Last news in Fakti

17 Януари, 2022 16:00 15 725 112

Мажд Алгафари: Имаш вакса - живееш. Немаш вакса - опраай са!

  • мажд алгафари-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки

Не може кой кога си сака да се шляе из света

 Мажд Алгафари: Имаш вакса - живееш. Немаш вакса - опраай са! - 1
Снимка: бТВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разбрахте ли накъде отиват нещата?

Новият "ДЕМОКРАТИЧЕН РЕД" вече е в ход.

Няма пет-шест. От тук насетне това ще е. И, ако в Австралия вече го прилагат, то след време ще е по цял свят. Това коментира във "Фейсбук" Мажд Алгафари.

Имаш вакса - живееш. Немаш вакса - опраай са.

Не може кой кога си сака да се шляе из света.

И, ако "ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ" не можа да ни уплаши с терористите и да ни наложи нов ред за живеене, то сега с Келеш-19 ще го постигнат. Колкото повече им се връзваме, толкова повече ще ни управляват в страх и зависимост. Който е послушен по техните правила, ще живурка, а другите в ъгъла. Ще бъдат сочени с пръст. Ще биват наказвани всячески. Забрана за пътуване, за забавление, за срещи, за работа, за развитие, за образование, за медицинска помощ - ЗА ЖИВОТ.

Благодаря на Господ, че бях от тези, които живяха поне няколко години в що годе нормален свят. Имах възможността на усетя истинския вкус на много продукти. Да пътувам спокойно. Да видя пълните села с хора и животни. Да пуша в самолета, във влака, в заведенията. Да уча и следвам, като попивам знанията лично от лектора и учителя. Да изляза с приятели и компания. Да се веселя. Да вдигна булото от лицето на жена ми на сватбата за да я целуна, вместо да вдигам маската ѝ. Да заплащам себестойността на тока и парното с добавена минимална печалба, а не както сега - да плащам себестойността и още 500%, които да отиват във веригата от посредници. Да живея в свят заобиколен от хора и приятели, на които можеш да отидеш на гости по всяко време.

Да живея в свят далеч от КАПИТАЛИЗМА.

Жал ми е за нашите деца и внуци, които няма да видят и усетят нищо от това, което е било.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 311 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 подлогата мадж

    264 59 Отговор
    Имаш вакса скоро умираш нямаш вакса живееш дълго!

    Коментиран от #28

  • 2 Последния Софиянец

    257 40 Отговор
    Нямаш вакса-живееш.

    Коментиран от #64

  • 3 пешо

    41 325 Отговор
    сирийски боклук

    Коментиран от #17, #24, #43

  • 4 Отчасти да

    220 59 Отговор
    но кой по онова време без да е част от репресивния апарат е можел да ходи където си иска. Баща ми едвам ми купи дънки тогава с молби и долари на черно. Смесва нещата, но е прав че нещата отиват много на зле ако не се спрат

    Коментиран от #39, #70, #83, #112

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мислещ

    199 14 Отговор
    А, не толкова бързо, вече се пропуква сериозно режимът. Тук по традиция нещата се случват със закъснение, но за сметка на това разпукването ще е по-качествено.
  • 7 ха ха

    37 187 Отговор
    Комунистическа пропаганда. Това може да напише човек, който не е живял в капитализъм преди 2005-та. Горе-долу тогава глобалистите се насочиха към установяване на тирания. Тогава Путин тръгна да се отцепва от Давоският кабал. По-късно и Си се присъедини. В момента ни се налага точно комунизъм във вид на Нов световен ред.

    Коментиран от #107

  • 8 Дедо-вия

    271 23 Отговор
    Колкото и да не го харесвам е прав. Всичко е истина
    Ковидиотите да пропуснат статията, няма да я разберат, не пише за 6-ти Turbo-booster на 9-тия бустер
  • 9 Българин

    230 18 Отговор
    Прав е напълно.

    Коментиран от #111

  • 10 Фин

    19 207 Отговор
    Виж к,во, г-нчо, светът вече не е за всеки абдал, чул недочул, разбрал недоразбрал!

    Коментиран от #18

  • 11 Митака

    21 137 Отговор
    Тоя Алгафари кво общо има с онзи Алгафари? Кой, кой е?
    Аз ми са ясни само българските фамилни имена!!! Туй Алгафаретата да си се месят в тяхните страни!
  • 12 YUI

    127 10 Отговор
    Може да се перифразира, Имаш пари - живееш, нямаш пари - оправяй се.

    Коментиран от #32, #41

  • 13 Ковидарите

    134 12 Отговор
    Няма, какво повече да се добави освен ...то па един "живот" е тоя ваксоковидарския!
  • 14 Джок Съдбата

    32 188 Отговор
    "Жал ми е за нашите деца и внуци, които няма да видят и усетят нищо от това, което е било."

    И слава богу, че няма да видят сивия свят на "развития социализЪм", в който цялата фамилия Алгафари е портила пред ДС останалите чуждестранни студенти в БГ, особено от арабските страни.

    Коментиран от #21, #61, #78

  • 15 ТОЧНО

    180 11 Отговор
    В десятка. Това ще бъде света през 2022 ГОД. И на там. Терор лъжи и забрани. и забележете и терористите заспаха. Казват си що да се хабим. ТЕ сами ще се унищожат. ТО при соца бяхме по добре. НЕ спете хора. Събудете се. Свободата Санчо.
  • 16 Карл Маркс

    154 10 Отговор
    За капиталистите човешкия живот не означва нищо!
  • 17 Шадола

    78 8 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    Кожата ти е посивяла от ваксата!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 TFFW

    133 16 Отговор
    В Беларус не ваксинират и живота си тече нормално. Зомбите с ваксите нека обикалят по Света, още малко ще обикалят до 1 година ще са гости на Свети Петър!
  • 20 Трудовакъ

    195 13 Отговор
    Браво, господин Алгафари. Изцяло съм съгласен с вашето мнение. Всичко, за което пишете е истина. Добре че живяхме и във времената, когато въобще не знаехме какво е това животно палмова мазнина, че и хидрогенизирана даже. Хлябът се правеше от хлебна пшеница, а не от фуражна (за прасето), както е сега (качествената хлебна пшеница се изнася на 100%). Никога преди повече от 30 годни не съм и предполагал за съществуването на термина "фалшив алкохол". Първомайският банкет в стола на АПК-то беше изумителен и феноменален - виното се носеше с цинкови кофи, сипваше в чашите от голям черпак - поставяше се по кофа в съединението между две маси. Агънцата в тавите бяха с несравним вкус, който днес не може да бъде постигнат. Ако някой ми беше казал, че сега няма и няма да произвеждаме наши, родни цигари, щях да му се изсмея. Но вече не е смешно - в самите цигари има минимално количество тютюн (вече и това липсва), с неизвестен произход - останалото е съмнителни смеси с неясно качество. Киселото мляко по надпис е такова, но на вкус е сладко - шок и потрес. Бирата е с трайност от половин до една година - "лудите на стадиона" (френска кинокомедия). Въобще живеем в свят на лудите ("Те живеят сред нас"), всичко е като уродливи отражения в криви огледала, всичко е направено точно обратното, на това, което трябва да бъде. Бог да е с Вас, господин Алгафари...

    Коментиран от #33, #85, #88

  • 21 Джон Орисията

    58 7 Отговор

    До коментар #14 от "Джок Съдбата":

    Набий си Бустерица !

    Коментиран от #53

  • 22 no name no face no number

    85 3 Отговор
    Прав си, но с тия съвременни пе....ли дето не се възпитаха и научиха на нищо полезно за обществото Не очаквай промени и борба, те са единаци газят околните, за да изплуват за кратко преди и те да глътнат вода за последно и на това днес му се казва успех Абе пропаднала работа, но демократична в цветовете на дъгата.
  • 23 Търновец

    79 4 Отговор
    Не само имунната система но и кръвната група влияят на COVID 19 –възприемането на вируса и неговотo размножаване зависи и от кръвната група – акo вируса не се размножава в организма то силна имунна система го унищожава. Едно грубо сравнение с видовете почви – има богати на вода и соли хумуси – всичко виреe - има и песъчливи почви – даже и тросък не расте. Боровият мед ваксинира горни дихателни пътища и бял дроб, а майските орехчета – прочистват кръвта и лимфните възли, имат и други полезни ефекти; технически имa и съвсем друг начин за борба с СOVID 19 – може да сe спpе за 3-4 меcеци, като дупченето може да се избегне; аз съм безpаботен не гоня влаcт

    Коментиран от #110

  • 24 no name no face no number

    120 7 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    Той е по-българин от тебе бе мушмурок
  • 25 Карл Маркс

    103 5 Отговор
    Последното нещо от което ще се вълнуват капиталистите е вашето здраве съответно
    разтвора които ви по предлагат е нещо друго!
  • 26 АЛТАФИНИ,

    10 102 Отговор
    ФАШТАЙ ПЪТЯ ЗА БЕЛГРАД И ТАМ В КРЪЧМАТА НА Н🎾ЛЕ МОЖЕШ ДА СИ ВЪРШИШ СВОИТЕ НОСТАЛГИЧНИ ЗАНИМАНИЯ👍И НЕ ПУШИ ВРЕДНО Е ЗА АНТИ ВАКСИТЕ💡
  • 27 Тоти

    42 1 Отговор
    Си ибало майката.
  • 28 Посетител

    90 3 Отговор

    До коментар #1 от "подлогата мадж":

    Що да е подлога?!? Май изобщо не си разбрал писаното...

    Коментиран от #46

  • 29 нико

    115 7 Отговор
    Ял си навремето здрава храна при социализма - имаш здрав организъм и не те лови вирус . Ядеш БОКЛУЦИТЕ от веригите печелбарски магазини - дупчеш се всеки 6 месеца със....незнам какво ама е скъпо . Да сте чули за КОРОНА по селата дето си ядем домашното и трушията ? ЗДРАВА храна ЗДРАВ народ е ИСТИНАТА , другото е безмилостно печелбарство

    Коментиран от #59, #89, #102

  • 30 Тъмен субект

    93 8 Отговор
    Точно така си е. Някой някъде реши, че ни стига мърдане и ще седим затворени като бройлери да снасяме яйца до момента на заколение. Само дето ваксиниранате си мислят, че те ще са свободни завалиите! За тях плана е по кофти - орки ще ги правят.
  • 31 Мутата

    100 5 Отговор
    Млад мъж към дявола: - Как успя да пратиш толкова много души в ада?
    Дяволът:
    - Чрез страха!

    Младежът:
    - Браво на теб! И от какво се страхуваха? Войни ли? Гладни ли са?

    Дяволът:
    - Не... Болест!

    Младежът:
    - Не се ли разболяха? Не умираха ли? Нямаше ли лек?

    Дяволът:
    -..... се разболяха. Те умряха. Имаше лек...

    Младежът:
    - Не разбирам...

    Дяволът:
    - Случайно повярваха, че единственото нещо, което трябва да запазят на всяка цена, е ЖИВОТЪТ!!!
    Спряха да се прегръщат... Спряха да се поздравяват!!! Оставиха всички човешки контакти.... Оставиха всичко, което беше човешко! Останаха без пари. Загубиха работата си. Но те избраха да се страхуват за живота си, дори ако нямаха хляб да ядат. Вярваха на чутото, четяха вестници и сляпо вярваха, че четат. Отказаха се от свободата. Никога повече не напуснаха дома си. Не са отишли никъде. Никога повече не са посещавали приятели и семейство. Целият свят се превърна в огромен затвор с осъдени доброволци.
    Те приеха всичко!!! Всичко това, за да преживеят още един мизерен ден....
    Не са живели, умирали са всеки ден!
    Не разбраха, че най-големите болести са липсата на: ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ...

    Беше твърде лесно да им взема душата...
  • 32 Посетител

    65 2 Отговор

    До коментар #12 от "YUI":

    Джокович нима е безпаричен? Въпреки това го депортираха! Не е до парите...

    Коментиран от #44

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Посетител

    76 7 Отговор
    Много точно казано!!! Адмирации!!!
  • 35 Алгафаров,

    66 9 Отговор
    Не се вайкай, ами се вземи в ръце и направи нещо! Направи го за децата и внуците си! Как иначе ще ги гледаш в очите, когато те питат защо светът който ти си построил за тях е един затвор? Как?!!!
  • 36 bbb

    7 54 Отговор
    Тъпанар
  • 37 Гражданин

    76 6 Отговор
    Браво, за написаното!
  • 38 Механик

    114 5 Отговор
    Аз тия алгафарите не ги тача много, но в случая съм съгласен на 1000% с казаното.
    Казаното от тоя човек е все едно аз съм го казал.
    Жалко за хубавият и свободен свят, който продадохме за банани и се превърнахме в ония жовотни, дето се хранят с банани.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ???

    15 27 Отговор
    Хубаво го е видял, но какво сега, трябва да му ръкопляскаме, че се е предал ли?! Ами действай, алгафари!
  • 41 САП

    52 4 Отговор

    До коментар #12 от "YUI":

    И кое променя имането на пари, в думите му.

    Това, че имаш пари обикновено предизвиква събирането на скотове и подмазвачи около теб. Като закъсаш малко установяваш, че нямаш нито един приятел. И всички тия дето са били до теб или те изоставят или по лошото те предават.

    С пари човечност, приятелство и лоялност не се купуват.

    Парите превръщат човека за човека в в звяр.

    Коментиран от #84

  • 42 Фашизъм

    71 7 Отговор
    От 1 февруари, официално въвеждат фашизма. Иначе глоба 3000 евро. Разбрахте ли, защо ония с мустачките се е родил там?

    Коментиран от #99

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Не, но ги

    19 2 Отговор

    До коментар #32 от "Посетител":

    побеждава в и н а г и

    Коментиран от #65

  • 45 Нямаш ли достойнство бе?!

    5 38 Отговор
    Тоя е вдигнал бялото знаме. Срам, срам, срам!
  • 46 подлогата мадж

    2 43 Отговор

    До коментар #28 от "Посетител":

    Не го четох само по заглавието коментирах!

    Коментиран от #67, #69

  • 47 Независим

    53 5 Отговор
    Ей хем ги набоцкаха всички, хем и ги изпоразиха всички. Така хем и Фармата доволни, хем и вируса има какво да си хапва. Всички са Хепи!
  • 48 Кинжал

    84 5 Отговор
    Не мога да не подкрепя автора с две ръце! Капитализмът навлиза в последната си фаза преди логичния си разпад и ще става все по безскрупулен и краен в опита си да завладее нови територии и ресурси, които да му позволят да оцелее! Всички негови прокламирани ценности и свободи отдавна са компрометирани и обезценени. На дневен ред е битката с православието стожер на старите ценности и Русия, като страна богата на огромни ресурси. Битката ще е тежка!

    Коментиран от #54, #90

  • 49 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    62 7 Отговор
    Боже, колко е вярно всичко написано.
  • 50 Бай Петко

    54 4 Отговор
    Донякъде е прав, ама защо представя нещата за решени? Този измислен свят няма да се състои. Ние няма да го позволим. Свобода или да!
  • 51 Трудовакъ

    40 5 Отговор

    До коментар #33 от "АААА ДЖИЗАС ТОГАВА НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ":

    Няма! Милиционери, че и някой кадър на Държавна сигурност също участваха в тези легендарни банкети - 1 май е ден на труда, а тогава всички хора бяхме трудови хора - художествено-творческата интелигенция, тружениците в материалното производство, културните дейци, отговорните и не дотам отговорните партийни другари, инженерно - техническите кадри, дейците от услугите и занаятите, учениците и комсомолците, бригадирите по хилядите обекти на народното стопанство, героите на социалистическия труд, първенците в социалистическото съревнование, учителите и здравните работници, научните кадри, армията и милицията - хиляди, милиони - маса народ,целият български народ...
  • 52 Бате, Бате

    13 5 Отговор
    То...., на нас кво ли ни е като на света?! Че и новия ред сега... Ще се наложи и него да побългарим.
  • 53 Христо Христов

    8 44 Отговор

    До коментар #21 от "Джон Орисията":

    Пий бояришник и заминавай за С.Корея, че Китай и Рассия станаха капиталистически!!!
  • 54 Тодор Правешки

    15 19 Отговор

    До коментар #48 от "Кинжал":

    Рассия не била капиталистическа, викаш? В Матушката не слагат ваксини? В Китай тоже? На какво си?

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Нов Световен Ред New World Order

    43 5 Отговор
    Даже КАПИТАЛИЗМЪТ свърши! Имаше години на промишленост, една капиталистическа с излишък и една социалистическа, планирана, но с недостиг по руски.Сега вече промишлеността ще е минимална, управлението на масите няма да е в резултат на трудова повинност. Подчинението ще е през задлъжнялост. Като лишат населението от собственост ще дават безусловен базов доход срещу пълно подчинение. Тези които останат на Земята, ще живеят електронно, зелено и сертифицирано.
  • 57 Матей преображенски

    51 6 Отговор
    Жалко наистина,че ни отнеха това, което имахме като даденост,един райски живот.Но,КЪДЕТО Е ТЕКЛО,ПАК ЩЕ ТЕЧЕ,рано или късно,макар и по друг начин,живота ще се завърне в опустелите села и градчета.Само дето на нас ни опустошиха живота ,превърнаха го в ад,и продължават с ковидните си измишльотини,не ни стигаха реалните мизерии ,та трябваше да измислят въображаеми опасности и да ни тероризират с тях.
  • 58 Кинжал

    26 4 Отговор

    До коментар #54 от "Тодор Правешки":

    На червено вино съм, но чилийско, защото и виното ни вече е боклук!

    Коментиран от #62, #79

  • 59 Тодор Правешки

    7 58 Отговор

    До коментар #29 от "нико":

    Хахаха. Те затова пенсиите измират на рояци, щото цял живот са яли истинска храна при комунизма...
    Ядеш лютеница "Хоро " , салам "Камчия " и "кучешка радост " при комунизма и болест те нехваща... 😀
    Отдавна не съм се смял така... 😀

    Коментиран от #72

  • 60 Боряна

    27 6 Отговор
    Не мога да повярвам. И за всичко това не е виновна Русия?!?
  • 61 САП

    40 5 Отговор

    До коментар #14 от "Джок Съдбата":

    И колко от развития социализъм си видял ти лично.

    Единственото което плещиш е за страшното ДС.

    Бъди сигурен, че днешните корпорации и служби знаят много повече за теб от старото ДС. Просто не ти го показват. Възможностите да те изкарат виновен в каквото и да е са огромни.

    Има тотално следене за, което ДС не е можело да сънува. Погледни данните в гогле за това къде си бил последния месец. С кого си водил разговори, на кого си пращал писма, пази история на всяко влизане в "свободния интернет" и къде си ровил се пази запис за няколко години.
    В всеки доставчик на Интернет има сървър на ДАНС (днешното ДС) следящ определени неща.

    Така, че гледай през розовите си очила и си зобай "Свободата". :)))))

    Big Bradar гледа и си записва. И определя правилата според интереса си.
  • 62 Тодор Правешки

    6 13 Отговор

    До коментар #58 от "Кинжал":

    Пробвай с руско вино, не с капиталистическо такова
    😀
  • 63 Самопризнание

    29 6 Отговор
    Признавам си, че от самото начало на тази пандемия не съм се съобразявал с никакви препоръки и ограничения. Не съм си стоял в къщи, когато призоваваха за това, не съм спирал да пътувам, когато препоръчваха да не се пътува, работех и се забавлявах по същия начих както преди пандемията.
    Признавам си също, че ще продължавам по същия начин.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Посетител

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Не, но ги":

    Това спор няма! Може би и за това го разкараха...
  • 66 Гост

    43 3 Отговор
    Случай от вчера на много близък за мен човек - коронавирус с писиар тест и симптоми болки в гърло, температура, отпадналост - ваксинирана преди 2 месеца - боледувала преди 14 месеца с доказан тест и симптоми! Та до преди да се ваксинира не се заразява, но след боца..... Дано го кара леко! Та къде е оная деменция с мустачките - кантара, който обясняваш, че боледувалите, ако се набодат след това, нямат "никакъв" шанс отново да се заразят! Заявявал го е не един път тоя чантаджия!

    Коментиран от #71

  • 67 Посетител

    11 1 Отговор

    До коментар #46 от "подлогата мадж":

    Там ти е грешката! Прибързано съдиш!
  • 68 Нали

    29 2 Отговор
    И тези които са ваксинирани няма да живеят дълго и соводно.
    Глобалистите правят тези експерименти за да останат на земята да живеят 1-1,5 милиарда хора.
    Другите им пречат и не са им нужни
  • 69 И. Иванов

    11 3 Отговор

    До коментар #46 от "подлогата мадж":

    Те повечето тук само по заглавието коментираха.
  • 70 Пресилваш

    46 4 Отговор

    До коментар #4 от "Отчасти да":

    нещата, драги. Който искаше да има дънки, си ги купуваше. Най - скъпите бяха 12 долара, но бяха оргинални и здрави и издържаха с години. Имаше начин да се снабдиш. Не беше идеално, но в сравнение със сега, беше направо рай. А сега какво? Има банани целогодишно. Всичко останало е изкуственяк и еднодневка в днешно време. По - рано едни обувки скъсваха няколко чивта връзки, сега като ти се скъсат обувките, връъзките са нови. Не изопачавай нещата.
  • 71 Патриот

    6 29 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    Кажи на твоята позната да се свърже с Мангъров - ще и изпише чайчета за 300 лева и вируса на китайските другари ще я заобикаля отдалече!!! 😀

    Коментиран от #73, #75

  • 72 Хммм

    45 3 Отговор

    До коментар #59 от "Тодор Правешки":

    Тошко, не си прав! Че през соца имаше истинска храна, това е факт неоспорим! А пенсиите, както се изразяваш ти, си отиват сега от глад и студ. Оставени и без здравеопазване.... и резултата е на лице! В момента ти е бедна фантазията какви отрови ядеш!

    Коментиран от #74

  • 73 Гост

    30 3 Отговор

    До коментар #71 от "Патриот":

    Не бе.... Ще я свържа с мисирите - Кунчеффф, кантар, баби радки, гломб, Семерджийци, академици и всякакви математици да и обяснят как ваксината "пази", а уж в първите 3 месеца "най-сигурна"...
  • 74 Тодор Правешки

    12 19 Отговор

    До коментар #72 от "Хммм":

    Тъй ли? Да видим- 500 години назад въздуха и водата са били кристално чисти, храната -органик, без никакви химии, почвата - незамърсена , обаче хората са умирали на по 40-50 години! Сега тъпчещите се с боклуци западняци живеят до 70-80 години, само повечето руснаци живеят до 60 години по официална руска статистика! Що така? М?

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Хммм

    26 4 Отговор

    До коментар #74 от "Тодор Правешки":

    Западняците живеят да речем до 70 години, но след 40 са живи трупове! Искаш да кажеш, че видите ли, не е до отровите, а и имаме сега медицина? Не разбираш ли, че медицината не те лекува? Тя иска ти да се редиш на опашка пред аптеката. И някога не са умирали на по 40 години, защото и не са поглъща ли такива отрови! Сега всичко е отрова-и храна и лекарства, и вода и шарените ти дрехи на гърба те тровят. Затова сега няма здрав човек И не само в Европа... Може би само в Сибир... Затова при пожелания заа рожден ден ти пожелават сибирско здраве:)

    Коментиран от #105

  • 77 Патриот

    5 22 Отговор

    До коментар #75 от "Мамул":

    Ами искай руска или китайска ваксина, на тях би трябвало да имаш вяра... Или вярваш на Румен Решетников който заяви от Шипка (правилното име е връх Свети Никола, ама цоциалист няма как да си счупи езика и да го каже) че такъв вирус няма! А за Мангъров-лично Нинова му се довери да я лекува и го изкара 2 пъти!!!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Анонимен

    9 2 Отговор

    До коментар #58 от "Кинжал":

    И чилийското вино е поне 5 качества като китайската стока! Нали не го взимаш от Лидл, щото ако е оттам те отписвам като енолог?!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 костас

    25 1 Отговор
    Здравейте , много добре написано г-н Алгафари, но нещата имат и друг ъгъл. Като са толкова загрижени за здравето на нацията, на българите защо антигенните тестове са 30 лв а пср 90 лв, да кажат колко процента им е надценката, да кажат колко пари българия е получила до този момент от ес за справяне с така наречената пандемия, и къде са отишли те. Да кажат какво пият или инжектират политиците защото са загладени като шопари. Допускам че им хакат в задника гамаглобулини. От тях силата на организма и имунитета литват във небето. Да кажат откъде идват огромните месечни възнаграждения на директорите на болниците. Да кажат защо навършили пенсионна възраст хора продължават да ги уреждат с постове и заплати за да облъчват хората с простотиите си пример Кантарджиев. и много други. Да кажат защо ние доплащаме за това скапано мафиотизирано здравеопазване, докога. И много много други въпроси на които трябват отговори. Ако и сега тези интелигентни хора от продължаваме промяната не тръгнат по верния път на родолябието ,патриотизма и националните интереси тогава ни остава само тоягата.
  • 82 ТОЧКАТА

    16 3 Отговор
    БОООЖЕ , СКРИ МИ ШАЙБАТА!!!ТОВА СА И МОИТЕ МИСЛИ!!!....БРАВО Мажд.
  • 83 стария моряк

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Отчасти да":

    Аз и колегите ми не бяхме от репресивния апарат и ходехме по света. Плавахме в Океански риболов и БМФ , ама всяка майка моряк не ражда , а и се иска дупе за тази професия!

    Коментиран от #98

  • 84 YUI

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "САП":

    Живей в бедност и оцелявай ден за ден пък размишлявай свободно върху живота. За съжаление, в този меркантилен свят, в който всичко се измерва с пари, всичко е пари. На мен не ми допада, но е факт. Живей без пари, пожелавам го от сърце, и щастливо най-вече. Не съществувай, а живей без пари. Щом можеш. Аз явно не се справям, липса на чаровна усмивка ли, нагласа ...

    Коментиран от #86

  • 85 Ода за Свинята

    3 11 Отговор

    До коментар #20 от "Трудовакъ":

    Бог да Ви благослови,г-н трудовак!Карате ме да се размисля,дали Стомаха,зает с рутинните си задължения да преработва храната и изритва ненужното,има някакво отношение към Битълс,към Пърпъл,Юрая,,Цепелин...Дали сте се замисляли в.обще,дали Червата Ви изпълнени до пръскване с ъс сочно агнешко и кофа червено вино,биха реагирали,ако някой комунист насили любимата Ви,сложи и печат на бедрото,защото е с къса пола,или обръсне до дъно косата Ви,...Не3 познавам добре анатомията на човека,но един приятел,физиолог ми каза-кръвта винаги отива в работещия орган и май се сетих за една епиграма -Пълна в търбуха ,за култура глуха,..перефраза..../
  • 86 САП

    19 3 Отговор

    До коментар #84 от "YUI":

    Не живея в бедност, но не живея и богато. Парите ми стига да си покривам нуждите.

    Но и света в който живея не ми харесва изобщо.

    Помня онези години за, които говори.

    Тогава 10-12 годишен, не се страхува, като дете да пресека, целия град и да отида на цирк. Не се страхувах ме да отидем в гората на къмпинг и на 10-тина километра в гората и да се върнем. Не се страхувахме да играем вечер в тъмното.
    Сега превръщаме децата си в затворници с цел да ги защитим. И после се чудим защо като станат пълнолетни се държат като отвързани.

    Къщите и дворовете в селата не се заключваха. Като закъсаш в друго населено място не те оставяха на улицата все ще се намери кой да ти помогне.

    Имаше човещина в хората. Той говори и тъгува за това.

    Иначе няма управленски строй без своите скелети в гардероба.

    След навлизането на така наречената демокрация направо оскотяхме.

    Сега критерия през, който мерят онези години е възможността да си купиш чифт парцалки (дънки). И сказки за страшното ДС.

    Просто не знаят, какво могат да направят днешните служби.

    Свободата на словото се превърна в правото на кучета да лаят по преминаващия керван.

    Коментиран от #95

  • 87 Ира

    12 4 Отговор
    Да, точно така! Колко странно ни звучат най-обикновените неща от миналото. Къде е това радостно спокойствие, тези дълги разговори! Броденето по улиците на различни градове, омайното кафе ристрето изпито в произволно кафене, разглеждането на списания и книги, посещението в музей, разходката по магазини. Сега сме в абсурден театър, подложени на страх и ограничения.

    Коментиран от #106

  • 88 Kresi

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Трудовакъ":

    И след тия прекрасни моменти на сладък живот при соца взехме че фалираме.

    Коментиран от #100

  • 89 Kresi

    6 5 Отговор

    До коментар #29 от "нико":

    Кой нормален човек ще иска да връща соца и да влезе отново в затвора с бодлива тел, и да фалираме пак
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Емо

    5 3 Отговор
    Много точно, такова бъдеще ни очаква.
  • 92 Бай Гошо

    4 8 Отговор
    Ами емигрирай в Северна Корея бе, Мажд! Но знай, че там няма Фейсбук, където да пишеш тъпизми.

    Коментиран от #94

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 То пък

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "Бай Гошо":

    Не можете без фейсбук ! Голям напредък чрез него ...няма що. Клюкарник и папагалщина. Обърнахте истинските неща само в размяна на снимки и рецепти за манджи , на тъпи коментари и превземки...,,колко си красива", ,,прекрасница" ...и т.н. Да, който е поживял в нормалния свят , когато не властваха законите на капитала, може да каже , че живял щастливо. Другото е лай , лай...
  • 95 Браво

    8 2 Отговор

    До коментар #86 от "САП":

    Точно казано и истинско. Днес някои новоизлюпени демократи не се усещат, когато говорят за нещо , да споменават за ,,доброто старо време " . Никой не се вълнуваше от политика и леви и десни сополи. Имаше шанса да учи, да се развива и да бъде с близките си в родината си. Сега като изтървани и натирени къде ли не . Сякаш ще живеят сто живота и обрекли децата си на безродие и изгнаничество. Хай с,ек, тир ви на ...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Няма ли

    2 3 Отговор
    Толкова българи ,че да давате трибуна на разните там толупи дошли от на майка си .....
  • 98 А бе каУн

    3 1 Отговор

    До коментар #83 от "стария моряк":

    Колко от българите ,бяха моряци.
  • 99 Не е баш така

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Фашизъм":

    Оня с мустачките е роден в Австрия!
  • 100 Ал Бунди

    5 2 Отговор

    До коментар #88 от "Kresi":

    Така е както казваш. С едно маалко уточнение- не ние фалирахме, а нас ни фалираха. Защото по онова време хранехме други държави. Сега нас ни хранят, а полето - покрито с бъзак и коприва.
  • 101 Бебо

    8 3 Отговор
    Със сигурност най-хубавото което се случи на нашия отдавна вече нещастен народ,беше през соца.Живял съм тогава,вегетирам сега и виждам,усещам огромната разлика която разделя тези два свята.Всичко,всичко беше по-добро!А най-вече българина имаше изградена ценностна система,уважение към човека и усещане за силна държава.И не,това не е носталгия по младостта ми а горчива рекапитулация.Не плюваите по мен-няма смисъл.Моето поколение е живо и все още здраво,няма как да го излъжеш!
  • 102 И аз да кажа

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "нико":

    Лъжеш, точно по селата- традиционните избиратели на Радев и Копейкин, дето извъртат и не вярват в пандемията, дето хем не познават цивилизования свят, хем се имат за повече от него, та там през къща има починали от Ко-вид, даже семейства. Личен опит!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 НРБ

    9 3 Отговор
    Дааа много закъсняло прозрение за това що е капитализъм... Живяли сме в рая, но го презряхме и стъпкахме!!!
    Изродския капитализъм ни превърна бавно и безвъзвратно в изроди...
  • 105 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Хммм":

    Пълни глупости- по официални данни живеят около и над 80 години, зависи от държавата, работят до 67 (Германия) и след това с бели дрехи почиват по 4-5 пъти по курортите на Майорка и Тенерифе. Имам съседки на 73 и 81, карат си колата, гледат си къщите, разхождат кучетата си, събират се и си гостуват с връстници от Германия и Австрия и поне веднъж седмично ходят на църква и на фризьор! Хем не са били на особено престижни служби - в канцелария и ресторант.
  • 106 Вярвай си

    4 4 Отговор

    До коментар #87 от "Ира":

    Що лъжете, бе- аз дето съм от София и центъра, през 80-те съм обикалял с гости от Гърция и нямаше къде да седне човек- хем малък брой ресторанти и кафенета с унил интериор, малко предлагане и крадливи нелюбезни сервитьори, повечето доносници на ДС. Да не говорим за места като Карнобат или Асеновград с един ресторант на Балкантурист, евентуално още един на Наркооп и две гостилници или пивници! Нямаше по- грозно и безутешно нещо от соца! Или сте били слепи, или лъжете! Не виждате ли, че всички естетски стойностни сгради са строени преди 1944- и в провинцията, и в София? Що подвеждате младите, та всеки с по-посредствени качества да мисли, че му е виновна политиката и ако иде и потроши и направи революция, ще цъфне?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Meri

    7 0 Отговор
    Аз бях на 23 г. когато дойде 10 ноември ! Сега съм на 55. И аз благодаря за възможността да изживея част от младостта си в соца! Всички отделяхме по 2-3-5 лева всеки ден, които стигаха да прекараш прекрасно на дискотека или кафене, че и ресторант. Лятото студентите не работеха тогава, плажа през денят пълен с младежи, вечер се засичахме по култови заведения, аз съм от Бургас. Нямаше чалга по заведенията, само елитна музика от цял свят. Нямаше порно по телевизията, само моряците които го гледаха по корабите, се пишеха много "отворени" и търсеха "лесни" мацки като тези които виждаха по порното. Никоя не се връзваше, свестни момчета имаше колкото искаш...а мъжете бяха кавалери...Жените притежаваха естествена красота и морал, а това се ценеше...Светът беше спокоен, приятен и предвидим по време на соца !Напълно съм съгласна с г-н Алгафари и г-на от коментар 19 !
  • 109 Гошко

    3 0 Отговор
    Не може и не трябва 10%болни идиоти да ни казват как да живеем...
  • 110 Да така е

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Търновец":

    Има много неизяснени факти около хората, които не боледуват тежко от Ковид, но ако погледнете милиардите печалба на компаниите за производство на ваксините, веднага става ясно, че те не искат тези факти да се покзват, а вместо това тенденцията е да се ваксинира цял свят, по няколко пъти в годината.
  • 111 Българка

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Имаш брат или. Сестра те искат да живеят в лошия капитализъм / да работят по 16-18 часа да не им плашат да станат битници наркомани и необразовани/ Затова изключват цялата рода от всички организации и унивеситети даже и от работа Това е съдбата на роднините на имигрант Това е съдбата им С една дума почервати живота добрите комунисти при които автора живил добре Не го пожелавам на никои
  • 112 Вярно е само

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Отчасти да":

    Че комунистите пазиха границата и стреляха някои да не избяга от хубавото и да иде на лошо Това беше повелята на партията