Last news in Fakti

27 Май, 2023 19:22 14 562 88

В ДБ могат да са спокойни - Бойко си намери други за гавра

  • герб-
  • бойко борисов-
  • продължаваме промяната-
  • мария габриел

Бившият премиер е едновременно като Аристотел и Сократ пред зелените в политиката харвардци

В ДБ могат да са спокойни - Бойко си намери други за гавра - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И това доживяхме. ГЕРБ да е морален съдник, а неизменният му и незаменим лидер Бойко Борисов да изглежда едновременно като Сократ и Аристотел пред харвардските си ученици по политически пинизи. Не е за вярване, но...ум робува, ум царува...

Това беше общото усещане след следобедния съботен брифинг на партия ГЕРБ и Мария Габриел - жената, която според Кирил Петков от "оня запис" мечтаела да е премиер. Все още несбъднатият ротационен партньор на ПП-ДБ в общото им правителство трябваше да изложи позицията си след огласения от "булката-беглец" няколкочасов запис от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

Решението беше напълно очаквано - замразяване на преговорите за общ кабинет. Очаквано и Габриел подчерта, че не личният момент в записа е важен, а, разбира се, принципните неща от рода на доверие, честност, прозрачност...

"Замразяване на преговорите означава, че могат да бъдат размразени преди да им се сложи окончателно край", заяви Габриел. Изречение, което може да влезе във всеки учебник по логика. Действително, всяко замразено нещо може да бъде размразено. както и обратното. Умно...

"Не съм си и помислял, че могат да кроят такива неща зад гърба ми...По корем легнах, и те отгоре...", брилянтно вметна реплика на огорчение Борисов в характерния си стил. Разбира се, бившият премиер, както обикновено, стигна в епилога на изложението си до вечното противоборство между страха и смелостта - тема, която вероятно присъства в репликите му, дори когато си купува баничка. А не пропусна да постави и акцент върху честността. Без съмнение - с мисъл за хората.

"Трети мандат не виждам как ще стане. Тогава нови избори са по-честен вариант за хората. Не ме е страх от избори, каквото и да говорят", натърти Борисов. Лидерът на ГЕРБ често ползва този похват - уж някой твърдял, че него го е страх от нещо, от което всъщност ни най-малко не го е страх и той бърза да го опровергае мъжкарски. Семпло, но върши работа.

А че преговорите ще бъдат размразени е ясно. И че вече инициативата е изцяло в ГЕРБ - също. От това, което имаме като проектокабинет, най-малкото ще изчезнат фигурите с по-политизирани имена - за дебело подчертаване на експертния характер на селекцията. Ако издънилите се "ангели на промяната" се дърпат - изборите, които категорично не са желани, както от тях, така и от ГЕРБ точно сега, стават неизбежни. Партията на бившия премиер ще възпроизведе резултата си, а харвардци ще берат киселите плодове на политическата си незрялост с неизбежен солиден марж надолу.

Традицията повелява в подобни текстове да се споменава, че някой е предупреждавал за всичко по-горе. Факт. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в навечерието на скандала в прав текст, че Борисов не е спирал да се гаври с представителите на ПП, продължава и сега, а и едва ли има намерение да спре. Ами, като му връзва на човека, защо да спира.

Ще попитате - къде е тук "Демократична България". Би трябвало в перманентната им "интелелектуална тъга" да проблясва и пламъчето на успокоението, че най-после Борисов си е намерил други "лузъри", с които да се подиграва. А в това отношение хисторито на градската десница е пребогато...


Поставете оценка:
Оценка 4 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пешо от Козлодуй

    30 12 Отговор
    Защо, автора да не би да не съди....Питам за един приятел......?

    Коментиран от #76

  • 3 Бойко

    89 30 Отговор
    Тиквата.прост народ Кирчо в затвора с Урсула в една килия
  • 4 иклпо

    112 19 Отговор
    Демократична България и по специално Ристе - демокрацията, се оказа за пореден път че зад кадър са ни връткали целия народ. Викат му по модерно му ротация, а направо са ни връткали. Оказа се че най хубавото изпиране на крадеца от Банкя, се получава от перачите Ристе и Наско. Все отбор демократи. Лукарски лъга предния път, казаха че са си взели поука и пак лъжат. Спирам да пиша и почвам да си търся тоягата.

    Коментиран от #12

  • 5 Параатлантик

    137 29 Отговор
    Руди Руди Руди!!!!!!!!! Българите ти благодарим за смелостта! Браво, простени са ти предишните грешки. Показа на хората уродливото лице на "елита"
  • 6 Верно си е

    93 32 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Абе мой ти мислиш ли че Боко Тиквата има мозък да върти 20 години схема..всичко минава през Доган и КГБ
    Тиквата е просто бушона който ще го отнесе в един момент..

    Коментиран от #77

  • 7 Баш Майсторът

    75 12 Отговор
    Боко ме надмина
    Всички ги размята
    Шапката в комина!
    И яйца в стената!
    Ихууу...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дом

    93 31 Отговор
    Все по-нелепо изглежда тулупа от Банкя. Целта му е да спаси зандана, държавата отдавна не го интересува, ако изобщо го е интересувала някога.

    Дано избирателите на ГРОБ да прогледнат преди да изчезне държавата.

    Коментиран от #37

  • 10 Ичко

    85 10 Отговор
    Буци ,споко....пинокио е измислил врътка за имунитета ти. Каква,??! Създава се комисия и всичко се затлачва. Всичките сте за каторга.
  • 11 Продължаваме да копаем надолу значи

    44 16 Отговор
    Фракциите на БКП ДС правят последен опит да спрат часовника всякакви опити за коалиция с тая напаст са обречени..оставяйте ги да се оправят както намерят за добре само ги следете как и къде крадат
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Васил

    69 20 Отговор
    На всички са ясни мръсните игри на мафиотите от Герб те освен да предлагат гнусна пропаганда друго не могат защото не са свикнали да са втора цигулка.
  • 14 ала , бала портокала, стана

    55 15 Отговор
    тиква, празна, куха тиква!
  • 15 Фактъ

    66 15 Отговор
    Ще размразят , иначе новият Магнитски е тук , само трябва да го обяват . Боко зне и ще клекне .

    Коментиран от #36

  • 16 Електра

    29 66 Отговор
    Бойко е прав, как да работи за благоденствието на народа ни, със комунисти и шарлатани, при всичките жертви които направи в името на България. Крадеф излезе най големия шарлатанин и тарикат. Извади от левия си крачол шарлатаните, за да омагьосат 80те процента дебили, и сега провежда про Путен ска политика, и краде в несвяст, а дебилите блеят...
  • 17 ФЕЙК

    65 16 Отговор
    Споко дружина! Котлонът марка "КОЗЯК" размразява всичко, дори опича нови правителства!
  • 18 нн..ццц

    29 14 Отговор
    Я, какъв прочит.Обаче ние имаме друг и той е, че ПП се срина заради коалицията със ДБ.
    Ами те са си статукво ДБ.Били потърпевши, приятелите на Маджо ми се обади и олигарсите на едрия бизнес..Така, че незабавно прекратяване на коалицията, ако Бойко пак се отметне за Правителство.Магнитски го чака него Бойко.И другото, Кирил и Асен ясно казаха, че не са във властта за постове, власт и крадене.Щели да се сринат.А бе процесът е тръгнал.Ще се появат други, които директно от студията на БНТ ще нарекат Радев агент за руско влияние, а службите метежници.Кирил и Асен нямат куража да го кажат това открито или май умишлено се оправдават, че видите ли, Радев щял да направи Партия и ще го направят герой.Ако не започнат да казват това, което са коментирали на записа в медиите, пред микрофоните на БНТ, открито и веднага, си заминават, сриват се.Поне да отворят място за по умни и смели хора.

    Коментиран от #34

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГОРСКИ

    70 10 Отговор
    Всички лоши само мутрата най добър крадец, тази държава от ден на ден става все по фалшива!!!!!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Драми някакви

    33 9 Отговор
    Във момент в който висим едва ли не на ръба на световна ядрена война..в държавата цари пълен хаос..мафията прегрупира..2 3 чужди разузнавания се бият на наша територия и разни хора си правят демократични съвети в Интернет по-най аматьорския начин..аве момченца и момиченца вие как си ги представяте нещата..какви хора мислите че имате насреща..хора които ще ви подаряват цветя ли?? Вино ли??кексчета ли?? Вие давате ли си сметка отпадъците от региона руските и българските в какво положение са изобщо..в момента има такива програми че със един гласов фрагмент могат да симулират каквито си искат конференции..решавайте ще се занимавате ли няма ли щото положението не се подобрява в никакъв случай..

    Коментиран от #35

  • 23 НЕЕЕЕ

    71 15 Отговор
    Не Бойко, а самите ПП се гаврят със себе си. И простотията в главите на тези елементарни измамници и шарлатани им помага да се самоуличават и самоубиват. Трябва да си недосегаемо глупав за да се издъниш в излъчвано онлайн предаване. Тези ГЛУПЦИ изтекоха в канала. Приключиха с мечтите за фактор в политиката.
  • 24 ЗДРАВКО АХИЛЕСОВ

    16 4 Отговор
    Сократ , Аристотел и Платон ;Сократ е една склуптура която има голяма брада и мустаци , Аристотел ми звучи като мобилен оператор , а Плутон ми звучи като една камера !!!!.😄😂😀😁😃😛😁😃😀😂😄😂😀😁😃😛.

    Коментиран от #26, #30

  • 25 Бацко стратега

    34 8 Отговор
    Изчака да гласуват свалянето на главния с 13 гласа и веднага се извъртя. Бат Киро си мисли че могат да манипулират бацко. Но бацко е като гела хлъзгав и келепирджия. Да не говорим като чуят по радиоточката че говори Москва и им се привижда дъжд от рубли.
  • 26 ЗДРАВКО АХИЛЕСОВ

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "ЗДРАВКО АХИЛЕСОВ":

    Пърдон , Плутон ми звучи като Планета.

    Коментиран от #86

  • 27 Град Симитли

    47 7 Отговор
    "... Замразяване на преговорите означава, че могат да бъдат размразени преди да им се сложи окончателно край", заяви Габриел. Изречение, което може да влезе във всеки учебник по логика... "....и пскхиатрия на малоумието!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Варненец

    31 31 Отговор
    Самия Боко тиквата е гавра с хомо сапиенс. Интелекта му е колкото на маруля, единственият който може да е по ниско от него е копейин.
  • 30 ПРОФ. КОСТА ТАЗОБЕДРЕВ

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "ЗДРАВКО АХИЛЕСОВ":

    А на мен тук Ахилесов ми звучиш като за 2-ка , но ще появя търпение , ще появя защото търпението е в основата на всяка мъдрост , айде четете следващия въпрос , еми той кой друг ?!!!!!😄😂😀😁😃😛😄😂😀😁😃.
  • 31 Червен Бойкикeff

    35 3 Отговор
    Винаги готов за препиране на аверите - Боко, Бобоко, Маджо и т.н.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Орка

    29 8 Отговор
    АМИ ВЯРНО Е МИЛЕНЧО СПРЯМО ТИЯ ДВАМАТА И ПАСМИНАТА ОКОЛО ТЯХ БОРИСОВ Е ГЕНИЙ А ТИ КОГА ЩЕ СЕ ЗАСРАМИШ ОТ СОБСТВЕННАТА СИ ГЛУПОСТ
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кво му е

    33 11 Отговор

    До коментар #15 от "Фактъ":

    Че на Черепа кво ме е след Магнитски или Пеевски?’Имат си парички дреме им че са в Магнитски.Стига плашихте гаргите некадърници жълтопаветни!

    Коментиран от #63

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 нннн

    47 9 Отговор
    Киселите харвардския плодове се оказаха хем зелени, хем гнили. ГЕРБ е дъното, ама тия - дупка в дъното...
  • 39 Ами да

    34 8 Отговор
    Глупаци се оказаха от ПП! Дори не са разбрали защо гласувахме за тях! Не подкрепям никого до като не се появят честни и умни българи в политиката, които да променят тази прогнила и неработеща политическа система!

    Коментиран от #48

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 123456

    12 36 Отговор
    МЕНКО МЕНКОВ НОМЕР ЕДНО / ДА ЖИВЕЕ БОЙКО БОРИСОВ / ИМА ШАНС ДЪРЖАВАТА ДА СИ ВЪЗВЪРНЕ СИЛАТА / ДОЛО РАДЕВ МИШОКА ...............................
  • 42 123456

    18 15 Отговор
    РАДО Е ШПОНИН НОМЕР ЕДНО ......................................ДАВАЙ РАДО РАЗБИЙ ГИ ТИЯ ГЛАДНИ МИШКИ .................ОТ ПЕПЕТО ПЕДИТАТА ..................................................................................................
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Фанчо

    23 2 Отговор
    Ама веднага след изборите стана ясно, че няма да има правителство до местните избори. Също и, че ще прехвърлят вината на Радев. Ако има вина това е, че бави и той мандатите. Вижте как беше в Гърция.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Битко

    36 7 Отговор
    Место "промената" предлагаме да им викат "теляците на Бацо"!

    Коментиран от #51

  • 48 Хорейшио

    31 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ами да":

    То и вие не знаете защо гласувахте за тях! По префинените крадци и лъжци!
  • 49 Защо не питат защо

    17 2 Отговор
    Ксерокса на еврото и месинга не са в сейф и пластмасовия пищов не е в метална кутия за оръжие
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Пешо

    12 3 Отговор

    До коментар #47 от "Битко":

    Не ще им викате ду... хачите. 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

    Коментиран от #59

  • 52 Банев

    14 3 Отговор
    Не знам дали Боко е Сократ, но ДБ не са подлеци та да си отдъхват ме ченгесарската помия е насочена към другиго.
  • 53 Май други обикалят, а !??

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Опа":

    Май други обикалят, а !??
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мафиотската Д-ва

    12 6 Отговор
    Нещо сте в ступор превратаджиите на Парламентарната Република май?Колкото повече бави мандата Президента, толкова ще излизат повече подробности за схемите и намеренията.Ауу, колко лоши неща казали Кирил и Асен за мафиотската Държава, за крадците от герб, Президенството и руските Партии на Копейкин и Ниновица.Заради мъдрите Пиари на Христо Иванов тези неща не се казаха по време предизборната кампания.Браво Христо, браво Иванов.Щото ДБ са мишки и мишоци.Де факто те индиректно създадоха предпоставки сега да манипулират, плашат и истерясват пропагандаторите на военни престъпници..

    Коментиран от #58, #61

  • 56 Матей преображенски

    24 6 Отговор
    Баци успя да укроти топката,отигра напеченото положение и сега е в свои води,измъкна се от опасните рифове.Дори предлага да скрои експертен кабинет,ей тъй,за хаир,нищо не ще в замяна.Другите играчи са в цайтнот от такова салто мортале,двоен тулуп с превъртане.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Касапин

    5 1 Отговор

    До коментар #59 от "Глей сига":

    НА ТАЯ НА БОРИСОВ ДИРЛИ ДИРЛИ
  • 61 Касапин

    22 8 Отговор

    До коментар #55 от "Мафиотската Д-ва":

    ВЯРНО Е В СТУПОР СМЕ ТОЛКОВА ПР.....СТОТИЯ ОТ КИРЧО КОКОРЧО И КОМПАНИЯ НЕ СМЕ ОЧАКВАЛИ ЗНАЕХМЕ ЧЕ НЕ СА МНОГО УМНИ АМА ДА СА ТОЛКОВА НАГ..ЛИ И ТЪ...ПИ НЕ ОЧАКВАХМЕ
  • 62 Гражданин

    5 18 Отговор
    Бойко хората са гласували за теб и искат ти да си министър председател, искат Румен Радев и ППДБ
  • 63 Фактъ

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Кво му е":

    Миеш ли си краката ?
  • 64 Анонимен

    17 3 Отговор
    Демокрацията я направихте мръсна дума, тоталитаризма явно на народа по му отива, иска тояга не морков, да не е заек я!?
  • 65 мдаааа

    12 1 Отговор
    България се напълни с "моралисти" ... И се "гл. редактори" ..
  • 66 Да бе да

    10 2 Отговор
    Ето ви това което се случва !

    Не , ПП/ ДБ се пропуква , а в гърП има бружения срещу създателя им !

    Второ, след изнесеното от юда ( василеФт) , гърП виждат възможност да назначат министри , чрез което да стигнат ( мократа си мечта " коалиционно споразумение")
    В понеделник , ПП трябва да излезе с остра критика към гърп заради отказа им да спазват вече договорени позиции!
    Всички виждат какво става още преди правителство , има ли идиоти които мислят че след избора на кабинет ще е по различно ?
    Може би юда ( от Плевен ) за съжаление ви предпази от боковите пипала ! Не се заблуждавайте мутрите на боко ще плямпат до последно ! Марчето на габриел ви даде възможност ..... Използвайте я

    Коментиран от #80

  • 67 Анонимен

    10 1 Отговор
    Прости сме щото искаме, мазохисти сме щото ни харесва, все си мислех че след това копаене на дъното ще намерим диамант, но май ще падне в нищото.
  • 68 добре де

    10 3 Отговор
    Бойко та Бойко. И аз не гласувам за него, но постоянно става така , че дори и най-предубеденият човек, започва да се съмнява в компроматите срещу него .
    С просто око се вижда, че много хора са се заели да го събарят, да го чегъртат, да му прехвърлят вини и грехове. Е, хайде, давайте доказателствата и да се реши веднъж за винаги кой за какво е виновен. В противен случай се насажда една безпочвени омраза, саботиране на правилата и в крайна сметка, нищо не върви в тази държава.
  • 69 немците с парите на грингос

    12 0 Отговор
    Направиха от бандата политик. Сами сте ди виновни. И факти - също
  • 70 Да бе да

    12 4 Отговор
    Набивате Бойко, баце, тиква,еднокнижник, винету...
    и кво...
    мръдна ли държавата?
    Ако това е обучението на Харвард, мерси.
  • 71 Оди сей

    13 6 Отговор
    Изглежда не като Аристотел и Сократ, а като Медуза Горгона в мъжки род, като изцепи някоя глупост и хората се вкаменяват и си припадат от смях. А и Биков изглежда като минотавър, а Деса като циклоп.
  • 72 Уса

    9 3 Отговор
    Мата Хари е по добра в любовта от ППДБ.Тулупа опита,но самолета не се вдига
  • 73 Пха ха ха ха

    14 5 Отговор
    Харвардските шарлатани се забиха като пирон в кисело мляко 😜💩
  • 74 Алексей Сергеев

    13 5 Отговор
    Кирчо, лъжльото няма баланс на устата си. Само един самонадеян и неук политик може да изрича такива думи сред колеги. Той се мисли за велик, след като е учил в престижен университет...
    Кирчо, произходът ти е гнил, провинциален от там идват всички беди
  • 75 хихи®

    7 4 Отговор
    Eдна черна нинджа може да бъде победена от по-голяма и по-черна нинджа...
    При измамниците банкянския бие хардвардския....
  • 76 Този автор ли е или глашатай

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от Козлодуй":

    От автора нито дума за комуниста Радев Ами Радев какви ще избере комунисти като него /Защо не пише за критиките към България от ЕС Защо продаваме на посредници боеприпаси за Украина Ане помагаме и т н Уж автор пък не знае от кога Борисов без имунитет
  • 77 Вярно е

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Верно си е":

    Щом Борисов сложи кауна за президентможе Итака да е
  • 78 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 6 Отговор
    БОЙКО Е ........ МОРАЛНИЯ СЪДНИК НАД ......... ШАРЛАТАНИТЕ И ZEЛЕНИЯ ЧОРАП ....... ФАКТ !
  • 79 АЙ СТИГА БЕ

    7 0 Отговор
    След като стигнахме дотам Радостин Василев да покаже истината, а тя наистина е грозна и позорна, аз дължа извинение на децата си. Демокрацията е в пълен упадък и най-лошото е, че 19-ти май вече мина, а цар нямаме.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 бойко ги насоса с 200

    4 2 Отговор
    Приключването на ПП като политическа случайност и абсолютно недоразумение устройва както ГЕРБ, така и "ДА, България"
  • 82 РАДЕВ ГИ НАРЕЧЕ ШАРЛАТАНИ

    5 3 Отговор
    А БОЙКО ГИ УНИЩОЖИ , ЗАЕДНО С РИСТО КАПИТАНА
  • 83 Иван

    3 1 Отговор
    Много е важно в този момент дали Борисов ще даде курбан Д.Добрев.Защо на пресконференцията не беше Д.Атанасова.?? Докога ще се молите на мошеници и измамници???
  • 84 Мъж-мечта

    2 0 Отговор
    Има хубави пръсти, но се питам дали още вдига самолета?
  • 85 пашата

    3 2 Отговор
    Сикаджииска гербераска мутро в затвора ти е мястото
  • 86 ПРОФ. КОСТА ТАЗОБЕДРЕВ

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "ЗДРАВКО АХИЛЕСОВ":

    ПЛАТОН , ще ти дам аз една планета на тебе !!!.
  • 87 Диди

    0 1 Отговор
    То на всички беше ясно че тези са прекалено зелени за да управляват. Тези две години не казаха едно умно нещо. Просто "Харвардците" излъчват елементарност.
    Колкото до жертвите, първи паднаха жертва възрастните хора на които стопиха спестяванита. Бюджетната сфера получи някаква компенсация с "увеличението на заплатата". И най-важно: IT сектора които се оказа че не могат да си правят сметката. Ама да не обяснявам . . .
  • 88 Дон Корлеоне

    1 0 Отговор
    Боко твърди,че не го е шубе,но бая се изплаши,когато чу,че от Прокуратурата,ще го разследват за Барселонагейт и че ще взимат проби от детето на Борислава и на него,за да се установи,кой е бащата.Затова набързо претупаха за първо и второ четене,закона за промени във ВСС и контрол на Гл.Прокурор.