Last news in Fakti

30 Юни, 2022 13:00 11 708 25

Макрон съзнава какво ни чака

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • енергийна криза

Макрон е отговорен пред цялото френското общество, не само пред избирателите си

Макрон съзнава какво ни чака - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не бързайте да хулите Франция! Тя е истинска демокрация. Т.е. народовластие. 50% плюс 1 глас и властта се губи или печели. След 5 годишен мандат, Макрон бе преизбран, но постепенно разбира, че е лошо преизбран, защото няма абсолютно мнозинство. Следователно за да прокарва реформи трябва да търси споразумения с депутати, които са негови противници.

В същото време от началото на войната, за разлика от българските политици, и политфилософи, той се опита да наложи дипломацията вместо стрелбата и оръжието. Видимо увисна, защото никой европейски президент не го подкрепи. НАТО и американците наложиха на всички съюзници - война срещу Русия. В същото време Макрон е отговорен пред цялото френското общество, не само пред избирателите си. Той си дава сметка, че енергийната криза се задава безмилостно, със съответните социални последици.

Правителството на Франция вече предупреди, че битовата топлина ще бъде намалена, бензина оскъден и ще трябва да живеем по друг начин. Това означава неизбежни социални сблъсъци и демонстрации, защото французите нямат българското търпение, нито наивност. Поради това, преди да се нахвърляте върху Макрон, с упреци и подигравки, погледнете българските политици, сравнете ги с френските и си правете заключенията само след това и никога преди!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 "Да прокарва реформи трябва да

    68 12 Отговор
    търси споразумение с други депутати.."Тоест да купува депутати,като при нас Киро Тъпото!На това се вика джендърска демокрация!
  • 2 Човек

    66 6 Отговор
    Не той не осъзнава какво се задава и когато се усети ще бъде късно

    Коментиран от #10

  • 3 Преди 2500 години

    60 5 Отговор
    некъв си там Платон е написал "Държавата". Макрончо видимо е избягал от час, когато се е изучавала. А нашите надали са я чували уви.
  • 4 МИКИ

    72 11 Отговор
    А РУСНАЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАПРЕДВАТ НА ЗАПАД

    Коментиран от #7, #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТаУмВзе

    48 5 Отговор
    Абе чекоф, щом и макарона ще пазарува депутатчета за ква демокрацийка у Франция иде реч? Нещо не разбрах.
  • 7 даааааааа

    11 43 Отговор

    До коментар #4 от "МИКИ":

    НАПРЕДВАТ В СЪНИЩАТА И МЕЧТИТЕ ТИ !!
  • 8 Той

    25 2 Отговор
    Иска да каже нещо много важно, но не желае... Засега...
  • 9 Макрон е пълно Безличие..

    48 4 Отговор
    След Шарл дьо Гол и Ален Делон / произнася се Дьолон/ La France е пълна мижитурка,няма Дух,Смелост и Тримата Мускетари! Затуй бабоебе ца е в дъното на Бялата маса на Владимир Путин...

    Коментиран от #12

  • 10 нееееееее

    10 33 Отговор

    До коментар #2 от "Човек":

    Всички русороби са човеци, а останалите не са, Така ли? А НЕ Е ЛИ ОБРАТНО??
  • 11 Просто човек

    7 35 Отговор
    Всеки ден ли този путински бок.лук?!
  • 12 Едно мнение

    25 12 Отговор

    До коментар #9 от "Макрон е пълно Безличие..":

    Макрон си е Макрон, за разлика от тебе, г-н никой!
  • 13 Наблюдавал

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "МИКИ":

    Не стой на слънце!!
  • 14 ЕВРОНЮЗ

    47 3 Отговор
    Какво се задава ли..??? Ами забелязах че като за начало в Италия е изключено уличното осветление нощем..
  • 15 Госあ

    41 2 Отговор
    Макрон заговори за европейска армия, германците започнаха да изкупуват американски корпорации и англосаксите разпалиха тази война до положението което е в момента със съпътстващата криза за германската икономика и всички американски военни, които налазиха Европа.
  • 16 МАКАРОН Е БОКЛУК КАТО КИРОПРО100ТО

    30 5 Отговор
    ЪРШ БЕ !
  • 17 ИНЖ

    10 36 Отговор
    Абе каква дипломация, бре!?!?!? Колкото и с Хитлер е успяла "дипломацията", толкова и с Путлер ще успее!!!! Като почнат рашистите да бомбардират София /!не дай Боже!/ тогава ще видим каква "песен ще запеят" Путинските "маши"!?!?!?!? ;-)
  • 18 Матей преображенски

    25 2 Отговор
    Ами кой му е крив ,че не е прав?Той с Франция ли се идентифицира,той да не е Луи-14--кралят- слънце?Щото ако беше като де Гол нямаше да се мъкне с американците и англичаните.Неговото миролюбие е извра-тено и прес-торено,дипломация в полза на теро-ристи.Ако беше избрана льо Пен,видимо щеше да спадне напрежението в Европа,да не забравяме ,че Франция има атомни бомби.Макрон извърши и вражеско действие към България,принуждавайки наш киро да развее белия байрак пред македонистите.Така че много му се събраха черни точки,през зимата може да има нова френска революция и да го качат на еша-фо-да.
  • 19 Моарейн Дамодред

    28 2 Отговор
    Ти да видиш! Когато преди четири месеца почнах да пиша, че ни чакат глад, студ и мизерия, че и по-лоши работи, модераторът се скъсваше да трие коментарите ми. Сега лека-полека започват официално да публикуват подобни мнения. Редакционната политика ли се обърна или постепенно подготвят общественото мнение за предстоящите тежки години?
  • 20 Аман от чековизми

    8 2 Отговор
    Сега този пишман писател и адвокат на геронтофила ли стана?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нато лие наложило?

    1 6 Отговор
    Какво четем"НАТО" и сащ наложиха на всички-еойна срещу Русия".Лъжлива путлерова пропаганда.Първо-Кой първи нападна суверенна държаваи започна война?Рускофашисткатс Федерация на Путлер.Другото е ОТГОВОР,и както е известно,даже и сега никой не "се воюва" против вашата РФ,макар че заслужава метротит,много по-голям от челябинския да цунка башните на кремъл.Има Карма.
  • 23 !!!!

    2 0 Отговор
    На студено,лишени,от,основни храни,но и без достойнство,коленичили пред най измислената, държава,създадена,от предишните,ни господари - съветските комуняги,но лансирана и подкрепяна в момента от сегашните ни господари от ЕС и САЩ- демек БЮРМ! Ето това е горчивата истина която ни чака и няма мърдане! Да благодарим на всички на Кирчо Канадецът! Махна се Б.Б,но ни сполетя...ПП
  • 24 Класика

    4 0 Отговор
    Нищо не знае,просто е неосъзнат модерен многополов!!!!! Той и шайката многополови бандити по света от модерното ново ляво- либерално академично общество на фондацията от кръга на сина на Сорос предизвикаха апокалиптично бъдеще с замърсяващите света ел коли,измислени болести и отказ от суровини,предизвикаха войната и ни върнаха в средновековието с напредначави,модерни движения!? Свалиха и президента на САЩ,за да затворят кръга!
  • 25 Милена

    3 0 Отговор
    Хитра византийска змия е Макрон. Защо спиш, българино? Не позволявай да отпадне историята от преговорната рамка със С. Македония! Отнемат ли ни историята, само след година ще трябва да диказваме, че не сме македонци, а българи