Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Март, 2023 14:00 3 520 100

България ще праща войници в Украйна? Защо "Възраждане" лъже.

  • възраждане-
  • русия-
  • украйна-
  • войници-
  • лъжи-
  • пропаганда-
  • костадин костадинов-
  • война-
  • нато-
  • дезинформация

Основното предназначение на "Възраждане" е защитата на руския геополитически интерес в България

България ще праща войници в Украйна? Защо "Възраждане" лъже. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Веселин Стойнев:

В разгара на предизборната кампания „Възраждане“ поде новата си опорка – щели сме да пращаме войници в Украйна. Разбира се, тя е от същия порядък като предишните – че с ваксините ще ни чипират, че ще трябва да ядем скакалци и че ще ни забранят розовото масло. Защото пропагандата е най-ефективна, когато работи със страховете на хората. За нея бронебойни факти няма открити.

Още новини от Украйна

Логическите аргументи не играят роля

Това, че няма дори и помисъл за пращане на войници в Украйна, хеле пък България да е първата такава страна – няма значение. Че подобно решение може да се вземе само от парламента, какъвто в момента няма – е досадна подробност. Че президентът Радев, който сега държи цялата власт, е последният управник, на когото би му хрумнало подобно нещо – просто е на заден план в картинката. Защото в този пърформанс най-отпред крещи „Възраждане“, а останалите или са врагове, или миманс.

Големите електорални трамплини на „Възраждане“ досега бяха Ковид мерките, ветото над Северна Македония и оръжието за Украйна. След като те фактически отпаднаха от дневния ред – пандемията отшумя, ветото бе вдигнато под условие, а оръжието бе пратено, се появиха патерици-заместители: партенките, че ЕС ще ни задължи да слагаме протеини от насекоми в храните и че ще приравни българското розово масло до синтетичните масла.

Какво защитава „Възраждане“

Основното предназначение на „Възраждане“ обаче е защитата на руския геополитически интерес в България. А това означава неутрализацията ѝ по отношение на войната срещу Украйна и отцепването ѝ от общите политики на НАТО и ЕС. В изпълнението на стратегията „за мирно решаване на конфликта“ най-удачна е неутрализацията чрез неутралитет. От всевъзможните по-малки русофилски формации като МИР, Движение „Русофили“ и „Левицата“, до БСП и президента Радев проруският „пацифизъм“ е защитаван с конвенционални средства, поддържащи жаравата на страха от „въвличане във война“. Но и тя поугасна след отминаването на напрежението с оръжието. В разгара на предизборната кампания огънят може да се разпали отново, ако се доближи живо месо до него. Дори и само със събуждане на страха от изгаряне.

Каква по-ужасна представа за фронтови ужас, ако не някакви железа и муниции, а живи хора - под обстрел. Защо наши хора, българи, да бъдат пратени отвъд нашите предели, в „чужда“ война? Като повториш по правилото на Гьобелс стотици пъти чрез всичките си кандидати за депутати, че ще пращаме български войници да се бият срещу руснаци в Украйна, мнозина ще приемат слуха за истинска скрита операция. Още повече, че историческото подсъзнание веднага ще дойде на помощ – ами ние дори във Втората световна не пратихме и един войник на Източния фронт.

Как се легитимират руските лъжи

Пропагандният ефект на лъжата, разпалваща страхове, обаче е още по-дълбок. С нея се пренася и на българска почва основната легитимация и на съветската, и на путинската имперска власт – Русия е стена срещу фашизма и преди, и сега. Логиката е реверсивна и собствено не е логика, но върши работа: след като ние, дори когато бяхме профашистка държава, не воювахме срещу братята руснаци, значи и сега не бива да воюваме, и значи те отново са антифашистите, следователно фашистите са украинците и Западът. Масовото идеологическо подсъзнание, закърмено със слаби и доктринерски исторически познания, лесно може да бъде впрегнато да пренася аналогия отпреди 80 години със същия знак, нищо че тя е точно с обратен – Путинова Русия днес е в ролята на Хитлерова Германия.

Изследователите на руската пропаганда у нас (да споменем само проф. Димитър Вацов и доц. Милена Якимова) доказаха красноречиво, че тя не може да бъде преборена с факти и логика. Тя не зачита авторитети и знание, лесно заменя чувството за справедливост с преклонението пред силата. Тя работи със страхове и с лекота манипулира нагласите и поведението на разнородни групи хора в желаната посока.

Какво е оръжието срещу тази пропаганда

Но тогава очевидно нямаме цивилизовани оръжия да ѝ противодействаме – ако я разобличаваме с аргументи, ще влезем в оправдателен режим. А за пропагандиста оправданието е половин признание. Да, можем да я забраняваме – както е забранен нацизмът след войната, както са забранени руските пропагандни медии в ЕС днес. Но в институционално слаба държава като българската и в общество, вече проядено от кремълската пропаганда, това не може да е единственото оръжие, с което да се опазим от нея.

Може би по-силно оръжие би било да осветим онези, които пораждат страх, като смешници. Още повече, че те самите не са страшни, а са само инструменти на страха. И ако трябва дори да ги атакуваме с техните похвати. Съвсем игрово, например: той сънува кошмари, че го вземат в казармата и се напикава нощем, затова ни плаши, че ще пращаме войници в Украйна.

За да не допуснем жалките инструменти на путинската пропаганда да се превърнат в диктаторски чудовища, най-добре е овреме да ги демистифицираме като безобидни клоуни, от които не ни е страх. Като диктатора Хинкел от „Великия диктатор“ на Чаплин, или като лейтенант Грубер с малкия си танк от „Ало, ало“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коце

    83 64 Отговор
    един глас от мен

    Коментиран от #12, #45, #60, #67

  • 2 Гейчо

    12 114 Отговор
    На 2 април Герп ще спечели и ще настане мир и хармония
  • 3 честен ционист

    57 27 Отговор
    Разбира се, че ще праща. Даже мога да ви кажа кои. Ония пацани от ШЗО, де им изтече преди дни наряда от Босна.

    Коментиран от #62

  • 4 Израждане

    59 87 Отговор
    Еми, руските опорки са на основата само и единствено на лъжа.
  • 5 Гориил

    79 42 Отговор
    България, като твърд и непреклонен член на НАТО, ще изпълни всяко нареждане от Брюксел и ще го надмине. Тази теза ще бъде потвърдена от Кирил Петков (на сноуборд) и неговата проамериканска партия.
  • 6 Стойчев

    57 94 Отговор
    Възраждане освен да лъже друго не може да прави. Ама българина се връзва на всеки който го е излъгал. Върза се на царя, на Яне Янев, на Бареков, на Сидеров на ВМРО, на Слави Трифонов и не спира да си гласува за новия лъжец… Сега е модерно за лъжеца Костадинов, който е просто обикновен фашист.

    Коментиран от #14, #42

  • 7 К.костадинов възраждане

    58 83 Отговор
    Ще продаде цяла България за няколко копейки
  • 8 др Гей Билтс

    51 24 Отговор
    "тя е от същия порядък като предишните – че с ваксините ще ни чипират" А не са ли..?
  • 9 Последния Софиянец

    86 35 Отговор
    Орбан в интервю за СNN каза че има документи че Кирчо и Борисов са взели 1 млрд долара за да ни вкарат във войната.

    Коментиран от #11, #19, #64, #65

  • 10 Гост

    38 52 Отговор
    То още има ли буд..ли дето да вярват на волен 2.

    Коментиран от #86

  • 11 Цончо Ганчо

    36 24 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Ти каква гнусна лъжкиня си. Освен с лъжи по друг начин можете ли да вземете власт?
  • 12 Хаха

    30 61 Отговор

    До коментар #1 от "Коце":

    Абе днес излезе един гейчат между двама от Възраждане.Ваксинирани антиваксъри излязоха.Сега гейове против ЛГБТ.Агенти на Русия а уж против чуждо влияние.Това е Възраждане.
  • 13 МАРА

    77 38 Отговор
    да подкрепим ВЪЗРАЖДАНЕ , ако сте БЪЛГАРИ

    Коментиран от #54

  • 14 честен ционист

    70 16 Отговор

    До коментар #6 от "Стойчев":

    А знаеш ли как се вика на идиотина излъган 3 пъти от ГЕРБ? Полуидиот.

    Коментиран от #79

  • 15 Последния Софиянец

    60 27 Отговор
    На похода за мир много хора ми казаха че получават повиквателна за запас,а 20 години не са ги викали.

    Коментиран от #89, #92

  • 16 Що да лъже?

    43 20 Отговор
    Всеки в Малорусия ще ви каже че най-много джепане им пращаме ние! Нормално е Ganio Army за прати и soldiers да се бият за ценностите,иначе какви съюзници сме?
  • 17 Човека КоZа

    66 32 Отговор
    Само Възраждане! Да живее България!
    P.S. Аз, за разлика от Костадинов, не съм за неутралитет, а да подкрепим братска Русия в битката им срещу укровермахта и колективния 🏳️‍🌈 запад.

    💤

    Коментиран от #43, #57

  • 18 Иван Вазов

    45 17 Отговор
    Отново НЕМСКИ ФЪШКИИ!
    .
    От Берлин с любов!
  • 19 Фактопроверител

    30 33 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Не орбан каза по CNN, а Израждане каза, че орбан бил казал по CNN.

    Коментиран от #20

  • 20 честен ционист

    31 16 Отговор

    До коментар #19 от "Фактопроверител":

    Орбан и без да го казва, ние си го подозирахме.
  • 21 Кин Дза Дза

    24 40 Отговор
    Според този агент българските интереси са да се изолираме от нормалния свят, да ни командва Московия и да живеем както Сев. Корея.

    Коментиран от #30

  • 22 универсален жълтопаветен войник Глиги

    34 14 Отговор
    Не пращайте още, че ще ги уморим от смях вагнеровците.
  • 23 Дойче Лъже

    62 20 Отговор
    Вие лъжете, не Възраждане, защото в бъдеще може да се изпратят. Когато приключи войната и не са изпратени войници, тогава можете да обвините Възраждане в лъжа, но не и сега.

    Сега може да кажете защо харвардски Киро ИЗЛЪГА, че няма да пращаме оръжия???

    Коментиран от #58

  • 24 Милен

    18 25 Отговор
    Защо възраждане лъже: ами защото идват избори и не им отива да се цепят от колектива 😂 . А относно ковид мерките които са споменати в статията, това е най-масивият пример за нещо близко до геноцид в историята на човечеството.
  • 25 123455

    32 14 Отговор
    За сего върви само по обяви, ама по някое време може да стане с призовка, ако укрите свършат
  • 26 Българин

    20 43 Отговор
    Защото Израждане е партията на лъжата. Според данните на платформата "Лъжеш ли? " най-много неверни твърдения в ефир по време на предизборната кампания е изрекъл лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов: 17. Веднага след него е съпартиецът му Цончо Ганев също с двуцифрено число - 14, следван от Атанас Атанасов (5), Кирил Петков (4), Георги Свиленски, Тошко Йорданов и Асен Василев - по 3. Рамадан Аталай е с две, по една са изрекли Томислав Дончев, Гроздан Караджов, Корнелия Нинова, Десислава Атанасова и Радостин Василев.

    Делът на "Възраждане" сред седемте включени партии и коалиции е и с най-голяма тежест. 31 неверни твърдения от общо 63, или 55.4%. На второ място е "Продължаваме промяната" с 8 бр. (14,3%) Трети с 5 са "Демократична България" (8,9%). По четири имат ИТН и БСП, по две - ГЕРБ и ДПС.

    Коментиран от #47

  • 27 яжте шоколад Клоакер

    35 13 Отговор
    това със скакалците не е ли официална директива на ЕС или още се правим на разсеяни
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пор Чвор

    30 13 Отговор

    До коментар #21 от "Кин Дза Дза":

    какво те спира да умреш за украйна още днес?

    Коментиран от #48

  • 31 Деб

    31 15 Отговор
    Ами на моя набор вече пратиха повиквателни. На този дето е писал това не са ли му пратили. Да нее с лева резба?

    Коментиран от #51

  • 32 ИНЖ

    20 25 Отговор
    По начало цялата съветско-руска политика(болшевизма) се базира на "обработка на масите" с пропагандни лъжи. Тъй че кое е учудващо???
  • 33 аожгтн

    26 15 Отговор
    ще пращате! даже не знаете!! проамериканските партии в парламента го гласуваха !!! В МОМЕНТА ГИ ОБУЧАВАТ!!!
    ФАКТИ, ВИЕ КОИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТЕ????????
  • 34 Бам Бам

    43 16 Отговор
    Хайде бе лъже:
    "Разследване на Диляна Гайтанджиева потвърждава думите на Костадинов, че американците искат да вкарат България във войната"
    Можете да видите целата статия на сайта на гласове, с източници и доказателства!

    Коментиран от #49

  • 35 Московийски пропагандатор

    16 22 Отговор
    Нашия агент се справя чудесно. Интересно е колко хора желаещи деградация ще гласуват за него.
  • 36 Иван

    20 14 Отговор
    Мекеретата винаги лъжат
  • 37 ишеоджсдз

    20 16 Отговор
    В МОМЕНТА СЕ ОБУЧАВАТ! ПАРЛАМЕНТА ГО ГЛАСУВА! ПРОАМЕРИКАНСКАТА МЕДИЯ ФАКТИ ДОРИ НЕ ЗНАЕ, А!??
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ишеоджсдз

    18 14 Отговор
    В МОМЕНТА СЕ ОБУЧАВАТ! ПАРЛАМЕНТА ГО ГЛАСУВА! ПРОАМЕРИКАНСКАТА МЕДИЯ ФАКТИ ДОРИ НЕ ЗНАЕ, А!?? ХИЧ НЕ ВИ ЛЪЖЕ ВЪЗРАЖДАНЕ!!!
    КОГАТО СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА ЩЕ Е КЪСНО !
  • 40 човек от народа

    20 22 Отговор
    Претставети си с какъв умствен багаж са гласоподавателите на възраждане,щом Копейката с такива лъжи ги манипулира
  • 41 Глупаци

    15 15 Отговор
    Лъжат зада има повече субсидии за крадене след изборите.
  • 42 Иван

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Стойчев":

    Браво, много точен коментар.
  • 43 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #17 от "Човека КоZа":

    Явно от коza си излезнал. По ника ти личи
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Мда

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Коце":

    Два средни от мен.
  • 46 Мнение

    21 16 Отговор
    Нормално е от Възраждане да лъжат, защото е предизборна кампания. Въпроса е колко ще им повярват, защото много от упорките им са чисти безумия.

    Коментиран от #72

  • 47 Тъй тъй

    8 12 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    ГЕРБ и ДПС са най-честните.
    Щом го казваш значи е вярно.
  • 48 на лъжата краката

    14 10 Отговор

    До коментар #30 от "Пор Чвор":

    Никой няма да ходи да умира! Тук става въпрос за лъжата на това лице. А за такива лъжи трябва да се занимават и специализирани органи.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 УКРАЙНА🇺🇦

    19 19 Отговор
    Защото са гнусни гадни подлоги на Путлер
  • 51 Аз получих

    14 8 Отговор

    До коментар #31 от "Деб":

    Вече 10 повиквателни .
    Хаха
    Лично подписани от Пригожин.
    Хаха
  • 52 Когато

    17 13 Отговор
    Копейкин тръгне към фронта , ние ще го последваме.
    Хаха
    Дотогава ще чакаме да видим колко лъжи ще ни пробута .
    Хаха
  • 53 провинциалист

    3 16 Отговор
    И какъв е този геополитически интерес на Русия към нас? Или това е поредното имагинерно понятие като ценностите и ползите.
  • 54 Маро маро

    14 14 Отговор

    До коментар #13 от "МАРА":

    Аз съм от Максуда не искам да подкрепям моя мургав Брат Копейкин.
    Хаха
  • 55 реру

    24 9 Отговор
    "... Като диктатора Хинкел от „Великия диктатор“ на Чаплин..."

    Актуален филм...

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Личи си

    21 13 Отговор

    До коментар #17 от "Човека КоZа":

    Че си Коза , да Русофилска .
    Неиздоена .
  • 58 Киро

    17 2 Отговор

    До коментар #23 от "Дойче Лъже":

    Или Кака Курни пращаше оръжията .
    Има две мнения по въпроса .
  • 59 Мнение

    15 21 Отговор
    Когато ДВ заговари за лъжи, да знаете пари им подплъжичките!
    По-голямя пропаганда от прозападната просто няма!!!
    Само Възраждане!!!
  • 60 ДПС, ГЕРБ,БСП, Възраждане - крадци

    19 14 Отговор

    До коментар #1 от "Коце":

    Не се чудя, като знам кой е мозейният експонат Копейкин!
  • 61 Джендо

    12 13 Отговор
    "Джендърската" пропаганда е изключително добра!
  • 62 Мда

    13 11 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Ще пратим русоробчетата, ама при Путин и пригожин, а от там да се оправят.
  • 63 !!!?

    13 21 Отговор
    "ВъZраждане" си е доказана кремълска неофашистка структура ! За нея Корупцията, Каналджийството, Кремълските шпиони, Съдебната реформа не са тема, защото това устройва режима в Московията !!!?

  • 64 Хахаха

    13 13 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Перничанино викаш
    Орбан ли ?
    И как ги взеха тия един милиард бе Руски Калник ?
    Ти като си за Раша , защо чакаш
    Пригожин те зове ?
    Марш към Бахмут.
  • 65 Хаха

    17 11 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Ауууу, руската труженичка почнала да вярва на соросоидни американски медии?!? Ново дъно постигна Тихо да не чуе Костя, че ще те изключи от парсата.
  • 66 илия

    1 6 Отговор
    и от мен
  • 67 Копейка

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Коце":

    Сам ли ще гласуваш за себе си ?
    Хаха
  • 68 К.К.

    11 13 Отговор
    "Путинова Русия днес е в ролята на Хитлерова Германия." Ще се оплача на Митрофанова, че така ме тормозите с реалността. Аз не съм научен така.
  • 69 нннн

    21 12 Отговор
    Полша даде курбан 3 000 глави добитък досега. И други наши ,,братя по оръжие" дадоха... Така че, умната на изборите!
  • 70 Няма про-руски или про-американски

    20 8 Отговор
    пацифизъм (миролюбие, на литературен български език)!

    Има здраво и трезво мислещи, отговорни хора с развито чувство за самосъхранение, които нямат никакво намерение да станат жертва на побеснели кръвожадни войнолюбиви американски подлоги, роби на някакви си измислени "ценности "
  • 71 гьобелсчета

    16 6 Отговор
    Ай , я сега разкажете как вкарахте германците в нацизма , после във ВСВ , нокрая им докарахте големи беди и резил на главите , както са прави с варенето на жабета , да не се пробват да скачат от тенджерата , вие националсоцитата сте вещи в тези практики .
  • 72 случаен

    13 7 Отговор

    До коментар #46 от "Мнение":

    безумие е управлението 32г.
  • 73 Петър

    11 14 Отговор
    Защото са едни гнусни копейчици и национални предатели. Много искам да видя как главната копейка ще превземе държавата, след като до 2021 г. беше обикновен четирихилядник. СМЪРТ ЗА КОМУНИЗМА!
  • 74 Казуар

    11 12 Отговор
    Възраждане лъже защото са отрепки.
  • 75 Жаби в тенджера на бавен огън

    19 10 Отговор
    Алгоритъма до тук: отначало тайно,после полутайно изнасяхме на укрите горива, после медицински материали и лекарсктва,после снаряжение,после оръжия и боеприпаси чрез Чехия и Полша,а сега вече е гласувано и се изнасят оръжия и боеприпаси явно, и Господ знай в какви количества.Следващата стъпка от алгоритъма са пращане на обучители - обучители първо в Полша,Чехия или Румъния,а после и в Украйна. Отначало доброволни военни ,после доброзорно. По следващите стъпки - логистици,медицински лица и механици,както и доброволни военни и накрая доброзорно пратени военни. До тук жабите са полусварени и не се сещат да изкочат от тенджерата.
  • 76 Фактчек

    10 10 Отговор
    Изследване на изказванията на водещи политици установи, че Костадинов е заел първото място по невярни твърдения (бел.авт. още известни като "лъжи) по време на предизборната си кампания с 23 такива. Следващия го на второ място е с 11 такива.
  • 77 Стършел

    9 8 Отговор
    Пак не сте разбрали др. Копейкин! Човека иска да изпрати събратята си от маалите да събират желязо, а вие го обвинявате в други далавери! Коцето иска мир, я как настървено се опитваше да изкърти вратите на НС. Как лъвски се бореше срещу ваксините(е, че повечето негови хора се бяха ваксинирали-няма да издребняваме де). Бори се човека и срещу еврото(събират си ги с неговите хора), така намаляват банкнотите в кеш и срива икономиката на лошата Европа. Ей, не мож го разбрахте тоя добър чиляк и туй то!
  • 78 1234

    4 8 Отговор
    Радев да излезе и да каже какво е подписал с генерали от ното,ще го намразите, тои е предал българския народ
  • 79 Фонди

    10 9 Отговор

    До коментар #14 от "честен ционист":

    А, как се вика на полуидиот излъган от ПП? Аз лично дори не мога да намеря дума...
  • 80 Мадейра

    10 11 Отговор
    Имаше едно време един виц където пича викаше на мадамата "няма да ти го вкарвам целия, само главичката, обещавам..." Та, и сега така, няма да пращаме наши хора, после ще пратим само 12 човека, после само два взвода, после само още малко, после само запасните, после ВСИЧКИ наред. На либераст родоизменник дадеш ли му пръст ще те отхапе от глезените. Затова - бой, куршум. В този ред.
  • 81 КАЛАШНИКОВ

    11 11 Отговор
    Алоуууу......, Дами,Господа и други разни от ДВ(ЗЕЛЕ), че и Вие не сте светата водица ненапита с тия фейкове дето постоянно бълвате. Където не Ви сее човек,....там никнете!!! И кой Ви излъга,че в БЪЛГАРИЯ всички сме с промити мозъци и тръпнем от щастие,че сме в прегръдката на ЕС И НАТЮ......?
  • 82 Защо "Възраждане" лъже ли?

    16 9 Отговор
    Ами защото само това умее най-добре!

    Коментиран от #98

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Путинофил и антиваксър

    11 2 Отговор
    Ше ядеме скакалци да събираме сили за фронта 😆😆😆😆🤪
  • 86 Дай

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    линк към интервюто. Лъжеш точно както бешепри комунизма.

    Коментиран от #87

  • 87 Това беше

    7 0 Отговор

    До коментар #86 от "Дай":

    за коментар 9
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Още

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Една лъжа. Да ги снимат и да ги видим.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Аспарух

    12 6 Отговор
    Колкото и да се напъват от Израждане са много ,ама много далече от евроатлантическите българи.
    Изборите го показват.
    Друг е въпроса има ли право на съществуване ангибългарска партия работеща под ръководството и финансирана от Мутрафанова и руските служби.
    Русофилията е равно на нищета и феодална корупция .Това е руският свят.
    Да изгони лъжливите предатели от Израждане начело с Копейкин.
    Само вижте му прякора и коментарите са излишни.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Вирус

    3 7 Отговор
    Дойчо продължавате да плюете яд ви е
  • 94 гост

    3 8 Отговор
    Дойчланд зеле,това със скакалците и розовото масло дойде от Брюксел,не от ,,Въдраждане" Кой лъже сега,а?
  • 95 ТрампЛин

    8 3 Отговор
    Пожелавам крепко здраве и дълъг живот на всички русофили у нас, за да се наслаждават на Свободна и Независима От русия България? Да живее България!?

    Коментиран от #96

  • 96 ТрампЛин

    8 2 Отговор

    До коментар #95 от "ТрампЛин":

    Държа да спомена, че за този постинг ми спряха достъпа до форума! До къде стигна наглоста русофилска?
  • 97 Ги е страх от БНА

    7 8 Отговор
    Редовите жълти паветковци не си дават сметка,че Възраждане и тях спасява от изпращане на фронта в Окрайна. Това,че не са служили не ги спасява щото са военно задължени - 1-2 мусуца обучение и шут в дирника за пушечно месо. Ако си мислят,че са много безценни или,че ще се отърват с възки... сон ги лаже. Кирчо и Кокорчо ги е страх да мобилизират служилите в БНА и щат не щат ще започнат да зъбърсват жълтите паветничета.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 хихи®

    0 0 Отговор
    Да, бе да Опорка!?
  • 100 факти

    0 0 Отговор
    ФАКТИ, КОЙ ВИ ИЗЛЪГА ЧЕ НЯМА ДА ПРАЩАМЕ?