ваксина.

Оценка:
-23 +8

Ти си пии
39 Отговор

До коментар #32 от "А не...":


Кафето и си гледай статистиките. Като ти дойде до главата и ще спреш да мислиш.

Коментиран от #40


Оценка:
-3 +7

Даа...
40 Отговор

До коментар #39 от "Ти си пии":


Още един неразбрал коментара. Много нахЪсани хора, брей, четат ама не осмислят.

Оценка:
-0 +6

ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ
41 Отговор
Затова оня рошавият, дето няма да получи втори мандат, продължава да казва "Китайският вирус"...

Оценка:
-2 +12

Жак Фреско
42 Отговор
Изкуственния интелект в наши дни е много напреднала технология без контрол, и е опасна за хората!Изкуственния интелект не се нуждае от вода ,органична храна и кислород,а само от енергия!Изкуственния интелект е навсякъде около нас даже и в телефона ни ползваме неговите приложения!

Коментиран от #45


Оценка:
-1 +15

Хоху
43 Отговор
След прочитането на статията стигнах до извода че Йелоустоун трябваше да изригне преди 15-тина години и да намали световното население с около 300-340 млн.

Коментиран от #51


Оценка:
-1 +17

Щото
44 Отговор

До коментар #3 от "Петър":


Те управляват бе, каун.

Оценка:
-0 +6

Думата "икуствеННия"
45 Отговор

До коментар #42 от "Жак Фреско":


някакъв код ли е? Гледам, че на три места си го написал/а така. Иначе в коментара ти има резон.

Оценка:
-0 +6

Всички са замесени!
46 Отговор
Глупостта няма край и граници. Дори Айнщайн е казал, че не е сигурен дали Вселената е безкрайна, но е сигурен, че човешката простотия няма край. Тези, които ръководят света, са изключително прости. Няма значение, че са прочели 1000 книги. Освен това са тотални нарциси и наглеци. Тези хора НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНАЯТ ГРЕШКИТЕ СИ! Затова винаги ще търсят вината в другите и винаги другите ще отнасят пердаха. За всичките беди на планетата е виновна тяхната политическа система. За замърсенията, за прекомерната раждаемост, за прахосването на суровини, за мафията и за абсолютно всичко е виновна политическата система, която тия създадоха и налагат. Голяма част от тях са поклонници на злото и садисти и те умишлено го правят това, но други са просто нарциси и идиоти, които не искат да видят истината и обвиняват другите. Според мен спасение няма, защото Кутията на Пандора е отворена. Освен световните милиардери се създадоха и много държавни и научни служители, които образуват така наречената Дълбока Държава. Всички работят в комбина за своето общо благо. Прекалено много маймуни има на клона и е неизбежно този клон да се счупи....и да падне върху главите на редовите граждани! Светът ще става все по-опасен и зъл, защото се ръководи от все по-зли и опасни индивиди. Хората ИЗГУБИХА ВОЙНАТА! Пасивноста и дребнавостта изиграха лоша шега на човечеството. Сега ще го ядат големия... Но на мнозинството от населението може и да им харесва, защото си падат мазохисти и перковци

Коментиран от #65, #108


Оценка:
-0 +45

Перо
47 Отговор
Изглежда,всичко е насочено към изборите в САЩ,да се неутрализира машинното гласуване,”поради коронавируса”.

Оценка:
-1 +10

Уди Кълвача
48 Отговор
Дори има филм документален когато отиват в Аляска да разкопават индианско гробище за да вземат щам от,, Инфлуенца( (Испански грип) който добре се е консервирал от ниската температура. Обяснението беше, че взимат проба материал от мъртвеца за да я имат и да разработват ваксика ако някой ден си бил върнал отново.

Оценка:
-1 +26

Горчивата истина
49 Отговор
Много фалшиви медии насаждат конспиративни теории, че короновируса е измама, с цел да подценим вируса, да се изпозаразим и да измрем. Ние и нашите близки. Хора не ставайте наивни жертви на убийствения англо-еврейски империализъм. ПАЗЕТЕ СЕ БРАТЯ!!!ЩЕ НИ ИЗТРЕПЯТ, КАТО МУХИ!!!!

Оценка:
-13 +16

Точно така
50 Отговор

До коментар #26 от "КАКВО Е ТОВА ?":


ПРЕВОДЪТ Е ОТ РУСКИ САЙТ. ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО.

Оценка:
-24 +6

Гост
51 Отговор

До коментар #43 от "Хоху":


Ами чакат го официално закъснявал....

Оценка:
-1 +3

История и наука
52 Отговор
През 1997 разумна програма побеждава световния шампион по шах Гари Каспаров програмата предвижда 250 милиона хода напред за секунди !Изкуствен интелект или свръх разумните програми в наши дни се обновяват сами без човешка намеса и могат да поемат контрола на планетата ако не се контролират!

Оценка:
-0 +15

Др Щросмайер
53 Отговор
Статията напълно удовлетворява очакванията на 80% от населението.

Коментиран от #58


Оценка:
-16 +5

Диверсант
54 Отговор
Ще си повторя един въпрос, който писах много отдавна. През септември 2019 година Доналд Тръмп каза. ПРИЗОВАВАМ АМЕРИКАНСКИТЕ КОМПАНИИ ДА СЕ ВЪРНАТ ОТ КИТАЙ В АМЕРИКА ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС, ЗАЩОТО ЩЕ ПЛАТЯТ СКЪПО..... Какво каза на дипломатичен език президента на Америка преди 13 месеца

Оценка:
-0 +15

Просветен илюминат
55 Отговор
Истинският проблем, свързан с грипната H1N1 епидемия не е „вирусът” или грипът, а профилактичната ваксина. От десетилетия медицината убива милиони хора с използването на химиотерапия и морфин като „лечение” на рака. Прилагането на ваксини за „предотвратяване” на болести ще доведе до същия резултат.На нас не ни се казва истината за ваксините, произвеждани от компании като Бакстер и Глаксо. Ако конспирацията на „Новия световен ред” (фраза, използвана многократно от Джордж У. Буш в неговите речи) не е само теория, то тогава е време да разберем, че всяка спринцовка ще съдържа не само отровни химикали, но заедно с токсичния коктейл и RFID микрочип с цел проследяване.Джейн Бюргермaйстер, австрийски разследващ журналист, заедно с ФБР е завела наказателно дело срещу СЗО, ОН и няколко високопоставени правителствени и корпоративни служители. Няма да чуете за това по CNN или други канали. Джейн Бюргермaйстер обвинява тези организации в биотероризъм и опити за извършване на масов геноцид.

Коментиран от #57


Оценка:
-3 +14

Диверсант
56 Отговор
И това че руски военни се притекоха да гасят пожара на Италия още тогава даваше отговори

Оценка:
-10 +2

Диверсант
57 Отговор

До коментар #55 от "Просветен илюминат":


Намери речта на Роберт Кенеди в Берлин също и Dot.ssa Gatti. В Италия където имаше най много починали Милано, Бергамо Брешиа е имало масова ваксинация на 850-900 000 човека против зимния грип. Именно там отидоха и руските военни

Оценка:
-5 +11

Русия
58 Отговор

До коментар #53 от "Др Щросмайер":


90% от коментиращите явно не са учили или са били двойкаджии по ЛОГИКА.
Още от древността логиката е инструментут за оценка на количеството разум в главата на даден индивид.
Кой има реален интерес от пандемия ?
САЩ и Западът? Защо? - За да са най-потърпевшите? За да саморазрушат икономиките си? За да си предизвикат бунтове и революции? За да хвърлят трилиони в нищото? За да отслабнат всячески пред нарастващите претенции и сила на глобалните си съперници?
Китай?И защо? За да се срине и той и да рискува господството на компартията? Има само една логична причина която да мотивира Китай да поведе биовойна за редуциране на населението на света. Това е голямото население на Китай, което би натежало повече след такава война. Но и потребителите на китайски стоки ще намалеят.
Русия? Защо не!? Само Путин има интерес останалия свят да се срине, както и възможности да създаде и разпръсне заразата. Логичният анализ показва това категорично.
Останалото е писания според "очакванията на 80% от населението". Които очаквания руската дезинформационна кампания умело формира.

Коментиран от #85


Оценка:
-28 +5

Добре дошла
59 Отговор
Боже как може 21 век е ...не е Средновековието ....

Оценка:
-1 +5

не може да бъде
60 Отговор
Все пак написаното може да се причисли и към конспиративните теории.Но вижте какво се казва за ваксината на AstraZeneca -в "нея се използва за вектор вирус на шимпанзе"-това е официалната терминология.Дали е възможно някой да се ваксинира с тази ваксин ,някоя сутрин се събужда ,отива пред огледалото в банята и в него вижда шимпанзе!?

Оценка:
-3 +8

Следя темата
61 Отговор
Ако цялата информация на една фармацевтична компания или на някоя известна клиника по вирусология бъде вкарана в разума на дадена програма, на практика от този момент програмата контролира всичко и може да прави каквото си иска зависи как и кой я е създал и възпитал!Тези програми могат да намерят всички отговори на даден въпрос и с точност да кажат кой е верния,човекът не е способен на това.

Оценка:
-1 +4

Тракторист
62 Отговор
През цялото време бях абсолютно убеден, че вируса е създаден от англосаксонците. Всичкото зло на Земята идва от тях. Фащ е леговище на сатанисти.

Оценка:
-0 +30

цветонато цвък
63 Отговор
Ееееее, страшен комплот. Почти всички западни био/фармацефтични фирми, с помощта на: Пентагона, Япония, Китай и неговото МО, некви шведски учени, курирани от Гейтс създават вирус за да... Редуцират населението на земята и унищожат всички икономики. Убаво, а после!? Гейц ко ша прай офисите около езерото Вашингтон, а големата електронна къща кой ша му я боядиса? Ще си останат самички с Мелинда да си плуват голи-голенички около кея с голямата яхта, на чист въздух. Тоя уиндоуса не мое да си стегне, от как са изкарали все е бъгав, населението щел да редуцира?! Фондацийката му е да не го дерат с 75% данъци, че ще требе да мести фирмата у Пловдив, плосък данък само там остана из неолиберасткия свят.
Верно е, че ще цака и данък "Баце", ама и там е тънкана, вместо държавните 10%, шариш на Бацко Боцко 9.5 (според Божков) и държавния ти го смотват през парламенто. Каскета бори битовизмите. Значи, ако не е фондация Гейтс, парата отива в шкафчето на Бою. А вируса е за парлама.

Оценка:
-2 +12

Доцента
64 Отговор
Щом източника на статията е руски ,ряботата е ясна..лъжи и пак лъжи като есичко създадено от ушанките които ни "освободиха" два пъти

Оценка:
-26 +4

Просветен илюминат
65 Отговор

До коментар #46 от "Всички са замесени!":


А кой ти каза,че са хора и четат книги?

Оценка:
-0 +9

Просветен илюминат
66 Отговор
Въпросът сега е не дали има измама, но по скоро защо в този момент от нашата история,измама се практикува глобално,без опити от никого в своето поледа успокои хората, без значение от медиите. Вместо това,минута по минута,те добавят към шумотевицата и страх.

Когато ходя да пазарувам,виждам ужаса върху лицата на хората и те се гледат едни други подозрително като че ли казват „ти носител ли си?” След това, разбира се, виждам изражението на лицата на хората, които имат задачата да търкат всичко, което сме докоснали, докато сме пазарували.

Когато всичко това утихне, това са хората, които ще хванат грип по време на „втората вълна”, което вече беше обявено, че ще се случи преди есента.

Оценка:
-1 +12

Просветен илюминат
67 Отговор
В моето разследване през последните няколко месеца попаднах на някои много изненадващи факти, но през последните 24 часа бях лично шокиран от разкритията на други заслужаващи доверие хора около конспиративната теория, които по никакъв начин не са свързани, за да знаят нещо за д-р Хамер и д-р Ланка.

Тук говоря за преобладаващите финансови новини и по-специално за един експерт Мартин Армстронг, повсеместно известен като „Пророкът”, който сам изпрати няколко уведомления вчера.

В тази връзка той се обръща към Президента Тръмп и го подтиква да погледне под въпрос предложенията на неговите финансови съветници и да позволи на лихвата да падне до почти нула.

Оценка:
-2 +5

Просветен илюминат
68 Отговор
Знаехте ли, че през 2010 г. Президентът Обама опита да прокара законопроект, който включваше имплантиране на чип за Обама грижа. Това вече е предложено и е в своята експериментална фаза върху военен персонал. Изглежда, че останалата част от населението е следващата.

Вече е предложено, само е нужно да мине през щатския сенат и когато се обяви „национално извънредно положение” като резултат от т.нар. пандемия, те могат да прокарат и приложат този закон за една нощ.

За да ни накарат да се съгласим, първата пандемия е създадена, след това се прокарва закон за задължителни ваксинации, който трябва да се изпълни, „в противен случай“.

Оценка:
-3 +8

Просветен илюминат
69 Отговор
За да ни накарат да се съгласим, първата пандемия е създадена, след това се прокарва закон за задължителни ваксинации, който трябва да се изпълни, „в противен случай“.

Ваксинацията ще се използва за инжектиране на нано частици, които лесно се проследяват с настоящата технология, по същия начин, по който проследяваме нашите телефони, които бяха наистина първата стъпка за нашето поробване.

Един от създателите на тази технология е Бил Гейтс, който е също голям поддръжник за въвеждане на тази технология. Очевидно Гейтс напусна своята длъжност като ИД (изпълнителен директор, СЕО, бел.пр.) в Майкрософт само преди 2 седмици. Въпросът е защо? Заради внедряването на ID2020 ? Вижте видеата и търсете скрития план и КАК това ще се отрази на всеки човек на планетата.

Оценка:
-1 +10

Просветен илюминат
70 Отговор
След това има настоящия метод за тестване, за да се определи дали човек „има” корона вирус, който реално включва взимането на натривка от горната част на назофаринкса за проба от слузта в тази област.

Тъй като вече споделих, че настоящият метод за тестване на т.нар. вирус включва ДНК секвенция, наистина трябва да погледнем какво означава това. Това „прах и дим ли е” за събиране на нашата ДНК и поставянето й в техните досиета? В края на краищата, хората си дават съгласието.

Това, което „вони” в цялата методология, играта на думи е преднамерена, е, че тъй като е НЕВЪЗМОЖНО действителен вирус НЯКОГА да е бил изолиран, тогава от къде взимат ДНК на корона вируса, за да направят ваксина, какво остава и тест за нея?

Оценка:
-2 +9

Просветен илюминат
71 Отговор
Ако си спомняте в първия ми блог по тази тема, споменах, че тестващи комплекти са били готови за употреба през лятото на 2019 г., шест месеца преди епидемията в Китай. Как е възможно да има налични хиляди такива тестващи комплекти, готови за използване, без да е бил изолиран вирус, който и досега не се е показал?
Сигурен съм, че всички се питате, сега като ми е представена цялата тази информация, „накъде върви това и има ли конспирация за глобален контрол на населението?”

Лично аз казвам да. Доказателствата се увеличават и стават непреодолими, не само през „алтернативните” уеб сайтове, но и чрез преобладаващите медии.

Вярвам че мерките, които се вземат за „контрол на пандемия” са толкова неразумни и крайни, че обикновените хора, които никога не са вярвали в конспиративни теории, започват да се събуждат от своя сън. Надявам се това да продължи, защото оцеляването на живота, какъвто го познаваме, е заложен на карта.

Надявам се, хората ще започнат да си вдигат главите от своите устройства за няколко минути всеки ден и ще размишляват върху това, което се случва в реалния свят. Веднъж да разпознаем, че нашата настояща технология е първата стъпка за поробването, ние ще имаме шанс.

Оценка:
-2 +15

Просветен илюминат
72 Отговор
По време на курса през последните три месеца, въпросът за т.нар. пандемия беше осветен още повече. Вярвам, повече хора осъзнават, че това е резултат от шумотевицата и дезинформацията, която преднамерено се излъчва по медиите и е оркестрирана от шепа хора, за които сме гласували да ни представляват в нашето т.нар. демократично общество.

Вторичният продукт от това събитие ще се разкрие през следващите няколко седмици и накрая ще видим последствието на това, което е извършено върху нас.

Хората са уплашени, но от грешното нещо. Хора от всички нации бяха излъгани от измамници, които наричаме световни лидери.

Оценка:
-2 +9

Просветен илюминат
73 Отговор
Обаче, ден след ден, виждам повече хора да се събуждат. Това е, което ми дава надежда, че ще го преживеем и ще се поучим от него, така че никога повече да не позволим да се случва нещо зловещо като това.

Онези от нас в легитимната ГНМ общност вече разпознаха, че това беше измама от самото начало на тази т.нар. пандемия. Но широката общественост си няма и идея как е манипулирана от политици и медии, час по час, тъй като са залепени за телевизорите, телефоните или компютърните екрани.

Ние трябва да чакаме обикновени хора, които нищо не знаят за болестния процес, да започнат да задават въпроси и да настигнат нашия начин на мислене. Просто има твърде много противоречия в тези доклади, които не можем да пренебрегнем.
За нещастие, хората от самото начало попаднаха под въздействието на магия наречена „пандемия”. Те също биват добре подготвяни от ТВ предавания, кино и видео игри да купуват при такова събитие.

Те бяха „узрели за бране” и тогава всичко, което беше нужно, е една група от хора в Китай колективно да разрешат „териториален страх от агресия“, за да задействат всичко това. Това беше перфектна възможност и онези във властта със скрития план се възползваха от нея.

Оценка:
-1 +9

Просветен илюминат
74 Отговор
Медиите не пропуснаха да добавят нещо от себе си към шумотевицата, но тогава и конспиративните теоретици, които бяха пълни с идеи защо хората се разболяха изведнъж, не пропуснаха тази възможност. Имаше доклади за лабораторни вируси, 5Gкули и т.н. Но никой не погледна очевидното. Всички „цифри” бяха изключени.

В Китай

Това беше грип, който се преживя в град с 11 милиона човека, от там и големите цифри, накрая нивото на смъртност беше реално не по-високо от това по време на всеки друг т.нар. сезон на грипа. Цифрите бяха пропорционални на населението.

Странно, китайците много честно докладваха, че няма засегнати деца. В такъв случай, ако имаше пандемия, нямаше да е така.

Оценка:
-1 +9

Просветен илюминат
75 Отговор
Според ГНМ е нормално децата да не са засегнати, защото те не разбират природата на конфликта, който възрастните са изпитвали преди разрешаването му, което са преживели колективно. Хората, които са починали, са били на средна възраст 80 години и са имали и други съпътстващи здравословни проблеми.

Това демографски е напълно нормално за всеки сезонен грип и никой не задава въпроси, защото Е нормално. Ето къде влиза шумотевицата и дезинформацията.

Когато грипът удари Китай, методите за тестване на COVID-19 вече бяха налични шест месеца по-рано и бяха бързо и „милостиво” осигурени от FDA, но не безплатно.

Лаборатории по целия свят бързо се нахвърлиха да изолират вируса, бяха създадени нови изследвания… и тук е времето, когато хората трябва да станат подозрителни. Но не се попита как така те вече имаха налични тестващи комплекти, особено след като вирусът още не е бил открит тогава.

Оценка:
-0 +9

Просветен илюминат
76 Отговор
COVID-19 Част VI – Какво е сгрешено в тази картина?
30март 2020

По време на курса през последните три месеца, въпросът за т.нар. пандемия беше осветен още повече. Вярвам, повече хора осъзнават, че това е резултат от шумотевицата и дезинформацията, която преднамерено се излъчва по медиите и е оркестрирана от шепа хора, за които сме гласували да ни представляват в нашето т.нар. демократично общество.

Вторичният продукт от това събитие ще се разкрие през следващите няколко седмици и накрая ще видим последствието на това, което е извършено върху нас.

Хората са уплашени, но от грешното нещо. Хора от всички нации бяха излъгани от измамници, които наричаме световни лидери.

Обаче, ден след ден, виждам повече хора да се събуждат. Това е, което ми дава надежда, че ще го преживеем и ще се поучим от него, така че никога повече да не позволим да се случва нещо зловещо като това.

Онези от нас в легитимната ГНМ общност вече разпознаха, че това беше измама от самото начало на тази т.нар. пандемия. Но широката общественост си няма и идея как е манипулирана от политици и медии, час по час, тъй като са залепени за телевизорите, телефоните или компютърните екрани.

Ние трябва да чакаме обикновени хора, които нищо не знаят за болестния процес, да започнат да задават въпроси и да настигнат нашия начин на мислене. Просто има твърде много противоречия в тези доклади, които не можем да пренебрегнем.

За нещастие, хората от самото начало попаднаха под възде

Оценка:
-1 +9

Просветен илюминат
77 Отговор
Обаче той бързо беше етикиран като COVID-19, мутация на корона вирус, преди някой да има шанс да зададе въпроса. Разбира се, медиите също не го зададоха и хората бяха по-благодарни от всякога да узнаят, че им е отредено място на опашката и може да бъдат тествани.

Немислимото

Тогава се случи немислимото и беше обявена световна пандемия. Беше ни заповядано да се съгласим с техните правила или да се изправим срещу „закона”, който при това обстоятелство на „национално извънредно положение“, беше прокаран много лесно и бързо.

След това в рамките на няколко дни от тази измама, рухна икономиката по цял свят и сега никой не е сигурен как ще бъдем засегнати в дългосрочен план.

Изненадващо правителствата намериха трилиони долари, които преди твърдяха, че нямат, и предоставиха средства на хората, които или са загубили работата си, или са били уволнени в резултат на задължителното спиране на несъществени предприятия.

Принудителното задържане не беше изключено според нашия Министър Председател Джъстин Трюдоу (Justin Trudeau), а такъв е и случаят сега в ЕС и Обединеното Кралство (ОК). Канада все още е разумна и ни позволява да излизаме до магазина за стоки от първа необходимост и да се разхождаме през деня, стига да поддържаме социална дистанция. Ние все още не сме заставени „да издаваме своите съседи” на властите, какъвто е случаят в ОК, където полицията ще бъде извикана, ако някой не се подчинява.

Оценка:
-1 +6

Ха ха
78 Отговор
До вчера същите тия ни обясняваха, че нямало вирус. Че бил обикновен грип. Сега пък имало изкуствено създаден. Утре ще докарат някой вирус и от Марс

Оценка:
-12 +1

Просветен илюминат
79 Отговор
Странно, на 19 март Британският Парламент обяви, че пандемията се е провалила и е от по-малка значимост, отколкото първоначално се докладваше. Медиите не споменаха това и хората не бяха информирани, докато седмица по-късно „алтернативни” новинарски станции не започнаха да говорят за това.

Обаче други форми на контрол бяха задействани. Видеа бяха премахвани от Ютуб, на които беше поставян етикета „подвеждаща информация” за пандемията. С други думи видеа, които правдиво докладваха какво се случваше. Всъщност, на моят съмишленик Хелмут Пилхар (Helmut Pilhar) от Австрия му премахнаха видеото за CV-19 от Ютуб, защото обясняваше гл.т. на ГНМ!

След това по време на същата седмица, Гуинет Палтроу (Gwyneth Paltrow) беше публично осмивана, защото споменала за ГНМ в своята последна книга.

Оценка:
-1 +8

Просветен илюминат
80 Отговор
Дания

Междувременно датското правителство прокара закон, декларирайки, че всеки гражданин трябва да бъде ваксиниран, това ще бъде наложено принудително чрез полицията и ако е необходимо ще се включат и военните!

Това е много плашещо и просветляващо в същото време, защото всеки интелигентен човек можеше да види чрез този ход също и плановете на силните на деня.

Ние в Северна Америка следващите ли сме на опашката, на които ще бъде приложен такъв вид загуба на свобода? Какво да кажем за другите нации в Европа? Те ще последват ли Дания?

Едно много важно нещо, което трябва да запомним е, че веднъж след като тези закони се приемат, те НЕ ще бъдат оттеглени, следователно световните правителства под чадъра „извънредно положение” имат властта да приведат в действие тези закони, когато пожелаят.

Но тогава вие ще знаете всичко това. Въпросът е ЗАЩО? Сигурна съм, че това ще бъде разкрито много скоро, когато населението се нареди на опашка, за да бъде подложено на ID2020 чипиране, което вече се очаква да бъде приложено. Моля, проверете това онлайн. Бил Гейтс е говорител, който се опитва да продаде на обществото защо трябва да позволим това.

Оценка:
-1 +10

Просветен илюминат
81 Отговор
Подозрително тестване

След това имаме тестване на „един” вирус, което е налично за първи път в историята на медицината, да не споменавам, че те в действителност не тестват за вирус или дори за „вирусен товар”. Това е тест за РНК на нещо, което дори не е било открито, когато комплектите са били разработени.

Какво виждат те?

Очевидно от медицински източници този тест може също да се направи върху бактерии или дори върху възпаление в тялото. След като знаем, че вируси никога не е било доказано, че съществуват, как така им позволяваме да се измъкват с такава подвеждаща информация?

Много е убедително, когато тестването се прави от хора в предпазни костюми… точно като по филмите, така че трябва да е истинско! В противен случай защо биха си създавали цялото това затруднение?

Междувременно никой не осъзнава, че чрез това тестване се събира и вашата ДНК.

Оценка:
-1 +7

Просветен илюминат
82 Отговор
„Вирусни” видеа

Както може да си представите, получавам информация от целия свят и съм благодарна на всеки, който допринася за това. Тя беше изключително ценна за мен и ми помогна да разбера това явление, и най-накрая видях за какво става въпрос.

Германски лекари говорят

През последните няколко дни, ме намериха видеа и доклади от Германия, където доктори, вирусолози и микробиолози, които са експерти в своята област, говориха за това, което виждаха, че се случва. Един такъв доктор вече е бил извикан пред медицинския лицензионен съвет и е отбягван от своите колеги, за това, че разглежда тази ситуация в перспектива на видео вYoutube.

Обаче от тогава, други говорят за това, което се случва и те всички са съгласни с едно нещо. Броят на засегнатите хора не е по-голям, отколкото по време на всеки сезон на грипа. В Германиянапример, нивото на смъртност от този CV-19 грип е много по-малка, отколкото от т.нар. сезонен грип преди 2 години… разликата е 19 700 човека!

Оценка:
-1 +6

Просветен илюминат
83 Отговор
Да скъпи приятели, през 2018 г. имаше 20 000 случая на смърт от грип, докладвани в Германия. Тази година само 300 починали в Германия от 5 000 „докладвани” COVID-19 случаи!

Да поставим статистиката в перспектива

В Канада има 7 500 докладвани случаи до този момент с 84 починали и отново 90% са хора, които вече са в напреднала възраст с тежки здравословни проблеми. Повечето са живели в учреждения за хронично болни.

В САЩ също има някои интересни статистики от CDC (Център за контрол и предотвратяване на заболявания, бел.пр.). По настоящем броят на диагностицираните случаи възлиза на 160 000 в целите щати със смъртност от 3 000. Това е 1.9% от диагностицираните случаи.

Оценка:
-1 +5

84
Този коментар е премахнат от модератор.
ГруЮ
85 Отговор

До коментар #58 от "Русия":


Логика без задълбочени познания по история, политика и икономика не струва нищо. А по-новата история показва, че страните-лидери в производството, винаги получават и глобален контрол. Като се започне от Испания, през Англия и се стигне до САЩ. В момента, лека-полека глобалното лидерство преминава към Югоизточна Азия. А на някой това никак не му харесва.

Оценка:
-1 +10

те го направили
86 Отговор

До коментар #1 от "Петър":


а първи китайците се изпистиха от вируса и си оправиха икономиката, а Руснаците пък първи направиха ваксината.
Еееееее.........
Кой е логичният отговор???
Не сме расли в саксия, айде......

Коментиран от #92


Оценка:
-12 +3

да видим
87 Отговор
"Новата болест - измамата КОВИД"

1. През 2015 г. „Система и метод за тестване за COVID-19“ е патентован от Ричард Ротшилд , с холандска правителствена организация.

2. Милиони тестови комплекти за COVID-19, продадени през 2017 и 2018 г.

Коментиран от #95


Оценка:
-0 +10

да видим
88 Отговор
През 2017 и 2018 г. - две години преди COVID-19 - стотици милиони тестови комплекти за COVID-19 бяха разпространени по целия свят.


Оценка:
-1 +9

да видим
89 Отговор
Измамата ковид 19 е планирана до 2025 г.


Оценка:
-0 +10

Стоян
90 Отговор
Статия написана от неграмотни хора. Нормално е колкото повече сме хората да имаме повече контакти с животни които не трябва. Нормално е и да мутира вирус има и човешки вируси мутирали и прехвърлили се на животни и обратното го има от животни на хора. А за Корона вирус има над 200 коронавируси по животните и това не е за първи път да мутира и заразяваха хора. Просто сега е силно заразен и смъртоносен. А за ваксина едва ли някой ще си прави труда за да изкара 2-3 милиарда и то все още и не се знае дали ще има ефективна ваксина някога.

Оценка:
-20 +1

Курти Капанов
91 Отговор

До коментар #16 от "Антирадевист":


Ще се опитам да го обясня просто, без формули. При експоненциалното нарастване важи принципа “колкото повече, толкова повече”. В началото нарастването е по-бавно от аритметичното и геометричното, но в един по-късен момент кривата тръгва рязко нагоре и расте много по бързо от аритметичната и геометричната прогресия, с които казвате че сте запознат.

Оценка:
-1 +6

Курти Капанов
92 Отговор

До коментар #86 от "те го направили":


Не е ясно дали има някаква конспирация или не, но чисто търговска гледна точка, по-изгодно е ваксината да се “открие” и да се продава на по-късен етап, когато има стотици милиони “заразени”

Оценка:
-1 +11

Русия империя на злото
93 Отговор
Платена руска статия, за глупаци!

Оценка:
-22 +5

Васил
94 Отговор
Откриха топлата вода.

Оценка:
-0 +7

Просветен илюминат
95 Отговор

До коментар #87 от "да видим":


В други български медии има информация относно тези неща,случващото се в САЩ,Сорос също е замесен и как Тръмп пречи на определени сатаниски организации,педофили и какво всъщност прикрива корона вируса.
Относно информацията за педофилите и децата искам да обърна внимание как започна да се говори и шуми около дрогата на богатите:
Предполага се, че 22-годишният Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков, е употребил няколко вида дрога, сред които може би и непопулярният наркотик адренохромът, наричан още сатанински наркотик, или Фонтан на младостта.
Но Факти не отразяват тези информации.

Оценка:
-0 +8

1иван
96 Отговор
Много дълго бе...толкова рубли надали са получили от Гласове-те.
Пък и рублата скоро ще е 100 за евро. На тъпия българин му е достатъчно и три реда-можеше само да напишите че САЩ, гейска Европа и Украйна са виновни, апропо сега вече и Турция и Азербейджан.
Това му е достатъчно, какво сте се пънали да превеждате от руски един метър текст, който нито някой ще прочете, нито разбере от аудиторията и тук и на гласове....

Оценка:
-13 +1

ампили куку
97 Отговор
Пияница звъни по телефона: - Ало-о-о, т’ва ли е номерът за помощ на алкохолици? - Да, кажете! - Абе-е-е, как се прави мохито?

Оценка:
-0 +4

111
98 Отговор
Както са написали Илюминатите-Сатанисти на Американския Стоунхендж населението на Земята трябва да се подържа под 500 милиона човека. Чрез ковида и "ваксината" ще намалят населението и ще го поставят под свой контрол.

Коментиран от #107


Оценка:
-1 +4

Психиатър
99 Отговор
Белодробната чума със странното наименование Ковид 19 съществува и буквално разлага белите дробове на засегнатите! Това, че не сте засегнати не означава, че няма такава чума и не бъдете като чаплите които си заравят главите в пясъка и си мислят, че никой не ги виждат. Чумата ще тръшне и вас бъдете сигурни и не мислете, че има богоизбрани на тази планета които са над чумата…Има хора, които не вярват, че Земята е кръгла и още мислят, че Слънцето се върти около Земята. Ние не може да се съобразяваме с такива хора. Но има и един доцент който срeшу 30 лeвa нa дeн oт рecтoрaнтитe, 20 лв oт бaрoвeтe, 10 oт фитнecитe, тeaтритe и кaзинaтa, кaктo и вaучeр зa бeзплaтeн oбяд в рecтoрaнт пo избoр, тoзи чoвeк e cпocoбeн нe caмo дa кaжe чe мacкитe ca бeзcмиcлeни, нo и дa cлoжи мaйкa cи зa диceкция и изcлeдвaнe кaк дeйcтвa кoрoнaвируca при рaзпoрвaнe нa cтoмaхa нa жив чoвeк бeз упoйкa! Тoвa e чoвeк cпocoбeн нa вcичкo зa пaри и бъдeтe умни, зaщoтo Мeнгeлe e кaтo ''другaрчe oт дeтcкaтa грaдинa'' прeд тoя прoдaжeн мaлoумник...

Коментиран от #109


Оценка:
-6 +7

Жорес
100 Отговор
Създателите на подобно нещо винаги имат ваксина, която създават успоредно с вируса. Не се правете на много умни. Малко ли са конспиративните теории по пандемията, та захранвате и тази. "От "Факти " може да се очаква всичко, особено когато трябва да си смучат от пръстите. Нали нямаше такъв вирус. За какви създатели ми пишете ?

Оценка:
-6 +0

Неизбежен въпрос
101 Отговор
Някой вярва ли, че има нелечими заболявания?!

Оценка:
-0 +2

102
Този коментар е премахнат от модератор.
103
Този коментар е премахнат от модератор.
яко ни лъжат
104 Отговор
ПУСКАТ ВИ БИСКВИТКИ ЗА ДА ВИ ШПИОНИРАТ И ТРИЯТ ОТ ЛЪЖЕ ФАКТИ.

Оценка:
-0 +2

105
Този коментар е премахнат от модератор.
106
Този коментар е премахнат от модератор.
До 98
107 Отговор

До коментар #98 от "111":


Ако 500-те милиона жители са милионери и американци, тогава файда няма. Около 70% от замърсенията и източването на суровините се извършват от 10%-те богато население. Така че богаташите трябва да се избиват

Оценка:
-0 +4

777
108 Отговор

До коментар #46 от "Всички са замесени!":


ИЗХОД ВИНАГИ ИМА ! ТОЗИ ПЪТ ИЗХОДА Е В ПЛАНИНИТЕ !

Оценка:
-0 +3

ха ха ха
109 Отговор

До коментар #99 от "Психиатър":


Тия ги разправяй на някой друг... вирусната пневмония, на която лепнаха новия етикет ковид 19, си я има от мнооого време и винаги си е взимала животите, които вече са си пътници и без друго, та няма кой да излъжеш - приемете го, че сме най-умната нация в света и спрете да ни продавате гнили краставици!

Оценка:
-0 +4

Матей
110 Отговор
Стадо подивели тролики се нахвърлиха да бранят пандемията,правят се и на доктори и на кви ли не за да утвърждават гениалната американска империалистически измислица.Сутринта по радиото се изтъпани един тарикат да разправя какво преживял като болен от какавид.Много лошо било и очаквал да го завтори.Какво да се прави,партийно поръчение,и на болни ще се преструват и всякакви лъжи и и измами ще правят.Един през друг се хвалят,че били заразени,белким боко ги забележи и им закачи медал за героизма.В официозните медии не ще случиш на коментар анти-ковид,строго е забранено,само утвърдителни съоБщения и коментари.

Оценка:
-0 +5

стоян георгиев
111 Отговор
еи тва се казва статия.всичко конкретно като плановете на лада или чертеж на панелка.отдолу с изводите!смях!руснака пак го затресе че и другите може да правят като него!.другари,света има хиляди начина да изкарва пара и не се интерасува от пандемии .трябваше от тук да почнете и щеше да разберете колко ви са смешни опорките.бил геитс е болен от пара и няма нужда да рискува всичко за да заразява хората.тва обаче в русия няма как да го разберете щото там сте свикнали да ви лъжат и да лъжете постоянно,докато лижете т..ките на поредния ви господар.и не само от оръжие се изкарват пари другари,но и тва няма как да го знаете уви!

Оценка:
-5 +0

Наблюдател
112 Отговор
"Теория на Конспирацията" все повече се оказва че не е "теория"..

Оценка:
-0 +7

незнайко
113 Отговор

До коментар #12 от "Антирадевист":


ВИРУСА ЯВНО ИМА ЕДНА ГОДИНА ЖИВОТ , щом 2021 година ще се справим с него !!! Ваксината е също средство за огромна печалба !!! С други думи с ЕДИН куршум намаляване на населението и печалба от ваксина !!!

Оценка:
-0 +2

наужким
114 Отговор
...Разработчиците на пандемията и ваксината са едни и същи... Да попитам автора, кой първи регистрира ваксина и даже твърди, че създава имунитет за 2г. ? А уж вируса е от 6 месеца !

Оценка:
-4 +0

115
Този коментар е премахнат от модератор.
8865
116 Отговор
Факти е мутренски сайт публикуващ лъжи и конспиративни простотии. Защо заблуждавате хората?

Оценка:
-3 +1

Луи XVI
117 Отговор
Кой каквото да ви говори, знайте че става въпрос за пари. Ако това беше нова неизлечима смъртоностна болест то подхода за превенция щеше да бъде съвсем друг. Няма данни за пандемия, дори за епидемия, а те алармираха цялата планета че загива. Това за какво ви говори?

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Стивън Кинг
Майсторът на ужаса блокира президента на САЩ в Twitter
Без клоуни за теб, Доналд. Хвърли се сам в пространството"

Още бисери
ТОП 5