Last news in Fakti

21 Юни, 2023 13:00 2 019 50

"Християн-социалист патриот". Какви са убежденията на новия политик Иван Гешев

  • иван гешев-
  • партия-
  • политик-
  • главен прокурор

В понеделник от това определение отпадна "магистрат", след като той обяви, че напуска съдебната система, за да продължи "битката за истина и справедливост" с "политически средства"

"Християн-социалист патриот". Какви са убежденията на новия политик Иван Гешев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бившият главен прокурор Иван Гешев често беше критикуван, че прави политически изказвания. Накрая ВСС го отстрани от поста заради репликата му "политически боклук". Сега Гешев сам загатна, че влиза в политиката. Как би изглеждал в новото му амплоа, ако съдим по собствените му думи и действия?

"Българин, мъж и магистрат". Така вече бившият главен прокурор Иван Гешев неколкократно описа сам себе си по време на публичните си изявления, предшествали освобождаването му от поста. Това коментира за "Свободна Европа" Борис Митов.

В понеделник от това определение отпадна "магистрат", след като той обяви, че напуска съдебната система, за да продължи "битката за истина и справедливост" с "политически средства".

"Гешев успява по някакъв начин с всеки следващ свой ход да изглежда все по-абсурдно и все повече да вреди сам на себе си", коментира за Свободна Европа политологът Димитър Аврамов.

Заявката на Гешев за бъдеща политическа кариера провокира въпроса – към коя част на политическия спектър ще се ориентира бившият ръководител на държавното обвинение?

Свободна Европа събра някои от собствените му откровения и действия в координация с политици през последните години в опит да изгради хипотетичен профил на бъдещия политик Иван Гешев.

"Македонец по мъжка линия" и "инструмент на Господ"

Едно от първите неща, които Иван Гешев лансира за себе си, беше македонският му корен. И в началото на мандата си, и непосредствено преди да бъде отстранен, Гешев споменаваше произхода си като доказателство, че той "се бие", за да отстоява ценностите си.

Историята на семейството му дори стана сюжет за филм, излъчен през 2020 г. в ефира на партийния телевизионен канал на ВМРО - "България 24". Именно там той разкри за първи път политическата си ориентация.

"Говорих с много известен български политик - чисто приятелски пихме кафе и си говорихме, от него чух определението християн-социалист. Аз не знаех, че има такава политическа насоченост. Сега, аз не мога да кажа, че съм социалист, по-скоро имам по-социални виждания за живота", каза тогава Гешев пред "България 24".

В опит да обобщи личните си политически убеждения, той добави, че е "християн-социалист патриот".

Религиозният елемент беше застъпен още по-ярко в друго интервю на Гешев през първата година от мандата му начело на прокуратурата.

"Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които смята за правилни", сподели Гешев пред сайта "Епицентър" през пролетта на 2020 г.

Разделението на властите и "десните екстремисти"

Нестандартните му политически разбирания се проявиха още преди да стане главен прокурор, когато той неглижира принципа за разделение на властите, формулиран от Монтескьо и възприет от всички съвременни демократични общества. И така даде повод на критиците си да твърдят, че няма необходимите качества да заема този пост.

През лятото на 2019 г. Гешев разви пред БНТ тезата, че не споделя "виждането на, да ги наречем, десните екстремисти, че законодателната, изпълнителната и съдебната власт трябва да са разделени".

Макар да не уточни какво разбира под "десни екстремисти", в следващите дни той използваше това определение основно за партиите, настояващи за оставката му и за реформа в прокуратурата - "Демократична България", а впоследствие и "Продължаваме промяната".

През лятото на 2020 г., когато президентът Румен Радев оглави протестите срещу Гешев и тогавашния премиер Бойко Борисов, бившият главен прокурор започна да говори за "политическо-партизански натиск" срещу прокуратурата.

Тогава той вкарваше в това понятие почти всички политици, с изключение на бившата управляваща коалиция на ГЕРБ и "Обединени патриоти", както и на ДПС. Те пък никога не го критикуваха.

Единомислието им пролича и покрай закриването на специализираното правосъдие през пролетта на 2022 г., когато екипът на Гешев, ГЕРБ и ДПС се оказаха единствените защитници за запазването на спецмагистратите.

В търсене на външна подкрепа и борба с антисемитизма

Общите му изяви с представители на политически партии обаче не се изчерпват само с това. През есента на 2022 г. Гешев инициира преговори с парламентарните сили за съдебната реформа, на които с най-голямо желание откликнаха от ГЕРБ, "Български възход" и ДПС.

През февруари Гешев се оказа заедно с депутата от ДПС Хамид Хамид във Вашингтон, а през март се появи на общи снимки с евродепутатите от ГЕРБ Ева Майдел и Андрей Новаков в Брюксел. По-рано домакин на негови срещи с евродепутати беше и Александър Йорданов от СДС.

Въпреки нееднократните му посещения в САЩ обаче, бившият главен прокурор нито веднъж не успя да осъществи среща на високи ниво с представители на американските служби и съдебна система.

За сметка на това, през последната година от мандата си Гешев демонстрира тясно сътрудничество с Федерацията на ционистите в България и дори посети Израел, за да обсъди ролята на прокуратурата в недопускането на "Луковмарш" в София.

По линия на сътрудничеството си с представители на еврейската общност в страната той участва и в срещи с ромски лидери в някои от по-големите махали. Успоредно с това, Гешев направи и серия посещения в училища и университети, за да разяснява спецификите на прокурорската професия пред ученици и студенти.

Тези негови дейности бяха отбелязани в последните седмици от досегашния му заместник Борислав Сарафов като доказателство, че прокуратурата е "нагазила дълбоко на политическия терен". Именно атаката на Сарафов предшестваше обрата в отношението на ГЕРБ и ДПС спрямо Гешев, последван и от освобождаването му с решение на същото мнозинство във Висшия съдебен съвет (ВСС), което го избра преди 3 години и половина.

Останал без обичайния си политически гръб от ГЕРБ и ДПС, при последното посещение на бившия главен прокурор в Европейския парламент (ЕП) в Страсбург, той получи съдействие само от евродепутати от ВМРО.

Путин, "зловредното руско влияние" и "извънземните"

Въпреки че сам направи заявка за разкрития по корупционни дела в България, Гешев всъщност предпочете да говори за борбата на прокуратурата със "зловредното руско влияние".

Това е стара негова теза, която обаче засега не намира потвърждение в наложени ефективни присъди. Нито по делата срещу обвиняеми за шпионаж в полза на Русия, нито по тези за руски саботажи във военни складове.

Макар че Гешев сам е отричал да е русофоб, казвайки, че е руски възпитаник в гимназията и слуша руска музика, в последните дни от мандата си той неколкократно намекна, че е станал обект на политическа атака заради руския президент Владимир Путин.

Тезата на Гешев е, че "политическият боклук" се е обединил срещу него, след като декларира, че прокуратурата ще задържи Путин, ако той дойде в България. Реплика, произнесена от него при неотдавнашното му посещение в Украйна.

"Това е откровена глупост. Когато виждаш, че падаш, можеш да кажеш всякакви неща. По същия начин можеше да каже, че извънземни ще атакуват Земята, просто е много малко вероятно да се случи това. Чували сме всякакви глупости от хора, които губят позициите си", коментира по този повод политологът Димитър Аврамов пред Свободна Европа.

Според него, заявката на Гешев за влизане в политиката едва ли ще намери ефективна реализация заради ниското обществено доверие към главния прокурор. Но Аврамов все пак допуска, че той би могъл да оглави някакъв популистки проект.

"Гешев успява по някакъв начин с всеки следващ свой ход да изглежда все по-абсурдно и все повече да вреди сам на себе си. Това виждам до момента. Без да обиждам никого, допускам, че никога не е късно човек да започне да действа разумно и рационално, но понякога е малко вероятно", добави Аврамов.

По думите му Гешев е "изключително неуспешен прокурор", който "не е завоювал обществен престиж и доверие" с работата си преди, а и след избора си начело на държавното обвинение. Затова, според Аврамов, би му било трудно да намери място на политическата сцена.

Рейтингът на Гешев върви само надолу, докато го мерят

Социологическата агенция, която в годините мери обществената оценка на дейността на главния прокурор, е "Алфа рисърч". Последните публикувани данни са от първите месеци на 2022 г. и графиката на одобрение, неодобрение и неутрално отношение към свършеното от едноличната институция не е обновявана след това.

Динамиката на кривите по трите показателя обаче е интересна. Иван Гешев е избран на поста в края на 2019 г. Най-висока оценка за работата на главния прокурор от 2013 г. до началото на 2022 г. респондентите са давали през август 2013 г. Тогава това е Сотир Цацаров - избран няколко месеца по-рано, и одобрението е 35 на сто. Отрицателните оценки са 20%. Високото ниво на одобрение никога повече не е постигнато.

Втори по-малък пик има през март 2020 г. Тогава Гешев вече е на поста, а времето съвпада с разгара на пандемията от коронавирус. Положителните оценки за наследника на Цацаров са 27% в този период.

Следва драстичен спад на този показател през юли 2020 г. Това е лятото на големите протести с искане на оставките на главния прокурор и на тогавашния премиер Бойко Борисов. Те са предшествани от нахлуване на прокуратура и полиция в президентската институция. Одобрението за дейността на главния прокурор се срива до едва 13 на сто и трендът оттогава е само надолу - като пада до ниво от 8% към март 2022 г., откогато са и последните данни.

Неодобрението расте - ако през март 2020 г. отрицателна оценка на дейността на главния прокурор дават 21%, то през юли те са вече 57 на сто. Неодобрението остава трайно на ниво над 50% до март 2022 г., докогато са данните. Неутрални оценки към последната дата дават 36%, според диаграмата на "Алфа рисърч", като и това ниво е над 50% при пика на одобрение през март 2020 г., но бързо се установява около 30-те процента след това.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    22 3 Отговор
    христиан-социал-мафиот
  • 2 хахаха

    21 3 Отговор
    Ха ха ха ха нито е социалист нито патриот. Той е такъв какъвто му кажат...ч Боко, я Шиши, я кокорчовци и подобни
  • 3 Гечо

    21 1 Отговор
    Тоз ушат псевдо-прокурор-мелиционер си вярва, че някой ще гласува за него ...
  • 4 Псевдоним

    13 1 Отговор
    Ченге-ухо-милиционер.
  • 5 ТаУмВзе

    20 0 Отговор
    Дъното няма дъно!

    Коментиран от #6

  • 6 така е

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Да тук си прав дълбаем усилено надолу и то със завидни темпове
  • 7 хммм

    13 0 Отговор
    Мечокът Йоги в политиката... пореден епизод фарс !
  • 8 поредния

    14 0 Отговор
    Поредното недоразумение в нашата политическа плява!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 да се чудиш

    14 0 Отговор
    Чудя се аз какво толкова замириса а то влязло поредното прасе в кочината
  • 11 Развеселен

    7 10 Отговор
    Нека малко да разцепи Възраждане.
    Само там може да открие някакви зашеметени избиратели - български буряти.

    Коментиран от #15, #33

  • 12 вижда се

    12 0 Отговор
    С тази свинска муцунка ще привлече всички ловджии.
  • 13 Гост

    9 0 Отговор
    А бе, такива гаври с българския народ никой не си е правил!!! А народа е за гъби....
  • 14 От Козяк казаха:

    10 1 Отговор
    Няма страшно момче, ще те вкараме в политиката и ще продължиш да ни слугуваш, без да те пипне никой! Колонията е пред изчезване, а овцете спят, чешейки си страха пред клавиатурата.
  • 15 дали

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Развеселен":

    Не мисля че ще разцепи Възраждане. Целта е да лапнат не гласуващите 60% но като гледам май ще дръпне от ГЕРБ и ПП-ДБ. Аз съм от тези 60% които няма как да подкрепят поредния послушко

    Коментиран от #19

  • 16 РЕАЛИСТ

    12 2 Отговор
    Ама каква партия ще правиш бе , шушон .Та до сега трябваше да си прибран и разследван за мръсотиите които си направил на държавата , И за укриване на престъпниците които ограбиха КТБ.
  • 17 🇧🇬🇪🇺💯

    12 2 Отговор
    В случай че има дори и един българин да гласува за фурнаджийската лопата на ДС Мутрата Бойко Методиев Борисов, на ДС Мутрата Делян Пеевски, на Баш ДС Фурнаджийската Лопата Ахмед Доган, на ДС Фурнаджийската Лопата Христо Иванов, България е приключена, завинаги.
  • 18 АРЕС

    10 1 Отговор
    Каскет,престъпник и политик са синоними.
  • 19 Развеселен

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "дали":

    Е пък точно с неговата "харизма" трудно ще накара негласуващите да излязат.
    Демократ е смешно да се мисли, че ще го погледне, за ГЕРБ е възможно - там има някакви податливи персони.
    Обаче ако обещае, че ще отмени всички закони ще прибере всички гласове от Възраждане от раз!

    Коментиран от #39

  • 20 пророк Илия

    4 2 Отговор
    Май ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС ще се прострелят в петата с този ход:) Вместо да привлекат избиратели в полза на мафията ще загубят от своите
  • 21 Политик от ден, до пладне. Също като гла

    3 1 Отговор
    Гешев е кориерист. Води се от емоции и лично отмъщение, не става за политик. Неможе да правиш политика, като заплашваш с фейк компромати.

    Коментиран от #23

  • 22 🇧🇬🇪🇺💯

    6 2 Отговор
    Бифшият Главен Прокурор на България Гешев попада в “графата” Политически Боклук еднопосочно и автоматично по заслуги със загубата надлъжноста Главен Прокурор.
  • 23 м даммм

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Политик от ден, до пладне. Също като гла":

    то като гледаш политическия небосклон кой ли става!? Ама това е друга тема!
  • 24 Бизнесмените, аут от политиката.

    8 0 Отговор
    Защо всички се бутат в политиката? Дори и тези с "успешния бизнес", като ПП. Или аутсайдери плашещи с компромати, за които няма доказателства. Защото там е келепира и пералнята. Защото държавата е слаба и неможе да спре този цирк.

    Коментиран от #27

  • 25 FOX по нумерологията е 666

    2 0 Отговор
    Консерванизмът е диагноза. А либерализъм няма. Либерализмът е маската на консерватизмът. Римската империя също завладява територии в името на ценности и цивилизованост, и дори днес наричаме съдебната система - РИМСКО ПРАВО. Консерватизмът е сърцето на звярът-капитал-върхушката, а либерализмът е неговата стратегия за оцеляване и пропаганда - лъжи. Неговият морал е дясната философия - егоизмът. Христос мрази ли парите и богатството, изгодите - идеалите на консерваторите. Преди фашистката идеология за чиста кръв, беше консерватизмът за синя кръв, днес е либертариянството и техните философи Адам Смит, Айн Ранд, Милтън Фридман, Хайек и Мизес, Рейгън, Тачър. Тези изброените са любимци на Орбан, Путин, Костадин Костадинов, Шкварек, Станишев, Карбовски, Сорос, Байдън, Тръмп, Зеленски, Пригожин, Бойко, Кирил Петков, ДБ, Гешев, Ердоган, Медведев, Урсула, Фокс Нюз, Републиканската партия.... ДПС, ГЕРБ, ИТН, .. Леви либерали няма. Това е междинна фаза към узряване за комунизъм. Десните либерали са консерватори със знания, избрали сатаната и пътят му, в защита на дясното - елитарната власт и властта на парите. Дясно за глупаци е консерватизмът, дясно за спасяване на статуквото-консерватизмът, чрез прогресивни, научни методи, психология и измама, е либерализмът. ЛГБТИ е пета колона срещу християнството, комунизмът, лявото, синдикализмът, и Русия. Самостоятелност и взаимност, са два противоположни полюса. Изгода и взаимност също са противоположни. Взаимност е равенство.
  • 26 FOX по нумерологията е 666

    0 0 Отговор
    ЛГБТИ е пета колона срещу християнството, комунизмът, лявото, синдикализмът, и Русия. Самостоятелност и взаимност, са два противоположни полюса. Изгода и взаимност също са противоположни. Взаимност е равенство. Взаимоизгодно сътрудничество е лявото и социализмът, и е планиране - за да има успех за участниците. Десните от БКП-ДС, живковата червената буржоазия, много обичат пазарната икономика и казват - че е ВЗАИМНА ИЗГОДА, Рейгън и Тачър така са им внушили, и обещали.. А Айн Ранд? .. ..... Лявото е сътрудничество, дясното е конкуренция за лично оцеляване и лична изгода. Взаимна изгода е ляво и социализъм. Дясно е лична изгода. (Блудният син се отклонява на дясно, но когато фалирал се сеща за лявото, и се връща в лявото) Който обича търговията е сатаниссстт и антихрист. Апостол Павел е казал, КОЙТО НЕ РАБОТИ НЯМА ДА ЯДЕ. Това е констатация, не е заповед. Констатация като, КОЙТО СИ НАПРАВИ КЪЩА НА КАМЕННО МЯСТО, ТЯ ЩЕ УСТОИ. Не заповед като КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ. Господ е анти капиталист и антидесен. Казва, животните не работят, и той иска човекът да не работи за прехраната си. Но който не се труди в БОЖИТЕ ДЕЛА, какъв дял ще има от тях. Ако не прощаваш и не обичаш, не закриляш, не помагаш на слабият, не се молиш за помощ БОЖИЯ, каква е логиката да получиш нещо от БОЖИЕТО ЦАРСТВО където всички са като семейство - дружно, пък и закрила и справедливост - щом не искаш и не си дал. КОНСТАТАЦИЯ. Замъглява се паметта ни за благост, милост, съпричастн
  • 27 е ти пък

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бизнесмените, аут от политиката.":

    Ми държавата нали са боклуците които ни управляват! Не, че не може... не иска!
  • 28 FOX по нумерологията е 666

    2 1 Отговор
    Консервативната медия ФОКС излъчва и финансира ПЛАНИНАТА БРОУДБЕК, сериялът Луциферрр.. ... Консерванизмът е диагноза. А либерализъм няма. Либерализмът е маската на консерватизмът. Римската империя също завладява територи в името на ценности и цивилизованост, и дори днес наричаме съдебната система - РИМСКО ПРАВО. Консерватизмът е сърцето на звярът-капитал-върхушката, а либерализмът е неговата стратегия за оцеляване и пропаганда - лъжи. Неговият морал е дясната философия - егоизмът. Преписано като цитат на Троцки: Трябва безпощадно да се избиват руските националисти!
    Необходимо беспощадно убивать русских националистов! (Христос и Левски, мразят национализмът. Национализмът предизвиква национализъм и фашистки идеали. За цялото зло и конформизмът е виновно образованието. Национализмът е последното убежище на глупакът и мръсникът, престъпникът и предателят, кръвопиецът. СССР бе съборен от плъховете във властта от КПСС и КГБ, стъпили на опорната точка на патриотизмът и национализмът, което ги спаси и въздигна отново, с развити фашистки мисли.)
  • 29 Странно.

    4 1 Отговор
    Гешев, провален прокурор. Иска да стане част от "политическия боклук".

    Коментиран от #31

  • 30 Че и с Левски се отъждествяват?!

    3 0 Отговор
    Що да не направи едно кръгче. Явно, силните на деня и тези, бившите, мислят, че в България живеят глупаци, а те са най-умните.
  • 31 отвратен

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Странно.":

    Там всички с лопатата да ги ринеш и на бунището. После политическа криза ами как няма да е криза като народа не вярва на никого. Всички са компроментирани и всеки път едни и същи. Видяли сме ги не сме станали по добре. Ако до сега го нямаше контролирания ВОТ всички да са в историята. Тази държава има нужда от хора а в случая изборите са борба между престъпници. Ако нямаме необходимите гласове ще направим ротация...в името на България....Дрън та дрън
  • 32 Тапа Нар

    1 2 Отговор
    ганаеца май забрави как курумпето Кешев натопи Иванчева да свети като крушка. Единственият осъден по обвинение на този е всъщност невинен. Мила ганайска картинка
  • 33 Кал Мук

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Развеселен":

    ще разцепи на баба ти праскавата. Колкото Цецерон успя, толкова и този
  • 34 Яяяяяя

    4 0 Отговор
    Ако беше вкарал Баце и Прасчо в затвора с две ръце щях да гласувам за него. Ама свга Баце и Прасчо ще пишат нова конституция - Боже пази България!
  • 35 Гешеф трябва да бъде разследван

    2 1 Отговор
    и осъден,а не да се изявява като политик.Този наглец в нормална държава отдавна да е приключил с изявите.
  • 36 Бас Тун

    2 0 Отговор
    Гешев ще ви оправи, има няма за 800 дена ше светите като елхи Вервайте му!
  • 37 Именно

    1 0 Отговор
    Ако иска някакъв успех в политиката, трява да си кръсти партията "политически боклуци" ;)
  • 38 ИНЖ

    3 0 Отговор
    Каскета да се връща на село, да му връчат една мотика и да започва да копа домати, царевица и т.н. за друго НЕ СТАВА!!!
  • 39 Българка

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Развеселен":

    Напълно съм съгласна, особено като се знае колко интелигентни са последователите на Възраждане:)))))))

    Коментиран от #40

  • 40 Тес Тис

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Българка":

    Сам ли си отговаряш бе мощук

    Коментиран от #41, #42

  • 41 Българка

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Тес Тис":

    Такива като теб само подкрепят мнението ми. Всъщност едва ли ме разбираш.
  • 42 Развеселен

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Тес Тис":

    Не любезни господине.
    Това е отговор на интелигентна и възпитана дама!
  • 43 Тома

    4 1 Отговор
    Каскета е убеден корупционеркойто се прави на луд.За него ще гласуват само циганите защото го обичат
  • 44 Пловдив

    4 0 Отговор
    Поредния душевно болен палячо,който се взе насериозно! Ще бъде политик ,какъвто е другия тъп и грозен милиционер Цветанчо Цветанов!
  • 45 Диамантената ръка

    4 0 Отговор
    Абе що всички бивши, настоящи и бъдещи милиционери не вземат да се съберат и направят една партия, със сигурност ще вземат 4 процента и поне ще е ясно, макар че като нищо ще го докарат до 14 поне...
  • 46 Кочо

    2 0 Отговор
    Ибежденията му са му психопат.
  • 47 дедя

    0 0 Отговор
    политик от дпс
  • 48 Много удобно

    0 0 Отговор
    Тарикати, сър.
    Постеат един бълвоч без конкретно име. Гениално. Мога само да цитирам Киро Брейка, няколко пъти.
  • 49 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Добре са описали целия му катехизис,неговото верую,както виждаме,срещал се е и посещавал страни ,които не са особено добре настроени към българите,да не кажа ,че не ни броят за хора.Какво може да е обсъждал толкова с тях,биз-бизЯ.Разбирам ,да беше говорил с Путин,а той даже е заявил ,че ако му падне ,ще го предаде на ония мер-зав-ци в Хага.На боко и косъм не пипна,както и на другите баш-раз-бойни-ци,само имитации на разследвания.Това ,което прави в момента,и други са го правили,чрез популизъм да се добере до политическа власт,но той го прави по нестандалтен начин,многоходово,с изграждане на легенда в движение.По подобен начин го трапосаха и Радев,легендирайки го като русофил и руски агент,троянски кон на Москва,антибоковец и доста време мина докато му се развенчае този ореол.Та сега и Гешев,но за разлика от Радев ,той вече е имал в ръцете си огромна власт,и никаква положителна следа не остави,а сега му намериха ново амплоа,надявайки се на това да заблудят много хора,които си дават симпатиите емоционално,както за празно-гла-вия слави,заради нещо, с което ги е трогнал,преднамерено и с измамна цел.
  • 50 Оракула от Делфи

    0 0 Отговор
    Какво може да се очаква, от Иван Гешев, като политик?
    На първо и последно четене ,нищо , партия ,което ще бъде патерица на ДПС,
    ИМЕТО НА ПАРТИЯТА ЩЕ Е ПАТРИОТИЧНО И СИЛНО,
    ЩЕ БЪДЕ УПРАВЛЯВАНА ДИРЕКТНО ОТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ и АХМЕД ДОГАН,
    със изпълнителен директор Иван Гешев!!
    Пари има колкото искаш, сега ще му налеят ,и утре ще му прелеят!
    Няма само Слави Трифонов, да се мисли за политик, един Прокурор милиционер ,
    също може да смята , "че от три кебапчета, едно е лично за него"!