Last news in Fakti

8 Юли, 2022 14:00 5 712 36

Илиян Василев: Фарисеите от ГЕРБ арогантно защитават "Газпром"

  • газпром-
  • герб-
  • синьо гориво

Без посещението на Петков в САЩ нямаше да има танкери

Илиян Василев: Фарисеите от ГЕРБ арогантно защитават "Газпром" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трудно може да се намери степен в която да се категоризира нахалството и арогантността на ГЕРБ по темата природен газ.

Същите хора, които до вчера говориха, че не може да се внесе цялото количество природен газ, днес искат сметка на каква цена влиза азерския газ.

Знаете ли защо плащаме по-скъп от първоначалния договор - с нефтеноиндексираната формула? Защото техният на Борисов, на Радев и на Делян Добрев Николай Павлов е подписал предателски анекси, с които е обвързал де факто активирането на договора САМО при условие, че е готов интерконектора - условие, което отсъства в оригиналния договор.

И когато си предал четата, няма как азерите да пропуснат възможността да получат по-добра цена, па макар тя да е под цената на руския газ и под цената на която продават азерския газ в Италия. Тоест и така сделката и изгодна, но можеше още. За това Асен Василев определи поведението на Павлов като "държавна измяна". Но дарлинга на ГЕРБ, когото сега Радев обмисля за служебен министър на енергетиката за да се договори с Газпром, беше тутакси покрит от Гешев.

От ГЕРБ също плачат че няма договор с Газпром, с техния Газпром, за когото не пожалиха ни пари, ни корупция, само и само за да построят Турски попок, по който сега не тече газ за България.

Фейк атлантици, фейк хора.

Да, в момента има изключително търсене на ВПГ за ЕВропа и цените са стратосферни, дори да намериш газ не си струва да го купуваш на подобни цени, защото няма на кого да го продадеш у дома - това което се нарича разрушение на пазара. В момента цената на Ти Ти Еф е 345 лева на МВтч, кой ще плати подобна цена у нас?! За да бъде 170 лева трябва държавата да плати разликата. От къде? Това не е електроенергия, в която се печалбите са тук и се трупат фондове.

Това правителство не може да направи нищо, защото именно по време на ГЕРБ забраниха проучването и добива на нефт и газ у нас. Ако не бяха изгонили Шеврон и другите сега България можеше сама да добива природен газ.

И тези нахалници днес търсят отговорност от правителство, което направи повече от цялата им пасмина за да тръгне интерконектора и да имаме диверсификация.

Без посещението на Петков в САЩ нямаше да има танкери, защото те трябваше да бъдат политически договорени през намесата на правителството на САЩ, защото по търговски канали конкуренцията е огромна. Това че не може да осигури дългосрочни договори е и за това, че същите герберски "лидери" и техния любимец Николай Павлов отказаха на Шениер преди години подобен дългосрочен договор базиран на Хенри Хъб, защото бил скъп!?, което си е за Оскар за глупост и корист. Ако бяхме сключили договор сега той щеше да има стойността на злато. Полша го направи и сега има пълни газохранилища.

Цялата работа е, че ГЕРБ настояват за нов договор с Газпром, за да си осигурят дългосрочен корупционни източник на приходи за елита си.

Няма по-големи фарисеи от ГЕРБ, наистина.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хихихи..

    41 48 Отговор
    И кой да защитават,твоя умрял Запад ли бе,сополанко? Ти не си наясно от кой пол и от коя планета си въобще-изобщо..

    Коментиран от #26, #29

  • 3 ТаУмВзе

    33 39 Отговор
    Соросоидче! Кваеш герберастия те гони бе? Приключихме вече. Са Зима, та да видим кво ше лаеш.
  • 4 Дааа

    29 55 Отговор
    ПП - скъпо, ГЕРБ -евтино. Няма нужда от лъжи, пътници сте вече.
  • 5 комунистче

    52 17 Отговор
    много им вдигаш акциите, като ги наричаш фарисеи, това са еднокнижници, чели са само книжката с партийната програма на ГЕРБ, от която нищо няма изпълнено за 12 години, липсата на познания я компенсират с нахалство и дебелащина
  • 6 Бай Онзи

    58 14 Отговор
    Докато не падне каскета ще е така !
  • 7 БПФ

    33 45 Отговор
    Василев, ти по-добре си направи някъде пластична операция, защото на зима такива като тебе - русофоби, дето ни съсипаха отношенията с Русия, като пpaсета ще ви кoлим направо по улиците !!! Вместо да ползваме руски газ по 300 долара, ще купуваме американски по 2000, а вие дори се хвалите с това !!!

    Коментиран от #33

  • 8 КгП

    46 14 Отговор
    ББ цял газопровод скоростно им построи с нашите пари и скриха пътната карта. Естествено, че ще защитава Газпром!

    Коментиран от #23

  • 9 ГЕРБ и ББ ни осигуриха :

    42 11 Отговор
    ГЕРБ подкрепи: - 1.2млрд. лв. за две излишни турбини от АЕЦ - Белене, поръчани от дългият инкасатор, ГЕРБ плати на Русия 3.5 млрд. лева за да свържем турецкия пАток със Сърбия с народни пари, 1 млрд. ги изтървахме - пропуснати ползи от транзит на газ от досегашния маршрут, забавяне на интерконектора с Гърция 12 години, при разфасоването на БТК при ГЕРБ Спас Русев плати 300 млн.евро за стратегическия Виваком/БТК/, а после той го продаде на едни другари за 1.2 млрд. евро. По негово време Лукойл не плащаше данък печалба, нийде го няма това – петролна рафинерия да работи на загуба и държавата да го търпи. Търпението си има цена – като бандитите по граничните пунктове , дето уж ББ ги беше ликвидирал, а то какво – по 20-30 тира са си влизали у нас като у тях си без проверка! И пак Баце не можа да изпроси милост от императора. Спирам до тук, щото няма да ми стигне мястото. А, да не забравяме за червените латифундисти в Добруджа дето бламираха проучването на шистов газ, за разлика от румънците, които не са русофили като нас и първом мислят за себе си ,а на за любовта на братска...

    Коментиран от #19

  • 10 нннн

    25 22 Отговор
    И Орбан ли е фарисей на ГЕРБ и взема газ от Газпром на съвсем прилична цена? Ако има мошеници и корупционери във веригата на доставките, премахнете тях, а не газа.
  • 11 един

    31 17 Отговор
    Газпром е на път да загуби Европа като свой най-надежден клиент,в т.ч. и България,колкото и на някои хора да не им се иска!

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Macтypбиpащият c Bълцu

    21 15 Отговор
    Бащицата,дори построи една тръба за 3 милиарда подарък,за към Сърбия.Естествено,че ще ги защитават.Отделно при новите избори,предстои "кабинета Бацо 4".
  • 14 Ковида

    22 27 Отговор
    Илиян Василев е платен лъжец и пропагандатор!
  • 15 Раша

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "един":

    Ти ли си "НАДЕЖДЕН"?
  • 16 Илияне

    18 19 Отговор
    Защитавам джоба си, не ГЕРБ и Газпром! Угодничиш и слогуваш някому, нали! Срам!
  • 17 Иван

    12 14 Отговор
    Илиана кога намираш време да пишеш глупости всеки ден едно и също тоз така другия така . Както пишеш глупости така се и в дома как те търпят е вас вечно недоволен вечно мърморещ спри се стана просташки банален с твойте глупости който драскаш.
  • 18 1234

    15 12 Отговор
    БЕзпричинното отказване от руски газ, ще излезе най-скъпо за бедни !
  • 19 5232

    19 13 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ и ББ ни осигуриха :":

    Какъв Шистов газ, ти мормален ли си, остава и най-плодородната почва да съсипем с добив на шистов газ!!

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Илия в Килия

    18 18 Отговор
    агент Василев да каже колко пара взима от фондация "Америка за България" да пише тия глупости!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Трябва да има съд

    19 9 Отговор

    До коментар #8 от "КгП":

    За построяването на този газопровод,който не решава никакви нужди на България,а обслужва Сърбия и Газпром!

    Коментиран от #27, #34

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 9595

    12 5 Отговор
    Илиянчо, чета ти глупостите редовно по медиите и във фейсбук, вониш на лобизъм отвсякъде, отделно нито една прогноза която си дал не се е случила, т.е. опитваш се да моделираш и да наслагваш негативно мнение, остана си просто един платен "Сашо 13"
  • 26 Слънчас

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи..":

    Мафиотче, изчезни.
  • 27 ОРКА

    11 6 Отговор

    До коментар #23 от "Трябва да има съд":

    АМИ ЩОТО ПОДЛОГИТЕ ОТ ПП СЕ ОТКАЗАХА ОТ РУСКИЯТ ГАЗ СХВАЩАШ АМАН ОТ ЖЪЛТОПАВЕТНИ МИСИРИ АМА ДО ТУКА БЯХТЕ
  • 28 ЖЪЛТОПАВЕТНИЦИ БЕЗРОДНИ

    6 5 Отговор
    АЛООО ЩО В НОВА ЗАГОРА ВИ РАЗМАЗАХА КАТО ДОСАДНИ МУХИ ВРЕМЕ Е ЗА НОВИ СНИМКИ С КЮЛЧЕТА И КЪЩИ В БАРСЕЛОНА
  • 29 Смучеш

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи..":

    Ли го на Боко, а
  • 30 Гледайте от всички ъгли

    3 1 Отговор
    Няма газ защото 1.Иран е под санкции но турците си купуват газ оттам 2. Алжир са скарани с Испания заради Мароко и Западна Сахара и не пускат газ през Мароко 2. С малки изключения газта е съпътстващ продукт от нефтодобив при повечето полета т.е. по малко нефт по малко газ 4. Катар се напъват да компенсират но трябва технологично време минимум 3 години 5. Американците построиха сума ти химически заводи които използват газ тези заводи влизат в експлоатация сега 6. Пазарът на ВПГ е глобален това значи глобална цена а ние не сме готови да платим тази цена 7. Азеърбайджанците нямат достатъчно газ в дългосрочен план, те използват добитата газ за вкарване обратно в сондажите да поддържат налягането на нефтоотдаващия пласт. 8. Братските африкански държави богати на суровини не си спомнят за нас вече
  • 31 Факт

    6 4 Отговор
    Всяко зло, което ни се е случвало през последните няколко години , винаги се е оказвало че е благодарение на ГЕРБ. За това и мистериозно изчезна , пътната карта!На тези национални предатели и затвора им е малко!За сега каскета ги пази , но всичко е до време , от нас зависи да си върнем държавата , която мафията ни отне през последните 12 год.Цветанов каза само една малка част от това , какви са ги вършели!Но сякаш никой не обърна внимание на изнесената от него , информация за тайните им срещи с руски граждани !Къде са репортерите сега , защо не причакват Бойко и да му зададат въпросът "Защо ни е предал " ? Той нали обича да прави изявления , ето сега да излезе и отново да ни излъже , че няма такова нещо!Като си помисля че този отново иска да идва на власт, тръпки ме побиват!Господ да ни пази!!

    Коментиран от #35

  • 32 А що бе ?

    4 5 Отговор
    Гербаджии много ви боли от истината ! Има ли някакво обвинение към вашата партия, което да не е истина ?Дойдохте на власт, като прошляци , а сега и в зад..а сте пълни с крадени пари!Но старите хора са го казали , " Арам пара , радваш се до време , после горко ти" .Господ бави но не забрави!!!
  • 33 Софиянка

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "БПФ":

    И стига с този руски газ, Русия и подобни. То Русия ни отряза газта, а не правителството . Който е за Русия на влака и там. Да си отдъхнем от всички вас.
  • 34 Мунчо

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Трябва да има съд":

    Аха.. Никакви "нужди" като газ, но пък по 500млн. на година такси за пренос от "излишния газопровод" според някои ... Панимаеш... 😅
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 времето изтича

    1 0 Отговор
    Опита да се оправдават неблагополучията с ГЕРБ се оказа неуспешен. Някой да помогне на Харвардците да намерят изхода.