Last news in Fakti

11 Декември, 2022 16:01 3 880 84

На Борисов и Радев им се налага да играят заедно, иначе ПП ще затлачат цялата политическа система

  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • шарлатани-
  • кирил петков пп

Признанието на президента Радев, че Кирил и Асен са една шарлатания, която трябва да надживеем, и че лансирането им е било грешка, е събитие от изключително значение за политическата ни архитектура

На Борисов и Радев им се налага да играят заедно, иначе ПП ще затлачат цялата политическа система - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Признанието на президента Радев, че Кирил и Асен са една шарлатания, която трябва да надживеем, и че лансирането им е било грешка, е събитие от изключително значение за политическата ни архитектура. За съжаление телевизиите трансформираха този смъртоносен шамар за ПП в махленския въпрос: а Борисов и Радев заедно ли играят вече?! Честно казано, на Борисов и Радев им се налага (без да желаят това), да играят заедно ситуационно. Защото проваленият проект ПП заплашва да продължи безразсъдното си движение напълно неуправляемо, затлачвайки политическата ни система. ПП не са чували, че съществува архетип на компромиса при политическа загуба. Тоест, когато си втора политическа сила, трябва да свикнеш, че не контролираш парламента, а не да се опитваш да налагаш идеите си с уличен натиск.

ПП загубиха подкрепата на външния фактор, защото за САЩ стана неприемливо да се идентифицират с тяхната несъстоятелност. ПП доказаха, че не са стабилна сила, която може да подготви и да проведе трансформации в обществената и икономическата система, без това да взриви държавата. Затова оттук нататък те ще бъдат тласкани към клоунски задачи, определени малки поръчки, например скачане срещу Радев и улични масовки по някои казуси, разбъркване на лявото пространство чрез изземване на инициативата, затвърждаване на популистки профил.

Стилът на ПП, който представлява изключване на всички, които по тяхно усмотрение не са от „правилните хора“, е характерен за популистките формации. Острото заклеймяване на ГЕРБ и неспирните обидни квалификации са точно от този репертоар на див популизъм с крайни акценти. ПП също така си присвояват мнението на т.нар. „мълчаливо мнозинство“, говорят от името на народа, който не искал едно или друго.

Популизмът винаги е антисистемен. Популизмът включва и една претенция за изключителен морален периметър, тоест, че ПП са честните, некорумпираните и пр. Най-доброто оръжие срещу ПП е развенчаването на мита за моралното им представителство. Затова признанието на Радев за шарлатанията е много важно, тъй като през служебните му кабинети преминава осветяването на истината и разглобяването на едно патологично самозванство.

Популизмът е опасен, защото завлича и непопулистките партии да действат популистки. Една партия е силна, когато лидерът ѝ може да обясни на своя електорат необходимото решение. Една партия е слаба, когато решенията ѝ се диктуват от настроенията на електората. Тогава решенията са деинтелектуализирани, те не са експертни, те са резултат от емоции.

Изключително недалновидно и дребнаво е партиите да отхвърлят технократски кабинет на проф. Габровски, само защото е предложен с мандат на ГЕРБ. ГЕРБ са предоставили свобода за експертен състав, има възможност за обсъждане на конкретни политики. Обстоятелствата са възможно най-удобни за партиите, в които има разум. Въпреки това се очаква същите тези партии да не подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ, но евентуално биха подкрепили проф. Габровски или пък друг кандидат за премиер с третия мандат, ако той бъде връчен на формацията на Стефан Янев. Има ли здрава логика в подобно поведение? От Стефан Янев, който както виждаме не може да си намери дори един нормален пиар, нацията ще очаква да предложи удачен кандидат за премиер. Защо политиците ни стигнаха до това печално състояние на някаква детска неразбория? Защо отхвърлят едно интелигентно решение за излизане от политическия ступор с първия мандат, опирайки се на неизвестен вариант с третия мандат?!

Технологията за въвеждане на активен инфантилизъм, който без задръжки да прескача правилата в държавата, да чупи границите на разумността и да предприема бързи решения под външен натиск е най-новото в политическия конструкторски бранш. Цветните революции вече не са достатъчен инструмент.

Не е достатъчно да инсталираш удобна власт в една прицелна държава. Защото дори удобната власт има съображения за националния интерес. Затова най-новата практика е вдигане към върха на хора със специфични дефицити, които нямат усещане за национална отговорност. Наблюдаваме явлението в някои части на Европа и света. Това е форма на поставяне под контрол на иначе субектни държави през психическата несъстоятелност и недоразвитост на водачите. Такива лидери имат съзнание за величие, без необходимата зрялост на ума, което ги освобождава от саморегулация. Те са способни на всичко, задвижвани от редица лесно възпламеними инфантилни стимули, в чиято основа стои черно-белия свят, желанието за наслада и детската нужда от задължително отмъщение. Обществото е шокирано от прибързаните, резки и неприемливи решения на такива хора, но няма време за реакция, още повече, че технологията, както и предишните такива, върви задължително с безусловна подкрепа от базови медии, които дезорганизират умовете на електората.

На фона на всичко това, много искам да припомня на разумните партии в българската политика баснята „Старецът и синовете му“ от Лафонтен, която започва така: „Всяка сила е нищо, ако не е съюз“. Като всяка басня и тази има поучителен край, завършва с тъжната констатация: „Така загубили всичко накрая, нали не разбрали урока със снопа стрели“... Тоест, че разединението е губеща тактика.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    30 122 Отговор
    Само Борисов и Герб щени спасят разберето го вече бе

    Коментиран от #3

  • 2 да, да

    45 10 Отговор
    Оправдания.
  • 3 Асане,

    25 13 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Не ме интересува кой ще ви спасява.
  • 4 "От грешки на растежа

    32 5 Отговор
    към растеж на грешките"! Стар соцвиц и жалка истина.
  • 5 Украинка

    27 18 Отговор
    и нии чудим се, защо Петков послал нас в 5 звездочные отели?

    Коментиран от #33

  • 6 РусоФоб

    61 17 Отговор
    отивай си в масква ма подлого !!
  • 7 Ева Лореда 👸

    18 43 Отговор
    Кирил Петков Премиер ,Лена Борисова Президентка ,Радев гейша и на Кирчо и на Лена , вън олигофрена бойко ,и тъпите герберски подлоги на американския Агент Херойн Мустович приличащ на брадат вмирисан кюрд
  • 8 Калина Андролова!! Борисов и Радев не

    27 33 Отговор
    Играят нищо заедно, целта е да бъде Омаскаряван Радев, че подържа връзка с Борисов!! Милиционерски номера!!
  • 9 ГЕРБ

    43 78 Отговор
    На предстоящите избори ПП трябва да са аут

    Коментиран от #17

  • 10 Баце

    28 19 Отговор
    Аз бих модернизирал и разширил хотела в Белене и за 48 часа бих изпратил там на ол-инклузив цялата шайка от последните 30 години, тези от снимката ще са в самодейната танцова трупа, ще разкарам всички НПО-та, а мравояда и гнома, ще са дежурни по столова, Баце физкултирник и "веселата част" с Мата Хари, всички други ще пресъздадат пиесата "Бригадирското Движение" - серия Прохода Хаинбоаз и нещата ще тръгнат.

    Коментиран от #15

  • 11 Фори

    60 12 Отговор
    Ей и тази Волгина стана гербаджийка!Радев също.Доста пари хвърли баце от джипката.И те хванаха по някоя пачка.
  • 12 Попов

    26 3 Отговор
    Какъв дебат, с изхабена баданарка?!
  • 13 Простя Копейкин

    55 9 Отговор
    Какъв комсомолски плам в тази "бивша " съветска другарка . :))))
  • 14 Мики Маус

    53 12 Отговор
    На народа му писна от русороби и шарлатани журналя, като авторката на този бълвоч. Клиентелиските партии ГЕРБ, ДПС, БСП , израждане и новата притурка б. всъдеход са изключително вредни и несъстоятелни. Затова не ни искат в Шенген ов...ца платена!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Реалист

    43 27 Отговор
    Единствените които могат да изкарат РБ от блатото в което ни вкараха ГЕРБ са ПП
    На изборите всички мощно за тях.

    Коментиран от #21, #22, #35

  • 17 хихи

    19 33 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    Радев ни ги натресе. Да не се оправдава, че не рзбрал, са измамници(те светеха с изамническа светлина)!? Нали има съветници?? Разузнаване? Да поиска поне техните оставки!!? Иначе той е Аут...
  • 18 Подкрепа за Кирил и Асен

    41 17 Отговор
    Не само тиквата и зеления чорап, цялата руzко-Д(п)Сарска мафия се е обединила срещу ПП и ДБ.
    Та добър опит на комсомолката.
  • 19 де го чукаш, де се пука

    35 13 Отговор
    Е те нали точно Борисов и Радев, единия с три, другия сдва мандата я затлачиха така? Да вземем да ги изберем с доживотен мандат и да приключваме! Цялата държава да става тяхна лична собственост и да си се разпореждат както само на тях им изнася, а народа кучета го яли. И без това все по малко народ отива до урните, поне да не стоим без управници и да не ги караме да се харчат по три пъти годишно..
  • 20 АБВ

    24 44 Отговор
    Едно е сигурно ПП никога повече няма да се докоснат до власта.

    Коментиран от #44

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 хихи

    3 11 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    а като искаш да си зад тях!?
    Наведени и с разтворени бузи ли ги искаш?
  • 23 Някой

    32 13 Отговор
    Поредната герберастка свирка.Платена да плюва по тези които искат да вкарат в затвора тиквата.
  • 24 За седем

    38 21 Отговор
    месеца ПП направиха изключително много за България и нейните граждани - целенасочено , планово и дейно срещу корупцията , без страх от нищо , пенсиите не бяха вдигани повече от десет години , само подаяния по 50 лева за Великден и Коледа и и....... Това изплаши мафията и корумпираните ѝ слуги навсякъде и с мръснишки подмолни схеми свалиха дейно и работещо правителството ! Но , който гроб копае , сам влиза в него !
  • 25 Виктор Черноземски

    32 12 Отговор
    Тези политически анализатори са страшни просто. Промяната с 67 народни представители сформира коалиция която не им беше изгодна 2021 но го направи за да има управление тази държава. Закони се подготвиха но не се приеха защото имаше 2 гнили звена ИТН и БСП. Това правителство удържа на бурята от кризи до август 2022. Защо до август? Първо бурята от кризи глабално почна да отслабва видяха се индикатори че инфлацията и горивата ще започнат да падат и второ европрокуратурата не трябваше да има съюзник в лицето на правителствата, трето капитан андреево една от причините заради които не успяхме да влезем в Шенген. Та старите лапачи на държавни пари си стиснаха ръцете и казаха еми то тежкото май мина дайте да ги сваляме да не ни хапят повече и да спасяваме българите. Но взеха че 500 000 българи че гласуваха за Промяната и им се развалиха плановете. Изборът всъщност е много прост от единия лагер са доказаните корупционери БКП ДПС ГЕРБ от другия са ПП и ДБ третия лагер Възраждане искат да сме вън от Евро съюза. Заблудените ни братя от Македония си промениха името на държавата за да влезнат тези искат да ни извадят от най богатия търговски съюз. Та от единия лагер получавата познатото корумпирано правителство на бойко от другия лагер получавате правителство на идеалистите Петков и Василев което ако не друго то корупцията при него се бори докато при бойко се закриля. Избирайте и се молете децата ви да не ви мразят след време

    Коментиран от #34, #59

  • 26 Случаен

    30 10 Отговор
    Това което затлачва политиката и блокира развитието на бг е туловището на бойко борисов. Ако Радев се прави на хитър, ще бъде намразин също кото борисов.
  • 27 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    36 9 Отговор
    До авторката: Хабиш се излишно, няма да ти се получи, кибрита е мокър! ГЕРБ ке умре!
  • 28 Тома

    30 15 Отговор
    Цялата статия е платена от шайката на тиквата и кохортата на зеления чорап.Видя се че за 7 месеца кранчетата им спряха и не могат да си го простят.На тези им трябва народа да го крадат и мачкат иначе немогат да живеят
  • 29 123

    20 23 Отговор
    ПП едно патологично самозванство - най-точно определине, плюс невероятно крадливи, откраднаха 9 милиарда за 9 дни, Бойко не успя толкова за 12 г.
  • 30 Мдааа, така е

    8 4 Отговор
    Неизбежно, трябва да спасяват държавата
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 коментар:Щ

    7 12 Отговор
    бурисоф ако излезе от политиката е свършен (физически!), затова ще си наляга парцалите и ще прави каквото му наредят козяците. радеф е дълго подготвян амерски агент и вмомента се опитват да поизперат имиджа му след усирането на пепетата. фактически няма разлика между двамата - предатели на майка България, комадвани от разни посолства и ложи, просто единия е пълна противоположност на другия и затова ги противопоставят на сцената на политическия театър. опитите на чуждопоклонниците и контролираните отвън медии да ги изкарат, че уж играели за руснаците са нелепи, те просто неразбират българите ...
  • 33 Харизанов Вл

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Украинка":

    Ако си рускоговореща, че и пишеща, трябва да си живяла до сега в Мозамбик. Корабче да плува в окото ми? Тролка,че и неграмотна.
  • 34 Голяма боза

    13 8 Отговор

    До коментар #25 от "Виктор Черноземски":

    за дребните на лъжеца и слуга на мафията кирил петков! Лъжци и продажници и слуги на мафията, не са в твоя полза, за да си продаваш бъдещето за дребните им!

    Коментиран от #36

  • 35 Затова ли ти плащат за лъжи 😃

    19 16 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Кой нормален човек, искащ да живее добре, ще гласува за лъжци и слуги на мафията като ПП? 😃 Продажници! Съсипахте България! Вече 33 години такива продажници я продават и крадат!
  • 36 Виктор Черноземски

    7 6 Отговор

    До коментар #34 от "Голяма боза":

    за дребните на лъжеца и слуга на мафията бивш член на БКП и наречен мутра и сикаджия в народното събрание Бойко Борисов! Лъжци и продажници и слуги на мафията, не са в твоя полза, за да си продаваш бъдещето за дребните им! Връщам ти го редактирано Голяма боза

    Коментиран от #39

  • 37 Хъхъ

    21 13 Отговор
    Поредната статия която се опитва да разубеди гласоподавателите и че ПП били лошоте, изтината е че лъснаха ГЕРБ-ДПС-БСП Радев-Гешев-Борисов-Пеевски като звената на които се крепи статуквото и управлява държавата вече повече от 30 години. Управлението освен че е некадърно е и много корумпирано. Няма да има връщане назад и всичките стари муцуни трябва да бъдат премахнат и съдени, друго обединение за хората няма да има. Неприемливо е да се продължава с лъжите и манипулациите !
  • 38 Просто човек

    18 8 Отговор
    Факти.бг, защо за пореден път давате трибуна на всякакви не.кадърници?!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 УРА,, УРА

    24 8 Отговор
    Прочетох 10 реда и спрях! Няма смисъл от повече. Омразата на ГЕРБ към ПП вече е банална. Същото беше с Радев преди година. Тези хора без да оплюят някой няма да могат да заспят. От тях идва омразата и разделението на хората.
  • 41 123

    13 20 Отговор
    ПП са чао, бас ловая, че Простото ще се разплаче на следващите избори, хълцайки. Сладка е баницата/ пицата с кристали като си в управлението, ама йок вече.
  • 42 ПараШут

    10 15 Отговор
    Много ви боде очите президентът Радев затова, че е едновременно против всички напазарувани евроатлантически отпадъци и соросоиди и срещу мафиотизираните боклуци ограбвали години наред българския народ. Не можете да му стъпите на малкия пръст на президента! Разказа ви играта на всичките отрепки по всички правила. Не можете да преживеете, че най-накрая някой се застъпи за българите в собствената им родина и проявява нетърпимост към цялата утайка изпълзяла на повърхността на държавата ни като я изобличава всеки ден. Измамниците от ПП не правят изключение, както и бандитите от герб!
  • 43 Ха ха ха

    12 10 Отговор
    Клоуните от Пипа и Прибира отдавна са тръгнали към бунището на историята - факт неоспорим .
  • 44 Хех

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "АБВ":

    Е, вие от АБВ скоро ще влезете в парламента с 56%.
  • 45 Така е

    10 3 Отговор
    От Сульо и Пульо и шуробаджанаците им нищо друго не можеше да се очаква освен подмяна , долнопробна и миришеща на вкиснал комунизъм .
  • 46 Дада

    15 6 Отговор
    Ей много ви бръкнаха в крадливите БКП ДУ-пари тези от ПП . Всякакъв вой от всяка платена га-д менте журналисти псевдо експерти и т н безродни отре-пки . На следващите избори ще гласуваме всички за ПП да ви спрат отново кражбите о зайчарника

    Коментиран от #47, #56

  • 47 Как ще ги спрат

    10 13 Отговор

    До коментар #46 от "Дада":

    Като лъжеца кирил петков и крадеца асен василев, плащат за да лъжете хората и крадат и усвояват държавата в полза на мафията на прокопиев и кръга капитал зад тях! Продажници! България не е за продан!
  • 48 Мда

    3 3 Отговор
    Точно !
  • 49 СЗО

    8 2 Отговор
    Няма компромис за ГЕРБ!
  • 50 Коректен

    12 5 Отговор
    Самия факт, че зеления чорап призна че Киро и Асен нв са като боко и компания е повече от достатъчен да им се доверя на следващите избори. Когато си втора политическа сила не означава, че трябва да правиш компромиси и да работиш за крадците от герб.
  • 51 Ламбо

    12 2 Отговор
    Гербаджийска патка
  • 52 ,,хора бдете"

    5 4 Отговор
    Чекай, чекай малко, как ПП ще затлачат цялата държава,та те са шепа народ, това не значили, че има много хора мозъчно затлачени, които позволява това?!?!?!
  • 53 Пипи Чорапчето

    3 0 Отговор
    То пък една система, ум да ти зайде;)
  • 54 Кокошка Донева

    8 2 Отговор
    Тъпата мисирка пак се изтропа...
  • 55 Не мисли с главичките на Радев и ББ

    11 4 Отговор
    Калинке, много пишеш, малко мислиш след това. Дали проекта на ПП е провален? Правителството съставено от четири парламентарни партии взема решение за вдигане на пенсии и заплати! По-добре попитай пенсионерите и работещите бедни българи за този провал? Снимката ти, актуална ли е или от преди много години?
  • 56 А тази журналя

    12 2 Отговор

    До коментар #46 от "Дада":

    сякаш Митрофанова й пише дописките. Тя е любовница на Волгин, и са превзели общественото радио БНР. Трябва да се направи петиция и да бъдат изхвърлени от радиото. Ние плащаме, и не искаме да слушаме убиеца на деца и възрастни Путин чрез тези двамата. А що се касае до Президента, войната разкри истинската му същност- бесен е на ПП, защото му разкриха далаверите в Булгаргаз, изгониха руските шпиони, построиха интерконтектора, за да се закичи, че той го е построил, но гръцкия премиер ясно и точно го отсвири; свърза се чрез Гергов и Копринков с Борисов, и заиграха в една лодка срещу свестните момчета. Но са разкрити. И двамата са предатели на България.

    Коментиран от #57

  • 57 Стига

    2 7 Отговор

    До коментар #56 от "А тази журналя":

    тиражира евтините лъжи на лъжеца кирил петков и крадеца асен василев, слугите на мафията на прокопиев и кръга капитал, инсталирани да усвоят, оберат и лъжат народа! Продажници! Много ли пречи президента на мафията, майкопродавци? Като мразите България, хващайте се под ръчичка с отпадъка от ПП и ДБ и напуснете страната! България не е за продан лъжлив отпадък!

    Коментиран от #62

  • 58 Йосиф Сталин

    2 4 Отговор
    Йосиф Сталин
    Резолюция на Бащата на народите
    “ Другарю КИРО И БАЩА Можете да изпратите вашия "източник" от щаба на германската авиация да си е.е майката. Това не е "източник", а дезинформатор ........... КОКОРЧО СЪЩО !
  • 59 Браво за коментара

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Виктор Черноземски":

    само да добавя, че президентската партия се казва ИТН. Откъде наш Тошко изнесе информацията за гражданството на Петков? А в миналите години е имало и други министри с двойно гражданство. А най- фрапиращият случай е на наш царю честити Симеон, бг паспорт му купува Доган за 30 долара. Радев се оказа много алчен за власт, тръгнал е да променя и държавното устройство. Първи глашатай му е Славито, втори политолога Слави Василев. Трябва да се борим за бъдещите поколения и да гласуваме за ПП- млади, образовани и културни хора.

    Коментиран от #65

  • 60 Бамбука

    9 2 Отговор
    Политически анализатор ? Публицист - сигурно. На Радев и Борисов им се "налагало" да играят заедно ? Кое ги е разделяло преди година или две - корупцията във властта обсебена тотално от Герб под мъдрото ръководство на Борисов. Това говореше Радев и вдигаше юмрук - Мутри вън ! Какво стана с борбата корупцията ? Няма борба, но двамата се обединяват срещу ПП ( Кирил и Асен ) защото не са преборили корупционните практики от 12 годишното управление на Герб / Борисов. Това ми звучи доста нелепо. Забравяме епитетите, да разгледаме фактите уличаващи ПП с корупция. Има ли ги ? Давайте по същество. Цялата власт и държава е в ръцете ви. Прокуратурата също. ПП ли са виновни за шамара "Шенген " ? За АЕЦ " Белене" - опс "локвата", за липсващата "пътна" карта за Турски поток и 3-те млрд. платени незнайно защо от българските данъкоплатци ? За забавената газова връзка с Гърция ? За занемарената реформа на българската армия и флот ? Спирам, защото всички вие сте свидетели на случващото се в държавата по време на трите мандата на Герб.
  • 61 РАДЕВ ИМ ПУСНА ВОДАТА НА ТИЯ НЕЩАСТНЯЦИ

    4 5 Отговор
    ОТТЕЧЕ ГИ ПРИ ДРУГАТА ТОR .................
  • 62 Бабичка

    6 2 Отговор

    До коментар #57 от "Стига":

    съм и мисля да си остана в България. А тези " продажници" направиха за нас пенсионерите толкова много. Докато съм жива ще си гладувам за тях. И стига с тези опорки, кръгове и други подобни. Прогресът не може да се спре, това са млади поколения, които имат труг манталитет.

    Коментиран от #66

  • 63 ТОВА ЧЕ Е ЗАВЪРШИЛ ХАРВАРД БЕШЕ ЛЪЖА

    5 8 Отговор
    БИЛ Е ТАМ 3 МЕСЕЦА , НА КУРС КАК ДА КРАДЕ ОТ ДЪРЖАВАТА И ТОЙ ПОКАЗА ЧЕ Е НАУЧИЛ ДОСТА - ЗА 7 ДНИ ОТКРАДНА 9 МЛРД. ЕВРА !
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Браво за кое майкопродавци

    3 7 Отговор

    До коментар #59 от "Браво за коментара":

    Браво за лъжите, за пропагандата и простотията ли? Това ли ви е мечтата? Да продавате България, да сте едно нищо, струващи по малко от боклука в кофата, да ви лъжат и крадат! Защото президента пречи на мафията! Пречеше ИТН на мафията зад ПП, сега Президента! България за продан ли е бе майкопродавци, че драскате лъжите и простотията на ЛЪЖЕЦА кирил петков и КРАДЕЦА асен василев, лъжещи, без грам достойнство и слуги на мафията на прокопиев и кръга капитал! България не е за продан майкопродавци! Ако я мразите, взимайте се под ръка с отпадъка който плаща за лъжите ви и напускайте! Кой ще гласува за партиите на мафията ПП и ДБ, които плащат на майкопродавци за лъжи? Има ли достатъчно глупваи да гласуват за лъжци и крадци?
  • 66 Не лъжи

    3 6 Отговор

    До коментар #62 от "Бабичка":

    Предложението беше на БСП и ИТН, а проекта на мафията и лъжците ПП, бяха против! Кой гласува за плащащи за лъжи като ПП и ДБ?

    Коментиран от #70

  • 67 Чест и почитания на Асен и Кирил!

    6 5 Отговор
    Статията вероятно е платена да се напише за оклеветяване на единствените опоненти на ГЕРБ и това са Продължаваме Промяната. Продължаваме Промяната са единствената ни надежда за народа ни!

    Коментиран от #69

  • 68 Мафията вън!

    6 3 Отговор
    Вън ГЕРБ от властта на държавата ни! Вие сте компрометирани и корумпирани! Видяхме ви 12 години каква вреда на държавата ни докарахте!
  • 69 Не е нужно

    4 4 Отговор

    До коментар #67 от "Чест и почитания на Асен и Кирил!":

    да се плаща за да се каже истината за кирил петков лъжеца и асен василев крадеца! Толкова долни хора, България не познава! Дори борисов, който е от същата люпилня и е същата измет, изглежда приемлив, спрямо този отпадък продажен! Жалки слуги на мафията на прокопиев и кръга капитал, плащащи на майкопродавци, да хвалят тези боклуци и да хвърлят лъжи по достойни хора, които пречат на мафията зад тях!
  • 70 Итн

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "Не лъжи":

    спряха увеличението на пенсиите чрез Ива Митева в по предишния парламент, като викаше: Няма да Ви дам!

    Коментиран от #71

  • 71 Не лъжи

    4 5 Отговор

    До коментар #70 от "Итн":

    Всички бяхме свидетели как партията на лъжците и слугите на мафията ПП, бяха против предложението на БСП и ИТН за вдигане на пенсиите! Но е хубаво, че лъжеш за дребните на мафията, за да видят блеещите как са гласували, за мафия и лъжци!
  • 72 Айде

    3 3 Отговор
    Статия от немай къде!
  • 73 Казуар

    2 1 Отговор
    А Радев е руска шарлатания.

    Коментиран от #74

  • 74 Така казва

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "Казуар":

    мафията на прокопиев и кръга капитал, стоящи зад лъжеца кирил петков и крадеца асен василев и плащащи на глупави майкопродавци за лъжи! А другата мафия пък зад доган, го нарича соросоид! Демек Радев много пречи на чуждите интереси и мафията в България! Благодарим ви, че ни информирахте!
  • 75 Кочан

    3 2 Отговор
    Престъпността не може да се бори с престъпни средства!
    Избора на Радев за Президент само по себе си беше беда за България, но машинациите по "преизбирането" му са престъпление. И то тежи както на Радев, така и на Тримата от Харвард.
  • 76 ясно видимо

    0 2 Отговор
    Аз пък съм склонна да гледам от хубавата страна на нещата. Тридесет години един ни поучаваше от телевизора кое било морално и кое не. И после се скри в миша дупка. Дето казват хората: "Не ме слушай какво ти хортувам, гледай ме какво правя."
    Други, които заливаха България зад сцената с езика на омразата, като Бандата на Румен сграбчиха държавата и после бандата се хванаха за гърлата.
    Радев ни каза че Крим е Руски. Какъв да е, но "Специалната военна операция" нещо не върви по първоначален план, и Радев осъвремени плановете.
    Разправят че Путин смятал да се оттегли във Венецуела. Откъдето са машините за гласуване на бандитите.
  • 77 Някои си

    1 0 Отговор
    Който си имаше 35 години чичо владика в Турция и Сорос, днес е Поп Попадия с милиарди и богатите български европейски живкови градове ги превърнаха в Пустиня, а Турските в Европейски. Там няма да видил просяк по улиците, но в Европейските живково са много, на всеки ъгъл, да бяхме и ние си имали Чападжиев от Мадан в САЩ, но като си нямаме ще стоим в бедност и студ. Всипко друго е излилно. Вайкането е безсмислено. Стоиш и мълчиш и чакаш светлината, ха дано я дочакат мнозина мръзнещи българи
  • 78 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ако тато не ви помогна, бащите ви да са в бко дс, и днес нямаше да сте това, ако не бе сорос, шевкет чападжиев, туркие, меди, Саудитска Арабия, това скрито си шушукат еродираните, а сорос е унфарски евреин комунист и на младите, живяхме с евреи в бг, по Тживков, те бяха евреите с една дума няма как да ви напиша, по големи комунисти от бкп бългатрите, заклети комунисти евреите по Живково. И гробовете ни саедно до друго. Живяхме и работихме на младини с тях, но вече ги няма, явно при отваряне на границите са заминали или, не зная, защото през 70те напуснах този мой роден край, не по мое желание, а по принуда, така ми бе наредени, и точно днес децата на бкпдс номенклатура са Деси ден ти
  • 79 Истината

    0 0 Отговор
    И именно тия или празно квадратче, зачерквания и драскания по хартиените, или не си струва до урните
  • 80 ъъъългари

    1 0 Отговор
    Да живее шуробащината на бкп дс, оод, без значение, ляво, дясно, център ляво дясно.
  • 81 Болярин

    1 2 Отговор
    Прави са кирО тъпотО и асанчО крадливотО, че са само отпадъчен материал, затлачващ всяка възможна система !!!
  • 82 ПП ВЕЧЕ СА МРЪСНА ДУМА

    1 1 Отговор
    ТЕ СА В ЯМАТА ПРИ ЧЕРВЕИТЕ И ГЛИСТИТЕ !
  • 83 БАЩА МУ НА КИРО ЧЛЕН ЛИ Е НА ПП

    1 1 Отговор
    И ЗАЩО НЕ Е ЧЛЕН , НЕКА КИРО ГО КАЖЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ЛЪЖЕЦ !
  • 84 Анонимен

    0 0 Отговор
    Беше при цветанка ризова. Добър избор. Ице, гласувайте и подкрепете с дпс