Last news in Fakti

22 Юни, 2022 11:00 3 508 18

Ние, без костюмите

  • емил йотовски-
  • управляващи-
  • политици-
  • народ

Вие, които в момента ни управлявате си ходете с добро

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ние, без костюмите, имаме своя истина. Когато видим по телевизора политик да говори с проценти и показва някакви цветни листове с диаграми разбираме, че той няма какво да каже. Говори жарки глупости. Шикалкави. Говори си за цифри и се надява ние да сме толкова видиотени, че това което ни казва по някакъв магически начин да добие смисъл.

Уви. Ние, без костюмите вече не се връзваме на тези глупости. На екселски таблици не кълвем. Не съпоставяме инфлацията ни със средноевропейската, а си броим парите на касата в магазина. Не ни интересува никаква макроикономическа рамка ако не можем да си позволим една седмица почивка без да фалираме. Както и не ни интересува финансовия ръст на някакъв показател ако трябва да теглим нов бърз кредит за да си платим лихвите по парното.

В този ред на мисли ние без костюмите не смятаме, че трябва да избираме между Баце и Киро. Не щем да избираме между шкафчето с пачките и папката с чуждодържавни инструкции.

Вие, които сега сте ни яхнали вместо да направите всичко за да вкарате ред в клетата ни държава го ударихте на македонски лакърдии, отваряне на банкови сметки за помощи за Украйна и куп други джендърски и неолиберални глупости. За няма и половин година се държахте като американско, македонско украинско но не и българско правителство. За това ли бяхте избрани? Спомняте ли си какво обещавахте? Единственото нещо, което бе във фокуса на това, за което бяхте избрани бе някакъв жалък и несъстоятелен арест на Бойко и това е. Поне да го бяхте повторили, че да се получи нещо като смешка.

Тези с вота на недоверие също да не плуват в самодоволство. Добре е да имате предвид, че ние без костюмите чакаме справедливост за откраднатите пари, време и ресурси. Нашите пари, нашия живот и нашите мечти. Искаме справедливост за целия ни погубен от вас живот.

Затова вие, които в момента ни управлявате си ходете с добро. Не защото зад вас диша нещо по-добро. Напротив. Но вие не свършихте нищо, за което бяхте избрани. В момента мафията ви е сгърчила но това е само защото ние не можахте да се справите с нея. Но как да се справите с нея, като вие си партнирате с някои от нейните пипала?

Не си мислете, че ще получите широка подкрепа. Имате си фенове и до там. Защото ние без костюмите не кълвем на истанбулски конвенции, шистови газове и други такива хитрини уж за наше добро. Ние без костюмите знаем кое е добро за нас по нашия гръб. Ние искахме само твърда ръка и справедливост. Вашите китки са меки. Гласовете ви са пискливи, а действията нерешителни. Обещахте справедливост и нищо не направихте. Вие сте нож, който не реже.

За цялото време което имахте, вие не успяхте да направите никакъв адекватен опит да се променят лобистките закони, с които ни тапицираха през последните десетина години. Хвалите се, че теглите заеми. Ние без костюмите знаем кой ще плаща тези заеми и затова още повече не ви обичаме.

Затова, вървете си. Не ви щем. Не ставате за месии.

За съжаление по някакъв странен начин нашето желание съвпада с това на октопода. На тях малко им пречите, а на нас хич не помагате. Това не е едно и също. Само резултатът е еднакъв. Вие не сте острието на копието и не миришете на бъдеще.

Сбогом.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    26 2 Отговор
    А БЕДНИТЕ?...ХЪХЪХЪ...
  • 2 Майна

    44 5 Отговор
    Браво!
    Те не миришат на бъдеще, ТЕ ВОНЯТ..
    .
  • 3 Обективно

    55 10 Отговор
    Много точен коментар, просто няма какво да се добави.
  • 4 Хаххахаха

    18 39 Отговор
    Ходи си ти лузър. Вие си искате анцунЗите адидас ///
  • 5 теодор

    15 24 Отговор
    ТОВА Е ТВОЕ МНЕНИЕ

    Коментиран от #18

  • 6 Хаххахаха

    18 29 Отговор
    Мафията се гърчи. Рублоробите на амбразурата. А ти кой беше? От къде те изкопаха, искам и аз у факти!?
  • 7 ФЕН

    20 26 Отговор
    Пич доста си объркан...или са ти объркали капиката-далаверката ....май си бивш съдружник на мафията и си отпаднал от хранилката?! Ако беше работещ човек и поне с малко достойнство ще разбереш че да живееш на гърба на другите си паразит...И при ГЕРБ бяхме бедни ама си мълчиш за тогава защо ли ...или ти НЕ си бил беден тогава ?!? Докато не се изправим и да изметем мафията ще се бедни ,болни,неграмотни и жалки !! Всяка голяма промяна почва с малки стъпки....това са гаазали по-мъдри хора от нас.

    Коментиран от #12

  • 8 Аз пък съм за това

    11 17 Отговор
    младите хора да продължат. Ако човек си е нормален няма конвенция, която са промени това. За икономиката се говори с цифри, не могат да се пишат есета. И трябва време, за да се види покачване на стандарта. Не може да се сменят правителствата, като носни кърпи и да вини последното за греховете на предходните.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Кочо

    32 7 Отговор
    Поздравления за Емил Йотовски! Учудвам се, че в тази медия са дали да се чуе гласа на умен, честен и достоен българин! Вече си мислех, че няма останали такива хора! Да е жив и здрав, да буди о@@е подобните тълпи!
  • 10 кака

    10 10 Отговор
    Защо вие без костюмите, като получите народния вот толква се променяте, че не можем да ви познаем.
  • 11 съвет

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аз пък съм за това":

    Не се заигравайте с конвенцията, че ще ви стане още по-горещо!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Простото Киро

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аз пък съм за това":

    "Летя чудесно" - извикал падащия от 20 етаж когато достигнал десетия...

    Има умни хора, които знаят до къде се стига когато се тръгне по грешна пътечка.
  • 14 Флоранс Кючеклийска

    11 5 Отговор
    Емоционално! Патетично! Не става за размисъл! Работата не е в костюма, а в акъла, културата и духа! Все "неща", които не се променят дори когато си по бански! Особено когато си по бански!
  • 15 КИРО СИ Е ИЗМЕКЯР

    8 3 Отговор
    МЕКО КАЗАНО !
  • 16 миличкия

    2 5 Отговор
    Ние искахме само твърда ръка и справедливост. Твърда ръка иска момчето
  • 17 Здравей Емил

    2 4 Отговор
    Мислех да ти пиша, но реших, че не си заслужава мастилото...
  • 18 111233344

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "теодор":

    Всяко мнение, което изразява човек е негово собствено мнение.
    Това не означава , че хората не го потдържат.