Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 16:00 1 507 11

За да има външно управление, трябва да се кастрира народната воля за власт

  • външно управление-
  • народна воля-
  • власт-
  • кастриране

Колкото по-неприятна тайна има, толкова по-добре. Машините за гласуване също помагат, те дават възможност част от вота да се прехвърля в една или друга посока без никой да може да го провери, коментира в социалната мрежа журналистът Валери Найденов

За да има външно управление, трябва да се кастрира народната воля за власт - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За да има външно управление, трябва да се кастрира народната воля за власт. Това става чрез партийно-листовата избирателната система. Това, че две трети са се отказали да гласуват, е резултат от системата - умните хора избягват кастрационните секции. Гласуват заблудените. В същото време начело на партиите се слагат лидери с тайни зависимости, чрез които могат да бъдат управлявани.
Така коментира последните събития в политическия живот на страната журналистът Валери Найденов на личната си страница във Фейсбук. Той продължава още така:

Колкото по-неприятна тайна има, толкова по-добре. Машините за гласуване също помагат, те дават възможност част от вота да се прехвърля в една или друга посока без никой да може да го провери. Възникват партии-мюрета, които подмамват все още гласуващите наивници. Разбира се, никакви референдуми. За да се каптират гневните, създават се и патриотични партии, които люто се заканват да вкарат всички предатели в затвора. Разбира се, те никога дори не допускат мисълта за нормални избори, не може хората да си избират представителите. Народът е стадо, ние сме добрите овчари. Ако някой ще го пасе и стриже, това сме ние, патриотите. Не си спомням някога да са внасяли и нормален закон за референдумите. Значи и те са кастрати на народната воля. Така сюжетът е уплътнен по Станиславски. Имаме и нежни души, имаме и свирепи айдуци. Имаме и натовци, имаме и евроазиатци. Няма ги само интересите на България.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 платено жълтопаветниче

    8 2 Отговор
    вярваме ти бате точно така е!
  • 2 Адам Хилтън

    14 1 Отговор
    Или просто трябва да унищожиш хранителната независимост на държавата - това е направено отдавна, ако сте забелязали че няма почти нищо българско в магазините. Това обезсмисля "избирателната демокрация" тъй като даже да успеем по някакво чудо, да качим неудобна за чуждата власт партия - те просто ще ни спрат храната и ще ни принудят да върнем удобните за тях на власт.

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Урюрвкос

    6 1 Отговор
    няма страшно, 500 год бяхме под външно управление и това ще мине
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ех ....айде сега

    2 1 Отговор
    Валерка и ти не си читав. Дай да не генерализираме ! Бойчето няма зависимости....гарантирам.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ганьо Сан

    5 0 Отговор
    Абе народната воля я кастрирайте ама лгбт -тата няма да закачате че не е европейско.
  • 9 Еми че така е

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    Требе си революция, ама на никого не му се мре за светлото бъдеще. По-добре с ракийката( по възможност ЕТРОПОЛСКА) и туршийката да сваляме напрежението . Е ..требе си и малко чалга.
  • 10 Вирус

    0 0 Отговор
    Абсолютно правилно разводняват се гласовете с измислени партийки
  • 11 Вирус

    0 0 Отговор
    Много точен коментар 2 така си е като те превземат отвсякъде няма мърдане