10 Март, 2021 18:25 13 155 163

Петър Николов: Борисов изглежда прероден. Радев го чака клопка

  • петър николов-
  • герб-
  • румен радев

Радев обаче директно тръгна да руши цялата постройка. Той е слон в стъкларски магазин и затова системата ще го сдъвче и изплюе, каза той

Петър Николов: Борисов изглежда прероден. Радев го чака клопка - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ГЕРБ е контрареволюционна партия. Тя е реакция на почвата срещу самата идея за модернизация, привнесена отвън, казва Петър Николов в интервю за "Гласове". Доктор по история и доцент по политология, Петър Николов е автор на седем книги по средновековна история и политическа философия. От 2017 г. е заместник-министър на образованието в третото правителство на Бойко Борисов.

- Г-н Николов, предизвестен ли е резултатът от изборите или очаквате промени в седмиците до 4 април?

- В общи линии е ясен. Пет сигурни формации в парламента – ГЕРБ и СДС, БСП, ДПС, Слави Трифонов и Демократична България. Две около чертата, но по-скоро под – Мая Манолова и ВМРО. Неочаквано голям брой гласове за други малки партии, които по неизбежност ще се разпределят за прескочилите бариерата, но ще намалят легитимността на новия парламент. Голяма преднина на ГЕРБ пред БСП, която ще направи невъзможна всяка управленска формула без Борисов. Нежелание на президента да признае честността на изборите и влизането му в политически капан...

- Какъв капан?

- Ами Румен Радев е най-слабият президент, който България е имала, откакто тази институция съществува. Просто тоталната му липса на политически опит и на историческа и институционална култура всеки път му изиграват лоша шега. Защото институциите на една държава се изграждат дълго и трудно, тухла по тухла, като всяко поколение лидери оставя своя отпечатък върху нея. Президентската институция в България е изградена от трима изключителни държавници – Желев, Стоянов и Първанов и те са създали правилата, които един държавен глава трябва да следва. От него се иска да е обединител на нацията. Да пази балансите между партиите и обществените настроения, да търси съгласие и консенсус, да не излиза от тази роля за нищо на света. Росен Плевнелиев не успя да отговори на тези изисквания, но някак мина между капките. Радев обаче директно тръгна да руши цялата постройка. Той е слон в стъкларски магазин и затова системата ще го сдъвче и изплюе. Капанът, който ще щракне за него веднага след вота ще е свързан с очевидното му нежелание да признае изборите за честни. Нямам съмнение, че той ще излезе и в характерния си намусен стил ще избълва няколко клишета по този въпрос. И изведнъж ще се изправи пред дилемата какво следва. Ще изпълни ли конституционните си задължения да даде мандат на Борисов да състави правителство? Което ще обезцени напълно цялата му политическа реторика и ще се превърне в тежко поражение в навечерието на собствените му президентски избори, да не говорим, че в личен план ще е и тежко унижение... Или ще вкара страната в тотална политическа криза, нарушавайки Конституцията? Каквото и да направи, неумението му да управлява кризи и да изгражда консенсуси, ще му струва следващия мандат.

- Добре, как е възможно след всички провали на управлението на Борисов, след скандалите със записите, снимките от спалнята му, протестите... да говорим отново за победа на ГЕРБ?

- Не просто за победа, а за убедителна победа, шокираща за политическите му противници. Причините са няколко. Първата е, че все повече българи са доволни от стандарта, който са достигнали и от общата икономическа ситуация в страната и се страхуват, че рязка промяна на политическата сцена може да им ги отнеме. Това е гръбнакът на ГЕРБ днес – новата средна класа на България, която дори да се отвращава от един или друг аспект на управлението, предпочита да си затвори очите и да гласува рационално, а не емоционално. Втората причина е умението на Борисов да управлява кризи. В ситуация на коронавирус и на остро политическо противопоставяне, той се оказа единственият партиен лидер, който не се изкуши да заеме крайна позиция и да я капитализира бързо, а предпочете да играе по ръба на бръснача, търсейки баланса между различните полюси.

За първи път в кариерата си прояви и изключително търпение, вкарвайки противниците си наместо в желания от тях блиц-криг, в дълга позиционна война. Те дадоха всичко от себе си преди около шест месеца – щурмуваха сараи, блокираха улици, обсаждаха телевизии, та даже се опитаха да запалят хора. И да, през ден брояха часовете до падането на „диктатора“ от власт. Половин година по-късно армията им е тежко разделена и деморализирана, а Борисов със свежи сили излиза от окопа и им вика: „Хайде, нали искахте да се бием“. Прилича на прочутия мач на Мохамед Али и Джордж Форман, в който Али през цялото време позволява на Форман да го налага с юмруци, единствено прикривайки брадичката си. Накрая, когато търсилият бърз нокаут Форман е изтощен до смърт, Али тепърва започва мача. Срещата се е състояла в Заир и е била наречена „The Rumble in the Jungle“, грохотът в джунглата.

- И все пак, колкото и добър тактически да е Борисов, това не може да обясни как настроенията срещу ГЕРБ, които се усещат навсякъде, не водят до поява на политическа алтернатива...

- Ако тактическото предимство на Борисов е умението му да управлява кризи, то стратегическото е самата същност на ГЕРБ като политическа партия. Ще ви скандализирам вероятно, но ГЕРБ е плът от плътта на българската нация. Няма друга българска политическа партия и може би от времето на Стамболийски не е имало, която до такава степен да представлява българското общество, както го прави ГЕРБ.

- Това не е задължително нещо хубаво. Не е ли политическото лидерство призвано да води обществото в някаква посока, а не да го поддържа във вегетативно състояние?

- Във въпроса ви се съдържа отговорът на това защо другите партии с всичките им интелектуални претенции се провалят, а ГЕРБ успява. Просто те са продукт на революционните етапи от развитието на България, когато отвън, изкуствено е бил налаган революционен дневен ред. Наскоро Тома Биков написа прекрасна книга по този въпрос, препоръчвам ви я. БСП (и левицата като цяло) е продукт на социалистическата революция от 1944 г., тя се е сраснала с панелките, ТКЗС-тата и пушещите заводски комини. Елитът на тази партия е колониален, отгледан е в институтите на Москва и майчиният му език е руският, доколкото на половината майките им действително са рускини. Но българското общество отхвърли социалистическата революция и затова днес БСП е партия-призрак, нещо като НДК – грозно е, за нищо не става, но е твърде голямо, за да го бутнеш и трябва да го търпиш.

От другата страна е "Демократична България", това, което доскоро бяхме свикнали да наричаме десница, е продукт на либералната революция от 1989 г. на Джордж Сорос и мрежата му от NGO-та. Общото между левите и либералите всъщност е повече, отколкото може да си представите. Едните говореха на новоговор в каноните на марксизма-ленинизма, другите – на езика на политическата коректност. Едните се кланят в руското посолство, другите – в американското. Едните не ги смущава Паметникът на Съветската армия, другите нямат проблем с Паметника на американските летци. И в двата случая става въпрос за колониален елит, който се опитва да предугади желанията на метрополията и да ги претвори в дела.

- То и ГЕРБ не е много далече от американското посолство…

- Не мисля. ГЕРБ просто се съобразява с геополитическите реалности и толкоз. При Тръмп беше лесно, при Байдън ще е по-трудно, но затова и върнаха Даниел Митов в играта.

ГЕРБ не е революционна, а контрареволюционна партия. Тя е реакция на почвата срещу самата идея за модернизация, привнесена отвън. Консервативна реакция на онези българи, на които просто им е писнало от преходи, както към комунизъм, така и към демокрация. На българите, които не се срамуват от себе си и нямат проблеми да се гледат в огледалото, защото просто се харесват. Бойко Борисов с всичко, което излъчва, с думите и с поведението си, въплъщава това. Казва им: "Стига сте се правили на нещо, което не сте. Нито ще станете руснаци, нито американци". „Аз съм прост и Вие сте прости“ е квинтесенцията на тази политическа доктрина. С нея Борисов произнесе това, което цялото общество много дълго искаше да изкрещи...

- Това ли е целта ни - да ни управляват прости политици, които вместо да налагат дневен ред, следват течението на общественото мнение?

- (Смее се) Политическото гробище на България е пълно с политици, които са смятали Борисов за по-прост от себе си. Който има проблем с това, че Борисов изговаря настроенията на обществото, има проблем с демокрацията.

- А може би има проблем с партия без ценности и без идеология, която се движи според доминиращите настроения и дотам? Без никакво оригинално съдържание или кауза...

- Аз не искам да се превръщам в някакъв апологет на ГЕРБ и много добре виждам недостатъците на тази партия. Казвам само, че тя не е инженерен продукт, а автентично политическо представителство на мнозинството от българския народ. И дори да няма идеология, има ценностно ядро, което е видимо и в тежки ситуации я удържа в рамките на един разумен консерватизъм. Така се случи по време на дебата за Истанбулската конвенция, когато колкото и да му се искаше да бъде доброто момче на Европа, Борисов усети с кожата си, че това е основополагащ кливидж, в който просто не бива да се прави компромис. Същата беше ситуацията с църквите по Великден. Помните цялата злъч, която либералната общност изля тогава по адрес на Църквата и правителството, но той не се огъна и тепърва ще бере плодовете на това решение. Идентичен е казусът с ветото за Македония – всички международни фактори и техните говорители тук направиха всичко възможно да променят решението на България, но не успяха. Това са само някои, но за сметка на това най-ярките примери, когато ГЕРБ са са платили висока цена, но са предпочели да застанат на ценносттни позиции и това бавно, но неотклонно ги превръща в единствената дясна партия в България.

- Старата десница обаче никога няма да признае дясна легитимност на ГЕРБ. И винаги ще остане подозрението, че Борисов е подмяна на дясното.

- Няма вече стара десница. Коалицията със СДС, която Борисов направи, приключи този въпрос, ако не завинаги, то за много дълго време. Стратегическата стойност на обединението на ГЕРБ и СДС тепърва ще става ясна, но отсега е видимо, че с него Борисов практически присвои идеологическата сърцевина на дясното – антикомунизмът, носталгията по буржоазна България, синята идея. Ако беше вкарал в коалицията си и ВМРО, щеше напълно да обедини цялото дясно пространство. И според мен до няколко години ще го направи.

- Има я обаче и "Демократична България", която претендира, че е единствената автентична десница.

- Не е. Част от дясното някога беше ДСБ, която се създаде амбицията да формулира консервативен дневен ред, отвъд постигнатите цели на прехода. Но още в началото се оказа, че в партията има две диаметрално противоположни тенденции, като едната я тегли към консерватизъм, национализъм и защита на християнските принципи, а другата към либерализъм и глобализъм. Последваха няколко тежки труса, при всеки от които неизменно си тръгваха представители на консервативното крило, докато в един момент начело на партията не застана прогресист и заявен левичар като Радан Кънев. Именно той завърши идеологическата трансформация на ДСБ в ляволиберална партия и подготви днешното ѝ поглъщане от Христо Иванов. Дайте си сметка на какво станахме свидетели от страна на ДСБ през последната година. Коалиция с либерали и зелени, партньорство с БСП на местните избори, защита на президента, когато срещу него течеше атака заради руските му обвързаности, участие в общи протести с БСП, Румен Петков, Мая Манолова и новите леви, жестове към Лютви Местан и сега анонсите на Атанасов за създаване на експертно правителство с БСП. Да не забравяме и най-важното - скандалната декларация на Радан Кънев и Елена Йончева в Европарламента, за която гласуваха всички леви групи (зелените, либералите, социалистите и комунистите) и срещу която бяхва всички десни (ЕНП, консерваторите и националистите). Прочее, за да осигурят подкрепа за декларацията, Радан и Йончева не се посвениха да включат в нея скандалните текстове за Истанбулската конвенция, агитацията на турски и македонското малцинство. За някогашното ДСБ на Иван Костов, нито един от тези ходове не би бил идеологически възможен.

- Как избирателите на ДСБ понасят всичко това и няма ли то да доведе до отлив на изборите?

- Партията е мъртва. Тя вече е в храносмилателната система на "Да, България", който е далеч по-витален проект от нея. Избирателите, на които това не им понася, ще гласуват за ГЕРБ и СДС, за партията на Петър Москов или ще си останат вкъщи. Останалите просто ще се примирят, че вече не са десни избиратели и ще престанат да се чувстват неудобно, че вместо Тръмп, харесват Джо Байдън. Ще се осъзнаят като либерали и толкоз.

- Това ли е проектът на Христо Иванов?

- Да. „Да, България“ е трети опит на либералните наследници на някогашната комунистическа номенклатура да преминат безболезнено от стария руски колониален елит в новия, сключвайки брак по сметка с либералните наследници на буржоазния елит. Първият и най-успешен такъв опит беше НДСВ, успешен поради участието на Симеон II в него. Вторият, по-скоро фарсов, опит беше ДБГ на Меглена Кунева. Третият са „Да, България“ и ДБ. И ако успее, ще се превърне в началото на един дълъг процес на претопяването и съответно изпирането на самата БСП.

- Това вече звучи малко от сферата на научната фантастика.

- Дали? Корнелия Нинова е като Жан Виденов. Някога той оглави една осъзнато вървяща към европейската социалдемокрация партия, би контра и се опита да я обърне в обратната посока. Така не промени нищо, освен че забави процесите с няколко години. Днес същото прави Корнелия Нинова, която в пряк сблъсък с партийната аристокрация, откъсна столетницата от европейското ляво и общо взето я върна във времената отпреди Априлския пленум. Как ще завърши това? Със загубени парламентарни избори, загубени президентски избори и оставка. След което БСП ще сложи начело Крум Зарков. Подобрената версия на Сергей Станишев, която ще търси нов исторически консенсус с либералите, подобен на някогашната Тройна коалиция.

- Май остана само Слави Трифонов...

- Труден е за прогнозиране, но май ще се получи „напънала се планината и родила мишка“. Дългосрочно няма да му се случат нещата, защото партията му няма идеология и няма да има какво да споява хората в нея. Така всяко лично разочарование ще води до това, някакви хора да напускат със скандал, докато накрая центробежните сили разкъсат всичко, както стана с проекта на Бареков. Що се отнася до краткосрочните цели, в смисъл резултатът на предстоящите избори... отново не съм оптимист. За да постигне нещо значимо, популизмът на Слави Трифонов трябва да пребори популисткия гений на Борисов. Видяхте ли, когато Борисов подари сакото си на онзи човечец на магистралата? Виждате ли го в джипката, как обикаля село по село и махала по махала? Та той изглежда прероден, като в най-славните си години, когато беше главен секретар на МВР. Излъчва емпатия, излъчва увереност, наслаждава се на играта ден след ден. Съжалявам, но болният, куцащ и намръщен Трифонов няма шанс. Ще бъде просто фон на задаващия се „грохот в джунглата“.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пройчо

    224 36 Отговор
    "... Радев обаче директно тръгна да руши цялата постройка. Той е слон в стъкларски магазин и затова системата ще го сдъвче и изплюе..."**** Глупости

    Коментиран от #43

  • 3 КОТарАК

    227 26 Отговор
    откъде се пръкват се такива умньовци...залежите са неизчерпаеми явно

    Коментиран от #96, #120, #130, #146

  • 4 дедо Герчо

    206 26 Отговор
    ТОЯ Л@ЙНАР КЪДЕ Е ТРЪГНАЛ.....ХЪХЪХЪ.....
  • 5 Достойна присъда

    203 26 Отговор
    Дано Герб не се задържи дълго на власт,че ако дойдете вие младите от Герб,ти,Георг,съдията който не може да чете и тн ще стане още по-страшно толкова сте прости,некадърни и нахални, че нямам думи!
  • 6 Корупция

    213 21 Отговор
    Поредната подлога на тиквата.....
  • 7 top

    198 28 Отговор
    Кои си ти да даваш оценка на президента .Зашто несе скриеш смешник.
  • 8 Радо

    149 24 Отговор
    келеш
  • 9 ИВАН

    173 21 Отговор
    Герб се състой от прости хора който се смятат за антикомунисти нищо, че БУДА е бил член 12 години наБКП.. А ДРУГАТА част от ГРОБ са крадци. А ТОЗИ ПРОСТО Е ПОРЕДНИЯТ СМЕШНИК КОМЕНТАТОР. МУТРИ ВЪН.

    Коментиран от #89

  • 10 сигурно

    140 16 Отговор
    Шефовете на шайката ще лежат за много години в затвора !!!!
  • 11 1313

    122 15 Отговор
    Теб за първи път те чувам и виждам и май и за последен. Не разбра ли, че тиквата ги минава с 200 и после ги праща на каскета, кво се мазниш...
  • 12 Subaru STI

    144 20 Отговор
    Мутрата си е напазарувал подлоги като този да тръбят, че имал голяма преднина. Няма как да стане след като Борисов има 80% неодобрение! Ще лъжат и фалшифицират, защото шайката я чака затвор!
  • 13 Behemoth

    51 16 Отговор
    Още един издигнат от нас!
  • 14 Диаболо

    120 17 Отговор
    Този червей, откъде изпълзя.
  • 15 ТРЕНД

    90 14 Отговор
    Нинова влива сили в Бойко, но Радев не е слаб президент, нпротив в тази ситуация той трупа мускули. Ситуация в която никой президент не е бил. Една власт с голямо разпространение навсякъде за времето от 7-12 години когато идва Радев. Първанов беше президентска република, при тройната коалиция, пък и при неувереният Симеон преди това. Росенчо имаше ГЕРБ зад себе си. Петър Стоянов беше седесар в седесарско управление, но с разочарованието от сините той - заради това загуби втори мандат.
  • 16 АЛИ ПАРЧЕТО

    64 11 Отговор
    да го монтирам на майкя ти у аспух0
  • 17 Behemoth

    75 18 Отговор
    Обаче е прав че ГЕРБ е квинтесенцията на тъпото крадливо и просто племе.... ХАХАХА...прокажена територия...

    Коментиран от #24

  • 18 124

    109 20 Отговор
    Президентът е почтен и интелигентен човек, за разлика от банкянската нагла и крадлива мутра! ОПГ ГЕРБ не могат да му простят, че постоянно ги изобличава. Нека този безгръбначен автор да не се занимава с президента, а да отиде в зайчарника да си ближат раните с онуй!
  • 19 кнаус 485

    106 15 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Тоя Петър Николов го четох преди час с друга медия - пълен боклук с промит мозък....подкрепям ,че вероятно е направил много свирки , а и е бил със свалени гащи.....

    Коментиран от #26

  • 20 СИКАДЖИЯТА И ...

    86 11 Отговор
    КАЛИНКИТЕ ОКОЛО НЕГО СА ЖАЛКИ ИНДИВИДИ ! ГЛАСУВАЙТЕ БЪЛГАРИ !

    Коментиран от #74

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Право хоро

    72 10 Отговор
    Зиков, ама ти си в НБУ!? Лошо Седларов! Човечецът от магистралата е общински съветник от ГЕРБ и си взеха сакото обратно. Най много комунисти има в ГЕРБ (при това трето качество), воглаве със светиня му! За колко се продаде?
  • 23 Да ама не

    69 10 Отговор
    герб,ерастка подлога!
  • 24 джаба

    34 9 Отговор

    До коментар #17 от "Behemoth":

    в тази територийка е още 19 век -век на зомбита ,туземното население се радва на мъниста и огледалца и още мислят ,че земята е плоска
  • 25 Отврат

    65 10 Отговор
    Ох, заболя ме корема от смях. Хахаха. Тоя смешник откъде изпълзя хахаха.
  • 26 кнаус 485

    53 7 Отговор

    До коментар #19 от "кнаус 485":

    пропуснах ,че е по добре една порутена постройка да се разруши изцяло и след това да се изгради на ново.....
  • 27 Истината боли

    76 10 Отговор
    Пешко, колко ти е хонорарчето, умнико? Сигур и ти имаш деца да храниш и на възрастни родители да помагаш, но направи го достойно, а не като "Памп..с". А на Президента Радев "вода на малкияпръст не можете да му донесете".
  • 28 ТЕСЛАТА

    42 9 Отговор
    на тоа съм му дънил дъното 2004та

    Коментиран от #52

  • 29 Славея

    72 11 Отговор
    Голям дрисльо си.Ти ще даваш оценка на президента

    Коментиран от #35

  • 30 от 30

    56 6 Отговор
    години,по-прост от Тиквата-зелена-няма....

    Коментиран от #159

  • 31 РЕНЕГАТ

    72 9 Отговор
    Петър Николов
    ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРИ ГЕРБ.
    БИВШ ЧЛЕН НА СДС ДСБ И ПАРТИЯТА НА КУНЕВА. НА МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ В ЛИСТАТА НА ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ. ЕТО ТОЗИ НОМАД ДАВА АКЪЛ. ПРОДАЖНИЦИ МРЪСНИ.

    Коментиран от #41

  • 32 Си ган

    15 44 Отговор
    Кеф да го четеш това!!!

    Коментиран от #162

  • 33 🤣 този или са

    57 9 Отговор
    му объркали хапчетата или сестрата забравя да му ги дава редовно. Такъв миш-маш му е в главата, че предполагам студентите се търкалят по пода от смях...
  • 34 ЧЕТЯЩ

    51 8 Отговор
    Пeтър Никoлoв
    ЗAМECТНИК-МИНИCТЪР НA OБРAЗOВAНИEТO И НAУКAТA ПРИ ГEРБ ОТ 2017.
    БИВШ ЧЛEН НA CДC ДCБ И ПAРТИЯТA НA КУНEВA. НA МИНAЛИТE ИЗБOРИ В ЛИCТAТA НA OБEДИНEНИ ПAТРИOТИ. EТO ТOЗИ НOМAД ДAВA AКЪЛ. ПРOДAЖНИЦИ МРЪCНИ. А И ЗЕТ НА СОКОЛОВ. ТО
  • 35 така така

    9 47 Отговор

    До коментар #29 от "Славея":

    Че забранено ли е да се дава оценка... на пРезидента??

    Коментиран от #154

  • 36 ПРОСТ

    42 9 Отговор
    ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРИ ГЕРБ OТ 2017.
    БИВШ ЧЛЕН НА СДС ДСБ И ПАРТИЯТА НА КУНЕВА. НА МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ В ЛИСТАТА НА ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ. ЕТО ТОЗИ НОМАД ДАВА АКЪЛ. ПРОДАЖНИЦИ МРЪСНИ. A Е И ЗEТ НA COКOЛOВ.

    Коментиран от #155

  • 37 българин

    49 7 Отговор
    и този е излъган, че е политолог. живее в измислен свят-химера. много е интересно, дали след 04,04, ще се покаже отново някъде със своите предсказания. сега си давам сметка, защо образованието ни затъва все повече и повече, еле историята ни, ..'били ли сме под турско робство /отнемали са мъжките ни рожби за еничери....., или е имало османско присъствие у нас"????
  • 38 КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ

    16 58 Отговор
    БРАВО , НИКОЛОВ !!! ТОЧНО ,ЯСНО .....КОЙТО НЕ ИСКА ДА ГО РАЗБЕРЕ Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ !!!! И АЗ ОТДАВНА ПИША ТУК .....СЪС КАКВИ ОЧИ АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ , ЩЕ ВРЪЧИ НОВИЯ МАНДАТ НА БОРИСОВ ???? СЛЕД КАТО ИЗСИПА ТАКАВА ПОМИЯ ОТГОРЕ МУ ????

    Коментиран от #51

  • 39 Мой

    51 11 Отговор
    Добре де, как може всички в ГРОБ до един да са готови да го смучат на проклятието от Банкя?? Не разбирам, с конкурс ли ги избират, или директно от околовръстното и площад Македония в София?

    Коментиран от #99

  • 40 chi

    43 7 Отговор
    Тоз чичок голем свирчок...
  • 41 😀 тиквата

    42 7 Отговор

    До коментар #31 от "РЕНЕГАТ":

    трябва да го изрита веднага, защото е по-т@п от допустимото дори за магнолия. Така този вундеркинд ще може да се запише в листите на магарешки и релсата, където ще се събере с друг титан на мисълта - мировянския.
  • 42 Егати глупостите

    45 10 Отговор
    Безнадежно посредствен автор на измислени и средновековни историики. Тоя се опитва да внушава несъществуваща преднина за купувачите на вот ГЕРБ.

    Коментиран от #47

  • 43 АМИ

    11 46 Отговор

    До коментар #2 от "пройчо":

    ЩЕ СЕ ОБЕДИШ ВЪВ ДУМИТЕ НА НИКОЛОВ ПРОЙЧО !!!! НА ЕСЕН ФИГУРАНТА ЩЕ УСЕТИ НАРОДНАТА ЛЮБОВ !!!!😄😄😄😄😄

    Коментиран от #60

  • 44 Фактолог

    43 7 Отговор
    На тази тиквена семка, са му набутали психо-генетично оранжевата идеология в главата, така както и на другите тиквени семки, за каквото и да си отвори устата, то е оранжево.
    За "оранжевата идеология" маскоро говори професор Пантев.
  • 45 Вълчо

    48 9 Отговор
    Радев ще бъде отново ПРЕЗИДЕНТ, а Тиквата е АУТ.....
  • 46 АЙДЕБЕ

    43 6 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКИЯТ НОМАД Николов беше една от младите звезди на ДСБ, после беше сред първите отцепници, които минаха към ДБГ на Меглена Кунева, а накрая неочаквано финишира в "Атака". Николов беше водач на листата в Ловеч, където "Атака" винаги вкарваше депутат, но въпреки по-силния процент на Обединени патриоти, на местно ниво се представи толкова слабо, че не влезе в парламента.
  • 47 МАФИЯ НА ББ

    48 9 Отговор

    До коментар #42 от "Егати глупостите":

    НЕ СААМО ГЛУПОСТИ НО И ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ. ЯВНО Е НА ПАПКАНЕ ПРИ СОРОС ИЛИ ШАЙКАТА НА РАЗБОЙКО. НИЩО НЕ КАЗВАКАК СЪДЕН И ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА В ЧЕХИЯ СТАНА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ. САМО ПО МАФИОТСКИ НАЧИН.
  • 48 Боже

    47 8 Отговор
    още един. „Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава“.
  • 49 ОСТАВКА

    10 41 Отговор
    НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ , ОСТАВКА НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ - МЕТЕЖНИК , ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА - НИЩОПРАВЕЦ , ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР !!!!
  • 50 Чиба бе

    48 8 Отговор
    сополанко гербав. Отивай майка ти да ти избърше сополите и си изплакни устата от космите от задните части на Тиквата
    А Радев, Радев би имал големият шанс да остане завинаги в новата история на България, ако има достатъчно смелост и ако след изборите призове народа и родолюбивите сили в армията да въстанат на въоръжена борба срещу мутрите и олигарсите. Няма как иначе - явно е, че по-мирен начин, трудовият български народ няма как да бъде освободен от игото на политическата мафия.

    Коментиран от #150

  • 51 ИВАНОВ

    29 5 Отговор

    До коментар #38 от "КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ":

    БРАВО ПОЖЕЛАВАМ ТИ НА ТЕБ С 200 ОТ ТВОЯ ШЕФ. ЩЕ ТИ ХАРЕСА НАЛИ?
  • 52 ХИЛЪРИ

    44 8 Отговор

    До коментар #28 от "ТЕСЛАТА":

    СЕГА РАЗБРАХ ТОЯ Е ОТ КУПЕНИТЕ ОТ РАЗБОЙКО ДУПЕДАТИ НА АТАКА.
    РАЗБОЙКО НЯКОЛКО ПЪТИ СИ КУПУВА АТАКИСТИ. НИКОГА ПОВЕКЕ АТАКА В ПАРЛАМЕНТА. ПСЕВДОПАТРИОТИ СА ТИЯ ПРОДАЖНИЦИ.

    Коментиран от #58

  • 53 кнаус485

    10 42 Отговор
    Петър Николов
    ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

    Д-р Петър Николов е роден в София през 1979 г. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култура „Св. Константин-Кирил Философ“. Бакалавър по политология и магистър по политически мениджмънт на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по история на Нов Български Университет.

    От 2010 г. е главен асистент в департамент „Политически науки“ на Нов Български Университет. От 2015 до 2017 г. е главен редактор на теоретичното списание за политика и култура Conservative Quarterly. В периода 2014-2017 г. е парламентарен секретар на второто правителство на Бойко Борисов.

    Научните интереси на д-р Николов са насочени основно към средновековната българска история, политическата философия и историята на политическите идеи. Автор е на четири монографии: „Раждането на българския консерватизъм“ (2011 г.), „Династията на Срацимировци“ (2012 г.), „Истинската история на Видинското княжество“ (2014 г.) и „Политическият консерватизъм“ (2017 г. в съавторство с д-р Ирена Тодорова).

    Коментиран от #125

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Боковистреалист

    12 37 Отговор
    Прекрасен , съвършено точен и ясен фактически анализ на обстановката . Значи Баце Боко може да започва да реди новото правителство ....... Ха ха, я каква стана, ще си имаме стария майстор в новия сервиз .....
  • 56 ЕХАА

    17 43 Отговор
    КВ'О СТАНА БЕ ЧЕРВЕНИ ПРАЗНИ КРАТУНИ , НЕ ВИ ХАРЕСА ТОВА КОЕТО НИКОЛОВ ПИШЕ.... ТО РАЗБИРА СЕ АКО НЯКОЙ КАЗВА ИСТИНАТА Е ТАКА - БОЛИ !!!!

    Коментиран от #83

  • 57 обективно

    41 7 Отговор
    Всички историци са такива- крепят статуквото и венцеславят управляващите. Тоя си е на хранилка към ГЕРБ.
  • 58 То после

    24 6 Отговор

    До коментар #52 от "ХИЛЪРИ":

    Ще викаш така и за Слави , Надупи се и тримата ГЛУПАКА ....
  • 59 Овчарката Росен

    30 6 Отговор
    Преродил се е като пастир.
  • 60 Ей Обедиш

    32 6 Отговор

    До коментар #43 от "АМИ":

    Чудя се, защо на неграмотници като теб е дадено право на глас, след като вие не разбирате нита за кого, нито за какво гласувате. За съжаление, такива като теб никой не може да ги "обеди", че са неграмотни и затова са жертва на собствената си неграмотност. Научи да четеш и пишеш, образовай се, почни да мислиш и после давай мнение.

    Коментиран от #78

  • 61 Обективно

    42 7 Отговор
    Ако герп спечели изборите ще е защото корумпираха и политизираха цялата държавна администрация.Не успяха само с президента,затова и винаги им е трън в очите.

    Коментиран от #79

  • 62 дааааа

    22 2 Отговор
    Кауня си купи индулгенция с новите фърчуплани, на хартия дет ги няма, Но пазарлъка е от 1-а седмица и в пълна тайна.
  • 63 мнмн

    30 5 Отговор
    Преди '89 год. всички учители по история бяха партийни секретари на БКП. След '89 год. учителите по история бяха най- страхливите, не смееха да говорят, не знаеха как да преподават по история, чакаха директивите "отгоре", зер без разрешение свисше нямат смелост да говорят. После псевдопатриотарите обсебиха историята и всички учителите по история станаха пак партийни членове и сляпо предани на управляващата клика. И стана- пременил се Илия, погледнал се- пак в тия.
  • 64 Уйке

    45 7 Отговор
    Каква е тая нова звезда? Радев щял да бъде сдъвкан! Борисов бил прероден! Айде де! Един почтен човек, достоен, не подкупен, който за повече от четири години не е изрекъл една простотия, подкрепян от мнозинството от народа! И може ли те тоя автор да ми каже в какво се състои прераждането на тоя индивид! Или пак отиват нещата до,, пременил се Илия,пак в тия''! Ами то крадеца си остава крадец, лъжец си остава лъжец! Вълкът козината си мени, нравите не!!!
  • 65 бе тоя

    27 8 Отговор
    списвач да не е плод на инцест?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Верно ли

    27 4 Отговор
    Ама тези наистина живеят в някаква паралелна реалност!
  • 68 Аз човека

    9 28 Отговор
    Браво на това момче,доц.Петър Николов.Това е истината за Българската действителност.5626
  • 69 Първанов

    8 15 Отговор
    Има нещо вярно просто другите няма какво по добро да обещаят най много да развалят и това ниво на жизнено равнище.

    Коментиран от #100

  • 70 НАТЕ

    26 9 Отговор
    Какъв доцент си ти ,бре ,срам нямаш ли ,какви глупости говориш и не е лошо са си смениш хапчетата !
  • 71 Матей

    25 6 Отговор
    ГЕРБ --средна класа е пресилено да се каже,те половината население ли са!?Най-много 1 милион с периферията,а другите--низина,но неговите хора са службари,не са прости работяги,пенсионери и безработни.Тоя милион са неговата социална база и служебна,това са влиятелните хора,от които по нещо зависи,задружни са в своята бандитска омерта и лакомия,тайфата им е непробиваема.Така че без външен натиск или удар това змийско кълбо не може да се отстрани от властта.
  • 72 Никога по-вече СДС!

    15 5 Отговор
    32г. Всяко Ново е по-лошо от предходното Ново. 32г. СДС и САЩ изкореняват ценностите на Православната църква и вече България е Циганизирана и Тюркезирана. Вече е видимо и за слепите. Само влиянието на Русия все още поддържа България Християнска, БГ самостоятелно Не може да поддържа Христианска Идентичност. Не искам Нови неща. Новите ПроАмерикански Десни СМЕШНИЦИ на Сорос СДС 2 - (Трио & Мая, Слави, ДБ & Да България, Боец, Цветанов), Деца на старите ПроАмерикански КОМУНИСТИ-ДЕМОКРАТИ на Сорос от БКП - (Сдс, Бзнс, БББ, НДСВ, ГЕРБ, Вмро, Нфсд, Воля, Атака) са много Опасни и Застрашават Съществуването на България по-вече от ГЕРБ. Важното е всички нови партийки да не влязат в парламента ТЕЗИ НОВИ ДЕСНИ и ВСИЧКИ КРАЙНО ДЕСНИ ПАТРИОТИЧНИ ДА ИЗЛЯЗАТ. Гласувам ТВЪРДО за БСП да Управлява България! За България!

    Коментиран от #116

  • 73 Пешко

    17 5 Отговор
    Пешо, заминаваш с Борисов в затвора в очакване на участа на Расате, на който цар Борис 1 избоде очите за антинародна и продажна дейност към чужди държави.
    Най-сладките гласчета ще бъдат вашите, когато започне процедурата по скопяването ви без упойка!
  • 74 АМИ

    11 6 Отговор

    До коментар #20 от "СИКАДЖИЯТА И ...":

    Жалки са червените платени ренегати като теб !

    Коментиран от #81

  • 75 Paci_ milchev

    18 4 Отговор
    ужас,то бива просто и нагли хора,ама нали са на държавна заплата- айде сам да си вади парите,ще умре от глад- че и доцент бил,леле,ужас.
  • 76 Paci_ milchev

    13 4 Отговор
    ужас,то бива просто и нагли хора,ама нали са на държавна заплата- айде сам да си вади парите,ще умре от глад- че и доцент бил,леле,ужас.
  • 77 Супер

    9 18 Отговор
    Борисов е най-добрия политик на България след прехода.

    Коментиран от #82, #105

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Необективно

    9 8 Отговор

    До коментар #61 от "Обективно":

    И ти ли си корумпиран ? Как успяха , колко ти дадоха ???
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ЧЕКМЕДЖЕТО

    12 6 Отговор

    До коментар #74 от "АМИ":

    ЧЕРВЕНИ РЕНЕГАТИ СА КУЧЕТАТА ОТ ГРОБ
  • 82 ПРОТЕСТИРАЩ

    15 8 Отговор

    До коментар #77 от "Супер":

    А ТИ СИ НАЙ ПРОСТИЯТ ОТ ПРОСТИТЕ ОТ ГЕРБ. РАДЕВ ПОВЕЗИ НИ И ПАК ДА РАЗГРОМИМ МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ

    Коментиран от #90

  • 83 ПРОТЕСТИРАЩ

    9 6 Отговор

    До коментар #56 от "ЕХАА":

    АМА ЧЕРВЕНИ СЕ ВИЕ ОТ ГРОБ
  • 84 Пловдив

    20 5 Отговор
    Естествено, че автора ще ближе малко под опашната кост, на главатаря си от Банкя. Иначе го чака глад...
  • 85 Многознайко

    19 4 Отговор
    Какви плазмодии живеят в България, нямам думи.
  • 86 СЕВДА ТВ

    15 6 Отговор
    ГЕРБАДЖИИСКИТЕ КУЧЕТА ДА СИ ЗНАЯТ. РУМЕН РАДЕВ НАШИЯТ ЛИДЕР ПАК ЩЕ НИ ПОВЕДЕ И ЩЕ ПРЕМАЖЕМ ПРОСТИТЕ И КРАДЛИВИТЕ ОТ ГЕРБ. РУМЕНЕ ПОВЕДИ НИ РУМЕНЕ ТИ СИ НАШИЯТ ИДОЛ. ГРОБАДЖИИТЕ ГЕ И СТРАХ НАЙ ВЕЧЕ ОТ ТЕБ И ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. МУТРИ ВЪН М.......ВИ Д.....А

    Коментиран от #91

  • 87 Ха ха ха ха ха ха ха

    8 18 Отговор
    Да живее Борисов и демократична България. Победа за четвърти, пети и шести път.

    Коментиран от #112, #144

  • 88 Да,бе

    20 4 Отговор
    Петре, що не се вземете с тулупа.Кви деца ще имате - хем ентелегентни, хем мазни.
  • 89 binio

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "ИВАН":

    Човек,който пише "състой",ама изобщо не е прост!
  • 90 ЕХАА

    6 16 Отговор

    До коментар #82 от "ПРОТЕСТИРАЩ":

    АМА ВЗЕМИ СЕ ОГРАМОТИ МАЛКО БЕ , ЧЕРВЕНА ПРАЗНА КРАТУНО И ТОГАВА ЕЛА ПИШИ ТУК !!!😄😄😄 ИСКАШ РАДЕВ ДА ТЕ ПОВОЗИ ЛИ , ЧАКАЙ НА ЕСЕН ЩЕ ТЕ ВЗЕМЕ СЪС СЕБЕ СИ , КОГАТО ОТЛЕТИ ОТ ПРЕЗИДЕНСТВОТО !!!!😄😄😄😄

    Коментиран от #93

  • 91 СЕВДАЛИН

    5 6 Отговор

    До коментар #86 от "СЕВДА ТВ":

    Нервна си ма Севде, май не си сайдисвана скоро ? И не викай 'МУТРИ ВЪН' , ЧЕ РУНДЮ се оплака....избягали му съветниците от последните протести !
  • 92 ФИНЦИ

    17 5 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ИЗМИСЛЕН ГЕРОИ НА ШАИКАТА ГЕРБ МНОГО ТЪПИ ХОРА В ТАЗ БЪЛГАРИЯ МАЛЕ КО ВИ ЧАКА БЪЛГАРИ ЛЕВСКИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕРОДИ ИНАЧЕ СПАСЕНИЕ НЯМА
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 не може да бъде

    18 3 Отговор
    Напоследък има усещането ,че много доценти ,политолози и т.н., са завършили една особена философия -дървена философия!Гледах в справочника на СУ -няма такава спечиалност!Къде успяват да се дипломират с такава философия тези хора!?
  • 95 Инспектор

    8 3 Отговор
    ТОВА Е МАТА ХАРИ!
  • 96 Дебил

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Не са умници а лизачи.
  • 97 Измерване на словесна плява

    5 2 Отговор
    Начива е един - хиляда повторения, тип - заклинанше
  • 98 Сървант

    16 3 Отговор
    ГЕРБ били консерватари,ама толкова колкото бай Ганю е консерва.ГЕРБ са хората на втория начин - това им е манталитет от Тошовите времена - хем обслужващ персонал,хем уреждащи се с това онова от огризките на БКП-то.Сега сървантите си отмъщават на господарите,както едно време болшевиките отмъщаваха на аристокрацията и духовенството.Борисов изглеждал като прероден! Ха-ха-ха! Абе направо Боко си е барон Мюнхаузен - хем се семонасадил като Андрешко в блатото напълно съзнателно,хем сега ще се самоиздърпа за косите си.
  • 99 Не са с конкурс избирани!

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "Мой":

    А с магнит! Ролята на магнит играе Светиня Му. А членовете са метални СТРУЖКИ, изпадали в прахоляка бурмички, гайки, счупени подови и др. дребна отпадъчни железария. СКРАБ!
  • 100 Не са с конкурс избирани!

    6 0 Отговор

    До коментар #69 от "Първанов":

    А с магнит! Ролята на магнит играе Светиня Му. А членовете са метални СТРУЖКИ, изпадали в прахоляка бурмички, гайки, счупени подови и др. дребна отпадъчни железария. СКРАБ!
  • 101 Анализатор

    6 14 Отговор
    Разбирам ужасът на повечето лево и десно-либерално коментиращи тук във форума, които са се хванали за оная работа на Фатмака, като за спасителна "сламка", но това е защото, колмкото и да не им се иска, усещат с кожата си че Петър Николов е прав. Това е най-добрият коментар за ситуацията от много време насам, откровенната, точната и безкомпромистната истина.
  • 102 Само

    3 5 Отговор
    "Възраждане" ще ни измъкнат от това дъно, нали другарю 5298Първанов!
  • 103 Проекта

    12 4 Отговор
    на Трифонов не е никаква "партия" в обикновенният смисъл на това понятие и трябва да се нарича "ИТФ", т.е. "Има Такава Фирма" защото всъщност това е екипът на неговата собствена фирма "7/8", а кандидатите за депутати са сценаристите, музикантите и певиците на телевизията му. И в "ИТФ" и в "7/8" той им дава заплатите и той определя политиката. Самият Трифонов еманация на самовлюбеноста, и е на светлинни години пред Борисов по некадърност и арогантност.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Какъв преход?

    6 3 Отговор

    До коментар #77 от "Супер":

    Та това е падение! Е, да - преход! Все пак е движение!
    НАДОЛУ!
    А, да! Преход е!
  • 106 Гост

    11 4 Отговор
    Ааааа разбрах - зам.министър бил !!!!!!

    Коментиран от #140

  • 107 Гневен

    19 4 Отговор
    Как този никому непознат човечец можа да наговори толкова глупости наведнъж?! Жалко е,че бил и заместник министър на образованието! Страшно е,че нагаждачите калинки герберастки съсипаха народа и държавата ни! Горките деца,горкото образование с такива началници! За информация на този зад ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ стоят два и половина милиона избиратели,поради което няма как да бъде "изплют,"колкото и да им се иска на върховните герберастки неизвестия!!! Истината е ,че точно такива като този ще заминат в мръсната канализация!!!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Ози

    3 9 Отговор
    Мохамед Али не се е бил с Джордж Форман в Заир, а с Джо Фреизър. За наи-неуспешния президент съм съгласен - мухльо, а не президент!

    Коментиран от #111

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 НОВИНАР

    17 5 Отговор

    До коментар #109 от "Ози":

    РУМЕН РАДЕВ Е НАШИЯТ ВОДАЧ СРЕЩУ МЕТРИТЕ И КРАДЦИТЕ.
  • 112 гербаджия

    12 6 Отговор

    До коментар #87 от "Ха ха ха ха ха ха ха":

    РУМЕН РАДЕВ Е ПО ВЕЛИК ОТ БОКО ДЕБЕЛИЯ. ПОБЕДА
  • 113 Зелен чорап

    4 11 Отговор
    Мирно ! Кръгом ! Строевата подготовка на фатмака е проведена.
  • 114 Краднелия

    9 12 Отговор
    Ама всичкото това дето е написал тоя човек, не ли е прав.
  • 115 ХАН КРУМ

    11 3 Отговор
    НА ТОЗИ СПЕЦИАЛИСТ ДА МУ ЗАВИДИШ НА ПРЕДСТАВИТЕ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА ,ПРАВОВА И СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА–ПОНЕ ТАКА ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА.ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ТАКИВА ИЗВРАТЕНИ ПРЕДСТАВИ У ЕДИН ЗАМ . МИНИСТЪР ,ЛОГИЧНО СЕ НАМИРАМЕ НА ДЪНОТО, КАТО ДЪРЖАВА,ПРИ ТОВА И ПОЛИТОЛОГ. АКО РЕЗУЛТАТИТЕ НА СТРАНАТА КЪМ ДНЕШНА ДАТА МУ ХАРЕСВАТ И ТОВА СА МУ ЗНАНИЯТА,ДА ХОДИ НА ОПРЕСНИТЕЛНИ КУРСОВЕ ИЛИ ДА СИ ПРИЗНАЕ ,ЧЕ Е ОТ НОВАТА ПОЛИТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА НА ПАРТИЯТА –ДЪРЖАВА.ПРИ ВСИЧКИ БЛОКИРАЛИ , НЕ РАБОТЕЩИ ОБЩЕСТВЕНИ СИСТЕМИ, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТО ГЕНЕРИРАНЕ НА КРИЗИ, БОРИСОВ ГИ БИЛ УПРАВЛЯВАЛ.ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ СА ВИДИМИ ЗА ХОРАТА ВЪТРЕ В СТРАНАТА,А ВЕЧЕ НИ ГИ СОЧАТ И ОТ ВЪН ПО ДОСТА СРАМЕН, БОЛЕЗНЕН И КАТЕГОРИЧЕН НАЧИН. КОНСТИТУЦИЯТА СЕ НАРУШАВА И ОТ НС, И ОТ МС И ОТ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ. КОЯ ПОСТРОЙКА ДА ПАЗИ ПРЕЗИДЕНТА, ОНАЗИ, КОЯТО САМО НЕ СЕ Е РАЗПАДНАЛА,НА КОРУПЦИЯТА ,ИЗМАМИТЕ, КРАЖБИТЕ И ЗАДКУЛИСНИТЕ ДОГОВОРКИ. САМО ,ЧЕ ЗАД ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ , КОЙТО ВИ ВАДИ ОТ РАВНОВЕСИЕ С ТРИ ИЗРЕЧЕНИЯ И ВИ ДОКАРВА ДО НЕРВНА КРИЗА И УСПОКОИТЕЛНИ , СТОЯТ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ ,КОИТО НЕ ВИ ИСКАТ ХРАНИЛКИТЕ , А СИ ИСКАТ ДЪРЖАВАТА. И ЩЕ СИ Я ВЗЕМАТ. В КОНСТИТУЦИЯТА Е ЗАПИСАНО ,ЧЕ МИНИСТЪР –ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ОБЩАТА ПОЛИТИКА , А МИНИСТРИТЕ И ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ. 4 АПРИЛ ИДВА. НАРОДА Е БУДЕН И СИ ИСКА ДЪРЖАВАТА ОТ ВАС, А СЛЕД ТОВА ИДВА РЕДА И НА ОТГОВОРНОСТИТЕ.МИСЛЕТЕ ЗА СЕБЕ СИ, А НЕ ЗА
    ПРЕЗИДЕНТА . КАКТО И ДО СЕГА ТОЙ СЕ СПРАВЯ ДОСТА УСПЕШНО САМ СРЕЩУ ЦЯЛАТА ВИ ШАЙКА.

    Коментиран от #117

  • 116 И аз да кажа

    5 7 Отговор

    До коментар #72 от "Никога по-вече СДС!":

    Тъй, тъй...значи 32 години демокрацията изкоренявала църковните ценности, а? А преди това 45 години комунягите ги утвърждаваха, а? А като си толкова по християнските ценности дали знаеш, че да лъжеш е смъртен грях? Паплач нагла!
  • 117 Айде бе

    8 0 Отговор

    До коментар #115 от "ХАН КРУМ":

    Че що сам? Нали има БСП-то зад себе си? И ДПС, с чиито гласове го избраха. Леле как се вживявате в глупостите! И значи платените от Бобоков лобисти били светът, който ни сочи с пръст като корумпирани?
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Пешо

    16 2 Отговор
    Авторът използва манипулативни похвати, прави неверни внушения за "средната класа"на ГЕРБ. Да,те създадоха своя висша и средна класа от клиентелистки тип и държавни служители съществуващи благодарение на схеми за усвояване на еропейски и държавни средства.
  • 120 Дан

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    От портмонето на ГЕРБ.
  • 121 Брадвата

    10 2 Отговор
    Той в прав текст си го казва човекът, като научна фантастика ще ви се стори животът след изборите, ако спечели пак герп. Няма да го има вече "благия" шишкав чичко с джипката. Директно по лагери неудобните, а цените в космоса. Това е, те знаят, че народът ги мрази и иска да са по въжетата, затова ще ни унищожават, докато могат! Те го правят и сега, с всяко решение и закон, не се заблуждавайте и внимавайте за кого гласувате!
  • 122 Изключително

    3 7 Отговор
    точен анализ. Но за Корнелия може да се поспори. Тя не тегли БСП към ретро социализма отпреди Априлския пленум. Тя тегли БСП към неолибералното ляво. Всъщност, рожба на Сорос, казано по-кратко. За това говори абсолютното покритие и взаимодействие с бледорозовите от Демократична България. Всички под крилото на Румен Радев и неговата главна съветничка Иванка Иванова от Отвореното общество на Джордж Сорос.
  • 123 Един

    7 5 Отговор
    Да , президента Радев е най-слабия президент в далаверите - единствената работна среда на ГЕРБ!
  • 124 Георгиев

    5 11 Отговор
    Добра статия,да сте видели някога Радев усмихнат???На площада
    имаше бесилки и ковчези!!!!Слави с изплезен език???Нинова-
    в две правителства-на Костов и Станишев????Кънев + Йончева
    страхотна 2-ка!!!!Манолова = на Пеевски!!!Хр.Иванов ще превзема
    и ще управлява????.Много неща неща за преосмисляне.

    Коментиран от #129

  • 125 Един

    9 2 Отговор

    До коментар #53 от "кнаус485":

    Всичко това не пречи на Петърчо да целува ръце и да ближе г@3ове и да плямпа глупости , ... измет!
  • 126 Напротив

    3 13 Отговор
    Радев не е слаб в далаверите. Обградил се е с шампиони в това отношение. Той самият дава личен пример. За което е разследван съответно.
  • 127 Бройки

    9 3 Отговор
    Толкова си млад Петърчо,пък каква политическа пеперудка-пъргавелка си! Колко партии смени досега? 3-4 или 4-5 бройки?
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Donzidog

    10 2 Отговор

    До коментар #124 от "Георгиев":

    А Бойко до пистолета и пачките?Преосмисли това!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ПОДЛОГОВ

    9 5 Отговор
    Петър Николов е автор на седем книги по средновековна история и политическа философия--- ЧЕ КОЙ ЩЕ МУ ЧЕТЕ ПРЕПИСАНИТЕ КНИГИ НА ТОЯ ПЛАГИЯТ И ПРО СТАК !?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 ЦИКЛОН Б

    9 3 Отговор
    ОБЕРЩУРМБАМФЮРЕР ПЕТЪР НИКОЛОФ
  • 135 Рафа

    11 4 Отговор
    Тоя Петър Николов е пълен безумец! Колко е просташко да си гербаджия!
  • 136 Петър Николов в Какво сее преродил

    10 3 Отговор
    Борисов!!? Погледни го на една снимка в село в Родопите, говори с една баба?? По сини дънки и светла риза е Борисов?? Погледни го в какво сее"преродил" 150-160кг Мутра, това се вижда на снимката!!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ПО БЕДЕН

    6 3 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът кoмeнтирa дaнъцитe зa cтaритe aвтoмoбили.
    Кaквo кaрaхмe дo 90-a гoдинa кaтo упрaвлявaшe пaртиятa нa г-н Рaдeв? Тoгaвa ce чaкaшe пo 12 гoдини зa кoлa, кaрaшe ca caмo в нeдeля или cъбoтa" ......... БЕДНИЯ БОЙКО С ФИЛИЯТА НАМАЗАНА С МАС КРАДЕШЕ С КОФАТА ПОМИЯ ОТ СТАНЦИЯТА НА КНИК А БАЩА МУ ИМАШЕ ЖИГУЛА КОМБИ КОГАТО В БАНКЯ КОЛИТЕ СЕ БРОЯХА НА ПРЪСТИ !
  • 139 ЧуматаГерб

    6 4 Отговор
    ТояГ.. ъзолизецПетърНиколов много ме разчувства съсСърцераздирателната сцена какТиквата си подарил старото сако на някакъв дядо. Вярно, че И... диотаБ.. орисов еП.. рост, ама не чак толко, че да му подари малкоЕвраци по петстотин, или златноКюлче отШкафчето. И той горкия като П. К. П. К.ара Янче.ва мъчи да си купи народна любов със стари килими, лански календари, стъклени топчета, семки и бомбонки. Дето има една приказка - П. рост ,ама му сеЕ.бе...
    П. рост, ама четвърти мандат му се иска наТ.олупа.
    ЕвроФондове да усвоява вЗлатното сиЧекмедже. П_ рост ама знае наУ. мници да плаща да го величаят и да му миятНа. сран. ияГ.. ъз от сутрин до вечер неуморно.. На тях надали им е подарил старите си скъсани чорапи... Там вече влизат в действиеОНИЯ кю. лчета...
  • 140 САМО

    4 0 Отговор

    До коментар #106 от "Гост":

    това ли успя да вденеш бе!?
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 аз съм Веска

    4 0 Отговор
    Е КАК ПА ТАКА СИСТЕМАТА ЩЕ СДЪВЧЕ РАДЕВ?
    НА ОБЕКТИВНИЯТ НАБЛЮДАТЕЛ , НЕ Е ТРУДНО ДА ОТСЕЕ ЛЪЖИТЕ .КАТО ГО НАПРАВИ , ЩЕ ОТКРИЕ , ЧЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА МС И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО УМИШЛЕНО ,И МНОГО УМЕЛО СА ПРОТИВОПОСТАВЯНИ . ПЪРВО Е ЗАЛОЖЕН КАПАНЪТ С МАТА ХАРИ .
    ПОСЛЕ НЕЩАТА СЛЕДВАТ ЕСТЕСТВЕНИЯТ СИ ХОД - " КОЙ Е ПО -ПО - НАЙ" .ВЪПРОСЪТ Е : КОЙ СЛОЖИ ПРЪТ В КОЛЕЛОТО НА ДЪРЖАВАТА . ВСИЧКО СЕ ВИЖДА , ЧЕ Е НАПРАВЕНО ПО СХЕМА - ДВЕТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА СА В АНТАГОНИЗЪМ , И ДЪРЖАВАТА ДА НЕ РАБОТИ .
  • 143 Хасан

    6 1 Отговор
    "нoвaтa cрeднa клaca нa Бългaрия, кoятo дoри дa ce oтврaщaвa oт eдин или друг acпeкт нa упрaвлeниeтo, прeдпoчитa дa cи зaтвoри oчитe и дa глacувa рaциoнaлнo, a нe eмoциoнaлнo ". Е точно за това няма да се оправим. Защото тези дето са са сега добре явно не искат да са 10-пъти по добре

    Коментиран от #152

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 ЛАУРА КЙОВЕШИ

    5 0 Отговор
    АБЕ ТЯ СИСТЕМАТА ЩЕ ИЗХВЪРЛИ ДОСТА ХОРА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВИ , АМА ТЕБ ПЕТЪРЧО ЩЕ ТЕ ИЗХВЪРЛИ СИСТЕМАТА КАТО БОА ,ЖАБА КАК ИЗПЛЮВА , НЕ ТИ ПРИЛИЧА ТОВА ДА ГО КАЗВАШ , КАТО МЛАД ЧОВЕК , ВИЖДАЛА СЪМ ХОРА ПО МЛАДИ ОТ ТЕБ , И ДАЖЕ СЪМ КОНТАКТУВАЛА С ТЯХ , НО МИСЛЕНЕТО НА ТЯХ , Е ДАЛЕЧ ПО ВИСОКО ОТ ТВОЙТО , ВМЕСТО ТОВА ТИ ДА ПОВЕДЕШ ХОРАТА КЪМ ПО ДОБРО СВЕТЛО БЪДЕЩЕ , А ТИ ГИ ПЛЮВАШ И НЕНАВИЖДАШ , КОЯ МАЙКА ТЕБЕ ТЕ Е РОДИЛА , ИЛИ СИ ПАДНАЛ ОТ МАРС !!!!♥️♥️♥️🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬💓💓💓!!!
  • 146 Хa хa

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Нaбихa ли ви го в чутурите. Проcтaци иcкaт дa cвaлят Боко зaщото бил проcтaк. Боко е тaлaнтлив проcтaк, a вие cте некaдърни cоц проcтaци

    Коментиран от #148, #151

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 КВАРТАЛНАТА БАТКА

    3 2 Отговор

    До коментар #146 от "Хa хa":

    А ТИ СИ ПРОДАЖЕН КРАВАР , ЯСНО ЛИ ТИ Е , ПЪПЕШ ТАКЪВ , СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА РАЗПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИТЕ , МАЗНИК !!!
  • 149 WDS

    0 3 Отговор
    От 1944 г цялата система е нелигитимна в БГ! и Вие уважаеми го знаете... и затова си разигравате “кончетата”.
    Чакайте още малко и ще заиграе тоягата!
    Ако ББ или ММ, (Борисов знае кой го наричаше ММ) му светне малко... ще си тегли сам златния ..., който чака... и повярвайте, сам ще се унищожи!
    А такива подлоги, дори ми е жал да ги коментирам! Не прости! Жалко прости!
  • 150 Хан Крум

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Чиба бе":

    Черните ангели трябва да дойдат
  • 151 Чумата на България-герб

    3 2 Отговор

    До коментар #146 от "Хa хa":

    Талантлив мафиот и крадец, това са талантите на простака на простаците.
  • 152 Радул Горянина

    4 2 Отговор

    До коментар #143 от "Хасан":

    Рационално - значи правилно . емоционално - значи безрасъдно. Гласувайте за ГЕРБ да ви е мирна главата и да вървим напред иначе ще дойдат огладнелите мутри и чутури. Изберете си Герб-СДС ,ВМРО и Да България , всички останали са проклятие . Анадънмо ,Хасанчо.
  • 153 Фончо

    4 2 Отговор
    Тоя млад левент ли е Мата Хари?
  • 154 Сега

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "така така":

    изборите са за тикви.....
  • 155 Аз казах.

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "ПРОСТ":

    Добре казано, но хубаво е че си признаваш, че си ПРОСТ.
  • 156 Боковистреалист

    3 1 Отговор
    Както казах , свиквайте с тази мисъл ....Прeкрaceн , cъвършeнo тoчeн и яceн фaктичecки aнaлиз нa oбcтaнoвкaтa . Знaчи Бaцe Бoкo мoжe дa зaпoчвa дa рeди нoвoтo прaвитeлcтвo ....... Хa хa, я кaквa cтaнa, щe cи имaмe cтaрия мaйcтoр в нoвия ceрвиз ..... а резидентчето, направо да започва подготовката по връчването на поредния мандат на Баце Боко ....
  • 157 Иванов

    3 0 Отговор
    Най-големите губещи от предстоящите парламентарни избори ще бъдат уж Демократична България на олигарха Иво Прокопиев, които с провалени политици като Христо Иванов - Пинокио и джуджето-генерал Атанас Атанасов няма отново да хванат и 4%!
  • 158 kritik

    0 2 Отговор
    Скапан гербераст
  • 159 гаро

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "от 30":

    ама е тиква не каун
  • 160 Политолог

    1 0 Отговор
    Простият, неук, озлобен и не успял мързеливец ще плюе по един учен политолог и доктор по история. Ако питам плюещите комунистически подлоги за истината на Втората световна война, няма да знаят и една историческа истина. И най-лесно ще нападат умните, учените
    Много прости хора има в България и виждам много от вас в смешните и глупави писания
  • 161 Бивш костовист

    0 0 Отговор
    Ренегат
  • 162 НЯКОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Си ган":

    АМИ ПЪРВО ПРОЧЕТИ КОМЕНТАРИТЕ НАД ТЕБЕ!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.