Last news in Fakti

24 Юли, 2022 16:00 5 577 140

Като залък, заседнал в кривото гърло: Слави и ИТН ще бъдат изплюти от системата

  • залък-
  • кривото гърло-
  • слави-
  • итн-
  • изплюти-
  • системата

Кой има полза от нови избори, след като избирателите не ги желаят, наблизо бушува война и иде тежа зима? Политическата система ще изплюе Трифонов и ИТН като залък, попаднал в кривото гърло, пише Александър Андреев в анализ за DW

Като залък, заседнал в кривото гърло: Слави и ИТН ще бъдат изплюти от системата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лошата новина гласи: българите пак поемат към предсрочни избори. Ковид-пандемията отново набира енергия и взима жертви, в съседния двор се води война, инфлацията достигна тревожно равнище, хората тръпнат от страх, че ще треперят от студ през зимата, а спасителните пари от ЕС тепърва трябва да се канализират законодателно. С две думи: страната има нужда от всеотдаен парламент и стабилно, отговорно, работещо на акорд правителство. Вместо това един докачлив телевизионен водещ реши за пореден път да натири три милиона души към избирателните секции.
Но има и добра новина: същият този докачлив тв-водещ и неговата хълцаща партия няма да влязат в новия парламент и няма повече да разиграват българските гласоподаватели. На г-н Трифонов и на ИТН (олицетворявана от възпаления нонконформист г-н Йорданов) ще им се случи същото, което се е случвало вече на тям подобните по цял свят: политическата система ще ги изплюе като залък, попаднал в кривото гърло, и утре вече никой няма да ги помни .

Търсен повод за проваляне на преговорите?

Но нека видим какво точно стана, за да заплющи Трифонов с камшика, подкарвайки избирателите към урните.

На съвещание на парламентарната група на ДБ г-н Иванов анализира хода на преговорите за съставяне на ново правителство. Анализът му звучи убедително, тонът е спокоен, а Иванов никого не обижда. Разбира се, когато се разговаря в такъв формат, са допустими някои по-свободни формулировки, а мисловните кавички невинаги се чуват на записа – това отлично трябва да знаят засегналите се лидери на ИТН, защото при тях е същото.

После записът от това съвещание е източен в интернет (първоначално с едно съкращение, което се отнася до ГЕРБ), следват много „Ауууу!“, възклицания, въздишки и многозначителни паузи между думите на г-н Трифонов, а в крайна сметка преговорите за съставяне на жизнено необходимото правителство увисват в безвъздушното пространство.

Тук всеки разумен човек, а не само Еркюл Поаро, би се попитал: cui bono? Кой има полза от нови избори, след като очевидно избирателите не ги желаят, страната е уморена и уплашена, а неотложните задачи пирамидално се трупат върху министерските писалища?

На пръв поглед от нови избори полза биха имали ГЕРБ, може би ДПС и тяхното негативно отражение на име „Възраждане“. Освен това може да се допусне, че през последните дни г-н Трифонов денонощно е търсил начин да провали съставянето на кабинета, без да бъде обвинен в безотговорност. И ето, че такава възможност му се отвори. Сега той с телевизионно огорчение и възмущение стоварва вината върху Христо Иванов и се измъква от ситуация целият в бяло (всъщност в черно).

Струва си обаче по-сериозно да се анализира самата телесно-словесна изява на Трифонов освен споменатите многозначителни паузи и онова, което милениълите наричат eye roll (пък то си е най-обикновено подбелване на очи): телевизионният водещ се изказа скучно, но арогантно, позата му беше леко неадекватна и изобщо не се разбра кого иска да възмути с възмущението си. Нещо повече: Трифонов подхвърли някакви двусмислени и иносказателни обвинения към медиите, забравяйки сякаш, че самият той е виден представител на тази гилдия.

Чака ни нов фрагментиран парламент

За ИТН и Трифонов – толкова. А какво ще стане на изборите, които се задават на 16 октомври? Няма съмнение, парламентът отново ще бъде фрагментиран, нито ПП, нито ГЕРБ ще имат собствено мнозинство, пак ще трябва да се търсят възможни и невъзможни коалиции. А за голямо съжаление антикорупционният порив, който от две години насам зарежда с положително гориво българската политика, сякаш все повече се изтощава и отстъпва място на банални, битови приоритети: ток, газ, бензин, инфлация, маски, ваксини. И нищо чудно следващото правителство – дано бързо да го има – да замете под килима борбата срещу корупцията.

В полза на оцеляването през зимата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще остане

    74 45 Отговор
    без подкрепа, без гръб, без телевизия, без пари, без приятели и без наследник. Сори, ама от бяколко стола падна на земята.

    Коментиран от #12

  • 2 факт

    89 41 Отговор
    Тези треторазрядни циркаджии отдавна се изтекоха в канала !!
  • 3 МИЖАВА работа

    69 32 Отговор
    СЕ оказа това итънъ

    Коментиран от #47, #118

  • 4 Час

    55 17 Отговор
    по - скоро !!!
  • 5 Малинка

    75 35 Отговор
    Крайно време е да бъде изплют Славчу, даже доста го търпяха...
  • 6 Вече

    47 16 Отговор
    са издрайфани !
  • 7 Майна

    44 70 Отговор
    За първи път егото н Слави бе добро за българите, както и глупостта на Тошко,,откровено да си каже условието да ползват и те ,,бухалката,, Рашков..
    Е ,това беше хубаво ,че все пак трябваше да реагират с разтуряне на ,,гешефта,,
    Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #10, #28

  • 8 Запознат

    26 5 Отговор
    И така нататък.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 неееееееее

    63 34 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    ВЪН ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ПОЛИТИКАТА,ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И ДПС!!

    Коментиран от #56

  • 11 Истината!!!

    63 37 Отговор
    Полза от нови избори има Опозицията, а ИТН играе в тяхна полза. ИТН са лъжци без морал , разигравт цялата държава като сценаристи на пошъл сценарии!!!

    Коментиран от #15, #58

  • 12 неееееееее

    32 19 Отговор

    До коментар #1 от "Ще остане":

    Даааа ще остане! САМО В СЪНИЩАТА И МЕЧТИТЕ ТИ!! Кой нормален вярва на платени писанки??

    Коментиран от #26

  • 13 Епидем

    41 20 Отговор
    Този германски храненик дали има внуци, че и тях да устрои на работа като наемници в държавната пропагандна агенция на Германия. Не се свършиха нашите медиини ратайчета.
  • 14 7777

    48 43 Отговор
    Знаех си че Слави е доста ограничен човек, ама сега вече съм сигурен, че за нищо не става. Клоуните правят поразии в политиката. Украинкския клоун ще съсипе цялата държава докато разбере, че го използват за целите на САЩ и Русия. Или е много наивен или е купен. Нашия клоун чалгар е готов да затрие държавата защото някой му казал нещо на криво. Или са го купили за жълти стотинки.

    Коментиран от #18, #25

  • 15 Бай градски

    18 15 Отговор

    До коментар #11 от "Истината!!!":

    И от кога наричаш лъжата истина бре комуне?!?
  • 16 ей тъй си мисля....

    15 0 Отговор
    що никой не повдига въпроса за зависимостите не тея, - ми финансови, и други, май от кумова срама всички мълчим за стремглавата добре подплатена парично - "културна" мисия на тези субекти, думата "субекти" - е любима в речника на дС аЖентурата, и затуй съ гъбаркам........
  • 17 Иван Грозни

    32 23 Отговор
    Славушин е дървен философ. Ама е като дядо поп. Неме слушайте какво говоря ами гледайте какво правя. Като го играеш коректив бъди в правителството и бъди такъв. В полтиката празно място не се търпи. Ти сам изчезваш и правиш място на друг. И дай боже да е свестен, че се напатихме от новодомци.

    Коментиран от #23, #105

  • 18 Бай градски

    11 9 Отговор

    До коментар #14 от "7777":

    Направи си ИДЕАЛНА самохарактеристика! ПЕРФЕКТНА Е!!
  • 19 Елементарно

    35 20 Отговор
    Чалжаря и сие искаха да преработят Закона за КТКОМПИ, така че да могат като член на управлението да саботират разследвания срещу определени техни хора и като не им се получи събориха правителството. ИТН са хора без Морал, със задкулисни олигархични интереси.

    Коментиран от #37

  • 20 Аз съм българин

    33 4 Отговор
    Всеки е отишъл там за големите пари и далавери и никой не мисли да нормалтите хора.
  • 21 Роден

    34 27 Отговор
    Ами не чух нищо подобно от казаното от Христо Иванов днес.
    Имам чувството че Трифонов е шизофреник.
    Той тълкува по странен начин нещата които другите говорят.
    По никакъв начин не трябва да се контактува от тук нататък с ИТН.
    Това го казаха и Кирил Петков и Асен Василев на Корнелия,ама тя реши да се прави на диалогична и да се опита да си вдигне рейтинга
  • 22 мустафата

    32 16 Отговор
    След всички предателства на чалгарите, ако все още има някой който да гласува за тях работата е много зле направо неспасяема. Селянина от Учиндол да заминава при Бареков, нито предаване ще има нито политик ще бъде.
  • 23 неееееееее

    8 11 Отговор

    До коментар #17 от "Иван Грозни":

    Много ти е развинтена фантазията1Внимавай да не се спънеш и паднеш кремлюхо!
  • 24 ежко

    31 5 Отговор
    Саше, откъде знаеш,какво желаят хората?Че политиците, особено ПП, ДБ и отчасти БСП не желаят предсрочни избори, да.Те самите го афишират.Но хората?!?Айде престанете да ни правите "страшно" какво може да се случи и какво не може,ако няма парламентарно подкрепено правителство!А като ги гледам кои се гласят да са министри, то май е по-добре да няма!Служебно правителство и избори!По-нататък -ще видим!
  • 25 Реалист

    34 14 Отговор

    До коментар #14 от "7777":

    Нашият клоун Чалгар не затрива държавата, защото някой му казал нещо накриво. Това е измислен повод на Чалгаря. Той събори управлението, защото е безморална марионетка на олигарх, който има интерес от определен закон за отнемане на незаконно придобитото имущества да не се случи, за да си опази мръсните пари. ИТН са с определена мисия в Парламенга, да се преструват, че са против ГЕРБ, а всъщност са Къртицата на олигарсите, те са там да саботират реформите, да пазят статуквото и вратичките в законите в полза на мафията. Те не искат категорични закони, които да вкарват злоупотребилите с власт и корупция политици и крадците на обществени средства - олигарси, забогатяли по съмнителен и престъпен начи. ИТН разиграват евтин театар за наивтици.

    Коментиран от #59

  • 26 А на бас?

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "неееееееее":

    Ще е абсолютли юзлес до една година. До още няколко ще е в немилост.

    Коментиран от #46

  • 27 Българка

    27 14 Отговор
    ИТН,начело с диванния бос се доказаха като продажна мутренска корпорация, присъдружна на мафията.
    КПКОНПИ , НАП незабавно да разследват Слави за неспазване на закона, укриване на доходи. Да се проверят всичките му ( и в чижбина) сметки като физическо лице и като юридическо лице. Да се оценят ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ ВСИКИ ИМОТИ И АКТИВИ. А тези, които са закупени с недоказани средства и неплатени за тях данъци конфискувани. Явно това е причината за истеричната съпротива за реформи в КПКОНПИ

    Коментиран от #33

  • 28 6нтщ5ж

    27 12 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Това нищожество Славуца направи на маймуни всички добри намерения на хората.

    Коментиран от #50

  • 29 Кризисен пиар

    18 2 Отговор
    На това му се казва кризисен пиар. Технологията се учи във всяко бизнес училище. Включва следните елементи:
    Не е станало точно това. Сега ще ви разкажа моята версия.
    Те всички така правят, а ние - най-малко.
    Всъщност ние не сме такива, ама разговорът тръгна на там не от нас.
    В крайна сметка нищо не е станало.
    Я ги вижте тези колко са по-зле.
    Ние си ги знаехме, че са такива, ама в името на това и онова ги търпяхме.
    Ние не бяхме. То така си беше.
    Беше време да се случи, ама ние едвам удържахме фронта.
    Горната статия също е в този тон - кризисен пиар.
  • 30 гост

    14 9 Отговор
    От цялото лицемерие ПП, ДБ, БСП, а ГЕРБ и ДПС са мразени и няма да имат толкова избиратели колкото са били на последните избори. На агенций се плаща, на журналисти също.
  • 31 пьешу

    20 5 Отговор
    ооо, тоя "независим коментатор" ми е от любимите! затова няма да го чета. у лево, бе!
  • 32 Хахаха

    23 5 Отговор
    Славко не е декларирал доходите си, както изиска закона. Има ли да крие нещо? Затова ли искаше да променят закона за незаконто придобитото имущество, да му оставьт вратичка да се измъкне. Чии ли пари пра през измисленото си тъпо шоу и тъпа телевизия. И лапни-шаратите благоговеят какъв голям шоумен бил, как забогатял от шоуто.
  • 33 Идея

    11 5 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Абе итн са във властта от няма и година, айде да проверим преди тях тия от последните 25 години примерно, много удобно ги пропускаш нещо...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 мкк

    18 10 Отговор
    Wanna be мутрата, която служи на ДПС корпорацията, дава мозък от бункера.

    До тук, заради НЕГО, сме дали над 100 000 000 лева за избори . Нека тези да са ни последните с негово присъствие. Сбогом селскки.

    Коментиран от #39, #42, #45

  • 36 Криси

    29 8 Отговор
    Избирателите не желаели избори! Ха. А какво искат избирателите? Киро, който да обяви война на Русия може би? Или студ и глад, но пък съпричастност с Украйна! Може би избирателите искат да гледат джукави украинки как шляпат 3 месеца на морето с децата си в луксозни хотели и на наш гръб, а българските семейства седат в панелките и се чудят как да докарат 3 дни на плажа? Това ли искат бг избирателите? А да, да не забравим. Най-много искат нон стоп нарушаване на Конституцията, обаче в името на законноста. Уникум.

    Коментиран от #69

  • 37 Дааааааа

    15 9 Отговор

    До коментар #19 от "Елементарно":

    Кой нормален не знае че Рашков е подставено лице на задкулисието? Кой нормален не знае че той трябва да е там .за да прикрие нещо? Кой нормален не разбра ,че с ареста на Борисов вдигна само пушилка ? И как ще обясни на студентите си незаконния арест на Борисов? И как ще обясни липсата на реформи в МВР? Кое е елементарно? Да не мислите хората за слепи и глухи??
  • 38 123

    14 4 Отговор
    С две думи: страната има нужда от всеотдаен парламент и стабилно, отговорно, работещо на акорд правителство.
    Това, което ни докара белите ли, не мерси!!! Сменете опорките, много са елементарни, даже кретен-ски.
  • 39 неееееееее

    4 6 Отговор

    До коментар #35 от "мкк":

    ЩЕ ИМА МНОООООГО,АМА МНОГО ДА ЧАКАШ КОМУНЕ!!

    Коментиран от #81

  • 40 Стожиеа

    20 4 Отговор
    Долчевелската подлога, ти ли ще кажеш от какво има нужда България и какво мислят българите? Айде, ако обичаш у лево.
  • 41 Стефан Петров

    15 4 Отговор
    Простотията и желанието за власт на върхушката ще струват много скъпо на народа. След като цените на всичко се вдигнаха очаквам новите избори, които няма нищо сериозно да решат, да струват около 150 милиона лева. И тези пари реално ще ги хвърлим на вятъра., а после се чудим защо сме бедни. Оня ден чух по радиото някакъв политик , който предричаще,че през пролетта на 2023г. ще има нови парламентарни избори. Всяка държава се състои от три основни части- народ, територия и власт. Като народ измираме, властта в страната /изпълнителна, съдебна и законодателна/ направо ги няма. При такова развитие рано или късно ще загубим и територии. Никой да не си прави илюзии,че ЕС или НАТО ще ни помогнат. Жалко за бъдещите поколения.
  • 42 селянин

    11 3 Отговор

    До коментар #35 от "мкк":

    И тези ли 100 000 000 искахте да откраднете бре?
  • 43 аре стига вече

    17 5 Отговор
    Не искаме повече от същото, бе, толкова ли е трудно да се асимилира? Влез в магазина, виж си сметките, виж ги как само кокала ги интересува. Войната в Украйна ли е виновна за 50-80% увеличение на цени на стоки и услуги, на 100 % увеличение на газа. Защо в други страни инфлацията под 10 %, а в малка България 20? Все някой други ви е виновен, я Путин, я Венера, я Марс. Осссрали се до ушите и викат - моля другарко, те ми се нааакаааха в гащите.

    Коментиран от #53

  • 44 Разумен

    15 13 Отговор
    Чалгарят срути правителството не заради записа, който изтече. Той така си измисля някаква причина и го играе обиден, засегнат и те му вярват горките. Неее, просто Новият закон за КПКОНПИ, който трябваше да се гласува и да бъде тест за ИТН с кого са - с мафията или с народа, те не можаха да минат теста, просто защото зад ИТН стои мафията и те няма как да гласувят този закон, защото ще им отнемят после незаконно придобитото имущество. Саботирането Новият закон за КПКОНПИ беше причината ИТН да разрушат правителството на България, защото за тях не е важно народът да живее достойно, а олигарсите да запазят мръсните си пари. Толкова дълго заблуждаваха народа, мнозина повярваха на тези хора без морал и без съвест. Но сега маските паднаха.

    Коментиран от #51

  • 45 Баууууу

    5 5 Отговор

    До коментар #35 от "мкк":

    Чупката комуне!!
  • 46 неееееееее

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "А на бас?":

    Със слепци на бас не се хващам!
  • 47 Дааааааа

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "МИЖАВА работа":

    Досущ като тебе!
  • 48 Лично мнение

    19 7 Отговор
    Чакайте малко. Хайде да бъдем честни. ИТН се съгласиха да подкрепят правителство, но искаха премиер да не е Киро или Асен. Само това. Всичко беше аха договорено. И часове след това ПП излиза и заявява, че премиер ще е Асен. Сега това нарочно ли е или нямат други хора? Защото ако е нарочно, означава че те съзнателно издразниха ИТН и явно целта е била да няма правителство. Ако пък нямат други хора, то тогава тая партия е абсолютно авторитарна и е много по-опасна от всички останали. Интересното е че ИТН пак отвориха вратата и казаха, че ще помислят. Т.е. дори и с Асен имаше възможност за правителство. И о чудо, изтече записа. Защо? Ако бях конспиративна натура щях да реша, че ПП го направиха, защото си повярваха че могат да са втори на изборите. Така хем ще са във властта, хем ще ги ухажват за партньор и най-вече Кире няма да носи отговорност за мазалото дето сътвори. Защото това, което Киро омаза е толкова много, че не знам кой ще съумее да го почисти в следващата 1 година. Та едеята ви е не обвинявайте само един. Че може да се окажат няколко.
  • 49 Анонимен

    16 2 Отговор
    И защо се смята за даденост, че хората не искат избори? Що за внушения се правят?
  • 50 Дааааааа

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "6нтщ5ж":

    Особено когато намеренията са да крадеш-са много добри?!?
  • 51 123

    14 3 Отговор

    До коментар #44 от "Разумен":

    Хора, а обясниха ли ви че Рашков както и да го назначат за шеф на антикорупционната, все е противозаконно! Разбирате ли абсурда? Той е министър в оставка и не може да напусне поста си до избиране на нов министър или до назначавате на служебен такъв. В същото време искат да го правят шев. Е да де, но не може да заема двете длъжности едновременно. Не може и да се гласува само оставка на Рашков в НС, защото той вече е в оставка и е длъжен да стои където е. Ако напусне, не могат да назначат нов министър. Параграф 22. Най-лошото е, че това стане ли всичките му актове като министър и като шеф на комисията са противозаконни. Т.е. ние нямаме нито едното, нито другото и всяко решение на Рашков ще е атакуемо в съда и дори нищожно. Не знам кой им е юридическия съветник на ПП, но е много зле.
  • 52 нннн

    15 7 Отговор
    Маските и ваксините - битов приоритет??? Този нормален ли е? А за следващия парламент добрата новина е, че ПП, ДБ и БСП ще се редуцират наполовина, а ИТН ще влезе. И други интересни неща ще се случат - затова се гънат и подсмърчат соросоидите.
  • 53 Хап

    12 13 Отговор

    До коментар #43 от "аре стига вече":

    Стига с този магазин и тези сметки бре! Ти не четеш ли международна преса, кризата е навсякъде, не само у нас. Нашето правителство правеше най-доброто на което е способно, за да овладее негативите от кризата, и пенсиите вдигна, и минималтата заплата, и детсщите градини направи безплатти, и помощи за бизнеса даде, и сега за зимата щеше още помощи да отпуска, и процинт отстъпка на горивото въведе, и ддс на хляба махна и толкова мерки предприе. Високите цени не идват от правителството, кризата е навсякъде по света, тя е от войната в Украйна и от ковидпандемиюта. Ако беше Бойко Борисов можеше и по-зле да е. Добре, че са тези умни млади политици, че изнесаха гърба си всичко. А оня мошеник Чалгаря само ги саботираше. Като четеш новини си подбирай достоверни източници.

    Коментиран от #67

  • 54 Анонимен

    14 4 Отговор
    Отново тенденциозно написана статия с лъжи, откровени манипулации и поредица от внушения. А накрая за десерт се пише и за борба с корупцията. И какво се направи последните месеци в тази връзка? Някой да разбра, че освен думи, има и дела от страна на властта?

    Коментиран от #57

  • 55 Как пък

    11 11 Отговор
    все давате трибуна на евроатлантизма и статуквото.Разбира се че това с което ни облъчва поредния трубадур на натовския фашизъм не е вярно! Истината е,че малкото почтенни политици в България са анатемосвани от чуждопоклонническите партии.Слави и итн може да са всякакви,но вземат най правилните и адекватни решения.Тези,които са на власт,за шест месеца сътвориха толкова фатални грешки за България,колкото ББ не успя да сътвори за 12 години!Колкото за Възраждане,това е единствената Българска партия в България!За Независима България!Нито нато,нито ес!Вън окупаторите от България! Съд за продажниците евроатлантици!Да живее България!!!

    Коментиран от #66

  • 56 Не ама Да

    11 15 Отговор

    До коментар #10 от "неееееееее":

    колкото ида не ви харесва, Възраждане е единствената неопетнена партия в България! Само.Възраждане!!!

    Коментиран от #60, #63, #83

  • 57 6нтщ5ж

    11 7 Отговор

    До коментар #54 от "Анонимен":

    Какви дела със саботьори като ИТН в коалиция? ИТН спираха и бавеха всички реформи! А без тях нямаше мнозинство. ИТН манипулираха всички. ИТН нямят морал и сънест. Хората, които притежаваха съвест и себеуважение напуснаха ИТН и те им лепнаха незаслужено етикет "предатели", а всъщност лъжците са Чалгаря и Кодошко, те подлъгаха и гласоподавателите и техните си депутати, че се борят за справедлива кауза, а всъщност целта е била личните интереси на олигарх, който имал интерес да не си гласува закона за незаконно придобитото имущество, за да запази мръсните си пари.
  • 58 Това е твоята истина

    8 12 Отговор

    До коментар #11 от "Истината!!!":

    Действителността е друга.Никаква пп никаква герб.Само Възраждане!!!

    Коментиран от #61

  • 59 селянин

    10 6 Отговор

    До коментар #25 от "Реалист":

    Ако Слави беше марионетка на ГЕРБ, той и до ден днешен щеше да управлява! А ако мислиш че има наивници, които да повярват на Рашков-такива също няма! А евтиния театър за наивници го разиграваш ЛИЧНО ТИ!! Въобразил си си ,че с тези кухи и наивни опорки ще впечатлиш някого?!?

    Коментиран от #64

  • 60 Пфуй

    16 10 Отговор

    До коментар #56 от "Не ама Да":

    Възраждане са шепа крайни националисти, които нямат нищо общо с демокрацията, те са опасни за страната и са финансирани от изток. Затова на оня му е прякора Копейкин. България е Европейсща страна, в един отбор с развините страни, а не азиатска.
  • 61 Баууууу

    15 8 Отговор

    До коментар #58 от "Това е твоята истина":

    Възраждане, власт не само няма да видите, но няма и да я помиришете!!
  • 62 ДБ с огромно

    10 7 Отговор
    самочувствие се самоизплюха от парламента и то много евтино се самоизплюха. Сега другите партии са им виновни. Логичен край.
  • 63 Хахаха

    13 9 Отговор

    До коментар #56 от "Не ама Да":

    За рашки партии не гласувам. Аз страната назад в социализма няма да я връщам. Махай се и отивай при рашките. Ама то ако беше много хубаво там, те нямаше да бягат към България.

    Коментиран от #124

  • 64 Реалист

    10 5 Отговор

    До коментар #59 от "селянин":

    Не казвам, че Славуца е марионетка на ГЕРБ! Той е марионетка на олигарх, който му дърпа конците. Зад ГЕРБ стоят интересите на конкурентни олигарси. Ама наивниците лапни-шарани си мислят, че те ще подобрят живота им.

    Коментиран от #68, #74

  • 65 Мнение

    11 12 Отговор
    ПП са единствената партия, която иска да направи нещо добро за хората в страната ни, но за съжаление нямат мнозинство.

    Коментиран от #80

  • 66 Бай градски

    12 6 Отговор

    До коментар #55 от "Как пък":

    А бре и аборигените вече знаят че ВЪЗРАЖДАНЕ Е ПРОРУСКА ПАРТИЯ,ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И ДПС! НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА НЯМА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА!! .....аре стига вече.......жалки и смешни сте!
  • 67 ьяяяя

    8 4 Отговор

    До коментар #53 от "Хап":

    Ми минималната заплата не ги грее работещите. Според тебе са сътворили чудеса, о защо ли имат 10 % одобрение и защо хората ги псуват?! Хляба не поевтиня, това за горивото са смехории, подхвърлени стотинки, нещо да кажеш за газа, който поскъпна 4 пъти - нали щеше да идва евтин, къде го? Даже няма и подсигурен никакъв. Те си бъркат под полите, взимат си по 15 бона заплата, ние да им ръкопяскаме. Няма да стане.

    Коментиран от #71

  • 68 селянин

    6 2 Отговор

    До коментар #64 от "Реалист":

    И кой е този олигарх/ НАЗОВИ ИМЕ, след като си толкова ербап? Така, по допирателна всеки може да говори каквото му изнася!!

    Коментиран от #72

  • 69 Рейчъл

    8 6 Отговор

    До коментар #36 от "Криси":

    Избирателите искат енергийна независимост, съюз с цивилизованите държави, да не подхранват с парите си агресорна държава, да имаме реципрочност с дипломатите, да бъдем уважавана страна, макар и малка.
  • 70 Иво

    11 3 Отговор
    Сатаниста изпълни успешно задачата да руши партийте. Вече не му трябва парламент. Човекът с мръсните поръчки отново ще управлява еднолично. Ще продължи да подкопава демокрацията и ще изпълнява поръчките на КГБ и на Путин. Всички се досетиха че става дума за подмолния и отмъстителен Радев. Това е човека който съсипа умишлено България.

    Коментиран от #73

  • 71 Искай и ще ти се даде

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "ьяяяя":

    Ами като не ги грее работещите минималната заплата, да правят стачки пред работодателите си и да искат по-високо и достойно заплащане на труда си. Така се извоюват високи заплати. Не виждаш ли как е на Запад, стачки в авиокомпаниите, хаос по летищата, ама хората си го извоюват високото възнаграждение, то от компа няма да стане.

    Коментиран от #120

  • 72 онзи

    5 3 Отговор

    До коментар #68 от "селянин":

    Олигарсите от ДПС, ако не ги знаеш защо пишеш коментари да се излагаш.
  • 73 Хтнвхффжж

    5 2 Отговор

    До коментар #70 от "Иво":

    Така ли, пък аз помислих, че става дума за Борисов.

    Коментиран от #76

  • 74 Иво

    9 7 Отговор

    До коментар #64 от "Реалист":

    Няма никакъв олигарх. Началника на Славчо е Радев. Той дава поръчките а Сатаниста ги изпънява доста успешно. Държавата е провалена.
  • 75 СЕСЕСЕРЕ

    10 1 Отговор
    ИТН ЗА 4 ТИ ПЪТ БУТА ПРАВИТЕЛСТВОТО АШКОЛСУН....
  • 76 Иво

    3 3 Отговор

    До коментар #73 от "Хтнвхффжж":

    По добре не мисли щом не можеш

    Коментиран от #85

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Катъра на хана

    4 1 Отговор
    Не бил изтривалка ,хахага
    Да питаме ББ ,какво мисли по въпроса хахаха
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Още едно мнение

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "Мнение":

    Едно е да искаш, друго е да можеш, и съвсем друго е да го направиш!
  • 81 Тетовае

    8 4 Отговор

    До коментар #39 от "неееееееее":

    Всички са комунета, само харвардците и младото поколение не са. И Борисов е комуне - бил е член на
    БКП (1980 – 1990), и Слави е комуне - бил е комсомолски секретар, и т.н.т.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Верно ли

    8 4 Отговор

    До коментар #56 от "Не ама Да":

    Неопетнена ,хахаха
    Само копейки и рубли около тях затова ли ? Хахаха
    Да питаме ли Мутрофанова
    Хахаха
  • 84 Иво

    9 4 Отговор
    Славчо, проблемът е че само рушиш и нищо не можеш да изградиш. Това не ти е някакъв скеч или монолог, написан от сценаристите. Трябва да се търси решение на проблемите, колкото и да е трудно. А ти се държиш като съдито дете. Загуби ценно време на България, като това поведение показва най-малкото тежка аматьорщина, ако не е умишлено, разбира се ...
  • 85 Хтнвхффжж

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от "Иво":

    Да вземеш ти да седнеш и да помислиш, че нещо не ти се отдава, ама си вярваш сам.
  • 86 Има надежда

    4 1 Отговор
    Не може хора с лидерско мислене Аз казах да правят реформи срещу корупцията.Те просто сменят другата корупция с тяхната.А това че назначават шуро баджо и кака е оправдание че който и да краде от тях пак остава в семейството.
  • 87 Стефан

    8 4 Отговор
    Боже, Боже, Слави говори за срам, а Хамид Хамид за задкулисие
  • 88 Той танцува само едно лято

    10 4 Отговор
    Добрата новина за Бг е, че ИТ.Н. умря и няма да го има вече....
    Две години само мъки, подлости и интриги... стига вече!!!
    Чао Славче, гушкайте се със статуквото Тиквуций, доган и копейката и скачайте в тоале...ната!!!

    За полтик не ставаш славче...ТИ СИ „на на най на"... по твойта песен.
    Предаде ни славче, две НС с железни протестърски мнозинства провали...., а вече и трето НС проваляш, четвърто правителство счупваш, предаде протеста, не чуваш ли от СУВЕРЕНА ти го казват....
    Залезна преди да изгрееш...абе наиграхте се с тошката!!!!
    Но май и Дъ.Е.Бъ-то са от същия дол дренки щом дават повод....
    И ти си вече от СТАТУКВОТО!!!!
    Вчера не е днес... вчера ти вярвахме, но днес Не...
  • 89 Мдааа

    9 5 Отговор
    Доживяхме да видим слугата на Доган и Боко да дава оценки и акъл на останалите хора в политиката.Ако застане пред огледалото ще види един предател към всякаква промяна в посока на статуквото,един купен слуга на Доган,който проваля всичко свързано с някакън напредък,и един намръщен плъх,обвиняващ другите за своите действия и маймунджулъци.
    Чудя се как въобще сам се понасяш.За другите да не гаворим.То е видно от семейното му положения.

    Коментиран от #111

  • 90 Тошко

    5 7 Отговор
    Слави, блокирайте парламента, като не се регистрирате и СЪБОТИРАте кворума за да се сложи край на НИНОВАТА агония с мандата и на това фалшиво НС!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Верно ли

    7 8 Отговор
    На крива ракета космосът ѝ пречи! Значи Славчо им е виновен на некъдърниците, дето даже некадърно ни лъжат, че "се борили" с престъпността, па го изтупаха и лъснаха Бойко, та ус.аха и целия пейзаж наоколо! Вън всички родоотстъпници и майцепродавци от Парламента и вътре на едно друго място, със строг режим!!!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Го4о

    4 5 Отговор
    П.П. боли ли ви "когато ви вадят зъбите"? Заслужите си го! Много поздрави от Бойко Рашков....ха ха ха...
  • 95 Данчо

    8 4 Отговор
    Какво е виновен шоуменът Слави че едни го предложиха, а други го избраха? Още преди това можеше да се види че той не става. В интерес на истината, той и за шоумен трудно става, но някои дават мило и драго (време и пари) за да го гледат.
  • 96 Стефан

    10 5 Отговор
    Слави си свърши задачата четири пъти подред — да изхвърли голяма част от протестърския вот в кошчето.

    Няма да коментирам индивидите, които гласуваха за него, само защото нямат вкус за музика и живот като цяло.

    Хубавата вест е, че започнаха да им свършват козовете от ръкава — Дедо вече мина, Боко вече мина, Славчо направо по бързата писта — това бяха най-добре отгледаните.

    Затова и се опитват да изперат тулупа, минаха на втора употреба, което говори лошо за балканската пишман мафия.

    Коментиран от #101

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Данчо

    6 4 Отговор
    същият този докачлив тв водещ и неговата хълцаща партия няма да влязат в новия парламент и няма повече да разиграват българските гласоподаватели. На г-н Трифонов и на "Има такъв народ" (олицетворявана от възпаления нонконформист г-н Йорданов) ще им се случи същото, което се е случвало вече на тям подобните по цял свят: политическата система ще ги изплюе като залък, попаднал в кривото гърло, и утре вече никой няма да ги помни

    Амин!
    Ама все ги заменят с още по-противни.
  • 100 Стефан

    10 5 Отговор
    Славчо, в "изтеклия" разговор няма нищо притеснително. Ама нищо. По-притеснителни бяха "Ало Ваньо", Мишо бирата" и "Ти си го избра", примерно. Като цяло ГЕРБ сътвори доста по-притеснителни неща за 10 години управление. Но те не бяха важни, а? Защо?

    Коментиран от #103

  • 101 селянин

    6 8 Отговор

    До коментар #96 от "Стефан":

    Напротив, Слави реши малка част от задачите на Протестния вот! Изкара на показ кирливите ризи на корнели,червен ицковци и разни други псевдо демократи, което е малко, но все пак е нещо!
  • 102 карамфила

    6 6 Отговор
    Доиче Зеле и свободна европа ще бъдат изплюти от системата защото не е тяхна работа кой и как ще ходи на избори и кой ще бъде избран.Не се намесвайте с вашите лъжи и манипулации мистър александър андреев в работата на нашата държава.
  • 103 селянин

    4 6 Отговор

    До коментар #100 от "Стефан":

    ДБ СА ПРИКЛЮЧЕНИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 104 Иво

    7 3 Отговор
    Подчертавайки очевидния факт, че ГЕРБавите и ДС (с Пеевски в средата) спечелиха 4 пъти от поведението на чалгаря, мога да повторя само това, което написах още при учредяването на чалгарскат апартия:
    От "Аз съм про ст и вие сте про сти" до Има Такива Наглеци - открийте разликите?

    След слугите, гавазите и шофьорите си от ДС извадиха на терен вече и шутовете си.
    От тук нататък ще започнат да се повтарят, но като фарс. Ето например, иZраЖждане се опитват да играят Атака-2.0, ама са по-нелепи (а това е много трудно) дори от Болен.

    Коментиран от #107, #108

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Дааааааа

    4 9 Отговор

    До коментар #104 от "Иво":

    Иво тичай бързо при доктора!! Каквото и да се опитвате да измислите, няма да успеете да очерните Слави!!!!!!!!!! ЗАПИСВАЙ И ПОМНИ!!!!!!!!!!
  • 108 Друг

    3 3 Отговор

    До коментар #104 от "Иво":

    Никой няма да впечатлиш с ГРАНДИОЗНИТЕ СИ ФАНТАСМАГОРИИ!!!
  • 109 Стефанов

    7 2 Отговор
    Какъв е смисълът да се коментират и обсъждат политически зомбита, ИТН е един приключил проект на мафията, след няколко месеца никой няма да се сеща за тях
  • 110 Ченгето Сашко Андреев

    9 3 Отговор
    Учиндолецът изглежда сякаш са му инжектирали семенната течност на Кулеков.
  • 111 Бай градски

    2 2 Отговор

    До коментар #89 от "Мдааа":

    Тази опорка вече ИЗДИША!! ИЗМИСЛИ НЕЩО ДРУГО!! .....ако можеш де..........жалки и смешни сте вече!
  • 112 Христов

    6 4 Отговор
    Добрата новина за Бг е, че ИТ.Н. умря и няма да го има вече....Две години само мъки, подлости и интриги... стига вече!!!Чао Славче, гушкайте се със статуквото Тиквуций, доган и копейката и скачайте в тоалетната!!!За полтик не ставаш славче...ТИ СИ на на най на"... по твойта песен.Предаде ни славче, две НС с железни протестърски мнозинства провали...., а вече и трето НС проваляш, четвърто правителство счупваш, предаде протеста, не чуваш ли от СУВЕРЕНА ти го казват... много споменаваш думата суверен, а не вникваш в съдържанието....Залезна преди да изгрееш...абе наиграхте се с тошкат
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Българин

    8 4 Отговор
    Предсрочни избори и тези боклуци от итн да бъдат изхвърлени завинаги от политическата сцена на България.
  • 115 анонимен

    6 6 Отговор
    алоо Андреев по полека с черните краски. Нищо страшно няма да стане. По страшно от управлението на тази коалиция няма. Ако не са на власт ще измрем, верно ли? Аз бих казала,че ще измрем ако останат на власт.
  • 116 5577

    8 0 Отговор
    Ми нали системата трябваше да се промени. С други думи система победи.
  • 117 Стойчев

    2 7 Отговор
    ГЕРБ няма да има повече от 7 процента и ще са 4ти след пп 23, възраждане 20 и Стефан Янев 10, ГЕРББ 7, ДБ 7 и противоконституционните ДПС 6. Други партии няма да влязат в парламента, само в затвора, започваме с предните Марешки, далавери Симеонов и продавача на паспорти Угоен Каракачанов
  • 118 Д Петров

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "МИЖАВА работа":

    За съжаление, българите се оказаха мижава работа! Ако Слави имаше мнозинство, щеше да има мажоритарна с-ма, закони за осъждане на крадците (каквито са всички сега в парламента и т.н.) Ама с червени калинки, като вас България е загубена!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Д Петров

    4 1 Отговор

    До коментар #71 от "Искай и ще ти се даде":

    Не е баш така! Извоюват се, с дърва и павета пред парламента. Ако има и някой от крадците убит, още по-добре (справка Румъния)!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Бравос

    1 2 Отговор

    До коментар #63 от "Хахаха":

    Почна ли вече да се къпеш веднъж месечно, както заповяда господарката ти Урсула, климатик също не ползваш, нали, а ваксинира ли се срещу маймунска шарка, гледам само западняците лови:) Айде джендъре - към ГеЙмания:)
  • 125 Поредният обиден шоумен

    4 2 Отговор
    Който винаги си търси причина да ве бъде обединяваща фигура.Вече ми се повдига от неговите абсурдни доводи за обвинения.Най- напред обвиняваше Бойко Борисов в корупционни схеми,после обвинявашеДПС ,че съвместно с Герб тласкат страната към гибел.След това нападна ПП ,че са егоисти и взимат еднолични решения,без да се съобразяват с ИТН .Впоследствие нападна ДБ, че са лицемери.Днес напада БСП ,че винаги плачат за власт и не са напускали кокала.Вече действително стана за смях ,а същевременно и за резил, че отново прави напъни да се съюзи с Герб и ДПС, като си измисля фалшиви претексти да не бъде коалиция с горепосочените си коалиционни партньори.На народът ме е пределно ясно кой обслужва чужди подмолни и кариеристични интереси и вече се отвратиха от двойната игра на един подъл демагог,обладан от алчност шоумен, който не става за политик.Докато плюеше Герб,ДПС и Възраждане, на няколко пъти гласува заедно с тях.Може ли такава наглост.Ето виждате ли неговото лицемерие.Затова няма да може да се ожени и състави семейство, защото е двуличник,продажник,егоцентрик, с болни амбиции.
  • 126 Баш хаир

    5 1 Отговор
    Слави и политик.Две страни на една монета.Дърпат му яко конците от Задкулисието и той все търси причина да разруши я мандат, я правителство.Ама как вече не се усети, че хората престанаха да му вярват.!И все напада, напада от дивана.Как пък не се продъни тоз Диван.!Корнелия била комунистка, а Слави с къса памет ли е ,че членуваше в БКП. И майка му и баща му.Абе шизофренията остава бели петна.Слави, нали си съсед на Орлин Алексиев, който е най-големия авер на Бойко Борисов.И който е собственик на най-големия комплекс в строителната гилдия. Или и това не знаеш. Опорките край нямат.Говори ми пак за честност и морал!.
  • 127 Ани

    1 2 Отговор
    В края на краищата след като тридесет години трови съзнанието на младото поколение, време беше да видят след кого са тръгнали. Няма да ми липсва. Нито Слави, нито ДБ, нито ПП.
    Всъщност аз искам втора партия защото както човек е с две ръце и си помага, така държавата има нужда от втора пратия. Но издънките на БКП са вредни за обществото и трябва да се изкореняват.
  • 128 Трябват нови избори

    2 4 Отговор
    Последните избори бяха зловещо манипулирани. Масирана провокационна кампания. Говорене за корупция, колажи, насаждане в съзнанието на хората че нещо не е на ред. След това машинации и създаване на впечатление че това е волята на народа. В резултат едно нагласено народно събрание, нагласено да закопае България.
    Трябват избори с международни наблюдатели за недопускане шайката на Радев да манипулира избора.
  • 129 Шъ додат нови да ни

    2 0 Отговор
    лъжат. Баламосването на електората не се губи.
  • 130 Реалност

    1 4 Отговор
    Колкото и да се упражнявате да драскате срещу Слави, всеки който е Българин и 30 г. е краден и лъган, може да му каже само едно голямо БРАВО! Да застанеш срещу лъжата, срещу лицемерието, срещу подлостта и задкулусността в българската политика, е повече от достойно! До сега никой не го е правил в България! Слави, благодаря ти за принципите, морала и достойнството!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 РАЗ ДВА

    1 2 Отговор
    Аз бих изплюл първо : Кирчо,Кокорчо,Христо,Корнела,Баце и цялата паплач дето я водят след тях и чак тогава ИТН !
  • 133 1111

    1 3 Отговор
    СЛАВИ ТИ УБИ СИСТЕМАТА А НЕ ТЯ ТЕБ ТИ СЕ ПРЕГЪРНА С КРАДЦИТЕ И ОПРОПАСТИ ВЕЧЕ ЧЕТИРИ ПЪТИ ДЪРЖАВАТА НА ТЕБ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА ТИ СИ СРАМ ТИ СИ ПРЕДАТЕЛ ТИ ПОДЛЪГА ТОЛКОВА ХОРА
  • 134 БЕСНИ СА В ГЕРБ ДБ БСП И ПП ЧЕ СЛАВИ ИН

    0 2 Отговор
    ГИ РАЗКРИ МОШЕНИЧЕСТВАТА И ИСТИНСКОТО ИМ МИСЛЕНЕ НА ЛИЦЕМЕРИТЕ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ !
  • 135 МРЪСНИЦИТЕ КОИТО РЕАЛНО НИ УПРАВЛЯВАТ

    1 0 Отговор
    ЩЕ ИЗВАДЯТ НОВИ СПАСИТЕЛИ КОИТО СЛЕД ИЗБОРИТЕ ОТНОВО ЩЕ КРАДАТ И ЛЪЖАТ - ПО ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ОТ СЕГАШНИТЕ ЩЕ ИМАМЕ !
  • 136 СЛАВИ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ВЛЕЗЕ ПАК В НС

    1 1 Отговор
    И ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ - ТОВА ГО ИЗИСКВА ЛОГИКАТА .......... НЕ ТРЯБВА ДА ВЛИЗАТ ГЕРБ БСП ПП ДБ И ДПС КАТО ДОКАЗАНИ КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ - ВЪЗРАЖДАНЕ СЪЩО ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОКАЖЕ КАКВО МОЖЕ ИЛИ Е КАТО ПП ! НО СЛАВИ ТРЯБВА ДА ВАДИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА МИЗЕРНИЦИТЕ !
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    Политическата система в България си изплю в лицето на целия български народ като опорочи Референдумът на С.Трифонов. Народът се подписа за седем важни точки, но те не се харесаха на политическата каста. Всички знаем какво се случи по нататък ....
    И до днес, понеже С.Трифонов какъвто ще да е , не се прояви като баш-политик , санким не стана "фурнаджийска лопата", и не тръгна "по гайдата " на никой от " старите муцуни", естествено е те да направят всичко възможно да го изхвърлят от стройните си редици. Впрегнати са всички политолози, професори, улични гамени с нецензурен език, които модераторите не трият и т.н. и т.н.. Много им пречи – заседнал е като кост в гърлото на крадливата властова пасмина .......
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 БАС ФАЩАМ НА ПО КИЛО ЧЕ СЛАВИ ЧАЛГАТА

    0 0 Отговор
    ПАК ЩЕ Е В ПАРЛАМЕНТА - КОЕТО САМО МЕ РАДВА ! МОЖЕ И МНОЗИНСТВО ДА УДАРИ СЛЕД ТИЯ МОШЕНИЦИ ОТ ПП ? - ЗАЕДНО С КОПЕЙКИН ЩЕ РАЗБИЯТ БОКО ЧЕКМЕДЖАРА !