Last news in Fakti

25 Август, 2022 14:13 2 081 14

Илиян Василев: Кризисният щаб за природния газ ражда криза след криза

  • газопровод-
  • газпром-
  • илиян василев-
  • кризисен щаб

Контращабът реши да се остави договорът да изтече, като всеки месец чинно си подаваме заявката и така базата за наши претенции ще е много по-голяма

Илиян Василев: Кризисният щаб за природния газ ражда криза след криза - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тъй като кризисният щаб успешно създава условия за криза, с група експерти и бивши управленци създаваме контра-кризисен щаб, тоест щаб който ще се бори с последствията на действията на кризисния щаб.

Това коментира във "Фейсбук" Илиян Василев.
Да надникнем какво правят в кризисния щаб - шеф на щаба - към работодателите - каква цена на природния газ искате? Отговор - 200 лева. След малко 250 лева. Шеф на щаба пита Булгаргаз - можете ли доставите газ на 250 лева. Не можем. И тук спира денонощната дейност на борците срещу кризата. Както виждате с мащабно мислене и още по-мащабно действие кризисният щаб установява размера на бедата/кризата - едните искат, другите не могат. ТЕ решават, пазарът отсъства.

Ние от контракризисния щаб решихме.

1. Президент, премиер и министър на енергетиката докато не проведат разговори с колегите си в Гърция и Турция, и не намерят слотове да не се прибират у дома. Постигнаха го от предишното правителство, и тези ще могат. Мицотакис потвърди, че става. А най-добре е нищо да не правят и да оставят фирмите сами да си намерят начин.

2. Пак същите лица президент, премиер и министър няма какво да правят в София, а да пътуват до Америка и Европа и навсякъде където има производители за да склонят правителствата да отпуснат повече газ. Както правят Мицотакис, Шолц, и т.н.

Но още по-добре, и пак за да не страдат семействата им, да не мърдат от София и просто да оставят пазара да си свърши работата. Не е само Булгаргаз, има поне десет фирми, които ще решат проблема. Цената се определя от пазар и конкуренция.

3. Контращабът реши да забрани на членове на кризисния щаб да "спасяват", "ускоряват" "оправят реда и хаоса" в проекта за интерконектора с Гърция и да си правят пиар, защото всяка тяхна намеса е тормоз, който с нищо не допринася за приключването му, а напротив създава напрежение и хаос.-

4. Контращабът отмени решенията на щаба да се започнат преговори с "Газекспорт", защото това е извънредно рискова операция, която не само е губи време за търсене и намиране на реални решения, но лишава страната ни от възможност да предявим претенции в арбитражен съд за стотици милиони долари, и отваря възможност да бъдат предявени подобни към нас за невземане на природен газ по клаузата "вземи или плати".

Контращабът реши да се остави договора да изтече, като всеки месец чинно си подаваме заявката и така базата за наши претенции ще е много по-голяма.

5. Във връзка с оценката на контращаба, че кризисният щаб е излишен орган, който с действията си създава повече паника, отколкото генерира варианти за изход от ситуацията, бе взето решение за закриването на кризисния щаб и за връщане на отговорността в правителство и министерства, единствено и само в рамките на възможностите за подпомагане на потребителите.
Гореизложеното да се смята за строго секретна информация, изключително за публично оповестяване.
Доложих. Тръбата е цяла! Венсеремос.

От Контра-Кризисния щаб.
Криза няма. Има пазар.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хехе

    14 14 Отговор
    Радев е московска стражавая.Квот му кажат от Кремъл слуша и изпълнява.Ако нещо се отклони от курса му шзпращат Гундяев или някой друг руски чиновник от ниско ниво да му крещи като на разсилен.

    Коментиран от #11

  • 2 Малейй

    13 16 Отговор
    този малоумник съвсем изтрещя вече!
  • 3 Радев

    10 11 Отговор
    Е срам.
    Оставка веднага
  • 4 Българка

    16 10 Отговор
    "Илиян Василев: Кризисният щаб за природния газ ражда криза след криза"
    НЕОСПОРИМ ФАКТ. КАКТО Е НЕОСПОРИМ ФАКТ, ЧЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА ОТ ГАЗПРОМ НЕ Е ПО-ЕФТИН, НО Е ПО-НЕСИГУРЕН. И питам Радев защо той и кабинетът му искат да ни върнат под зависимост от Кремъл? Каква е цената на това предателство?
  • 5 Демократ

    13 7 Отговор
    Смисълът на Контращаба е абсолютно необходим в момента,за да разберат хората истината.Това обаче трябва публично да бъде обявено от медиите,за да разберем,че са свободни,а не подкупени и изразяват различни мнения.Засега Президента действа чрез своето правителство като Резидент на Путин.Мислещите хора в България не искат това.
  • 6 Объркано Атлантиче

    10 9 Отговор
    Бе тоя преди все се пенявеше срещу "руската"Ликойл, която се оказа че не е руска, сега що млъкна??
  • 7 Ние от контракризисния щаб решихме!???

    7 8 Отговор
    Кви сте вие, бе? Не ни занимавайте с нечии халюцинации, ако обичате!

    Коментиран от #9

  • 8 Българин

    10 6 Отговор
    Побъркани американски подлоги съд за вас да Радев не ви е удобен защото не е продажби като вас
  • 9 Българин

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ние от контракризисния щаб решихме!???":

    Я си гледай работата джендърски проксита на хранилища и закуски в чужди посолства
  • 10 яяяяя

    10 9 Отговор
    А ти Илиянчо, раждаш тъпня след тъпня, за да си заслружиш ценчетата. Нещастник.
  • 11 Българин

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Хехе":

    Ма много си умен бе много ги разбираш плямпала а вас хероина да ни дръпнеш паричките
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ванко шемета

    0 3 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 дреме ми, който ползва да духа супата 🤣
  • 14 Ангел

    2 0 Отговор
    Илианчо ,доноснико престани.