10 Януари, 2013 07:29 20 572 17

На пазара на перверзиите

  • перверзии-
  • пазар-
  • педофили
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има неща в този живот, за които човек предпочита да не знае. Защото без тях светът би бил едно по-добро място за живеене. И защото те са толкова отвратителни, че на човек му е трудно да повярва, че съществуват, коментира Дойче веле.

Габриела Шперл е филмова продуцентка. Когато информациите й се потвърждават за трети път от надежден източник, тя решава да направи филм. Шперл научава, че в някои страни като Румъния и България организирана престъпна мрежа отвлича и откупува деца, за да бъдат превърнати в роби и продадени в западни страни като Германия.

Тя попада на автентични "договори" за продажбата на деца за по 100 евро. На родителите - предимно от най-бедните региони на Източна Европа - било обещавано, че парите ще отидат за образование. В действителност децата попадат в нелегални публични домове и педофилски мрежи, от които няма измъкване.

С изумление Шперл установява и това, че междувременно Берлин се е превърнал в нещо като разпределителен център на търговията с момчета в Европа. Така се ражда филмът “Операция захар”, който германската обществена телевизия АРД ще излъчи в най-гледаното вечерно време на 16 януари. Режисьор е носителят на не една и две награди за телевизионно кино Райнер Кауфман.

История с горчив привкус

Един следовател и един прокурор в Германия успяват да накарат един от търговците на деца да проговори. Така на властите се удава да разбият организирана група от богати педофили. И макар операцията да приключва с успех, повечето участници в престъпната схема успяват да се отърват без сериозни последствия, а за много от децата всяка помощ се оказва прекалено закъсняла. Историята има горчив край.

В първоначалния замисъл филмът е трябвало да завърши с хепиенд. "Но колкото повече навлизахме в темата, толкова по-силно си проличаваше безнадеждността на ситуацията, а щастливият завършек изглеждаше повече от нереалистичен”, казва режисьорът на филма. В него много от полицейските акции се провалят, защото престъпниците си имат подставени лица в полицията и съдебната власт. 

Филмът е заснет по действителен случай. Рони е истинското име на информатора и търговец на хора, реални фигури са също следователят и прокурорът. След като става известно, че те работят по този случай, двамата изведнъж са отстранени от разследването на случая по указание отгоре. Заговор? Нима е възможно пипалата на мафията за търговия на хора да са се прострели толкова надалеч? Това е един от въпросите, които повдига филмът.

25 млрд. евро годишна печалба

Търговията с хора междувременно носи по-големи печалби на мафията от трафика на наркотици. По данни на Обединените нации годишните приходи от нелегалния трафик на хора възлизат на около 25 млрд. евро. Негова жертва са близо 2,5 млн. души в света, половината от които са деца и малолетни.

Децата, чиято съдба показва филмът "Операция Захар", идват от различни страни. "Но гаврата с тях и травмите за цял живот им се нанасят тук, в Германия, сред нас", посочват авторите на филма. Има неща в живота, които са неприятни, но за които сме длъжни да знаем. За да можем да се борим срещу тях. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джорето

    10 1 Отговор
    Аз до сега,за българи продали децата си не съм чувал...Освен за един малоумник,дето обяви за продан дъщеря си в БГ МАМА...

    Коментиран от #5

  • 2 ядосан

    1 6 Отговор
    За педофилите има само един лек и той е кастрация,ако преди това някой татко не ги ъбие от бой !!!!!!!!!
  • 3 бен тен

    1 5 Отговор
    това са богатите толко са задовлени че накаря се чуидат на какво дасе наденат а кастарцията е задължителна
  • 4 Ина Стефанова

    2 0 Отговор
    социалният антрополог Харалан Александров и дава конкретни примери.
    „В България демографският срив придобива все по-застрашителни размери, а населението на страната падна под 7 милиона. И в това няма нищо учудващо. За повечето българи развитието отдавна вече не е приоритет. Приоритет е оцеляването. Надеждите и стремежите на повечето хора са сведени до това да не изпаднат в пълна мизерия. Вече никой на прави дългосрочни планове, вече никой не се впуска в нови начинания. демографските показатели и новите данни за нарастването на бедността и имотното разслоение подсказват, че за развитие могат да мечтаят не повече от милион-милион и половина българи . Все по-голяма става и групата на така наречените „работещи бедни” - хора, които имат работа, но доходите им са толкова ниски, че ги обричат на мизерно съществуване. Междувременно корумпираната прослойка в държавното и общинско управление и безскрупулната олигархия продължават с политически протекции да изсмукват оскъдните ресурси на държавата. “Изглежда политическият елит отказва да осъзнае както мащабите на българското бедствие, така и собствената си безпомощност да го овладее”, обобщава Александров. Все повече родопски турци търсят спасение от бедността и заминават за Турция, която за разлика от България изживява икономически подем. Очертава се нова изселническа вълна, сравнима по мащаби с прогонването на българските турци през 1989 година. В същото време все повече гърци се заселват в България - но не защот

    Коментиран от #6

  • 5 Кофти

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Джорето":

    бе то и аз се замислих тези "българи" да не би случайно да са от ромски произход?...
  • 6 Niko

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ина Стефанова":

    Съгласен съм с написано на 100%. Суровата действителност в България, за съжаление.
  • 7 Иван Иванов

    1 2 Отговор
    Да има много Роми и Пумаци, който продават децата си.
  • 8 Николай

    1 0 Отговор
    За колко от тези деца, знаете от телевизията, че са изчзнали?

    http://lipsva.com/blog/2011/oficialni-danni-lipsva-statistika/
  • 9 муспи

    1 0 Отговор
    Страданията на бългавския народ не будят състрадания заради убийствения, станал абсурден, идиотски факт - че след като всички знаят че евреите ни владеят, както и тази Германия и света, и отвличането на деца и изтезаването им е тяхен бизнес включен в геноцида на бялата раса и най вече на българите, подържат лакейски разсъждавания за някакви мафии имащи влияние и в полицията и съдебната система! Какви полиции, какви съдилища, какви правителства, какви пари армии и парламенти - каква педофилска олигархия?! Всички педофили са евреи, защото това е еврейска болест. Всичките изброени ведомства са еврейски организации за провеждане на геноцида! Разминаването с този факт е приравняване с тях - те правят всичкия сатанизъм за да ни превърнат в евреи.

    Коментиран от #12

  • 10 некой си

    0 1 Отговор
    Стадият на развитие който е достигнал човешкият вид е още по варварски и от моментите в които сме били неандерталци.Само калашника и една война ще заличи всичко.

    Коментиран от #11

  • 11 Нека_да_бъде_гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "некой си":

    Не отдавна си мислих за това. Знаеш ли, Хитлер опита да се опъне, имаше голяма война, загинаха ужасно много хора, но ми дойде една мисъл: обикновенни хора загинаха много, а колко загинаха "висопоставени" политици, онези, които дърпат за конците и винаги стоят във сянката...
  • 12 Минало

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "муспи":

    Предполагам че се шегуваш. Да, евреите генетически имат "предрасположенност" към хомосексуалността (за педофилия не съм чувал). Но сред педофилите има най-различни националности. По този въпрос антиеврейската пропаганда май-май не е баш-уместна. А и има още един въпрос: ако пълнолетието е например 21 години, а човек и на 18-20 години е възрастен и може да "ражда", много лестно може да обвиниш който искаш в педофилия и да го вкараш във затвора барбар със скандали във медиите
  • 13 Минчо_Тъгата

    0 0 Отговор
    Да направя едно предположение, защото вашият антрополог само се занимава със констатации:

    Има масса МНОГО БЕДНИ народи и държави, но които са единни и не допускат негативно отношение към своята нация и своята държава. Сред тях не може да се чуят "пропаднала", "мръсен народ", "проклета държава", "срам и позор за тоя народ" и т.н. Ако гладуват, гладуват заедно, ако забогатяват, също заедно (това е национална черта, например много добре се наблюдава среди скандинавите или някои кавказски народи).

    Сегашните политици почти всички имат корени във коммунистическата партия и онази, "коммунистическа ДС". Е, какво от това? Нищо, освен че ТЕ РЕАЛНО ИМАХА ПЛАНОВЕ И ГЛАСУВАХА ЗА ТЯХ за УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРСКАТА САМОИДЕНТИЧНОСТ, НЕЗАВИСИМОСТ чрез ОТКАЗ ОТ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНОСТ и преминаване във статут на руски автономен край.

    Трябва ли да продължавам или са достатъчни онези две горни тези?
  • 14 qqqqqq

    0 0 Отговор
    70% от педофилите са ВИП персони. Направете си сметка богатите какви изроди са. Такива хора имат и власт.
  • 15 сандо

    0 0 Отговор
    пазете си децата хора ,изроди владеят света отдавна , ако не си с психоотклонения трудно се забогатява, наи малкото как се спи като знаеш kakви ги вършиш ..........
  • 16 един

    0 0 Отговор
    Гледах го филма. Същите като нашите (политици, съдии...). И за тях отново законът не действа-закрива се преписката, губят се документи, умират свидетели.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.