Last news in Fakti

21 Април, 2013 11:55 2 897 10

Сестрата на Борисов: За Бойко властта не е самоцел, а може би съдба

  • бойко борисов-
  • сестра
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Свидетел и участник от 12 години” в политическия път на бившия министър-председател Бойко Борисов, неговата сестра д-р Красимира Иванова не смята, че тазгодишната предизборна кампания се различава много от предишните, въпреки че за първи път изглежда възходът на лидера на ГЕРБ беше спрян, донякъде от самия него с оттеглянето му от премиерския пост. Това сподели Красимира Иванова пред Нова телевизия.

Основната промяна с времето според директора на детското отделение в Първа АГ „Св. София”, е че „с всяка изминала година като че ли чувството на омраза и ненавист в една такава кампания се увеличава. Придобива дори материална изява. Материализира се – става по-реална.

„Хората трябва да се борят с идеи, позиции, политики. Трябва да има взаимно уважение, без груби нападки, без епитети”, вярва д-р Иванова. По думите й „за Бойко властта не е самоцел, а може би е съдба да върви по възходяща линия по този път”.

„За него думата приятел е велико нещо, би направил всичко”, каза още в „На светло” с Люба Колезич сестрата на Борисов.

Характерното лавиране, което демонстрирал бившият премиер в годините на неговото управление било нормално в политиката. „Самите процеси са много динамични и човек не може да действа като кон с капаци, без да се оглежда встрани и без да променя позицията си”, смята специалистът по неонатология.

 

Д-р Иванова разкри, че често го е съветвала да не се предоверява на хората. Тя не съди брат си за нищо. Борисов й казвал: гледай си бебетата и здравето, не ти трябва да знаеш какво се случва. Кака му обаче предчувствувала, че ще стане нещо лошо.

Според нея, струпването на тъмни облаци около брат й и нажежената атмосфера вещаели това.

"Най-голямата грешка на брат ми беше предоверяването. Това прехвърчане на калинки беше подло към него. Но правилно го обвиняваха за тях, защото той допусна тези калинки. А това вече е плод на негово предоверяване към определени хора", каза д-р Иванова.

Тя е категорична, че много хора са предали Борисов и уточни, че той не е мислел за предателството, а да не се провалят започнатите проекти.

Мълчанието на бившия премиер след падането му от власт било нормално, според сестра му. "Имаше време, когато го обвиняваха, че с всяко включване на телевизора той се появява. Нека да видим как е сега като го няма там! Аз не виждам голяма загуба от това, че той не стои на телевизора", заяви тя.

На въпрос дали хипертоничната криза на Борисов след оставката не е спектакъл д-р Иванова отговори, че пожелава такъв спектакъл на хората, които твърдят това.

Тя разкри, че вчера се е чула с брат си и сега той е добре.

След успешното лечение на тумора си д-р Иванова се грижи за още повече бебета в Неонатологично отделение, на което е шеф, за да докаже, че и българската медицина е добра.

Преживях много трудни моменти, но не съм тръгнала да се паля, коментира тя самозапалванията в България. Самоубийството е психична диагноза. На никого не му е лесно, включително и на моето семейство. Аз научих за 1 час за тежката ми диагноза. Веднага се оперирах и продължавам да се боря, поясни тя.

Каката на Бойко Борисов разкри също, че няма сметка в банка. За брат си каза, че не е беден, но "не е откраднал и една стотинка". Тя си пожела за Великден да е с него.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛУД ЛЕР

    2 1 Отговор
    НАГЪЛ Б....К КАТО БРАТ СИ , СЕГА ОСТАНА И НЯКОЙ ВУЙНА ДА ИЗКАРАТ ДА ОБЯСНЯВА КОЛКО Е ТРУДНО НА ПРОСТАКА БОЙКО ДА КРАДЕ
  • 2 ЛУД ЛЕР

    2 1 Отговор
    СЪДБАТА МУ Е ДА УМИРИШЕ ТРЪНКИТЕ ТОВА МУ Е СЪДБАТА НА МИШОКА
  • 3 Vladimir Pavlov

    1 2 Отговор
    Нещата се преценяват от дистанцията на времето. За мен ББ беше успешен премиер. Фактите говорят сами за себе си. Само го сравнете с недуразуменията С Станишев, С Сакскобурготски, Ж Виденов, Л Беров, А Луканов. Проявете малко здрав разум, идват избори все пак!

    Коментиран от #4

  • 4 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Vladimir Pavlov":

    Толкова успешен че не можа да си изкара и мандата и затри икономиката на държавата и ограби фискалния резерв.

    Наистина властта не му е самоцел а средство за заграбване на чужди бизнеси и сделки и ограбване на държавата и народа.

    Коментиран от #7

  • 5 Kiko Kikov

    1 0 Отговор
    Окраде България този Буда

    Само 27-ДСБ

    Коментиран от #6

  • 6 pacoran

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Kiko Kikov":

    Изчезвай платена подлога
  • 7 pacoran

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ВАСИЛ ДИМЧЕВ":

    Какъв фискален резерв бе той беше изхарчен от договорите и дигането на пенсийте от тва недоразумение станишев две седмици преди да му свърши мандата
    Малко се пойнтересувайте преди да пишете че сте супер смешни

    Коментиран от #8

  • 8 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "pacoran":

    Първо се научи да говориш и пишеш на Български език. То неграмотността е първият признак за разпознаване на гербаджиите.

    ГЕРБ харчи излишни пари за платени коментатори, статистики и т.н.
    Никой освен платените малцинства няма да гласува за ГЕРБ, защото на никой не му харесва да живее в разсипана държава разграбвана от мутри и милиционери.
  • 9 Alexander Simov

    0 0 Отговор
    Аман от неграмотни и комунисти. То бива, бива, ама бивол за мезе не бива. Бойко може да не е бил идеален, но кой беше по - добър от него? Станишката ли? Царя ли? Кой? Никой - това е голата истина. Колкото до малцинствата, те са основен електорат на БСП. Партията столетница, която вместо да се скрие в миша дупка, все се бута напред и нагоре към властта, респективно кокала. Срам и резил!
  • 10 ttt

    1 0 Отговор
    ГЕРБ наказа българските майки да връщат пари от майчинството.