Last news in Fakti

2 Май, 2023 12:01 2 054 7

Живот в аквариум

  • аквариум-
  • човек-
  • емил йотовски

В аквариума вода няма, което не мога да преценя дали е плюс или минус. Човекът седи и скучае. И гледа пред себе си. Гледа и най-вероятно вижда бъдещето

Живот в аквариум - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хомо каптус (Заловеният човек) не съществуваше официално до онзи ден. Той е от нов вид. Има само един екземпляр засега – мъжки. Ако се открие и женски такъв ще могат да се чифтосат и да направят популация. Но засега биолозите могат само да си мечтая. Да мечтаят и да да цъкат с език в парка пред НДК.

Видях го със собствените си очи - човек затворен в аквариум. В аквариума вода няма, което не мога да преценя дали е плюс или минус. Човекът седи и скучае. И гледа пред себе си. Гледа и най-вероятно вижда бъдещето.

Навремето такива клетници са ги затваряли в железни клетки и са висели по вратите на крепостите. Но тогава обитателите на клетките са били или престъпници или врагове на режима (разбирай царя). Днес висенето в клетка е еволюирало в социален експеримент. Но гледайки този пир за сетивата си мисля, че последното нещо, с което се експериментира е затворника (как да го нарека?). А и експеримента стои някак недовършено. Хората минават, хвърлят по някое око и продължават. По-дребнавите се чудят какви пари печели на час, а по-любопитните - къде ходи да ака? С други думи, сеирът е някак незавършен. А можеше.

Не знам каква е каузата. Пари за линейки ли ще се събират или за саниране на сгради. Може и за силиконови импланти за крайно нуждаещи се кифли. Само предполагам. Но определено по-вървежно щеше да е, ако вместо някой обикновен мъж вътре бяхте набутали някой необикновен мъж. Да кажем многополов, обърканосексуален или с друго психическо колебание. Този мъж да се съблича на всеки кръгъл час и да кукурига. Така ще информира гражданите за точния час, а и чужденците ще могат да се снимат пред аквариума за спомен.

Може и други трикове да се вкарат. Да кажем, хомо каптус да раздава рози на най-различни жени и тази, която не получи роза да я награбят сутрешните блокове и да я дават по телевизията. Но такова шоу вече има.

Може да го държат гладен, докато забрави да пърди, с извинение. Но и такова шоу има.

Може да го карат да готви суфле, и на всеки половин час да влиза по един озверял шеф-готвач и да му бие затвратник. Но и такова има.

Може да го карат да пее песни, облечен като селебрити или защо не - като медуза или скакалец.

Но, също така, може да мъти яйца (за това не сте се сетили). Но не какви да е яйца, а яйца от пауни. Като се родят паунчета и като поокрепнат да започнат да им скубят перата и да ги пращат в помощ на Украйна. А с парите от акцията да се закупят пластмасови капачки директно от производител, които знаем че са градежната единица на нашето бъдеще.

А може и нищо да не се прави. Всичко, което вършим може би е напълно достатъчно да си живеем щастливия, осмислен живот. Знам ли? Може би пък този объркан свят да принадлежи на Хомо каптус?


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЯ НАЛИ БЕШЕ В ЕКИПА НА ЦЕЦО

    2 21 Отговор
    Голямото ухо замина пак на инструктаж в САЩ, а всички нагаждачи като тоя се мъчат да се прехранват някак и пишат ли пишат
  • 2 Ундердог

    17 2 Отговор
    Е, да де! Само че клетката е невидима мрежа и се нарича Интернет.
  • 3 Мдаа

    7 19 Отговор
    Това е просто друга версия на "да си стоим крепостни и да не се опитваме да правим нищо". Мечтата на путинофилите. Впрочем, това ми напомня, че за путинофилията и бягането за здраве е "излишно".
  • 4 Мнение

    25 3 Отговор
    Браво! Точно в десятката, а и на този търпелив и прост народ точно такива малоумни забавления му се полагат, с каквито ни заливат просташките "национални" телевизии. Още веднъж БРАВО за написаното!
  • 5 ъхъ

    3 12 Отговор
    Тоя фотус пак се показа от "кутията".
  • 6 Пророкът от Провадия

    13 2 Отговор
    България се напълни с измислени "герои"-безполезни "ветроперковци",жадуващи за своите 5 минути слава.Този в "буркана" е от тази порода.Проблема е,че за да виреят тези комплексирани ексхибиционисти е пълно с воайори,които не само зяпат тъпите "риалита",но и без да осъзнават,дават легитимност на такива,а и индиректно финансират подобни мероприятия.Не,че по света няма подобни дивотии,но там обществото,медиите,институциите създават и стойностни неща,докато при нас основният "продукт" е "чалга" във всяка област.България е на първо място в Европа не само по застаряване и намаляване на населението,но и по затъпяване.За съжаление,това е неоспорим факт,резултатът от който се вижда на всяка крачка.
  • 7 адаша

    16 2 Отговор
    Между тоя /тичащия/ и хамстер в клетка с колело- никаква разлика. Даже и мозъчна...