Last news in Fakti

11 Юни, 2022 13:00 9 988 65

Може ли Петков "едностранно" да вдигне ветото срещу Северна Македония

  • българия-
  • северна македония-
  • кирил петков-
  • ес-
  • ес интеграция

Не е ясно защо сега Трифонов и ИТН избраха точно този довод, за да напуснат властта

Може ли Петков "едностранно" да вдигне ветото срещу Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Николай Лавчиев за "Свободна Европа"

"Има такъв народ" от три месеца говори за това, че правителството води "две външни политики" спрямо Северна Македония. Досега това не беше повод партията да напусне властта. Сега това се случи. Ситуацията обаче не се е променила.

Кирил Петков би могъл да направи точно това, в което го обвиняват от ИТН: да свали ветото, което България наложи на Скопие за започване на преговори с ЕС. Юридически това е възможно, но политически - не е. Това не се случи месеци наред, след като обвиненията за пръв път се появиха.

Какво стана

В сряда лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов обяви, че напуска управляващата коалиция. Трифонов посочи две причини - че в хазната няма пари и че Кирил Петков ще вдигне ветото, наложено на Северна Македония.

В случая става дума за втория аргумент. Трифонов твърди, че премиерът води собствена външна политика и е поел ангажименти към чуждестранни лидери да направи всичко възможно, за да се вдигне ветото.

Още през април в профила на Трифонов във Фейсбук беше публикувана позиция „открито, без увъртания, честно“, в която той написа, че Кирил Петков се се опитва да отхвърли ветото на България „без никакви условия“ и Северна Македония да започне преговорния процес за присъединяване до края на юни без да съгласува действията си с коалиционните партньори, външно министерство и парламента.

Тогава партията му не напусна правителството.

В края на май „Капитал“ съобщи, че ИТН се готви да се оттегли от коалицията заради Северна Македония. От изданието съобщиха, че зам.-председателят на партията Тошко Йорданов е казал това на депутатите. Но ИТН и тогава не излезе от управлението.

Не е ясно защо сега Трифонов и ИТН избраха точно този довод, за да напуснат властта. Остава обаче въпросът – може ли Кирил Петков „едностранно“ да вдигне ветото и означава ли това „национално предателство“, с което България ще загуби контрол над процеса и ще отстъпи от претенциите си към Скопие.

"Паметни записки", "лист хартия" и сигнал до прокуратурата

В четвъртък, ден след като в крайна сметка Трифонов обяви, че излиза от коалицията, външният министър Теодора Генчовка каза, че в министерството има налични паметни записки за срещи, които Петков е водил с европейски дипломати за Северна Македония. Тя каза още, че от разговори с „представители на европейски институции“ е станало ясно, че премиерът е давал „други сигнали“, различни от официалната позиция на България.

В същия ден депутатът от ИТН Станислав Балабанов показа лист хартия, за който твърди, че включва изписан лично от Кирил Петков поетапен план за преговори със Скопие, който започва с вдигане на ветото "без Северна Македония да изпълни каквото и да е било“.

„Така изглежда България, която щеше да бъде продадена, ако ние бяхме взели тези решения вчера“, каза още Балабанов.

Листът хартия стана повод за евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки да изпрати сигнал до прокуратурата . Той твърди, че Петков е извършил престъпление, защото действията му противоречат на гласуваната рамкова позиция на парламента и на решението на Консултативния съвет за национална сигурност.

Какво твърдят правителството и ЕС

Както преди месеци, така и сега Кирил Петков настоява, че промяна на позицията на България и вдигане на ветото може да настъпи само след като Народното събрание гласува това. Той потвърди тази своя теза и в четвъртък, когато на посещение в София беше еврокомисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи. Българският премиер отрече, че ветото се вдига, което беше потвърдено и от самия Вархеи.

„Опитвам се да намеря решение и това, че се връщам отново и отново [в София], означава, че още не съм открил решение“, каза еврокомисарят.

В същото време нито една от другите две партии, които са част от коалицията - БСП и „Демократична България“ - не е потвърдила информацията, че правителството се готви да вдигне ветото.

Може ли Петков сам да вдигне ветото

Преговорите със Северна Македония, както и воденето на външната политика попадат в правомощията на изпълнителната власт. Парламентът може да ратифицира и отхвърля международни договори, които засягат конституцията, но в случая не става въпрос за това. Тоест, правителството реално може да вдигне ветото и без одобрението на Народното събрание.

„Юридически могат, но политически не могат. Трябва да се прави разлика между двете. Изпълнителната власт съвсем спокойно може да вземе такова решение. Но политически не е възможно, тъй като има рамкова позиция на НС, позиция на Консултативния съвет по национална сигурност и това са едни обвързващи политически решения“, каза пред Свободна Европа дипломатът Стефан Тафров.

Според него самостоятелно решение, взето от правителството, ще го вкара с Народното събрание, а в такава ситуация „правителството вероятно ще падне“.

Думите на Тафров бяха потвърдени и от бившия съветник на България и пълномощен министър на страната към Европейската общност Бисерка Бенишева, която е част и от преговорния екип по присъединяването на София към блока.

„Какво означава еднолично? Решенията се взимат от правителството, така че не може да се каже, че е еднолично решение на някого“, казва още Бенишева. Тя обяснява, че опитът за развитие към днешна дата е свързан с предложението на Франция да остави София и Скопие да се договорят помежду си за времева рамка за разрешаване на спора, която да бъде приложена към преговорния процес, воден от страна на ЕС. По думите ѝ това не означава загуба на позиция на която и да е страна.

„Тук не става въпрос за отстъпление изобщо. Става въпрос за това България да се възползва от съществуваща процедура“, каза тя.

Може ли България да вдигне ветото сега, а после да наложи ново

Според ИТН вдигането на ветото сега е „продажба“ на националния интерес, без това да дава никакви гаранции за изпълняване на българските условия към Северна Македония.

Всъщност решението за вдигането на ветото и стартиране на преговорите, не би лишило България от възможността отново да блокира опита на Скопие да се присъедини към ЕС.

„Контролът е в държавите членки, които трябва да дадат съгласие с консенсус. Това, което в момента сме блокирали е процедура, която се повтаря при всяка една стъпчица в хода на преговорите“, каза Бенишева.

Тя дава пример с присъединяването на Хърватия, когато Словения, поради неразрешени двустранни въпроси, блокира отварянето на преговорните глави след самото начало на преговорния процес. Това е довело до „доста дълъг застой“, докато двете страни не са изчистили споровете си.

„В хода на преговорите по много поводи България може да спре процеса. Съвсем лесно е. Има изчисления, че такива случаи са около 107“, каза Тафров.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Западни ценности

    80 15 Отговор
    Може ако Лена гугъла му нареди.
  • 2 Сократ

    104 15 Отговор
    Продажника си е продажник
  • 3 може може

    99 8 Отговор
    ама тогава ще требва да ЯДЕ БОЯ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ВЕТО

    96 16 Отговор
    КВОТ МУ НАРЕДЯТ ОТ ХАМЕРИКА ТОВА ПРАЙ ТО СЕ ЗНАЙ
  • 7 Бля бля..

    85 14 Отговор
    Кажеш ли веднъж "А" ще притичаш по цялата азбука до "Я",като на полицейски разпит.Правилен ход на Дългия..
  • 8 тоя

    92 12 Отговор
    Палячо не е никакъв че да вдига вето, един ден ще отговаря пред народния съд , ако се опита да направи нещо такова веднага да се арестува и деректно в затвора, не може тоя да подписва пресъда за бъдещето на моите деца, мръсника
  • 9 Ами

    35 34 Отговор
    Кремъл създаде Македония и македонската идентичност в ужърб на българския народ и поддържа тазли линия на антибългаризъм и днес, както и пионерската идентичност, болести, от които страдат стотици хиляди, дори милиони. С Македония, няма, какво дуго да се направи освен да се говори постоянно истината, и кой е отговорен тя да съществува. Трябва да го приемем, какво друго може да направим. Но Кремъл и някои западни държави трябва да се дътжат отговорни за разбиването на българската държава.

    Коментиран от #35, #51

  • 10 матадор

    13 99 Отговор
    Да, точно това трябва да направи Кирил Петков . Това е правилния ход , ще остане в историята като велика личност .Сега повечето хора не го разбират , но след няколко години ще го оценят .

    Коментиран от #52

  • 11 !!!?

    23 72 Отговор
    Слугите на Кремъл се познават по това, че те гледат на "ветото" като на даденост, а не като времена мярка, която предстои да се отмени. Затова те вият до бога, че когато и да се отмини "ветото" е предателство...имайки предвид кремълският интерес да не се разширява ЕС !!!?

    Коментиран от #36, #53

  • 12 Киро Шпека

    86 14 Отговор
    Може и ще го направи. Той за това е сложен тука от САЩ. Да им прокарва интересите.
    Когато Киро излъга в официален документ относно гражданството си, вие викахте, че не било кой знае какво.
    Аз ви казвах, че човек, който УМИШЛЕНО и в пълно съзнаване на това което прави, престъпи КОНСТИТУЦИЯТА, не може да е тука за доброто на България, вие казвахте, че имал "холивудска усмивка" и отказвахте да проумеете случващото се.

    Коментиран от #21

  • 13 !!!?

    24 53 Отговор
    Спирането на газа и "ветото" за Македония идват при нас от Путиновия Гулаг ! Затова дългата ръка на Кремъл докара Ламбе от Щатите да подпали "културния център" в Битоля по "патриотични" мотиви !!!?

    Коментиран от #39, #54

  • 14 гого

    33 6 Отговор
    може заедно с лена и написаното от козяк как да не ,
  • 15 Нали

    9 53 Отговор
    Българите няма да вдигнат ветото, щото ще разсърдят Путин. А те са страхливи.

    Коментиран от #55

  • 16 абг

    45 7 Отговор
    Радио Свободна Европа - Европа освободена от Истината.
  • 17 Слави

    24 9 Отговор
    Нали правеше конкурси за млади умни не корумпирани учили по света,и какво от това пак вие си ги корумпирахте за да си лапате странично,умиране има отърване няма от вас.
  • 18 анонимен

    14 24 Отговор
    Четиво за наивници и лаици са твърденията че г-н Петков еднострано лично ще реши спора със македония,при изрично публично изявление,че следва Народното събрание да реши.Ако слави трифонов заявява,че продължава да пее,да го прави,това може но от политика нищо не РАЗБИРА,доказа го успешно заедно с неговия тошко

    Коментиран от #41

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 9 Отговор
    Кирчо, ще присъства ли днес някъде?
    Ако да, Кире не си отваряй устата,че тя ръси само глупости.Ке ни затриеш.

    Коментиран от #20

  • 20 Кирето е у гръцко

    36 7 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    барабар с мустакато ленче и карат медена нощ.
  • 21 Аз със шпековия

    9 12 Отговор

    До коментар #12 от "Киро Шпека":

    Прочети цялата статия и тогава пиши а не само заглавието.
  • 22 Еми

    7 42 Отговор
    Нали са български народ,защо тогава да ги спираме.Ветото е кремълски интерес.Ако имаш по-малък брат,цял живот ли ще го мачкаш?????

    Коментиран от #29, #38, #56

  • 23 Копейките пак показват незнание

    10 28 Отговор
    Или не четат статията и пишат по полировка или толкова са им знанията щом се хванаха на итнайския сценарий. И в двата случая драсканиците им нямат нищо общо с реалноста

    Коментиран от #57, #62, #63

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Диамантената ръка

    9 33 Отговор
    Как толкова време пък никой не разбра, че започването на преговорите все още нищо не значи и винаги може да ги блокираме, в сегашната ситуация нищо не печелим.

    Коментиран от #30, #50

  • 27 Може

    38 3 Отговор
    Ама ще му струва главата на К.Петков
    Нека пробва.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 По-малкия брат

    20 4 Отговор

    До коментар #22 от "Еми":

    да си седи в неговата къща. А не да ходи по мегдана и да вика искам половината от твоя двор, щото сме от един татко и твоето е и мое.
  • 30 турчин

    25 1 Отговор

    До коментар #26 от "Диамантената ръка":

    Що не го каза на гърците, а не да ги мъчат 28години
  • 31 ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬььь

    9 15 Отговор
    Никой не е чел статията, но обилно коментира! Абе хора има си ред в тази държава: Правителство предлага, Народно събрание решава, а Президента удобрява и накрая народа вика УУУУУУУУУУУуу АААААААААААа ЕЕЕЕЕЕЕЕеее ЪЪЪЪЪЪЪЪЪъ

    Коментиран от #32

  • 32 БББББББББбб

    4 12 Отговор

    До коментар #31 от "ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬььь":

    А наКОЙ предложил ли е нещо НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕееее. Е тогава кво ревете?
  • 33 ЩО ЗА ПРОСТАШКИ ВЪПРОС?!

    18 9 Отговор
    "МОЖЕ ЛИ САМ, ЕДНОЛИЧНО КИРИЛ ПЕТКОВ ДА ВДИГНЕ ВЕТОТО СРЕЩУ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ?! " . МОЖЕ !ВЕДНЪЖ ИЗЛЪГАЛ ВЕЧЕ - ПОЛУЧИЛ БЯЛА КАРТА, ТОЗИ КАНАДСКИ ПЕЧЕН-ЛЪЖЕЦ ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД МОЖЕ ВСИЧКО. МОЖЕ И ДА ПРОДАДЕ НЕ САМО БЪЛГАРИЯ НО ДОРИ МАЙКА СИ И БАЩА СИ ! НИМА ЗАБРАВИХТЕ МНОГО БЪРЗО КАК ПОД ЗАКРИЛАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ИЗЛЪГА И СМАЧКА КАТО СПАЛЕН ЧАРШАФ ОТ ПУБЛИЧЕН ДОМ БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ И СТАНА ПРЕМИЕР. КАК ТОВА ДЕБЕЛООКО ЖАЛКО И СМЕШНО ЧОВЕЧЕ ДНЕС ГОВОРИ ЗА МОРАЛ . КАТ ТАКА ИЗВЕДНЪЖ ВСИЧКИ ЗАБРАВИХТЕ КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И СЪВЕТНИЦИ НА "УМНИЯ" НИ ПРЕЗИДЕНТ КОИТО ЗАМЕТОХА ПОД КИЛИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО НА ТОЗИ НИКАКВЕЦ ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖАТ НА ВЛАСТ?! ДА, НИКАКВЕЦ, УПОТРЕБЕН ДНЕС ОТ САМИТЕ ТЯХ И ЗАХВЪРЛЕН КАТО НОСНА КЪРПИЧКА, НО НИЕ ОБЩЕСТВОТО ПОМНИМ И ПИТАМЕ - " ДОКОГА ЗАКРИЛНИЦИТЕ МУ ЩЕ СЕ КРИЯТ И МЪЛЧАТ - КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ПЛАТЯТ ЦЕНАТА НА ОТГОВОРНОСТТА ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...! ВРЕМЕ Е, " ДРУГАРИ " УМНИЦИ" - ЧАШАТА Е ВЕЧЕ ПРЕЛЯЛА.

    Коментиран от #34

  • 34 НЯМА НИ ВЕЧЕ !

    18 8 Отговор

    До коментар #33 от "ЩО ЗА ПРОСТАШКИ ВЪПРОС?!":

    Тези хиени до суш ограбиха и погребаха България. Амин, амин, амин.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Русенец

    15 7 Отговор

    До коментар #11 от "!!!?":

    За разширението на ЕС сте готови да пожертвате България, продажници.
  • 37 Юда

    15 5 Отговор
    Боже, какво унижение ни чака!
    Под натиск отвън, да вдигнем ветото!
    Ами това е срамна капитулация!
    Значи, скопените не отстъпиха пред нашите искания, но ние клекнахме щото в България ни полазиха Верхуй и германеца!
    Макрон щял да бъде гарант, че утре ще се случи това, което днес не допускат да се случи! Хайде де! Глупости на търкалета!
  • 38 Юда

    12 7 Отговор

    До коментар #22 от "Еми":

    Какъв кремълски интерес, бре моме?
    Какво е РСМ, че кремъл да и трепери?!
    И ние не сме голяма държава, но РСМ е четири пъти по-малка от България! И се намира в нищото!
  • 39 Юда

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    Ако интересите на Русия съвпадат с интересите на България, дреме ми за интересите на Нубия!

    Коментиран от #42

  • 40 Гост

    12 5 Отговор
    Има някаква игра, но е трудно да се разбере, каква е.
  • 41 Лея13

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "анонимен":

    Абе пич, откъде го измисли това, че Слави можел да пее!?Не бе, човек,НЕ може да пее.Неговото е напъване и виене като гладен койот.Вие чалгаджиите и слух нямате и мозък в тиквите също.
  • 42 Лея13

    5 7 Отговор

    До коментар #39 от "Юда":

    Интересите на Русия никога не съвпадат с интересите на България.Запомни го това,чугунена глави.Марш от страната ни на долните използвачи руски Половин век ни употребяваха за изчанчените си, политически извратени амбиции.Последните тридесет години отново с дългите си пипала Кремъл се бърка нон стоп в политика ни,чрез подставени лица, саботажи и всякакви вредни за България идиотщини.Баста.Не ни съвпадат интересите и никога няма да съвпадат.

    Коментиран от #58

  • 43 кокорчо

    5 0 Отговор
    кирчо кривоусти що нещо е вдиг
    ал та едно вето ли
  • 44 Българин

    3 1 Отговор
    То взетото го вдигна Петков вие не сте го чули
  • 45 Русомразец

    2 1 Отговор
    Кремалски и наши комунисти създадоха Македония хванете комунягите и ги питайте защо са създали Македония

    Коментиран от #59

  • 46 Даката

    6 0 Отговор
    Достатъчно отстъпки направихме пред нашите роднини от Македония. Време е отстъпки да направят и те. Ако не искат това е тяхно право, но ще седят извън ЕС
  • 47 Смех

    2 0 Отговор
    Четох до там където пишеше че слави е написал нещоси честно, хаха тоя същия дето щеше да изчегърта герб, пък си работи с тях и един не е уволнил от предприятията пот ръководство на итн хаха, същите ръководители и началници които сега чакат боико да се върне
  • 48 Павел пенев

    5 0 Отговор
    Проблема на България в отношенията с РСМ е в това че имаме много специалисти експерти по международно публично право , но всички те са предатели безродници. Нямам предвид Кирчо про100то,който е уникален некадърник- удобен любимец на западните дебили.
  • 49 Машала

    0 3 Отговор
    Ехаааа!!! И какво показваме на макетата - среден пръст! А искахме да им покажем, че сме едно цяло! Що е маке, все е българин! А ние ги караме - все повече да ни мразят и ние тях! Е ББ и сие успяха да направят точно това! Искаме западните балкани и Македония в Европа, ама няма да ги пуснем ако не клекнат! Е няма да клекнат! И шапка им свалям! Искаме да върнем историята на зад, но тя няма как да се върне! Когато България предаде Македония на Сърбия кой бе виновен? Сталин и Г., Димитров! Ами има история - четете! Ние я предадохне! Сега просто трябва да я пуснем в Европа и да бъдем добри съседи! Ама ние не сме добри съседи! Дори в собственнатга ни къща е ад!!!!

    Коментиран от #60, #61

  • 50 Ха - ха

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Диамантената ръка":

    Как пък не ти омръзна да пишеш глупости и да се опитваш да правиш внушения?
    Колко ти плащат..... сигурно жълти стотинки.
    Пускаш статии с различни имена (да представляваш повече хора).
    Жалък лизач.
  • 51 На ами амито

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ами":

    СССР създаде и Македония и Украйна, така е!
    В момента САЩ продължават политиката на разцепление на народите и да се "бъркат" в чужди работи не Русия!
  • 52 НАТО - то

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "матадор":

    Ще остане велика личност, само в съзнанието на евро-атлантиците!
    Тези евро-атлантици, които са с двоен стандарт - лицемерите!
    Когато е САЩ или НАТО е военна операция, но ако е някой друг е война и агресор.
  • 53 Слугата

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "!!!?":

    Слуга си ти, за жълти стотинки.
    Про100 драскач без мозъчен.
  • 54 Идват ли?

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    Наставленията да вдигнем ветото за Македония идват от Херо Мустафа!
    И това, всеки го разбира с изключение на няколко платени драскача, с много имена в този форум!
  • 55 Смелия

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Нали":

    Хващай оръжието и отивай в Украйна заедно с Киро да покажете, какви "мъже" сте, вместо да драскаш по цял ден тук, с различни имена
  • 56 Ако имаш брат

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Еми":

    Ти ако имаш брат, които си е присвоил всичко твое, какво ще направиш?
    Ще му помагаш ли?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Америка

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Лея13":

    А, интересите на САЩ, още по малко съвпадат с интересите на България!
    Вземи си колело с долни педали, и тръгвай към евроатлантическите ценности, там на място да ги отстояваш.
    Много ще те "обучават".......
  • 59 Здрасти

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Русомразец":

    Ами хайде кажи?
    Защо създаде Македония, Украйна?
    В момента САЩ продължават политиката на комунягите, както ги наричаш ти!
    САЩ ни притиска да пуснем Македония, без условия, не Русия!
    Кажи чакаме.........
    Или само глупости, можеш да ръсиш?
  • 60 Маршала 2

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Машала":

    Макетата сами се спират.
    Те не спазват договора.
    Те не признават произхода си.
    Те се държат, така все едно някой им е длъжен за нещо....
    Те присвояват чужда история.
    Аз и мойте деца не искам да останем, без корени, заради фалшификации на някого.
    С каквото сме могли, сме им помогнали.
    Всичко зависи, само и единствено от тях.
  • 61 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Машала":

    Никой не претендира за територията!
    В договора за добросъседство е ясно всичко! Ти трябва да четеш, преди да пишеш!
    Не съм фен на Б. Борисов, но договорът с Макетата е поносим.
    Макетата нищо не направиха в изпълнението на договора!
    Всичко е ясно. Проблемът си е техен!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    ДОЛО КОМУНИСТИТЕ ОТ ВЛАСТА ................................НАРОДА СЕ ВДИГА ОТ УТРЕ .................НЯМА ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ / КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ ............НЯМА ПЕНСИЙ И ЗАПЛАТИ ...................
  • 65 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    КАДЕ СА МИЛЯРДИТЕ - ОТ ЕВРОПА ..................................МИЗЕРИЯ И ГЛАД - РАДЕВ Е ВИНОВЕН ЗА МИЗЕРИЯТА ...................................................................