ФАКТИ.БГ
  • адвокат марин поповски-
  • политици-
  • листи-
  • игра-
  • истина-
  • предизвикателство

Истина или предизвикателство?

Предизвиквам с това отворено писмо първите петима представители от листите за депутати от всяка една партия да поиграят предизборно тази игра за възрастни със своите избиратели

Публикувана: 26 Септември, 2021 13:00
31 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2306
Истина или предизвикателство? - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съществува сред новите ни братя оттатък океана една стара игра, играна най-вече от…възрастните! Играта се нарича „Истина или предизвикателство“! Правилата са проси: играчът, чийто ред е дошъл пита някой от другите играчи: „Истина или предизвикателство“? Ако попитаният отговори: „истина“, то тогава питащият задава въпрос, на който играчът трябва да отговори, без да лъже. Ако пък играчът, който трябва да направи избор се страхува от въпроса, респективно истината, то той би могъл да отговори: „предизвикателство“ тогава същият трябва да изпълни някакво абсурдно предизвикателство, поставено му от питащия!

Предизвиквам с това отворено писмо първите петима представители от листите за депутати от всяка една партия да поиграят предизборно „Истина или предизвикателство“ със своите избиратели! И така, предвид очевидно необичайните обстоятелства на „игралното поле“, ще се отклоним от стандартните условия на играта, а именно: Предизвиквам първите петима кандидат-депутати от листата на всяка една партия, която ще участва на бъдещите парламентарни избори, да се подложи на ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА, като ще бъде зададен един единствен въпрос и той е следният: „Присвоявали ли сте с парични средства, които не ви се полагат по право, при изпълнение на служебните си задължения на последно заеманата от Вас длъжност?“

Предизвикателството от своя страна, ако откажете подлагането си на детектор на лъжата, е…, да напусне политическият живот в страната завинаги!

И за да се сведе до минимум вероятността за злоупотреби с истината, призовавам коя и да е телевизия да предостави ефирно време, за да излъчи на живо разпита, състоящ се от един единствен въпрос, пред цяла България! Нека покажем пред света как се правят честни избори! И така… Истина или предизвикателство? Какво да бъде?


адв. Марин Георгиев Поповски, Пловдивска адвокатска колегия

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 21 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ИнжИнер с инжектопляктор
1 Отговор
Кви са тия графики на мониторът, сякаш контролно табло на ядрена централа бе, да ви инжеплектовам в инжектоплякторите

Коментиран от #10


Оценка:
-1 +2

Бамбука
2 Отговор
Прекалено наивно. Никоя партия няма да се съгласи.

Оценка:
-0 +10

3
Този коментар е премахнат от модератор.
4
Този коментар е премахнат от модератор.
Ботев
5 Отговор
Отлична идея, но дали ще има някой смелост да се включи...(риторичен въпрос). Някой да знае в страната ни някъде някакъв конкурс за каквато и да е длъжност да се провежда? А безусловно необходимо. Имаше няколко години конкурс за избор на училищни директори - сетих се...

Оценка:
-0 +5

Тролове-ГерП
6 Отговор

До коментар #4 от "Тролове-ГерП":


Айде да се захващаме за работа тогава

Коментиран от #7


Оценка:
-0 +2

Тролове-ГерП
7 Отговор

До коментар #6 от "Тролове-ГерП":


Добре, да почваме да спамим.

Оценка:
-0 +0

жжжжжж
8 Отговор
това най-вече към ПП. другите така или иначе ги знаем.

Оценка:
-0 +4

Депутатин
9 Отговор
Ако узаконят детектора на лъжата излизам в отпуск..

Оценка:
-0 +6

Ежко Бежко
10 Отговор

До коментар #1 от "ИнжИнер с инжектопляктор":


Инжинерине графиката ли ти е най-големия проблем? Мисля идеята за превъзходна, макар и неосъществима не само тук, но и навсякъде по света. Политиците навсякъде трябва профилактично да се вкарват в затвора, а особено заслужилите да се бесят публично. Само за няколко години мекеретата ще се изпокрият и в политикатаще останат само най-достойните.

Оценка:
-0 +8

Механик
11 Отговор
Олеее! Абсолютно абсурден въпрос иска да им зададе тоя. Всичките ще минат успешно детектора на лъжата защото:
1) Те са лишени обективни критерии за това кое е честно и кое не.
2) Те до един си мислят, че това което крадат им се ПОЛАГА и го заслужават.
В тоя ред на мисли, при въроса "Карали ли сте някога", тия даже няма и да трепнат, защото те са убедени, че никога не са крали а са ПОЛУЧАВАЛИ това, което им се полага.
По-павилното решение е ОБЕСВАНЕ с главата надолу, а под бесилката да се запали малък огън в който периодично да се изгарят люти чушлета от породата "Кайен".

Оценка:
-0 +5

българка
12 Отговор
Предложението ми харесва - да видим на живо що е почтеност!!!

Оценка:
-0 +2

Кокорчо
13 Отговор
Протестите бяха заради морални ценности, не по икономически причини. Б.Борисов и ГЕРБ бяха (и са) оплювани заради същото.
Затова, моля новоизлюпените политици да не си размахват харвардските сертификатчета, а да демонстрират с какво превъзхождат в морално отношение ГЕРБ, Б.Борисов и другите. Същото важи и за всики други партии.

Оценка:
-0 +2

И. С. Т. И. Н. А. Т. А. ?
14 Отговор
До ТРИ години ще сме Вън от ЕС и освен Ризите , ще си загубим и Гащите ! Света се променя пред очитени а ние живеем с мечтите за Ланският Сняг ! Иде страшна демократична , модерна, свободна , либерална , западна БЕДНОТИЯ , МИЗЕРИЯ , ГЛАД и БЕЗРАБОТИЦА ! Населението ще се Топи и Редуцира а ПРЕСТЪПНОСТТА цъфти и Прогресира ! Дворцовият Преврат 1989та год Унищожи устоите на народа и държавата - Икономика, Финансии, Политика , Темп на Развитие , Сигурност и Независимост ! Ние загиваме !

Оценка:
-0 +6

Никой не разяснява на ХОРАТА че идва
15 Отговор
Страшна МИЗЕРИЯ , БЕДНОСТ и НЕМОТИЯ !

Коментиран от #18


Оценка:
-0 +3

У нас днес у установен
16 Отговор
Криминален КАПИТАЛИЗЪМ придружен със лицемерен и прикрит ГЕНОЦИТ ! Козметично оформен / уместно саниран/ ФАШИЗЪМ !

Оценка:
-0 +2

Истината никога не се разкрива на хората
17 Отговор
Тя е страшна ! Хората не са нужни никому , щом нямат нищо !

Оценка:
-0 +3

Крокодила Гена
18 Отговор

До коментар #15 от "Никой не разяснява на ХОРАТА че идва":


Този път ще бъдат изхвърлени с камъни и дори белия автобус няма да ги спаси...

Оценка:
-0 +2

Старият СВЯТ се променя и Европа също
19 Отговор
А ние ? Гледаме телевизия безсмислена . Бедните роднини ще ни посочат външната врата на ЕС ! А ние накъде - голи , боси като в банята и с ръце в джобовете , но и там празно ! Сега ставали ти ЯСНО защо се НАТИСКАТ за ПАРЛАМЕНТА нашите п/асета ?

Оценка:
-0 +3

Предстоят Световни СЪТРЕСЕНИЯ !
20 Отговор
Където Анемичните Листни Въшки като нас ще ЗАГИНАТ Първи !

Оценка:
-0 +2

Кому е нужен ПЕНСИОНЕРА и безработния
21 Отговор
Днес ? Той е нужен , да го няма между нас ! Защо това не се Споделя открито от Екрана на "Честно Казано" с Л. П/езич ?

Оценка:
-0 +1

Народа се държи като О Р У Ч А С Ъ Н
22 Отговор
А това се дължи на Телевизията и Полит- анализаторите ПУДРЕЩИ съзнанието на хората с ДДТ против разкриването на Истината !

Оценка:
-0 +1

Матей
23 Отговор
Добро хрумване,и вероятно приложимо,трудно е да се очакват изключителни резултати.Ако беше така,всички престъпници щяха да бъдат изобличавани с тоя уред,но той не е признат за меродавен.Всичко е доста по-сложно,важни са основните принципи ,на които се крепи държавността,обществено-политическата система.А тук се възцари американизма ,преклонението пред мамона,анти-хуманизма,трудно се излиза от порочния кръг по еволюционен път.Никакви вълшебни уреди не могат да помогнат в случая,а както беше едно време--СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ!

Оценка:
-0 +2

ИЗБОРИТЕ неще ни донесът РЪСТ !
24 Отговор
Щом нямаме ИДЕОЛОГИЯ за Държавност и Независимост ! Забележете - всички говорят за ЕС а той от нас ще се ОТДАЛЕЧИАВА и Разграничава ! Що за политическо " късогледство " или прикрито и осъзнато " ИСТИНАТА или Предизвикателство " да Използваме КЕЛЕПИРА до последно а после - Ивинявайте , че се Видяхме и кой накъде ?! А ? Ти как мислиш ? За кого ще гласуваш ! За слънчевите ни мечти ? Няма такива ! Всичко СВЪРШИ безвъзвратно !

Оценка:
-0 +3

К.иминалната ГАНГРЕНА и обхванала
25 Отговор
Целият Държавен и Административен МЕХАНИЗЪМ . Тази ГАНГРЕНА без РЯЗАНЕ неще се Спре ! А днес Скалпел у нас НЯМА ! Тогава - Гангрената продължава - "Ало Ваньо " !

Оценка:
-0 +4

Българин звучи ГОРДО ?
26 Отговор
Жалко, Невежо и Позорно !

Оценка:
-2 +3

Невежеството на народа
27 Отговор
Днес е ЦЕЛ на Властта и Задача за СМИ !3297

Оценка:
-0 +0

Да ! Ти си нужен НЕВЕЖ !
28 Отговор
За да си лесна ПЛЯЧКА за хищника ! Не искаш да го осъзнаеш !

Оценка:
-0 +2

Колко МИЛО ! Хляба няма Увеличение !
29 Отговор
Но ГРАМАЖА му ще претърпи Снижение ! Всичко е в името на човека !

Оценка:
-0 +4

Шайба
30 Отговор
Ами,че те така майсторски лъжат та даже и сами си вярват,че някакъв си детектор остава да ги хване,най много да излови най-некадърните лъжци,които са ни единствения шанс да научаваме истината,тоест от много почтеност в политиката,накрая ще останем в още по-голяма заблуда.

Оценка:
-0 +0

Шаран БГ
31 Отговор
Ама нали бати Бойко у Америката рече, че българските пенЦионери са "лош мат,рял"!!
Вие какво искате - да Ви гърми един по един. Няма-а-а-а ....грип, пандемии.... Като че ли само дъртаци останаха тъдява. Доста училища бяха закрити. Само у София има нужда от дет ски градини. Но при 2 милиона природонаселение ......няма начин ........
Каквато игра да играят българските партийци -- те си знаят....Кокалът бате, кокалът.....Другото е лъжа !!!!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Петър Хубчев
Новият селекционер на българския национален отбор по футбол се надява на свръхестествена подкрепа за мача с Франция в Париж.
Те са професионалисти на много високо ниво. Учени са да не подценяват. Но, Дай Боже, с нас да се случи, макар да не вярвам."

Още бисери
ТОП 5