Last news in Fakti

28 Септември, 2022 09:14 34 100 186

Кирил Маричков пред ФАКТИ: Въпросът е дали краят на Путин няма да съвпадне с края на нашата цивилизация

  • кирил-
  • маричков-
  • алла пугачова-
  • русия-
  • украйна

Честно казано, омръзна ми да гласувам за „по-малкото зло“, казва музикантът

Кирил Маричков пред ФАКТИ: Въпросът е дали краят на Путин няма да съвпадне с края на нашата цивилизация - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди дни Алла Пугачова създаде световна новина, след като предложи на руския президент Владимир Путин да бъде обявена за "чуждестранна агентка". Думите ѝ, с които тя защити съпруга си, получиха широк отзвук, защото го направи тя – Алла Пугачова. Как да приемаме подобна позиция на изключително популярен човек. По темата пред ФАКТИ говори емблемата на българската рок музика и фронтмен на група „Щурците“ Кирил Маричков.

- Г-н Маричков, преди дни в Инстаграм Алла Пугачова създаде световна новина, след като предложи на руския президент Владимир Путин да бъде обявена за "чуждестранна агентка". Така тя демонстрира своята солидарност със съпруга си Максим Галкин, който бе обявен за „чужд агент“ заради критиките си за изпращането на руски войски в Украйна. Как гледате на този неин жест?
- Браво на нея! Ето, виждате ли, че не всички руснаци са манипулирани и с промити мозъци. Аз имам приятели в Москва. Скоро се чухме и видях, как те не се страхуват да кажат по телефона, че Путин е престъпник, макар да знаят, че ги подслушват. Според моя приятел повечето млади хора, болшинството бих казал, въобще не одобряват Путин и това е неговото категорично мнение. Само по-възрастни и изолирани от света хора го подкрепят. Днес има Интернет, има различни източници на информация. Ако иска човек, може да се информира какво става по света.

- Това ли е силата на популярната личност – била тя музикант, актьор, писател, общественик, в желанието му да дръзне да се противопостави на един режим?
- Това би трябвало да е неговата сила, но не винаги тази сила се проявява. Има и такива, които не смеят да го направят. Повечето хора на изкуството са против режима на Путин, защото са свободни хора. Този, който се занимава с изкуство – било музика, било изобразително изкуство и т.н., той непременно трябва да цени свободата повече от сигурността.

Защото това е голямата дилема – свобода или сигурност.

За съжаление повечето хора са склонни да заменят свободата със сигурността, но не знаят, че лишавайки се от свобода, те се лишават и от сигурност. Това го разбират по-късно. Разбирам, че не всички са герои, но не оправдавам онези известни музиканти, които показват някакво одобрение или по-скоро примирение с позицията на Путин. За щастие те не са рокаджии, а в главно в областта на другата, на т.н. сериозна музика. Но това, което става, ни най-малко не е в интерес на Русия, а скоро Путин ще разбере, че не е и в негов интерес, ако вече не е разбрал. Той, практически, вреди на Русия, а онези от хората на изкуството, които го подкрепят, го правят най-вече от страх. Страхуват се, че ще им бъде съсипана кариерата, че няма да получават пари за филмите и за книгите си, а не защото го обичат. Нека не се заблуждаваме, че в Северна Корея всички обичат Ким Чен-Ун. И там има хора, които не го обичат, но не могат да кажат нищо. Маршируват като един, ръкопляскат и плачат като един. Това е само едно доказателство за липса на каквато и да било демокрация. В крайна сметка, хората колкото и да се опитват да ги правят на овци, сред тях все ще има и такива, които няма да им харесва да са стадо.

- На вас, като музикант, който пее „…Аз не съм комунист и никога няма да бъда. … Аз съм просто човек! … Обичам вашите ръце - зовящи свободата!“, как ви се струва това, което се случва в Украйна. Респективно обявената в Русия мобилизация…
- Как да ви кажа… Ще започна с това, че тази мобилизация ще бележи края на Путин. Категоричен съм в тази прогноза. Въпросът е дали краят на Путин няма да съвпадне с края на нашата цивилизация. Дано по стар руски обичай някой от неговата шайка да му види сметката преди да е натиснал копчето. Разбира се, че в 21-ви век агресията и окупирането на друга страна е нещо недопустимо. И Хитлер като направи Аншлус (анексия) на Австрия казваше, че те били немци, а не австрийци, защото говорели на същия език. Сега всичко е много подобно и ще завърши по подобен начин.

Но дано светът да оцелее и след това, защото Путин сигурно вече знае, че няма изход и че неговият край е почти сигурен.

И като един доберман, който е притиснат в ъгъла и няма никакъв изход да избяга, той ще хапе, ще лае и ще се съпротивлява до смърт, хванат в капана, който сам си е поставил. Дано да се намери начин на този доберман да му се даде шанс за изход и да избяга с някакво частично достойнство, защото с пълно достойнство няма как да стане.

- В днешно време избяга ли рок музиката от зова си за бунт, защото текстовете се „обладаха“ от любов, луна и още нещо…Изобщо много рядко се заслушваш в българска песен, за да чуеш текста й?
- Има някакъв такъв момент, но ми е тъжно да призная, че това е и световна тенденция. Нещо рок групите, които казваха толкова много ВАЖНИ неща, напоследък нямат никакви послания и не е само това. Не че е лошо да се пее за любов, луна и още нещо, както казвате, ама да не е само за това…

- Няма го бунтарството в рок музиката…
- Нали това е разликата, както го е казал Боно (б.р. - вокалът на U2), между поп музиката и рок музиката - че според поп музиката всичко е наред, а според рока нищо не е наред, но може да се оправи.

- И да ви потопя малко в днешната действителност. Намираме се в предизборна кампания. Виждате ли нещо ново в посланията на партиите?
- За съжаление не виждам нищо ново и не съм оптимист от това, което ще се случи на изборите. Честно казано, омръзна ми да гласувам за „по-малкото зло“. Вече съвсем, съвсем малко стана това по-малко зло. Ако има нещо ново то е, че Костадин Костадинов иска да ни махне от Европейския съюз и НАТО и да ни сервира на тепсия на руската мечка. На всичкото отгоре печели и привърженици по тази линия. Бих му казал, че да се хващаш за Путин в този момент и самоотвержено да защитаваш неговите интереси, е все едно да се хванеш за Хитлер след сталинградската битка. Тоест със сигурност няма да му се получи. И ще повторя. Русия няма интерес от тази ситуация, Русия губи, Русия се руши. Путин е изключително вреден както за Русия, така и за целия свят.

- Вие сте отявлено десен човек, но къде остана демокрацията в България. Побългарихме ли я в тези години на т.н. преход у нас?
- Аз не бих казал, че съм отявлено десен. Преди всичко се стремя да бъда демократ. Демократи има и между левите, и между десните. Путин да не би да е ляв?! Той е десен, но не е демократ. Хитлер също е десен, но не е демократ. От друга страна „левите“ комунисти страшно си приличат с ултра десните. Те са в двата края на една линия, но тази линия не е права, а е окръжност. И те, всъщност, са един до друг, рамо до рамо. Левите ръгат с левия си лакът десните, а те отвръщат с десния лакът. Ръмжат, репчат се един срещу друг и през ум не им минава, че са еднакво вредни. Аз както съм демократ, но, бих казал, консервативен демократ.

За мен основната и най-важна единица в човешката цивилизация е семейството.

Нормалното семейство между мъж и жена. И затова според мен голямата грешка на Запада е т.н. политическа коректност, според която вече не можеш да казваш нещата с истинските им имена. Разни „борци“ срещу „езика на омразата“ ти казват с езика на омразата, че си хомофоб, ако твърдиш, че разпадът на нормалното семейство ще доведе до деградация на нашата цивилизация. Така всичките разновидности на политическата коректност предоставят прекрасни възможности за пропагандата на Кремъл, да развива отново тезата за „пагубното влияние на гнилия Запад“.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 167 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Теле

    113 30 Отговор
    Каквото повикало такова се обадило джаба

    Коментиран от #66

  • 3 Циви какво?

    282 105 Отговор
    Каква цивилизация сте вие бе щурец нещастен? Роби на парите и тези, които ги печатат!

    Коментиран от #5, #20, #155

  • 4 Пучо Капучо

    278 89 Отговор
    Кирчо, прилични музиканти бяхте, но ти по-хубу си трай на тая тема...че Роджър Уотърс ги разбира повече от теб нещата.

    Коментиран от #27

  • 5 а ти на кой си роб

    79 196 Отговор

    До коментар #3 от "Циви какво?":

    на диктаторчето путин и двореца му и убийците му и на олигарсите дето имат яхти и частни самолети и живеят на запд ли хахахахаха

    Коментиран от #23, #58

  • 6 Гай Турий

    260 79 Отговор
    Киро, гледай си китарата и не се произнасяй по световните проблеми. И ти си подкупено мекере още отпреди 1989 г.

    Коментиран от #92

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гнафт

    114 26 Отговор
    все някоя грамфонна плоча ще оцелее след взрива.
  • 9 Объркал си се

    188 44 Отговор
    По-скоро ,
    Въпросът е дали краят на Долара няма да съвпадне с края на нашата цивилизация
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 рада дълбоката

    184 49 Отговор
    Маричков няма защо да се безпокоиш не си сам предател и Алла е с тебе >
  • 12 НЯКОЙ

    169 18 Отговор
    Тези, които се смятат за "интелигенция" и уж бяха бунтари някога, като си траят сега всъщност подкрепят ГОЛЯМОТО ЗЛО! Хайде ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА, размърдай се, просвети народа как се постига хубавия живот!

    Коментиран от #41, #96

  • 13 Ех Кире

    123 45 Отговор
    Алла Пугачова никой не я знае половината от младите в Русия сега след това са чули за първи път за нея тази е никоя там
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ко ко речи?

    201 58 Отговор
    Кирчо гледай си музиката братчед! Русия ще спечели със или без вас с баба АЛЛА! Путин е умен човек ! Стига с тая бясна прозападна краварска пропаганда! САЩ са на издихания. Останаха САЩ и ЕС срещу останалия свят ! Та тва е истината бай бай на кравефермата!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 скакалец до щурец

    81 15 Отговор
    Герб и ПП . Ще пада стригане на овце .
  • 18 Слушател

    58 178 Отговор
    Кирил Маричков както винаги точен.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Електричка

    55 24 Отговор

    До коментар #3 от "Циви какво?":

    А ти си роб на царя и императора.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Циви какво?

    73 6 Отговор

    До коментар #5 от "а ти на кой си роб":

    Ето, робът не може да си представи друго състояние, освен да е роб и ме пита, аз на кого съм. На никого робе, само на собственото си съзнание и чувства!
  • 24 байгън от Кирчовци

    131 34 Отговор
    И тоз Кирчо прост като другия . Името Кирчо стана нарицателно . Явно името прави човека такъв .
  • 25 Тоя

    103 13 Отговор
    Претрепа човек на пътя... Какво да го слушаш или четеш...

    Коментиран от #45

  • 26 тарикат

    166 25 Отговор
    Ама по времето на бай Тошо си живяхте добре . Сега се правите на бунтари . Подкрепихте тия дето разпиляха България . И вие участвахте в кражбите .
  • 27 Корги

    27 112 Отговор

    До коментар #4 от "Пучо Капучо":

    Само той. Кажи за още някой. Целият цивилизован свят е против Путин.

    Коментиран от #31, #88

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 аре у лево

    159 23 Отговор
    Тоя върл седесар дето разпиляха държавата ли ще ми е критерий за международното положение ? Да ходи при Пасито да палят Трабанта и да ходят в Украйна.
  • 30 рамбо

    133 23 Отговор
    Абе дедо Кирчо какво си се загрижил за края на цивилизацията ни бе? Я си гледай пенсията и благодари на партиийното си минало и връзките за това ,че не влезе в затвора, когато прегази човек с колата... Голям седесар стана на дърти години, ама отвътре си червен
  • 31 цивилизован

    136 19 Отговор

    До коментар #27 от "Корги":

    Прошляк , кой е цивилизования свят ? Като гледам завършилите харвард все неграмотни . Китай цивилизация на 4 000 години . Индия също . Арабите са създали медицината и математиката . През това време европейците са живяли по дърветата.

    Коментиран от #37, #48

  • 32 ПО ДОБРЕ

    106 17 Отговор
    ДЕБЕЛИЯ ЩУРЕЦ ДА НЕ СЕ НАПЪВА В ПОЛИТИЧЕСКО ЦВЪРЧЕНЕ !
  • 33 Мим

    93 18 Отговор
    Ти като си рокаджия,това правилите преценител и оценител ,кое е добро и кое зло.Путин е много по ерудиран от тебе.Така че не си ти тоя който ще го оценя..
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Кико

    15 42 Отговор

    До коментар #31 от "цивилизован":

    Цивилизация преди 2-3000 години не е същата цивилизация като сега. Ако сега започнеш да сравняваш да речем Дюселдорф с Мумбай не смятам че Мумбай води

    Коментиран от #47, #65

  • 38 Гледай си музиката и не

    83 9 Отговор
    Разсъждава по теми които са ти непонятни
    И ти осребри участието в сдс
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Аз не съм комунист

    76 7 Отговор
    това ист, онова ист и никога няма да бъда и политиката се напълни с никакъвци, които за нищо не стават!
  • 41 Не може

    44 3 Отговор

    До коментар #12 от "НЯКОЙ":

    да просвети, защото винаги е била на задни лапи.По-злее и от шута на краля
  • 42 Летописец

    106 7 Отговор
    Този на десети ноември стана депутат . За мисия си беше избрал да няма ограничения за музика в медиите . Да отпадне задължителният процент бг музика . Когато продукцията на краварите удави медиите ни и бг музиката бе смачкана , Кирчо Маречков се извъртя на обратно . Но злото бе сторено .
  • 43 !!!?

    14 73 Отговор
    Кирил ВРЕМЕТО Е НАШЕ, а това на Путин изтече още през 1945 година !!!?
  • 44 оценка

    86 7 Отговор
    Твърде многото щурци не са добре за реколтата от пшеница и слънчоглед.
  • 45 Претрепа

    56 1 Отговор

    До коментар #25 от "Тоя":

    и се измъкна още по времето на диктатурата, срещу която протестираше
  • 46 Чики-Рики

    73 6 Отговор
    Маричков ,не го мисли това!Мисли си ,как не влезе в затвора,след като уби човек на улицата,и такива неща!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пучо Капучо

    45 1 Отговор

    До коментар #31 от "цивилизован":

    А доматите, картофите, зелето и т.н от Южна и центр. Америка...кво ли са яли тогава в тоя "цивилизован" европейски свят? :))
  • 49 Име

    65 4 Отговор
    Човешката сивиливизация едва ли ще сръши с Путин или само с един човек по вероятно е да бъде заличена от катаклизъм но западната джендъризация виж може защото просто Запада е заложил на куц кон който няма кка да бие.
  • 50 Пеуник

    79 5 Отговор
    С какво право един убиец на пътя, който отърва затвора и с какви очи излиза да съди други и да ръси мозък?!

    Коментиран от #134

  • 51 Артилерист

    73 3 Отговор
    Тоя е от утеклото се в историята сдс, които се накрадоха от останките на соца. Даже и дипломат го бяха произвели.
  • 52 го шо

    47 5 Отговор
    ти за ввп не се грижи! а "вашата" цивилизация е пътник, това дори не е въпрос.
  • 53 оня

    55 5 Отговор
    ТоА дРишльо и той ли стана политик?
  • 54 Ххх

    81 10 Отговор
    Западът е не по-малко виновен !!!!!! НАТО предизвика агресията
  • 55 Като политик

    69 8 Отговор
    го видяхме г-н Маричков че не става,като певец не искам да го коментирам.Така че какво ще каже господина,няма никакво значение!
  • 56 г-н Маричков, пак ще гласуваме за по

    49 1 Отговор
    малкото Зло, хиляди са такива като теб!! Ала си прави Реклама, това и остана!? Спорен е въпроса колко има основание, гледа си само от "нейната Камбанария" и Руснаците(обикновените) нея възприемат за Светица и вода ненапита!!
  • 57 дея

    74 11 Отговор
    Русия така или иначе ще спечели, за нея това е война за оцеляване (Отечествена война), а Русия такива войни не губи! Въпросът е защо винаги вървим с губещите?!

    Коментиран от #97

  • 58 А ти на диктаторчето Бай дън

    52 7 Отговор

    До коментар #5 от "а ти на кой си роб":

    И регионалния му офис на Козяк. И с какво си по велик
  • 59 Циник

    74 6 Отговор
    Абе Кире, велик музикант беше ама никакъв политически и социален теоретик не става от теб. Само се жалваш от комунистите, а къде са ти пост-комунистическите хитове? Всичко, което си постигнал, е благодарение на системата, по която ежедневно плюеш. Хайде радвай се на старините си и не сe изхождaй върху и без това вече поизцапания ти имидж.

    Коментиран от #71

  • 60 Путин се гаври по особено

    53 7 Отговор
    жесток начин с народа си и го ползва за пушечно месо.
    Западната корпорация е само една идея по префинена в жестокостта. Мениджърите на английския хотела, в който работя лъжат, унижават крадат и осакатяват с непосилни норми. И кокато си отвориш устата, те притискат и заплашват с още по-непосилни норми. Не ми разправяйте, ако обичате за европейската цивилизация и нейните ценности, същата корупция, лъжа и мачкане на бедния човек. За богатите - привилегии и адвокати, за селската и градска низина - отвратителна експлоатация и никаква защита.
  • 61 Болярче

    70 6 Отговор
    Тоя се записа в СДС за да ползва благините.Уреди и сина си за посланик във Ватикана.Сега тръгнал света да оправя.Печалбар.

    Коментиран от #68

  • 62 Кирчо Маричков

    64 7 Отговор
    Си оплете кошницата - каквото можа окраде като демократичен депутати, направи некадърния си син дипломат... А че откакто разтуриха творческите колективи не е изпял една читава песен няма значение

    Коментиран от #69

  • 63 В.Г.З.

    48 7 Отговор
    Дядката да беше си прибрал малко шкембето, поне за снимката.
  • 64 Здрав да си Кириле

    13 70 Отговор
    Прекрасно интервю с велик български музикант,оставил трайна и незабравима следа в българската музика.Жалко,че и върху него се нахвърлят пропуските тролове.Някой от тях да може поне малко да се приближи до неговата слава.?
  • 65 Циник

    52 2 Отговор

    До коментар #37 от "Кико":

    Ами зависи какво сравняваш. Аз съм бил в Мумбай и в няколко други големи азиатски града. В сравнение с тях европейските градове, с много малко изключения, са като селски махали. Да, богати и лъскави, но все пак махали. Един квартал на Мумбай сигурно има по-голяма икономика от цяла България. За Шанхай, Токио и т.н. да не говорим; там е друг свят.

    Коментиран от #70, #106

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ОТГОВОР

    7 8 Отговор

    До коментар #66 от "въпрос":

    Защото е от Възраждане!
  • 68 Констатирал

    2 24 Отговор

    До коментар #61 от "Болярче":

    Значи носи нещо на раменете си, за разлика от тебе.
  • 69 Баууууу

    7 28 Отговор

    До коментар #62 от "Кирчо Маричков":

    Ами пей ти вместо него бре....................да чуем какво ще изпееш?!?

    Коментиран от #74

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Констатирал

    4 24 Отговор

    До коментар #59 от "Циник":

    Е ,не може да е като Джужака ..........................хи хи хи хихихихи хи хи хи....

    Коментиран от #114

  • 72 Летописец

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мутата":

    Като твоя ли??
  • 73 Мнение

    18 20 Отговор
    Всички разбрахме какъв престъпник е Путин,та чак и глухия цар! Други пък Байдън наричат престъпник! Като се замисли човек,двамата колкото и да са различни, толкова и си приличат!
  • 74 Циник

    51 2 Отговор

    До коментар #69 от "Баууууу":

    Аз нямам проблем с пеенето на Кирил. Имам проблем с говоренето му.Ц
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Цивилизационен проблем

    49 4 Отговор
    Ако цивилизация се отъждествява с този на снимката, по-добре да я няма!
  • 77 Иванчо

    49 2 Отговор
    До кога всякакви боклуци ще ръсят акъл?!
  • 78 мдааа

    46 1 Отговор
    Ами Кире ако менторите ти НЕ се събудят и не изтрезнеят със сигурност така ще стане... това е човек реалист, добронамерен и с ТОПКИ... много време търпя, но всичко има граници!!!
  • 79 Локо Сф1956

    63 6 Отговор
    Кирчо, преди години руската мечка ни освобождава на два пъти. От турците и от Фашистка Германия. При втория път, България беше съюзник на Германия. Защо и при двата пъти не дойдоха "американските солдати, както и някои от западните страни, особено през Втората световно война. Кога се откри "Западния втори фронт"--през 1944 г. , когато на всички беше ясно , че Русия сама ще влезе в Берлин. Защо беше това дълго чакане. А сега, ва въпроса. Защо Бъгария се вдигна за си вземе Източна Румелия. Ами то и Русия си взима своите области за да си заздрави границите срещу новите и бъдещи членки на НАТО. Политика . Не е като да пееш на концерти и морето до колене....
  • 80 Еееех Кире кирее

    65 3 Отговор
    Еееех ако на запад имаше поне един способен и умен политик с Toпки, както Путин, то светът щеше да е рай, щеше да има мир и разбирателство между народите за много години напред!!!
    А то брате на запад само ckлерози, жeHдъpи които ... обръгнати от вроден страх и безсилие стават злобни и агресивни!!!!
    В Европа и света има дефицит на качествени управляващи. Една „велика“ държава като САЩ се управлява от демент. Канада от потомствен министър председател дето ходи по гей партита. Франция от лице което в медицината би определено като геронтофил. Във Великобритания беше един клоун, който дори не може да си среши косата. Европа от асистент лекар гинеколог. Германия от наследник на офицер от СС. Финландия от мома с неизживяно детство която за неините 36 години ще взима съдбовни решения за Финландия? И с всичкото това искате да се съобразява човек като Путин или съвременен Китай?
  • 81 123456

    53 2 Отговор
    Кире, Кире , как хубаво само плащаха едно време по площадите ... демократичните Щати , за мозъчни промивки ...

    Коментиран от #133

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Много са типовете като този

    53 3 Отговор
    Срамувам се че съм българин, като чета глупостите на този тип,(дори не бих го нарекъл човек),и ме свива под лъжичката от ярост и погнуса! То бива лицемер и нагаждащ,но този ми идва в повече!

    Коментиран от #109

  • 84 Мунчо

    52 2 Отговор
    Лекенцееееееееее
    Аз не съм комунист и никога няма да бъда....
    Ама май излезе друго на документи.
  • 85 Питащ

    54 1 Отговор
    Това същият човек ли е , който твърдеше, че "Щурците" са били забранявани и арестувани по времето на Т.Живков? И че българите не са слушали никаква западна музика, също забранявана?
    С една дума :лъжец.И само такъв може да бъде публикуван в днешно време. Времето , в което диверсанти пробиват най-големия газопреносен канал , за да осигурят кинти за господарите им. Ужас!
  • 86 Рамбир Калуджа

    42 4 Отговор
    От коя дупка изпълзя тоя мустакат червей?
  • 87 ПИЧА-ГА

    61 2 Отговор
    Въпросът може да се зададе и по следния начин:
    Дали края на американската арогантна агресия и безкрайна лакомия няма да съвпадне с края на нашата цивилизация?
    Задайте си въпросът кой е захапал целия свят, като бясно куче кокал, и за нищо на света не иска да го пусне?
    Кой не разрешава многополюсния модел, в който няма световен жандарм, няма господстващ долар, няма демократизация на суровини (разбирай грабеж), а има равнопоставени партньори?
    И какъв е изборът на слабите - да бъдат суровинен придатък на САЩ, ЮК и ЕС, или да се съпротивляват?
  • 88 Да бе

    46 1 Отговор

    До коментар #27 от "Корги":

    Приятелю ти само ЕС и САЩ ли считаш за цивилизован. Значи според теб цивилизации, които съществуват стократно повече време не са цивилизовани. Това означава, че ти самият не си цивилизован и имаш ограничено мислене, формирано от определен тип пропаганда. Разшири малко кръгозора си. Всяка цивилизация си има свои правила, но това не означава, друга не трябва да не уважава нейните и да се опитва да и налага своите.
  • 89 Боже прибери си вересиите

    40 4 Отговор
    Боже какъв глупак е този! Такива като него говорят единствено в черно и бяло! За тях цветове не съществуват,и те представете си и този несимпатичен човек на снимката, говорят за цивилизация?!
  • 90 И този

    24 0 Отговор
    Ли беее
  • 91 Яков циган

    3 42 Отговор
    ПУТИН Е БЯСНО КУЧЕ ОПАСНО ЗА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗЛОЖЕНО
  • 92 Загрижен

    37 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гай Турий":

    И не само. И той е от пътните джигити. Да не забравяме, че и този уби човек на пътя. Разбира се, нищо не му направиха. А трябваше още да гние по пандизите!!!
  • 93 Щурците? Не, благодаря!

    40 0 Отговор
    Добре де,аз като чета небивалиците на този тип уж за Путин,а припознавам в тях Байдън! Явно това цели волно или неволно! 😁
  • 94 Павел пенев

    46 1 Отговор
    Краят на нашата цивилизация дойде с демократите простаци- културтрегери като този.
  • 95 Абе

    48 1 Отговор
    Няма такива други безскрупулници , нахалници и фурнаджийски лопати , като бившите соц артисти. Тия взимаха по 20 хл на концерт и си живееха като царе , а сега реват за пенсии и плюят по соца. Сега лижат задниците на западната пропаганда и се правят на големи демократи. Само че не виждат , такова нещо като демокрация не съществува. Сега това им е изгодно и те го правят.

    Коментиран от #153

  • 96 неееееееее

    19 7 Отговор

    До коментар #12 от "НЯКОЙ":

    ГОЛЯМОТО ЗЛО СТЕ ВИЕ И ТАКИАВА КАТО ТЕБЕ, господине, обратното на някой!!
  • 97 човек ли си

    6 42 Отговор

    До коментар #57 от "дея":

    Е ,от това по-глупаво не може да се измисли.!Нападат чужда държава,убиват всичко наред,плячкосват правят незаконен референдум и това е -"отечествена война"?Що за човек може да напише такова нещо?

    Коментиран от #101, #139, #152, #161

  • 98 ФАКТИ

    4 22 Отговор
    Атила, Чингиз хан, Тамерлан, Сталин, Путин...

    Коментиран от #102, #118

  • 99 фтгъхуйико

    35 1 Отговор
    Кирчоооо, Кирчо... И при комунизЪмЪ беше говедо, и сега си същото про3то животно... И саму дъ питъм- какво стана след като УБИ човек на пътя, лежа ли у пандиза? И как спиш вечер, УБИЕЦО?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Поредния ид.иот

    17 3 Отговор

    До коментар #97 от "човек ли си":

    Тоя е пропит от комунизъм.
  • 102 ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ

    4 6 Отговор

    До коментар #98 от "ФАКТИ":

    СИТЕ...!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Коментар

    35 3 Отговор
    Хахаха
    Музиканти говорят за политика,
    От 6- тия съпруг на на г-жа дрегавия глас без никакви певчески данни /само сравнете каква е разликата когато пее Димаш песента "Любов похожая на сон" и как я пее тя/,никой не се интересува в Русия.
    Траверса Галкин/последния съприг на Алла/ се изживява в Израел като скеч артист.
    А относно това каква ще е бъдещата и съдба решава не Путин ,а руския народ.
    Едва ли някога тя ще пее вече пред публика в Русия.
    Една подобна група се се опита да изнесе концерт и след като беше освиркана и замеряна с предмети изчезна в небитието.
    Алла се появи с ролс ройс в Москва и никой не и обърна внимание,освен 5-тата /вече изтъняла до микрони /колона.Така че мението на музикантите е по добре да си го държат за тях.
    А какво би казал неизвестния маричков за достатъчно известния Роджър Уотърс?
    Попитайте го ,да видите как ще се измъкне като пр..я от гащите!
  • 105 Кирил Маричков

    4 28 Отговор
    Е легенда.

    Коментиран от #185

  • 106 ртъуио

    28 1 Отговор

    До коментар #65 от "Циник":

    Какъв Шанхай, какво Токио- маймуните от софия като отидат в Истанбул им провисват ченетата и с месеци ходят с оцъклени очи от видените красоти, ти ги пращаш някъде където ще се самоубият от мъка като осъзнаят в какво гето живуркат...
  • 107 Студопор

    41 1 Отговор
    Не съм чул Путин да прави изказвания за музика. Предлагам всеки да се придържа към своята сфера на действие.
  • 108 аман от Кировци

    28 5 Отговор
    Кире, и теб вече те видяхме в политиката, същият като другото Кире. Я по-добре си дрънкай на китарата, където безспорно си петият битълс.
  • 109 Черта

    32 3 Отговор

    До коментар #83 от "Много са типовете като този":

    Ма "Кирчо" не е българин по майчина линия - семит е. То и затова рони сълзи са семитката, Пугачката. Разбира се,че не е десен по възгледи - Ватиканът изгони сина му точно зощото е гей,ама то това на тия си им е расово-етническа черта.
  • 110 нормален

    46 2 Отговор
    Какъв край на путин бе джендъри защо нямаше пряко предаване от мястото на референдумите или ви е страх че ще се види един демократичен процес при невиждана за европа активност хората знаят какво искат и го искат от сърце и душа а нашите политици искат това което им заповядат американците

    Коментиран от #140

  • 111 Точен

    24 3 Отговор
    Кирил Маричков не е българин, на евреин не вярвам.
  • 112 Цигулар

    21 1 Отговор
    Какво стана с "Щурците"?Кирето се хвана с други,пеят им песните и печелят пари.
  • 113 Ех Кириле,ех Маричков!

    28 3 Отговор
    Ти си прекрасен музикант,но не и политик...!На времето като беше народен депутат от СДС и какво направи ...?!Едно голямо-НИЩО...!Не те чухме нито веднъж да се изкажеш от трибуната ...!Така,че всяка жаба да си знае гьола...!Прави това,от което разбираш и ,с което пълниш залите-музиката...!А не се напиняй с изяви в неблагодарната политика...
  • 114 Циник

    15 4 Отговор

    До коментар #71 от "Констатирал":

    Кой точно Джуджак, че много станаха? И Путин и Зеленски са дребосъци.
  • 115 Гост

    30 6 Отговор
    Кире, добри музиканти бяхте с Щурците, харесвам музиката ти, която стана достояние на всички нас не без подкрепата на БКП, благодарение на същата партия изнасяхте концерти в страните от източния блок, в СССР имахте турнета няколко пъти, дори мисля, че и в капитаристически страни сте гастрорирали! След 90-та година бързо "забрави" това и стана пръв "демократ", охулващ с песните си комунистите! Дори и човек уби в ПТП, но явно сериозните ти връзки с демократи с "ценности" те спасиха от заслужен престой в затвора! Ами знам че не ти пука, но не те уважавам, като човек!
  • 116 Брат Румен Ралчев

    5 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 117 Едвин Сугарев

    14 1 Отговор
    Който не скача е червен...
  • 118 Тъй , тъй !

    11 1 Отговор

    До коментар #98 от "ФАКТИ":

    Отдето са минали трева не е поникнала.
  • 119 Плевенски

    20 2 Отговор
    Този нямаше ли присъда за изнасилване ? Но ,щом се е случило при социализма, не е било престъпление, борба за демокрация!

    Коментиран от #121

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 123

    30 3 Отговор

    До коментар #119 от "Плевенски":

    За изнасилване не знам, но през 90-те уби жена и дете на тротоар в София, защото караше пиян. Делото обаче се потули и му се размина. А сега вече дава акъли по медиите. За през соца е сътрудничил на ДС, по признание на покойния Гошо Минчев, и не е закачан от тогавашната власт..
  • 122 Един от многото

    40 3 Отговор
    Какво ще каже Маричков за санкциите на Задокеанския бандит срещу спортисти, дейци на културата (какъвто М. не е), бизнесмени с откраднати от бандита имущества. Какво ще каже за селските номера на бандита за неиздаване на визи на официални делегации и пр.

    Какво ще каже Маричков за Виетнамската война, когато си живееше в Източен Берлин като цар? И не пророни нито дума... Ами за следващите десетки войни на бандита?

    Явно хората без съвест нямат угризения, нито достойнство!
  • 123 Маричков

    16 1 Отговор
    още ли скаче?
  • 124 не си научил урока, Кире

    25 2 Отговор
    На връщане от участие в Асеновград през 1999 г. Кирил Маричков прави тежка катастрофа, в която загива една жена.
    "Тази моя спонтанност, това, че казвам всичко на всички в очите, е голям мой недостатък, явно. Господ ми даде жесток урок. Мислиш че си безгрешен? Не си", изповяда се музикантът.
  • 125 Не бе, Маричков

    29 1 Отговор
    Цитираш (горе долу) един от основателите на САЩ с това "Защото това е голямата дилема – свобода или сигурност.
    За съжаление повечето хора са склонни да заменят свободата със сигурността, но не знаят, че лишавайки се от свобода, те се лишават и от сигурност.".
    Само че г-не, за 75% от българите, които се чудят как да покрият ежедневните си разходи, тоест - чудят се как да оцелеят. твоите максими звучат малко по-другояче. Става въпрос за оцеляване. А Свобода имаме колкото по времето на соц-а. Че даже и по-малко. Путин не ни интересува. Интересуват ни нашите управници, които хем ни заробват, хем ни убиват. Да ти напомня едни други думи - от Декларацията за независимост на САЩ, където се казва, че когато управниците не се грижат за щастието на народа, то право и дълг на народа е да ги свали. А Путин - да си го свалят твоите приятели в Москва. Ако не са твоя измишльотина.
  • 126 Гюро

    27 1 Отговор
    И ти се продаде,толкова ли си огладнял,че на дърти години си плюеш на съвестта!?
  • 127 Кочо

    27 2 Отговор
    А бе, дръ..як, мисли си за твоя край, не за тази на Путин! Че не ми са видиш безсмъртен!
  • 128 ъхъ

    12 1 Отговор
    "Стадото на слепите пастири" К. М.
    Даа и от стадото можели да говорят!
  • 129 Борис Годунов

    29 4 Отговор
    Ти си с промит мозък,Кириле.Коментираш неща,които не разбираш.Не е срамно да си некомпетентен.Но има книжки.Преди да дрънкаш глупости отвори,прочети.
  • 130 Азиим

    28 4 Отговор
    Какво леке...нце е Маричков! Навремето се ползваше максимално от облагите, които му предоставяше социалистическата държава, сега се пише демократ и говори, каквото му наредят днешните господари...

    Коментиран от #132, #150

  • 131 Един

    15 1 Отговор
    Какво може да накара някой да се откаже от всичко българско заради пробита кауза? Само едно лисата на някои способности.
  • 132 Един

    2 11 Отговор

    До коментар #130 от "Азиим":

    Когато човек е способен, той винаги е добре и не му е нужна помощ от никъде.
  • 133 Да де,именно...!

    25 1 Отговор

    До коментар #81 от "123456":

    Тогава Кирето -Маричковото,вземаше луди-недекларирани пари...!Но стой,почакай да видиш,как и той ще ревне,че вземал много ниска и ,,унижаваща" пенсия...!
  • 134 Със същите

    12 0 Отговор

    До коментар #50 от "Пеуник":

    очи , с които прибра орден "Стара планина" за "принос и заслуги" в музикалната култура, които постигна заедно с колегите си от групата - Пеци, Валди и Жоро Марков

    Коментиран от #180

  • 135 Анонимен

    3 16 Отговор
    Като чета коментарите и имам чувството че един човек е коментирал 143 пъти подред!!
  • 136 Този човечец

    24 4 Отговор
    първо беше в групата на ЦК на ДКМС "Щурците", после се издигна до неин "ръководител", стана демократ и като такъв уби човек с колата си след употреба на алкохол и неспазване на предимство, но като на демократ нищо не последва. Сега е мобилизиран да дава акъл по неща, от които не разбира. Как беше, Кирчо - "Победихме с малко, но завинаги...",а? И каква стана тя?
  • 137 Баба с дръжка

    4 17 Отговор
    Много реват комунетата тука, ама това е само началото.
  • 138 Ха,ха,ха

    25 4 Отговор
    Ти ли си тази цивизация? Бягай при западните ти идоли ,старче!
  • 139 Роко

    1 15 Отговор

    До коментар #97 от "човек ли си":

    Ами това са изроди които след края на войната ще се скрият в миша дупка но трябва да бъдат изловени защото са опасни и разпръскват червената зловонните чума
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 незнайко

    18 1 Отговор
    От Маречков не съм очаквал да се обърне срещу Русия ! Явно всички стари "номенклатури" си смениха възгледите ! Може би Ковид ваксините са "виновни" !!!
  • 143 Бай Иван

    13 1 Отговор
    Тоз защо не си гледа музиката,а се занимава с нещо,което не му е ясно. Кубе,мустак, който се чуди как да блести.
  • 144 Мнение

    17 1 Отговор
    Ми тогава си отдръпнете по далече вашата цивилизация ,от границите на Русия , и може Русия да не предприеме вашето унищожаване . Просто е .
  • 145 локомотива

    16 0 Отговор
    кирчо кажи как уби човек и се оттърва,колко и на кого плати господин музиканте.
  • 146 ЯЗЪК МУ ЗА ГОДИНИТЕ

    15 3 Отговор
    И ТОЯ БОКЛУК БИЛ ПРЕДАТЕЛ ! ЗА МЕН Е УМРЯЛ !
  • 147 КИРООО , И ТИ СИ КАТО КИРО ПРОСТОТО

    17 3 Отговор
    ТОВА С РУСИЯ Е САМО НАЧАЛОТО БЕ ТЪП КИТАРИСТЕ - ПРЕДАТЕЛ ГАДЕН ! ПОДЛОГООООО !
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Украинка

    17 0 Отговор
    Май и този мръднал и то не малко.. Нещо не разбирам, как може да коментира Ала бабичка изкуфелица.
  • 150 Украинка

    15 1 Отговор

    До коментар #130 от "Азиим":

    Като Пугачовица същият
  • 151 Този е живял в комунизма промили са му

    9 1 Отговор
    Мозака защо му давате трибуна

    Коментиран от #164

  • 152 Украинка

    23 1 Отговор

    До коментар #97 от "човек ли си":

    А това е много умно, да избиват 8г деца и мирни жители на Донбас и хората молят Путин да ги спаси от Киев ската хунтА. А и много умно Байдьн да се меша в Украйна, каква работа има там.
  • 153 Украинка

    0 6 Отговор

    До коментар #95 от "Абе":

    Браво, браво точно в целта, това е истина.
  • 154 ех години

    14 0 Отговор
    кога пеех партизански песни на Ален мак...
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Шалом

    19 1 Отговор
    Кире в доларе или шекели ти плащат от козяк.

    Коментиран от #165

  • 157 Киро Щуреца

    22 2 Отговор
    Вече не е щурец, а изкукуригал щyрак! Просто Киро!
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Роси

    15 1 Отговор
    Алла да си гледа поредния млад мъж, който би могъл да й бъде син и да пие по-малко.

    Тя е певица, но НИЩО ДРУГО като мислител, интелектуалец или общественик!
  • 160 МНЕНИЕ

    11 0 Отговор
    Щом и ти започна да се занимаваш с политикаааа,.. втасахме я
  • 161 Много гневна

    0 14 Отговор

    До коментар #97 от "човек ли си":

    Умен и справедлив човек, а не кон с капаци.
  • 162 ШекиспирТ

    4 0 Отговор
    Алчността уби цивилизацията И то не Путин ,а
    Китай ще спечели опиумната война и ще унищожи цивилизация опиум демократикус за народите
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Хайде пак -

    16 0 Отговор

    До коментар #151 от "Този е живял в комунизма промили са му":

    ама за по-сигурно се обърни към правописния речник... Впрочем - ето още изявени антикомунисти, които по време на "комунизма" пееха "Нашата партия", охранваха се със заплатите на родители на служба на БКП, ставаха членове на БКП като поредния "комсомолски набор" - креватния генерал Димчо Гяуров, Сашко Йорданов -закръглен отвсякъде, не по-малко обемния преподавател по научен комунизъм, днес - отявлен антикомунист Огито Минчев, израсналият по чужди посолства "професор" Евгени Дайнов, неотказалия се от членството си в БКП, за да избяга от отговорността на пагона Б.Борисов, отгледаната от ДКМС Б.Бунджулова... списъкът е твърде дълъг... че да стигнем и до днешните полуграмотници, които смятат, че имат мозък, въпреки че не знаят как се пише тази думичка...
  • 165 БАЦЕ!

    12 0 Отговор

    До коментар #156 от "Шалом":

    Що е Киро-все е пунта-Мара...!
  • 166 И тоя стар продажник

    15 0 Отговор
    И тоя стар продажник ще ръси мозък напред назад и ще коментира неща, които не разбира....... не вижда, че вече и за музикант не става...много боклуци в тази държава бре..много
  • 167 тука има --тука нема

    3 0 Отговор
    Може и да е така, както го тълкува г-н Маричков и съжалявам, че разликата от 8 години във възрастта може да бъде повод за противоречие в тезата, но в никакъв случай не свързвам края на Путин с края на цивилизацията. Има много други, които са се упражнявали по тази тема още преди векове, но никой не е успял! И това е уникалното на човешката цивилизация, че всичко може да се обърне за миг и няма обяснение кое го е причинило. После всички се опитват да анализират вече случилото се, но постфактум. Не знам за добро или за зло, но това е факт, многократно доказван в човешката история.
  • 168 Ристо Мотористо

    10 0 Отговор
    Наслушах се как Путин бил смъртно болен и как до седмица щял да бъде сменен. Ама фактите какво казват?!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Бай той Толстой

    8 0 Отговор
    Разкажи ни за Ватикана,Кириле.
  • 172 Аз съм бе

    8 0 Отговор
    Може Кирето да ни разкаже за човека,който уби с колата си също.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Музикант

    12 1 Отговор
    Чуждопоклонникът Кирил Маричков е един от най-подлите хора, които познавам. Добре платената му ОМРАЗА към Русия и оттам - към нейната рожба България, и омразата му към славянството го родеят с нищожества като Найо Тицин, Иво Инджев, Асен Генов, Калин Янакиев, Евгений Дайнов, Ивайло Дичев, Асен Агов, Елена Поптодорова, Соломон Паси и подобни. Не разбирам обаче как медиите могат да го рекламират след като той уби една жена преди двайсетина години, брутално нарушавайки правилата на движението по пътищата! И после го пуснаха на свобода, без дори да го съдят!
  • 175 Мая

    9 0 Отговор
    ВИГ ,,Щурците" , създаден от ДС аналог на ,,Бийтълс" , за да се намали западното влияние.... И нашия Кирчо Маричков той бил слушалка-дисидент- плюжек...
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Оня с магарето

    6 0 Отговор
    Страхът е голямо шубе, не кат да дрънкаш на китара
  • 178 Стига ва

    8 0 Отговор
    Тоз убиец що не е в панделата?
  • 179 Роко Скиавоне

    4 0 Отговор
    Бак Киро кажи как навремето се измъкна от панделата само с неква условна и 10 бона когато згази на пешеходната жената като ореди това беше изпил една бутилка концентрат?
  • 180 Пеуник

    3 0 Отговор

    До коментар #134 от "Със същите":

    Това ли прие съдът, че го оневини за причинена смърт?! Орден!?
  • 181 Кати

    3 0 Отговор
    Кат не си бил комунист защо тогава най-позорния факт от живота ти е бил "покрит" от същите тези комунисти
  • 182 БПФ

    4 0 Отговор
    Да бе, 80% от руснаците са възрастни и изолирани от света... Щото ти си младеж?
    Аре скрий се някъде вече, върви от Алла Пугачова.
  • 183 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Хубаво е ,че "Факти" публикува изявите на някой хора, за да ги разберем що за човеци са от спонтанните коментари. Аз само и до сега се питам : : Защо Кирчо бе партиен избраник в Парламента цял мандат и какви ги "върви" докато бе там – само скромното парично възнаграждение ли получаваше ? А сега сигурно взема и депутатска пенсия ?! Да е жив и здрав – има хубави песнички. Най-вероятно и на друго място "добре е пял" някога ..... !?
  • 184 Желаем ти да си Здрав

    1 0 Отговор
    Шалом ,Маричков ! Пей песни и не се занимавай с политика !
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Ти идиот ли си???????????

    1 1 Отговор
    Това за Путин е много точно. На косъм от ядрен апокалипсис сме.