Last news in Fakti

26 Януари, 2023 13:00 3 060 30

Велизар Шаламанов: България се въвлича в перфектна буря на Балканите

  • скопие-
  • северна македония

Всичко това ще има тежки негативни последици за нашата страна

Велизар Шаламанов: България се въвлича в перфектна буря на Балканите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България плаши да спре съвместните проекти със Северна Македония.

Това е наистина много опасно особено по време на кампанията за избори, войната в Украйна - страшно важно е да се изясни случая в подробности преди да се предприемат сериозни мерки освен спасяването на нападнатия младеж и разследването, което да спре подобни прояви, защото губят хората и в двете държави, печели някой трети.

Това коментира във "Фейсбук" Велизар Шаламанов.

Ако към това се добави напрежението в Косово и Босна то може да се окаже, че този път България се въвлича в перфектна буря на Балканите, когато целия свят е фокусиран върху подпомагането на Украйна и убеждаването на Кремъл да се изтегли от окупираните територии от 2014 година насам. Всичко това ще има тежки негативни последици за нашата страна, а и за хората с българско самосъзнание в Северна Македония.

Съвместна операция на службите ни в рамките на НАТО за пресичане на провокации срещу добросъседството и волята на двете страни да са активни членове в НАТО с принос за регионалната стабилност и помощ за Украйна би било едно добро начало на промяна в ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уууууууууу

    61 7 Отговор
    ПЛЯС ,ПЛЯС ПЕЕЕЕДАААААЛИТЕЕ ШАМШАЛАААНОООВ
  • 2 Бла

    57 2 Отговор
    Каквито ни министрите, такава ни и държавата :(
  • 3 Искам

    50 5 Отговор
    след края на войната и нато велизарчето, пасито, плевнелийчето, василев, слатински, дайнов, гамиза.. и всички др. блестящи атлантически умове и анализатори да останат в България и продължат своята дейност.

    Коментиран от #25

  • 4 Последния Софиянец

    63 6 Отговор
    Гърция срещу Турция, Русия срещу Украйна, Косово срещу Сърбия, Македония срещу България.Около нас ври и кипи и всички се въоръжават а нашите национални предатели ни разоръжиха.
  • 5 Бай дан

    42 5 Отговор
    На този индивид му липсва само червения нос!
  • 6 Мнение

    61 0 Отговор
    Един път да проявим малко характер и веднага излиза някой да обяснява колко е лошо. Заради вечното ни поведение на бито куче, никой не ни и няма да ни уважава. Докога ще продължава това сервилничене и страх от ответно мерки
  • 7 САЩ са заплаха за света

    51 8 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа. А този е от най-долпробните!
  • 8 Псевдоним

    39 6 Отговор
    Шаламанката заработва.
  • 9 Перо

    42 4 Отговор
    И тоя ционистки агент иска да ни вмени двустранна вина, като че пребития е бит от българин и македонец! Тоя варшавски и съветски възпитаник иска да се впише като “демократ”, чрез обръщане на палачинката, но отдавна е прочетен вестник и е известен предател, става смешен, на стари години, като се пише шут!
  • 10 ТаУмВзе

    26 4 Отговор
    Когато шамандурата я лашка Вълнението, мисли само за Кражбалъка да не секне! Добре е. Паси Подари на маке 90 чисто нови танка Т- 90. Само тва да вдигне маке и Приключваме! Квфо военно министъстърче и други Кражби на Слугинажа?
  • 11 Калмук

    27 4 Отговор
    Какво сте скочили на Шаламанов, бе ?!?! Човекът си изработва заплатата - казва това, което му е поръчано.
  • 12 провинциалист

    19 3 Отговор
    "България плаши да спре съвместните проекти със Северна Македония." + "помощ за Украйна би било едно добро начало на промяна в ситуацията" е точно като краставицата с 98% вода от хумора с Тъпанчев, който го е слушал в едно не толкова близко вече минало.
  • 13 Ферещанов

    22 1 Отговор
    Едно време Балканите са били барутно буре. Ако се учехме от историята, нямаше всеки да върви с рогата напред...
  • 14 истина ти казвам

    24 0 Отговор
    Македонеца си е мелез не само физически но и психологически! Що въобще се занимавате с тия? Да си ги чу....Сърбите ,явно са им свикнали на е.....!
  • 15 Айдааа

    7 22 Отговор
    Путлерастите пак наскачаха...
  • 16 софия

    5 8 Отговор
    МНОГО СИ Е ПРАВ АМА ИДВАТ ИЗБОРИ И НАСТЪПВА ТЕМАТА МАКЕДОНИЯ И ДЖАМБО МАМБО И ТН...ЩЕ СИ ПЛАТИМ НИ НА КРАЯ И ВСЕ ТАКА ДО КАТО НАРОДА СПИ ИЗПРАВЕН!
  • 17 Жреца на Ботунец

    13 7 Отговор
    Северна Македония в НАТО и ЕС-да,но не за сметка на България.Естествено,че в момента руските служби използват всяка възможност за дестабилизация на Балканите в опит да отклонят вниманието на Запада от Украйна,но дори в Сърбия се усетиха,че не е в техен интерес да играят по свирката на Москва.България трябва да оказва повсеместен и непрекъснат натиск на олигофрените в Скопие,докато не разберат,че евтините им селски номерца,няма да минат.
  • 18 Бамбука

    3 10 Отговор
    И кои са основните играчи и от двете страни ? "Торбичката" Билла плюс оня пиротехник от страна на ВМРО и от другата пак ВМРО. Все "патриоти" чудещи се какъв скандал да спретнат за да имат поле на изява.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Руски кон

    20 4 Отговор
    Когато се чудите защо България няма национално достойнство... ето защо! Заради такива западняшки . екерета като Шал . мов,Тангарев,А.Ньойски,политрука Дановчето,Събчо Саблята ... още,още с . олоч изучена в СССР. Македония уж Троянски руски кон,па Шарлатанчо зияе за съвместните проекти. Какви съвместни проекти? Във всеки случай не са руски,а натовски и гринго .ски на полигона в Криволак. Ето как чрез проксито си Шаломанчо САЩ лобират и защитават Мачердония и натискат България. Пък вие си лапайте мухите,че Мачердония е руски кон.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Адам Хилтън

    15 2 Отговор
    Какво е виновна България че има българи в Македония които се репресират от югославското правителство на Скопие бе? Нека тия "мъдреци" които се правят че им дреме за "европейската съдба" на Македония, просто признаят че не им пука за съдбата на българите в Македония - защото за българите в Македония, може да се начертаят паралели с руснаците в Донбас - а тва би било неудобно за сегашната ситуация нали?
  • 24 крайната стана мирудия

    7 3 Отговор
    на всяка манджа. Голи и боси останхме да гледаме скъпата крайна вместо да си оправим балканите, те ще ни оправят нас.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Вулволизар Шарлатанов

    3 2 Отговор
    Трай, бе Шарлатанов. Президента ви каза какви сте, чиба.
  • 27 Димитър

    2 5 Отговор
    Както винаги Велизар Шаламанов е прав. Провокацийте са сериозно препятствие по пътя за Ес за Македония. А българите които са свързани с руските служби са много. Евродепутата Джамбазки, българския депутат Костадин Костадинов Копейкин и някой хора около тях вършат мръсната работа на Русия в съседката ни. За съжаление някой българи им повярваха. Чалгаджията Слави Трифонов също се включи в руския хор. Все юнаци на руска хранилка и част от руските служби.
  • 28 Поп Андрей

    3 0 Отговор
    "България се въвлича в перфектна буря на Балканите" - И не само на Балканите Шаламанееее. България се въвлича не в буря, а в един огромен ураган, който ще помете не само нас, но и тая дърта и изкуфяла Европа и то благодарения на нашия ненаситен приятел, и брат Сащинаил.
  • 29 !!!?

    1 2 Отговор
    Прокремълските проксита начело с Радев разпалват предизборно безпрецедентна истерия на вражда между две братски страни, поръчана от бастиона на Злото на терен - московското посолство !!!?
  • 30 калинка

    2 0 Отговор
    Уважавам мнението на В. Шаламанов. Но не съм съгласна, че отново трябва да демонстрираме мъдростта на по-големия брат. Да сте чули някой от РСМ да се приема като по-малкия брат или въобще да използва думата брат във връзка с България? Не сте. Няма и да чуете. Някой да ни е похвалил за самоотричането на изконни български светини, личности, история? Не е. На никой не му пука за нас. Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Така че поне да запазим националното си достойнство!