Last news in Fakti

3 Август, 2023 11:31 1 983 20

Жестокостта не е български специалитет

  • жестокост-
  • насилие-
  • престъпления

За сетен път след трагичните събития става очевадно, че българските представители в европейските институции са се посветили на личните си интереси, далеч от проблемите на общество

Жестокостта не е български специалитет - 1
Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има насилие и зверства. Отвличат се деца и жени. Понякога ги намират заровени на парчета или изгорени. Жестокостта не е български специалитет. Не става дума за Африка, въпреки че в много случаи престъпниците са с африкански произход. Зверствата за които говоря се случват в една голяма европейска страна - Франция. Във Франция обаче хиляди хора не излизат на улиците, възмутени от безсилието на съдебната система. За разлика от българите, французите не протестират срещу насилието. Прекалили са с виното или са на хапчета може би?

Ще ви кажа това което нито госпожа Габриел, нито всички български евродепутати взети заедно не са ви казали. За сетен път след трагичните събития става очевадно, че българските представители в европейските институции са се посветили на личните си интереси, далеч от проблемите на общество.

Французите като всички нормални хора са покъртени от всяка кървава разправа, независимо дали жертвата е мъж или жена. Те не излизат на улицата, защо ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО СЪДЯТ престъпленията! Гражданското общество участва със свои представители в специфичния трибунал съставен за престъпления с проливане на кръв и отнемане на живот. Изнасилване и употреба на хладно или огнестрелно оръжие. Представителите на обществото произнасят присъдите. Абсолютно независимо и по собствено усмотрение. Юрисдикцията се нарича COUR D'ASSISE. Съставена е от 12 съдии. Девет от които са представители на гражданското общество и трима професионални магистрати. Никой глас няма предимство. Това означава на практика, че гласът или присъдата, която определя съдебният заседател е равностойна на тази на магистрата. Извършителите на "домашно насилие", с помощта на адвокатите си, правят всичко възможно да не бъдат съдени от тази юрисдикция, защото знаят, че строгостта на представителите на обществото е по-безмилостна от професионалните съдии.

По този начин френските законодатели са канализирали гневът на обществото, към всички злодеи и убийци. До кога българските им колеги ще посещават Франция само да пазаруват?


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обаче

    4 1 Отговор
    рутина !
  • 2 Летописец

    12 3 Отговор
    Постепенно и трудно на българина ще му се наложи да създаде гражданско общество .Няма комунизъм да го обгрижва . В пазарната икономика всеки мисли за собствената си кесия- и съдия , и доктор . Ще му се наложи да открие силата на обществото .
  • 3 Нощен скитник на вероятностите

    8 5 Отговор
    Много ми е интересно тия жени по какъв каталог си ги избират тия насилници? Щото ако беше истински стойностен мъж,уважаващ себе си и хората около него щеше да е скучно положението. Трябва да има драма..
  • 4 ТойСам

    5 1 Отговор
    Той сам си отговори - канят мигранти, после стават престъпления, после протестират и после въвеждат закони заради протестите, които ги подтискат вече на 100% всички "французи" ... ако и ние искаме да се въртим като хамстер в колело ... моля правете същото, видяхме че емигрантите се занимават с трафик на хора, ние ли сега да си губим времето да протестираме да вкарат строги правила и да следят всеки да не би да е трафикант ? Или пък да сложат по един полицай във всеки вход 24/7 да не би да имало домашно наслилие ... айде дайте го на математик и ще видите, че даже и това а се направи, случайте няма да намалеят и с 5% ..... има откачение хора и закона няма как да ги излекува, това е заключението.
  • 5 Имам въпрос

    12 5 Отговор
    Беден, скромен,учещ и работещ студент съм. Дали такива от нейния калибър биха могли да бъдат д такъв от моя ранг? Ах,да -не си грозен ,просто си беден. Масова практика, наблюдаваща се не само у нас, но и в чужбина за съжаление.

    Коментиран от #8, #9, #10, #15

  • 6 ХАХАХА

    10 3 Отговор
    Е разгеле ,най сетне един небългарофоб каза истината . За съжаление не са му написа името ,защото не отговаря на ЛГБТ пропагандата!
  • 7 Жалко

    10 1 Отговор
    Всъщност, и този материал е заблуждаващ.
    Първо - тези информации за жестокости срщеу жени не бяха българси , а ромски деяния в обшия си случай.
    Второ - то е ясно ,че "жестокостта не е български патент" и дори ни най-малко не е българска характеристика. Но сте пропъуснали да споменете, че жестокостта не е само срещу жени. Дори напротив - мъжете го отнасят по-често, но това не става повод за сензации.
    И трето - жестокостите за които говорите са инспирирани от ревност - те са агресия срщеу красотата и срещу личния статус на брачния пазар.
    Ревност изпитват както мъжете, така и жените. Съответно вършат доста злини, мотивирани от тази ревност.
    А вие, вие просто разтягате локуми с политическа цел.
  • 8 Ако бъдеш допуснат

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Имам въпрос":

    Ще си марионетка.
  • 9 ХАХАХА

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Имам въпрос":

    А стига си задавал въпрос ,на който знаеш отговора! Рекламата на кифли живеещи луксозен живот чрез хоризонтално положение доведе до този бум на насилие. Кой ще те отрази беден и работещ студент? Всички кифли искат живот без работа ,те всъщност не смятат хоризонталното положение за работа.

    Коментиран от #16

  • 10 провинциалист

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Имам въпрос":

    Нямаш въпрос, имаш отговор.
  • 11 Браво бе Чеков

    7 2 Отговор
    Веднъж да напишеш нещо стойностно и аз да не започна с "Аман от чековизми". Ето, като не пишеш за пари можеш. Изненада ме, признавам...
  • 12 Абе

    5 0 Отговор
    Време е вече да се престане с тоя национален нихилизъм - че ние сме били най-лошите, най-корумпираните, и т.н. ! Единственото лошо нещо, в което може би сме най-, е да плюем сами по себе си !
  • 13 ??????

    5 4 Отговор
    Насилие,насилие. Категорично НЕ на насилието. Но защо никой не търси корените и причините за проява на агресия ? Не започва ли тя от семейството,от училището , на пътя и т.н.? Прекаленото феминистко поведение на жените понякога не е ли причината за изпускане на нервите от физически по- силният мъжки пол? Има такава поговорка : ако би мирно седяло не би чудо видяло.

    Коментиран от #14

  • 14 То започва

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "??????":

    точно от семейството от ранна възраст. Снощи под прозорците ми един 5-6 годишен пухльо в продължение на 15-20 минути удряше с една тояга корените на едно дърво, които бяха над земята. Когато не издържах и слязох да видя от къде е това чукане се оказа, че майка му си пие бирата на детската площадка и нито го поглежда, нито чува какви ги върши детенцето...Учудих се от къде у едно дете - толкова агресия. Корените на дървото бяха разранени и оголени. Нямаше, кой да му каже, че не е редно да прави така.
  • 15 Кой/коя

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Имам въпрос":

    какъв ранг има? Ако си търсите кифла, може би, бедният студент няма да я заинтересува, но въпросът е: Вие кифла ли си търсите?
  • 16 така

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "ХАХАХА":

    Правилният въпрос е защо си беден, след като работиш...Ако си отговорим на този въпрос, няма да обвиняваме жените...Но е лесно и удобно да пренесеш вината за незнанието и неуспеха си върху слабиия, да го обидиш, подстрижеш, да го набиеш и убиеш....
  • 17 Ценител

    3 0 Отговор
    ДЕБОРА е много романтично антибългарско име и силно ме “инспирира” - също както подлостта, наглостта, русофобията, натегачеството, чуждоугодничеството, евросъюзната мижитурщина и европродажничеството на Европартията ДБ-ПП-ГЕРБ-СДС-ДПС, управляваща жалката днешна Евротеритория "България"...
  • 18 чекинята

    0 0 Отговор
    пак не начекната 😁
  • 19 пенко

    1 1 Отговор
    В КАВКАЗ НЯМА ДОМАШНО НАСИЛИЕ !!! ТАМ МОМИЧЕТАТА ОТ МАЛКИ СЕ ТРЕНИРАТ ДА КОЛЯТ И РАБОТЯТ С НОЖОВЕ И ВСИЧКИ ЗНАЯТ ,ЧЕ НА СТАДОТО Е НУЖЕН ЕДИН КОЧ ИЛИ ЕДИН ОВЕН ---ДРУГИТЕ СЕ ДАВАТ ЗА МЕСО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НО , МЪЖЕТЕ СА "ДЖЕНТЪЛМЕНИ " И " ГОСПОДАРИ"!
  • 20 Някой

    0 0 Отговор
    Моите бели коси и ЕГН-то могат много да кажат,да ама НЕ!!?? Преди 53 години един "човек" ми препречи пътя в трамвая и не можах да слезна по бързо от превозното средство!!!???