Last news in Fakti

28 Март, 2022 20:33 6 923 111

Войната в Украйна: Хиляди сирийци се бият за Русия?

  • сирия-
  • русия-
  • украйна-
  • башар асад-
  • алепо

Руската армия все още присъства в Сирия - с военни кораби в пристанището на Тартус, бойни самолети и офицери

Войната в Украйна: Хиляди сирийци се бият за Русия? - 1
Снимка: DW
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кремъл твърди, че хиляди сирийци искат да подкрепят Русия във войната срещу Украйна. Предполага се, че сирийските бойци може да получават до 700 долара на месец - ако, разбира се, оцелеят. Какво се знае до момента.

За да всеят страх сред враговете на Русия, руският президент Путин и министърът на отбраната Шойгу инсценираха в средата на март нещо като пресконференция на живо пред камерите: 16 000 бойци от Близкия изток били подали заявка да се бият на страната на Русия срещу Украйна, обяви Шойгу. А Путин изтъкна: „Ако тези доброволци искат да помагат на нашите хора в Донбас, без да искат пари за това, трябва да им окажем подкрепа да стигнат до района на бойните действия“.

Малко по-късно Министерството на отбраната на Русия разпространи видеа с въодушевени сирийски бойци, носещи плакати със символа Z - означаващ „За победата“.

Оттогава насам медии от цял свят и експерти по Близкия изток и по сигурността се надпреварват да спекулират дали сирийските бойци, насочили се към района на бойните действия в Украйна, са 16 000, 22 000 или дори 40 000. Трудността се състои в това, че нито един такъв случай до момента не е документиран.

Спекулацията с един сирийски офицер

На 19 март като че ли се появи първото конкретно доказателство: публикация, която стана вирална в социалните мрежи в Близкия изток. Там се казваше: „Сирийската кръв се смеси с руската“ - мъченикът и герой Мудар Абдул Азис загина, борейки се на страната на руските си другари в Донбас. Публикацията бе придружена от снимка на сирийски боец в маскировъчна униформа.

Малко по-късно обаче стана ясно, че в случая става дума за офицер, загинал още през 2015 година в сирийската провинция Идлиб – класически пример на военна пропаганда.

Въпросът е само: за какво се прави всичко това? Дали целта е врагът да бъде разколебан или пък да се противопостави нещо на украинския „чуждестранен легион“? На 3 март украинският президент Зеленски заяви, че доброволците от чужбина, дошли да се бият на страната на Украйна, били 16 000. Вероятно не е случайно, че на 14 март Путин назова точно същия брой.

Руската армия е в Сирия от 2015 година

Въпреки целия скептицизъм, не е напълно изключено Путин да получава помощ за своята война от Сирия: през октомври 2015 година Русия се включи в сирийската гражданска война и помогна на режима на Асад да се задържи на власт с бойни самолети, ракети и касетъчни бомби. Същевременно Москва се завърна обратно на световната сцена с имперските си претенции.

Както казват днес много експерти по Близкия изток, Сирия е била генералната репетиция за войната в Украйна. Между двата конфликта има много общо, а освен това позицията на Дамаск е ясна. „Ние стоим твърдо на страната на Русия“, заяви наскоро заместник-външният министър на Сирия Айман ас-Сусан и добави: „В момента трябва да се прояви лоялност – Русия направи много за победата над тероризма в Сирия“.

Руската армия все още присъства в Сирия - с военни кораби в пристанището на Тартус, бойни самолети и офицери. По договореност със сирийската армия те набират наемници най-вече сред шиитските милиции, се твърди из опозиционни интернет форуми.

„От различни източници чуваме, че вече са набрани много наемници, които преминават обучение в Сирия преди да се отправят към Украйна. Повечето са членове на верните на режима милиции“, казва сирийският анализатор Басел Карадол, който живее в изгнание. „Интересното е това, което казва Путин – че не им се дават никакви пари. Очевидно е, че руснаците предлагат на бойците възможността да се установят да живеят след войната в района на Донецк. Но според мен става дума и за пари“, казва експертът.

И Пентагонът не знае отговорите

В резултат на продължилата десет години гражданска война големи части от сирийските градове са опустошени, милиони хора са обеднели, нямат нито доходи, нито работа. Войната, независимо дали се води в Европа или в Африка, е източник на доходи. Предполага се, че сирийските бойци в Украйна биха могли да получават до 700 долара на месец, ако разбира се, оцелеят. И най-вече – ако действително ги има.

В новинарските емисии на международните медии военни експерти от дни насам обсъждат въпроса дали наетите сирийци са по-опитни от руснаците да водят сражения в градски условия и дали тяхното участие няма да намали големия брой жертви, давани от руска страна.

С отговори на много от тези въпроси не разполага и Пентагонът. „Всъщност не мога да кажа нищо конкретно за руските усилия да вербуват сирийски бойци“, заяви наскоро говорителят на американското Министерство на отбраната Джон Кърби. „Може да има нещо вярно в това. Но колко получават? Не бих искал да спекулирам по въпроса защо на господин Путин му е нужно да търси помощ от сирийски бойци“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    112 69 Отговор
    Истината е, че всички боеспособни армии са на страната на РФ. Българите както обикновено пак са сбъркали страната.

    Коментиран от #4, #5, #15, #100

  • 2 Руснаците са

    40 91 Отговор
    Същите като американците но по жестоки и примитивни

    Коментиран от #7

  • 3 Раданч Татлъту

    90 27 Отговор
    Ай ,стига веее!А па аз си мислех,че ще се бият за Зелеников и США!🙉😁😁😁🙉
  • 4 Раданч Татлъту

    67 26 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    И кво?Ние си имаме Кире Трюдо!😁🥳🤡👍
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 уникум държава

    79 33 Отговор
    Бандеровците се тресат от страх , а зеленски се сърди , че не му дадоха Оскара !!!

    Коментиран от #12

  • 7 Раданч Татлъту

    56 17 Отговор

    До коментар #2 от "Руснаците са":

    Е то на война,нема как да си нежен!Но на Прайд ,може.💋🥳🤡👍

    Коментиран от #11, #69

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българин

    61 34 Отговор
    Слава на великият сирийски народ!
  • 10 БАЙ КУРТИ

    73 29 Отговор
    Има не само Сирийци . Над20000 доброволци са се записали, но никой от нашите медии не споменава . А че РУСИЯ не ги използва е друг въпрос . Проблем е че тук не се казва нищо по този въпрос . Какво да очакваме като всички се контролират от КРАВАРНИКА. Четете световната преса и ще разберете за какво иде реч.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Урюрвкос

    38 12 Отговор
    турските дронове Байрактар ги пускат на бойни задачи украински военни говорещи на чист турски език.
  • 14 Митраджия

    32 46 Отговор
    Е то големи 700 долара .хахаха нали плащаха в рубли хахаха
    Много пари от Путлер ,мале велика работа .
  • 15 нашия

    31 6 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    и защо така в 3-то лице множ. число говорим за българите ....Вие каквъв сте...къде научихте така добре българския...????!!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Затворник

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "реалистахяххя":

    И един път от мен
  • 18 Източна ромелия

    49 23 Отговор
    Скоро ще се включат бойци и от Либия, Иран , КНР. Слава Росия
  • 19 честен ционист

    25 11 Отговор

    До коментар #8 от "Тракиец 🇩🇪 🇧🇬 🇺🇦":

    Терористите от ИДИЛ са разпръснати из цяла Европа и чакат инструкции.

    Коментиран от #101

  • 20 Обява за работа 2024

    22 6 Отговор
    Стр.фирма набира кофражисти за Украйна за изграждане на жилищни обекти заплащне 3000€.

    Коментиран от #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Maриупол

    59 29 Отговор
    падна следва Одеса, прошка за азовци и такива, като тях няма да има
  • 23 Deutsche WC пропаганда

    57 20 Отговор
    В Сирия няма гражданаска война, а американска агресия. Открита, чрез окупиране и източване на сирийски източници на изкопаеми горива. И прокси, чрез подпомагане (вкл. и от съюзници в тероризма като Турция, Германия, България, наглоскаксонците и други) на брадати главорези с оръжия, лечение, разузнавателна информация и пропаганда че уж се борят за човешки правя, демокрация и свободна търговия. Обичайните оправнадния на терорист №1 в света да нападне дадена държава, богата на природни ресурси или със стратегическо местоположение.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Colt

    23 27 Отговор
    Да бе на Асад едва ли са му останали 16000 души. Неговата армия беше разгромена преди да се намесят Русия и Иран. Бяха му останали само 3 града по крайбрежието.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Спартанец

    50 22 Отговор

    До коментар #12 от "Тракиец":

    Значи според теб Украйна ще победи а? Абе много сте смешни бе, и кога ще стане това? Явно слет три дена на 1-ви АПРИЛ ами честита ви предстояща победа тогава.👍Z👍
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Карабас

    19 29 Отговор

    До коментар #20 от "Обява за работа 2024":

    Желязото за кофража сигорно ще е от руската скрап. Танкове, бмпета, искандери, панцери има доста от тях малко са изгорели но нищо нали ще се рециклиран.

    Коментиран от #39

  • 31 Раданч Татлъту

    20 19 Отговор
    И аз бях готов да се запиша доброволец на страната на майка Русия 💋🥳🤡👍Отидох да се запиша с червени прашки със сърп и чук и ме уведомиха че ще получавам не по 700 а по 1700 долара на месец да танцувам вечер пред изморените руски войници💋🥳🤡👍

    Коментиран от #53

  • 32 Косвени жертви

    41 17 Отговор
    Все си мисля, че трябва да си обърнем внимание на България, защото все още власта е в ръцете на Американците, а те си правят, каквото поискат с нас.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ей неудачник

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Затворник":

    Интрнета дава сили и смелост.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Урюрвкос

    32 14 Отговор
    Украйна предлага украинско гражданство на афганистанци да воюват срещу Русия и те и отговарят "не благодаря"
  • 38 Тонев

    34 14 Отговор
    Ей та не се родих един украинец - щях да си пътувам без билет, да си паркирам Жипа без талон и българите да ми Нихат по 1240 лв на месец.
  • 39 Обява за работа 2024

    18 18 Отговор

    До коментар #30 от "Карабас":

    Много си оригинален. Ще има и руска скраб но преобладаващото желязо ще е от украински каски.Z

    Коментиран от #43

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ром

    11 18 Отговор

    До коментар #39 от "Обява за работа 2024":

    Изкопувам танкове, бетеери, точки у, искандери, панцери, бойлери, акомулатори, бакър. Тва Z зоро ли е?

    Коментиран от #49, #102

  • 44 киро

    16 3 Отговор
    И да триете коментара,важното е,че вие сте го прочели- БОЛКУЦИ!
  • 45 Fenasi Kerim

    8 8 Отговор
    Не мога да публикувам коментара заради неприличните думи които ползвах спрямо палестинците. Във видеото долу палестинци пеят песен в прослава на Путин. Текста е горе долу Русия да бъде жестока и всички украинки да бъдат заточени в Палестина и да се омъжат за палестинци. Няма да коментирам повече защото автоматичния бот изтрива публикацията ми. Само ще кажа, че Израел ми става симпатична след като видях това видео.

  • 46 Западния отбор от лъжци и измамници

    25 9 Отговор
    По добре да видят в момента един от Руските Генерали който беха "погребали" ужким да се прегръща с Р. Кадиров в напълно освободения Мариупол - навсякъде вече са поставени Руски флагове докато западняците още умуват по CNN и други лъжливи папагали дали "напредвала" Руската Армия в Мариупол!

    Коментиран от #59

  • 47 Някой

    8 6 Отговор

    До коментар #27 от "Стойко":

    Това кога го сънува?

    Коментиран от #61

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Обява за работа 2024

    10 11 Отговор

    До коментар #43 от "Ром":

    Питай по хубаво г-н Путин какво е Z, най вероятно ще станеш веднага чувал със тор за украинските картофени ниви роме.

    Коментиран от #63, #65, #66

  • 50 Западните лъжци и измамници

    24 9 Отговор
    По добре да видят как Р.Кадиров се прегръщат за освобождението на Мариупол в момента изцяло прочистен от украински НЕОНАЦИСТИ с известен Руски Генерал който лъжливите украинци и западни още по лъжливи медии бяха обявили за "убит" неотдавна!.......навсякъде вече са поставени Руски флагове докато все още по западните канали дискутират дали напредвала Руската Армия в Мариупол!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Лелчо

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Раданч Татлъту":

    Ти верно плуваш между два бряга щом само това пишеш
  • 54 З аз

    9 16 Отговор

    До коментар #24 от "Тракиец 🇩🇪 🇮🇹 🇯🇵 🇧🇬 🇺🇦":

    Алкохол леки жени и старо оръжие това им е в главата на руснаците
  • 55 Миризмата на ОБОРА

    6 10 Отговор

    До коментар #12 от "Тракиец":

    То и баба ти ще пуши ако и мина от з..д . Кравата ще е цвете пред нея.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 оня

    20 8 Отговор
    Майка им долна, аз плащам синя зона, а у.крите не. Да п.укнат дано:)) заедно с к.раварското правителство:))

    Коментиран от #64

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Кую

    4 1 Отговор
    Може и без пари.
  • 61 Мето

    5 5 Отговор

    До коментар #47 от "Някой":

    То има видео...нали русофилистицитe все видеа искате за доказателство...Ето го , само не колабирай....
  • 62 Давай давай сукааа

    6 11 Отговор
    Наемници могат да вършат работа само ако са единен отряд от 100 200 човека..една дивизия джанговци няма да свършат нищо освен половината да измрат като мухи и другата половина да се откажат и да останат в нищото между украинската армия и руската..просто 20 000 човека ще наторят яко и руснаците ще станат за смях с тъпотийте си
  • 63 Ром

    8 12 Отговор

    До коментар #49 от "Обява за работа 2024":

    Бате за мене незнам ама твойте идоли вече са натурили украинската земя. А и след войната ще хода да бера руско жилязо.
  • 64 Абрамови

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "оня":

    Ще плащаш и мойта ганьо
  • 65 Няма никой

    9 11 Отговор

    До коментар #49 от "Обява за работа 2024":

    Путин се е скрил прав под масата
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Кой туй

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Раданч Татлъту":

    Нема, Ве братле?
    Ти от де си?
  • 70 По добре

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Тракиец 🇩🇪 🇧🇬 🇺🇦":

    Комуняги от колкото фашисти
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Кую

    11 3 Отговор

    До коментар #24 от "Тракиец 🇩🇪 🇮🇹 🇯🇵 🇧🇬 🇺🇦":

    И Зеленски скоро президент на Русия. Я се скрий.
  • 73 Буааа

    19 4 Отговор

    До коментар #24 от "Тракиец 🇩🇪 🇮🇹 🇯🇵 🇧🇬 🇺🇦":

    Това може да го напише само някой героичен украинец, избягал от отговорност и скрил се в България и по цял ден драскащ във форумите, защото не му се почва работа. Ама, ако шефът на хотела прочете какви ги пише тук, като нищо ще му спре тока и интернета.... :)
  • 74 Сирийците

    13 2 Отговор
    Ще маршируват и на 9 май на ден Пабеду.
  • 75 Янко

    7 1 Отговор
    Факти.бг ме кефеха,че имат разтоварващи статии-тъпизми и за тях научих от мобиле.бг
    Всъщност обаче са само меки китки.
  • 76 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    12 4 Отговор
    А нашата ВЛАСТ е ФАШИСТКА !
  • 77 Пак

    9 0 Отговор
    Пак по заглавието познах пропагандаторите. Ама на ФАКТИ май им харесва да ги препечатват, а?
  • 78 оня с коня

    8 12 Отговор
    За ужас на всички световни Анализатори,войната се превърна в Украино-Сирийска!От решаващо значение е обаче неудобството че Сирийския Войник и Бъкел не разбира Руски,затова към всеки ще бъде прикрепен и Преводач,който да превежда Заповеди като например "Вперьод","Не отступляй ни на Шаг","Огонь за Путину и Сталину" и т.д./так дале/.Колкото до Украинците,редно е да проявят Добра воля и да не стрелат по Сирийския Аскер когато в Определените за Молитва Часове опъне Килимчетата по земята и започне Молитва към Аллах!
  • 79 Ми тез кати#и

    8 3 Отговор
    Що ли не се бият за Зеления!!
  • 80 9689

    2 2 Отговор
    Истината е,че са няколко милиона.
  • 81 САТЪРА НА ХАНА

    18 3 Отговор
    А АЯТОЛАХА КАЗА ЧЕ
    СТРАЖИТЕ НА ИСЛЯМСКАТА РЕВОЛЮИЯ СА ГОТОВИ ДА СЕ БИЯТ ЗА РУСИЯ
    БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ ... САМО ЗА КЕФА ДА УБИВАТ АМЕРИКАНСКИ НАЕМНИЦИ
  • 82 А50

    16 5 Отговор
    Ако ни вкарате във война и хиляди българи ще се бият за Русия
  • 83 Вкиснало зеле

    15 3 Отговор
    Дойче веле е вкиснало зеле. Защо още не е забранена в България - разпространява фалшиви новини и е официозът на немското правителство, финансирана от държавния бюджет и е силно пристрастна медия. Всяка една статия на Дойче зеле е за боклука
  • 84 Глюпости

    3 10 Отговор
    Нали беше спецоперация ...
  • 85 Сирия знае истината за Русия

    18 5 Отговор
    Ми що да не се бият хората.Когато Русия ги спаси.Янките им бяха приготвили ножа и вече не се виждаше изход ,когато долеятаха МИГ-овете и СУ-тата.Както не един и двама сирийски войници съм виждал да казват:"Когато те започнаха да притискат ИГИЛ - никога не спряха" Мачкаш докато пукне гнидата.Не като краварите ударят лека-полека и айде назад...че да не си избият доствените наемници...трябват им все пак.ЦИРК!
  • 86 Светът плюе на Украйна

    22 5 Отговор
    МНОГО ПО-ГОЛЯМА част от света е с Русия ,но живеем в глобализирана зона и не всички тук го разбират...Няма време да проверят ,че санкциите са подкрепени само от по-голямата част от Европа ,САЩ ,Канада ,Австралия и Япония...На страната на Русия са държавите на бъдещото ,вдигащи се колоси като Китай ,Индия ,Бразилия ,Мюсюлманския свят ,Индонезия.Страни със супер бързо развиващи се икономики ,технологии и чудовищно население ,а това е доста важно днес.Времето на Европа и САЩ приключва и ние....ПАК сме на грешната страна...
  • 87 човек

    16 1 Отговор
    Не е работа на миризливо зеле кой къде се бие
  • 88 Емо

    13 3 Отговор
    Чеченските бойци на Кадиров правят яко зачистваме на нацистки плъ хове по улиците и мазетата на Мариопул и дезинфекция след това.
  • 89 Пояснение

    12 4 Отговор
    Путин няма да разделя нищо. След края на войната, всички укронацита ще са вече разселени по ЕС, а измислената Украйна ще престане да съществува.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Сирийски Войници в Украйна?? Бла Бла?

    10 1 Отговор
    Има, НЯМА, има, няма, може, Неможе, Бла, Бла!! И почваме за Путин, Русия, Кремъл и миналогодишния сняг!! Мисирки!!
  • 92 И кюрдите иZлъгани от САЩ 🇧🇬 🇷🇺

    9 2 Отговор
    Русия едвам спира кюрдите, а като знам кой ги въоръжава. Китай помага. Иран отказа на САЩ. Венецуела отказа на САЩ. Бразилия се дърпа на САЩ. СА няма да увеличава производство на нефт. Турция е бясна, мини и заплахи за С400. Сирия е благодарна на Русия, че не я превърнаха във втори Ирак.Индия устоя на заплахите САЩ. Пакистан помни дроновете по цивилни. Израел бесен на Зеленкен.Сърбия бясна на САЩ. Германският бизнес бесен на САЩ, но мълчи, засега. Египет си казва, Хак да ви е, и те бесни на САЩ.САЩ направиха немислими за простосмъртните на пръв поглед съюзи, непримирими врагове се обединяват зад кулисите. Само България две морски бази, чужди военни и танкове, нови биолаборатории и мини за десерт Черно Море.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Майка му.

    8 2 Отговор
    Дайте на Тагарев една Иж 12 да ходи да брани Зеленски.
  • 95 Васил

    4 3 Отговор
    Кой ще повярва те Сирийците сами не можаха да се оправят с Ислямска държава камо ли с Украинците които ще им видят сметката.
  • 96 Азов

    2 2 Отговор
    Ще им резнем тиквите !
  • 97 Няколкото сирийци избягаха

    1 3 Отговор
    При срещата с "Десен сектор" .
  • 98 А стига ревахте бе!

    5 1 Отговор
    Какво от това?! Връщат си услугата. За това са партньорите. А фащ като нападнаха толкова държави, сами ли бяха? И в укрия има всякакви наемници, вкарани от същите тея фащ. За едните е правилно, за другите - престъпление, а?! Еле па като ядат пердах като маче у дирек. Ще ви начукат кратуните и на бунището, де ви е мястото. След мрака идва утрото.
  • 99 Механик

    4 1 Отговор
    Интересно защо тия сирийци не идат да се бият на страната на САЩ? Нали САЩ ги "освобождваха" няколко години? Или искате да кажете, че Башар Ассад ги е принудил?
    Но по-важното е, че тия сирийци и чеченци се бият там и не бягат. Щото чуждестранния легион за Украйна ги даваха как бягат по терлици. Щото то там не е като в кънтърстрайк и летят истински куршуми.
  • 100 Не българите,

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    а марионетките, купени от фащ са на страната на демонкратския запад и ни набутват там. Но на това идва краят и ще разсъждават цял живот върху престъпленията си, под грижите на бай Ставри. Ако не им се случи някоя, друга екстра.
  • 101 КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "честен ционист":

    ИДИЛ.....в Германия сме триста хиляди....скоро ще сме един милион......

    АДОЛФ ХИТЛЕР.........Споко ве.......те и евреите беха 6 милиона.......
  • 102 Не бързай бе.

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Ром":

    Теукрите ти пращат жулязу по море, да го береш. Та ем береш, ем кат са мокриш по - чист ша стайваш. Ши гу познайш лесно. Идни жилязни топки със шипчитъ по тях. Сичкити са за вази.
  • 103 Десен Сектор

    4 2 Отговор
    И всички тези хиляди талибани ще станат на ТОР за Русия …
  • 104 3333

    2 3 Отговор
    Гледам,пак руските тролове са на барикадата ама няма кой да ви плаща рублата умря.

    Коментиран от #106

  • 105 офтопик

    2 1 Отговор
    Много внимавайте с пожелателното мислене.
    Да не ви изиграе лоша шега. Ако то е трик - да внушите на другия ,че вече е загубил и така да го деморализирате. ОК.
    Но ако влезете в капана на собствената си пропаганда това ще е много зле.

    Какъв обективен факт знаем ,който не е част от нечий военен пропаганден модел? Ами знаем, че Русия укрепи позициите на Крим, почти изцяло загради Азовско море, а Зеленски предлага такива отстъпки срещу мир, каквито бяха немислими преди войната.

    Това да ви прилича на загуба на обйното поле? Да, прилича на загуба, но не губи този който трябва.
  • 106 Балкандор Дали

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "3333":

    Ако те питам тебе, всеки който изрази някакъв скепсис, апелита за обективност, или покаже по-малко ентусиазъм в скачането и натягането е "руски трол".
    Дали е така?
    Така само качвате имиджа на руските тролове и много ги надценявате.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    1 1 Отговор
    ДАРТ ВЕЙДЪР имал руско гражданство и първи се отзовал
  • 109 SS=ZZ

    1 1 Отговор
    Сирийци?! Тия са такива смешници, че не стават за войници! Най-много дошлите да избягат , да продадат автоматите или някаква техника и да се представят на бежанци! Хахахаааа..!!!
  • 110 Ана

    2 0 Отговор
    Русия се би в Сирия с талибаните ,това е жест на благодарност, не видяхте платените наемници от запад да се бият за възраждане на фашизма!
  • 111 МалкоЛогика

    0 0 Отговор
    DW на всяка истина залепя една лъжа. Със сигурност има сирийци които искат да помогнат на РФ, но засега не се чува да са допуснати до бойни действия.