Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Април, 2022 16:00 2 672 45

Николай Слатински: Дълбоко и непреодолимо разделение в обществото

  • украйна-
  • война-
  • руска агресия

Особено отношението към войната срещу Украйна!

Николай Слатински: Дълбоко и непреодолимо разделение в обществото - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прочетох тази статия - как малки, а някои от тях пряко граничещи с РуZия държави помагат с все сили във военно отношение на Украйна! Без да се страхуват по бесепарски, че могат да бъдат въвлечени във войната.

Стана ме още веднъж много срам, голям срам за болната ни държава, за болния ни народ, за болното ни общество, за болното ни социално съзнание.

Още новини от Украйна

Това коментира в блога си Николай Слатински.

Ковид (антиваксърство срещу нормално мислещите и вярващите в науката хора), а още повече войната на рашистите срещу Украйна издълбаха огромни пропасти между българите. Тези пропасти няма как да бъдат преодолени, няма как да се построи мост между двете огромни части от хората у нас.

Особено отношението към войната срещу Украйна!

Докато не е приключила тази война и дълго след това няма да е възможен диалог между путинофолитие и нормално мислещите и вярващите в демокрацията хора).

Представете си - идва, мазни ви се, умилква се, сваля ви звезди от небето, говори ви за ценности и принципи - а вие му задавате острия въпрос: А ти защо подкрепяше Адолф Путин, защо наричаше зверствата в Буча измама и лъжа, защо развяваше руZки знамена по площадите, защо беше против военната помощ за Украйна?

Аз съм приел факта, че има прекалено, патологично много такива българи, но скоро няма в личен план да им простя, ако те не изживеят катарзис и не осъзнаят колко чудовищна е била позицията им!
Да живеят както искат, но да ми се разкарат от главата. С тях нямам нищо общо и не мога да имам никакви отношения! Презрението ми е твърде силно, за да се правя, че нищо не се е случило.

Някъде тези дни прочетох в статия ли, в книга ли, че голямата трагедия на РуZия е, че въпреки всички кървави жестокости, извършени през 70-те години на соца, въпреки сталинистките чистки и масови убийства, въпреки ГУЛаг, въпреки затварянето на иначемислещите в психиатрични заведения, въпреки съсипването на милиони житейски съдби, това общество не осмисли тези години, не изживя катарзис, не почувства вината си, не призна греховете си, не си даде сметка какви недъзи и комплекси са станали причина за всичката тази вакханалия.

Ето защо то и не намери сили да се пречисти, да се освести, да си стъпи на краката и да заживее нормално - без паранои и фобии, без мегаломании и социопатии, без омрази и комплекси, без зависти към чуждото щастие и ненависти към чуждия начин на мислене.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слугински

    87 7 Отговор
    ти си една от основните причини за разделението. Ти и такива продажници като теб. Защото имено ти си от тея, които дават мило и драго българите да са русофоби и русофили, та да ловите риба в мътна вода. Кога някой от вас ще бъде българофил най накрая. Няма шанс. България кинти не дава, освен когато я ограбвате.

    Коментиран от #35

  • 2 АнтиГост

    9 38 Отговор
    Всички ще отидем на едно място, ако избхунат ядрените заряди от
    кораба Москва на дъното на Черно море.
    Дъното на Черно море е с висока концентрация на сероводород и една
    потенциална ядрена експлозия там би предизвикало верижното му запалване и
    експлозия с мощност по-голяма от ядрения потенциал на всички държави в момента,
    или с други думи - унищожаване живота на земята.

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 свидетел

    72 5 Отговор
    " бягството " от Украйна ! прикрита емиграция в пълен мащаб ! те и без това се чудеха , как да избягат от тази мизерна държава. тепърва ще им бере гайлето Европата !
  • 5 А кога

    64 3 Отговор
    ще е твоят катарзис ... кога ще осъзнаеш че си предател на България. Точно никога. И даже и да го направиш няма да ти простим. Защото не се прощава на предателите. За тях има само един изход.
  • 6 ТаУмВзе

    41 5 Отговор
    Завършил е Национална математическа гимназия в София, а след това - факултета по математика и механика в Харковския държавен университет в СССР. Доктор по математика. Ха такаааа!
  • 7 3.14К

    52 6 Отговор
    Тоя безродник вече него и съжалявам. Вече само като му прочета името и ми се повръща! Няма какво да го коментирам. Физиономията му казва всичко!
  • 8 ежко

    51 4 Отговор
    И мен ме е срам от такива като Слатински,ама го търпя!Не разбрахте ли отговора на въпроса "Защо изобщо стана така?"Заради такива като Николайчо и менторите му!
  • 9 ИНЖ

    11 24 Отговор
    То и нашето "общество" не осъди и разследва лагерите, ДС и т.н. Какво ти покаяние, какъв ти катарзис!? И затова днес голяма част от българите не могат да съчувстват на бежанците от Украйна - те се чувстват като "богоизбрани", защото по време на соца са били привилегировани....

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гневен

    45 5 Отговор
    И аз те презирам др. Слатински и всички останали те ненавиждат и теб и всички политици в последните 30 г. Вие ни оскотихте защото не спряхте да лъжете и да се обогатявате на наш гръб. Живи да не виждаме повече такива лицемери!
  • 12 Анонимен

    41 3 Отговор
    Интересно е какво крият под Азовстал а още по интересно ще стане когато руснаците го превземат и покажат какво е скрито под завода.
  • 13 Теле

    20 2 Отговор
    Само това ли можа да отелиш
  • 14 Теле

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "АнтиГост":

    Спри с простотийте, папагал
  • 15 Някой

    44 5 Отговор
    По-голяма помия скоро не бях чел.
    Този си е повярвал, че неговото мнение има някакво значение.
    И аз мога да кажа, че ме е срам от него, и такива като него.
    А защо хоратя подкрепят Путин? Защото виждат в него надежда за промяна в тотално сбърканият ни свят.
    Защо наричат зверствата в Буча постановка? Как да наречеш постановката, ако не "постановка". При това има много доказателства. Пък и логичното мислене води в тази посока.

    Аман от грантаджии!
  • 16 А бе,я се разкарай

    35 4 Отговор
    Дръж си мнението за себе си.Не разбра ли вече,че80%сме русофили.Никой не може да заповяда на сърцата ни кого да обичаме и кого да мразим

    Коментиран от #30

  • 17 До Слатински

    6 35 Отговор
    Обяснението е много прост! Робите обичат да се търкат в по силния. Затова има толкова русофили. Това ни е наследство, за съжаление от 500 годишното робство!
    Робите винаги целуват ръката на този, който ги бие!
  • 18 Анонимен

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "ИНЖ":

    Какво съчувствие да има българите към тях като си помисли че дневната му надница е 20-25лв а те настанени в луксозни хотели.Другите бежанци защо не са и те там или укрите са богоизбрани.
  • 19 Гост

    39 4 Отговор
    Порденият пишман демократ, който обвинява всички с различно мнение в най черен тоталитаризъм, жестокост, простащина и омраза. Изцвъкал статия, в която всяко изречение прелива от тоталитаризъм, жестокост, простотия и омраза...обаче другите са виновни! Евроатлантическият тоталитаризъм не е тоталитаризъм. Както се казваше в стария соц.виц - тая дупка не е дупка. Ей това е истината за ценностите им...затова не ги обичат хората.
  • 20 Българка

    45 2 Отговор
    Добре де, няма ли да излезне някой български политик и да поговори със същия патос за България. Да излезе и да обясни на мен глупавата, защо кампанията за събиране на капачки отново е започнала, защото парите на моята държава, от моите данъци са дадени на бежанци, украински, сирийски, афганистански... Защо събират пари, по състезания и кампании по медии за лечение на деца и възрастни БЪЛГАРИ , а теглят 500 милиона седмично за справяне с кризата (разбирай помощи за бежанци). Кога някой ще ми обясни това? Малко ли правим, че искате още. Най-бедните сме, нямаме опъжия, остава да изпратите курбан от млади БЪЛГАРИ. Това ли искате? Ами покажете ни как става, сложи каската първо ти Слатински и дай пример. Клавиатурен тигре, в дейтвителност подобие на мъж.

    Коментиран от #31

  • 21 Мишо

    22 2 Отговор
    Това състояние се нарича "Психопатия"!
  • 22 Кочо

    31 2 Отговор
    Слатински, единственото което мога да кажа за тебе е че си долна, безсъвестна, продажна, американска под..га!
  • 23 Българин

    28 3 Отговор
    Няма никакво разделение и за военната операция и за пландемията - 95% сме против укро фашистите и против "демократичните" локдауни и медицински експерименти!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ФедеросСлатински

    28 2 Отговор
    платен БОКЛУК!
  • 26 Слатински е неграмотен:

    25 3 Отговор
    "Стана ме още веднъж много срам, голям срам за болната ни държава, за болния ни народ, за болното ни общество, за болното ни социално съзнание."

    Срамно е друго, а именно неграмотни хора като Слатински да се лансират по медиите!
  • 27 Сър Джефри

    25 2 Отговор
    Г-н,Сатанински,единственият,който трябва да се разкара сте вие и то с еднопосочен билет към Украйна.Мисля ,че на повечето от нас няма изобщо да липсвате
  • 28 Въпроси

    27 3 Отговор
    Слугински, защо всички американски марионетки спряхте да говорите за Крематорск, след като се доказа по неоспорим начин, че укрите убиха умишлено цивилните на ЖП гарата или те не са важни?
    Слугински, защо страшния Ковид беше изкоренен само за 24 часа от Путин и вече никой не говори за него?
    Слугински, прочети си последното изречение и го проумей защото всичките ти писаници са изпъленени с паранои и фобии, мегаломании и социопатии, омрази и комплекси!
  • 29 123456

    26 4 Отговор
    Въпрос на лична хигиена е да се избяват словесните полюций на Слатински.Хлопа му яко дъсчицата.
  • 30 даааааа

    2 19 Отговор

    До коментар #16 от "А бе,я се разкарай":

    80 % русофили, ама само в сънищата ти!Не съм срещнал до сега нормален ,който да не е русофоб!
  • 31 Старец

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Браво. Това е приказка.
    Подкрепям всичко написано тук.
  • 32 1111

    16 1 Отговор
    Помагахте ли с все сили така и на собствения си народ? И кой точно е с болно социално съзнание?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Грульо

    16 3 Отговор
    "нормално мислещите и вярващите в демокрацията хора"

    Всеки с нормално мислене вижда, че в статията на тоз демократ няма нищо нормално и оплюва това, което самият той прави.
  • 35 Кнаус 485

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Слугински":

    Съгласен съм за слугински.....
  • 36 ЛУДОСТ

    10 2 Отговор
    ОТ ТАКИВА КАКВО ДА ОЧАКВАШ

  • 37 Azz

    20 3 Отговор
    николайчо,просто е - взимаш калашника и беж при орките...там помагай както искаш...даже и с индивидуални,лични услуги ако щеш...

    Коментиран от #42

  • 38 Урюрвкос

    3 1 Отговор
    Представете си - идва, мазни ви се, умилква се, сваля ви звезди от небето, говори ви за ценности и принципи дава курабийки
  • 39 Артилерист

    11 3 Отговор
    Слатински е най- мазнещия се и хлъзгав бивш седесист, съветник в екипа на Първанов и настоящ върл военнолюбец на страната на фашистите и нацистите в Украйна. Такова злобно писание, с повторение на вече втръснали и банални клишета за "рашистите", не може да се изходи от обикновен пропагандист. Този не е обикновен, той е извън нормите, тоест ненормален...

    Коментиран от #40

  • 40 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Артилерист":

    В нащо общество няма разделение, ние се разграничихме, за да се определим, кой, кой е,сега знаем, тези ,които поддържат войната на Русия в Европа,поддържат и Еврофондовете, там са успешните бизнес проекти, грандове и субсидии, нека в един момент,всички да се откажат от тях ,веднъж завинаги да приключим с това западно англо саксонско,германско влияние,парите, те ни събират и разделят,а точно за това е тази война в Украйна, Украйна да се върне там за където е тръгнала Европа.Времее всеки да се определи, на чия страна е открито,да за НАТО и Евро съюза или не на НАТО и Евро съюза,като се откаже от Евро фондовете,не признавайки ембаргото наложено срещу Русия.
  • 41 Много нахално

    3 1 Отговор
    Тегава ,тегава работа е с биографиите на седерастите,гербастите и соросоидите .... особено преди 1989г. Биографиите им все започват от 1989г. Николайчо кажи-речи ми е набор, ама доста се порових да разбера що за птица е бил до 1989г. Тъй или иначе разбрах,че е учил в Харков преди 1989г. Питам се коИ додрапваха да учат в СССР по ония времена? И работа ли е на инженер и математик да ми дава акъл за националната сигурност? И това човечЕ с пилешки гърдички и дамски ханш врещи да било експерт! А даже не е ходило войник и не е помирисвало казарма. Много нахално.
  • 42 Да го вземе ,ама

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Azz":

    Бе да го вземе Калашника, ама не знае от коя страна се хваща???
  • 43 ха ха ха

    2 1 Отговор
    Този е много прост. Много иска да е учен, но е примитивен и слабообразован. Пернишки професор. Че и демократ от малък. Абе развива се човекът.
  • 44 георги георгиев

    1 1 Отговор
    този е боклук
  • 45 Стефан

    1 1 Отговор
    Нормално, все пак тоя комунистически пернишки помияр е женен за украинка.