ФАКТИ.БГ
  • румен радев-
  • криза-
  • политика

Иво Христов: Оплетени в мрежите, всички са против Румен Радев

Пропагандните лаборатории на статуквото не залагат на убедителни аргументи, а на задавящото числено превъзходство

Публикувана: 1 Септември, 2021 16:00
67 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5185
Иво Христов: Оплетени в мрежите, всички са против Румен Радев - 1
Снимка: Фейсбук
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 58 гласа.
Снимката е публикувана във Фейсбук от Иво Христов към този коментар
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Който не чете нищо, е по-образован от онзи, който чете само вестници" (Томас Джеферсън) Вестниците са на изчезване, но днес същото е валидно за социалните мрежи. Преди повече от десет години мрежите растяха хоризонтално. Всеки издирваше приятелите си, а пресичащите се множества от контакти раждаха нова близост. Мрежите се превърнаха в проба за всички авторитети, вкусове, идеи. Осъзнали залога, кукловодите овладяха тази зона на мимолетна свобода и днес мрежите са пирамидално структурирани.

Това коментира във "Фейсбук" европейският депутат Иво Христов.

На приземния етаж сме всички ние от планктона: потребители, избиратели, граждани. Над нас са агенциите, които анализират и употребяват натрупаните данни. Те ни профилират по-точно, отколкото сами себе си познаваме. Нагоре са създателите на алгоритми, които ни предлагат приятели, пробутват стоки, оферти и облъчват с послания. Там, горе, е и мрежовата полиция, която по донос може да ни опандизи за дълго. Най-малкото за времето на една предизборна кампания.

У нас тя предстои, но войната в мрежите е вече в разгара си. Медиите са предплатени. Инфлуенсърите бълват на конвейер, а тролският башибозук хваща мазоли на пръстите.

Очевидно е, че президентът Радев е обединяващата фигура на алтернативата. Доказва го красноречивият му набор от врагове: ГЕРБ, ДПС, колаборационисти от другите партии, прокуратурата, казионни медии, токсичните сайтове, каканижещи всичколози, пишман-борци със статуквото.

Всички те са против Радев.

В последните седмици се забелязва пренасищане на форумите в медиите с коментари срещу президента. Обикновено те заемат първите няколко десетки мнения, появяват се мълниеносно след публикацията. Отличават се с баналност, повторяемост, полуграмотност и лош правопис. Но всички те набиват методично ключови думи и интерпретации.

Ключовите думи и понятия от пет години са: фатмак, зелен чорап, льотчик, Мунчо. Те са част от провалената стратегия президентът да бъде клеймосан като недорасъл за поста, но предвид ниската грамотност и правописа на троловете имат бумерангов ефект. Накратко: кьорфишеци.

Дълго време ГЕРБ се опитваше да патентова Радев като „разединител“. В лексиката на българския преход „обединител“ е онзи, който потиска гражданската енергия и осигурява комфорт на клептокрацията. Радев формулира единението като консенсус около ценности. Тъй или иначе, понятието „разединител“ така и не се прихвана, достатъчно е да видим човешкото множество при посещенията на Радев в страната.

Най-актуалните ключови думи са: натовец, Триморец (с главна буква), Козяк, Херо Мустафа.

За отбелязване е, че през 2016 г. бе направен тъкмо обратният опит: Радев да бъде изкаран човек на Москва. Опитът завърши с провал.

През 2021 г. тактиката е преосмислена: да се вбие клин между Радев и голяма част от българските избиратели, които си остават преимуществено русофили, макар и в по-малък процент, отколкото през 2016 г.

Основните внушения са: президентът е зависим от САЩ, на път е да вкара България във война с Русия, служебното правителство е назначено от „Козяк“, президентът разединява нацията и прочее.

В периода преди срещата на „Три морета“ в София форумите бяха залети с понятието „фронтова държава“, а у читателите се насаждаше разбирането, че „Три морета“ са едва ли не нов военен пакт. Форумът отмина кротко. И да е имало война, не сме я забелязали. Кампанията отшумя, но на базата на натрупания негативизъм вирее дамгата „Триморец“. Каквото и да значи тя. Сметката е политическите хейтъри да вложат в дамгата съдържание според вкуса си (войнолюбец, натовец, и, едва ли не, враг на Русия). Важното е да се върти в оборот.

Знак за напрежението, под което са поставени актьорите на статуквото, е фактът, че прибегнаха до заигравки със свещения етнически мир. Традиционно ДПС си приписва заслугата за него, но в последните две години се видя принудено на два пъти да го залага на масата. Най-напред мобилизирайки младежите от партията като жив щит около сараите на лидера в Росенец. За втори път сега, след консултациите в президентството, когато президентът Радев принуди лидера Карадайъ да заяви, че България е неговата родина. При посещението си в Турция г-н Карадайъ обяви Турция за своя родина.

Въпросът на Радев бе по конкретен повод и адресиран лично към Карадайъ, но технолозите на манипулацията се опитаха да прикрият гафа на Карадайъ в Турция зад инсценираното възмущение на български мюсюлмани. Старателно премълчавайки повода за въпроса. Посещението на Радев в Родопите доказа цялата несъстоятелност на мита за „възмутените мюсюлмани“.

ДПС е в труден период. След дългогодишни клетви в евроатлантизма, сега партията е в конфузното положение да брани своя бивш депутат Делян Пеевски от санкциите на американското правосъдие по закона „Магнитски“. Оттам и високият градус на декларациите.

Пропагандните лаборатории на статуквото не залагат на убедителни аргументи, а на задавящото числено превъзходство.

Между април и юли манипулаторите внушаваха, че президентът си партнира с ДПС. Разчитат никой да не помни, че още преди година ДПС поиска оставката на Радев. Че близкият до ДПС сайт „Епицентър“ е основната трибуна за атаки срещу президента. Тъй или иначе, диалогът с Карадайъ сложи точка на тази манипулация.

Между юни и април манипулаторите втълпяваха, че президентът действа в синхрон с ИТН. Методичните атаки на ИТН срещу служебния кабинет разсеяха и този мит.

Най-актуалното внушение, разбира се, е, че „Радев е човек на Козяк“. Манипулаторите разчитат гражданството да е забравило, че президентът се обяви против многомилиардната сделка на F-16, с която Борисов си откупи благоволението на Тръмп.

Струва ли си да припомням, че по времето, когато Радев бе дамгосван като „човек на Москва“, заради конструктивната си позиция спрямо Русия, руският патриарх си позволи арогантни упреци срещу президента, на които получи достоен отговор. Така и този мит, режисиран в лабораториите на ГЕРБ, бе разсеян.

Манипулаторите паразитират върху насаждания с години комплекс за политическа непълноценност на България, който изключва възможността да се заяви и отстои независима национална позиция. В историята ни има достатъчно примери за обратното (Съединението, обявяването на независимостта, отказът на Борис за изпрати войски на Източния фронт и дори деидеологизацията на културата от 70-те), но комплексите нали са затова, за да не мислим излишно.

Пропагандните лаборатории на статуквото не предлагат аргументация, но удавят здравия разум в отровна магма от дезинформация и внушения, които надделяват със своята еднотипност.

Критичната мисъл е като несретна пчела, полепнала по тинята от дезинформация, обречена да загине и да се превърне в неразличима част от блатото, в което тихо и непрестанно гние всичко различно от блатната екосистема. Колко тежи едно аргументирано мнение, което се губи сред десетки тролски и изкуствено генерирани лъжи.

Кампанията по моделиране на мрежовия дебат с манипулативни ключови думи се съчетава със стратегия за препиране на имиджа на Борисов.

Тя приписва всички грехове на борисовия режим на президента Радев. Можем да я наречем стратегия на огледалото.

Вече три месеца един бабаит с пембяна риза обикаля страната и се жалва от „диктатурата“ и „хаоса“. Същият този, който 12 години раздаваше бюджета от първо лице единствено число, който приватизира службите за лична употреба, същият, който отмени парламентарния контрол, разврати медиите с държавни пари, феодализира местната власт и съветваше министрите си да „крадат умно“, днес вопие срещу образа си в огледалото.

Пропагандната перверзия стига дотам, че ГЕРБ се опитва да прехвърли върху служебното правителство отговорността за закупуването на нови изтребители, с които не друг, а тъкмо кабинетът Борисов ангажира България, за да откупи властта на своя лидер.

Спектакълът е патетичен, но не пада от афиша благодарение на две предпоставки: актьорските дарби на Борисов и журналистическата нефелност на покварените от него медии, които образуват ин/ян единство.

В резюме: очакват ни два месеца на масирана манипулация.

Потребителите на Фейсбук ще бъдат подложени на уотърбординг с дезинформация като онези клетници в Абу Гариб, на които сипват вода през тензух, докато се задавят и изповядат тайните си. Ваксината срещу дезинформацията е критичното мислене, но ваксинация би трябвало да се провежда още в училище. Пропуснем ли тази възраст, вече не гарантира надеждна защита срещу коварните щамове в мрежите. Пък и българите мислим емоционално, помним кратко и се чувстваме вечно излъгани. Защо ли?

Затова излезте от фейса, зарежете Туитър.

Денят за размисъл е безсмислица. Трябва поне месец детокс.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти?


България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 58 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
2
Този коментар е премахнат от модератор.
честен ционист
3 Отговор

До коментар #1 от "Display":


Талибаните отдавна го пратиха у ряката твоя генерал. Ще му видиш рейтинга началото на октомври.

Оценка:
-81 +33

Майна
4 Отговор
От него зависи да покаже ,че мисли за народа си и не е послушник на ГЛОБАЛИСТИТЕ И БРЮКСЕЛ. БЪЛГАРСКИЯ ДЖОБ Е ТОЛКОВА СКЪСАН, ЧЕ ВЕЧЕ СМЕ СВИКНАЛИ И НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ИСКАМЕ Е СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВОТО НИ КАТО БЪЛГАРИ!??

Коментиран от #33


Оценка:
-12 +70

Аз съм шокиран
5 Отговор
Всички са против теб,но за теб ти си правия и акъл от никой не щеш.Логика

Оценка:
-38 +21

6
Този коментар е премахнат от модератор.
Зелен чорапогащ
7 Отговор
Колко трябва да си неостър за да очакваш каквото и да е градивно от Фтамак - който и да е той

Коментиран от #10, #18, #53


Оценка:
-80 +33

RED RUSSIAN 🚩
8 Отговор
Да живее Червения десен ултра глобален либерален руски еврейски интернационал 🚩🇷🇺

Оценка:
-47 +12

Активист на БКП
9 Отговор
Ген РАДЕВ е непобедим!!!

Коментиран от #14, #67


Оценка:
-34 +65

10
Този коментар е премахнат от модератор.
Румен Радев
11 Отговор
Важното е народа да е с мен!

Коментиран от #34


Оценка:
-23 +56

гост
12 Отговор
президента преигра , много нормални хора вече не го харесват , защото се вижда ,че играта няма край

Коментиран от #21


Оценка:
-73 +34

Нещо онемяха
13 Отговор
Нали се силеха за списъка с 38 магистрати,глътнаха си езиците до един

Оценка:
-4 +32

Точно така
14 Отговор

До коментар #9 от "Активист на БКП":


Като си направи партиика друга песен ще запеете кумунетата.

Оценка:
-20 +22

15
Този коментар е премахнат от модератор.
16
Този коментар е премахнат от модератор.
Мъката на един Ту Луп ман
17 Отговор
Пунта Мара и пилот докара ми импотенция даже и синьото хапче не помага и Мата вече не наминава и никоя друга даже, мъка мъка м МразА го тоа пилот!

Оценка:
-30 +18

От фатмак
18 Отговор

До коментар #7 от "Зелен чорапогащ":


-категорично да; от "генерал" без генералщабна академия и принадлежащ към структура, в която НЯМА генерали /например пожарната/ - категорично ДА, нищо градивно не може да произлезе; когато обаче насреща е завършил най-престижна военна акадечия със забележителни резултати, довели до вписване на името ти в нейните почетни летописи, владеещ отлично 3 чужди езика плюс родния, безспорен ас в своята област - тогава пред името званието "генерал" е достойно допълнение: генерал Румен Радев.

Коментиран от #26


Оценка:
-22 +41

Behemoth
19 Отговор
Радев хвърли камък в блатото....и земноводните се разкрякаха...

Оценка:
-18 +50

Криси
20 Отговор
Гн Румен Радев,старият нов президент.Той е нашата вярна стража.Борисов е нашият сигорен убиец.

Оценка:
-21 +44

Явно по
21 Отговор

До коментар #12 от "гост":


дефиниция - "Нормален е всеки, който припознава ГЕРБ като образец на демократичност и Бойко Борисов като безалтернативен №1 в цялата българска история".

Коментиран от #25


Оценка:
-25 +15

ТИКВА
22 Отговор
Седесарски буклук крадлив!

Оценка:
-12 +20

mi6osp
23 Отговор
Обяснението е просто- боят се, че ако Радев направи партия , ще ги забие в земята

Коментиран от #30, #31


Оценка:
-17 +34

Djogan
24 Отговор
Браво г-н Христов, Правото и Справедливостта набират скорост. Народа е за Радев и Радев е за Народа. Вашите статии громят неграмотния и нагъл башибозук. Интелигентните хора Ви ценят.

Коментиран от #49


Оценка:
-22 +42

гост
25 Отговор

До коментар #21 от "Явно по":


Не припознавам герп ...просто ни писна да слушаме лакърдии , да няма работещи парламенти , полуработещи кабинети , мутрите да грабят и вилнеят ,мафията да има представители във властта ..като ОД МВР, ВиК,БАБХ ,Риосв...толкова ли няма 500 човека в тая държава да поемат управлението на средно ниво по области !?...това е, малкия и среден бизнес загива , докато политиците и управленците (на заплата!) си правят вятър на устите

Оценка:
-3 +26

Зелен чорапогащ
26 Отговор

До коментар #18 от "От фатмак":


Оф като почнете да ми превъзнасяте "успехите" пак кавам на който и да е фатмак пък бил той и генерал... А твоя любимец го видяхме като стъпи в Брщксел как се окъка с езика - нивото му е малко под Барека... Но темата е: Фатмак ръководител не става!

Оценка:
-23 +19

Бай Яни
27 Отговор
Този червеноармеец от къде го пък изкопахте бре. Толкова много говор,малко смисъл. А да се само едно разбрах,обича да лиже дирника на Радев. Бог да пази България от самозвани комунисти.

Оценка:
-23 +15

Алфа Вълкът
28 Отговор
Всички са тъпаци, ама Радев е баш тъпака, американска марионетка. 6000дкр унищожена земя, заради един американски самолет, и само тишина от медиите. Служебният кабинет се провали тотално, чакат ни стотици дела в Страсбург заради тях, но когато трябва да се търси отговорност от Радев, в платените медии лаконично се казва, че държавата е виновна. Замислете се колко пъти сте чули след издънка на служебния кабинет да се казва, че държавата е виновна, а не те.

Коментиран от #54


Оценка:
-29 +16

Го4о
29 Отговор
Радев много добре парзулна Нинова, за да може ИТН да и "набие канчето" на чугунената глава! Това е отмъщение за късната подкрепа!

Оценка:
-17 +11

Тошко
30 Отговор

До коментар #23 от "mi6osp":


Ако Радев направи партия ще се самоЗАТРИЕ политически! Просто ще изчезне

Оценка:
-12 +14

Подкрепа за Борисов
31 Отговор

До коментар #23 от "mi6osp":


Първанов направи партия беше успешен с огромен рейтинг и какво освен да си уреди живота и на близките си какво друго направи за България Нищо А този самовлюбен Гадев минава през трупове че го чака Гешев

Оценка:
-13 +17

Подкрепа за Борисов
32 Отговор
Първанов направи партия беше успешен с огромен рейтинг и какво освен да си уреди живота и на близките си какво друго направи за България Нищо А този самовлюбен Гадев минава през трупове че го чака Гешев

Оценка:
-12 +8

Верно ли
33 Отговор

До коментар #4 от "Майна":


Той го показва, ама ти явно не го следиш изкъсо, както следиш ковид пропагандата. А аз следя всичките му изказвания - досега не съм чул нещо, за което да се захвана.

Оценка:
-6 +9

Алфа Вълкът
34 Отговор

До коментар #11 от "Румен Радев":


Народа винаги ще е зад теб Румба!

Коментиран от #36, #38


Оценка:
-15 +15

мдаааа
35 Отговор
Четете само "Работническо дело " .....

Оценка:
-5 +6

да питам
36 Отговор

До коментар #34 от "Алфа Вълкът":


Не чуеш ли какво ти казва ?!! Иво , за Румбата ... "Народе" ....🤭🤭

Оценка:
-4 +3

37
Този коментар е премахнат от модератор.
ГЕРБ
38 Отговор

До коментар #34 от "Алфа Вълкът":


За последният цигани...ще гласувам но за тоя никога

Оценка:
-7 +13

Display
39 Отговор

До коментар #15 от "ПЕНЦИОНЕР":


В отпуска съм, що ?????

Оценка:
-0 +2

АБВ
40 Отговор
ПУЧА Е НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО .ТОЙ РАЗЕДЕНИ ХОРАТА .всичко ще му се върне стоката.

Оценка:
-10 +12

АВЕ....,ДЕКА Е ВАКСИНИРАНИЯТ.. ...
41 Отговор
АНТИ -ВАКСЪР... ФРЪЧИЛОТО НА РЕШЕТНИКОВ?!?
ТЕ ТОА .. ИЗМЕКЯР САСИПА БЪЛГАРИЯ САМО ЗА 4 МЕСЕЦА

Оценка:
-12 +12

Българин
42 Отговор
Радев руска марионетка и национален предател и всеки, който го подкрепи на изборите гласува против България!

Оценка:
-14 +8

43
Този коментар е премахнат от модератор.
косача
44 Отговор
Радев прави партия, за да затрие окончателно БСП, каквато е целта на Сащ, а както знаем, Радев се командва директно от Мустафа Херо, която е била, и е агент на ЦРУ.

Оценка:
-12 +3

45
Този коментар е премахнат от модератор.
Toxic
46 Отговор
Благодарим ти, генерал Радев, че разедини нацията! Разедини я на мафия и борци срещу мафията! Благодарим ти, че ясно посочи коя е мафията и поведе хората на борба срещу нея! Ние не щем да бъдем обединени с престъпници и бандити!

Оценка:
-13 +9

ПИКО
47 Отговор
РАДЕВ Е ЗАВИСТЛИВ ПСИХАР,КОМПЛЕКСИРАН ОТ УСПЕХА НА БОРИСОВ,КОЙТО Е С ШИРОК РАЗМАХ,УМЕН И ИНИЦИАТИВЕН,ТОЗИ РАДЕВ Е СПОНСОРИРАН ОБИЛНО ОТ ЧЕРЕПА И ДРУГИТЕ ОПАНДИЗЕНИ ОЛИГАРСИ,ТОЙ Е АЛЧЕН И НЕИНТЕЛИГЕНТЕН,АКО НЕ БЕШЕ ТАКА,НЕ БИ ВДИГНАЛ ЮМРУКА ЗА ДА НАСЪСКА ТЪЛПАТА ЗА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА,АКО БОЙКО МУ СЕ БЕШЕ ВЪРЗАЛ НА АКЪЛА ЩЕШЕ ДА ИЗКАРА ВОЙСКАТА,А БОЙКО Е МИРОТВОРЕЦ,ЖАЛ МУ Е ЗА НАРОДА,РАДЕВ Е ГНУСЕН ПРЕДАТЕЛ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТРЕТИРАН И ДА ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА,А ВСИЧКО ИДВА ОТ АНТУРАЖА ОКОЛО НЕГО,ДЕТО СЕ Е ОКОПАЛ,ИНАЧЕ ТОЙ НЯМА АКЪЛ ДА МИСЛИ СТРАТЕГИИ,А ТЕ СА В ТОВА ОТНОШЕНИЕ МАЙСТОРИ,НАЛИ ТОВА СА УЧИЛИ

Оценка:
-14 +10

Сатана
48 Отговор
Хубава и напоителна статия,но.....Радев си заслужава всичките негативи по негов адрес.Та цялото ИН пространство е залято със статии против него.Коментарите трябва да са последна грижа на Радев.

Оценка:
-9 +3

Калъфка
49 Отговор

До коментар #24 от "Djogan":


А после иди разправяй,че Радев нямал тролове.Колко ти плаща Прокопиев за да лансираш неговото протеже Радев?

Оценка:
-7 +7

50
Този коментар е премахнат от модератор.
Чин Чин
51 Отговор
Фатмака сасипа държавата. Фатмаци навсякъде. Министър председател също. Да не сме във война. Тези не могат да мислат сомо да изпълняват.

Оценка:
-10 +6

52
Този коментар е премахнат от модератор.
Корсар
53 Отговор

До коментар #7 от "Зелен чорапогащ":


Вземи научи значението на думата фатмак и тогава коментирай тролче.

Оценка:
-2 +7

ВЪЛКА ОТ ПРИРОДАТА
54 Отговор

До коментар #28 от "Алфа Вълкът":


Е СМЕЛ И НЕЗАВИСИМ ЗВЯР.ДА ЗЕМИШ ВЕЧИ ДА СА ПРЕИМЕНУВАШ ЧИ СИЧКИ ТА ЗНАЯТ КЪВ ПЪДПЪДЪК СИ...

Коментиран от #64


Оценка:
-2 +4

бай Даньо
55 Отговор
Авторе, добре почна за фейса, ама лошо свърши за чорапа. Ми не няма да гласувам за него. Причината !? На България днес не и трябваше революцията основно инспирирана от чорапа! Трябваше и еволюция!

Оценка:
-11 +5

кРадев
56 Отговор
Абсолютен мерзавец е този! И аз съм от гласувалите за него, но октомври ли, ноември ли, ще се поправя. Яко сме в хватката на американците, ама яко. Те обаче си наредиха нещата – ИТН пробута машинното гласуване като единствена възможност, Радев на другия ден я узакони. ИТН си изиграха част от ролята още тогава. Със софтуера на машините резултатът ще бъде такъв, какъвто им трябва на краварите.

Оценка:
-12 +4

Запознат
57 Отговор
Планът е партията на Радев/Киро Канадеца да бъде обявена на 20.09. след като Нинова върне мандата! Радев публично ще заяви подкрепа за новия политически проект, обявявайки го за реална алтернатива на останалите партии. Изграждането на структурите е възложено на Копринков, който е активно подпомаган в това от Георги Великов, чиято настояща тъща Валентина Танева-Алексова е съветник на Радев по образование и наука!!!!

Коментиран от #60


Оценка:
-6 +4

Бай Стою касапина
58 Отговор
Иво, колкото и да възхваляваш малкото юмруче трудно ще ме убедиш, че това е точният за България президент. По-скоро е едно недоразумение попаднало случайно там. Лошото е, че и в парламента всички са недоразумения. И благодарение на некадърността на всички тия недоразумения държавата изпадна в пълен хаос. И дано бог ни е на помощ. А дано, ама надали. Тежко ни!

Оценка:
-8 +9

ЕДГАР КЕЙСИ
59 Отговор
ГРЕШИШ ТОВАРИШ ИВО ХРИСТОВ..... ВСИЧКИ НЕ СА ПРОТИВ РУМЕН РАДЕВ А РЕЗИДЕНТА Р.Р. Е ПРОТИВ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.......

Оценка:
-7 +8

Пророк
60 Отговор

До коментар #57 от "Запознат":


"Масонска алтернатива Слънце-Ориент" ли ще е името на партията?

Оценка:
-2 +2

ХАН КРУМ
61 Отговор
ЧЕТА СТАТИЯТА,ЧЕТА И КОМЕНТАРИТЕ.ОТ КОМЕНТАРИТЕ СЕ ВРЪЩАМ КЪМ ДУМИТЕ НА ПРОФ.ИВО ХРИСТОВ ЗА 80% ДЕБИЛНИ БЪЛГАРИ.И ОСВЕН,ЧЕ СА ДЕБИЛНИ ,МАЙ СА И МАЗОХИСТИ.КОЛКО ГОДИНИ ТРЯБВА ДА ТЕ КРАДАТ ,МАМЯТ,ДА ТЕ ПРОГОНВАТ В ЧУЖБИНА,ДА НАСАЖДАТ ПРОСТОТИЯ ,НАГЛОСТ И АРОГАНТНОС, ДА ТЕ МАЧКАТ И УНИЖАВАТ– А ТИ ДА СЕ РАДВАШ И ДА СИ ЩАСТЛИВ? И ТАКА 32 ГОДИНИ? И КОГАТО ЕДИН БЪЛГАРИН И СЕ ИЗПРАВИ И ОТКРИТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА МАФИЯТА, РАЗНИ ДЕБИЛЧЕТА, ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО– МАЛКО ПАРАЗИТИРАЩИ ОКОЛО НЯКОЙ ИЗМИСЛЕН МЕСТЕН ИЛИ НАЦИОНАЛЕН ФЕОДАЛ ЗАПОЧВАТ ДА ПЛЮЯТ И ДА ПИЩЯТ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ РЕЖЕ ДА ЗДРАВО И НАВСЯКЪДЕ, КОЛКОТО ТРЯБВА,ЗАКОННО И СПРАВЕДЛИВО.ВСЕКИ МУ СПОРЕД ПРИНОСА В РАЗСИПВАНЕТО И ОГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 32 ГОДИНИ.

Оценка:
-4 +8

само факти
62 Отговор
ТИПИЧНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТ ЕДИН ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ КОМУНИСТ-ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА.КОЙ ЗАЯСИ НА ДЕПУТАТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ,ЧЕ СА ИЗЛИШНИ,КОЙ ОТ ВРЪХ ШИПКА НА 03.03.2020г.ЗАЯВИ,ЧЕ НЯМА ВИРУС,НА КОЙ СЪВЕТНИЦИТЕ ПО ВСИЧКИ СТУДИЯ НИ ОБЛЪЧВАТ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА/ТОЧНО ЗА ТОВА Т.Н.ПАРТИИ НА ПРОТЕСТА НЕ ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ДА КОМПРОМЕТИРАТ ПАРЛАМЕНТАРИЗМА./ОТ 2000г НАСАМ НЯМА СЛУЧАЙ В КОЙТО ЗА ДВА МЕСЕЦА ЦЕНИТЕ НА ОСНОВНИТЕ СТОКИ ДА СА СКОЧИЛИ С НАД 30%.ФИГУРАНТА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗАЩО В БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР ИМА ТОЛКОВА МНОГО ВИЦОВЕ СВЪРЗАНИ С ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ КАПАЦИТЕТ НА ВОЕННИТЕ.

Оценка:
-5 +6

Българка
63 Отговор
Ице ,тези каламбури хващат дикиш само при твоите 80 процентови.

Оценка:
-4 +2

АЗ ТА ПРАЙХ НА МАЙКА ТИ
64 Отговор

До коментар #54 от "ВЪЛКА ОТ ПРИРОДАТА":


Ти не си от природата ти си от панелката!

Оценка:
-2 +1

СУВЕРЕН
65 Отговор
ВСИЧКИ СА ПРОТИВ РАДЕВ ЗАЩОТО ЯСНО СЕ ВИЖДА ЧЕ НЕ СТАВА ЗА НИЩО ОСВЕН ДА НАЗНАЧИ ЛЮБОВНИЦАТА СИ НА ДВЕ РАБОТИ А МАЛОУМНИКА РАШКОВ ЗА МИНИСТЪР БАРАБАР С МИНЕКОВ ДА МАЧКА КОНСТИТУЦИЯТА НАЙ ТЪПАНАРСКИ ДА ГО ГОНЯТ ОТ МЕЖДУНАРОДНИ СРЕЩИ ДА ДЕКЛАМИРА ТЪПИ КЛИШЕТА ДА НЕ ПОМНИ КАКВО Е ГОВОРИЛ МИНАЛАТА ГОДИНА ЗА МАСКИТЕ И КВО ЛИ ОЩЕ НЕ ЗА КЪВ ЧЕП НИ Е ТОА ТЪП Е

Оценка:
-1 +1

JVS
66 Отговор
Индивида Иво Христоф беше издигнат от БСП-то за масонски представител в измишльотината Е.С. докато даваше първоначален ъкъл на новобранеца в политиката Радев!Естествено и логично той плю на тая партия и бързо се преориентира в полза нагадовете от Е.С.,защитавайки неистово Радев,Радевица и цялата зззган около Нео!Противни типове около Радев,самия той .Герговци,ДЪБОВци от.н. И тН.!

Оценка:
-1 +0

Селянин
67 Отговор

До коментар #9 от "Активист на БКП":


То червени феномен незнаят какво говорят Един път борисов е в родопите да угоди на доган Сега радев е в родопите заради доган Щом сте Горди че победи цацка цачева значи сте голяма работа

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Кирил Добрев
Депутатът от БСП с коментар за правителството
Патриотите продадоха за 20 лв. гласовете на своите избиратели"

Още бисери
ТОП 5