Last news in Fakti

24 Юни, 2022 13:03 3 837 54

Готви се национално предателство по македонския въпрос

  • предателство-
  • френско предложение-
  • рс македония

Вече става ясно, че управляващите и български политици са готови да предадат  българския национален интерес по този важен въпрос

Готви се национално предателство по македонския въпрос - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доскоро съществуваше някаква увереност, че няма да допуснем Северна Македония в ЕС, докато не спрат с кражбата на българската история и нашите национални герои и с политиката си на дебългаризация, провеждана от Скопие от десетилетия. Увереността идваше от единодушното мнение на всички видни наши историци и от ясно изразената обществена подкрепа за такава позиция от българското общество.

Вече става ясно, че управляващите и български политици са готови да предадат българския национален интерес по този важен въпрос. Подложен на натиск от „началниците” във Вашингтон, които открито подкрепиха предизборната му кампания, премиерът Петков реши да заобиколи Министерския съвет и прати предложението на френския президент Макрон във Външната комисия в Народното събрание. Той разчита тази комисия да одобри френското предложение, след което то да бъде гласувано в Народното събрание, което трудно би го отхвърлило, след като неговият орган- Външната комисия го е одобрила.

Вчера бившият премиер Бойко Борисов заяви, че е „дава зелена линия” на френското предложение, и че Кирил Петков има гласовете на ГЕРБ. Което означава, че той просто ще нареди на своите депутати как да гласуват, и никой от тях няма да посмее да възрази или изрази собствено мнение, по простата причина, че те всички са на депутатска хранилка , благодарение на негово благоволение.

"Френското предложение за Северна Македония е много добро. Вярвам на Макрон и на ЕС", заяви Борисов.

Вече е ясно, и че френското предложение за вдигане на ветото ще бъде подкрепено и от етническата партия ДПС. Йордан Цонев нееднократно заявява, че ДПС е за приемането на Северна Македония в ЕС и дума не обелва за това, че България не трябва да вдигне ветото, докато Скопие не спре с езика на омразата, с кражбата на българската история и преследването на онази част от северномакедонското население, което изповядва българско самосъзнание.

Не може и да бъдем сигурни в позицията на БСП в лицето на Корнелия Нинова. Но и без гласовете на БСП, е възможно с гласовете на „Продължаваме промяната”, ГЕРБ, ДПС и „Демократична България” френското предложение да мине и Кирил Петков след това при предстоящото му посещение в Брюксел да вдигне ветото на България. И ще си измие ръцете, ще каже, че това не е негово решение, а на българския парламент. Затова е решението му вместо френското предложение вместо да бъде обсъдено във и внесено от Министерския съвет в Народното събрание, да го изпрати на външната комисия на парламента.

Ето така изглежда ще бъде извършено едно национално предателство с тежки последици. Нито Макрон, нито ЕС са в състояние а и нямат такива правомощия, да бъдат гарант, че Северна Македония ще изпълни исканията, които ще бъдат заложени към нея в някакъв протокол. Това Борисов отлично знае, но той полага неистови усилия да се хареса на бившите си началници от Вашингтон и тези от Брюксел, с надеждата, че те ще му помогнат да се върне на власт. Той вече обяви условия, при ГЕРБ би управлявала отново с подкрепа и евентуално участие на други партии.

Срещу изненадващото изявление на Борисов за подкрепа от страна на гербаджииските депутати на предложението на Макрон се обяви президент Радев. От президентството заявиха че в двустранния протокол, който България и РСМ трябва да подпишат като интегрална част от преговорната рамка, липсват достатъчно механизми, критерии и срокове, които да дават реални гаранции, че РСМ наистина коренно ще промени политиката си към българите и България, уточняват от "Дондуков" 2. И допълниха, че изключително неприятно впечатление прави, че част от така наречения политически елит в България изглежда като кукли на конци, дирижирани отвън, включително когато става дума за защита на националните интереси.
Остро реагира и бившият партньор на Борисов лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Борисов явно се надбягва с Петков в опита да се подмаже на западните лидери. Само така може да се коментира днешното му изказване. Но това не е нищо ново – на няколко пъти Борисов обясняваше на цялото общество за началниците в Брюксел. Един български политик не трябва да има началници нито в Брюксел, нито във Вашингтон, нито в Москва. Човек, управлявал 11 години, не може да си позволява подобно подмазвачество.

Акцията на Борисова е обяснима. Той не може да се примири, че американските му покровители го изоставиха и предпочетоха Петков и се опитва наново да спечели благоразположението им. То личи и от декларацията му, в която той казва: „Ние няма да допуснем путинизация на евроатлантическата ориентация на България. Еврозона, диверсификация, разширение на Западните Балкани, НАТО”. Говори често за това, че Русия е агресор и настоява за санкции. Така се опитва да отбие обвиненията, че може да е човек на Путин, нали му подари кученце, някога каза, че трябва да сме признателни на Русия, която ни е освободила от турско робство, построи балканския поток, по който Газпром захранва с газ Сърбия и други страни, говореше, че не иска военни маневри по бреговете на нашето Черноморие, а иска да вижда туристически плавателни съдове. От онзи Борисов, който се опитваше да бъде гъвкав няма следа, времената са се променили, САЩ са в необявена геополитическа битка с Русия и той от гълъб бързо става ястреб. Ако трябва да предаде националните ни интереси по отношение на Северна Македония, е готов да го направи, само и само от Вашингтон отново да го харесат и да му помогнат да се върне на власт.

Но пък това не зависи само от Чичо Сам. На следващите избори думата ще има българския народ, който няма да му прости този грях.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    83 11 Отговор
    За предателите бесило пред Народното събрание!
    Друго не заслужават!

    Коментиран от #7

  • 2 Българин

    75 11 Отговор
    Ако направят тая глупост..... тежко им горко
  • 3 справедливост в БГ

    68 8 Отговор
    ВСЕКИ, КОЙТО Е ИЗВЪРШИЛ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА И БЕЗ ПРАВО НА АМНИСТИЯ.
    Всеки БГ политик направил нещо против интересите на България да лежи доживот в затвора.
  • 4 Този смешник

    10 57 Отговор
    С рубашката кой е сега. Поредния експерт дето никой не го знае и му плащат в рубли

    Коментиран от #42

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Уеиш

    14 57 Отговор
    Националното предателство е, че от години се насажда омраза с Македония в интерес на Русия.
  • 7 Да почваме

    21 11 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    От теб значи

    Коментиран от #39

  • 8 българин

    66 8 Отговор
    Ама нашата държава с тези политици до сега , е абсолютна мишка ! Вижте Орбан какво прави ,и как се държи Петков ,а да не посочвам крадеца от Банкя !!! 33 год. пълна излагация и свалени гащи от всякъде ,а народа мизерства !
  • 9 Последния Софиянец

    48 9 Отговор
    Нормално е за българите. Винаги има предатели
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    34 3 Отговор
    Явно в ефира хвърчат доста пачки....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Псевдоним

    36 5 Отговор
    То това написаното горе е близко до акъла. А най-малко от всички се усещат електоратът на Кирчо и Кокорчо - че така практически реабилитират Борисов и Доган във властта. Герберите и депесарите го знаят много добре, но си траят.
  • 14 Евроцента

    10 47 Отговор
    Северна Македония трябва да е в ЕС. Точка по въпроса

    Коментиран от #38

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пъци

    9 22 Отговор
    Ако с балканския цирк,може и да видим докъде сме я докарали.То не беше предателство,то не беше чудо.Ние в собствената си държава десетилетия наред упражняваме всякъкъв вид национално предателство,ама видиш ли -закъхарили сме се ....Странно звучи защитата на разединението и насаждането на страх и озлобление със съседите ни (двустранно) да се представя като патриотизъм,тц-не е,чист национализъм си е.А пред очите ни е национализма до какво води-винаги до война(или "освобождение"-кой,както му харесва)
  • 17 Както винаги проруските елементи в

    7 32 Отговор
    българската политика прехвърлят вината от болната на здравата глава. В момента сърбо-руски сговор управлява елитът на РСМ, така както и руските служби управляват Възраждане и други местни партии.. Днес тези, които говорят за нац.прадателство, всъщност са агенти на влияние на руското разузнаване, което е против влизането на РСМ в ЕС. Затова е този рев. "Историкът" Костадинов всъщност говори в интерес на Сърбия и Русия, защото те са против влизането на РСМ.

    Коментиран от #23

  • 18 Хаха

    8 31 Отговор
    Бегай в мацква бе, изпращял мозък. Да не пускаме макетата е само в интерес на русия и псевдо патрЕотете. Сигурно е избирател на Костя Копейкин, това обяснява всичко.
  • 19 80% от българите държат ветото да остане

    25 10 Отговор
    Познайте какво ги очаква предателите на предстоящите извънредни избор, и особено след като стане ясен резултатът от тях?

    Коментиран от #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 хахахахаха

    18 3 Отговор
    Измамата клеветата предателството и лъжата са национален спорт в циганската територия.Както с презрение каза един шиптър, позор и срам за европа и за света.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Щеше да звучиш достоверно,

    29 5 Отговор

    До коментар #17 от "Както винаги проруските елементи в":

    Обаче всички знаем, че ако такова предложение беше дошло от Възраждане( да речем), ти и такива като теб първи щяхте да оревете орталъка какви предатели са. Сега обаче, понеже го искат вашите началници, и се късате да дерете ризи в подкрепа, и пак Путин, ДС и комунистите са ви виновни. Ясни сте ни на всички.

    Коментиран от #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Чоко

    5 24 Отговор
    Поредният национален предател, който обслужва руските интереси. За всички е ясно, че не ни обичат всички в Македония, но при положение, че с предложението влиза в преговорната рамка и във всеки един момент при неизпълнение може процеса да се стопира, защо да не ги пуснем за сега? Албания какво е виновна, че сърбоманите и русоробите в България и Македония изпълняват безропотно всичко, което им се нареди? И накрая, чии интереси защищавате бе национални предатели - българските или руските? Тия дето ни спряха безпричинно газта, дето казаха Кирил и Методий са македонци, тия ли бе ей? Осъзнайте се.
  • 27 ВМРО - хипер

    19 4 Отговор
    ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ГЛАСУВАНЕТО ПО ВДИГАНЕ НА ВЕТОТО ЗА РСМ ДА СТАНЕ ПОИМЕННО И ДА СЕ ИЗЛЪЧИ ПО ТВ!
  • 28 Бай градски

    5 22 Отговор

    До коментар #19 от "80% от българите държат ветото да остане":

    Кой си ти ,та да ръсиш социологически брътвежи ,продажна кремлюхо?!?

    Коментиран от #41

  • 29 В интерес

    5 15 Отговор
    На истината. България няма да получи по-добро предложение от това, ако някой очаква лютите макета да кажат, че са българи и да развеят бял флаг, нещо сте се объркали.
  • 30 Бай градски

    5 16 Отговор

    До коментар #23 от "Щеше да звучиш достоверно,":

    Защо мислиш, че вие не сте ясни ,кремълски подлоги?!?
  • 31 Симо

    19 3 Отговор
    Учудващо добра статия, загърбваща геополитическото подмазвачество, типично за тази медия! Браво Факти! Има надежда.
  • 32 ИНЖ

    5 17 Отговор
    Предателство е да "прокарваш" безогледно интересите на Москва - десетилетия наред!!!! А във Вашингтон едва ли знаят къде е РСМ!!!???
  • 33 Ако не ви стига

    26 2 Отговор
    Два пъти ни гориха знамето, поругаха паметника на Мадарския конник и запалиха културния ни дом в Битоля. И сте готови да се наведете послушно… за капак и албанецът снощи се изряза като хамалин по наш адрес! Има ли пилот в самолета или ни предавате евтино???

    Коментиран от #36

  • 34 Хисторик

    20 2 Отговор
    Киряк Стефчов ще продаде нац интресиза, сбоствена изгода, а Киряк Борисов е готов на всичко за да се сложи на господарите от Козяк.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Чоко

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ако не ви стига":

    И как мислиш кога това ще престане?

    Коментиран от #40, #43

  • 37 Перо

    17 1 Отговор
    Американците най-добре знаят,че най-лесния начин за вербуване на послушник е криминален елемент като тиквата и са подходили правилно! Това,че толупа се води БГ политик не му дава никакъв имунитет за арест,стига да е добре подплатен с доказателства! Толупът винаги си е бил предател!
  • 38 Евроекенефа

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Евроцента":

    А южна къде трябва да е?
  • 39 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Да почваме":

    Ела пробвай.....
  • 40 Селския

    11 1 Отговор

    До коментар #36 от "Чоко":

    Когато се научат да ни уважават като съседи, пък когато, тогава.......
  • 41 Бай селски

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бай градски":

    Ела ми да ти кажа кои сме продажна жълтопаветнице!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Абе те

    8 0 Отговор
    Ако приемат някакви унизителни и несправедливи за България условия, ще ядат дърво, каквото не са и сънували , че тогава ще се надигнат и мъртвите от гробовете срещу тях !
  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 0 Отговор
    Вадете документите за борбата в Македония най-сетне и затрупайте с тях брюкселските бюрократи....Няма място вече да се правим на великодушни, ножът е опрял до кокъла!
  • 46 Потомък на войвода от ВМРО

    3 5 Отговор
    Аз съм потомък на войвода от ВМРО, колкото и да е българин и честно казано е жалко какво правят нашите политици с Македония. Македония и България са едни и същи хора. Цялата тази омраза помежду си е толкова токсична и съсипва всички идеали на ВМРО. Вдигнете блокадата, нека бъдем заедно в ЕС.
  • 47 Македония е България

    7 1 Отговор
    Е защо тогава искаме в тяхната конституция да се впише българско малцинство ?
  • 48 Минувач

    8 1 Отговор
    За пореден път традицията е на път да се спази - Българските политици като откровенни предатели на Националните интереси!
  • 49 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    киро постигна нещо уникално.европа мина на българска страна по казуса северна македония.борисов като видя ефекта и веднага реши да го осребри,а баламурниците у нас са си баламурници.след френското предложение северна македония е в шок.рухнаха и всички надежди за прецакване и се наложи македонците заедно със сърбите и албанците да пътуват скоростно за брюксел възумутени от новата западна позиция.за съжаление френското предложение няма да мине ,но вече се сменя позицията и се вижда реално къде е препъни камъка на проблема.от тук на сетне македонците ще имат много тежка задача.та киро излезе отново правилния човек.за тия няколко месеца постигна уникални неща.спря руския газ,пусна процедура по сваляне на гешев ,арестува царя слънце ,спря парите на таки,пеевски и компанията,договори сериозни пари в брюксел и компрометира мощно герб и дпс.не съм гласувал от 30 години ,а сега направо се замислям!
  • 50 А честито

    3 0 Отговор
    Всичко е за пари! Много пари и яки комисионни от гърба на българите! Фатмаците съставили 13 инвестиционни програми за закупуване от чужбина на играчки за фатмаци! Изтича концесията на "Соф. Вода", която печели без нищо над €2 млрд. годишно от софиянци! Ще се строят нови атомни реактори в Козлодуй! Трябва да сменят полицейските коли! ..... Макарончо с БОКо, Пеевски, Ристьо Иванов (Костов), ..... искат да са в първата редица от избраните за тия милиарди и комисионни от България! А от Македония няма да може да вземат нищо! Освен това Б-ия вече е разделена на няколко окупационни НАТО-отбранителни зони, като поне в една ще бъде настанен албански окупационен НАТО-отбранителен корпус! За Македонския окупационен НАТО-отбранителен корпус е резервирана Пиринска Македония и София със Софийско!
  • 51 ВДИГНЕТЕ БЛОКАДАТА НА МАКЕДОНИЯ

    2 2 Отговор
    НЕКА И ТЕХНИТЕ КРАДЦИ ДА СЕ НАКРАДАТ КАТО НАШИТЕ ПОМИЯРИ
  • 52 Гост

    1 0 Отговор
    Айде ся кажете за пари ли напусна коалицията ИТН !?
  • 53 ПРЕДАТЕЛСТВО

    1 0 Отговор
    Искахме ВЕТО и точка. Никакви срещи, разговори, преговори, договори и т.н. Обяснения само на ЕС и то образователни. Ако в продължение на 10 г. докажат, че са отстранили всички кощунства с паметници, лъжи в учебници, анти бълг. пропаганда в литература и медии и кражба на история и помолят да бъдат приети в родината си като част от Б-я тогава няма нужда от преговорни глави с ЕС. Автоматично стават членове на ЕС.
    Ако Кире Петровски иска да си говори с тях да го прави като частно лице за негова сметка или най-добре да се изсели там.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.