28 Юни, 2022 11:07 2 799 21

Евгений Кънев: Логично Радев да е в отбора на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“

  • евгений кънев-
  • румен радев-
  • президент-
  • мерки

Такова му е цялото поведение

 Евгений Кънев: Логично Радев да е в отбора на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Попаднах на екран с Тошко при Президента и се загледах да видя какво се ”консултират”. Без изненада, след встъпителния тошков брътвеж, като цяло това беше един дълъг предизборен монолог на президента, сякаш ще се явява на парламентарни избори.

Това коментира Евгений Кънев във "Фейсбук".

При такова бедствие като ИТН, което опустоши три парламента и две години историческо време на България, президентът не само не намери и една критична дума, а дори ги похвали за тяхното алиби "Македония" - с което били доказали, че са отстоявали националния интерес.

Наистина, трудно може да се обясни трансформацията на Радев след началото на войната в Украйна, когато тази промяна започна. Оттогава се конфронтира остро с партиите, които го подкрепиха на изборите ПП и БСП, а изцяло забрави борбата с корупцията и мафията, заради която беше подкрепен на втори тур и от част от Демократична България.

Душеприказването с ИТН - резервния отбор на ДПС, както и внезапното спиране на взаимните критики между Радев и ГЕРБ/ДПС сочат сериозно разместване на пластовете в българската политика. Подобно на играчите от естаблишмънта, и Радев влезе изцяло в техния лицемерен речник да работи срещу истинския български интерес за декриминализация на държавата, като на думи обяснява как го защитава.

Човекът, който направи толкова много България да изглежда странна птица в ЕС и НАТО, днес пак говори колко е важно България да не остане в тяхната периферия. Думи, думи, думи без всякакво покритие.

Едното обяснение е обективно. Имаме война и става прегрупиране на кремълската колона у нас. В това отношение е логично Радев да е в отбора на ГЕРБ/ДПС/ИТН/Възраждане. Такова му е цялото поведение - остракира всеки политик, опит, дори намек за оръжия за Украйна, за силно НАТО в България, за спиране на Газпром и най-вече направи каквото можа да стопира Македония в ЕС. Всичко това със загриженост за България. А няма как да е с БСП, защото води битка с Корнелия за остатъците от електората, който в подходящия момент да заведе в своя партия.

Другото обяснение е субективно. Човекът е нарцис и е важно той да бъде Факторът, той да дърпа конците, той да бъде пред камерите и да ни занимава със себе си - без да помогне да се реши нито един проблем на България.

В този контекст, враг му става всеки, който откаже да му бъде паж, кукла, душеприказчик. Или пък има способности, които Радев не притежава да решава реални казуси, за които се изисква добронамереност, комуникационни умения, отстъпчивост, диалогичност. Или пък застрашава негови или на обкръжението му интереси. Или просто мрази хората, на които трябва да е благодарен.

Днес путинофилите постоянно критикуват ПП и БСП в негова полза, забравяйки че Корнелия го пусна в политиката, а най-голямата към момента партия ПП го подкрепи за втория мандат. Една от привичките на този тип хора е да отмъщават на хората, на които са задължени. Друга пък е да подозират своите низости у другите.

Обикновено казват, че в първия мандат президентът работи за втори мандат. И сигурно за целта юмрукът срещу мафията е свършил работа. Сега вече във втория мандат той е само спомен, защото Президентът би трябвало да работи за Историята, според приказката.

Но в радевия свят, Историята може и да е заслугата му за завръщането на България в лоното на Евразия. А този път е почти винаги предпочитаният от нашите политици, защото е лесен, удобен, безопасен и ...рентабилен..


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    27 6 Отговор
    Гена ,ако Радев е нарцис трябва да изброиш и другите нарциси.
  • 2 Изчезвай

    20 23 Отговор
    Радев го избраха десните избиратели.Тези който гласуват за ПП и ДБ?Сега по поръчка от Моква се обърна срещу народа си и неговия интерес.Съюзи се с мафиотските партии.Стана Първанов 2.
  • 3 ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 31 Отговор
    ГЕРБ победа
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ти да видиш

    22 18 Отговор
    А може би най- накрая дори Радев проумя, че соросоидните ПП-та и ДБ-та са ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ. Може и всички вие - тези, които от сутрин до вечер получават трибуна да ги хвалите колко са "велики" да сте наясно с това, но нали ви се плаща...
  • 6 Пепи

    19 20 Отговор
    Прав беше Лозан Панов като нарече Радев " Фалшив герой"!

    Коментиран от #14

  • 7 ЩО ТАКА ???!!!

    28 9 Отговор
    Бреййй , какъв ветропоказател !!! По време на "вдигнатия юмрук" - по добър , честен , храбър , безкористен , далновиден , родолюбив и почтен политик (демократ) от Радев - нямаше , а па сега - какво стана ?! Пречи на безчинствата , кражбите и предателствата на ПП и ОПГ и ... стана - на лошия , корумпиран , користен , страхлив , късоглед , родоостъпен и непочтен политик (путинофил и диктатор - враг на демокрацията) , ЩО ТАКА ???!!!
  • 8 Просто човек

    12 18 Отговор
    пРезидента е поZор!

    Коментиран от #9

  • 9 Троли ,

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Просто човек":

    имаш едно "о" в повече в ник-нейма си .
  • 10 Простьо

    10 2 Отговор
    Логично е ти да си ПЛАТЕН.
  • 11 един

    15 8 Отговор
    И преди съм го казвал,всичко що е за Русия е или комунист,или е от комунистическо потекло и връзки!Такъв е и Радев и Борисов,и Нинова и Маджовци и Божковци,и Цветан Василевци,и Гешевци,и цялата мафиотска кохорта!Както каза и Асен Василев само етикета им е различен!

    Коментиран от #20

  • 12 ИНЖ

    10 9 Отговор
    Колко жалко!!!! И Президентът се включи в "Коалицията на Предателите" /ГЕРБ+ДПС+ИТН+Възр./!!!! Поне се изявиха и се "преброиха".
  • 13 12340

    5 8 Отговор
    "душеприказчик"---ченгеджийски речник на аФтора
  • 14 Светлина

    13 12 Отговор

    До коментар #6 от "Пепи":

    Да, наистина Лозан Панов се оказа прав. Радев се демаскира и честно казано изложи.
  • 15 хайде БЕ

    13 5 Отговор
    ПП и ДБ забравиха за какво ги избра народа.Спряха да се борят срещу корупцията и главния прокурор и тръгнаха да оправят Украйна.Сега президента виновен
  • 16 Гост

    10 4 Отговор
    Евгений , и твоите интереси ли объркаха ?
  • 17 Доротея

    4 6 Отговор
    Благодаря на Бог, че есенес не се заблудих да ходя да гласувам за този ушат екземпляр! Създаваше впечатление, че е на страната на доброто, което се оказа демагогия! Ни вид има като хората, нито реч! Ортодоксален ръб!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    4 4 Отговор
    Не ле писна от соросоиди бе. Зароди единият цент са готови и майка си да продадат, никакво достойнство нямат.
  • 20 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "един":

    Виж на Кирето баща му как е заминал за Канада, преди да говориш за комунисти ...
  • 21 ИНЖ

    0 0 Отговор
    Жалко!!!! За една шепа копейки РР, ББ и КК продадоха и продават Бг на Евразийската орда!!!! Ако не бяхме в ЕС и НАТО, вече да са ни "денацифицирали"!!!