Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 15:34 2 732 8

Извинете, какво беше това "БНР"?

  • бнр-
  • оставка

Премиерът Борисов не е стъпвал там от 10 години

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Юлиана Методиева във "Фейсбук"

Извинете, какво беше това "БНР"? - Гласът на неправителствените организации на Сорос и на Държавния Департамент ли?“

Така коментира един пълен аматьор новината за оставката на генералния директор Антон Балтаков. По-як комплимент за обществения характер на радиото не се е правил. Друг е въпросът дали зад този коментар не стои партиен трол или нещо друго задкулисно и подло.

Наистина, за кого е БНР? Премиерът Борисов не е стъпвал там от 10 години, както хора от обкръжението му с гордост отбелязват неведнъж. Щом гласът на министър-председателя не се чува в национален ефир, защо по дяволите изобщо да се слуша радио? Да не би само Христо Иванов или друг извънпарламентарен глас да са достатъчни, за да бъде защитена новинарската чест и достойнство на БНР!

Арман Бабикян бил казал, че работата е проста - властта искала да запази хората на Пеевски в БНР. Бабикян е като краставицата на Мирча Кришан. Цял свят го знае.

Преди година когато дръпнаха шалтера на националното радио, цялата либерална колегия се развълнувахме. Правихме живи вериги, дълги от радиото до телевизионната кула. Немалко интервюта по този повод даде и Силвия Великова, жертвана по тъмни причини от тогавашния генерален(някой спомня ли си кой беше?)Да свалиш Силвия от микрофон, беше чиста проба тъпоумие и мениджърско слагачество.

Отделен е въпросът на кого се слагаха слагачите. Комисиите по случая със спряното радио и отстранената Великова затънаха в чоплене на семки. Както обикновено се случва с комисиите.
Питам се, какво е направил със законопроекта за радиото и телевизията министър Боил Банов, понякога симпатичен, понякога – твърдо не.

Отпаднал неясно защо от бъдещия ЗРТ текстовете как ще се управляват БНТ и БНР и какъв ще е мандатът на управителните им съвети. Което ще рече, и занапред шефовете на БНР и БНТ ще трябва да работят със заварени Управителни съвети.

Ако някой не схваща, ще поясня. Все едно да спечелите конкурс за шеф на важна фирма, а собственикът да ви нареди да работите с момчетата и момичетата, които практически и логистично са довели фирмата до фалит. Тъпо, нали!

Всъщност, става дума и за пари. Балтаков мечтаел обществената медия/неговата, но и тази на Кошлуков/ да се финансира според мисията си. А не както сега - нормативът за един час програма в БНР да се оценява 443 лв. а в БНТ да струва 1844 лв! Някъде писаха, че Банов направил други предложения, които сега качил на сайта на министерството си за обсъждане.

Какво обсъждане, се пита! Балтаков му иска оставката, сам подал оставка, бъркотия!Остава Отровното трио да ги вкара в аджендата си и да го запопържат както си знаят! А и протестът само това чака!
Остава неприятното усещане, че управляващите смятат БНР за второстепенна медия. Ако е така, лошо, господа!

Да мислиш за маловажни радионовините и дискусионните предавания, които наистина разширяват демократичната ни информираност, е проява на историческо късогледство. Да си представят само къде избирателите ще чуят първо изборните резултати!

Или – недай боже, новини за земетресение близо до къщата ви, за атомна авария в съседите и у нас, или че Ковид-19 е ударил космически нива на разпространение!


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    6 23 Отговор
    Нещо като БНТ - поредната руска клоака изпълнена с полезни идиоти

    Коментиран от #8

  • 2 слушател

    19 0 Отговор
    защо нарязаха антените за средни вълни?
  • 3 Българка

    15 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Остава неприятното усещане, че управляващите смятат БНР за второстепенна медия.
    Ами като премиерът-слънце не ходи да се изказва там, за какво ни е БНР? Абсурд, след абсурда! Гавра с българите
  • 4 00000014

    13 1 Отговор
    "Друг е въпросът дали зад този коментар не стои партиен трол или нещо друго задкулисно и подло." --- Подлостта, недраги ми сорослиберален авторе идва точно от такива като цитираните, и от вашата дъгоосветена либерална общност.
  • 5 фен

    8 4 Отговор
    В същност в БНР най - обективен остана официялно десният Волгин. Ония двете скочубри въртят на шиш всеки интервюиран, докато не се съгласи, че протестиращите са огромната част от българите, все млади, завърнали се от чужбина, и против управляващата мафия. Останалото ефирно време се заема от представители на сороски и подобни НПО. Жалка история.

    Коментиран от #6

  • 6 фен

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "фен":

    левият Волгин
  • 7 Отива си

    2 1 Отговор
    един от "партнерите" на "факти". (Виж долу кои са - ббс, велето и нпо отявлено, освен бнр-то).
    Че и пари искали.
    Че и обидени.
    Времето там е спряло - последния път когато ги чух - преди около 2 години, да кажем - същите американски песньовки, които чувах там преди около 30-на години през 80-те и 90-те.
  • 8 с3ед4

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    ХОрата ти казват, че от всяка медия наднича едно дърто, сбръчкано и много жестоко старче, дето е решило да си прави експерименти с човечеството, ти пак на руснаци налиташ?!