Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 13:20 10 342 39

Томо Томов призовава чрез ФАКТИ: Не давайте пари по сметката на хижаря от Своге за един счупен прозорец

  • томо-
  • томов-
  • своге-
  • хижа-
  • резачка-
  • арести-
  • инцидент

В хижата не е имало никакъв вандализъм и това ще бъде доказано, казва бащата на едно децата, които са били там по време на инцидента

Томо Томов призовава чрез ФАКТИ: Не давайте пари по сметката на хижаря от Своге за един счупен прозорец - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трима души са арестувани заради инцидента с управителя на хижа близо до Своге. От ОД МВР София съобщиха, че са установени всички участници в инцидента. Някои от тях са викани и на разпити. По случая е образувано и досъдебно производство. Разследването продължава.
Хората, стопанисващи хижата, твърдят, че са нападнати и бити от група мъже от Ботевград. В интервю за БНР един от потърпевшите - д-р Даниел Младенов, разказа: "В неделя (б.р.- 2 октомври) около 15.30 часа получих обаждане от баща ми, че има навлизане в нашия частен имот от около 20 човека, които желаят да си правят частно парти, внасяйки големи количества алкохол в деня на изборния ден, имайки предвид, че това е забранено в такъв момент. Хижата е абсолютно частна. Нашата земя е около 3,3 декара, като в последните две години, откакто сме я придобили, правим подобрителни дейности и ремонтираме. Единствено сме правили изключение за допускане на туристи по пътя Ком – Емине. Тези хора ни пребиха, изпотрошиха прозорци и ограбиха движимо имущество на стойност между 3000 и 5000 лева и нанесоха щети за почти толкова."
Това е едната гледна точка, а при огледа на МВР щети по хижата не са установени. Томо Томов, който е баща на едно от децата, което е било там по време на инцидента и след това е давало показания, разказа пред ФАКТИ тяхната гледна точка на това, което се е случило.


- Г-н Томов, вие сте родител на едно от момчетата, което е давало показания пред МВР след инцидента. Какво се е случило и какво ви обясниха на вас децата?
- Подчертавам, че не съм бил пряк свидетел, но хронологията след това се потвърждава и от МВР. Децата са офроуд група, която редовно излиза с атевета и джипове в планината. След като правят някъде обиколка, сядат да си направят барбекю. Във въпросния ден това се случва на хижа „Лескова“. Седнали са да обядват. Говорили са с хижаря, той им е направил кафе. Всичко е било мирно и тихо. В един момент се появява синът на хижаря, който държи в ръцете си запалена резачка за дърва. Казва на групата, че са влезли в неговия имот и ще ги убива. Децата са на хижа! Дали е собствена, или частна – те са на хижа. Хижата трябва да е достъпна за всеки един турист в планината.

- Когато говорим да децата – на каква възраст са?
- Между 20 и 40 години. Аз им казвам деца, но те са си мъже. Приятели са от години. Събират се. Контактуват си и са запалени по офроуда и планината.

- Синът на хижаря на каква възраст е?
- Между 30 и 40 години.

- И от какво е продиктуван инцидентът?
- Всичко идва от това, че синът на хижаря е бил видимо неадекватен. На какво се дължи това… Трябва да кажат компетентните органи. Появява се при тях с запалена резачка за дърва, но едно от момчетата успява да му я отнеме. Около хижата няма сигнал на мобилните телефони, няма интернет. Така че е трудно да се позвъни на спешния номер.

- Имало е реална възможност и предпоставка за сериозен инцидент…
- Със сигурност е така. Запалената резачка е нещо опасно. Човекът, който излезе пред столична болница и твърдеше, че е пребит, поне трябваше да има белези по себе си. Не се видяха наранявания. Но сметката, която той е отворил, за да оправя „щетите“, набъбва.

- Полицията в Своге какво е констатирала като щети?
- Един счупен прозорец. А и не се знае кога е счупен този прозорец. Това е констатацията на РПУ Своге. Иначе в медиите се написа, че хижата не е годна за обитаване. Това ме накара да се свържа с вас, за да дадем на хората обективна информация. За какво трябва да събираме пари - за болните деца в тази държава или да толерираме някого и да му даваме пари да си купува някакви вещества.

- Колко хора от групата, в която е бил и вашият син, са давали показания в МВР…
- Три от децата, включително и синът ми, бяха арестувани. Те са засечени по номерата на колите в село Лютаково. Те бяха открити и арестувани вечерта. Престояха 24 часа в ареста. Всички от групата са разпитани. И всички са пуснали жалба срещу този човек, за да бъде разследван случая и да излезе истината наяве. За мен е важно хората ни чуят и да спрат да превеждат пари по дарителската сметка. В сметката има вече над 3000 лева за … един счупен прозорец. В хижата не е имало никакъв вандализъм и това ще бъде доказано. А ние ще си потърсим от него съдебна отговорност за моралните щети, които са нанесени на хората от групата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛИТМУС

    99 7 Отговор
    Томо томов като петко петков

    Дечицата на колко годинки са

    Коментиран от #9

  • 2 Жимбукин

    21 5 Отговор
    Цапкам църни цошки
  • 3 много стойностни новини

    68 5 Отговор
    какви са тия селски драми?
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    91 25 Отговор
    И тоя като на про100киро баща му!
    Синчето му невинно...
    Я се скрий бе, не те ли е срам, че не си възпитал детето си?!

    Коментиран от #13, #14

  • 5 ДЕТЕНЦЕ НА 40

    80 4 Отговор
    Мама и тати ще ме хранят до като ме поемат децата, ама то коя ли ще се омъжи за мене?
  • 6 Да бе да

    109 8 Отговор
    Тези "деца" с АТВ-тата няма как да са читави!!!
    Но бащицата ги брани, какво да се прави.....
  • 7 гората

    40 3 Отговор
    На кой е?!...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мамино Детенце

    96 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЛИТМУС":

    Чичко, аз съм едно детенце на 45г и пия по 1 кило ракия!
  • 10 незнайко

    51 4 Отговор
    Така ще е ката няма казарма !!! Едно одеало и БОЙ до молене за прошка и всичко да е записано !!! Едно време даже нямаше как да го запишем !!! Сина на хижаря бил ли е разпитван и задържан или не ??? Има нещо гнило и то е ненавист между младежите !!!
  • 11 Психиатъра

    63 1 Отговор
    40 годишни калпазани не са знаели къде са най културно по децки са си палили огън и са съскали алкохол и лошия чичко на 40 години е искал да ги изгони.
  • 12 замислен

    84 3 Отговор
    Някой си е купил изоставена хижа, решава да я ремонтира НО пък за местните това е просто място за забавления. Появяват се с ясната цел за купон в изоставена сграда и някакъв чичко излиза и започва да ги гони? Този татко трябва да е на ясно, че ако бяхме в щатите, можеше таткото да извади пушката и да пуца на воля щом някой е навлязал в частния му имот! хич няма да му е приятно 10 човека да се самопоканят в личния му хол, да освинят всичко и накрая "ми то тука си беше кочина" и да се изнесат.

    Коментиран от #21, #22

  • 13 Ционист

    20 9 Отговор

    До коментар #4 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Колкото и да пишеш под всеки коментар колко банкянската мутра бил по интелегентен и образован , толкова повече мутрата потъва в отходния канал !
  • 14 мдаа

    43 12 Отговор

    До коментар #4 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    По приличат на вашите дечица от младежкото Герб, те са такива нагли. Справка, как биеха невинни на техен митинг.
  • 15 А бе

    64 1 Отговор
    Много нагъл тоя...
    Как ги лекуваме тия с АТВ-тата в наше село.
    С шипове по чеирите и поляните. Много се смеем после,като една гума не могат да
    сменят. А Киро с трактора им взима по 50 кинти да ги дърпа .
    Не идват вече мамините синчета. Жалко. Весело ни беше.
  • 16 Да, да

    75 1 Отговор
    Тези с моторите и атв-тата са толкова нагли и нахални, че половината села около София са вдигнали ръце от тях. Няма кметове, няма полиция! Такова чудо няма в Европа, на друго място не знам.

    Коментиран от #35

  • 17 Киро

    65 5 Отговор
    Кви деца бе,изроди!Кво се правите,че не знаете кви боклуци се отглеждат на територията с малки изключения.Не виждам причина хижаря да лъже.
  • 18 Некой си

    89 0 Отговор
    Понеже обикалям из района почти всеки уикенд, да ви кажа за "децата с АТВ-та и джипки".
    Държат се като башибозук. Рият поляните за удоволствие, след тях остава свинщина като от глигани, подминати от свинска чума.
    Карат през вилните зони с 80-100, а там има деца и възрастни хора.
    Ако им направиш забележка, заплашват с бой, опожаряване на вили и тровене на кучета по дворовете.
    Та, те така с децата!
  • 19 Нито

    10 27 Отговор
    лев ! Че и земята на около купил ! Държавен имот в ръцете на свои !
  • 20 Тома

    33 2 Отговор
    А най правилно беше да се използва резачката и след нея всичко щеше да е наред
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този

    48 2 Отговор
    Какъв го играе че дава публичност на гледната си точка явно е шуробажданак на някой от медията децата от 20 до 40 г хахаха смешник само вижте ква снимка са му изтипосали
  • 24 Жоро

    46 0 Отговор
    Ми така де, и аз съм детенце на мама и тати, нищо, че съм на 52 г.
  • 25 гост

    34 0 Отговор
    Само като каже деца от 20 до 40г. и го отпиши за достоверни показания. Има си полиция, те да си разследват. Не смятам, че хората са толкова глупави, за да налеят 3х.лв за нищо. И аз съм дарявал и подпомагал хора в нужда,но първо се проверява добре това, за което се събират.
  • 26 гост

    15 2 Отговор
    Имаше един виц навремето:
    Здравейте, заповядайте, седнете:
    Казвате се Иван Иванов, имате две деца, Иван и Иванка, и кандидатствате при нас за позицията на креативен директор, аха ............
  • 27 Който не се е сблъсквал с разглезени

    44 0 Отговор
    Деца, които не приемат израза затворено или не работим не знае за какви изроди става въпрос, ако са се държали възпитано и разбрано с хижаря нямаше да звъни на 112 със сигурност
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бивш левскар

    27 0 Отговор
    Казват им деца защото сигурно още ги издържат. Мамините дечица.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Томо Томов

    3 9 Отговор
    Страхливите хора са анонимни.Излезте с имената си , за да ви покажа истината или си останете в блатото.

    Коментиран от #38

  • 34 Кво да ги правиш - дечица...

    13 0 Отговор
    Томо, айде да не ми даваш акъл на кого да давам и на кого да не давам СОБСТВЕНИТЕ си пари!
    Когато събереш повече от мен - тогава ми давай!
    А отрочето ти - в затвора! За много години! Пък следващия път - на друго място, откъдето не се излиза!
  • 35 Сомалиец

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да, да":

    Ми то и в Африка няма!
  • 36 20 пили коча

    6 0 Отговор
    С АТевета и джипове. Какео е това, бе? Наказателна бригада?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Томо Томов":

    скривай се нагло създание
  • 39 деца с атвета

    3 0 Отговор
    не ми са достатъчно писаниците от едната страна за да съм пристрастен щото няма да е обективно но има една приказка крушата си има дръжка , а който чупи купи!!!