19 Септември, 2021 13:00 7 948 95

Официално за ваксинацията срещу Ковид – 19

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • мерки

Подариха на големите фармацевтични компании милиарди

Официално за ваксинацията срещу Ковид – 19 - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Светът стана сергия, на която държавни чиновници и частници продават нашите тела. Налагат ни да се имунизираме срещу Ковид – 19, въпреки че одобрените досега средства не са ефикасни. От мънканията на неуверените специалисти излиза, че това не са ваксини, а експериментални препарати, временно усилващи имунната система. Вместо да строят болници за тежко болните и да повишават квалификацията на лекарите, Брюксел и националните правителства решиха да задушат проблема с купища пари. Подариха на големите фармацевтични компании милиарди и изглежда, че безконтролното харчене и лошата организация са сред причините засега в аптеките да няма евтини и безвредни медикаменти срещу Короната. Оставяме настрани разните «-вири», станали популярни в началото на епидемията - да не дава Господ да стигнем до положението, когато ще са ни нужни!

По принцип създаването на противовирусни препарати е сложна задача. Тъй като вирусите не притежават собствен клетъчен апарат за самовъзпроизвеждане, те подчиняват чужди живи клетки, за да се размножават, и затова в борбата срещу тях не може да се използват отличията между патогена и хазяина (така, например, действат антибиотиците). А още техните белтъци мутират бързо, създавайки съзвездия от щамове.

Случаят с Ковид – 19 е заплетен и заради неразбирането на биологичните процеси, които протичат в поразения от инфекцията организъм – докато определен брой заразени умират (тук евентуално би могло да възникнат въпроси също към личните лекари, болничния персонал и статистиката), много други прекарват болестта безсимптомно. Учените пробват най-различни средства за лечение с надеждата, че току-виж нещичко подействало. Обаче такива колективи са много и за съжаление всеки от тях рекламира своите постижения, преиначавайки волно или неволно резултатите. Затова от купа предложения е трудно да се отсее истинският цяр от шмекерията. Проблемът би се решил лесно с централизирането на клиничните изпитвания, ала срещу подобно решение негодуват привържениците на пазарния подход (за него, ако ви е интересно, може да бъде посветен отделен текст).

Друго затруднение за изследователите е, че повечето хора с Корона оздравяват, при това обикновено много бързо. Съответно събираната информация за състоянието им е недостатъчна, за да може със сигурност да се знае дали изпитаното върху тях лекарство е помогнало, или всичко би минало добре и без него.

Противовирусните препарати се приемат в точно определен момент и скоро стават ненужни. Няма как да ги вземат всеки ден за профилактика, а и изобщо мнозинството от нас би се оправило и без тяхна помощ. В тази връзка се сетих за изявлението на един специалист, според когото фармацевтичните компании не се интересуват особено от създаването на противоковидни молекули, защото считат, че епидемията не е толкова сериозна и разходите за проучване и производство биха се изплатили по-бавно.

Пласьорите на експерименталните задължителни ваксини избягват горепосочените пречки. Получили подкрепа на най-високо равнище, наследниците на доктор Менгеле изпробват своите препарати върху стотици милиони човеци и без никакъв риск получават огромни печалби. Така се случва, когато транснационалните компании надделяват над държавата.

Това е първата част на материала за имунизацията. За да не стане писаницата ми твърде дълга, спирам тук. Останалото ще представя по-нататък. Благодаря ви, че прочетохте текста!



Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 223 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    210 11 Отговор
    Класически концлагер... Неваксинираните - расово нечисти , и в крематориума... Ама после - ваксинираните , и те в крематориума...!!!??? И живот в богатство за господарите...
  • 2 00014

    83 8 Отговор
    Къде е "антимилиционера". Дали се е застрелял вече?

    Коментиран от #6, #22

  • 3 ТаУмВзе

    167 10 Отговор
    РЕСПЕКТ!
  • 4 Мисля

    30 208 Отговор
    Не е коректно , инженер да говори за действието на ваксините! Явно повече е чел медицинска литература ,отколкото техническа.

    Коментиран от #8, #9, #28, #49

  • 5 казвам ви

    26 196 Отговор
    Това е манджа за неваксинирани балъци писана от подобен

    Коментиран от #19, #24

  • 6 Хаха

    43 9 Отговор

    До коментар #2 от "00014":

    Не е! На гости е на "Последен Софиянец" в "ГРАД КОЗЛОДУЙ", където го дундурка една "българка", а после ще си го откара в Козяк "Оня с коня"...
  • 7 ковид

    13 187 Отговор
    Интересно какво ли би написал, ако се заразят децата ти и по нещастно стечение на обстоятелствата, вземат, че починат ? Или родителите ти ? А най-честно би било да си ти.....

    Коментиран от #17

  • 8 гадно

    195 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мисля":

    То не е редно и математик да всява смут за ковида, ама аре де не му спира устата иначе е прав отвсякъде, че светът е станал сергия за ваксини.
  • 9 А питам

    177 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мисля":

    Що математици да е коректно да говорят, а инженери не??

    Коментиран от #13

  • 10 антиковид19

    170 8 Отговор
    БРАВО! Ще чакаме да прочетем и продължението г-н Николов , дано българите спрат да се тровят с препарати-убийци и прогледнат по-далеч от носа си и фустата на жената!
  • 11 Крис51

    167 5 Отговор
    От личен опит ще потвърдя, че минава много често безсимптомно или най-малкото леко. 10-и ден от карантината ни е, малката ми дъщеря изведнъж изгуби вкус и обоняние и тестът се оказа положителен. При мен и другата ми дъщеря не се прояви по никакъв начин, а при малката си остана само това. Не знам защо същите усилия, посветени на ваксините, не се насочиха към това да се уточни какъв тип хора поразява тежко този вирус, за да се предприемат мерки основно за тяхната защита и лечение.

    Коментиран от #23, #43, #47

  • 12 Рошко

    140 5 Отговор
    Много точно, а защо тогава искат чипиране, който иска да се ваксинира на мен ми е все тая, защото някакви си 10% свръх богати се мислят едва ли не за собственици над останалите 90%
  • 13 виж сега

    12 127 Отговор

    До коментар #9 от "А питам":

    Математикът , говори за матиматическите стойности за разпространението , не се прави на медицинско лице като този балък

    Коментиран от #39

  • 14 6666

    94 8 Отговор
    Самата истина но за съжаление нищо не може да се направи
  • 15 Jonansson

    133 5 Отговор
    Аз ще се ваксинирам на 31 Февруари. Добре, че в България има мислещи хора.в никакъв случай да не се ваксинират !!!
  • 16 Exanches

    151 4 Отговор
    Най-после да видя статия на нормално мислещ човек!

    Коментиран от #64

  • 17 Грлульо

    90 5 Отговор

    До коментар #7 от "ковид":

    Същото каквото и ако умрат твоите? :D Не се панирай, всички ще умрем, ваксинираните няма да ги пишат от ковид, това те успокоява. :D
  • 18 Верно ли

    113 4 Отговор
    Точно! И вместо тези, които са създали вирусите, а след това и ваксините да бъдат разследвани и подведени под отговорност за масов геноцид, т.нар. "управляващи" решиха да им пълнят доживот фармакорпорациите чрез бустерни дози доживот!
  • 19 Б.Х

    69 4 Отговор

    До коментар #5 от "казвам ви":

    Ти като си ваксиниран капацитет, кажи какво е предназначението на ваксината .
  • 20 Ежко Бежко

    114 4 Отговор
    Много смислена статия. Гледам, че е написана от инженер. На тъпунхерите искам да обясня, че логиката е най-развита у хората с инженерна професия. Затова всички останали по-скоро мънкат, отколкото ясно да формулират мисълта си. На всичко отгоре и нямат мисъл, а по-скоро усещане , чувства, предпочитания. Слушайте инженерите, а не политиците, мисирките и тъпунхерите по сайтовете.
  • 21 пфууу

    4 83 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Благодаря ви, че прочетохте текста!
    Не чета афтури с ляв уклон.
  • 22 Новговор

    50 3 Отговор

    До коментар #2 от "00014":

    По новому, не му се вика вече "застрелял се е", а "починал от К-19 от нестерилизирано дуло на пистолет" XD
  • 23 Грульо

    80 3 Отговор

    До коментар #11 от "Крис51":

    То още отначалото го установиха кои са затрашени. Даже генеерал Годжи първо с това взе да плаши - възрастни с тежки болести, дето и господ не може да им помогне, но по цял свят управляващите тръгнаха да ги спасяват въпреки, че до предишната година пискаха, че са в тежест на пенсионните им системи.
  • 24 Jacques Yves Moineau

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "казвам ви":

    Ти ваксиниран ли си?

    Коментиран от #70

  • 25 Анти

    71 3 Отговор
    Най-после един умен човек - един, един - добре че го има.
  • 26 ПЕНКО

    59 4 Отговор
    ВОЙНАТА ЗА ПАРИ НА АМЕРИКАНСКАТА ФАРМАЦЕВТИКА --- ДОВЕДЕ ДО "ПРОВЕРКА " В ЗАВОДИТЕ ЗА "СПУТНИК -В " -С ЦЕЛ НЕПРИЗНАВАНЕ , НО ОКОЛО 70 ДЪРЖАВИ ПРИЛАГАТ "СПУТНИК -В " !!! ДНЕС НАУЧИХ ,ЧЕ ДВЕ ДЪРЖАВИ СА КУПИЛИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПРИЛАГАТ КУБИНСКА ВАКСИНА !!!ПОЯСНЯВАМ -- ВАКСИНАТА НА КУБА -/ИМАТ ДВЕ ВАКСИНИ / !!!!!!!!!!!
  • 27 Лост

    64 1 Отговор
    Още повече печелят от маски и тестове. Ако ти сложат ваксина засега са 2 за една година. А от маски и тестове както е навън за ресторант, за фризьор и д. р.Получава се нещо ката винетките-годишна- две дози ваксина. Уикенд винетка -52 теста+маски.

    Коментиран от #40

  • 28 Хайде сега

    53 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мисля":

    Ще се лъжем... не мислиш. Не можеш да мислиш. Коректно ли е математици да се изказват?! Коректно ли е ти да се изказваш въобще с единствената си мозъчна клетка! А и не на последно място, за какви ваксини и какво въздействие блееш, при положение, че ти казват, че това да някакви имунибустери на маймунова основа!
  • 29 Истина

    29 2 Отговор
    Не само Менгеле а и талибаните
  • 30 Тръмп

    4 89 Отговор
    Поредния Антиваксър-Дебил!;)Хора, Ваксинирайте се и не слушайте подобни идиоти,ако искате да не сте от тези 20 000жертви на Ковид в България!;)
  • 31 Тръмп

    4 76 Отговор
    Ваксините спасяват животи,а Антиваксърството убива наивни хора!;)

    Коментиран от #41

  • 32 Тръмп

    4 74 Отговор
    Антиваксърите са за Затвора,само облъчват с лъжи бъдещите жертви на Ковид!;)

    Коментиран от #35, #52

  • 33 Тръмп

    5 62 Отговор
    Само в България денонощно се облъчват хората срещу ваксините,защото на лекарите им трябват болни хора за клиничните пътеки!;)
  • 34 пфу

    1 62 Отговор
    На "разбирачи" като тоя,не трябва да се дава думата.
  • 35 А ти

    28 0 Отговор

    До коментар #32 от "Тръмп":

    А ти боцнат ли си въобще?
  • 36 Към Тръм

    23 4 Отговор
    Самоубиец си Такива като теб са ненужни
  • 37 Тръмп

    5 61 Отговор
    Антиваксърите са вредни за себе си и обществото!;)
  • 38 Тръмп

    5 57 Отговор
    Ваксинирах семейството си още през Март месец и не сме имали проблеми с ваксината!;)Сега спим спокойно!;)
  • 39 Перо

    41 3 Отговор

    До коментар #13 от "виж сега":

    Проблема е,че въобще математика не говори за математическата стойност на заразата,защото няма логични и постоянни тенденции,никакви постоянни числа за база и неизвестен брой /без статистика/ на проболедувалите,което неутрализира всички математически способи. “Математиците” ковидни “професори” и “доценти”,проявяват най-елементарно врачуване. Никой “математик” от ТВ няма да ви съобщи,даже приблизителни числа за заразата,след 1 седмица. Преразказват и разчитат само на изказванията на медиците по ТВ и Интернет, шарлатанство!

    Коментиран от #55

  • 40 Механик

    53 1 Отговор

    До коментар #27 от "Лост":

    Ако мислите, че това се прави само заради печалбите отваксини,маски и тестове, то значи не виждате по-далеко от носа си.
    Тия пари са дрееебна сума за джобовете на тия които проектираха и налагат ковид-робството.

    Коментиран от #50

  • 41 Чудно

    48 3 Отговор

    До коментар #31 от "Тръмп":

    Можеш ли да го докажеш това? Понеже в Израел сметките са други! Чакам доказателства от теб, че ваксините спасяват животи!

    Коментиран от #53

  • 42 Тръмп

    6 52 Отговор
    В ЕС всички се ваксинират за да запазят себе си и околните и няма подобни индивиди,които да пишат простотии!;)

    Коментиран от #44, #45

  • 43 цървулан

    12 29 Отговор

    До коментар #11 от "Крис51":

    Имам 3 познати жени,които го изкараха средно тежко.Сега и трите имат страшен косопад,а едната,на 34г.,забравя толкова много мисълта си че чак се плаша.Почва да говори за нещо,и изведнъж зацикля, спира, и казва че не се сеща какво е искала да каже.Не знам дали е от ковида...
  • 44 миризлив пръч

    5 50 Отговор

    До коментар #42 от "Тръмп":

    Абсолютно си прав.Аз работя в европейска страна,тук масово се ваксинират,млади,стари,деца.Навсякъде се влиза със сертификат.На никой не позволяват да говори против ваксините,нито по тв,нито по радио.

    Коментиран от #88

  • 45 Докажи бе

    51 4 Отговор

    До коментар #42 от "Тръмп":

    Докажи, че ваксините спират Ковид19. Това са изключително неефективни препарати с изключително много странични ефекти! Толкова много, че какъвто и да е ефект от тези препарати не нищожен!
  • 46 Госあ

    4 47 Отговор
    Щом и инженери почнаха да разбират 😂 Аве интересно ми е този инженер създал ли е нещо с главата и ръцете си ? Имам предвид като специалист, не такива пасквили. Вие как мислите ?

    Коментиран от #48, #54

  • 47 Защото не може да се изследва геномът

    6 24 Отговор

    До коментар #11 от "Крис51":

    на всеки. Безумно скъпо е, става бавно и много малко хора могат да извършат подобно изследване. Може да се радвате, че при вас е минал толкова леко ковид само, защото познавам лично хора от 31 до 85, които не оцеляха. А виждаме, че и 19 и 22,23 не са пощадени. Според вас може ли да се изследва имунната система на всеки човек по света и да се предвиди риска. Добре би било, но е невъзможно. А и вирусният товар не е без значение.Някои хора карат вируса супер безсимтомно, но могат да са от н. р. суперразпространители. Един такъв да стои 5 часа в дискотека, бар на сватба и т. н. и може да изпозарази маса народ. Това някои хора не могат да го осъзнаят явно. Всеки от моите познати, който се е сблъскал по-сериозно с ковид, лежал е в болница или има починали близки, колеги и т. н. се страхува и е за по-сериозни мерки, а на тези, които са го карали леко и безсимтомно въобще не им пука и дори част от тях нагло твърдят, че едва ли не на почти всеки умрял са дали пари на роднините, за да го пишат, че е бил с ковид.
  • 48 Домакин

    35 2 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Що бе, инджинера мое а смета почти като математика, що и той да не разбира като тях?
  • 49 Просветен илюминат

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мисля":

    Има една много успешна техника за емоционална свобода известна като ТЕС,която е създадена от човек,който не е медик,но техниката работи и действа ако се използва,а и не е нужно да се вярва в нея.
    Нашите математици защо се намесват с прогнози и мнения за вируса като нямат медицинско образование?
  • 50 Лост

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Механик":

    Просто казвам, че от тях се печели повече отколкото от ваксините. А пък носа ми е голям и сигурно не виждам. Даже и мозък си имам. След малко може да извикам някой механик да му направи и гънки.
  • 51 Поправка

    29 2 Отговор
    " се имунизираме срещу Ковид – 19, въпреки че ОДОБРЕНИТЕ досега средства не са ефикасни"- ваксините не са одобрени, пуснати са за спешна употреба.
  • 52 Просветен илюминат

    32 2 Отговор

    До коментар #32 от "Тръмп":

    Пич,а докторите защо не са се ваксинирали все още?
    В доста сериозни болници има доктори без ваксини.
    Не ми отговаряй,това си е твой избор и след като си го направил доброволно,то защо е нужно да е критикува избора на другите,които не са се ваксинирали?
    Да ядосваш за грешките на другите е твой избор и не им искаш разрешение и страдаш ти,с не те,така че всеки да си гледа живота и себе си,а като не харесва какво правят другите проблема в кой е?
    Променяш отношението си към тях,защото ти едва ли ще се промениш заради някой,на който не си му ок.
  • 53 Верно ли

    36 2 Отговор

    До коментар #41 от "Чудно":

    Мхм, доказателствата са в новата мантра на Хамериканското президентство - "Ще пазим ваксинираните от неваксинираните" (справка - Туитъра на Камилата). Толкова за ефективността от ваксата!
  • 54 Госあ

    1 20 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Аз мисля, че за нищо не става тоя рапон.

    Коментиран от #56

  • 55 Гост

    28 1 Отговор

    До коментар #39 от "Перо":

    Всеки говори неща,които са по сценарий и синхронизирани с това какви цифри ще бъдат представени от властите за да вържат овцете.
    Вие някога преди или в други държави да сте виждали такива екземпляри да участват по медиите?
    Българина е специалист по всичко и за това не е лесно да бъде излъгани да се ваксинира,но след като няма доказателства за изолиран вирус от години и се правят ваксини за вируси не е ли нормално да се замисли стадото как работи тази ваксина и от какво ме предпазва?
    Нужна ли ли е изобщо?
    Майка ми и баща ми от години пият шепа лекарства и защо не оздравяват?
    Докторите изписват наркотици,но законни и хората понеже така си знаят,че докторите разбират и ходят при тях,до живот са наркозависими.
  • 56 Става

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    за тук.
  • 57 Шопо

    19 2 Отговор
    Шест до осем месеца започват смъртните случаи при ВАКСИНИРА ИТЕ....
  • 58 100876

    32 2 Отговор
    Вътрешна информация от изминалата седмица: В Онкото Бургас, 6 мед. сестри са с Ковид- 3 от тях са ваксинирани.

    Коментиран от #63

  • 59 Просветен илюминат

    22 2 Отговор
    Как се диагностицира вируса?

    Преди да стигнем до там е нужно да обясня, че вирусите в действителност никога не са били наблюдавани под електронен микроскоп, нито пък са били изолирани или фотографирани.

    Тъй като тази „система на вярване” е много трудно да се пречупи и никога не е била поставена под въпрос от някой, който изучава медицина, била тя стандартна или алтернативна, трябва да се отнеса към работата на д-р Ще..н Ла..а, вирусолог и биолог от Германия, който действително откри първият и единствен вирус, който успешно визуализира под микроскоп. Обаче той е забелязан в морски водорасли, не в човек или животно. Това, което е по-важно, е неговото откритие, че морските водорасли и вирусът имат „здравословна” връзка и не е имало никакви разрушителни или токсични реакции между двете същества.

    Коментиран от #60

  • 60 Просветен илюминат

    16 1 Отговор

    До коментар #59 от "Просветен илюминат":

    Д-р Ла..а също спечели безпрецедентен съдебен спор в Федералния Съд в Германия преди 4 години, където е било заявено от съдията след като е видял всички съществуващи научни аргументи, които са осигурени от д-р Ла..а, че вирусът на Морбили никога не е било доказано, че съществува.

    Като учен д-р Л..ка беше толкова убеден във факта, че Морбили вирусът не съществува, че предложи 100 000 евро на всеки, който докаже обратното. В последствие той беше отведен в съда от студент по медицина, който твърдеше, че д-р Л..ка не разполага с никакви доказателства за това, което казва и му дължи 100 000 евро. Разбира се, делото стигна до съд и д-р Л..ка спечели. (по-подробно от д-р Ла..а за съдебния процес, теорията за „вирусите” и развитието на медицината – тук, бел.пр.)

    Това повдига въпроса, какво показват тези изображения, ако те не са вируси. Мнозинството изображения както в медицинските книги, така и в Интернет са КГИ (компютърно генерирани изображения, на англ. CGI,бел. пр.), това е особено вярно, ако са оцветени. Все пак, в наши дни технологията е намерила начин да добавя цветове на снимка, получена с електронен микроскоп (която изначално е черно бяла, бел.пр.). Въпреки всичко, не е това, което се казва, че изобразява, независимо дали е оцветена или черно бяла.

    Коментиран от #61

  • 61 Просветен илюминат

    18 2 Отговор

    До коментар #60 от "Просветен илюминат":

    Какво е това, което виждат под електронен микроскоп?

    Тъй като вирус никога не е бил забелязан под електронен микроскоп, е трябвало да се изнамери методология, за да се „извлекат” веществата, които по общо мнение са резултат от вирусна активност.

    Нека използваме като пример Полио, който по общо мнение е бил първият вирус идентифициран и след това заснет под електронен микроскоп. Това, което ни се показва, са всъщност „изкуствени частици”, което включва сложен процес по всмукване на неутрална маса през много фин филтър във вакуум, която след това е фотографирана. Това не е нещо, което в действителност се забелязва в кръвта или в тъканна проба!

    Тази форма на изследване е силно замърсена и въпреки това е приета и публикувана в научната общност.

    Коментиран от #65, #66

  • 62 Матей

    28 2 Отговор
    Така е,за близо 2 години се натрупа известен опит,положителен у населението ,че не трябва толкова да се шашка,и отрицателен опит у администрацията и повечето лекари за да стресират и извличат печалби.Преекспонирането на невзрачния грипец доведе до чудовищни обществени деформации,порази икономиката,предизвика тежка социална криза.Това щеше да затихне още отдавна ,ако не се повдигаха изкуствено нови и нови вълни от административни пречки и забрани,и все пак края му се вижда.
  • 63 Просветен илюминат

    18 0 Отговор

    До коментар #58 от "100876":

    Стомаха ми се свива от мисълта,че утре имам важна среща разговор,изпитвам притеснение от тази мисъл и тялото ми на физическо ниво реагира.
    Често се ползва израза как еди кой си ви е вдигнал кръвното,но как някой всъщност може да го направи?
    Правите го вие като изпитвате негативна емоция,защото имате подсъзнателно проблем от детството ви като травма и сега след време това го живеете отново и ето ви как сами си страдате и почвате да влизате във филма си.
    Всеки си интерпретира по своя си начин другите и какво правят и защо,а това съответно е свързано често с негативни емоции от който с времето започвате да получавате симптоми на физическо ниво и тялото да ви подсказва,че правите нещо неправилно,но тези послания е нужно човек да ги разчита какво означават и да се спре и промени нещо.
    Здрав дух,здраво тяло!
    Вие имате ли здрав дух?
  • 64 ковидясъл

    15 2 Отговор

    До коментар #16 от "Exanches":

    И аз подкрепям,но...друго е чудното! Като как такъв под-ло8га-рски сайт като факти си позволява да печата такива статии. Станали са "обективни",или ...друг вятър завея???!!!

    Коментиран от #71

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Напиши

    1 4 Отговор

    До коментар #61 от "Просветен илюминат":

    covid в сайта microscopeworld дот com и ще видиш
  • 67 Браво

    4 28 Отговор
    Ме съм чул лекар да се изказва по ядрена физика или по технически процеси. Този инженер да си гледа работата, от къде знае, че не са ефективни ваксините. След като не е ваксиниран, няма никакъв опит да предава. Единствено е прав, че ваксинирането е право на избор и всеки сам да решава. Аз лично съм ваксиниран и в страната, където живея почти няма смъртност в момента за разлика от преди няколко месеца.

    Коментиран от #68

  • 68 без много думи

    13 0 Отговор

    До коментар #67 от "Браво":

    Вие сте първосигналник!
  • 69 Просветен илюминат

    23 1 Отговор
    Ако вземате минималната работна заплата и живеете с нея след колко години можете да си купите собствено жилище от спестявания?
    Да се е загрижил някой да ви помага от правителството или ЕС?
    Сега как така някой се загрижи с ваксини да ви пази от вирус чието съществуване е доста спорно?
    С порно или без порно,как звучи само.......
    И пак да споделя,ако в това да се справя с бедността някой няма далавера,то каква ще е далаверата в създаване на ваксина,която да ви предпазва за този,който я създава и измисля,като вие сте здрави,след време няма да има болни и здравната система,която е финансова ще се очаква да фалира,а това до какво ще доведе?
    Ако ваксините предпазват от грип и лекуват лекарствата защо умират хората?
    Докторите нали ви изписват лекарства,слагат ви ваксини,а по цял свят хората си март от години,технически има вече неща за които не са си и представяли хората и въпреки това все проблеми за липси,войни,кризи,пандемии и къде е тогава решението на всичко това бе хора?
    Светът се върти в един омагьосан кръг воден от психопати спазвайки закони,които ограничават съзнанието ви,всичко е ролева игра и всеки върти различни филми в неговото си въображение и се ядосва като вижда,че филмите не са като неговия и това дали не е причината за болестите и смъртността?
    Защото все се борим критикуваме и нвдоволстваме от другите,че са такива и не се променят и кой печели тази битка и в чии глави се води тя?

    Коментиран от #73

  • 70 Хектор

    14 1 Отговор

    До коментар #24 от "Jacques Yves Moineau":

    Боцнал се е м@лоумникът и сега го е яд, че се е прееб@л.
  • 71 Exanches

    10 0 Отговор

    До коментар #64 от "ковидясъл":

    По скоро второто. И вчера Нова тв ме изненадаха много с интервюто с попа! Преди месец получих информация, че ще има промени през октомври. Дано да е вярно!
  • 72 вярно

    25 1 Отговор
    Всичко написано е вярно. Вместо да се подобрят условията и грижите за болните, лечението в болниците, те насилват хората да се бодат. Навсякъде има болни и тежко болни, при това набодени. У нас смъртността е по висока от години, пак по същите причини - лошо здравеопазване. Хората отиват в болница когато вече са много зле, защого условията там са ужасни.Видяхме в Търново. Кой може да издържи на това?
  • 73 топло топло

    0 3 Отговор

    До коментар #69 от "Просветен илюминат":

    омагьосан кръг казваш,а буквата Q защо е прекъсната с чертичка?

    Коментиран от #75

  • 74 проверки

    23 1 Отговор
    Вместо да ходят по заведения, инспекторите да тръгнат по болниците. След като заведенията могат да работят до 23 ч., защо да не могат напр. до 24 ч. След 23 ч. ли започват да заразяват вирусите? Условията в болниците са потресаващи. Всички ковид отделения да бъдат проверени. Ако не стават за хора, да преместят болните. Това е въпрос на организация. ЕС няма ли изисквания към болниците?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Българка

    20 0 Отговор
    Браво Факти, по принцип подобни статии във фейсбук ги трият веднага.
  • 81 СЛОНА

    17 0 Отговор
    ВАКСИНАЦИЯ НА КУКОВО ЛЯТО!!!
  • 82 СЛОНА

    17 0 Отговор
    ВАКСИНАЦИЯ НА КУКОВО ЛЯТО!!!
  • 83 СЛОНА

    17 0 Отговор
    ВАКСИНАЦИЯ НА КУКОВО ЛЯТО!!!
  • 84 лекар Швеция

    1 15 Отговор
    Изключително манипулативна статия.

    Коментиран от #85

  • 85 ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #84 от "лекар Швеция":

    А Вие сте ограничен и тесногръд пэлвосигнален индивид!
  • 86 БАРС

    2 8 Отговор
    Абе ти дето си написал тая статия ти виросолог ли си или доктор че да ти вярваме.Иди се изучи за доктор и тогава пиши анти вирусни статии зада ти повярваме.Не е зле да се заразиш от тая болест да я изпробваш а после да видим
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Димитър

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "миризлив пръч":

    И коя е тази "демократична" държава?
  • 89 Делта Мор

    1 9 Отговор
    Айде още един антиваксър се опитал да мисли. А такива като него ще мрат по стълбите в края на Септември когато малките пакостници разнесат вирусът в училище и вкъщи.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Анонимен

    0 2 Отговор

    До коментар #90 от "Анонимен":

    Да довърша, че не стигнаха знаците:
    Ако нещата се направят, както трябва, е твърде рано да се говори за „заразяване“ при положителен PCR тест.
  • 92 Копипасте от 90

    5 0 Отговор
    /Частично/ В САЩ ние направо сме зарязали класическата диагностична медицина, в полза на биотехнологията или лабораторната медицина. Това се случва от доста време насам и представлява опасен завой. „Корона тестът“ е наименуван с характерен техно-жаргон: „CDC 2019-nCoV Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel“. Това означава в превод, че е тест, който търси игла в куп ДНК сено. PCR тест. Намира фрагменти, нуклеинови киселини. В един имейл от Кари Мълис, писан на 7 май 2013 г. до вдовицата на боксьора Томи Морисън, кариерата и животът на която бяха унищожени от „тест за ХИВ“ и която години наред се бореше за компенсация от производители на тестове, четем: „PCR открива много малък сегмент от нуклеиновата киселина, която е част от вирус. Откритият специфичен фрагмент се определя от донякъде произволния избор на използваните ДНК праймери, които застават в краищата на амплифицирания умножения фрагмент.“ Ако нещата се направят, както трябва, е твърде рано да се говори за „заразяване“ при положителен PCR тест.
  • 93 Копипасте

    6 0 Отговор
    От статия във ФАКТИ от лятото на 2020г. : "Хиляди фалшиви позитивни проби за коронавирус в Швеция.
    Неверните резултати са най-вече от PCR тестове на хора с леки симптоми, подобни на тези, предизвиквани от коронавируса.
    Грешките били открити в две лаборатории, при анализ на ефективността на PCR тестове, произведени в Китай.
    Установено било също, че въпросните тестове, произведени в Китай от компанията „Би Джи Ай Джиномикс” не показват разлика между отрицателна проба и такава с ниска концентрация на вируса."
  • 94 не на ваксата

    7 0 Отговор
    Точно в десетката ! Има и пропуски като например, че Бил Гейтс и компания са подкупили и СЗО, и много най висши чиновници в ЕС за да налагат с закони ваксините.
  • 95 да да

    7 0 Отговор
    Новият ФАШИЗЪМ прикрит под формата за загриженост за здравето на масите
    ЛЪЖАТА на века !
    нека заедно се противопоставим !