Last news in Fakti

21 Юли, 2022 16:00 20 298 108

Вода пет лева. Вече е обидно!

  • емил йотовски-
  • вода-
  • турист-
  • заведение

Туристът не е магаре. Не го товарете, докато може да носи.А сезон с единици не се прави

Вода пет лева. Вече е обидно! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Видях някаква жизнерадостна сметка от черноморско капанче, където бутилка вода е продадена за пет лева. Наглед нищо страшно. Ако искаш пиеш, ако не - не пиеш. Но не е съвсем така.

Собственици, арендатори и други. Когато бутилка вода по родното ни море е пет лева е обидно. Не, че няма места, където е и по десет. Може и по повече. Но тук говорим за нас си. И водата трябва да е нещо, което би следвало да е достъпно. Да не е ВИП. Да не е ексклузивно. Нищо, че е на морето. Нищо, че е с гледка към безбрежната морска шир. Когато детето ти поиска вода да не се чудиш как да му откажеш. Ами ако си с две деца?

Търговци, разберете, че проблемът е точно в петте лева. Водата ви не струва пет лева. Много хора – ваши клиенти ще се почувстват прецакани с вода за по пет лева и ще запомнят това чувство. Ще го помнят цяла година, че и повече.

Ще помнят и ще говорят. И от това ще губите вие. Прецаканите няма да запомнят колко струват плочките пред бара ви. Колко струва столът, на който седят. Те ще запомнят малките гадни нещица, които са ги накарали да се чувстват зле. Не си мислете, че някой ваш гост ще се чувства много важен, специален или ВИП с вода от пет лева. Че така му отговаряте на стандарта. Такива хора има само във вашите фантазии. Когато е принуден да си купи вода от пет лева (щото видиш ли друга няма), вашия турист се чувства изнуден.

Да, има и хора, които ще поглъщат вашата петлевова вода без да трупат гняв. Но те са единици. А сезон с единици не се прави. Единиците не пълнят кръчмата. За да са ви напълни заведенията имате нужда от клиенти. Клиенти, които толкова им е харесало, че и догодина да искат да дойдат при вас. Да ви помнят. Да са се почувствали добре. Да искат да открият същите хубави неща, които са били причина да запомнят мястото. Да чакат на опашка пред заведението ви, защото знаят, че там ще си прекарат страхотно. И вие пак ще печелите, но не от вода по пет лева а от оборот. Ще печелите повече.
Вече морета има бол, и тези, които нямат проблем да пият вода от по пет лева имат богат избор. Разберете го. Тези с възможностите вече ги поизтървахте.

Единственото нещо, с което може да си спасите сезоните е старанието. Салатата да е вкусна, сервитьорът да се усмихва или поне да не ви мрази. Менюто да не е омазано и ламинираните му страници да не се отварят с „джвак“. Солта да не е станала на една мокра буца, въпреки ориза вътре. И най-вече водата да не е пет лева. Защото десет пъти надценка е вредна за вашия бизнес освен ако не сте приели, че бизнесът ви е да изнудвате.

Туристът не е магаре. Не го товарете, докато може да носи. Защото той не е дошъл да носи, а да почива. Оставете, колко струва водата на летището в Хамбург. Тук е България и ако искате българите като клиенти - не ги обиждайте. Защото тези които бягат от вас го правят с някаква причина. Започнете с водата. Колко е просто.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 274 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    161 45 Отговор
    Всяка година едни и същи писания ,а на следващата пак същото. Тяхна си е преценката за цените ,като не ни харесва Гърция е наблизо. Не ги защитавам ,ама за какво е необходимо? Всяка година да ни занимавате с шезлонги ,чадъри, вода и с цените по черноморието? .
  • 2 ЧЕКАЙ ЧЕКАЙ ЧУЙ

    112 14 Отговор
    НЕ Е ЛУД КОЙТО ПРОДАВА ВОДАТА А КОЙТО Я ПИЕ И КУПУВА ...АПРОПО ..ЗАЩО ВСЕКИ СЕЗОН СЕ ПИШЕ КЪДЕ ПО КОЛКО И ЗАЩО СТРУВА НЕЩО СИ ЗА ПИЕНЕ И ЯДЕНЕ НИКЪДЕ НЕ СЕ РАЗБРА КЪДЕ ИМА ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И Т.Н.🤔И ТОВА И ЗИМЕ И ЛЕТЕ🤔

    Коментиран от #47, #83

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 197 Отговор
    АБР ХОДЕТЕ ЖАДНИ КАТ НЯМАТЕ ПАРИ МАЙКИТЕ СИ ЛИ ТЪРСИТЕ НА МОРЕТО?

    Коментиран от #33

  • 4 свидетел

    183 5 Отговор
    водата и хлябът в заведенията трябва да са бонус към поръчката ! така е в много "нормални " държави. а в сащ дори има и масълце към хляба.

    Коментиран от #62

  • 5 Маки

    142 7 Отговор
    На морето,в Равда платих порция пържени картофи 9.50...кърчмата не изглеждаше нищо особено.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    24 217 Отговор
    Добре бе емилчо, отвори си "капанче", извади си всички документи и разрешителни, наеми персонал и продавай да те видим, вместо да ръсиш мозък !!!
  • 8 Анонимен

    178 4 Отговор
    Нашите доставчици на туристически услуги не са ли чували израза "Ще пиеш една студена вода" , откъде идва и какво означава. Не са ли ходили в близката чужбина къде преди да попитат какво ще поръчате ти носят на масата кана с вода и панела с вкусен хляб. А когато поискаш сметката заедно с нея ти носят комплимент - малка напитка или лек сладкиш. Така клиента се чувства значим и наистина като гост.

    Коментиран от #77

  • 9 питай патило

    167 4 Отговор
    То да е само водата !!! Всичко са "изстреляли" нагоре с космическа скорост . В село Равда , в свръх непретенциозна кръчмо-пицария (далеч от морето) - три малки (подчертавам - МАЛКИ) пици , една салата , чаша розе и три водички (0.5) - 97 (деветдесет и седем) лева ?! Баба с три дечица ! Става въпрос за тъща ми , сина ми и двама негови приятели (14 г.) . Е ... да си .... майката !!! Повече на море в България - НЕ , БЛАГОДАРЯ !!! На Касандра (Халкидики) в едно от най оборотните села - Полихроно , в заведение на брега - компания от шестима (трима яки мъже + съпруги) отвисяхме от обяд с ядене , пиене и глезотии , чак до вечерта за ... 110 Евро - това е !

    Коментиран от #16, #38, #40

  • 10 Докторица

    74 13 Отговор
    UV лъчите са смъртоносни. Вече всеки втори човек е покрит с бенки на 80 % по кожата. Следва карценом. Продължавайте да се пържете като кебапчета на плажа.

    Коментиран от #27

  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    148 2 Отговор
    Ще спестя името на хотела .
    Слънчев бряг , известен курорт , водя чужденци, мои гости които искат да го посетят .
    - Добър ден , добре дошли в нашия хотел !
    Глас : -Ама господа , паркингът пред хотела се плаща отделно , 10 лв на ден !
    Питам имат ли "ВиФи" по стаите .
    -Да, разбира се , само че се плаща за парола за достъп !
    Не , това не е антиреклама, а наша Родна картинка ‼️
    Заведох гостите си в друг хотел , с безплатен паркинг и свободен интернет!

    Коментиран от #41, #52

  • 12 Пич

    93 4 Отговор
    На Миконос вода под 10 евра не може да се намери,поне в крайбрежните заведения.Но все пак е остров и е смята за труднодостъпно място,което не е обаче точно така.В БГ е трудно да се приеме вода от 5 лв,която струва на търговеца не повече от 0.30 стотинки.Всъщност с коментара си искам да споделя,че търговците навсякъде имат един и същи манталитет и той е ,че Ако има кой да плаща тази цена,значи това е правилната цена.Ако не купувате на тази цена той ще е принуден да я смъкне.
  • 13 Бай Яни

    129 1 Отговор
    По обидно е че няма изградени чешми нормални от който хората да пият на воля.
  • 14 до селският бег

    122 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ааа...":

    Ми , бЕгат бе селски , бЕгат! В Гърция , Турция , Италия , Испания , Хърватска и по далече , щото за парите дето искате вие - селските тарикати , там се чувстват като хора , а не , като добичета за дране . За това и там ще е пълно , а тук ще е празнооо. ПП. И за това в джобчетата на колегите ви дето знаят занаята ще дрънкат парички , а във вашите джобчета можете да си хванете само голия шнур.
  • 15 Механик

    73 6 Отговор
    " Ами ако си с две деца?"
    Много е просто. Ако се опитват да те товарят, просто не ходиш там. Като спрат да ходят хората, нека кожодерите сами си пият водата.
    Но не! Вие обичате да парадирате у фейса, как "блаженно" "ваканцувате". Не искате да се лишите от съмнителния гъдел, да ви лайкват в мрежите. Ами удоволствията винаги се заплащат. Дори и съмнителните.
  • 16 Тези

    8 63 Отговор

    До коментар #9 от "питай патило":

    110 евро за един човек ли са? Голям си майтапчия.

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Хубаво написано

    89 3 Отговор
    ...Но няма да трогне кръчмаря Бай Ганю.Той не обича "да му се дават акъли" и се мисли за център на вселената.С две думи - изгубена кауза.Ходете в Гърция и Турция,нашите Чугунени глави няма да уврат!Те искат да се сравняват с на-вървежното,а да предлагат най-нискокачественото..........Ами на Добър им час!
  • 18 разбрахме къде работиш

    81 2 Отговор

    До коментар #16 от "Тези":

    Не е човека майтапчия , а ти май си от черноморско-туристическия бранш . Ставрос , кръчма на брега /Пиратико/ - вечеря със "всичко коз" за четирима , плюс безалкохолни и рецина - 62 евро. Ако не ми вярваш , влез в интернет и провери цените - гр. Ставрос , ресторант Пиратико - меню.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кокомецо

    113 3 Отговор
    Не съм сядал на бг заведение от 26 години и не смятам да го правя. Пожелавам им на всички ресторантьори приятен фалит!
  • 21 от мястото

    61 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тези":

    Потвърждавам , това са горе-долу цените в момента на халкидики. Ако не си сноб и не поръчваш пресни рибоци и скариди , това са цените. За 110 евро на човек , ще умреш от ядене и пиене и пак няма да ги платиш. А ти май си се пре...л на нашенското "гостоприемство"и за това сега злобееш.
  • 22 ГОЛЯМ ЗА КИРО БАЦЕ АХМЕД

    58 3 Отговор
    ВСИЧКИ ФИРМИ ЗА ВОДА
    СА СОБСТВЕНОСТ НА МУТРИ И БЕЙОВЕ
    ....
    А "ДЕВИНСКА ВОДА И ТРЕВА" НА ДОГАН , ОСВЕН ВОДА ИЗНАСЯ ЗА ТУРЦИЯ И ТРЕВА
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Белата Златка

    24 9 Отговор
    Най-добре на Варадеро!Не ме интересува цената!Плащам с народни пари.Ха ха.ха.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дйкк

    1 1 Отговор
    Цхкк
  • 27 Зъл

    2 20 Отговор

    До коментар #10 от "Докторица":

    Под сянката на капанчето в лидо ди майнаси газина, с чаша Морети нимойш фана раг ма пача!
  • 28 коледор

    62 6 Отговор
    Що за папуняци ходят по бг заведения? Сготви си в къщи, покани приятели на терасата, на покрива, пред блока, в парка. Ако толкова искаш навън отиди до Турция. Гърция краен случай, ако трябва да е наблизо. Всяка дестинация по южна Франция и Италия ще бъде несравнимо изживяване в пъти по-евтино от псевдо бг риалитито. Плати едни $800-1000 билет и отиди до Северна Америка. Флорида, Кий Уест е част от карибския регион, ако не може да пътуваш допънително по островите. Рай, красота, сигурност, спокойствие, нормални хора, незабравими емоции. И най-вече ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Те, на това последното цена не може да сложиш!!!
  • 29 Това е като с бензина

    21 48 Отговор
    Имаш пари караш. А пък има и безплатна вода в чешмата. Ако неможеш да си го позволиш в къщи на дивана. Бензина и морето са лукс не са задължителни.
  • 30 Гоуст

    63 3 Отговор
    Ами не е само морето. Българинът е беден и алчен. За това и цените скопиха необосновано в небето. Чул Ганя, че вдигат, та и той решил да вдигне както си трябва и какво? Инфлацията ни двойна спрямо страните в Европа
  • 31 Мда

    54 1 Отговор
    Едно време спокойно можеше да си поръчаш чаша вода от заведението без да те таксуват, ама сега сме тарикати и да не ни помислят за бедняци, даже да сме такива, плащаме за същата чешмяна вода, само че бутилирана, по 5 лева.
  • 32 Нели

    16 76 Отговор
    Извинявайте но ми омръзна всяка година всички да си упражняват красноречието с това колко е лошо в България на море. Имам чувството че Гърция е обещала да плаща на всички за реклама, дори по националните телевизии. Нищо че там е е два пъти по- скъпо, но си го плащате с кеф, защото както се изразявате вие ще пълните гушата на дебелите гърци. За българите няма нужда другите да ни вредят - ние сами се натискаме надолу в казана. Жив и здрав да сте - догодина задължително в Гърция. И си покажете статийката може да ви платят - намалят нещичко милите ни съседи.

    Коментиран от #82, #93

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хасковски каунь

    61 5 Отговор
    Тройка кюфтета на скара / 80 гр-големи/ , пържени картофки, салата, ледена бира, питка .- 10 лева с бакшиши.
    / справка хоремаг Наше село/
    Извод - седете си в село.

    Коментиран от #50, #68

  • 35 Мунчо

    48 9 Отговор
    На море ходят само бачкаторите да опитат две три заплати после да скимтят кат кучета цяла зима...интелигенцията ходим на село да прекопаме градината...

    Коментиран от #37, #103

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Просто Кирчо

    60 3 Отговор

    До коментар #35 от "Мунчо":

    Аз не се имам за интелигент, но си направих преценката лично за мен - С парите, които аз и съпругата ми събирахме дълги години за апартамент на морето, решихме да си построим вила в балкана на близо 700 м. надморска височина. На върха на южен склон. Бризът от гората е постоянен, а въздуха ухае на жълт кантарион и борова гора. Не е нищо особенно, но глезотийката ни е покрит басейн. Кеф ти море, кеф ти балкан. Та, така се решихме ние и не съжаляваме. Ама, пак казвам, ние не сме от най-интелигентните, които пият вода от 10 лв. литъра....

    Коментиран от #53

  • 38 Отвисяли сте миналата година

    11 12 Отговор

    До коментар #9 от "питай патило":

    Тази е малко по различно.... 4 салати, 1 порция ципура, 3 студени чая, 4 шишета, 400 мл ракия..... 185 евро
  • 39 Иванов

    49 1 Отговор
    Вас всичките в туризма не ви ли е срам поне малко идиоти ще прода ат вода за 5 лева,сякаш е внесена от антарктика и сме в Сахара но като няма държавни органи така ще е в криворазбраната пазарна икономика,някой ще каже търсенето определяло предлагането Ами не е така така им е удобно на всички спекуланти в България да се оправдават във всичко

    Коментиран от #105

  • 40 На плажа на Неа Перамус

    13 12 Отговор

    До коментар #9 от "питай патило":

    Натурален сок 200 мл.... 7 евро
    Бира хайникен.... 9 евро

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ФактЪ

    36 1 Отговор
    Търгашите разбират от дума, само когаро фалират и вече е късно...

    Коментиран от #79

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ал Бунди

    29 4 Отговор
    ..стек вода Корпи или Загори..2 евра, 6.1,5Л. Във всеки гръчки супер. От периптор-1 евро бокалито. За всеки според джоба. Отдавна вече не почивам на мутроморието. Нито аз нито повечето от познатите, приятелите или колегите. А копанарите да си я пият водата ако щат и по 50 лева. То май вече по една вОда им остава да пият..даже не и истудена, че фриаера бачка на ток. Почивка..само навън и мирна ми глАва.

    Коментиран от #91

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 КЪДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЧЕКАЙ ЧЕКАЙ ЧУЙ":

    КРАТЪК СЕЗОН / ВИСОКИ НАЕМИ!!!
    ПЕТ ЦИФРЕНИ И НАГОРЕ ЗА СЕЗОН ОТ 3 МЕСЕЦА!
    Преди години магазин на "ЗЛАТНИТЕ" 2хил.лв. / кв.м. Вярно, Топ локация, но все пак са 3 месеца. И трима от четирима клиенти - "Дорого, Discount, Discount!".
    Капанче на плажа 400 хил.лв. пак там.
    Който не вярва да пита от първо лице!.
    Е, има и изключения, но са малко!

    Коментиран от #48

  • 48 Ел Греко

    29 2 Отговор

    До коментар #47 от "КЪДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО":

    Ами като има ненормалници да ги наемат..всеки влай има пътници. А копанарите се барат тарикати- искат за един сезон да нстанат богати и на Канарите да ходят. Е..свърши тая. Сега един по един ще бият капаците. Аз за 400хилки ще наема десет плажни бара в Гърция, барабар с още десет дюнерджииници.А в Турция сигурно ще е още по-евтино.

    Коментиран от #56

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Само питам

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Че как устискаха чак до Турция да ги закараш. Аз поне безплатен паркинг и Вай-Фай не знам да има по крайбрежието ни? Аааа,или си ги закарал в Ямбол?

    Коментиран от #60

  • 53 Чичо от село

    25 1 Отговор

    До коментар #37 от "Просто Кирчо":

    Така направих и аз. Още нямам басейн но ще има и то с изворна вода която свободно се изтича в реката. Нула лева от мен за хотели и ресторанти.
  • 54 Охо-бохо

    34 1 Отговор
    А още по-интересното е, че водата е добита от извори които са национално благо и са на народа живеещ върху тази територия. Но естествено се афишира тезата, че това е концесионер който плаща концесия и държавата печели от това, а и също, че е работодател. Но истината е, че срещу жълти стотинки бутилира вода която е природно обществено благо и тя стига до този народ за 10лв литъра на места. Естествено, че това е абсурдно за народ и държава, но за население на територия е "щом може, ще кяри"!
  • 55 Бонго

    30 7 Отговор
    Май още не сте разбрали как работи ДЕМОКРАЦИЯТА???
    Ще ви свалят по три кожи защото така е демократично.

    Коментиран от #57

  • 56 КЪДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО

    41 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ел Греко":

    Не знам как е в Гърция, но там явно няма Мутри, или ако има са на друго ниво и разбират от туризъм и дългосрочен бизнес.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 0 Отговор

    До коментар #52 от "Само питам":

    Само питаш, ами пробвай и да мислиш ! Заведох гостите си в ДРУГ хотел на Слънчев бряг, който предлага безплатен паркинг пред хотела за гости на хотела и безплатен Уай Фай в стаите им ‼️ Ти и оня "Безниковиян" близнаци ли сте , та все трябва да Ви се описва подробно и разяснява , като на деца от помощно училище ❓
  • 61 Минувач

    29 3 Отговор
    Просто не си губете времето , нервите а и парите с Българското черноморие !
  • 62 Да де

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "свидетел":

    Но сащ нали са колонизатори.
    Защо ги даваш като добър пример.

    Коментиран от #66

  • 63 Иван

    11 2 Отговор
    А бе, кой пие вода по морето ?

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 свидетел

    13 1 Отговор

    До коментар #63 от "Иван":

    пие се много и то сутрин преди закуска !
  • 66 свидетел

    8 0 Отговор

    До коментар #62 от "Да де":

    нали все натам гледаме , някои с едното, други с двете очи ! ами, да си направим америката тук !

    Коментиран от #69

  • 67 Васик Атанасова

    12 1 Отговор
    То като уискито станала водата
  • 68 Само питам

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Хасковски каунь":

    Че ти каймата и бирата от къщи ли си носиш бре, каунь???
  • 69 Да де

    10 1 Отговор

    До коментар #66 от "свидетел":

    Но това с роби нестава.
    Трябват свободни хора.
  • 70 БаткоВи

    11 9 Отговор

    До коментар #59 от "Хотелиер":

    Селчо, ако не са "наглите шопи" ще висиш на нивата целогодишно, ама ти и за това не ставаш...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Жоги

    6 0 Отговор
    Вода нема бегайте далече.
  • 73 Водоноска

    19 1 Отговор
    Вода от 5лв в България.е все едно бензин в Арабия 5лв. Те ще ви обесят
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Професионалист

    18 1 Отговор
    Българска(Бай-Ганьовска) действителност в действие.Тя и водата за бита ще стане 5лв.за кубика,при действителна стойност около 10 ст.,а ние вместо да протестираме пред кметствата се навеждаме най-чинно...за съжаление.
  • 76 Бай Ганя

    17 2 Отговор
    Само в България хората правещи бизнес искат да направят пара за месеци.Нищо не инвестират и чакат 300% печалба.Море има,но отношение няма.При 5лв вода хората ще си пият вкъщи.
  • 77 ходил по чужбината

    4 13 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    доста съм обиколил по тая пуста европа но такова нвщо за което говориш съм виждал само по снобски заведения за които плащаш луди пари за вечеря(80€порция например) но ти е кеф че са ти дали безплатно вода?!?!? ето това в ганьовщината да има нещо без пари че да се чувства добре!!!
  • 78 Аз в бегето на море не ходя

    10 4 Отговор
    Ако и безплатно да е щото за мен от 1990г бегето вече няма излаз на море
  • 79 И когато съответните органи(ако има таки

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "ФактЪ":

    .........Им бръкнат ДЪЪЪЪЪЪЛбоко,ама много дълбоко в джоба!Българина само от това разбира и само с това се възпитава на правилен мениджмънт!
  • 80 Мими

    5 5 Отговор
    А случайно писателят на статията да се е разходил из големите градове в България, без тези по морето? Цената на водата в доста заведения също е почти 5 лв. Не искам да защитавам печалбарите по морето, но е факт, че водата е 5 лв. и в доста заведения из вътрешността на страната.

    Коментиран от #102

  • 81 ДРТ ПРЧ

    20 0 Отговор
    ДОБРЕ НАПИСАН МАТЕРИАЛ, КОЙТО СИ ЗАСЛУЖАВА ВНИМАТЕЛНО ДА БЪДЕ ПРОЧЕТЕН. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ЧЕТЕМ ВНИМАТЕЛНО, А НЕ ДА БЪРЗАМЕ С ГЛУПАВИ КОМЕНТАРИ
  • 82 963

    23 0 Отговор

    До коментар #32 от "Нели":

    Българите не ви вредят. Вредите си вие сами с алчността. Не ми пука, че ще фалирате, ще бъде заслужено. Пука ми, че постоянно врещите и искате пари от държавата. А не ви се полагат. Пазарна икономика майка, като си слаб мениджър - затваряш. Оня нечистоплътния алибегов нон стоп е по телевизиите да реве, че видиш ли държавата трябва да им плаща на хотелиерите и ресторантьорите компенсации за какво ли не. Е да, ама НЕ.Съгласна съм с парите от моите данъци да се подпомагат единствено болните и възрастните. Всички други да бачкат. Има къде. Държавата не е дойна крава. И не, не съм държавен служител. Пенсионерка съм и продължавам да работя в частна фирма. И не ми тежи, чувствам се полезна.
  • 83 1245

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЧЕКАЙ ЧЕКАЙ ЧУЙ":

    ами проблема е, че и в супер маркета е 200% нагоре, без вода ли ще караме почивката
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 МАЛКА пенсИЯ

    13 0 Отговор
    ПО-СМИСЛЕНА СТАТИЯ,НЕ БЯХ ЧЕЛ.А И ВЯРНА.
  • 86 село

    13 0 Отговор
    ПРЕДИ,СИ НОСЕХМЕ ДОМАТИ(по2,3щайги).СЕГА ВОДА КЕ НОСИМ.ПО-ТРАЙНА Е!!!
  • 87 Българин

    9 3 Отговор
    Никой никого за нищо не кара насила.
    Кой където иска да ходи.
    Ако нещо ми е скъпо, не го удрям на рев, а просто не купувам.Не се оплаквам.
    Просто и ясно.
  • 88 Тире,менте

    5 0 Отговор
    Кой пие вода бе братко?Д-р. Радева ми е забранила да пия вода!!!!!!
  • 89 5лв вода

    2 0 Отговор
    Отишъл си на морето да пиеш вода, купи по добре една биричка.
  • 90 Йо Несбьо

    0 9 Отговор
    Типично мнение на свикнал да мрънка човек. Когато отиваш на почивка, първото което търсиш е забавление и приятно прекарване съобразно бюджета. Решил си, че ще почиваш в България, събрал си няколко хилядарки, проучи нещата, има Интернет, отзиви от туристи, впечатления... Тези сядат в заведението, поръчват и реват чак накрая. "Боже, водата е 5 лева!". Ами, погледни менюто и не оставай!

    По комунизма имаше купони. Да не мислите, че всеки ден на ресторант сме били.
    Прехвърляте вината от болната глава върху здравата. Като нямате високи доходи, поне малко се съобразявайте и част от покупките могат да са от магазина. О, но той магазинът се намира чак на 20 километра. Да, но пък имате автомобил, за който плащате паркинг...
    Аз също имам ограничен бюджет и не рева, а се опитвам отнякъде да спечеля повече пари. Харесвам жените и в общи линии тук, в Прага, мога да ползвам жена срещу €200 за половин - един час. Ами, скъпичко ми е, но не мрънкам срещу когото и да било.
  • 91 Йо Несбьо

    1 6 Отговор

    До коментар #45 от "Ал Бунди":

    Живял съм на морето, конкретно на "Златни пясъци". 2003 или 2004, имаше голямо строителство. Ами, имаше си градски транспорт чак до Варна, спокойно можеше човек да си купи на поносими цени.

    Вие правите същото в Гърция и после ревете, че цените на плажа в България са високи. Ами, купувайте си от магазина като в Гърция и проблеми няма!

    Освен всичко друго, масово всички други са виновни, че вие нямате пари. Държавата, шефовете, ресторантьорите... Значи не си виновен ти, че получаваш 1000 лева чисти и с тях отиваш на море, виновни са останалите, че парите не ти достигат да си изкараш с висок стандарт.

    Ето ви пример за сбъркана логика!
  • 92 Ивелин Михайлов

    3 10 Отговор
    Водата не е скъпа бе! На тебе ти плащат малко!

    Коментиран от #94

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 тцтцтц

    10 0 Отговор

    До коментар #92 от "Ивелин Михайлов":

    Ако ще и 10 бона да взимаш на месец - пак 5 лв за вода е много. Ако ти се вижда малко - нямаш яснота за стойността на парите и как се изкарват те.
  • 95 на море

    2 0 Отговор
    В Гърция на море > В България на море ! Който твърди обратното значи не е бил и на двете места.
  • 96 нормален

    7 0 Отговор
    Огромната част от българската икономика е чиста спекула истинския текст за спекула в стария Наказателен кодекс беше "който купи с цел да продаде" Великите български търговци са чисти спекуланти - купуват стоки на промоция от веригите магазини с препълнени колички и ги предлагат в магазинчетата си със сериозно по-висока цена Каква ти икономика какви 5 лв При социализма икономиката ни беше водеща в Европа А сега не знам дали и бонга бонга не ни изпреварва Да ни е честит Европейския съюз да не е честит НАТО и Киро простото да не забравим и всеотдайното корнелче всичко дава само да е на власт
  • 97 Йо Несбьо

    2 7 Отговор
    Има нещо сбъркано в мисленето на хората, наистина! Виетнамците, когато се изместят в Европа, отварят 2 неща - магазин за хранителни стоки и ресторант. Магазините им се зареждат от хипермаркета - от "Билла", "Кауфланд", "Лидл" и стоките се продават с надценка, която понякога е 50% отгоре над цената за покупка. Продавали са ми бира, която охладена в хладилника струва 4 лева, а на регала е 2 лева. Ако искаш...

    Никой в Европа не ги нарича спекуланти!

    Тук сте тръгнали половината да плюете малкия бизнес като търгаши и спекуланти, защото го купували евтино и продавали скъпо. Тези хора така се издържат, себе си и своите семейства. Нищо не идва даром.

    А най-смешното е, че сте готови в Гърция да си купите от магазина и после да лежите на плажа без пари, докато да си купите в България от магазина и да лежите на плажа не ви харесва...

    Вие толкова мразите държавата си и българите като вас, че предпочитате да давате пари на други, дори и да са повече.

    Е, въпрос на избор!

    Коментиран от #101

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 АЗ КАЗАХ

    3 0 Отговор
    Затова хората ще ходят в Гърция на почивка където дори да си поръчаш бира сервитьора ти носи и каничка с вода.
  • 100 пазарна икономика

    2 1 Отговор
    Нали искахте такава система? Всичко било пазар?
    В Япония даже и употребявани слипове на млади момичета продавали на възрастни (перверзни) мъже.
    Перверзия на пазарите. Една девственица, рускиня или украйнка струва около 2000 евро за първата й нощ с някой стар перверзник в хотел.
    Всичко било пазар и пари? Ценностната система се стопява в парите...
    Така и водата. Може и 1000 лева на бутилка да стане, ако няма.

    Ако не ви изнася, върнете пак дядо ви Тошко Живков да ви я направи пак 4 стотинки :)!!!
    И трамваен билет беше 3 сотинки тогава. Един хляб "Добруджа" беше 26 стотинки.
    Селяните си хранеха тогава прасетата, овцете, кокошките и козите с черен хлаб от 15 стотинки. :)...
    А сега да ги видя? Измряха селяните в мизерията на пазарната икономика! То за тях си трудно събират вече пари за хляба, та какво остава за животните?
    А и хора вече там няма!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 хмм

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Мими":

    Къде пък я видя тая вода за 5лв? В сравнително добър столичен ресторант: Тартар 24лв, пържола 79лв, вода 3лв...
  • 103 Хахахахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Мунчо":

    Ха ха. Браво!!!
    Оправихме ми настроението за седмици напред.
    Благодаря от сърце. :))))))
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Дядо Петко

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Иванов":

    Какви държавни органи бе г-н Иванов, то държава няма........... Всичко е преватизирано от мафията.
  • 106 Боян Александров

    0 1 Отговор
    Що лъжете хората? Покажете я тая касова бележка, да се прочуе това заведение поне?
  • 107 В България мразим Политиците,

    1 0 Отговор
    Чиновниците, всякакви от Магистрати до Общински, мразим Мафиите, Ченгетата от ДС Всички ОПГ и Картели, мразим лихварите ЧСИ и Колектори! Обичаме си държавата, това не го забравяйте,!!! По горе изброените са Туморни образования, с тях не отъждествява ме Дуржавата!!
  • 108 До 107 Държавата

    0 0 Отговор
    Държавата