Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Януари, 2023 07:37 9 631 50

Защо САЩ упорстват в признаването на биологичните изпитания в Украйна? (ВИДЕО)

  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • изпитания

Инициативата на Москва да се създаде комисия за разследване на военните биологични дейности на САЩ в Украйна беше отхвърлена

Защо САЩ упорстват в признаването на биологичните изпитания в Украйна? (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През 2023 г. САЩ ще положат безпрецедентни усилия, за да предотвратят създаването на международна комисия за разследване на военни биологични дейности на територията на Украйна, тъй като работата на комисията ще осъди Пентагона за нарушаване на Конвенцията за забрана на биологичните и токсични оръжия, подписана от Лондон, Москва и Вашингтон преди половин век.

Преди три месеца ФАКТИ съобщи, че темата за военните биологични разработки на САЩ в Украйна бавно, но сигурно става известна на американската общественост. През това време се появиха нови доказателства. По-специално, бившият ръководител на Разузнавателната агенция на Министерството на отбраната на САЩ (2012-2014) Майкъл Флин даде интервю за Гласа на истинската Америка, където каза: „Ако някой обърна внимание на изказването на постоянния представител на Русия в ООН миналата или по-миналата седмица за биолаборатории в Украйна, спонсорирани от САЩ, то трябва най-накрая да се примирим с идеята, че това няма да свърши добре за нас.”

Още новини от Украйна

Припомняме, че става дума за предложението на Русия в Съвета за сигурност на ООН да се създаде комисия за разследване на военните биологични дейности на САЩ в Украйна. Инициативата на Москва беше отхвърлена от САЩ, Великобритания и Франция (Китай гласува в подкрепа, а останалите 10 членки на Съвета за сигурност се въздържаха).

На срещата постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд отрече развитието на американски военни биологични програми в Украйна, въпреки множеството факти за сътрудничество между украински биологични лаборатории и организации, свързани с Пентагона. Американски дипломат заяви, че "тази среща е загуба на време за всички", а "Русия не е предоставила убедителни доказателства в подкрепа на тези лъжливи обвинения". Както може да видите, генерал-лейтенант от американската армия Майкъл Флин не е особено съгласен с мнението на Томас-Грийнфийлд.

В действителност друго нещо е изненадващо: това, което американският посланик в ООН не признава, е публично достояние. На уебсайта на американското правителство Clinicaltrials.gov можете да се запознаете с всички клинични изпитвания, в които са участвали американски медицински компании, включително проучвания, проведени в Украйна на базата на Харковската областна клинична психиатрична болница № 3 (по данни от 2019 г. до 2021 г. са проведени 25 клинични проучвания върху психично болни украинци в Харков, инициирани и финансово спонсорирани от САЩ). Същите данни са публикувани на официалния уебсайт на Държавния експертен център на Министерството на здравеопазването на Украйна, но по някаква причина уебсайтът на центъра не се отваря.

Миналата година в Женева се проведоха няколко конференции на държавите-страни във връзка с Конвенцията за забрана на биологичните и токсинните оръжия, на които стана публично достояние информация за биологични тестове както върху пациенти в психиатрични болници в Украйна, така и върху украинци с ниски доходи. На последната конференция през декември 2022 г. САЩ открито заявиха, че няма да позволят формулировки относно важността на правно обвързващ протокол към Конвенцията с ефективен механизъм за проверка, който да включва списъци на патогени и токсини, въпреки че повече от 120 държави са подкрепили тази инициатива.

Тук възниква въпросът - защо САЩ са толкова упорити?

Андрей Исмагамбетов


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    202 12 Отговор
    Това е поведение на колонизатор и търговец на роби.
  • 2 Псевдоним

    195 9 Отговор
    Защото все още има достатъчно балами, които да им вярват.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахах

    38 251 Отговор
    Само не разбрахме . От къде на къде русия ще казва какво ще правят украйнците на тяхна територия . Хахаха явно още не са рабра ли че се разпадна СССР , а скоро и фашистката федерацийка

    Коментиран от #11, #13, #22, #26

  • 5 Призна

    104 7 Отговор
    Ги вече сенатор от тяхният парламент. Миналата година някаква жена е!
  • 6 Сега краварите са в България!

    176 13 Отговор
    Проф. Ива Христова защо гузно и срамно мълчи за подписаните от нея договори за опити на краварите върху Българи, явно са евроатлантически ценности или просто жестоки убийства?

    Коментиран от #14, #44

  • 7 Гориил

    133 11 Отговор
    Също така не е лесно да се признае, че Javelin експлодират в ръцете на украински войници.

    Коментиран от #12

  • 8 12343211

    109 5 Отговор
    Сайта не се отварял...
    Доказателствата на местопрестъплението изчезнали...
  • 9 Някой

    107 6 Отговор
    Вероятно, защото има информация, която ще засегне власимащите.А също така, защото ще стане ясно, че има големи пробойни в спазването на законите в тази област.
  • 10 Майна

    21 116 Отговор
    Путин се е притеснил, че може и него да вкарат в психиатрия и да го използуват за подобни опити. В цял свят се извършват такива опити върху хора -доброволци . Много ясно е ,че доброволците са от най-ниските социални слоеве.В РФ такива лаборатории има в Сибир в така наречените затворени градове, но там доброволният принцип липсва .

    Коментиран от #20

  • 11 Интересно

    122 8 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    Ти чете ли статията? Трольо, там си пише, че преди 50 е подписан договор между сащ, юк и ссср за неразпространение на биологичното оръжие!!! Какъв беше основният мотив за нахлуването в Ирак на хамерите, бе, симпатяга???
  • 12 Кой пък ги измисли...

    67 10 Отговор

    До коментар #7 от "Гориил":

    ...тия смешни Джавелини...!Едни такива тежки,тумбести...!Сравнявам ги с руските-РПГ-7...!
    Същите са леки,компактни,удобни и не на последно място-много ефективни...!
  • 13 А аз

    123 9 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    не разбрах, защо американците не си правят експерименти с техните граждани и психично болни в САЩ. Ако не знаеш ще ти кажа. В САЩ такива лаборатории са забранени но в колониите им са разрешени. Просто американска демокрация.

    Коментиран от #19

  • 14 Госあ

    97 8 Отговор

    До коментар #6 от "Сега краварите са в България!":

    Да, обществена тайна е, че в България има такива бази.

    Коментиран от #36

  • 15 Госあ

    89 5 Отговор
    Другият въпрос е защо когато Китай поиска разследване за Covid 19 сащ, те също отказаха. Защото имаше един уникален хаплотип при тях…
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 САЩ=Д-р Менгеле...!

    96 7 Отговор
    Също като него,само че не в концентрационни лагери,а в украинска Психо-болница,си правят медицински експерименти върху нещастните пациенти с психически отклонения ...!И това официално е обявено от САЩ...!И обществеността мълчи за този геноцид...!Нямам думи...!!!
  • 18 Сталин

    93 6 Отговор
    Русия е представила доказателства в Женева на 9 септември на съвещание на страните участници в Конвенцията за забрана на биооръжия ,за това че Американските биолаборатории в Украйна са нарушили глава 1 и 4 от Конвенцията и в частност че са правени опити с биооръжия върху хора в Украйна
  • 19 Източна ромелия

    74 6 Отговор

    До коментар #13 от "А аз":

    Правили са едно време през 50-те години на миналия век. Но приемат закон, след масови протести който забранява опитите върху американски граждани и за това изнасят лабораториите извън хамерика.
  • 20 Ко речи...,Ко...?!

    71 2 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    ,,В цял свят се извършват такива опити върху хора -доброволци ... "
    Но не и върху хора с психични проблеми...!Те не могат да са...,,доброволци",защото не могат да отговарят за действията си...!
  • 21 Госあ

    87 6 Отговор
    Маската на империята на злото сащ пада !

    Коментиран от #25

  • 22 БАРС

    80 6 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    Тия лаболатории са от 2015 год.благодарениее на пан Торчинов пан Яценюк Технибок и пан Порошенко които добре си лапнаха милиончетата дадени от Джон Байдан като собственник синът на Байдън.Та то затова е тази война и истерика на Сащ и за замята която им продадоха чрез поставени лица.Рашките показаха много доказателства именно как са пробвали вирусите как действат на славянската кръв.Хората от тоя раойн казваха че на младежи безработни та им биели някъкви инджекции и не малко са умрели преди да навършат 30 год. от сърдечни удари и на психично болни съща .Там намериха препарати забранени от ООН английски и също нещо свързано с корона вируса и това близо до границата с Русия където и в Руската страна и в украинската страна са страдали от вирусна епидемия не мога да се сетя сега името и но там също показаха фото на Украинският доктор Менгеле който е работел в строга секретност но това им стана ясно след като рашките превзеха част от тия 17 лаболатории .Укерите са се мъчели да унищожат за да няма доказателства но не всичко са успели .Всичко това се пазело в секрет .Всички вещтества на опаковките са на английски написани.Така че милиардите хвърлени от Фамилия Бйдън загинаха а Рашките имат право и за войната всичко това е насочено против Росия и славянските народи ног лошото украинската пропаганда развита от пан Зелински който си е Евреин успява да навъртат главите на украинският народ че Росия е окупатор иска да унищожи Европа и т.н.Но като чета някои коментари
  • 23 Кон спиратор номер 1

    23 13 Отговор
    Абе кемтрейлс, земята е плоска и ваксините са с чипове.....
  • 24 Гош

    6 72 Отговор
    Рушляците имат най много био лаболатории , във всички бивши републики и в страните от бившия соц лагер! Каквото повикало, такова се обадило! Биолаболаториите в България са правени и за воени цели с настояване от ссср. Кво мрънкат наглите ушанки!?
  • 25 Амчи тя-маската на САЩ...

    58 1 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    ...,отдавна е паднала...!

    Коментиран от #37

  • 26 Знайко

    47 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    ...еми затова, защото не разбирате,ще се криете по мазетата, ще просите оръжия и ще викате ХАХАХАХА. Щеше да е смешно ако не беше тъжно! Откъде се излюпиха толкова празни тикви- никой не може да обясни....
  • 27 емигрант

    41 1 Отговор
    Защото са терористи за това.
  • 28 дан тан

    52 3 Отговор
    Скоро щатите ще бъдат разобличени в много неща сторили по света,и това ще им бъде последният и съкрушителен шамар по уродливата им физиомутра.
  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 1 Отговор
    " Бит и е-бан не си признават ❗"
  • 30 Вън сащ от България

    49 2 Отговор
    Бедна ни е фантазията какво извършват американците тук, без да знаем. Имат четири бази тук, за които ние туземците нямаме никакъв достъп до тях. ..

    Коментиран от #32

  • 31 орката

    26 0 Отговор
    да не забравя и иврейските мъсони-елюминати от нибиру 😁
  • 32 Анонимен

    38 1 Отговор

    До коментар #30 от "Вън сащ от България":

    Имат и лаборатория във ВМА при Мутафчийски! Не е случайно изтеглянето му от медиите посред "пандемията" още докато беше шеф на НОЩ!
  • 33 хахахахахахахахаха

    45 1 Отговор
    е как защо бе хора ? кой престъпник си признава вината ???
  • 34 икоуик

    47 3 Отговор
    Мръсните кравари са тровили човечеството и сега не искат да отговарят. Какво търсят в осрайна техни био лаборатории? Защо не си правят експериментите в кравария върху техни си опитни мишки? А тези дето ги защитават не усещат ли че и те ще ядат дървото?
  • 35 Сега

    31 2 Отговор
    остава да отрекът, че са хвърляли атомни бомби в Япония и химическо оръжие във Виетнам! Нагли кучета които ще се наиграят от алчността си.
  • 36 Съгласен

    4 28 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    В тях всички знаят, че затварят путинофили и привърженици на Възраждане. Лекуват ги като ги пускат периодично на загорели негри.
  • 37 Хахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "Амчи тя-маската на САЩ...":

    Сам питаш, сам си отговаряш....
  • 38 ФАКТ

    0 33 Отговор
    ..А ЗАЩО РУСКИЯ КЕНЕФ НЕ ХВАНЕ ДА СИ ВЪРНЕ ОРЪЖИЯТА НА УКРАЙНА КОИТО ОТНЕХА ПРЕДИ ВРЕМЕ...ИМАМ ПРЕДВИД ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ КОИТО И ОТНЕХА ..ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ УКРАЙНА ИМАШЕ ТАКИВА И РУСИЯ И ГИ ВЗЕ...РУСИЯ ДА СФОРМИРА ЕДИН ЕКИП ЗА ВРЪЩАНЕ НА ТЕЗИ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА....И ПОСЛЕ ИСКАМ ДА ВИДЯ КАК РУСИЯ ОТНОВО НАПАДА УКРАЙНА..ЧЕ МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО ДАЛИ ТОГАВА РУСИЯ ЩЕ СЕ ПРАВИ НА СИЛНА....ЗАЩОТО И АЗ МОГА ДА ИЗВАДЯ ДВА АВТОМАТА И ТРИ НОЖА НА ЧОВЕК КОЙТО СЪМ ГО СЪБЛЯКЪЛ ГОЛ..И ДА СЕ ПРАВЯ НА ГОЛЯМАТА СИЛА.....ТАКА ВСЕКИ МОЖЕ..АЙДЕ СЕГА ГОСПОДА ПУТИНОВИЛИ ОТ РОСИЯ..ПЪРВОТО СИ ВЪРНЕТЕ ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА..ПЪК ПОСЛЕ ИСКАЙТЕ ДА ГИ ПРОВЕРЯВАТЕ..МНОГО ТАРИКАТИ ТЕЗ РУСНАЦИ БЕ..ПЪРВО ИМ ОТНЕМАТЕ ОРЪЖИЯТА А ПОСЛЕ ГИ НАПАДАТЕ..БРАВО ГОЛЕМИ "МЪЖЕ" СТЕ БИЛИ ТАМ.."МЪЖЕ-К.У.ВИ И ПОЛОВИНА"..ТАЗИ ДЪРЖАВА РОСИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЗЕМЯТА..ИЛИ НАЙ МАЛКОТО ДА БЪДЕ СМАЛЕНА ПОНЕ НЯКОЛКО ПЪТИ..ЗАЩОТО НЕ Е НОРАМАЛНО 150 МИЛИОНА ПЕД-ЛИ ДА ЖИВЕЯТ НА ТЕРИТОРИЯ НА ДВА КОНТИНЕНТА..А В КИТАЙ 3 МИЛИАРДА ДА СЕ БУТАТ НА 1/10 ОТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ...НИТО Е МОРАЛНО НИТО НОРМАЛНО...ВРЕМЕ Е РУСИЯ ДА ИМ СЕ ОТНЕМ ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА ЗА ДА ИМА НЯКАКВО РАВНОВЕСИЯ В АЗИЯ...А И ПО СВЕТА КАТО ЦЯЛО...А И САМИТЕ ХОРА В РУСИЯ ДОРИ ДА ВИДЯТ И ТЕ КАК СЕ ЖИВЕЕ В СВОБОДНА ДЪРЖАВА..А НЕ ДА СА РОБИ НА СОБСТЕНИЯТ СИ ПРЕЗИДЕНТ..ТОВА Е МЕКО КАЗАНО ОТКАЧЕНО..
  • 39 боен комар

    2 23 Отговор
    бъз,бъз,бъз.спин ще има за всеки руzzoфил 😝
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 СЛОНА

    16 1 Отговор
    Е ЗАТОВА ЩЕ ТЕБВА НОВО ОРУЖИЕ ЗА ИЗПИТАНИЕ !!!!!!!!!!!!!!
    УДРЯЙ ВОВА БЕЗМИЛОСТНО!!!!!
  • 42 панагюрец

    1 11 Отговор
    К О П Е Й К О В Ц И !!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 точно така

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сега краварите са в България!":

    Краварите използват източна европа като плацдарм срещу Русия и като опитно поле за всякакви експерименти! Разбира се най-много лаборатории имаше в украйна, обаче такива има и в Румъния, Полша, Косово и в България. Дано по-скоро Висшият Разум на Вселената, който наричаме БОГ да отърве планетата и човечеството от тази отвратителна наглосаксонска паплач като ги накаже жестоко, както те заслужават заради всичките нагли лъжи, грабежи и убийства които правиха през вековете и продължават по същия начин и сега..........затриха цели народи заради печалбата на шепа алчни самозабравили се извратеняци, но вече е техен ред да гризнат дръвцето! АМИН.
  • 45 Отвратен

    14 1 Отговор
    От Ковида загинаха, повтарям загинаха много БЪЛГАРИ, сЕСТРА МИ СИ ОТИДЕ ЖИЗНЕНА И ЗДРАВА, САМИЯТ АЗ ПРЕБОЛЕДУВАХ С МНОГО ОСТАТЪЦИ, ВЕЧЕ 9 МЕСЕЦА ОТ БОЛНИЦАТА, КЪДЕТО БЯХ НА кИСЛОРОД. слава на лекарите, че оцелях, па макар и с последствия. На идиотите, които оправдават това биологично оръжие, които го използват ссрещу хората им пожелавам да го изпитат върху себе си. А на Щатите им пожелавам съдбата на Атлантида, която също така се е била развихрила.
  • 46 124567

    12 0 Отговор
    Краварите ще ми говорят за демокрация.Според мен крайно време е Путин да им натисне копчето и да ги изчисти от лицето на земята
  • 47 Аде

    0 3 Отговор
    И на мен една така искаше да ми прави орална,ама бях пръднал кафяво на боксерките,та й аз не исках..
  • 48 1221

    2 0 Отговор
    Обиколи Пловдив бавно и ще видиш още 2 бр.
  • 49 Бен

    4 0 Отговор
    Лъжлива американска сган проклета. Още през 2015-2016 година се правеше проучване в България от Американска фирма за това какво мислят обикновенните граждани, в случая българите, ако има пандемия?! Това какво ви говори? Плащаха на присъстващите, за да могат да си направят така нареченото "тайно" проучване за това, как ще реагират и какво ще правят хората при пандемия. Тогава всичко това ни се струваше набивалица. Случайност, не мислЪ!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.